- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Mint korábban említettem, jövök még
.
De mielőtt panaszkodnék, elmondom, hogy sikerült beállítanom azt, hogy a windows hálózatot SUSE alól is elérjem - hála egy angol nyelvű szájbarágós leírásnak.
A családi EPSON-t is nyomtatásra tudtam bírni.
Naszóval, a probléma.
Tegnap is megnézettem yast2-vel, hogy vannak-e frissebb csomagok (kövezés ellen felöltöztem), talált vidkártyához is csomagokat (xorg-osokat), leszedte, telepítette, majd restartoltam kis idő múlva. Bootol, KDE bejön, rakja ki az ikonokat az óra mellé, és kiírt egy üzenetet, hogy a rendszer kicsit lassú lesz, mert vamit telepít, és ezután a képernyő tök fehér lett
.
Na, mondom, most mivan. A háttérben ott volt minden: menü, tálcán vmilyen ablakok, de a fehér kép volt az előtérben kábé úgy, mint amikor egy ablakot úgy állítunk be, hogy mindig felül legyen (ebből is láccik, hogy az ablak hím). Így semmit sem tudtam a grafikus felületen csinálni.
Megnéztem a parancssoros felületen az xorg.conf tartalmát, hátha a telepítés elrontott vmit, de rendben volt. Megnéztem az Xorg.0.log-ot is, ott is minden okés volt. Átfutottam a boot.log-ot is, ott sem láttam hibát...
Többszöri újraindulás után is eljáccotta, és annyit sikerült kideríteni, hogy a compiz betöltésénél van vmi baj...
A kérdésem az lenne, hogy a compizt parancssorból hogyan lehetne kivenni úgy, hogy ne töltődjön be?
Vagy esetleg vmilyen más úton módon hogyan lehet elkerülni a fehér képernyőt?Előre is köszönöm.
Szerk.: fglrx-es drivert használok, esetleg próbáljam ki a radeonhd-set?
-
BaliJack
aktív tag
válasz
dr_strange #1298 üzenetére
Igen, az exit-et ismerem már: párszor használtam az su parancsot, csak a - (kötőjel) nélkül.
Bár arra is rájöttem, hogy ha su-t beírom, majd vmelyik commandert elindítom, akkor tudok olyan fájlokat is másolni, amiket mezei felhasználóként nem (xorg.conf).Köszönöm segítségeteket
, de szerintem még bombázlak titeket újabb kérdésekkel
.
-
BaliJack
aktív tag
válasz
dr_strange #1296 üzenetére
Köszönöm
.
-
dr_strange
senior tag
válasz
BaliJack #1295 üzenetére
"A root-os dologhoz egy kérdés: ha netalántán esetleg (elvileg most már nem kellene) szerkeszteni szeretném pl. az xorg.conf-ot, akkor azt hogyan tudnám megtenni akkor, ha nem root-ként lépek be?"
nyitsz userként egy terminált
beírod:su -
(szóköz és kötőjel fontos!)
megadod a root jelszót
ezzel az adott munkamenetre root lettél, ott és abban a terminálban
ezutén innen indítod a kedvenc szövegszerkesztőd, pl.
nano -w /etc/X11/xorg.conf
vagy a GUIs jobban tetszik
geditVAGY:
tanulmányozod a sudo, /etc/sudoers és visudo parancsok és fájlok manuáljait -
BaliJack
aktív tag
Értettem!
Kérek engedélyt...Ja, ennyit sikerült megértenem, kerestem csomagot randr néven - persze, hogy nem volt; néztem az X server config-fájlját - nem mondott a tartalma semmit sem...
Mondjuk ami a lényeg: most már, hogy sikerült rendesen feltelepíteni az ATI-s drivereket, a felbontást rendesen be tudom állítani úgy, hogy úgy is marad a bejelentkező képernyőnél is.
D3D-t ellenőriztem, igaz, hogy nem pont ezekkel a parancssorokkal, hanem csak a glxinfo-val, és direct rendering van, és az OpenGL-t az ATI driver hajtja.
A root-os dologhoz egy kérdés: ha netalántán esetleg (elvileg most már nem kellene) szerkeszteni szeretném pl. az xorg.conf-ot, akkor azt hogyan tudnám megtenni akkor, ha nem root-ként lépek be?
Sokat kell még tanulnom
.
-
Vladi
nagyúr
válasz
BaliJack #1292 üzenetére
Szokj le a rootként való belépkedésről!
(Irgum-burgum
)
Semmi szükség rá, hogy belépj, elég munka közben megadnod a root jelszavad.Amit ki bírtam silabizálni a mákszemnyi betűkből, hogy még nincs konfigurálva a randr kiterjeszétés. Nem vészes, lehet nincs is rá szükséged.
d3d-t ellenőrzd:
glxinfo | grep direct
glxinfo | grep OpenGL -
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1289 üzenetére
A CPU és az M/B nálam is cserélve volt. Nyugodtan megcserélheted. Kikeresed a sensors.conf-ban a chiphez való leírást (esetedben amb100-*), és ott megcseréled a neveket.
A felbontást itt tudott állítani: felbontás
A pirossal aláhúzott valami olyat jelent, hogy mindig a megadott felbontást használja.ATI-ban nem tudok segíteni, mert Nvidia-t használok.De itt le van írva, hogyan kell telepíteni: ATI driver
-
BaliJack
aktív tag
Igen, pl arra
.
A -13 is frankó.
A többi fedi a valóságot, bár nem értem a zárójeles szövegeket: olyan, mintha egy AMD és egy Intel procim lenne a gépben.
Egyébként azt kisilabizáltam, hogy ebben az M/B temp a proci, a CPU temp (Intel) az alaplap hőmérséklete. Átírni még nem mertem.
Most KDE-t próbálom belőni, hogy mindig egy megadott felbontásban induljon el.
Ilyeneket hol lehet beállítani?
Meg ATIékkal is lesz egy csatám... -
BaliJack
aktív tag
Vladi: igyexem
Csak néha nehezen megy...
Megpróbálom elindítani a sensors-applet-et is, hátha sikerül...Nkboy: köszi a képeket: műxik a dolog, csak eléggé érdekes értékeket ír ki...
Kösz mindkettőtöknek a linkeket, képeket, mindent
.
-
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1284 üzenetére
A sensors-detect, ha végez akkor automatikusan létrehozza a fájlt, persze ha YES-t nyomsz rá.Közli veled, hogy melyik modulokat kell betölteni. modprobe "valami" Utána ha beírod konzolba a sensors parancsot akkor látnod kell az értékeket.
Az etc/sysconfig/lm_sensors fájlban találod meg a betöltendő modulokat.
Pl.: enyém így néz ki: lm_sensorsA sensors parancs beírásával valami hasonlót kell kapnod: sensors
Az itt látható neveket CPU Fan, M/B Fan, stb stb pedig az etc/sensors.conf fájlból veszi: sensors.conf
Mindkét fájlt automatikusan hozza létre, módosíthatod ha szükséges. -
BaliJack
aktív tag
Hát, tegnap lehet, hogy már belehülyültem a dolgokba...
Szóval.Konzolba su-t beírva, sensors-detect elindítva, rengeteg YES-t nyomogatva megtalálta az érzékelőket, és kiírt néhány sort, amit be kellene tennep megadott fájlokba.
Namost, azt nem írta a progi, hogy hova írjam be/másoljam be...KDE telepítés megvan, nagy nehezen...
-
Vladi
nagyúr
válasz
BaliJack #1277 üzenetére
Sima sensors csak kiírja az értékeket. Ehhez elég a user jog is. Detect már módosít a rendszer konfigon. ehhez már kell a root. De ha már itt vagyunk, akkor próbáld is ki a sensors-t detect előtt és után is.
1. su - kell! Belépni butaság.
2. persze. Fel kell rakni és a bejelnetkező ablakban azt választani.
Megint hazabeszélek:
nézd meg az elős ránézésre írásom "Kiegészítés, az a „rút” terminál.:" részét.Suse-n meg a kde az alap, ezért gondoltam, hogy azzal tolod.
-
BaliJack
aktív tag
Nemnem, GNOME-ot használok
.
Elvileg ( =úgy emléxem), hogy az lm_sensors fenn van, legalábbis a konzolba beírva a sensors parancsot, akkor nem azt írta ki, hogy ilyen parancs nincsen. Viszont a sensors-detect-re kiírta, hogy nem ismeri a parancsot...
Bár akkor az a sensors, nem ez a sensors... Mármint, hogy nem ugyanaz a két progi.Két kérdés:
1. Az is elegendő, ha a konzolban su-val root jogokat szerzek, vagy root-ként kell eleve belépnem?2. KDE-t lehet utólag feltelepíteni és működésre bírni?
-
Vladi
nagyúr
válasz
BaliJack #1275 üzenetére
A sensors-detect hez az lm_sensors csomag kell. Ez egy konzolos programcsomag lényegében. A gnome sensors applet pedig egy asztali kisalkalmazás. Ez utóbbi az lm_sensors értékeit használja fel. De értelemszerűen működik kde-s cuccokkal is.
Neked a csomag és root jog kell a futtatásához.Nade hékás! Te kde-vel nyomulsz susen nem? Akkor miért nem K-s progikkal próbálkozol?
-
BaliJack
aktív tag
Kösz, hasznos infók vannak benne.
Először is, hogy a sensors-detect konzolba beírásakor frankón nem ismerte a parancsot, és nem véletlenül, ugyanis a GNOME Sensors Applet valószínűleg nincsen telepítve, és az acpi-ra is - ha jól rémlik, hibát írt ki...Ha már annyit meg tudok csinálni különösebb linuxos tudás nélkül, már megérte
.
Hát, asszem ma is korábban megyek haza melóból.
-
BaliJack
aktív tag
Mindkettő parancsra azt írja ki, hogy először futtetom a gDesklets-et, így konfigurálni kell.
Telepítettem egy csomó python-os csomagot, most az orbit-hoz tartozókat is. Meglássuk.Kösz neked is meg Nkboy.nak is
.
Szerk.: na, most egy sima gdesklest parancsot a konzolba beírva elindult
.
KÖSZ!
-
Vladi
nagyúr
válasz
BaliJack #1264 üzenetére
Nah képben vagyok. A démont kell elindítani, illetve konfigurálni, akkor tehetsz ki kisalkalmazásokat.
Rejtély, hogy miért nem látja a csomagot. Lehet, van itt egy torés a suse függőségi rendszerében. Frissítés megvolt?
Nézd már meg a gD verzióját:
gdesklets versionIlletve nézd már meg, hogy a beállító elindul -e.
gdesklets shell -
BaliJack
aktív tag
Nkboy: A YAST-ban megtaláltam a gDesklets csomagjait (3 van: gDesklets, -lang, -debuginfo), ezeket installáltam. Miután sikeresen feltelepült, elindítottam a gDesklets ikonnal az alkalmazások között. A kurzor átváltott töltésre (kör alak, benne animált pontok futnak körbe-körbe), majd egy pár másodperc múlva visszaállt a nyílra, ami az alaphelyzet.
Konzolból hogyan nézed? Milyen paranccsal?Vladi: Megnéztem a help-jét. Azt írta, hogy egy pyorbit nevű csomagra szükségem van.
Ezt csak azért nem értem, mert elvileg a YAST fel kellene, hogy telepítsen mindenféle függő csomagot, de ezek szerint nem...Szerk.: megnéztem, fent van a 2.14.3-as verzió belőle...
Szerk2.: ezeket írta ki:
Ön most futtatja először a gDeskletset.
A gDesklets most ellenőrizni fogja az előfeltételeket...Előfeltételek ellenőrzése:
- sys ... megtalálva
- xml.parsers.expat ... megtalálva
- xml.sax ... megtalálva
- gtk ... megtalálva
- ORBit ... megtalálva
Verzióellenőrzés sikertelen.ORBit Python kötések (pyorbit) == 2.0.1 verzió szükséges.
Kérem győződjön meg, hogy a szükséges programok telepítve vannak.
Ezen kívül ne tartsa egy programkönyvtár/kötés több verzióját a rendszerén.
A gDesklets nem fog működni, ha nincs az összes szükséges függőség telepítve a rendszerén.AZ INDÍTÁS MOST FÉLBESZAKAD!
Szerk3.: vicces, feltettem a debuginfo részét, és feltette az orbit-ot is újra...
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1261 üzenetére
Elvileg ha csomagból telepíted, akkor mindent függőséget feltesz, elvileg működnie kellene.
Nem értem ezt: Megtaláltam a csomagot, feltelepítettem az összeset, elindítottam, töltött, aztán meg nem történt semmi. A kurzor visszaállt alaphelyzetbe, és kész.Hőmérsékletet Én konzolból szoktam nézni. Superkarambát már nem használok, szerintem eléggé fogja a gépet.
-
BaliJack
aktív tag
Kösz a linkeket.
Sajnos, vmilyen okból nem működik nekem.
Megtaláltam a csomagot, feltelepítettem az összeset, elindítottam, töltött, aztán meg nem történt semmi. A kurzor visszaállt alaphelyzetbe, és kész...
Mi lehet a probléma?Vagy tudsz/tud vki olyan progit, amivel ki lehet jeleztetni a hőmérsékleteket? Előre is kösz.
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1256 üzenetére
Szia!
Superkaramba a neve a proginak. Kde alatt fut. Gnome alatt a gdesklets alkalmazás a használatos. Csomagban megtalálható.
Témákat pedi innen tudsz letölteni hozzá:
Karamba: Kde-look
Gdesklets: Gnome-look -
Core2duo6600
veterán
válasz
Rickazoid #1258 üzenetére
Leginkább a gyártó oldaláról
Webcaomnot nekem nem sikerült beuzemelnem
Wlan kari hát próbáld meg kideríteni, hogy milyen van beleépítve
és az alapján a google vel,
Nekem ilyenek miatt ment el a kedvem a linuxtól
hogy nem tudtam beállítani a tv kártyát, webkamerát
ezek windows alatt nem gond
Tulképpen az a gond szerintem a linuixokkal, hogy túl sokféle van
1 disztro kellene, de az rendesen legyen megcsinálva -
Rickazoid
addikt
Sziasztok!
Ma felraktam a notebookomra az opensuse 10.3-as 64 bites verzióját. A telepítés alatt nem volt semmi gond, de amint teljesen elkészült, máris jelentkezett egy igen kellemetlen probléma:
egyszerűen nem hajlandó grafikus rendszerrel indulni
!! 5-ös futási szinten megy, elindul az xdm is, a yast szerint fut is, minden ok, az energiatakarékosságot is kikapcsoltam, hátha, de mégis parancssori módban van
. Sajnos az én linux tudásom erre a problémára már nem terjed ki, ha volna ötletetek, mit csináljak, szívesen olvasnám.
Ja... már újra is telepítettem, hátha, de úgy se lett jó. 32 bitest már raktam fel PC-re, ott sose volt hasonló. Talán az a gond, hogy 64 bites?
És még egy kérdés. Nem tudjátok, gyári konfigurációs Acer TM 7720G-hez honnan töltsek le drivereket és szoftvereket?? Főleg wlan-hoz, a videokártyához és a webcam-hoz.
-
BaliJack
aktív tag
válasz
DeSanto #1247 üzenetére
Utánanéztem: a compiz felelős a 3D-s munkaasztal megjelenítéséért.
A SUSE ma hajnalban tette fel a frissített compizt ide feltette. Az ymp-k egyklikkes telepítők, én a compiz-fusion-all.ymp-t indítottam el, felrakott mindent, hibát nem ír ki, de lehet, hogy a gépem gyenge hozzá, mert nagyon belassult tőle...
Szerk.: ja, és az ablakok "fejléce" még mindig nincsen, ha bekapcsolom a 3D-s munkaasztaltRemélem, hogy segítettem
.
-
BaliJack
aktív tag
válasz
DeSanto #1247 üzenetére
Előrebocsátom, hogy én is kezdő vagyok, de hasonló gondokkal küzdök...
ATI X1950GT-m van, nekem is hasonló hibaüzenetet ír, de - ha jól tudom, akkor másra hivatkozik, VISZONT az effektusok nagy része működik.
Csak az ablakok "title bar" része (win-es meghatározás) tűnik el teljesen
.
Korábban írta vki, hogy a HD3850-esekhez nincsen ATI driver. Gondolom, hogy még.
Többiektől: ha az xorg.conf-ot kézzel root-ként átírom, akkor nem kellene úgy működnie? Konkrétan arra gondolok, hogy a screen résznél az adott színmélységhez (24) beírom azokat a felbontásokat frissítéssel, amelyeket használni szeretnék, és ha belépek sima felhasználóként, akkor meg nem azon a frissítésen használja az adott felbontást.
Pl.:
"1280x1024@85" "1280x960@85" stb.
És ha 1280x960-ra állítanám be, akkor csak 60Hz-re engedi beállítani. -
Bubi15
csendes tag
nincs xp a gépen, nem 1 órát siet hanem csak úgy de nem is a dupláját,a bios órát akkor néztem miellőt felkerült volna rá a linux akkor még jól ment, majd megnézem most is csak most nincs itthon, bár még csak 1 hónapja van meg, amugy laptop ha ez számít vmit a típusa: Fujitsu-Siemens Amilo Li 1705.
-
Bubi15
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a legfőbb próblémám hogy, a linuxom órája siet hiáűba próbálok vele bármit is csinálni. Más: Linuxot kell/lehet töredezettség mentesíteni? Vírus illetve kémprogram irtás létezik rajta?
Előre is kössz!
-
DeSanto
őstag
Még igencsak kezdő vagyk de ez mit takar ez a hibaüzenet?
Szeretném ha működne a 3D-s kezelőfelület de nem akarja az igazságot.
Suse 10.3 ATi driver fent van. -
válasz
dr_strange #1245 üzenetére
Hali!
Először is köszi!A 2,3,4 OK, de az elsőhöz kell samba? Ez tuti? Sima file megosztáshoz? Vagy azért kell, hogy a winfos is lássa? Az is elég, ha a linux látja a win-t...
Ja, és ami még érdekel: Hogy tudom a távoli asztali kapcsolatot aktiválni? Olyasmi kellene, amivel egy windows-os gépből látom a linux-os képernyőt...Köszi!
-
dr_strange
senior tag
1. Gondolom, ehhez Samba kell, ahhoz nem ertek.
2. Passz. Linuxprinting.org, nezz utana a nyomtato tamogatottsaganak es hogy milyen modullal vezerelheto.
3. inditsd oket terminalbol (wine-t ugyis valamilyen windowsos alkalmazas elinditasara hasznalod)
4. nyiss terminalt, add ki a
su -parancsot, bekeri a root jelszot, ekkor ezen a terminalsessionon belul root leszel, innen inditsd a kedvenc szovegszerkesztodet.
Ctrl-D-vel vagy az exit parancs kiadasaval kilephetsz a root sessionbol.
-
Sziasztok!
Elkezdtem beállítani a süsüt, de sajnos van pár láma kérdésem, mivel kezdő vagyok.
1.) A hálózat nem akar menni. Lát a linux egy Windows Network nevű valamit, de alatta nincs semmi. A win nem lát semmi linuxos dolgot.
Így állítottam be: fix IP: 192.168.0.1 netmaszk: 255.255.255.0 átjáró a router IP-je, és a szolgáltatótól kapott DNS-eket is beállítottam.
A gép nvét is beállítottam, és a domain-t ugyanarra állítottam, ami a windows-nál a workgroup.
Amikor meg akarom osztani az egyik könyvtárat linux alól (/akármi, vagy /akármi/másikakármi), akkor kiírja, hogy nincsenek jogosultságaim, de akarom-e, hogy a file kezelő (nautius) beállítsa? mondom igen, de azt írja ki, hogy nem lehet megváltoztatni a josultságokat.
Az azonos alhálón lévő szintén fix IP-s Windows-os gépek simán látják egymást, és az internetnet is egyből működik, routeren keresztül is fix IP-vel.2.) Nem tudom felinhalálni a nyomtatómat.
A típusa: HP Laserjet 5L. (Printer portos)
Azt mondja, hogy nem talált nyomtatót a printer porton. Amikor megpróbálok valami hasonló HP laserjet cuccot beállítani, akkor az Apply gombra nem reagál, és amikor generic-et állítok be, akkor működik, de csak üres lapokat nyomtat végtelenül.3.) Felraktam a csomagkezelővel a Wine-t, és a monotorrent-et, de sehol sem találom őket, pedig sikeres install-t írt ki. Hoyg tudom őket működésre bírni?
4.) Hogy tudom megoldani, hogy amikor pl. konfig fájlokat írogatok át (pl.: xorg.conf), akkor ne kelljen belépnem root-ként, hanem csak simán kérje el a root jelszót?
Köszi, üdv.: Bici
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Na nekem egy olyan gondom lenne, hogy:
Jelenleg Vista fut a gépemen, de van rajta XP is, mert annó csak ki akartam próbálni a Vistát, de annyira megtetszett, hogy azóta alig használtam az XP-t .
A Vistát az XP alól raktam fel egy teljesen külön partícióra, így nincs semmi gond a 2 OP rendszerrel.
Viszont programozási érdeklődésem miatt, kellene egy Linux!
Namost, hogyan lehetne azt megoldani, hogy a gépről levarázsoljam az XP-t és helyére (a partíciójára) felkerüljön egy Linux?????????????
Tehát először is hogyan tudnám leszedni az XP-t? (Simán Fromatáljam a partícióját?
)
Másodszor Vista mellé simán fel tudom tenni a Linuxot úgy, hogy bootképernyő marad, csak nem XP-t tudok majd a Vista mellett választani, hanem Linuxot??????
Előre is THX!
+ Honnan tudnám leszedni a 10.3-as verzió telepítő DVD-jét??
-
Nkboy
senior tag
Hello Mindenkinek!
Ha valaki használ 10.3-at, azon belül is a fancontrol-t, az legyenszíves küldje el nekem a tartalmát(/etc/fancontrol)! A MAXPWM értéke érdekel, hogy néz ki.
Köszönöm!
-
törölt tag
Helló!
openSUSE 10.3 32 bit-es rendszernél:
Nvidia Driver fenn van, Packman fenn van, compiz fenn van, emerald is.Compiz manager szépen magyarul elindul, de a compiz icon rövid tálcán való homokóra effektus után nem. Emerald igen, de a tálcán az ikonja nem jelenik meg, SVN utólag felkerült, de az Emeraldban hogyan kell témát alkalmazni? Mert látszik, hogy vannak benne szép témák, csak éppen azt nem hogyan lehet alkalmazni.
Eredetileg Berylt szerettem volna kipróbálni, de még ez sem megy
-
ticzi01
aktív tag
na még mindig nem jó csak nem értem miért.
-A HDD-k vadi új 200as hddk samsung
-a swapot elösször csináltam meg midnkét vinyón vagyis nincsenek benne a raidba
elöször létrehoztam a swapot akkor legköelebb 2gb utánna a raides részt és elkezd telepíteni ujraindítás után halál.
Szerintem is mennie kellene ötletek vannak? további??? -
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem már az indulásnál gondok akadtak
Most álítom be életem első Linux serverét és fel sem tudom telepíteni....
A gond az, hogy amikor egy hdd volt benne akkor simán felraktam rá ment is minden simán, de kitaláltam , hogy 2 ugyanakkora hdd és 2gb ram kell bele.
Raid1be szeretném tükrözni.
Amit használok az OpenSuse 10.3-as verzió.
Elindul a telepítő és megy megy amíg ki nem választom az egyedi particionálás menűpontot ott látom mind a két hddt és a következőket tettem:
-elsőre rámentem
-létrehozás,elsődleges partició, formázot, swap ,akkor az egész hdd 200gb swap lesz
-ezután rámegyek az átméretezésre leteszem 4gbre/mivel ug tudom a swap a gépbe lévő ram duplája/
-utánna szintén első hdd re megyek elsődleges formáás nélküli és ott a raidos részt választom asszem valami dx...valami de csak egy rédes van. és megcsinálja
-a másik hdd-t tök ugyan így
-ezt követően rámegyek a raid gombra és raid1 tükör tovább formázás , kész
-tehát minden jóna tűnik teljessen.
-telepítő elindul másol stb....
-gép ujraindul és
Hiba a rendszer betöltésekör.
Mi a gond?
Kétszer csináltam mindkétszer eljátszotta most hirtelen nincs ötletem.
segítséget előre is kösziBár nem hinném hogy gond lehet elötte xp volt egyik hddn a másikon meg linux 10.3ast raktam.
-
Vladi
nagyúr
Zolee_70!
Az, hogy kikapcsolod a tűzfalat nem megoldás, csak annak elodázása.
Nem egészen értem! A nyomtató wines kiszolgálóra van kötve? Ezt a leírást gyűrd át.ragazzo!
Naja. A magyar közösség ubuntu mániában szenved. Pedig van számos olyan szintű, vagy sok esetben jobb disztró is. A németeknél pl: a suse megy, a jenkiknél meg a redhat származékok.
-
Sir Pocok
őstag
Érdekes, de nekem sokkal jobban bejött az opensuse mint az ubuntu. Mondjuk ez egyéni ízlés kérdése, de az opensuse 10.3-al nem volt gondom, az ubuntunál már telepítésnél is voltak bajaim.
-
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok
Kis otthoni hálózatom van, ADSL modem-->Ruoter--->Kliensek
Eddig minden kliensen WinXP Pro-futot, néhány mappa meg van osztva, és egy helyi nyomtató is.Az egyok gépen (történetesen az enyémen...) a win napok óta haloklik, 5 perc alatt boot-ol, de a win mellett vészhelyzetre van egy open SUSE is felrakva.
Most a Suse-t indítottam, sokkal gyorsabb, mint a win,. Használnám rendszeresen is, de nem érem el a win-es gépekekt, és a nyomtatót.
Hogyan kell elérni? -
rzoli
senior tag
Sziasztok
Lehet egy hülye kérdésem? Mi a különbség a SUSE Linus és az Open SUSE között?
bye
Z -
Dagadék
csendes tag
válasz
nyúlon_túl #1219 üzenetére
Köszi szépen!
Esetleg az 1-es kérfésemre nem tudja valaki a választ?
Amúgy próbáltam konzolból is a leállítást, de olyan parancsot, hogy "shutdown" vagy "halt" nem ismer...Vagy az Ubuntu-s dolgokkal inkább ne próbálkozzak?
-
-
Dagadék
csendes tag
válasz
sziada5925 #1212 üzenetére
Hát én is így "orvosoltam" a problémát... Esetleg valaki tudna segíteni?
Amúgy időközben felmerült bennem egy-két egyéb kérdés is:
1) KDE-s felületet használok, és kilépéskor csak a "kijelentkezés" opciót ajánlja fel a gép. Ez miért van? Így is ki tudok persze lépni, csak kicsit fárasztó mindig megvárni, amíg kijelntkezik, aztán meg kilépni a rendszerből...2) Amikor elindítom a gépet, akkor automatikusan be is jelentkezik a SuSE. Hol lehet átállítani, hogy kérje a felhasználónevet és a jelszót is???
Előre is köszi a segítséget!
-
Dagadék
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
SuSE 10.3 -at használok és automatikus frissítéskor a következő hibaüzenetet kapom:2"Problémák: Problém: Nem található érvényes megoldás kizárólag a legmegfelelőbb architektúra feloldhatóinak használatával. Problém: Ennek hatására OpenOffice_org-hu-2.3.0.1.2-3.noarch érvénytelenné válna. Problém: Nem található érvényes megoldás kizárólag a legmegfelelőbb architektúra feloldhatóinak használatával. Ez a futtatás csak a legmegfelelőbb architektúra feloldhatóit veszi figyelembe. Az összes lehetséges feloldandó vizsgálata hosszabb ideig tart, de megbízhatóbb eredményt ad. 1. megoldás: Az összes lehetőség bekapcsolása. Minden feloldandó figyelembevétele a kompatibilis architektúrán."
Tudja valaki, hogy ez mit jelent / hogyan lehet orvosolni a dolgot???
-
Blue@X
senior tag
Remélem a következő változatban(11.0) már alapból támogatva lesz a hangkarim(Intel HD audio) és a wlan karim is(Atheros).
Mert ez a terminálos dolog nekem nem fekszik nagyon...sajna.
-
Blue@X
senior tag
Hy.
Kérdésem az lenne, hogy van egy Acer Aspire 5315-ös notim.
A WLAN-ját szeretném elinditani, de nem megy.
Nem nagyon értek a Linuxhoz, tudna valaki segíteni?
Valami madwifi kell, de nem tudom hogy kell telepíteni.
Internetkapcsolat nincs a notin, nem tudom letölteni netről, de merevlemezen rajta van, de nem telepíti fel.
Please help. -
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy a menü ne ilyen bazi nagy : legyen?
Egyszerűen nem jövök rá.
Köszi!
-
Lacafi
tag
Elért a téli frissesség!
Megleltem mindkettőt, STORNÓ a kéréseim!
-
Lacafi
tag
Szép napos időt!
Segítséget kérek.
Felraktam az opensusét, ami első benyomásaim alapján erősen előnyt élvez más linuxal szemben.
Hirtelen 2 kérdésem lenne.
Hol lehet állítani :
-betűméreteken,
-képernyőfelbontáson? -
..zsé
csendes tag
Megvettem a CHIP januári számát amiben állítólag benne van DVD-n a Linux 10.3-as verziója.
Sajnos nincs benne a DVD.
Hogyan tudnám beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PC Game Pass előfizetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest