Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

Remélem a wifi tényleg olyan jó lesz a 11.4-ben. Pár napja, ahogy új lakásba költöztem, akkor szívtam egy adagot. TP-link router és tp-link usb-s wifi vevő, gyenge, de használható jel és informatikus apuka által beállított nyílt WEP hálózat (nehogymár titkosítva legyen bármi is). Szóval látta is a kapcsolatot a rendszer, de az istenért se volt hajlandó először még a routerig sem eljutni. Hagytam pár órát, majd később megpróbálkoztam egy live 10.10-es ubi-val, amivel ment is, iwconfig ugyan azt adta, de ment, a Suse-val viszont nem.
    Reggel munka előtt még egy próba, ugyan ez. Napközben volt időm hazaugrani, kíváncsiságból kipróbáltam és rögtön megy a Suse-val és nem tudom miért, mert ugyan azt kaptam, mint előtte este, pedig vagy 3szor átrágtam az iwconfig manualját meg a 11.3 dokumentációját.
    Biztos a router sincs rendben, mert nem tudtunk rá belépni (a jelszót nem tudja senki, vagy valami szomszéd már megváltoztatta), de még nekiesek. Meg friss lakóként az informatikus ("ha windowsod lenne távolról beállítanám neked, de a linuxhoz nem értek") apukával még nem akartam rögtön összeveszni. Lehet ezt inkább a wifi topicba kellett volna írnom.
    Szegény Suse linuxom megint akkor vérzett el majdnem amikor szükség lett volna a linux becsületének átlagemberek között való megerősítésére. De csak majdnem!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés