Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
Maradjunk inkább az 5-6 évnél!
Igaz, az sem mindegy, hogy a szerkezetet kompletten berakják a mosóba és utána csak tessék-lássék megkenik, vagy szétszedik dirib-darabokra-így tisztítják meg-és mindenhol olajozzák-zsírozzák, ahol kell!
Sajnos leginkább az első eset a jellemző, és ezek az "órások" vonzzák a vásárlóközönséget olcsó szervízáraikkal. Nekem tisztították már ilyen helyen ki a 25 éves ébresztőórámat úgy, hogy a következő ellenőrzésnél derült csak ki---még az eredeti gyári zsír van belül! :-O
Egy automata óra szakszerű szervízelése ~10-15 ezer Ft, egy atomata kronográfé ~25-30ezer,+ alkatrészárak.
Persze ennél lehet jóval drágább is! Pl. a Rolex minden szervíznél előírja a korona-tokcső-tömítések-plexi cseréjét is! És így már elkérnek egy mondjuk Submariner szervízért 90-100ezer Ft-ot. -
tomcsi23
veterán
-
Dzsez_
tag
"Nekem erről más a véleményem.Inkább viszek 5 évente szervizbe egy automata ketyegőt,mint vegyek valami gagyi elemes órát."
Ki beszélt itt gyai elemes óráról? És mivel indoklod a korszerűtlen szerkezetek viselését? Korszerűtlen, elavult, szar = férfiasság? Akkor hozzád illene a lovaskocsi is.
http://szabadforum.com/
-
-
glutamin
őstag
A karóra a férfiember ékszere,nem hinném ,hogy meg vannak számlálva a napjai.
Mélységesen egyetértek. Időmérésre már mindenki zsebében ott lapiul a mobiltelefon. A karóra már régen kinőtte ezt a funkciót. Ma már jelent ez presztízst, státuszszimbólumot, divatcikket stb. Nekem is van soprtos műanyag sokat tudó karórám és elegáns fémszíjas fémtokos, LCD kijelzőt és modern kütyűket nélkülöző órám is.
Ugyanakkor azt is meg tuom erősíteni, hogy ma már egy egyszerűbb quertz óra is vígan elmegy bőve 10 év felett is (nekem pl egy [link]) Ez már 97 óta megy rendíthetetlenül 2-3 évenkénti elemcserével
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Dzsez_
tag
Örököltem. Most akkor mit kéne csinálnom? Tagadjam le? Hazudjak? Vagy akkor mostmár nem írhatok ide a kiscsokik közé? Megúnom, elmegyek. Ezt akarjátok? Miért? Mi a f@sznak kell irígykedni? Jobban érzitek tőle magatokat, ha basztathattok valakit a gazdagsága miatt?
-
Dzsez_
tag
Én meg nem. Picike naptár, amit hó végén nekem kell b@sztatni, ha el nem felejtem ugye. És pontatlan működés. Útálom a bib-bippel a rádió és az én órám egészen mást mutat. De való igaz, a szerkezetek szeretete nálam is megvan. Csak már nem tudnak a varázsukba keríteni úgy mint mondjuk 20 évvel ezelőtt.
-
lenox
veterán
Ha van kedved, nezz szet pl. itt, eleg sok szep ora van, megsugom, ilyen pateket nem fogsz talalni, talan azert, mert nincs? Meg erdemes elmenni a patek websitera, mondjuk en a magam reszerol talaltam szebb orakat, de nyilvan ez szubjektiv, teny, hogy kiraly orak vannak, eleg karakteresek, szerintem mar egy lelkes amator sem keveri ossze oket. Nautilus, Calatrava, Gondolo, stb., oke, kvarcbol vannak pontosabbak, de kidolgozasban, designban azert verhetetlen a svajci/nemet top csapat.
-
seiko
senior tag
gyönyörű, de a Panerai-nak annyi köze van hozzá, hogy csak nekik gyártják-szállítják.
még nem teljesen kiforrott szerkezet, elég nagy pozicionális hibával dolgozik.
persze ez is elenyésző, de egy ilyen drága werknek többet illene tudnia!
mostanában a Breitling, és az Omega is "saját" szerkezeteket hoztak ki, hogy indokolhassák valamivel a többmilliós áraikat. -
Alvin66
csendes tag
Ja, ebben lehet valami igazsag. Persze 3-400 ezret kiadni egy oraert mindenkeppen nagy aldozat, akinek konnyen megy, az is ketszer meggondolja szerintem.
Mas meg sporolgat, meg osszeszedi innen-onnan, ha nagyon orabuzi. En is ugy kaparasztam ossze, volt ra megtakaritasom, szuleimtol a diplomaosztomra is azt kertem hogy szalljanak be a dologba. Szoval en is "osszesporoltam." De ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenkinek sporolni kell ezert. Nyilvan vannak olyanok, akik kiteszik lazan... En a sajat peldamat irtam le, mas helyzetet nem tudom. Az biztos, hogy ha valaki nagyon bele van esve egy szep es jo oraba, az valahogy osszeszedi az arat vegul, ha igazan akarja. Ha 5 ev alatt, akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest