Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
válasz SirCece #14294 üzenetére
Szerintem ez az óra ennyiért reális.
Azért innen vásároltak már topiktársak és meg voltak ( vannak ) elégedve.Inkább még amire érdemes figyelned az az óra átmérője.
Hacsak nem vékonyabb a csuklód az átlagosnál vagy nem kimondottan a kicsi órákat szereted akkor ez kicsi lehet. ( 37 mm )
Ha pedig esetleg nagytestű vagy vastag csukóval, akkor ez tényleg probléma lehet. -
lovagisas
csendes tag
Óraszijat szeretnék vásárolni. (22x22 -XL- fekete szines varrással,)- tudnátok
ajánlani boltot? -
SirCece
csendes tag
Sziasztok!
Én itt nagyon új vagyok szóval előre is bocsánat a tudatlanságomért... A véleményetekre lennék kíváncsi egy üzlettel kapcsolatban
A hely a következő: http://oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=4
A kérdés pedig az, hogy érdemes-e innen órát szerezni, van-e valakinek már tapasztalata velük kapcsolatban, az itt található órák ára megfelel-e a valóságnak...summa summarum vehetek-e innen (akár a linkelt) órát nyugodt szívvel.
Előre is köszi
-
Empsepo
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Kezembe akadt egy-két Polgár Galéria által kiadott aukciós füzet.
Kérdésem a következő: ki tud arról, hogy mi az általános ( ha van egyáltalán ilyen ) a kikiáltási árhoz képest mennyiért viszik el a karórákat?pl: ezt az órát 140000 ft-ra kiáltják ki.
1975-ös Hamilton 7736-os Valjoux szerkezettel.
Mi az átlagos? Vagy ez teljesen kiszámíthatatlan?
Mennyiért visznek el egy ilyet?
Ezt tudja valaki? -
Mariner
tag
válasz ospubis #14273 üzenetére
Én ezt a számot a találtam sok egyéb mellett a neten,hatalmas eltérésekkel(10szeres...)Egy jó barátom szerint direkt lebegtetik a gyártott órák példányszámát,hogy ne lehessen bizonyosan tudni mennyi is van belőle.Persze lehet,hogy nem pontos az infó,bár a 6,5milliót nagyon sokallnám.
"A Rolex márkaHans Wilsdorf, bajor származású úriember 1905-ben alapította meg Londonban karóra forgalmazó cégét, majd 1908-ban egyedi tervezésű kollekciójának a Rolex elnevezést adta. Két évvel később a Rolex márkanév alatt megszületik - a világon első - kronométer pontosságú karóra.
A Rolex napjainkban évente mintegy 600.000 karórát gyárt, amelyek közül minden egyes automata példány COSC (Svájci Kronométer Minősítő Intézet) minősített, azaz a legszigorúbb minőségi és teljesítményi követelményeknek megfelelő."
MZ/X jelentkezz!
-
busman
veterán
-
tupacamaru
veterán
válasz jookomak #14278 üzenetére
Van egy pár gyöngyszem az biztos. Köztük a nagy kedvencem is, 40k asszem le is csapok rá.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
bandus
veterán
voltam már egy párszor, igaz luminox nélkül
de attól még, hogy az erőműben elhelyezett detektorok esetleg nem jelzik, mert máshogy vannak kalibrálva, attól ez még mérhető sugárzás. sőt, sokkal kisebb aktivitás is bőven beleesik a mérhető tartományba.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
BiriBum
őstag
Tudom, nem Rolex, de ez pl. mennyire lehet megbízható[link]
-
ans
aktív tag
-
jookomak
őstag
Úristen, emberek, szétnéztem a Hardverapró óra rovatában. Sírnom kell a sok gagyi, hamisítvány, szeméttől.
-
seiko
senior tag
2003-ban kb. 700ezer karórát gyártott a Rolex.
ez a szám a recesszió miatt lehet, hogy idén már csak 500ezer, de azért nem elhanyagolható. -
MaUser
addikt
válasz Misi1979 #14275 üzenetére
Azt tudom, hogy usákoknál 40 évesnél idősebb mérnököt nem találsz, akinek nincs Rolexe. De ezt figyelembe véve is a félmillió tűnik számomra reálisabbnak.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
-
SupaCow
aktív tag
A H3 Tritium világítástól mennyire kell tartani?
Tudom írták itt előzőleg, hogy emiatt eladásra került. A wiki is ír róla érdekes dolgokat.
"This takes the place of radium, which can cause bone cancer and has been banned in most countries for decades."Mondjuk ezek alapján cseppet sem tartok tőle, csak kiváncsi vagyok ki mit mond : )
f: @geboleather
-
veector
senior tag
Tissot tulajdonosok!
Mi a funkciója a doboz nyíló részének elejében elrejtett fekete kis táskácskának?
-
bencze
senior tag
http://www.orient-watch.com/parts/image.php/22.png?width=235&image=/img/item/22.png
Ez is zafírüveges Orient, most vettem egyet. Nekem _nagyon_ tetszik.
FD0F004W
De ha nem tévedek az üveg cserélhető, szóval vagy lecseréli az ember ha karcos, vagy pedig egyből zafírt tesz rá. Nem számít...
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Mariner
tag
válasz botarobi #14256 üzenetére
Az igazság az,hogy amit a nagyközönség a csúcsnak gondol,csupán a High End(zenei hasonlat)alsó szelete,ha a darabszámokat/árat/ráfordított kézimunka időt tekintjük.Ennek persze elég prózai az oka:egy Omegáról,Doxáról,Tissotról lehet álmodozni,egy Rolexról már kevésbbé,Patekról meg aztán végképp nem,csak a legszerencsésebbeknek/leggazdagabbaknak.(azt csak zárójelben jegyzem meg,hogy 1-2ember tudhatja csupán a világon mennyit is gyárt a Rolex,mivel nagyon titkosan kezelik épp az exluzivitás miatt.
[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
botarobi
tag
Meglepődve olvastam az Óra(ékszer)Magazin oldalán (71) a Parmigiani vezér piaci szegmens vázlatát! Ők jelenleg évi 5000 darabbal a legfelső réteget megcélozva megelőzik a Patek Philippet,akik évi tízezer darabbal maguk mögé utasítják az itt sűrűn említett Rolexet,aki elmondása szerint "jóformán egy nap alatt gyárt annyit,mint mi egy évben"-tehát ötezer darabot... Én ezt komolyan nem tudtam!
-
Empsepo
senior tag
Mondjuk ez tetszik nekem: [link]
Bár a szerkezetet nem ismerem.
Ez japán vagy orosz esetleg? Ki tudja?emvy
Ne haragudj de mi az a PO?
TeeJay
Ha neked lenne másfél misid, azt nem órára költenéd.
Mint ahogy én sem.
Attól leszel hiteles, ha nem akarsz többnek látszani, mint ami vagy.[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
válasz SupaCow #14237 üzenetére
Ha hosszabb távra tervezel az órával és napi szinten hordanád, akkor bármilyen bevonat és nem zafír üveg szvsz felejtős (kivételt képez persze a Max Bill Chronoscope ). Bevonat lekopik (igen PVD is, régebben linkeltem egy Porsche Design órát, hogyan tud az is kopni, pedig az közel egy nagyságrenddel drágább, de kopnak a szuperkemény Sinn és Damasko PVD bevonatok is...), ásványi üveg pedig karcolódik, bár ezt legalább tudod cseréltetni.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
ToBeY
nagyúr
-
SupaCow
aktív tag
Szép napot!
Edzett ásvány üveggel mik a tapasztalatok?
Elhasználódik, sérülékeny?Luminox Navy Seal 3081.BO - ezt néztem 1 hete de letettem róla mert nem zafírüveg védi a számlapot.
Most ebayen akciósították pár napra. 77e Huf lenne az ára postával. Csak ugye az ásvány üveg, mit bír?
f: @geboleather
-
m3tr0
őstag
Nekem semmi bajom a Steinharttal, sőt igazából nem is ismerem. Biztos remek és megbízható órákat gyártanak, de nekem más stílusú órák jönnek be.
A Steinhart-nál pedig eddig nem láttam olyan órát ami nekem tetszik, nyilván azért mert teljesen más célcsoportnak készítik az órákat. Ennyi.Empsepo: mit vennék közel 100 ezer forintért? Jó kérdés...Csak olyat, ami nagyon tetszik. Nekem.
(Én a sportosan elegáns órákat kedvelem.Ebbe sok minden beleférhet, egy Casio,Citizen,de láttam nekem tetsző Sectort, Seikot is. Nagyon sok a lehetőség, persze ha az ember el tud vonatkoztatni attól,hogy csak svájcba gyártanak jó órákat. 100 ezer környékén elemesekből és automatákból is van választék. )
[ Szerkesztve ]
-
-
Empsepo
senior tag
-
félisten
Na, ugy nez ki, eldontottem/megrendeltem. Ha megjon, elmondom, hogy micsoda.
Azt elarulhatom, nem kronograf, es nem ETA 2824 vagy 2836.
while (!sleep) sheep++;
-
Mariner
tag
válasz apralatti #14210 üzenetére
A kedvenc óráim(Pobeda,Poljot,Raketa)apai örökség,de amit a mindennapokban hordok Omega Seamaster day-date automatic+valami más ami erősen változó,épp miyen kedvem van.Ha mechanikus óráid vannak akkor érdemes váltogatni,hogy mindegyik járatva legyen időnként.
MZ/X jelentkezz!
-
Mariner
tag
válasz BiriBum #14222 üzenetére
Az ismeri alatt mit kell érteni?Az ismeri akinek van olyanja?Ha meg nem akkor kinek tetszik esetleg?Mivel az ízlések teljesen különbözőek tudnak lenni,szerintem ne érdekeljen mások véleménye.Maga a márkanév garantálja,hogy az óra kiváló minőségű ahogyan a szerkezet is és hosszú időn át lesz még hozzá alkatrész ellátás.Ha az én ízlésem befolyásolná a döntésedet,akkor én tuti nem vennék új órát,hanem egy régi,de újszerű állapotban lévő minőségit,az új ár töredékéért.
MZ/X jelentkezz!
-
Misi1979
őstag
válasz TeeJay #14223 üzenetére
Ezt a replika-kifejezest szerintem ne eroltesd itt. Oke, jobban hangzik, mint a kinai hamisitvany, gagyirolex, de attol meg nem lesz replika.
Mellesleg ezek a hamisitvanyok, ha korulnezel a neten, kb 25-30dollarert megvehetoek.
De remelem fennakadnak a vamon.A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
TeeJay
félisten
szerintem tévedsz mert nagyon is imádtam a Rolex replikámat még annak ellenére is naponta a kezemen volt hogy ugye írtam nap mint nap fel kellett húzni beállítani és számolni a több perces késéssel nap végére
ha meg tudnám javíttatni nem vennék órát csak ugye mivel kínai tákolmány a belseje egy órás se foglalkozik vele mert szétszedi és nem biztos hogy meg tudja csinálni ugye...ha netán tudtok olyan órást aki bevállalja hogy belenéz akkor inkább megcsináltatom még ha 10-20ezerbe kerül is csak legyen viszonylag pontos nekem az már tökéletes
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BiriBum
őstag
Hátha mégis valaki ismeri, ezért még egyszer megkérdezem, hogy a Tissot Couturier-ről mi a véleményetek?
-
seiko
senior tag
Na, ez egy érdekes példány!
-
Wg5113
aktív tag
válasz TeeJay #14203 üzenetére
Nem szólok bele az automata nem automata választásodba,csak leírom az esetem.Sok éve válszthattam magamnak szülinapra egy órát az eladó automatát javasolt,nem hallgattam rá.A kiválasztott órán a boltban jó megvilágitás mellett nem volt gond a leolvashatósága,de gyengébb fényviszonyok mellett,már aznap sem tutam leolvasni.Nyilván ez fiatalabb korban nem fordul elő,én viszont kénytelen voltam megválni töle.Sikerült elcserélnem,csakhogy egy lehetőség volt mégpedig automata.Azóta is csak ilyen órákat hordok eggyütt élek velük.Pontosság szempotjából pedig eddig volt 8db ETA verkes órám,amelyik szabályozva volt az mind napi max. 1-2mp-t tévedett.Szerintem ez elérhető az ETA-kkal,ha már pár hónap alatt bejáratodott.Egy jó automata óra nem feltétlenül kell, hogy drága legyen,viszont szerethető és megbizható társ. Üdv..Miklós
-
bandus
veterán
válasz lorcsi #14211 üzenetére
young78 néven találod meg itt a fórumon sokan tőle vásárolták itt a tissot órájukat a boltinál jóval kedvezőbb áron. természetesen eredetit, garanciával
itt megnézheted: [link] van fekete van fekete számlappal is, illetve többféle számozással.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
m3tr0
őstag
válasz Empsepo #14207 üzenetére
Nézd, ez megint csak pénztárca kérdése mert az általad linkelt óra is min. 75 ezer forint jó indulattal is. Ez megint csak az én véleményem 75 ezerért sem Steinhartot vennék.
Sőt, igazából nem hiszem,hogy egyáltalán vennék Steinhartot.lorcsi: young78 a nickje, nekem is ő segített órabeszerzésben
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz lorcsi #14204 üzenetére
én megkérdezném Tomit, hogy mennyiért tudna hozzájuttatni egy tissot pr100-hoz [link]
az általad linkelt boltban ez 54k. Tominál ezt szerintem megkaphatod az általad említett áron, vagy nagyon közel hozzá, és mégis egy tissot"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ans
aktív tag
válasz TeeJay #14203 üzenetére
Zafír mindenképpen kell?
Korábban ajánlottamA Casio Edificében nekem főleg a teljesen automatikus naptár tetszik. Ezt Tissot-ban csak egyes új modellek tudják.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
néztem ezt az órát:::árban is kb: enyi tudok rászánni (max 40k ), esetéeg ha jobbat::tudtok ajánlani azt szívesen veszeem
eladó: vadi új soundcore motion+
-
TeeJay
félisten
válasz Empsepo #14200 üzenetére
8évig ismertem az érzést, na meg mivel ajándék óra volt és a belső vacak kínai hulladék azt is ismertem miért késik napi 1-2percet... a kemény 12óránál kevesebb járástartalékról már nem is beszélek. napi szinten húztam fel az órát napi szinten állítottam az időt pontosra és hiába húztam fel este lefekvés előtt reggelre szinten mindig állt...
persze szívesen vennék normális szerkezetű Rolex koppintást de a Steinhart is 110-130ezer körül lenne és mint írtam ha kifogok egy olyat ami kevésbé van pontosra kalibrálva akkor lazán lehet napi 30+ másodperc eltérés ott is.
ez a Casio havonta 20másodpercen belül van az nekem tökéletesen megfelelárban fele annyi kb. ugyanúgy zafírüveges és brutál nagy
szépségben egyértelműen az automata nyer ezt nem is vitatoma végén az lesz hogy nem veszek inkább órát és akkor a pénzem is megmarad meg nem is verem a fejem a falba hogy miért nem a másikat vettem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
m3tr0
őstag
Én nem tudom mitől vagytok úgy hasra esve egy Steinharttól...Persze szép és jó meg automata, de amit eddig itt linkeltetek belőle egyért sem adnék annyi pénzt amit kérnek érte. Persze tudom ez én vagyok, de nem mindenki választ úgy karórát mint ti.
Valakinek egy minden nap is hordható órára(kiegészítőre) van szüksége, kinek sportosabb kinek elegánsabb kivitelben. Tudom én nem vagyok veletek egy szinten, de én a mostani órám helyett is vehetem volna automatát, Casio-t de annyira nem jött be,hogy az lett ami. -
Jojo5
őstag
Igaz még csak 2 hete, de tényleg jó érzés, ahogy az óra "él" a karodon...
viszont vicc, de 2 napig nem vettem fel a PRS-t mondván nem örülnék ha a hangárban valaminek odavágnám... erre tegnap este nézem áll az óra... szokni kell még, hogy ha nem is veszem fel, de fel kell húznom...
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest