Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Ismeri valaki vagy hallottatok már a BOCCIA óráról? Mennyire minőségiek és megbízhatóak?
Egy-két külföldi weboldalon nézegettem, elég jól néznek ki az óráik és mindegyik, kivétel nélkül titán tokos és titán csatos.
Annyi az összes infóm amit találtam róluk, hogy minőségi órákat gyártanak és minden órájuk titániumos. Nemes acéllal nem gyártanak órákat. -
MaUser
addikt
Huhh, nekem elég lenne az egyszeri szervizdíja is. Elnézve a bonyolultságát, pár évig nem kéne bejárnom dolgozni.
Apropó, mi a véleményetek, hová lenne érdemes elvinnem beszabályoztatni egy 3133-as szerkezetet?
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Pár hete olvastam egy cikket a világ legdrágább óráiról, ha jól rémlik ez a Franck Muller volt az első [link] Formára annyira nem jön be, de azért szép. Nyilván nem fenyeget a veszély, hogy veszek egyet
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
seiko
senior tag
válasz BiriBum #14385 üzenetére
"Az ilyen szerkezet arra szolgál, hogy hogy részidőt is mérhessünk, a teljes mérés elvesztése nélkül. Az ilyen kronográf fedésben két másodpercmutatóval rendelkezik. A kronográf elindításakor ezek együtt mozognak - egy mutatónak tűnnek. De megnyomva az uszálymutató vezérlőgombját, a felső mutató megáll, miközben az alsó, és az egész kronográfszerkezet tovább jár. Ilyenkor zavartalanul leolvashatjuk, feljegyezhetjük a részidőt, majd újra megnyomva az uszálymutató vezérlőgombját a felső mutató "utánaugrik" a másiknak, annak pozíciójától függetlenül újra fedésbe kerülnek, és folytatódik a mérés. A művelet bármikor ismételhető."
Pontosan annyi mutatója van, amennyi ehhez a funkcióhoz kell.
Igaz, a napi életben irtó ritkán lesz használva, de legalább bonyolultabb, így drágább az óra. -
BiriBum
őstag
válasz runner 125 #14382 üzenetére
Fura a kép, eggyel több mutató van rajta, mint valójában. Egyébként nagyon hasonlít a PRC 200-ra.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz tangiers #14383 üzenetére
olcsóbban kijössz ha fémszíjjal veszed, és veszel hozzá gyári/egyéb jó minőségű szíjat
megbízható darabok, elég sokáig ki fog szolgálni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tangiers
tag
válasz runner 125 #14382 üzenetére
Sziasztok!
Igen a fémszíjas verzió is tetszik. Vajon mennyi pluszba a fémszíj? Ez a tipus is tetszik mert matt a számlapja és olyan egyszerű is egyben.
Tehát jó választás lehet? Szerkezetileg, működésileg, megbízható darabok ezek DS Chrono-k? Nem szándékozom eldobni esetleg 3 év után.
Maga a Certina megbízható márka?
Köszi -
runner 125
nagyúr
válasz tangiers #14380 üzenetére
Jah, fémszíjas verzió vizes célokra jól jöhet.
De, szerintem nagyon jó döntés, másik kedvenc sorozatom a Tissot után. Szép darab nagyon.
..talán ez egy kicsit jobban bejön, de a stílus ugyanaz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz tangiers #14380 üzenetére
inkább vedd acélszíjjal ha szeretnéd vízben is használni, különben veheted évente a bőrszíjakat hozzá
vagy vedd meg bőrrel, és vegyél hozzá fémszíjat, vagy fordítva, és és félévente lecserélteted a szíjat órással[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tangiers
tag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom a fórumot információ szerzés céljából., de laikus vagyok ezen a területen.
Szeretnék vásárolni egy Certina DS Chrono órát. (Certina 536.7029.42.65)
Nagyon tetszik maga az óra kialakítása, számlapja, kevébé a fekete bőrszíj. Semmi extrára nem gondolok, napi használat, nyaranta vízben fürdésnél nem kívánom levenni.
Van estleg olyan aki kiugróan tudná dícsérni az órát , vagy esetleg lehúzná és eltántorítana a vásárlásától.Köszönöm az építő hozzászólásokat! Üdv!
-
norbertb88
tag
válasz runner 125 #14374 üzenetére
Az én gari kártyámon van serial no. és megegyezik az óra hátlapján lévővel!
Én mikor vettem ezt le is ellenőriztem! Ez nélkül meg sem vettem volna!!! -
ans
aktív tag
válasz BiriBum #14375 üzenetére
Igen, csak korábban az volt, hogy a hivatalos szervíz nem vállal bevizsgálást, talán a rengeteg hamisítvány miatt.
Lehet, hogy ez azóta megváltozott, nem tudom.
Az adott óránál pedig kizárt dolog, hogy a kereskedő hamisat adott volna el, ráadásul ezt a kereskedőt pont ismerem, elég régen voltak a Teréz körúton, azóta már elköltöztek. Akkoriban még nem volt hamis Tissot dömping.
Szvsz ha a papír az adott óráé, akkor nem hamis. Csak ezt nem tudom, hogy lehet eldönteni a képekről.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz runner 125 #14374 üzenetére
A hivatalos Tissot szervíz gondolom megmondja, hogy hamis-e. Aztán rá lehet húzni a kereskedőre a vizes lepedőt. Persze egy vaterás magánszeméllyel más a helyzet.
-
runner 125
nagyúr
Megnéztem a garanciakártyát és a füzetet, bent van mindkettőben a serial hely, igen, bár más kérdés, h az nálam sem lett beírva... csak az óra típusa, vásárlás napja, aláírás, és hivatalos pecsét.
De, az óra hátulján rajta van a Serial szám, azzal lehet hasonlítani..., persze ha ki van töltve."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #14371 üzenetére
a "TACHYMETRE" feliratnál az M jobb száránál kell lennie az egyik rovátkának, az passzol, ha mást nem néznék, akkor azt mondanám hogy eredeti
-
ans
aktív tag
válasz runner 125 #14371 üzenetére
Az óra és a garancialevél kölcsönös egyértelműségét egyértelműen be lehet azonosítani a Tissot óráknál?
Pl.: a Seiko-imnál egyértelmű, mert az órán és a garanciakártyán ugyanaz a watch serial , és ez nem a típusszám, minden órán egyedi.
Namost ilyen van a Tissot-nál?
-
runner 125
nagyúr
válasz ujskodas #14367 üzenetére
Hjah, a papírok alapján úgy tűnik homok került a gépezetbe.
..az első probléma ilyenkor, h egy minimálisan rosszabb minőségű (nem kell, h életlen) fotót pakol fel az eladó, és máris be lehet nézni, h "márpedig az eredetin sokkal vékonyabb betűstílusban van a "TACHYMETRE" felirat, és a számok is kontúrosabbak - nem ilyen vastagok. Persze, mert szar a fotó minősége.
Noh, de a fentebb linkelt kék számlaposnál ha megnézzük az óramutató végét, akkor látszik, h sokkal hegyesebb, mint az enyémen, illetve ha összehasonlítod a foszforeszkáló réteget, az is észrevehető, h korántsem párhuzamos a mutató hegyének éleivel.
Itt egy gagyi másolatot hasonlítanak össze az eredetivel, s hívják fel a figyelmet, h miket kell nézni, viszont manapság egyre nehezebb kiszűrni, mivel a fake órákat is egyre durvább minőségben gyártják le. Sajnos több féle hamisítvány létezik.
Ha részletesebben érdekel a téma, keress rá. Több hónapon keresztül ki lett tárgyalva a téma.Konklúzió, amit levontunk; Csak nagy múltú, régi órásboltban szabad venni, vagy ismerős órástól, aki 100%-ig origit hoz. Ráadásul a bolti ár alatt, de nem a teljesen nevetséges 39.000 Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jookomak
őstag
válasz ujskodas #14367 üzenetére
Csak poénkodunk Misi1979-el. Azért írtuk, mert általában ezt a típust hamisítják legjobban. De ő régi, hozzáértő fórumtárs, nem hiszem, hogy gagyit árul. Hantos pedig megbízható bolt, ami onnan van, az kóser. A Fehér óragaléria árul hamis prc200-at állítólag.
Hopp, de benéztem az egészet. Nem is ő árulja
Most akkor mi van?Valaki hamis prc200-at árul egy eredeti papírjával? vagy a papír sem eredeti? és hány éves a norvég király?
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz runner 125 #14363 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy hamis? Úgy látom, hogy kereskedésből vásárolt, papírjai is vannak. Hogy vegyen így órát az emberfia?
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
HourHand
csendes tag
Ezek szerint ezt vetted?
Gratulálok. -
runner 125
nagyúr
-
ans
aktív tag
Nagyon szép, robosztus! Gratulálok! Szerintem presztízsben is odaver.
Már tudtam, hogy ez lesz, mert írtad korábban, hogy visszatértél ahhoz, amit legelőször néztél ki. Jó ötlet volt ez a kitalálósdi is, (alig várom már, hogy Dmon topiktárs is előrukkoljon valami újdonsággal).
Ha lesz képfeltöltés, kérnénk egy képriportot.
-
félisten
Es ilyen szijat szeretnek majd hozza:
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz pilóta #14353 üzenetére
Spring Drive 600-as is szoba jott, de 45 mm-es atmero parositva a 17 mm-es magassaggal elriasztott. Lehet, hogy nem lett volna tul nagy, de latatlanba nem mertem (az megint egy olyan ora, amit leginkabb az USA-bol vagy Japanbol erdemes venni).
Az egyetlen dolog, amit kicsit sajnalok, az az Ananta SD GMT volt, kar, hogy azt vegul nem sikerult osszehozni. Szep egyedi ora lett volna az is.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz pilóta #14353 üzenetére
Paff, sullyedt, 2.
Alapvetoen Japanbol lehet rendelni, de arra ravagnak kb. 40%-ot (vam+AFA), ami 'kisse' megdragitja a dolgot. Itt UK-ban pedig eleg nehez masodkezbol szerezni egyet, mert kb. kethavonta tunik fel egy darab, es azt jellemzoen perceken belul elviszik (egy honapja volt a tz-uk.com-on egy 2007-es darab, karcosan (!), par ora alatt elvittek 1000 fontert. Szoval eleg szerencses, hogy sikerult hozzajutnom egy teljesen karcmentes, dobozos peldanyhoz, papirokkal, mindennel. Ezert mar kezdtem lemondani rola, es majdnem vettem egy Planet Oceant vagy egy Ball-t helyette (ez utobbit szinten nagyon tetszett).
Egyelore annyit latok, hogy sokkal szebb eloben, mint a kepeken (az Omega PO ezert volt csalodas: kepeken fantasztikus, eloben meg csak siman szep), a merete teljesen rendben van (sot, a csuklom nagyobbat is elbirna). A pontossaga majd kiderul idovel.
while (!sleep) sheep++;
-
Misi1979
őstag
Hátha érdekel valakit: prc200
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
busman
veterán
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #14345 üzenetére
az 2012. végén lesz te marha
hát ennyit se tudsz?![ Szerkesztve ]
-
-
pohár
félisten
válasz norbertb88 #14342 üzenetére
ó ne félj, bandus is atomenergetikai szakon kapott diplomát, van itt bőven okos ember egy nukleáris világvége elkerülésére
-
norbertb88
tag
válasz SupaCow #14272 üzenetére
Szerinrem az órában lévő H3 össz. radioaktivitása nem több, sőt valószínűleg kevesebb mint a Magyarországi éves háttérsugárzás! Ez 3,1 mSv / év!
A tritium lágy B-sugárzó, szerintem az órában lévő cső simán jól szigetel!
Szerintem akkor okoz az karcinómát, vagy egyéb mutagén hatást, amikor mondjuk egy banán!
Azt tudnod kell, hogy a tricium felezési ideje kb. 12év, tehát az órában lévő fény intenzitása a radionuklid aktivitásának csökkenésével négyzetesen fog csökkenni....ennek magyarázata bonyolult, inkább nem mennék most bele, DE ha érdekel privátban leírom!A fenti adatok nem biztos, hogy hajszál pontosak, de nagyságrendileg helytállók....nukleáris medicinából tanultam ilyesmiket, valamennyi megmaradt......
-
félisten
Megjott, itt van, gyonyoru, hibatlan! Tenyleg, ha elfelejtuk a presztizst es eladasi arat, akkor ezerszer inkabb ez, mint a kollega Subja, vagy a PO, vagy a masik Day-date-je. Hihetetlenul elegedett vagyok, pont ilyet szerettem volna.
Ize, nem tudom kifejezni, hogy mennyire szep ez eloben.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
m3tr0
őstag
Csak azért kérdezem, mert ennek nem úgy kéne működnie,hogy nappal a fény úgymond feltölti azokat a részeket, amelyeket az ember le akarna olvasni sötétben?Mert akkor ez így elég érdekes, hogy oké,hogy éri napfény órákon át, csak pont akkor nem fogom tudni leolvasni amikor működnie kéne...
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #14331 üzenetére
Igen, valóban drága az Orient nagy búvárja, én sem tudtam olcsóbban beszerezni. Körülbelül 1 éve olvasgatok kimondottan búváróra témában, ha időm engedi. Elég sok típust megnéztem és mindig arra jutottam hogy nekem ez az Orient lesz a tuti választás. Mikorra ezt eldöntöttem, akkorra az óra gyakorlatilag beszerezhetetlenné vált az EU-n belül. A + 30% sarcot meg nem nagyon akartam volna kifizetni. Ezért már le is tettem róla, amikor is a napokban értesítést kaptam, hogy érkezett a nagykereskedésbe és rendelhető. Megrendeltem és ma meg is érkezett. Nekem nem volt a kezemben ezelőtt, és volt egy kialakult elképzelésem, hogy kb. milyen lehet élőben, de ez az óra minden várakozásomat felülmúlja, nagyon ott van minden téren.
Az ár a szerintem nagyon relatív dolog, főleg órák esetén. Most azt mondom nekem ennyit megért. Ha lesz időm, majd írok róla pár sort, valószínűleg már csak jövőre. -
m3tr0
őstag
Halihó óra fanok,
kérdésem lenne ill. tanácstalan vagyok:
Van egy Casio EF 547D-m ami ugye lumineszkáló funkcióval bír.
A helyzet a következő : a lumineszkálás nem nagyon működik rajta. Eléggé furcsa, ha fény alá tartom(lámpa) vagy ma kiraktam az ablakba, hogy napfény érje(ott volt elég hosszú időt), akkor egy darabig még van fénye a mutatóknak(óra jelző kis pontoknak) de nagyon kevés ideig.Ez így normális? Volt már hasonló órám, ami még ennyire se volt márkás és kb. 5 ezer forint volt, de azzal nem volt ilyen probléma.
Vélemény, ötlet? Köszönöm
-
-
csabulaxi
senior tag
Ezt az Orientet ismeritek POSEIDON
Braziliában gyártják vagy csak ott lehet kapni?
Tök hülyeségnek tartom ezeket a piaci korlátozásokat."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
Az Omega Dynamic nagyon, a Bulova meg simán tetszik.
Vásárolni sajna nem fogok.Orient 300M búvárja tetszik volt már kezemen, de sajna a 180 ezer ft-ot kissé drágának tartom érte.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Misi1979 #14327 üzenetére
nem akarod....
naaaaaaa
megnézem élőben ha pesti, de ez megtetszett...
vagy kérek róla nagyfelbontású képeket, bár én az automatákat csípem, de ezis szép..
viszont szerintem a omega órát kicsit alulárazta 65 forintért, legutóbb a vaterkár láttam hasonlót egy kilóért.."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
SirCece
csendes tag
Bocs srácok,lányok de muszáj megkérdeznem mégegyszer..
http://oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=333
Megbízható a hely? :/ Vannak pozitív, negatív tapasztalatok? Ez hamis lehet vagy nyugodtan megvehetem? Előre is köszi
-
HourHand
csendes tag
Annak akit érdekel: újra kapható az Orient 300M búvárja. ITT egy jó videó róla. Már régóta fontolgatom egy ilyen beszerzését, úgyhogy most megrendeltem.
-
seiko
senior tag
Boxer-gs nevű tag elad "néhány" órát, amik között van 1-2 érdekes példány is!
Érdemes körülnézni: [link][ Szerkesztve ]
-
SirCece
csendes tag
Naívan azt hittem nem lesz több kérdésem, de tévedtem
Szóval ez az ami nekem megtetszett:http://oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=333
A lényeg az, hogy nem tudom, hogy megbízható-e a hely :/ Vannak pozitív, negatív tapasztalatok? Ez hamis lehet vagy nyugodtan megvehetem? Előre is köszi
-
SirCece
csendes tag
Köszönöm a linket Seiko Azért még ha tudsz/tud valaki Seiko óra-lelőhelyet azt is szivesen fogadom Én nem sokat találtam Kíváncsi vagyok hol mennyiért lehet kapni őket
-
seiko
senior tag
válasz toshiba300 #14309 üzenetére
ez egy divatóra, nem lehet márkásnak tekinteni.
jó esetben japán kvarcszerkezet van az órában, neadjistem kínai.
de még így is működhet sokáig.
előbb szokták az ilyeneket lecserélni, minthogy tönkremennének. -
MaUser
addikt
válasz toshiba300 #14302 üzenetére
Próbáld meg ezt. 30mm-es, gyöngyház, fehér, köves, bár kicsit drágább. Gariidőt kibírja, ha nem, akkor cserélik.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
seiko
senior tag
Sajnos ennyiért csak valami ócskaságot kapsz.
Léteznek komolyabb fehér+köves órák, de ennek az árnak a többszöröséért.
De ilyet majd az esküvőre vegyél a barátnődnek![ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Ha az ice watch tetszik neki, lehet nem a svajci orak topicjaban kellene erdeklodnod..
Orat nem vennek latatlanban nonek, mint ahogy pl taskat-cipot sem, hiaba tudom, milyen meret kell neki.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
SirCece
csendes tag
Még egy kérdés
Honnan vehetek akkor Seiko órát kb ilyen áron, vagy max 3-4 ezer Ft-al többért ? Persze az általam linkelt kivétel
-
toshiba300
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék órát venni karácsonyra. Maximum 20.000 Ft-om van rá. Sajnos nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket. Ez az óra nagyon tetszik neki, de mivel nagyon vékony csuklója, bumszlinak néz ki ha felveszi. Szóval a lényeg : fehér, strasszköves és átlagnál kicsit kisebb óra legyen. Nem számít a márka, csak jól nézzen ki, és ne valami 1 hét után elromlik ócskaság legyen. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest