Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sok valasztas akor nem maratt hol olvastam a Suzbiki Mazda izerol??? es ia anank agyermeke???:- )))
udv
neduddki
mod: en tradiznalis nagyon kedvelem a pozso dizleket /6 evem utan nicns is mas valsztasom/ csak tudnam feledni a magyar gazolajban felleheto molekulanak meretenek kilengeseit:- (((
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Ha fejteni tudanam a fiat dizellk zajat akkor nem islenen gond:- )))
ezeket tom ,de aszittem Te si nyomsz egy itppet...:- )))
arra lenek kivanccsi a kis gm dizlekbe n kinek van benen keze??? errol van vmi???
udv
neduddki
mod: az mejjk koreiban volt hogy ojjazn szuk volt a nyomatektaromany hpogy felsirtak a tesztelok??? /vmi 2l kornyeki dog volt, d ene emlezxem:- (((/
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
neduddki #2891 üzenetére
A GM saját dízelek felé mozdul - lásd GM-Daewoo fejlesztések, amik a Chevykben debütálnak nemsokára. Hogy ebből mi lesz, még nem tudni - a Fiat dízelek jók, egy új fejlesztés pedig akármilyen lehet...
De a Suzuki már nem GM, sőt távolodnak egymástól. Tény, hogy az 1,9-es kicsit nagy az SX4-be, de innentől szinte bármi érkezhet helyette. Kíváncsi leszek a fejleményekre... -
neduddki
nagyúr
HI!
hmm ez egy jio jatek!!! juhejj leht tanagani!!!
tehat asz tekne kiotli hogy a gm mivle valtaj a fiat dizlet mi vlatja??? elso tippen francia:- )))
udv
neduddki
mod: karib: ne feldekezz le a saran galaxy vilagrol:- )))
-Mike-: hol a kerdes amit nem tucc ovasni???: - )))
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
Tudom, látok annyit belole, hogy már lassan hányinger kerulget, ha meglátok egyet az utakon.
Pontosan az sx4-be nem fog mostmár fiat motor kerulni. Hanem egy másik, mert a fiat nem vált be. A sediciben marad a fiat motor, az sx4-ben pedig másik és kisebb lesz. A japánok tényleg jo váltot gyártanak, jol is szuperál az autokban.
-
karib
addikt
Leginkább azért kell más áttétel, mert más a két motor karakterisztikája
Plusz más a két motor is, ezért egyszerűbb venni hozzá a váltót, mint gyártani egyet... Kérdés, hogy milyen a dízel Swift váltója - a japánok hagyományosan nagyon jó váltókat csinálnak.
Hogyhogy felmondták a szerződést? Az SX4-be is az 1,9-es Fiat Multijet kerül, sőt az SX4-et Fiat Seidiciként is áruljákSpec a Fiat újkori dízelei elég jók.
-
ett
aktív tag
Ezt én is tapasztaltam. Amíg nem épul fel a turbonyomás, olyan gyenge a moci. Utána már erolkodik rendesen. A váltok azért térnek el, mert a diesel swift fiat motoros, és ahhoz készen hozzák a váltot is az olaszoktol, a benzines meg japán ugye a váltoval egyutt. Nekem azért nem kéne a diesel, nem hiába mondta fel a suzuki a szerzodést a fiattal, nem váltak be a motorjai.
-
blueMerle
veterán
Igen, annyit engedtek le
Miért a hivatalos oldalt nézed? Én egy márkaboltból vettem és ők engedtek le ennyit.
Itt van a link is: [link]
Amint látod az autó akciós ára 200 000 Sk, a 300 000 Sk helyett. Én még kaptam + bónuszt is, mivel ez a 3. Fiat amit ott vesz a család/én tehát az autó akciós árából még engedtek le 50 000 szlovák koronát, ami így 150 000 Sk lett, ami 1 012 500 Ft.
Jah, és az autó ára valóban 250 000 Sk, jól nézted csakhogy az ÁFA nélkul van, nálunk az ÁFA neve DPHTehát az autó teljes, akciómentes ára 300 000 Sk és én ennek a feléért vettem meg. Szóval azt hiszem valóban megérte!
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Ez dízel jellegzetesség, más típusoknál is ilyen karakterisztikájú a gázpedál - sokkal jobban kell őket taposni. Továbbá az is igaz, hogy a dízelek bár nyomatékosabbak, sokkal kisebb fordulatszám tartományban életképesek, pláne amíg a turbó nem tölt, addig nagyon vérszegények (ez igaz egy 2 literesre is, így egy 1,25 literes pláne szenvedhet...).
Viszont úgy 1800-3500 között jellemzően nagyon megindulnak
Swift 1,3 benzin: 92 LE @ 5800 rpm, 116 Nm @ 4200 rpm
Swift 1,5 benzin: 102 LE @ 5900 rpm, 133 Nm @ 4100 rpm
Swift 1,3 dízel: 69 LE @ 4000 rpm, 170 Nm @ 2000 rpm
Még szemléletesebb lenne, ha a motorok teljesítmény- és nyomatékgrafikonjait egymásra lehetne vetíteni (vagy legalább hozzáférhetőek lennének), ott is jobban látszana, hogy a dízel már sokkal alacsonyabb fordulatról ''húz''.
Persze ez is csalóka, mert eltérőek a váltók és a végáttételek is. A dízelnek 165 km/h a vége és 14,2-t gyorsul, az 1,3-as benzines adatai 175 és 11,0 - igaz, ehhez széjjel kell forgatni a benzinest, ami valszeg nincs ellenére és bírja is, csak fogyasztani fog.
Az igazán hasznos összehasonlítás a menet közbeni gyorsítás összevetése lenne, pl. 80-100, 80-120 stb. Itt jobban érvényesülne a dízel nyomatékosabb karakterisztikája, és ez sokszor többet jelent kényelemben, mint hogy 10 km/h-val nagyobb a végsebesség.
Igazából elméleti a vita - keveset autózóknak úgyis az olcsóbb benzines a nyerő, aki meg sokat autózik és Swiftben gondolkodik, az próbálja ki a dízelt is, és döntse el, hogy tetszik-e neki
Nekem amúgy Swiftből talán a régi utólsó szériás, 86 lóerős változata kellene 5 ajtósban, városi rohangászó autónak szerintem kiváló lehet. Vagy átépíteni egy 1,6-os motort és futóművet az 5 ajtós kasztniba -
ett
aktív tag
Ezzel egyetértek. De a diesel swift se megy olyan nagyon jol, mint ahogy kéne neki, szerintem a benzines jobb. Hamar elfogyik az ereje. Meg nekem olyan furcsa is volt, amikor álltam át egyik aknárol a másikra. Indulok a benzinessel, semmi gond. Indulnék a diesellel, megfo alattam. Mi a fene van ezzel, kérdezem én. Majdnem padloig kellett nyomnom a gázpedált, hogy elinduljon.
-
blueMerle
veterán
Igen, nagyon kellemes vezetni, igaz, még csak 110 Km-t mentem vele, ami nem túl sok, de tekintve hogy rengeteget vezetek, hamar ki fogom ismerni. Sok Ignises a környéken panaszkodik az autóra hogy nagyon kényelmetlen, mondjuk ez nem volt szimpaikus dolog benne, pontosan ezért örulok a Pandának
Már egyre jobban
-
karib
addikt
válasz
fokukac #2870 üzenetére
1. Régi Swiftben is volt 16 szelepes motor (1,6, majd 1,3 is), de igen, többnyire az 1,3 8V a jellemző
2. Oké, hogy más karakterisztika - aminek ugye az a lényege, hogy a papírra rá lehessen írni, hogy 1,3 liter és 92 (!) lóerő - húú. Más kérdés, hogy ez a karakterisztika baromira nem passzol egy ilyen nehéz autóhoz - vagy 200 kilóval több az új Swift. Gyakorlati szemszögből tehát egy inkább nyomatékra hangolt motorral sokkal jobban járna mindenki, de hát azt nehezebb eladni, mert nem mutat olyan jól papíron.
Épp ezért érdekes a dízel Swift - sokkal jobban passzol a karakterisztika, de az ára miatt csak a sokat autózóknak éri meg. A többiek dönthetnek - gazdaságosan evickélnek, vagy pörgetve haladósabbra (és falánkabbra) veszik a figurát.
Nincs ezzel semmi baj, érthető is a döntés - csak mint vásárló nem árt tisztában lenni a valósággal, és nem azt várni, hogy hű, padlógázzal közlekedve 5 literből úgy megy majd, mint egy rakéta
Mellesleg sokminden múlik az ember lábán - én rendre 7,4 liter körüli átlagot futottam a Swifttel, szinte bármit csináltam - másoknak sikerül 5-6 liter is. De én legalább élveztem -
blueMerle
veterán
Nagyon off:
Tudom tudom Suzuki topic, de kértek élménybeszámolót, hát írok:
ma 3 órakor átvettem a Pandámat, hazajöttem vele, és nagyooooooon boldog vagyok. Klíma+JVC hifi+riasztó 1 milláért szerintem nagyon megérte, pláne hogy az autó természetesen új
Fantasztikus élmény vezetni, a futómuve nagyon kellemes, a sebváltó nagyon jó helyen van, minden a helyén van benne, a hazaúton a szalonból /50km/ szinte semmit sem evett meg, meg sem mozdult a szintjelzö. Mindenkinek csak ajánlani tudom, igaz, ez az 1 milla akciós ár volt, de az eredeti ára sem sok. -
ett
aktív tag
válasz
GeorgeBerger #2871 üzenetére
Szerintem se rossz gép. Igaz nekem külsőre nem tetszik, de ez ízlés kérdése. A műszerfala tetszik nagyon.
-
karib
addikt
Nincs mit fikázni a Suzukikon - többnyire egyszerű, megbízható autók, olcsón fenntarthatók. Ezzel persze néhány kompromisszum is jár. Az Ignis strapabíró autó, lokális közlekedésre kiváló, pláne olyan helyen, ahol többet ér az elpusztíthatatlanság, mint a komfort.
Másfelől az is igaz, hogy más típusok más tekintetben jóval többet nyújtanak.
Illetve az is igaz, hogy a legendás Suzuki minőség azért kicsit meg-megkopott - de ez fakad abból is, hogy a Swift egy egyszerű és kiforrott konstrukció volt. Az új Swift már nehezebb, ezért például sokkal jobban kiütközik a nyomatékszegény motor, amit pörgetni kell, hogy menjen az autó, úgy viszont fogyaszt is rendesen. Csodákat nem lehet elvárni - pláne nem olcsóért -
Slax
senior tag
17-e óta van ignisem. És én azóta amit kaptam a fejemre! Csak tudnám, mitől van ez a nagy suzuki ellenesség? Ha valaki elkezdi fikázni, megkérem, hogy mutasson a munkámhoz, feltételeimnek megfelelő autót. És attól kezdve nincs értelmes válasz, csak fröcsögés arról, hogy szar. De konkrét típust helyette senki nem mond. Lehet, hogy azért, mert nem tud? Akkor ez csak irígység. Irígy arra, hogy a neki favorit márkának nincs ilyen autója.
-
bod101
aktív tag
Az Ignis védelmében pár gondolat:
Szerintem jó kis gép a komfortja semmivel sem rosszabb mint a swifté. Az úttartása is jó, viszont itt már van problem a kemény futómű miatt. Ha meg csomagtér is kell akkor pláne jobb az Ignis mint a Swift.
Nekem két éves most 40e van benne, de semmi baj nem volt vele (remélem nem is lesz). Tavaly nyáron három hét alatt sikerült 10e km-t belerakni, ami nem volt megeröltető nekem se meg a kocsinak se. Egyszóval csak a futóműve rosszabb mint a Swifté szerintem. -
karib
addikt
válasz
blueMerle #2861 üzenetére
Ezért van az, hogy sokak fejében megfordul céget alapítani Szlovákiában és arra venni autót meg amit lehet. Sőt, nem kevesen meg is teszik. Mondjuk a szlovák rendszámnak nincs kimondott presztízse, ez talán némileg visszatartó tényező - mi lenne itt, ha Luxemburg vagy Svájc lenne a szomszédunk
-
blueMerle
veterán
válasz
parandroid #2860 üzenetére
Nah igen, ezek nálunk nincsenek
Wazze, itt minden olcsóbbMa voltam magyarországon Tescoban, ugyanazért a bevásárlásért (10 db kifli, 25 dkg párizsi, ropi és 2L Coca) majdhogynem 1.5x annyit fizettem mint itt bármely nagyáruházban. Érdekes. Ez pedig mégcsak nem is autó
-
blueMerle
veterán
Nem, nincs meg csak PÉNTEKEN lesz meg,a biztosítóval adódtak gondok, szóval majd akkor
Igen, nálunk valóban lehet 220 000 Sk-ért Ignist venni, ami úgy 1.3 millió forint. Ez akciós ár, nem általános. A ''valódi ára'' az olyan 1,9 millió forint, ami ha jól értem még mindig alacsonyabb mint magyarországon. Érdekes. Szlovákiában egy MAGYAR autókereskedö olcsóbban árul egy MAGYAR autót mint a saját hazájában...érdekes -
karib
addikt
Mellesleg egy jó bontó: www.japker.hu - több japán típushoz is tartanak sokmindent.
Van egy Suzuki bontó a Szlovák úton is, de ők nekem eléggé kiesnek - bár a Japker sincs közelebb Szentendrén -
blueMerle
veterán
Szerdán beszámolok róla hogy milyen is a Panda, az Ignis szvsz jobb, komolyabb autó, szóval ideje lenne megbarátkoznom a Pandával. Egyébként az egész autóvásárlás 30 perc volt mindennel együtt. Holnap pedig mehetek érte, reggel, addig is beszerelik a kért 3 darab extrát: autórádió, riasztó és Sony hangfalak (
) Manapság ez milyen gyorsan megy
-
karib
addikt
válasz
blueMerle #2851 üzenetére
Mi baja lenne? Az említett Swiftünkkel a nálunk töltött 10 év és 120e km alatt a kopó alkatrészeken kívül (ide értve 1-1x legéscsillapítók, kipufogó, első futómű gömbejek) alig volt baj: egyszer a váltó kezdte kidobálni a kettest (valszeg az agresszív használat + 2 tanuló vezető eredménye, orvosolva: komplett váltócsere 60e beszerelve), illetve egyszer leesett a hűtő ventilátora (megoldás: visszarak, csavart alaposan meghúz...). Olajat 1 decit nem fogyasztott. Kiváló, megbízható jármű, meglepően tágas - a maga korlátaival (hosszabb útra az 1,3-as is kevés, főleg zajos, a biztonsága pedig a mai autókhoz képest elmaradottabb.
Egyszerű szerkezet (''kiforrott''), sok van belőle, alkatrész is van bőven - bátran ajánlható használtan is, szemben számos új típussal, amikkel csak szívás van.
Csak egy ötlet volt - az 1,6-osnak korrekt futóműve és fékei vannak. Pandáról jókat mondanak mindenhol - hosszú távú minőségéről még nem lehet tudni semmit. -
as_Rock
őstag
válasz
blueMerle #2851 üzenetére
Ez nem TV, hogy ha beszart mehet a levesbe
Láttál te már normális használat mellett olyan kocsit, ami gariidő alatt meghalt?
Na, kb. ennyit ér a garancia, meg, hogy a garis szervizeknél lenyúlnak rajtad egy csomó pénzt
Ha már indok kell, hogy miért veszel ennyi pénzért újat mondd azt, hogy nem szeretsz levetett kocsiba ülni
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest