- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
GRaul
őstag
nah szoval amikor csomagokat akarok felrakni azt irja h nem sikerult a cd... felcsatolasa ide
Koszi a segitseget -
GRaul
őstag
Sziasztok
Feltettem a suse linux 11et.
Nagyon szupi.Hangkartyat is belotte elsore.
De a beepitett wifimet nem.
Acer Travelmate 2430as laptopom van.Koszonom elore is a valaszt -
zed01
őstag
Sziasztok!
Az openSUSE 10.2-t telepíteném XP mellé. Van egy 80 GB-os particióm amin az XP van, és van 25 GB-os particióm amin jelenleg az Ubuntu van (meg egy 2.5 GB-os partició a swapnak). Arra a particióra szeretném telepíteni az openSUSE-t amin most az Ubuntu van. Arra gondoltam hogy először formázok, amjd utána telepítem. Fog menni? És ami a legfontosabb dual bootos rendszerem lesz? Be tudok bootolni a Suseról is, és az XP-ről is?
A másik kérdésem: Hogyan telepítsem az NVIDIA drivert az openSUSE 10.2-re? Semán elindítom terminalból a run-t? Ugye openSUSE-n a su parancs van, az Ubuntu-s sudo helyett?
-
Vladi
nagyúr
Ok. openSUSE-hez van elég izmos dokumentáció.
Ott szerintem majd mindenre kapsz választ.A disztróknak az a lényege, hogy egy csomó programot adnak hozzá. Meg drivereket. Elsőként mindig a hivatalos csomagokat próbáld telepíteni. Ha nincs megfelelő akkor keress csak más utakat.
Itt a suse csomagkezelése, illetve pár mondatban összefoglaltam az alapokat egyik cikkem elején.A kérdés az, hogy a virtuális gép milyen vga-t emulál. Gyanítom "generic" amit vesa drivernek el kell tudni vinnie. Persze kipróbálhatsz egy catalyst telepítést és fenn is lehet a driver, csak ne azt használd. Illetve betöltheted azt is, csak akkor a Linux terminál üzemmódjával szembesülsz.
-
-
Gambit
őstag
Igazából a virtuális géppel csak tesztelem a rendszert, hogy működik-e egyáltalán nálam, meg tetszik-e.
Ezért is akarom kipróbálni a drivert, meg minden ilyesmi játékot. Inkább így derüljön ki, ha nem jön össze valami, nem?
De a kritikát szívesen fogadom, nyugodtan mond meg, ha hülyeséget beszélek. Nem igazán vágom a linuxot, ezek az első lépések.
És persze nagyon köszi a segítséget! A csomagból telepítést esetleg elmesélnéd röviden, hogy is működik? A legújabb catalystot szeretném felrakni. Holnap ki is próbálom akkor.
-
Gambit
őstag
Totál láma kérdés következik, ne kövezzetek.
Szóval ott tartok, hogy felraktam a suse 11-ez egy virtuális gépre, hogy kicsit próbálgassam. Tök jó is, csak nem igazán tudom telepíteni a videokarim driverét. Odáig jutottam, hogy letöltöttem egy .run kiterjesztésű catalystot, de amikor futtani akarnám, akkor azt akarja, hogy egy listából válasszam ki, mivel futtassa. Logikai alapon a yast2-t választottam, de látszólag nem sok minden történt. Szóval mit rontottam el, és mit kéne csinálni?
Köszi!
-
Gambit
őstag
válasz
dr_strange #1486 üzenetére
Köszi, közben már megtaláltam. Pedig nem kellett volna sokat visszaolvasnom.
-
Gambit
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy csinálok egy dual-boot rendszert. WinXP 64bit és Suse 11 lenne egymás mellett. A kérdésem az lenne, hogy tudja-e már írni az NTFS fájlrendszert a linux.
Köszi!
Szerk: Visszaolvastam, és látom, hogy simán írja.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Neil Watts #1483 üzenetére
THX
-
válasz
-=Sziszi=- #1481 üzenetére
-
P.O.C.
tag
Hali!
Használ valaki virtualboxot suse alatt? Nemrég lőttem be, felraktam rá xp-t, és minden frankó, kivéve egy nagyon nem elhanyagolható apróságot: az USB nem működik. Találtam sok leírást a neten, de valahogy nem akar összejönni a dolog. Pedig elvileg klaffol:
Valaki segítene?
Hi!
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Hali linuxosok
Ati drivert próbáltam felrakni a 11-es Suse linuxra, de nem tudok a *.run kiterjesztésű fájlból *.rpm-et csinálni. "buildpkg", stb... de ezzel a hibaüzenetet írja ki: "Package build failed!"
Minden függőség fenn van sztem. Többször is ellenőriztem, de nam tudom mi lehet a baj.Generating package: SuSE/SUSE110-IA32
/tmp/ati.F90O5C
Package build failed!
Removing temporary directory: fglrx-install.WKaaWIÜdv Szisz
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. KDE4 alatt kipróbálás gyanánt bekapcsoltam a speciális asztaltulajdonságokat, erre fekete lett a kép és csak az egérkurzor látszik, nem fagy le, mert a ttyk elérhetők. Vissza tudnám hozni vhogy a desktopot?
A gép egy ASUS laptop ATi mobility radeonnal. -
luciferc
őstag
KDE4-ben Suse11 alatt hogy tudom beállítani, hogy ha zárolom a munkamenetet, akkor a képernyőt elküldje power save-be?
-
t omi
csendes tag
sziasztok kérdés ha usb-s internetem van mobil akkor lehet vele internetezni suse linuxal és hogy????????????
-
hatalmas
csendes tag
hali!
Ma reggel raktam fel a SuSE Linux 11.0-t.. azonban akadt egy kis gondom..
Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet a VIA Chrome9-es videókarit normális módon feltelepíteni, mert a monitor 1024x768-on meg, 1280x800 helyett. Ez egy kicsit zavaró. A 3D-t hol lehet engedélyeztetni? mert az írja ki hogy a 3D nem támogatott.. Új vagyok a Linux témában, úgyhogy megkérnélek Titeket hogy hétköznapiasan próbáljatok segíteni. Köszi! -
V.Stryker
nagyúr
-
-
V.Stryker
nagyúr
Oda figyeltem, de nem eléggé. Azt még hagynám, hogy az adat vinyót szétcseszte, de egy zsír új dvd-ről nem volt képes feltelepülni. Az íróból egyből áttettem ebbe a gépbe és a fájlok másolásánál előszőr kiírta,hogy egy fájlt nem tud feltenni, akkor azt figyelmen kívül hagytam...utána meg 17˘%-nál le is állt, hogy pár csomag telepítése nem sikerült.
Kétszer is megpróbáltam...ugyanez.
-
Vladi
nagyúr
válasz
V.Stryker #1465 üzenetére
Úgy érti, hogy érdemes külön rakni a /home-ot mert általában elég nagy és abban tárolja a rendszer a felhasználó programok adatait. Persze lehet minden a / (gyökér)-ben. Akár még a swap is, ha swap fájlokat használsz.
A legnagyobb a /usr szokott lenni. Abba kerülnek a felhasználói programok. OOo stb. A többi olyan 1-200 alatt.Arra viszont figyelj oda, hogy ne engedd a suse-t okoskodni particionálásnál. Mert legutóbb mikor próbáltam mindenképpen logikai partíciókat akart - mint valami bsd - alig lehetett lebeszélni róla. Szóval csak ésszel.
ntfs oké minden disztrón.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
luciferc #1464 üzenetére
legyen egy root partíció meg egy home -Ez hogy érted? Nálam úgy van, hogy van egy partició a rendszernek és egy az adatoknak. Most a rendszer particiót helyére csinálnám a linux particióját és a swapot. A másik, ami az adatoknak van, az érintetlenül lenne hagyva a rajta lévő cuccokkal együtt.
-
luciferc
őstag
válasz
V.Stryker #1461 üzenetére
/etc /var /usr /bin stb mindenképpen lesz a rendszeren, ezek rendszerkönyvtárak. Lehet őket külön partícióra is tenni, meg lehetnek a root partición. A Linux filerendszere teljesen transzparens, két egymás mellett lévő könyvtár lehet akár másik vinyón is. Nem kell vele foglalkoznod, legyen egy root partíció meg egy home, a többit elintézi a suse.
NTFS-t kiválóan ír a suse és a többi mai disztrib is.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi. Mindjárt feltelepítem ha felismeri ha nem és akkor megnézem, max még kérdezek.
512 ramom van a notiban és a rendszernek egy 3.1 gigás partició....ebből ugye lejön az 1 giga swap...a maradék 2 giga elég ennek a rendszernek? (mondjuk csak KDE 3.-al, a többit nem is tenném fel..)
Jah, amit még kérdezni akartam. Hogy telepítésnél (ennél még nem tudom), de a többi disztribúciónál a partició választásnál van egy \-jel simán, meg van még jópár, ahol a \ után van valami etc vagy mit tudom én mi... ha simán csak ez az egy rendszer lesz a gépen, akkor ugye a sim \ -t kell beállítani?
-
Vladi
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tudnátok abban segíteni, hogy az új Opensuse 11.0 által támogatott hardverek listáját hol lehetne megnézni? Arra lennék kiváncsi, hogy a notimba lévő Toshiba Mini PCI Wlan Card -ot támogatja-e. (Kicsit lámán írtam a típust
, de az Everestből ennyit tudtam meg róla...az XP alapból felismeri)
-
zso73
veterán
Van a Susehoz is RPM drájver. Meg leírás...........És bug is van vele. Erre a suse egy huszárvágással megoldotta a dolgot. 1 klikk install.1klikk
És már jó is az UT 2004 újra.Gratula Suse!!
Egyre jobban tetszik a linux. Konzolos yast, és sax.............De tényleg. Csak bele kell jönni.
Az Ubuntuval, csak az a baj, hogy üres. Nincs office alapon azt hiszem. Azt meg biztos, hogy rosszabb telepíteni.
Marad a Suse. -
Vladi
nagyúr
Az a baj, hogy nem csomagból telepítetted a drivert. Akkor az ubuntun is ilyen szívás lenne. Nem létezik, hogy suse-hoz nincs .rpm nvidia driver.
Nameg az szokott gondot okozni - legalább is fedorán néha- , hogy hamarabb jön ki a kernel mint a driver modul, vagy fordítva.Ahogy nézem, a folyamat itt is a megszokottat követi: link. Annyi, hogy ubuntuban egy grafikus program csinálja ezt a felhasználó helyett. Ami jó is, meg rossz is.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább kövessük a látszólag bonyolult módszert, mert akkor látjuk a hibákat is. Ubuntun meg akkor vagy meglőve, ha valami gixer közbejön. Nem is tudod mi a hiba. Persze a te dolgod, hogy melyik disztrót használod. Csak ez azért hozzátartozik a döntéshez. -
zso73
veterán
De tényleg.
Nekem a szomszédom megheggesztette a susémat. Végre ment rajta az Ut 2004.
Aztán beüzemeltem nagy kínnal az update helyet. Frissítette a kernelt, és vége is volt.
Akkor újra az NV leírása szerint én álltam neki. Felismerte a kártyát a rendszer, de nem 3d. Bekapcsoltam, teszteltem, jó is volt az első restartig. Aztán most csak konzol, és valami hiba.Nem enged semmit, csak piros kis ablak. Olvasd el az NV leírást.........OK
És a szerint csinálom. Minden success, a végén meg csak suck.
Ubuntu..telepít.....Kell drájver, mert külső cégé.....engedélyezed?.....yesss!......letölt..műx.
Nekem ez a jó. Miért kell a kínlódás vele? Persze a szomszédom is csak röhög, mert konzolos böngészik, és filmet néz. Nincs a gépein X sem telepítve.Mindent kernelbe fordít. Egy igazi perverz.
Én nem haragszom. -
luciferc
őstag
válasz
#25954560 #1451 üzenetére
Van libgs.so, mégpedig libgs.so.8 és libgs.so.8.62 néven. És ez volt a gond, egy nyamvadt symlink megoldotta. Ha egyszer a nyamvadt gsview-nak minimum 8-as libgs kell, akkor miért nem keresi úgy is? Na mindegy...
A megadott parancsra viszont nem ír ki semmilyen libgs.so-t, pedig függ tőle...
Kösz a kezdőlökést!
-
luciferc
őstag
felraktam MrDoc's repojából a gsview-t, természetesen fent van a ghostscript is, ennek ellenére a gsview közli, hogy:
Failed to load libgs.so
mi a baja?
-
BaliJack
aktív tag
Fel hát
.
Csak a BOINC parancsikonját nem sikerült ott működésre bírni, pedig KDE alatt megy...
Illetve pontosabban fogalmazva nem tudtam úgy beállítani GNOME alatt, hogy el is induljon.
Akkor kérdés: egy általában konzolról indított programnak hogyan csinálhatok GNOME alatt parancsikont?
-
WillChi
őstag
Tisztelt SUSE tudorok!
Egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy ha a SUSE levélkiszolgálóként is működik, akkor egy mail-cím átirányítását hogyan lehet megoldani?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
luciferc
őstag
OpenSuse 11 KDE 4-gyel: Megoldható valahogy, hogy a system tray-t összecsukjam, hogy csak a kiválasztott néhány ikon látszódjon? Úgy ahogy win alatt lehet. 8-10 ikon környékén ez már igen hasznos lenne. Ha KDE 4-gyel nem, akkor KDE 3-nál megoldható?
-
BaliJack
aktív tag
Köszi Vladi
.
Igen, most megy, tulajdonképpen még "jó" is lehet, hogy "csinálom" a problémákat, mert így megtanulom a dolgokat (igaz, bazinagy segítséggel
).
Szerintem az lesz, hogy ha lehet más disztrókat win mellé telepíteni, akkor megnézem azokat is (Ubuntu ilyen tulajdonságát ismerem; Fedora is ilyen?).
Mert a Gnome kinézete és stílusa, "alapfeleszereltsége" (sensors-applet) picivel, hangyányival jobban tetszik.
Ezek után figyelek majd a helyre meg arra is, hogy mit és hogyan törlök
.
-
Vladi
nagyúr
-
Danielson93
csendes tag
Sziasztok!
Kellene a segítsége valami nagyon profi linuxostól!
Az a gondom, hogy a gépemre felraktam a sue linux9.0 szórakozás képpen és nemismeri fel advd olvasót a a rendszer.
így nem tudok semmitse újra rátelepíteni mert nem ismeri fel a dvd-t!
Mert folyton rendszergazda jelszót kér a hülyéje amit sajnos nemtudok hogy mi annyit tudok, hogy root a felhasználónév de jelszót nem tudok!
Ja és amit rászeetnék telepíteni az a Black Phanter OS nevű linux lenne.Kérlek segítsetek!
-
Vladi
nagyúr
válasz
BaliJack #1432 üzenetére
A másik disztró kérdéssel kapcsolatban csak a szokásos közhelyeket tudom elismételni.
Azért van néhány tanácsom:
- Ha már most van egy telepített rendszered - ami szimpatikus is - érdemes azon megoldani a problémákat, mert így tanulsz a legtöbbet.
- Sajna néha nekem úgy tűnik, hogy még kevés is a disztró. Így nehéz megfelelőt találni.De nemrég olvastam egy bölcs embertől:
- Először telepítsd fel úgy, ahogy sikerül.
- Másodjára telepítsd úgy, ahogy tudod.
- Harmadjára pedig ahogy szeretnéd.Akkor most végül is megy a dolog nem, hogy került egy kis szabad hely? Amúgy érdemes figyelembe venni, hogy a linuxos fájlrendszerek nagyon faszák, stabilak, nem töredeznek... amíg el nem éred a 90-95%-os telítettséget. Utána azért elég érdekes dolgokat csinálnak. Ezt tartsd szem előtt.
[Nálam is úgy van: 6 gigát foglal a / a 10 gigás partíción és 7-et a /home a 15 gigáson. Van helye bőven, sosem fut ki belőle.]-kdM-!
A kérdésed vesd fel a Linux abszolút kezdőknek topikban. Ide kevesen járnak, én meg életemben nem használtam wifit.
De már egy pár srácot kiokosítottak ott a nagyok. Hajrá. -
-kdM-
senior tag
valaki tudna segiteni wifis "problemammal" (problema vegulis nincsen, egesz egyszeruen nem tudom mit kene csinalni leirast pedig nem nagyon talalok ezzel kapcsolatban, mivel eleg alapveto dolog lenne
) vagy valami mas forumot kene keresnem?
-
BaliJack
aktív tag
Na, tegnap valószínűleg kicsit elvesztettem a türelmemet, mert most sikerült törölnöm a fájlokat, így felszabadítani helyet a /home-ban, és belépni.
Csak akkor már annyit nem értek, hogy ilyenkor miért kell besz*ratni az embert mindenféle fájlnemtalálok hibával?
Na, mindegy, azért ez a másik disztró kérdés még fennáll
.
-
tlac
nagyúr
Nos a kde4 még igencsak béta. Bármit is mondanak.
igen, csodálkozik is, hogy az alapértelmezett kde nem a 3-as az opensuse-ban
mert így aki pl. kde-s livecd-ről telepít, az kap egy használhatatlan rendszert, amit rögtön hackelni kell...Ha unod a banánt - vagyis az uborkát
esetleg alternatíva lehet egy stabil debian. Az közelebb áll a megszokotthoz és garantáltan stabilabb.
igen, debian sarge-ot használtam több, mint 1 évig, legjobb volt
aztán új gépet vettem és gyorsan kellett vmi, éppen ubuntu volt kéznél, aztán az is maradt
debian etch-re aztán próbáltam visszaváltani, de nem úgy működött a kernel benne, mint, amit elváltam volna tőle, fordítani meg semmi kedvem nem volt... -
Vladi
nagyúr
Nos a kde4 még igencsak béta. Bármit is mondanak.
A más rendszerre váltás tényleg érdekes kérdés. Még linuxon belül is problémás lehet. Én pl. nem is nagyon mennék messze fedórától, max centos jöhet szóba.Ha unod a banánt - vagyis az uborkát
esetleg alternatíva lehet egy stabil debian. Az közelebb áll a megszokotthoz és garantáltan stabilabb.
-
tlac
nagyúr
már pár napja fent volt az opensuse 11, virtuális gépen tesztelgettem
a kde4.0 használhatlan benne, a 4.1-essel már jobbnak tűnt
az alap gnome is ok benne
viszont a dpkg alapú rendszereket ismerem régóta, ez teljesen más világ nekem
mivel eléggé beleuntam már a buguntu-ba, azt néztem, hogy megérné-e átváltani egy teljesen ismeretlen rendszerre, a válasz: nem -
Vladi
nagyúr
(#1423) BaliJack
Elképesztő, mi folyik nálad.
Ha másik disztrót akarsz, elég a /home-ot felhasználni. Persze a user neve legyen ugyan az. Így megmaradnak a felhasználó beállításai. Ezen kívül a rendszerből is érdemes 1-2 dolgot átmenteni. Ezek tipikusan a /etc/fsbat és a /boot/grub/menu.lst. Utóbbinál nézd meg, hogy ne csak egy link legyen.
(#1424) tlac
A telepítendő .rpm-ekre gondolsz? Szerintem azokat törli telepítés után. De ez yast beállítástól függ.
Egyébként valószínűleg a /var/cache -ben valami. -
tlac
nagyúr
Hova pakolja az opensuse a letöltött csomagokat?
-
BaliJack
aktív tag
Frankon nem lett okes... (raadasul most nem ad magyar billentyuzetet sem, mert failsafe-fel inditottam
)
Roviden: most, hogy athelyeztem fajlokat, keves lett a hely, es egy fajlt (vmi DHCOP-set) nem talal, igy nem jelentkezik be...
Root alol megy, de nem tudom, hogy miert lett baja azzal a fajllal
.
Kezdem unni, hogy ha vmi nem okes, akkor elromlik egy olyan dolog, amihez vegkepp nem nyultam...
Ha atternek masik disztribuciora, akkor a mostani home konyvtaram megmarad?
Ha nem, akkor miket erdemes a levelezesen es fontosabbnak tartot fajlokon kivul lementeni?
Egyebkent ubuntura vagy esetleg fedorara gondoltam...Szerk.: mara eleg volt ebbol, majd holnap benezek...
Vladi: kosz a segitseget
-
Jhonny_
csendes tag
Már megvan az NTFS fasza
Valaki tud segíteni Wine-ben vagy valami más windowsos emulátort tudtok ajánlani? -
BaliJack
aktív tag
Nos, a helyek:
/var - 243,5 MB
/usr - 3,7 GB
/tmp - 2 MB
/sys - 534,1 MB
/srv - 62,3 KB
/sbin 10,2 MB
/proc - 896 MB
/opt - 668,9 MB
/lib - 105,8 MB
/home - 12,7 GB (más partíció)
/etc - 84,5 MB
/dev - 44,9 KB
/boot - 12 MB
/bin - 7,4 MB -
BaliJack
aktív tag
Belépés közben problémája volt a .ICEauthority fájl írásával.
Átállítottam a hozzáférési lehetőségeket, és engedett belépni...
Valószínűbb, hogy ez volt a problémája korábban is...Azt hiszem, hogy reinstall lesz, mert ez így eléggé elkeserítő...
Vladi: kösz az eddigi segítséget!
-
csendes
addikt
Tegnap, július 29-én megjelent a KDE 4.1, ezt már a "korai" felhasználóknak is ajánlják. Az openSuse 11-es LiveCD letölthető itt:[link] Csak KDE-s cuccok vannak rajta, böngésző csak Konqueror, irodai csomag a Qt4-es Koffice2. És néhány bug...
. Live CD-nek kicsit lassú, inkább telepíteni érdemes. A 10.3-hoz képest villámgyors a csomagkezelés - vagyis a többi disztribúcióhoz képest már nem elviselhetetlenül lassú.
-
-kdM-
senior tag
hello!
nekem is kene egy kis segitseg...linux alatt nem nagyon volt meg dolgom wifi-vel ezert gyakorlatilag nem tudom mit kene csinalnomfelraktam a notebookomra az opensuse 11-et, de nem igazan tudom hogyan tovabb
hogy a notebookban pontosan milyen kartya van azt nem tudom (acer 3104nwlmi), ha kell eloasom valahonnan a tipust
-
Jhonny_
csendes tag
Sziasztok!
Ma raktam fel a gépemre az openSUSE 11-et.
Igazából még csak most ismeredek a linuxal,sajnos még az Ntfs partíciómat nemsikerült elővarázsolnom.Hogyan lehet ezt megcsinálni?Még esetleg tudna valaki ajánlani valami gyorstalpaló olvasmányt?
-
BaliJack
aktív tag
Na, brasero is felmászott, a mentett projektek is megvannak (francnak), csak törölni nem tudom...
GNOME alól hogyan törölhetem őket?Szerk.: nem tudom, hogy számít-e, de ezeket windows-os partíciókról írtam ki...
-
BaliJack
aktív tag
Felszabadítottam jópár mega helyet (root alól nézve 800 mega körülit).
KDE 3.5 is és GNOME is kiírta, hogy nem tudja írni a .ICEauthority fájlt, Átállítottam root alól a tulajt, és így már beléptem újból. Így viszont megint csak 46 mega maradt, mert - gondolom, hogy sikmindent betöltött, amit én állítottam be...Így viszont necces, hogy brasero felmegy-e ill. akkor nem tudom, hogy mit és honnan törölhetek...
Szerk.: a /usr mappa 3,7 GB és azt írja, hogy egyes részei olvashatatlanok. Innen - gondolom, hogy lehetne törölni, csak nem tudom, hogy minek mire van szüksége...
Esetleg egy systemreinstall? -
BaliJack
aktív tag
Bebootol, ez a bejelentkezés környékén van. Rootként beenged
.
A /home külön partíción van, csak a rendszerpartíció van majdnem tele (200 mega körül mozgok).Megpróbálhatok nagyobb csomagot leszedni, csak nem hinném, hogy ez segítene, mert nem csomagtelepítés közben fogyott el.
De megpróbálom, mert akkor hátha beenged, és akkor lehet, hogy tudok törölni.
Braserot meg visszateszem, hátha tudom törölni a projekteket. -
BaliJack
aktív tag
Köszi, csak nem tudom, hogy hogyan és mit kell
.
Mármint tudom, hogy a delete gombot, vagy a törlést kell választani, csak magát az ilyen tmp-ben tárolt nagy fájlokat hogyan tudom megtalálni. Mert kerestem, és nem találtam, legalábbis jópár tmp-t megnéztem és azok nem voltak nagyok (max. 80 mega).
Csak és kizárólag root-ként engedi (most is root-ként írogatok; tudom, hogy "tilos" meg szokjak le
), de másképpen nem tudok belépni.
Megnézem mindjárt, hogy mit nem tud elindítani...
Braserot meg vissza kell tennem (szerk.: mert kinyírtam, hátha az segít...), mert leszedtem, bár a tmp-je csak a felhasználó alól elérhető, rootként az elmentett projekteket nem látom...
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Megint belefutottam egy hibába
.
Csak és kizárólag a root felhasználó tud belépni grafikus felületen.
Az alapfelhasználó nem tud belépni.
Az ok (valószínűleg): megtelt a rendszepartíció. Szerk.: jelen pillanatban 244,8 MB szabad hely van, korábban legalább 4 GB volt.Hogyan tudnám törölni a tmp könyvtárakban felgyűlt dolgokat?
Ugyanis a braseroval írtam ki dvd-t, ami a tmp könyvtárba tesz fájlokat; korábban pedig a banshee-vel importáltam audio-fájlokat. -
j.la
tag
Sziasztok. Eddig Ubuntut használtam, de most felraktam az opensuse-t. Szépen fel is települt, de a net sajna nem megy. Ubi alatt a sudo mii-tool --force=10baseT-FD parancsot használtam mivel ott se ment a net. Windows alatt a hálózati beállításnál 10mbit és fullduplex alatt megy pöpecül ja és automata beállítások mellett. A kérdés az: Opensuse alatt milyen parancsot használjak hogy menjen a net? Részletes leírást kérnék mert nagyon kezdő vagyok a témában. Köszönöm előre is a segítségeket. Üdv. Laci
-
luciferc
őstag
Adott egy hdd, rajta egy ntfs partíció, amin rajta van a suse telepítő dvd. Próbálom telepíteni a suse-t, természetesen hdd-s installal, de következő hibát kapom: a telepítő 2. lépésében:
Unable to create repository hd:///suse?device=/dev/sda1&filesystem=auto
Failed to mount /mounts/mp_1022 on /var/adm/mount/AP_0x00000001: Mounting media failed (mount: special device /mounts/mp_1022 does not exists)
Mi a hiba oka? A telepítő maga elindul a hdd-ről, tehát az ntfs olvasásával nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- SSD kibeszélő
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest