Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Most kicsit benne vagyok az órás témában (közeli vásárlás kapcsán) és megkérdezem mert érdekelne. Ezek az automata felhúzású órák (úgy általánosságban) mennyit mennek el járástartalékkal? Úgy értem, hogy ha leteszem a kezemről akkor mennyi ideig járnak még utána pontosan? Mondjuk estétől reggelig gondolom nem kezdenek el még késni vagy belassulni. Mennyit kell naponta minimum hordani ehhez?
És mennyire pontosak? Napi eltérés mennyi szokott lenni? Feltételezem, hogy ez óra típustól is függő.Mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyt kívánok.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ugye olvasunk alapelveket?
Amit tiltunk fórumunkban:
-minden olyan hozzászólást, amely faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
pohár
félisten
válasz Palika71 #14488 üzenetére
ez igen apám!
csak aztán óvatosan, [moderálva] nehogy meglássák a kezeden meg képesek levágni érte
[ Módosította: Barthezz2 ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Palika71
őstag
Én egy ilyet kértem:
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
botarobi
tag
válasz norbertb88 #14475 üzenetére
IWC forever! (Fortis)
-
norbertb88
tag
válasz Jhonny06 #14466 üzenetére
Nagyon durván szép!
Egyre inkább átveszi az IWC a kedvenc szerepét nálam a Rolextől!
Annyira szép órákat csinál.....nekem a portoguiser yacht club a favorit!
Csak az a nagy baj, hogy nagyon drágák (több submariner is kijönne belőle)Egyébként én is BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNOK MINDENKINEK!!!!!
-
Manitou
veterán
válasz runner 125 #14471 üzenetére
Egy tucat PRC 200 árát lehet le kéne szurkolni érte
-
Jojo5
őstag
Boldog Karácsonyt Kívánok!!!
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
seiko
senior tag
Én egy ilyet kértem a Jézuskától, de csak ha merünk nagyot álmodni:
-
SQX_Barto
addikt
válasz Jhonny06 #14466 üzenetére
Miért mindig a legolcsóbbakat linkelitek
IWC-ről, mindig egy rendőrös sorozat egyik mondata jut eszembe: "Nice watch costs more than my car"If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
pohár
félisten
-
veector
senior tag
válasz SQX_Barto #14457 üzenetére
Gratula hozzá. A Casiok is elég sokáig bírják. Van egy napelemes Casiom 9 éves, még megy. Az akksijával sincs gond. Órásnál csak akkor volt amikor leszakítottam a szíjat róla. Szegénynek nem volt egy nyugis élete, de köszöni jól van. Mostmár viszont más van a csuklómon.
-
pohár
félisten
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
MaUser
addikt
Szép és letisztult óra, nagyon jól néz ki és ráadásul nagyon jó árban van figyelembe véve, hogy zafíros. Használd egészséggel!
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Empsepo
senior tag
Üdv!
Én nem értem miért gondoljátok azt, hogy " figyelni kell " az automata órára?
Hordani kell, aztán annyi.
Persze ha valakinek több is van már más a helyzet ( engem ez a veszély egyelőre nem fenyeget ).
Pontosságot nézni? Nem kötelező. Néha utánaállítasz és kész.
És ezúton kívánnék én is Boldog Karácsonyt minden fórumozónak! -
SQX_Barto
addikt
Sziasztok! Seiko és a többiek tanácsát is utólag mégegyszer köszönöm a Casio órám kiválasztásában. Végül úgy döntöttem, nem kell nekem komolyabb óra, majd ha ez egyszer meghal, akkor veszek egy svájci kvarcot, vagy lehet simán megin Casiot, azt majd akkor eldöntöm. Túl macerás nekem az automata, nézegetni a pontosságot, sokszor hordani stb..
Ezúton szeretnék még mindannyiotoknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni![ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
juj az de kicsi
az már nekem apró a PRC 200 is érdekesen állt a kacsómonGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
ans
aktív tag
Használtan vettem, de kb. az általad írt ár feléért, szerencsém volt. De tényleg nagyon jól néz ki, és ráadásul nem az a mostanában divatos nagy méret, mindössze 36,5 mm a korona nélküli átmérője.
BiriBum:
Az Orient Mako-k az általánosan elterjedt vélemény szerint meglepően pontosak! Pontosabbak, mint a Monsterek. -
pohár
félisten
-
BiriBum
őstag
Ezek az automata Orientek mennyire pontosak?
[ Szerkesztve ]
-
ans
aktív tag
válasz pozitivzero #14443 üzenetére
Nem talán! Pontosan az!
-
félisten
Igen, en azokat a hasznalt arakat mondtam, amik szembejottek.
Ananta majd jovore.
(Egyebkent az MM300 azert jobb most, mint az Ananta lett volna, mert mar ez is nagyon csilli-villi ahhoz kepest, hogy az utobbi evben nem hordtam orat, egy Ananta meg nagyobb feltunest keltett volna a full polirral meg a mereteivel. A munkahelyemen most jobb strategia kicsit kevesbe latvanyos darabokkal maszkalni, asszem. )
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
ans
aktív tag
Szép a Vostok Europe. Nem is tudtam, hogy használnak S(eiko) Epson szerkezetet.
Az SD600 nekem annyira nem tetszik, elég körfűrészes jellegű.
Nekem volt egy régóta tervezett, és egy nem tervezett vásárlásom is.
Ez a nem tervezett, a nagy elődök nyomdokain, én is találgatós stílusban tenném fel a kérdést, mi ez:
Kitalálja valaki? -
félisten
Hm, az ar nem volt donto tenyezo e ketto eseten, en ugye masodkezbol valo darabokat neztem (nem is nagyon lehet maskepp, ha nem Japanbol rendeled), igy kb. 500-600 font volt a ketto kozott, ami belefert volna. Az SD 45x17 mm-es, raadasul kifejezetten nagy a kezen a meretehez kepest is (azt lattam eloben, az MM-et mondjuk vakon vettem). Tehat nagyobbnak tunik, mint egy Ball HC Trieste Chrono (pedig az sem kicsi).
SD-m meg azert lesz valamikor, csak nem a diver (Vagy GS, vagy Ananta.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Dzsana
senior tag
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
dmon
aktív tag
" (alig várom már, hogy Dmon topiktárs is előrukkoljon valami újdonsággal)."
Mostanában nem tervezem saját részre újabb óra vásárlását, bár előfordul velem néha hogy terven kívül besikerül mégis valami "újdonság" .
Ettől függetlenül épp ma vettem egy órát, de ez természetesen ajándékba lesz, holnap hozza a jézuska majd.
Nagyon szép élőben, az egyik legjobb minőségű orosz amit eddig a kezemben fogtam. Kíváncsi leszek a Seiko Kinetic hogy fog benne muzsikálni.
Egy csomó órát mutogattam (ettől drágábakkat is nagyobb presztizzsel) de ennél volt a legnagyobb a spontán WOW faktor a célszemélynél, úgyhogy ez lett. -
Mosanke
senior tag
Szia!
Alig akartam hinni a fülemnek. Ugye nemrég írtam, hogy beszéltem a központi Seiko Ügyfelessel, egy hölggyel. Ő nem tudta megmondani pontosan, hogy milyen acél anyagból van a kérdezett (Lorus RS901AX9) óra. Tehát a történet; - pár perccel ez előtt csörög a telefonom és a vonalban egy ott dolgozó Seiko szervizes szaki. Meg is lepődtem, hogy miért hívott.
A szervizes órás elmondta, - remélem mindent megjegyeztem -, hogy a Seiko és ezen belül a Pulsar/és Lorus órákhoz is csak orvosi fém tisztaságú anyagokat használnak az óra tokozásban és a fémszíjaknál is, meg a bőrszíjak fém csatjainál is. Ezért ezek is antiallergén tulajdonságúak.( a titán az más tészta)
Azaz ezek az SS (Stainless Steel=rozsdamentes acél) jelölésű órák nem tartalmaznak a bőr irritációját okozó fémeket, mint például: - nikkelt, berilliumot, chromot, rezet ... stb. Rákérdeztem, hogy a 316L típusú nemesacélt használják-e? Azt mondta, hogy a Seiko máshogy jelöli (valami 900-al kezdődően) de hasonló tulajdonságú az is és garantáltan nem okoznak irritációt, így nyugodtan lehet ezeket minden nap viselni. Az óra tok/csat anyaga fel van tüntetve az óra hátlapján és a csaton is. (stainless steel). Innen lehet tudni azt, hogy nincs benne semmilyen olyan ötvöző anyag (réz, alumínium, nikkel ...) ami miatt gyengébb minőségű acél lenne az anyaga.
Még azt is megtette, ha már ilyen jól elbeszélgettünk, hogy - kérésemre - lemérte a kiválasztott óra súlyát és vastagságát. (84 gramm/8,7mm)Mondjuk az én titaniumos órám alig könnyebb ennél. 68 gramm és 8,2 mm vastag.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HourHand #14423 üzenetére
Nincs hatlap. Japanba fogom majd par (4) ev mulva szervizbe kuldeni (most masfel eves az ora). Itt Londonban talan egy hely van, ahol vallaljak, de nem hiszem, h itt fogom megcsinaltatni.
A stilusa nyilvan hasonlo az Orienthez, a buvarorak hasonlitanak egymasra -- viszont szerintem ez az egyik legszebb letezo buvar. (A - szabalyozatlan - GS szerkezetrol meg ne is beszeljunk.)
Meg az MM300 tenyleg egy ritkasag, irto nehez beszerezni Japanon kivul. Osszeneztuk a fonok Subjaval, hat, minosegerzetre egy dekaval nem marad alatta . (Persze ez lehet, hogy onigazolas, de tenyleg dobbenetesen szep eloben ez az ora. Uvolt rola a minosegerzet. A vastag hardlex meg valahogy olyan szep vintage erzest kelt, szerintem passzol az orahoz altalaban.)
while (!sleep) sheep++;
-
HourHand
csendes tag
Az órád tulajdonságinál olvastam a következőt - Case: One piece structure
Ha jól értelmezem akkor a hátlap felől nem lehet megbontani az órát, mivel nincs hátlap. Például egy szervizt vagy egy szabályozást meg tudnak csinálni Magyarországon? Egyébként tetszik az órád. Eléggé hasonlít a stílusa ahhoz az Orienthez amit most vásároltam, viszont a presztizse a Seikonak a nagyobb. Berakok egy fotótó is igaz ezt nem én készítettem. -
Mosanke
senior tag
Szia!
Köszi a választ. Azért fontos, mert a fiam ezt nézte ki magának és érzékeny a bőre. Egy olcsó 4 ezer forintos Q & Q órája volt/van és fél év alatt zöld lett néhány helyen az óra tokja is meg a csat is. Olyan mint a grünspanos réz. Na meg a keze is be szokott tőle pirosodni. Gondolom ez nem valami jó minőségű acél lehetett.
Közben beszéltem a Seiko üzlettel B.pesten és megnézték az órát. Az van a tokba és csatra is írva, hogy Stainless Steel.
-
norbertb88
tag
válasz Mosanke #14418 üzenetére
Az, hogy egy óra SS, azaz stainless steel, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az 316-os! Bár tény és való, hogy ezt használják legszélesebb körben az óraiparban és az orvostudomány területén is!
De egy kivétel pl. h a Rolex cég használja a 904L nevű rozsdamentes acélt amely karcokank jobban ellenáll, azonban az orvosi gyakorlatban pl ezt nem használják a magas chromium tartalma miatt! De azért azt hozzáteszem, h a bőrfelszínen a 904L sem válthat ki allergén reakciókat, de azért subcutan területekkel már jobb ha nem érintkezik! Ezért nem nagyon használják orvosi gyakorlatban.....
Az, h a kiszemelt Lorus, 316L SS vagy sem, azt nem tudom, szerintem jobb ha utána nézel a gyártónál!
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő szeretném ha válaszolna nekem mert fontos lenne a döntés meghozásához. Az óráknál a felsorolt jellemzők között a SS jelzés az milyen acél minőségre utal?
Én a 316L típusú nemesacéllal készülteket ismerem, és ezekről tudom, hogy ezt (a titánosokkal együtt) használhatja olyan is akinek érzékeny a bőre a fémekre. Az ilyen anyagból készültet jelzik az órán All Stainless Steel jelöléssel. Ezt jelentené a kérdésemben az SS ?
Beteszek egy linket is, hogy mire gondolok pontosan.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Razor1
aktív tag
van egy tissot prc 200-as automatám, ha kézzel húzom fel, mennyit kell tekerni? ugye ezeket már nem tudom túlhúzi?
-
félisten
Egyebkent ugy nez ki, hogy mint lenyegeben minden gyari SBDX001, az en oram is +10 secet csinal egy nap. Tapasztalatok szerint +-1 mp kornyekere lehet hozni, de pont azert 250e yen es nem 550, mint a Grand Seikok, mert nem toltenek tul sok idot a beszabalyozassal.
Szerencsere engem nem izgat egesz addig, amig a szerkezet stabil.
while (!sleep) sheep++;
-
Mosanke
senior tag
Közben dobtan Nekik egy mélt, ezzel a szervizeléssel kapcsolatban. Várom a válaszukat, hogy hogyan is van ez.
Mondjuk az kicsit macerás, hogy ha meghibásodna akkor csomagban kell elküldjem a pesti címre javíttatni.
Bár mondjuk a többi óramárka javítása sem tudom, hogy hogy megy idehaza. Eddig még nem romlott el órám úgy, hogy az itteni valamelyik ismert és jó órás ne tudta volna megjavítani. És szakszerűen javítani, nem valami köztes megoldással. -
Mosanke
senior tag
Szia!
Köszi a tanácsokat.
Az az igazság, hogy mind a két óra amiről betettem a képet (Boccia/Astron) tetszik.
Azért vagyok bizonytalan a Boccia-ban, mert végig kérdeztem itt a városban néhány nagyobb, ismert órást és egyik sem hallott még erről a márkáról. A szervizelése is kérdéses ezek után, hogy hova lehet beadni javításra ha elromolna az óra.
Az Astronról meg csak jókat mondtak. Eddig csak elemcserére hoztak hozzájuk Astron órákat és akkor látták a belvilágukat. Két órás is azt mondta, hogy Citizen a belsejük azoknak amik eddig (elemcsere kapcsán) a kezükben voltak.
Még alszok rá pár napot a döntésig, de kezdek lassan a hazai Astron felé hajlani a vásárlással.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Én ezt néztem ki [link]. Van belőle fehér számlapos is és itthon is kapható. Zafír üveges, 25 ezer forint alatt, 2 év gyári garanciával. 7 mm vastag és csak 68 gramm a súlya.
Bár nagyon hajlok az ASTRON felé, hogy inkább azt veszem meg. Nem azért, mert az általam kinézett Boccia-hoz képest 7 ezerrel olcsóbb és "csak" keményített kristály üvege van.Nekem most (6 éve már) egy Mirage típusú titán tokos/csatos órám van. 62 gramm a súlya csak. Hát én abban fürödtem meg úsztam meg hasonlók és semmi baja nincs. 50 méterig vízálló csak. Kivéve azt, hogy mindjárt az első héten (mikor máskor és főképpen, hogy ajándékba kaptam) beütöttem egy pult fémmel borított sarkába és kicsit meglátszik a nyoma, de nem zavaróan. Mezei keményített üvegű ez a Mirage órám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest