- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Csak ma, csak neked: bebutultam a Fedorát ugyanazon a gépen, imhol az eredmény.
Ugye látszik, be van csekkolva a "Cserélhető eszközök", de nincsenek ott sorban a vinyó egyéb, nem Fedorás particiói.
Bedugtam egy usb sticket, és az megjelent, és el is indított rája egy Fájlkezelőt. (Még mindig be van csekkolva a "Cserélhető eszközök".)
Ez a helyes működés, nem pedig amit az openSUSE 11.4 csinál.
Szerk.: Nem beszélni magyar, bocs.
-
Vladi
nagyúr
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Én is felraktam az új 11.4-et. (KDE 64bit) Nem tapasztaltam, hogy a telepítője lassabb lenne mint az Ubuntué (azt szoktam még kipróbálni).
Egy bosszantó hibába viszont belefutottam, ami bármelyik nálam is kezdőbb kedvét elveheti az egésztől:
A net beállítása nem ment (Digi kábeles, gyakorlatilag DSL-ként kell beállítani, eddig ez működött is). A YAST-on keresztül próbáltam a megszokott módon.
Yast => hálózati eszközök=> DSL=> hozzáadás=> (eszköz aktiválása rendszerindításkor), végül értelemszerűen felhasználónév, jelszó. Na és itt két hiányzó csomagot jelzett, amit net nélkül ugye nem tudott keresni sem! Ez szerintem elég nagy hiba, hisz innen egy abszolút kezdő nem nagyon tud továbblépni. Hozzáadtam a telepítési forrásokhoz a dvd-t, így legalább az egyik hiányzó csomag felment (ez is lehetne alapból.) Viszont még mindig nem volt net SUSE alatt. Rákerestem a linux-atm-lib csomagra az openSUSE csomagkeresőjében, de nincs 11.4-hez! Végül letöltöttem és visszabootolva SUSE alá telepítettem a 11.3-hoz való csomagot. Így már be tudtam állítani a netet, és működik is. Remélem szép lassan minden csomag bekerül a tárolókba. A codec pack [link] telepítése után működik szépen. Eddig jónak tűnik (leszámítva a netes küszködést az elején). -
kovaax
őstag
A merevlemez particiói mióta cserélhető eszközök? Ráadásul ezek 1 kivételével mind ugyanazon a lemezen vannak, mint az openSUSE... Ha leveszem őket, akkor meg ugye az usb-s cuccaimat nem rakja ki az asztalra.
A többivel egyetértek.
[Szerk.: ez a sok gmob itt elttőem mndiig öszseazvar...
]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Intel 945 vga-s laptopomon a Totem lejátszó miért akarja a vdpau felületet megnyitni DVD lejátszáskor?
** (totem:9547): WARNING **: chapters: failed to load CMML file dvd:///dev/sr0.cmml: A megadott hely nem támogatott
Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: nem nyitható meg a megosztott objektumfájl: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
** Message: Error: Could not create VDPAU device for display: (null)
(NULL)
Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: nem nyitható meg a megosztott objektumfájl: Nincs ilyen fájl vagy könyvtárVLC alapbeállításokkal meg gyönyörűen viszi a filmet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem Atherosos wifim van, de ezt találtam neked, hogy vezetékes net mellet add ki ezt a parancsot:
sudo /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware
http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/b43---------------------------
Tudtok valami megoldást arra, hogy a Sun féle Java plugin 1 bizonyos porton menjen ki a netre? Socks5-ös proxy (ip, port, név, jelszó beállítást igényel) mögött szeretnék minecraftozni, a Firefox kijut a netre, de a firefoxban futó java már nem. Hiába állítom be a java konfig felületén is a portot, jelszót, stb nem jó, sőt, ez a módszer még win alatt sem jó. -
mezis
félisten
Üdv.!
A 11.4 -et szeretném WiFi-vel használni egy HP-550 laptopon. Broadcom 43xx-es chipsetje van. SuSE firmware-t hiányol. Én is. Mert nem találom.
Sikerült már valakinek Broadcom WiFi-vel működésre bírni ?
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
De hogy valami pozitivat is írjak: lazán megette a Fedorás transmission konfigot és letöltéseket, úgyhogy már 15-en töltik tőlem a openSUSE-11.4-DVD-i586.iso-t.
-
kovaax
őstag
Függőségkezelés rulez! Bár ez gondolom a kugli sara:
peter@sarge:~> google-chrome
/usr/bin/google-chrome: error while loading shared libraries: libpng12.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
peter@sarge:~> -
ludla
őstag
Persze van CD, DVD telepítője.
Egy kattintás után se kell többet várnom mint más OS-nél.
KDE, semmi felesleges nincs kint magától.Én odamerem adni a win juzereknek is, a windowst se tudják kezelni, nem mindegy hogy itt nem tudnak babrálni
a wint havonta kell utánuk javítanom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
stillness #2171 üzenetére
Köszi, ez bevált! dkms csomag viszont nem kellett, nincs is ilyen telepíthető.
kovaax: telepítettem már sokszor Ubuntut a 8.04 óta, és Linux Mintet (Ubi alapú), de egyik sem volt gyorsabb az OpenSusénál, kb. azonos idő alatt települnek, mindegyik egyaránt gyors volt.
Talán valami HW van a gépedben, amit nem szeret a suse.A Gnome felülettel használom, ott sem teszi ki a felcsatolatlan partíciókat az asztalra. Nálad nyilván az Xfce sajátossága.
Ami lassúságot tapasztaltam néha, az az, hogy időnként várnia kell a szoftvare telepítőnek a jogosultságokra, de ritka, és 5-6 másodpercnél még nem tartott tovább.
Szerk: R=1 userekkel kapcs: papám megfektette az Ubuntut annyira root jelszó nélkül, hogy csak a háttérkép töltött be, más nem. Na ez a kemény. (bár azóta használják örömmel)
-
kovaax
őstag
1. Van cd vagy netes telepítője is?
2. Minden kattintás után a homokórát kell nézni. Mondjuk ezt nem tudom ugye semmihez se hasonlítani (vagyis de, smit, sam/smh, de ezeket szövegesen használom/tam).
3. Xfce, de nem a közepére, hanem szélre sorban, de ki a franc kérte meg rá?
4. Hát, nekem nem.Tizenvalahány (12-14???) éve Debiánt használok, azt ismerem is valamennyire. A többieket meg azért nézem meg rendszeresen, hogy hol tartanak már a desktop linuxok, oda lehet-e adni valamelyiket egység sugarú júzernek vindóz helyett (ezért aztán nem is kívánok beléjük sok energiát fektetni).
-
Kelvin
őstag
(#2174) stillness +1
1. Nálam semmivel nem lassabb mint egy ubuntu telepítés, persze ha a megfelelő médiákat hasonlítjuk össze.
2. YaST lassú? Melyik része? Nálam ez is rendben van.
3. Gnome vagy KDE rakja ki az asztal közepire a particióidat?Bár gondolom inkább az első mert én nem láttam KDE alatt.
4. A grub meg mindenütt grub maximum más verziószámmal. Nálam nincsen debian, ubuntu, fedora mellette csak win , de azt rendesen betölti.
Ha nem értesz hozzá, akkor meg használd bármelyik más linux betöltőjét ha azzal jó.Mi a manónak neked ennyi minden egy gépre, így nem ismersz meg semmit sem rendesen....
De akkor azt is mond, hogy miben kéne a segítség.
-
kovaax
őstag
Miért lassú? Ezt kérdezem én is. Próbáltam Ubuntu, Fedora és Debian telepítőket az utóbbi években rendszeresen, de mindet verte az openSUSE telepítője lassúságban. És ahogy nézem, nem is kívánnak rajta gyorsítani. A YaST dettó, csak azt nem tudom mihez hasonlítnai, mert ilyen központosított valami nincs a többiben.
De vannak más szépségei is a 11.4-nek. Kirakja az asztalra az összes egyéb particiót, amihez neki nincs semmi köze, és nem tudok vele mást kezdeni, csak megpróbálhatom felcsatolni őket, ami meg nem sikerül neki. De például nem tudom törölni őket az asztalról, ilyen opció nincsen. Tehát ott fogják a helyet, és ennyi.
A grubja meg nem tudja bebootolni a Debian-t (Ubuntut és Fedorát tudja). -
kovaax
őstag
Felraktam az openSUSE 11.4-et, továbbra is tetű fos a telepítő meg a YaST is...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Képesek voltak betenni béta Firefox4 -et a 11.4-be, ez komoly! Mondjuk megy szépen, de béta progit nem tennék egy OS-be.
Valamint még nem leltem meg a lenti opensuse probléma megoldását, pedig már feltettem a 11.4-hez való verziót, és a hivatalos, 37.1 -es kernel megy a gépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Virtualboxot szeretnék használni, mert embended progihoz kell egy grafikus felület nélküli debian, amit tudunk túrni.
Nálam viszont a kernel factory-s kernel van a gépen, hogy menjen a digitális tunerem. Most az alábbi hibaüzi is ezzel kapcsolatos szerintem. Viszont nem igazán világos az oka.
Pár nappal korábban volt feltéve a virtualbox az egyik előző RC-s kernel mellett, aztán most el sem akart indulni a hiányzó kernel modul miatt, de egy friss telepítés óta legalább megy a progi.
-
ftc
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2158 üzenetére
Ok adok a Susenak még egy esélyt ... kíváncsi vagyok
ÉS még 1 kérdés... ha elvileg felrakom a kiadás előtti 11.4-t simán felfrissíti magát fullra nem?
ill még 1 kérdés: rpm ugye?
Elnézést a sok kérdésért, de kezd jobban érdekelni a dolog mert dolgoztam suse rendszerrel s tetszett
-
-
ludla
őstag
Ha erre gondolsz ezt azt takarja még ennyi nap a 11.4 SUSE megjelenésig.
-
ftc
nagyúr
Kérdés
Szeretnék átállni Suse linux-ra...amint láttam megy valami visszaszámlálás az oldalon? Az mire vonatkozik?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Törölve a démont, végre eltűnt a jelszó kérés, csak így meg nem jegyzi meg a wifi jelszót. Szal egyenlőre marad a démon, és keresek valami állítási lehetőséget.
fradi81:
Be tudsz akkor lépni a telepítettet suséra?grub-install -v parancs a terminálban mit mond? Ha valami olyat ír, hogy nem a verziószámot, akkor valamiért nem települt fel. Egy vinyó van csak a gépben?
Ha van verziószámod, add ki az "sudo update-grub" parancsot, ez talán megoldja a problémádat.
[link] -grub2 leírás.
-
-
fradi81
veterán
Ubi live cd-vel megnéztem, opensuse fájlok vannak a vinyón. Most suséban vagyok. Kérdés miért nem tudom tallózni a partíciókat, vagy itt ez nem autómatikus mint ubuntuban? Hol van ez a grub frissítés mert nemtalálom sehol ezt a menüpontot. CD-ről telepítettem nem DVD-ről.
Ja és a grubot melyik partícióra szokás rakni? -
ludla
őstag
válasz
fradi81 #2141 üzenetére
Hát ez eléggé fura, lehet valamit elállítottál telepítésnél, nekem tökéletesen felment Win7 mellé. A grub indító bejön? Amúgy már csak 18-nap és megjelenik a végleges OpenSuse 11.4
Tedd be a lemezt és csinálj egy Suse frissítést, én így szoktam a Grub törlődést is javítani.
-
fradi81
veterán
Hello
Telepítettem windows 7 mellé a legújabb KDE-s opensusét, a végén restart,kiveszem a lemezt, és ugyanúgy a win7 töltődik be. Ez mitől lehet? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kiszedtem az indítópultból az összes keyring indítót, de még mindig megy.
A sysconfigban nem találtam erre vontakozó dolgot, és a bootloaderben sem.A gconf-editor -ban is kiszedtem ugyanezeket, aztán semmi előrelépés.
wetomi: lehet h. a router a ludas, nem a Suse-d. Nekem van egy wifis routerem, amire wifivel csak akkor lehet kapcsolódni, ha ő is úgy gondolja, és csak addig, ameddig jónak látja. Ott mindegy, milyen eszközzel akarok csatlakozni, szal vettem egy másik wifis routert, az frankó.
-
wetomi
aktív tag
Remélem a wifi tényleg olyan jó lesz a 11.4-ben. Pár napja, ahogy új lakásba költöztem, akkor szívtam egy adagot. TP-link router és tp-link usb-s wifi vevő, gyenge, de használható jel és informatikus apuka által beállított nyílt WEP hálózat (nehogymár titkosítva legyen bármi is). Szóval látta is a kapcsolatot a rendszer, de az istenért se volt hajlandó először még a routerig sem eljutni. Hagytam pár órát, majd később megpróbálkoztam egy live 10.10-es ubi-val, amivel ment is, iwconfig ugyan azt adta, de ment, a Suse-val viszont nem.
Reggel munka előtt még egy próba, ugyan ez. Napközben volt időm hazaugrani, kíváncsiságból kipróbáltam és rögtön megy a Suse-val és nem tudom miért, mert ugyan azt kaptam, mint előtte este, pedig vagy 3szor átrágtam az iwconfig manualját meg a 11.3 dokumentációját.
Biztos a router sincs rendben, mert nem tudtunk rá belépni (a jelszót nem tudja senki, vagy valami szomszéd már megváltoztatta), de még nekiesek. Meg friss lakóként az informatikus ("ha windowsod lenne távolról beállítanám neked, de a linuxhoz nem értek") apukával még nem akartam rögtön összeveszni. Lehet ezt inkább a wifi topicba kellett volna írnom.
Szegény Suse linuxom megint akkor vérzett el majdnem amikor szükség lett volna a linux becsületének átlagemberek között való megerősítésére. De csak majdnem! -
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2136 üzenetére
A gnome-keyring-manager arra volt jó, hogy beállíthattam, hogy csak egyszer kérje a jelszót a munkafolyamat során, attól függetlenül, hogy te utána még email klienst, ftp kilienst vagy olyan alkalmazást indítottál amihez mindig felugrott egyesével. Azt, hogy most ez miként valósul meg az új fejlesztésben nem tudom sajnos.
Ha letiltod, ahogy írtam ugyanúgy el lesz mentve a jelszavad csak nem egy titkosított file-ban.
Ezt könnyen kipróbálhatod mert utána csak vissza kell kapcsolni.
Itt biztosan találsz olyan embert aki ért hozzá és gnome-ot használ.
Vagy az angol nyelvű forumon. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A wikipédián azt írták, hogy a seahorse-al cserélték le a gnome 2.22-től a gnome-keyring-managert -t, ami magyar néven a titkosítási és kulcstartók néven szerepel, de ott csak a pgp kulcsokkal kapcsolatos dolgokat lehet állítani. Nem akarok kiszúrni a rendszerrel, úgyhogy inkább nem teszem fel a managert. Vagy a managerben valahol meg tudom mondani, hogy mikor mit kérjen?
Mivel a gép csak családi körben van használva, meg felsőoktatásban Linux alatt programozásra, nincs szükségem ilyen szintű biztonságra, hogy a wifihez is rootjelszót kérjen.Ha teljesen kikapcsolom a keyringet, ahogy korábban mondtad, akkor meg gondolom a wifi jelszavakat nem fogja letárolni, mert azok is a keyring állományban vannak titkosítva.
Amúgy igen, a 11.4 elég város!
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2133 üzenetére
1. /usr/bin/gnome-keyring-daemon nevezd át mondjuk tegyél utána egy .-ot és egy t-betűt akkor tuti nem tudja elindítani
Csak azért ajánlok ilyen puritán módszert mert nem gnome-ot használok.
Amúgy vagy a yasban a sysconfig-ban vagy pedig a rendszerbetöltő beállításainál true-ról false-ra állítható. Ez lenne a szebb megoldásAmúgy ha a wi-fi is problémázik ne bajlódj vele mert nemsokára (márc.11) itt a 10.4, és nagyon pöpec, már rc1-óta tesztelem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez csinált egy újat. Ez a keyrings dolog már Ubuntu alatt is egy zavaró tényező volt.
Ami még problémám, az az atheros wifi driver, mióta kernelt frissítettem, állandóan elszáll a driver, és ha nem áramtalanítom a laptopot, akkor újraindítás után még win alatt sem használható...
-
Az nvclock-on kívül tudtok más GPU-húzó progit? Egy FX5200-hoz kéne 11.1 alatt. Az nvclock nem indul el.
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2128 üzenetére
Én is kapkodva írtam és nem fejeztem be illetve jól ki magam
A jelszót a GNOME Keyring kéri akkor valószínűleg. Nem tudom, hogy jó vettem-e ki a szavaidból...egyszer kéri csak a jelszót amikor kapcsolódik a hálózathoz?
A GNOME Keyring védi az ftp connections, email password logins, wireless network authentication jelszavait. Ez egy jó dolog én is használom KDE alatt a megfelelőjét.
Persze ha azt akarod, hogy ne legyenek titkosítva ezek a jelszavaid meg lehet csinálni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Keresgéltem, de nem találtam rá utalást, hogy wifi csatlakozáshoz ne kérje a root jelszót a gép. Tudtok erre valamit?
-
Kelvin
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az a kernel-devel probléma, hogy az fglrx telepítéséhez az aktuális kernellel egyező verziójú devel csomag kellene, de csak régebbi van a tárolókban. Ennek hiányában letölti a régi devel csomagot, de a neki kellő fájlokat meg az aktuális kernel mappájában keresi, és itt megáll a tudomány.
Szóval ezt a problémát ki tudja kerülni a script valami módon? Most örülök, hogy felment a catalyst kompletten, nem akarom leszedni.Amit én írtam, abban van egy kernel frissítés, mert a 2.6.37-es kernelhez már van azonos verziójú devel csomag, onnan meg már telepíthető az fglrx, mert a 11.1-es driver nem igényel külön kernel patchelést, elvileg még a 2.6.38-as kernelt is támogatja.
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2121 üzenetére
Én már rég óta ezt használom.
A Skript először ellenőrzi, a telepítéshez szükséges követelményeket, kernel csomagok, stb....
Nyugodtan futtasd semmit sem fog elrontani, ha nincs valami rendben akkor kiírja és nem telepít.Régi verziós kernel-devel problémával még nem szembesültem....mi is lenne ez pontosan?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, itt a legegyszerűbb megoldás az fglrx telepítésére.
1.wget http://www.sebastian-siebert.de/downloads/makerpm-ati-11.1.sh
2.chown root:root makerpm-ati-11.1.sh
chmod 744 makerpm-ati-11.1.sh3../makerpm-ati-11.1.sh -i
4.reboot
Ez egy Skript amit Sebastian írt és tart karban.
Mindig a legújabb Catalyst-hoz igazítja. Ha minden igaz a 11.4-es kiadás hivatalos része lesz.(pl.: ha új kernelt raksz fel, rendszerindításkor automatikusan lefut a Skript. Amennyiben már egyszer futtattad.)
-
wetomi
aktív tag
Újraraktam. Most egész jó, a glxgears szerint hozza a nyílt driver szerinti kb 1200 fps-t. De a procit még mindig megeszi és a tearing is megmaradt. A catalystban van egy "szakadozottság mentes asztal" opció, az egy kicsit javít a helyzeten, de nem sokat.
Úgy látszik az integrált gpu pokoli erejét nem akarják csak úgy szabadon engedni linuxon. -
wetomi
aktív tag
-
wetomi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #2112 üzenetére
Kíváncsiságból megcsináltam mindent a leírásod szerint. Szépen települt, a 3 zöld ok helyett csak 2 volt, a kernel nem zöldült ki, pedig elvileg a legfrissebb 2.6.37-20.1 desktop x86_64-es kernel van fent.
A page tearing nem szűnt meg teljesen azzal a beállítással, cserébe viszont az egyik processzormagot teljesen kiakasztja, még egy sima xvidnél is.
Ha pedig a glxgears használható egy minimálisan is az erőviszonyok felmérésére, akkor a korábbi 1200-1700 fps visszaesett egy laza 400-600 fps-re.
Úgy néz ki, szerencsém van, hogy a nyílt driver nekem tökéletesen működik. Nem tudom, hogy a gpu gyorsítást ezzel ki tudom-e használni bárminél is (vlc, flash), de minden működik, ami kell.
Ennyire gpu függő lenne a dolog? Ha menne minden rendesen, akkor egy két játék miatt meghagynám, de így maradok a nyílt drivernél.
Egyébként repoból, vagy fájlból telepítve is ugyan olyan gyenge a zárt driver.
De köszi a szenvedést, remélem nálad rendesen működik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, megírtam a kis személyes blogot rendezett formában. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megcsináltam!
Először csináltam egy újratelepítést, és nem bontottam szét a partíciókat, hogy legyen helyem.
A trükk az, hogy a kernel-desktop-devel csomagnak nincs friss verziója, illetve van egy, de régebbinek ismeri fel a rendszer, mert szerintem elírták a verzió nevét.
Konkrétan van 2.6.34.7-0.7.1, ami a rendszer szerint a legfrissebb a kernel-desktop-devel csomagból, azt telepítve egy külön mappában létre is jönnek a lentebb mutatott, hiányzó könyvtárak, de az fglrx meg az aktuális kernel könyvtárában kereste őket.
Azt csináltam, hogy hozzáadtam a factory oss-t a forrásokhoz, és mivel ott sem volt a kernelnek megfelelő verzió, mind a kernelt, mind a devel csomagot frissítettem a 2.6.37-20.1 -re. A többi kernel-desktop-... csomag nem kell szerencsére. Érdekes módon mindenféle egyéb csomagot is akart telepíteni, ezek egy része ránézésre dummy csomag, ezeket nem telepítettem fel.
Aztán, telepítettem a libpng12-0 csomagot, meg egyből libpng12-0-devel és a libpng12-compat-devel csomagokat, valamint magát a compat csomagot is, a biztonság kedvéért.
Aztán már csak a szokásos, legeneráltam az fglrx csomagot, majd zypperrel telepítettem, és gyönyörűen működik a catalyst.
Eá örö bodottá! - majd írok erről egy személyes cikket logoutra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Több probléma is van. A telepítési források között gyárilag le vannak tiltva a forrás tárolók, ki tudja miért.
Engedélyezve őket, ezek elérhetőek:
kernel-desktop
kernel-desktop-base
kernel-desktop-base-debuginfo
kernel-desktop-debuginfo
kernel-desktop-debugsource
kernel-desktop-devel
kernel-desktop-devel-debuginfoA debuginfo-t kivéve mindet felraktam, de semmi előrelépés nem történt, nem jöttek létre olyan könyvtárak, mint amit lentebb mutattam. A debuginfot kellene még felvarázsolni a gépre, de a telepítéskor két részre osztotta a 10G-s partíciómat, és már csak 1,2G helyet tudtam csinálni /-en, ami nem elég neki a településhez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak annyit ír a kernel-source csomagról, hogy a Linux kernel forrás fájljai. A verziója 2.6.34.7-0.7, és minden fájla a /usr/src/linux-2.6.34.7-0.7 mappában van. Másik kernel source csomag meg nincs, szóval elvileg mindegyik kernelhez ez van, ha jól értem.
Az oss repóban van 2.6.34-12.3 -as frissítés, azt toljam rá, hogy legalább egyformák legyenek a verizók?
Az a compat.h fájl viszont, amit az fglrx keres, az továbbra sincs jelen a gépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 2.6.34.12-es Kernel-desktop van használatban, amit az fglrx is ír, nem volt frissítve még a rendszer.
No, érdemes belenézni, hogy mi van a /lib/modules mappában:
Mert míg a benne lévő mappákban az aktuális kernelét kivéve mindben az van, amit az fglrx keres:
Addig az aktuális kernel mappájában meg nem azok vannak, hanem csomó más.
Korábban próbálkoztam más kernelt felrakni, de ahogy néztem, ott is ilyen mappák és fájlok voltak, a kellő mappák viszont nem jöttek létre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest