- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ludla
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #1996 üzenetére
Köszi én voltam a balfasz
nem indítottam újra a rendszert, utána már jó lett
-
ludla
őstag
Valaki használ virtualboxot? Lenne egy problémám nem akar indulni valami kernel problémája van
-
törölt tag
igen, ennyi a problémám mindössze
de mondjuk ha a community tárolókból jönnek a frissebb csomagok, akkor az nekem jó, csak megszoktam, hogy ubiban mindenhez ott figyelt a ppa.
amúgy most néztem disztrovaccson, hogy a 11.3-as rendszer még csak a .34-es kernelt használja, meg 1.8-as xorg-ot. de így is ment hibátlanulmondjuk lassan már megpróbálnám a .36-ost inkább
-
toxin2
tag
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #1989 üzenetére
köszi, ez hasznos!
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#16820480 #1988 üzenetére
Ha közösségi repokat hozzáadod, akkor frissíti. Csak pár kattintás: a Szoftverforrásokat a "Szoftver telepítése" alkalmazásban tudod hozzáadni: menj a Beállítás menüpontra, ott a Szoftverforrás hozzáadására, majd azon belül válaszd ki a Közösségi telepítőforrásokat. Utána kiválasztod majd el kell fogadnod egy GPG-kulcsot.
Ezek tartalmazzák a legnépszerűbb programok friss változatait (pl. OO.o, VLC, Mozilla stb.), ha ezeken kívűl kellenének csomagok, akkor menj fel ide, itt tudsz keresni. Ha megtaláltad, amit kerestél és rákattintasz, akkor rögtön a repora irányít át, az URL-jét ugyanúgy hozzátudod adni a Szoftverforrásoknál. -
törölt tag
köszi, közben inkább beoperáltam a dvd-t a gépbe, és arról tettem fel, így ment elsőre. pár dolog kényelmetlen kicsit benne, de amúgy tetszik! ha elmennek valami idióta irányba a canonical-nál, akkor azt hiszem erre fogok átállni, végre rendesen működnek alatta a hardvereim (11.2 még be sem tudott bootolni).
a csomagkezelés és repók amúgy hogy működnek suse alatt? egy-egy kiadásba befagyasztják a programok adott verzióit, vagy várható, hogy kijönnek frissebbek (például OO.o 3.0, vagy újabb firefox, empathy, stb)?
meg hol lehet még jó repókat találni hozzá? pár hónapja belebotlottam egy remek listába, amin volt egy tonna hivatkozás, de most valahogy nem találom... -
toxin2
tag
válasz
#16820480 #1986 üzenetére
Szia.
Rakj grub2-t a pendrive-ra, meg simán másold fel az iso-t.
Grub2 képes iso fájlból boot-olni. Kb. 2 hónapja ismerősnek így raktam fel
dvd drive nélküli netbookra.
http://www.pendrivelinux.com/install-grub2-on-usb-from-ubuntu-linux/ -
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #1984 üzenetére
én is szerettem az unetbootin-t, leszámítva a qt felületet, de mostanában már sajnos semmivel nem kompatibilis
bár lehet, hogy azért, mert átvariálták az ndítólemezek struktúráját, mert melékszem, hogy 10.04 bétát még azzal tettem ki, és akkor a béta korszakban is vitte az iso-t, nem kellett a végleges megjelenés utánig várni, hogy implementálják.
amúgy nem bootol a dvd sem, de itt már hibát sem kapok, csak kiválasztva az usb eszközről bootolást simán visszadob a grub-ba... hát ez nem akar menni
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #1982 üzenetére
most leszedtem a dvd változatot is, hátha azzal megy. megpróbáltam megint kitenni a honlapjukon levő leírással. aztán meglátom megy-e... unetbootin amúgy tök jó dolog volt, csak egy fél éve semmit nem fejlődik, és semmilyen rendszert nem támogat
(ubunti 10.10 se megy vele, ez sem, meg az új mint sem ment már...)
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #1980 üzenetére
igen, pontosan eszerint csináltam, és nem bootol róla...
-
törölt tag
gondoltam kipróbálom az opensuse 11.3 i686 gnome livecd változatát, de sajnos nem sikerült kitenni usb-re. egy olyan stick-re szerettem volna feltolni, amiről ubuntu és linuxmint simán bootol, de akár unetbootinnal próbálom, akár parancssorból dd-vel, akkor is boot hibát kapot (kernel not found), az ubiban levő usb disk creator meg nem is tudja beolvasni az iso-t.
mivel lehet kitenni rendesen usb-re? -
toxin2
tag
válasz
Sweet Lou 6 #1974 üzenetére
Egyetlen dolog van, ami 8 év használat után váltásra késztetett:
meguntam a csomag/függőség vadászatot. (4 évig készítettem is
csomagokat) Azóta kényelmesebb ezügyben az életem. Félre ne érts,
mai napig figyelgetem a suset, olvasom a levlistát, mert számomra
linux-linux között nem sok különbség van. (parancssoron dolgozok
sokat) A környezetemben sok ember van így ezzel. Gondok,
átgondolatlan fejlesztési irányok pedig sok szoftver esetében
vannak, minden disztribben. (ugyanúgy mint win és mackó sx
alatt is) Szerintem ez is hozzátartozik a dologhoz. Egy szó mint száz,
ha figyelmesen használod, az openSUSE is éppolyan jó lehet
valaki számára, mint bármi más. Ízlés kérdése. -
toxin2
tag
Föl kell iratkozni az openSUSE levlistára. Színvonalas,
minden kérdésedre készséggel válaszolnak, és van élet.
http://www.mylinux.hu/mailman/listinfo/susemagyar -
wetomi
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #1974 üzenetére
Összességében én is hasonlóra jutottam, mert:
- ha bajom volt vele, az csak a KDE factory csomagok miatt volt (a zárt ATI driver meg meg sem említem )
- folyamatosan fejlődő, de még 1.x (x>1) userként nekem nagyon kényelmes a yast, sokkal egyértelműbb lehetőségek vannak, mint máshol, egyébként google
-eddig nem sok magyar SUSE topicot találtam, legalábbis ott sem volt túl nagy élet, maradnak leginkább a külföldi fórumok
-és tényleg kevesen használnak, de ahogy tudom terjesztem
-
Sweet Lou 6
addikt
-ennyire jó disztró az openSUSE, hogy nincs vele baj, - mindenesetre biztos kevesebb, mint a friss 10.10-es Ubuntuval
-vagy a felmerülő problémákat meg tudják oldani a userek, - ez is igaz, ha abból indulunk ki, hogy nem 1.0-ás userek használják
-vagy megoldják másik topicban/oldalon, - igen, SKL-n, HUP-on több a SUSE-s téma
-vagy ennyire kevesen használnak SUSE-t. - Magyarországon nem sokan.
Egyszóval mindegyikben van egy kicsi igazság.
-
wetomi
aktív tag
Annyira nincs élet itt a topicban, hogy egyre azon jár az agyam, hogy:
-ennyire jó disztró az openSUSE, hogy nincs vele baj,
-vagy a felmerülő problémákat meg tudják oldani a userek,
-vagy megoldják másik topicban/oldalon,
-vagy ennyire kevesen használnak SUSE-t. -
Sweet Lou 6
addikt
Új dokumentációk: [link]
-
wetomi
aktív tag
válasz
r3dsnake #1970 üzenetére
Ha nincs fent, akkor rakd fel az ntfs-config nevű csomagot, majd pedig indítsd is el, ott pedig bekapcsolod az írási támogatást, ami Enable write support external (vagy internal) device néven fut. Az advanced configuration menüpont alatt a partíciókat tudod kiválasztani, ha jól emlékszem (most pont nincs ntfs partícióm).
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok! most használok először Suse-t, eddig ubuntu volt. a wines NTFS vinyóimat szeretném írni. megtaláltam őket a fájlkezelőben a windows mappában, azonban csak olvasni tudom. néztem csomagkelezlőben, fel van telepítve az nfts-3g. mi lehet a gond?
köszi!
-
wetomi
aktív tag
Yast => hálózati eszközök=> DSL=> hozzáadás=> (eszköz aktiválása rendszerindításkor, hogy kényelmesebb legyen) tovább, a szolgáltatókkal nem kell foglalkozni, végül értelemszerűen felhasználónév, jelszó
ha pedig van rútered, akkor ott kell matatnod a felhasználónév, jelszóval, a maradékot a rendszer már látni fogjaHa így csináltad, akkor még egy próbát megér, ha nem akkor így hirtelen, ennyi információból nincs jobb ötletem.
-
X2N
őstag
Sziasztok!
OpenSuse 11.2-en hogy lehet beállítani az Inviteles ADSL netet? DSL-nél próbáltam beállítani de nem sikerült. KDE felületet használok. -
Se VLC, se Kaffeine nem viszi. Pozitívan felfogva végre birtokomban van egy olyan HD-film, amit még nem visz semmi!
Valami ismeretlen, noname progi esetleg? Vagy marad, hogy Windowson nézem. -
wetomi
aktív tag
Én a VLC-vel nagyon meg vagyok elégedve, felteheted packman repoból is vagy van külön vlc tároló is, itt az oldal: [link] vagy: [link]
Eddig szinte mindent vitt, mostmár a hd videók legnagyobb részét is. Van benne már GPU gyorsítás is. Évek óta használom windowson is. Zip, rar, iso támogatás. Én nagyon elégedett vagyok vele. KDE-hez egyébként a Kaffein is elfogadható, de csak a xine codecek miatt (legalábbis szerintem), a hd videókkal nálam eddig ő boldogult a legjobban.Megelőztek, sokáig pötyögtem
-
-
+1 így éjjel: VSSH264OLD kodekkel kódolt film nem ad képet, YAST egyedül a w32codec-all-t ajánlja fel, de az meg már telepítve van. Ötlet?
-
A Deus Ex ( -első rész- ) megy Suse alatt? Próbálta valaki a topikból? Wine? Milyen fps-ek futnak jól nálatok?
-
ludla
őstag
Rendelhető a SUSE 11.3 dupla DVD [link]
-
wetomi
aktív tag
válasz
Brianiac #1956 üzenetére
Nagyon szívesen. Egyébként még telepítés előtt, vagy a Live rendszert indítva is van már részleges magyar nyelv, még a lemez boot menüjénél választhatod az F2-vel, ha mondjuk legközelebb már úgy telepíted, akkor automatikusan a magyar nyelvet rakja fel, csak frissíteni kell utána a teljes csomagra.
-
wetomi
aktív tag
válasz
Brianiac #1953 üzenetére
Így a nap végén nekem már egy picit késő van ehhez, de elvileg az ország beállításnál a nyelveknél van olyan, hogy nyelv felvétele, persze angolul. Ha nem, akkor hirtelen azt mondom, hogy YaST és ott szoftverek telepítése és eltávolítása (vagy ennek az angol megfelelője kell).
Ott pedig keress rá vagy egyszerűen a hungarian szóra, amire a legtöbb magyar nyelvi csomagot kiadja, vagy pedig a kde4-l10n-hu csomagra, ezt telepítsd, majd pedig a területi beállításoknál vedd fel a magyar nyelvet.
Hirtelen ez jut eszembe, mert már a kde 4.5-öt nyúzom, de mindjárt előkerítem a korábbi live cd-met. Ha valaki tud jobbat, az nyugodtan javítson ki. -
Brianiac
aktív tag
Igen, live CD-ről, és KDE! Megtaláltam a zászlót, és be is van állítva magyarország, viszont a nyelveknél csak angol és német van! A frissítést hogyan tudom elérni? Mert előbb feldobta h új frissítések érhetők el, rámentem h kezdje el frissíteni, de nem töltötte le őket, csak 0%-on állt. Azóta pedig a frissítéseket se találom!
-
wetomi
aktív tag
válasz
Brianiac #1951 üzenetére
Live CD-ről telepítettél? Ha igen akkor először is frissítsd a rendszert, hogy lejöjjön a teljes nyelvi csomag. KDE vagy Gnome?
KDE esetén a K menüből (vagy Kickoff alkalmazásindítóból, vagy ki hogyan nevezi) elérhető rendszerbeállításoknál tudod átállítani, ott pedig egy zászlót kell keresni, ami a KDE 4.5-nél még Locale néven fut (majd a fordítás még alakul), de a rendes neve most nem ugrik be.
Egyébként a telepítés előtt, még a lemez menüjében is lehet nyelvet választani és később azt hiszem a telepítés során is. -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy SUSE-ban telepítés után hogyan tudom átallítani a nyelvet angolról magyarra?
-
ludla
őstag
Ha valaki esetleg Suse KDE alá keres jó MSN programot annak javaslom a Kmess Msn-t, nekem jobban bejött mint a emesene vagy amsn.
-
Sweet Lou 6
addikt
Ubuntu vs. Suse:
-más a csomagkezelés (suse .rpm, ubuntu .deb)
-más a konfig gui (suse-nél ott van a yast)
-ubuntunál van pár saját patch a gragikus felületen (notify OSD, balra rakott ablakkezelő gombok)
-a repokban más verziójúak a programok (nem mindegyik)
A parncsoknál is vannak különbségek meg még más téren is, de ezek a legjelentősebbek.Szubjektív: Suse stabilabb (nálam).
KDE: mindent beállíthatsz, fejlett DE, de elsőre lehet káosznak tűnhet a sok beállítási lehetőség. Qt-ből építkezik, szóval ha főleg GTK-s progikat használsz, akkor Neked nem biztos, hogy nyerő.
-
McKane
senior tag
köszönöm szépen a gyors segítséget..
haveromnál letöltöttem , hála a gyors netnek fél óra alatt lenn volt..
szal,megvan dvd-n is.
nemsokára próbálomamugy mitől más az ubuntu és a suse.. a kde-s változatra lennék kiváncsi, mert az -szerintem, és a netes képek szerint- jobban hasonlít a win xp felépítésére. vagynem?
-
Sweet Lou 6
addikt
Igen, XP mellé biztonságosan felmegy (csak adj neki külön partíciót).
Hardver: x3100 miatt lehet nem lesz 3D gyorsítás, ennek még utána kell nézni, de menni fog vele. A hardveres gyorsítást x4500-tól tudom, hogy biztosan van. Ami még lehet nem fog menni az az ujjlenyomat olvasó.
DVD-t tudsz rendelni, csak a postaköltésget kell fizetni. Ha pedig pesti vagy, akkor átveheted ingyen a Novell központban. -
wetomi
aktív tag
Nagyon ajánlom a Suse 11.3-at, pl eddigi tapasztalataim alapján a suse grubja sokkal stabilabb, mint pl az ubuntué. És ha nem vagy nagy konzol mágus, akkor szinte mindent meg lehet oldani grafikusan is. Telepítéskor be tudsz állítani mindent ami az xp-vel való együttléthez szükséges.
A hardverrel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
A telepítőről pedig annyit, hogy kb. egy hete az opensuse.hu-n [link] megrendeltem egy telepítő lemezt, csütörtök délelőtt felhívtak, hogy milyen címre küldhetik és az ajánlott levél és a magyar posta csodája képpen, másnap, péntelken már a kezemben volt a 11.2 telepítő dvd-je. Az oldal szerint csak postaköltséget kell fizetnem, ami valószínűleg csak később lesz aktuális. A 11.3 lemezei még egy vagy két hét mire megjönnek amerikából, addig csak a 11.2-t lehet megrendelni.
A telepítő egy tök egyszerű kétoldalas dvd, egyik oldalán a 32, a másik oldalán a 64bites rendszer van, a lemez pedig egy szép openSuse papírtokban van. -
x123456
aktív tag
A szoftverabc még megvan, de ők még 10.x-nél tartanak... Előrendelhető(!!)
Régen volt a Karinthy-n egy bolt, anno ott vettem pár linux CD-t, de nem emlékszem a nevükre. Ha megvannak még, őket kéne megkérdezni a dobozosról (már amennyiben nem akarsz külföldről rendelni és nincs aki kirakja neked DVD-re) -
McKane
senior tag
ide is beteszem,hátha...
gondolkozok egy suse 11.3-an . mivel a múltban a suse terméke tetszett a legjobban.
XP mellé biztonságosan fel lehetne tenni?
az adatlapomon található notira kellene felvarázsolni. a vga-ra (intel gma x 3100) lenne driver alapból? mennyire kompatibilis a gépemmel?
amúgy régebben meg lehetett venni a boltban is a suse-t, van is egy dobozos 7.1-es verzióm 7cd-n, vagy már nem lehet így kapni? mert a netem eléggé gyér,lesz egy hónap is mire lejön.. -
x123456
aktív tag
Hát érdekes egy darab ez az OpenSuSE is... más rendszerekről áthozott kernellel+modulokkal egyáltalán nem tudom bebootolni. Ráadásul hiányzik belőle a grub-reboot is.
-
x123456
aktív tag
Van egy halovány gyanúm: egy eredetileg Xen alá fordított virtuális gépet futtatok a virtualboxban. Majd körülnézek, milyen opciók vannak a letöltésnél. Ez a mostani egy net install változat volt.
---
Annyi vigasztaló van a dologban, hogy rengeteg panaszt találtam e témában (virtualbox+opensuse)
-
x123456
aktív tag
Hát amit tudtam, kipróbáltam, de iszonyatosan lassú az egész. Már 1.5G memóriája van, a korábbi IDE interface-t is átraktam SATA-ra (SCSI-vel nem indult el), de ugyanolyan, gyakorlatilag a használhatatlanságig lassú. Mértem: több, mint két perc a boot és majdnem ugyanennyi, amíg a login képernyőről bejutok a KDE-be.
-
x123456
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #1935 üzenetére
Igen, engedélyezve van (egyébként egy Core2Duo proci van alatta) és csak a boot tűnik nagyon lassúnak a többi rendszerek mellett (1.5-2 perc legalább, de az is lehet, hogy több), ha elindult, már normál tempóban egy.
----
Viszont gyorsan elakadtam a desktopján: KDE-ben nem találom, hol lehet a fontok élsimítását állítani. (szóval, hogy ne úgy nézzenek ki a betűk az LCD-n, mint amik pixelenként vannak összerakva) A legnagyobb baj, hogy az az angol szó nem jut eszembe, amit keresni kellene... -
x123456
aktív tag
Felraktam virtuális gépbe (1G RAM-ot kapott és 16GB diszket) a legfrissebb OpenSUSE-t. A gondom, hogy valami embertelenül lassan bootol mondjuk egy Ubuntu-hoz képest. (hála a VM-nek, még karakteres felületre sem tudok váltani, hogy legalább megnézzem, mit is művel a boot során)
Ez normális dolog, valóban lassan indul vagy nálam van valami gubanc? -
Sweet Lou 6
addikt
Hinting openSUSE alatt: [link]
Sokkal szebb:
Az egyik repo a leírásban nem jó (amiből a freetype2 csomagot kell telepíteni), de a 11.3 alap repoiban is benne van a freetype2, úgyhogy onnan is műkszik.
-
Brianiac
aktív tag
Na a linkelt HSZ alapján sikerült megcsinálni. Rájöttem hogy eddig a vinyó ill a partíció megadásával voltak gondjaim, pl. a vinyót így akartam megadni sda0, hd0 stb. mert mindeholn mást olvastam, persze így nem volt jó. Mostmár bejön a Grub, frissítettem is és így SUSE-t is látja mostmár:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
Brianiac #1927 üzenetére
Én utoljára raktam fel az openSUSE-t, előtte már fent volt Xubuntu, Debian testing és Fedora. Az openSUSE egyedül a Fedorát ismerte fel a többi közül, ez nem tudom mér ilyen. Te viszont szerintem (ezen felül még) azt a hibát követted el, hogy a suse grubját az mbr-be raktad.
Szerk.: bootoljál be az ubuntu live cd-ről, és onnan rakd be az ubi grubját az mbr-be (ubi témában találsz pontos leírást, gyakran előjön).
-
Brianiac
aktív tag
Sikerült feltelepítenem, előzőleg is kerestem az egyéni partícionálást csak nem találtam, mivel az angol tudásom kicsit hiányos. Most felvan telepítve, csak az a gondom hogy bekapcsolásnál a menüben csak a SUSE és az Xp közül válaszhatok és nincs ott az Ubuntu. Próbáltam hogy SUSE-n terminálba beírtam az sudo update-grub2 paracsot de nem ismerte fel. Egyébként a SUSE is u.azt a swap partíciót használja mint amit az Ubuntu használt.
-
kovaax
őstag
válasz
Brianiac #1923 üzenetére
Még annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy nekem egy swap-ot használnak a linuxok (mondjuk nekem 4 disztribució van, és nulla vindózer), illetve a Xubuntu grub-ja van az mbr-be, a többié a saját / particiójukba van telepítve. Ezzel még annyi macera van, hogy ha új kernel megy fel valamelyikre, akkor az ubiban ki kell adni egy sudo update-grub2 parancsot, és csak aztán fog megjelenni a bútmenüben.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Brianiac #1923 üzenetére
1. Fel lehet őket telepíteni, külön partíciókra, csak az automata nem ajánlja fel. Válaszd a "Particionálás>Egyéni particionálást és akkor ki tudod majd jelölni, hogy mit formázzon, mi hova kerüljön.
Valami ilyesmit látsz: erre kattints
Ha sikerül, akkor az Ubuntu particionálójához hasonló ablakocskát fogsz látni.
Kell egy / nevű partíció: ez lesz a gyökér
Kell egy swap partíció (kb annyi legyen, mint a ramod)
A többi partíciódat javaslom csatold fel a /home/felhasználóneved/kötet neve - hez (így tudsz rá user módban is írni (igen, nem kell ntfs-config)
2. Igen, az openSUSE-nak teljesen jó az ext4.
-
Brianiac
aktív tag
Üdv.
Segítség kellene! Nemrég kezdtem ismerkedni a linux-al és az Xp mellé felpakoltam egy Ubuntut, nem volt vele semmi gondom, viszont kiszeretném próbálni a többi linux disztribúciót is. Ezért letöltöttem egy openSUSE linuxot is hogy feltelepítsem, de az Ubuntut nem akartam leszedni, gondoltam külön partíción megférnek.
Szóval elkezdtem telepíteni és a partícióknál kiválasztottam azt az üreset amelyikre telepíteni szeretném, majd le okéztam, erre pirossal kijelölte azt formázásra és 2 másik partíciót is amin az Ubuntu van (a / és a Home). A gond az h nem tudom megszüntetni a kijelölést, így nem indítottam el a telepítést mert leformázta volna az Ubuntunak a partícióit is.
Tehát kérdés hogyan telepítsem fel a SUSE-t az Ubuntu mellé, hogy ne formázzon csak azt amit kell és megférjenek egymástól? Egyáltalán fel lehet pakolni a kettőt egymás mellé? (persze nem egy partíción)
Ja és még annyit hogy az openSUSE-nak is jó az ext4 fájlrendszer?
-
temes69
aktív tag
sziasztok!
adott egy linux levelezőszerver opensuse 10.3-al. postfix mail service fut rajta. 7végén volt egy nagy áramszünet és leállt. Hétfőn újra bekapcsoltam, ment is minden kb 10 percig. Ezután már nem engedte felkapcsolódni a levelezőklienseket. ilyenkor csak a reboot segít. Hálózaton rajta van, pingelni tudom. Próbálgattam ezt a postfixet állítgatni de nem nagyon merek hozzányúlni. Az összes céges emil erre jön be, és ez osztja szét belső emil címekre. A másik gond az hogy tök hülye vagyok a linuxhoz, linuxos kollegám meg szabin van, elérhetetlen. Az mmég érdekes, hogy valamikor elmegy 2-3 órát is normálisan, utána megint nem enged csatlakozni.
Pls help!!! -
kovaax
őstag
Ha kicsit később megpróbálod, akkor is írja? Volt régen egy ilyen bug (vagy feature)...
-
A yast nem indul: "A rendszerkezelőt a 3706 ( /usr/sbin/packagekid ) pid-del rendelkező folyamat zárolta." Hogyan és hol lehetne ezt a zárolást feloldani ?
-
meoindil
aktív tag
-
wetomi
aktív tag
válasz
meoindil #1915 üzenetére
Yast => hálózati eszközök=> DSL=> hozzáadás=> (eszköz aktiválása rendszerindításkor, hogy kényelmesebb legyen) tovább, a szolgáltatókkal nem kell foglalkozni, végül értelemszerűen felhasználónév, jelszó
ha pedig van rútered, akkor ott kell matatnod a felhasználónév, jelszóval, a maradékot a rendszer már látni fogja -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Használ valaki Digi Kábel internetet? Hogy kell feltámasztani SuSE 11.3 alatt?
Anno a 11.2 alatt valahogy sikerült összeszenvednem, de most nem sikerül. A szolgáltatótól csak a felhasználónév, jelszó párost kaptam meg.
Ez egy annyira alap és magától értetődő dolognak kellene lennie a linxoknál is.
Ubuntu alatt legalább a pppoeconf működött, de itt nem találja ezt a parancsot, ha terminálban próbálom, viszont szeretném visszarakni a SuSEt, mert nekem valahogy jobban bejön mint az Ubuntu.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
meoindil -
Polllen
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #1912 üzenetére
Hali!
Az egyes pont megvan!
A 2-nél az energiagazdálkodás nem teljesen így néz ki, csak profilt enged választani, módosítani semmit...terminálból pedig azt írja, hogy "no display"
a 3. sem műxik...azért nem adom fel, tovább túrom a fórumokat
-
Polllen
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #1910 üzenetére
Köszi szépen, este neki esek
Amúgy KDE
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Polllen #1909 üzenetére
Üdv.!
1.: nézd meg ezt: [link] és ezt [link]
2. KDE-t vagy Gnome-ot használsz? KDE alatt szerintem tuti van GUI-s megoldás a Beállításoknál (hardver, képernyő vagy energiagazdálkodásnál)
Gnome-ra két tippem van:
1 próbáld meg ezt
Rendszer>Hardver>Energiagazdálkodás
2 Ha ez nem jó akkor terminálba:
sudo xrandr --output LVDS --set BACKLIGHT_CONTROL legacy
Ezután villan elvileg egyet a kijelző, majd beállíthatod a fényerejét.
3. Ennek elvileg alapból működnie kéne...
Na mind1 ezt találtam rá (nincs notebookom):
"Open Yast Control Center
Click Hardware, Graphics Card & Monitor
Click change, this opens Sax2
Click Input Devices, then Mouse
Click Properties
Select Synaptics TouchpadShould work after you restart X"
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség pár dologban...
Suse (K) 11.3-t feltuszkoltam a dell mini 10v-re megnézni az új felületet, de 3 dolgot nem tudok megoldani...
1. az alap driver-rel nem ment a wifi, így ndiswrapper van, de indulásnál természetesen nem tölti be...egy opensuse leírás alapján az /etc/init.d/boot.ini fájlba ha beírom szépen lefut bootnál...na ez nem történik meg...hová kéne írnom?
2. boot-nál a fényerőt feltolja max-ra...ötletem sincs hol keressem ezt a beállítást...
3. Synaptic-kal be lehet állítani valahol, hogy ha kétszer rákoppintok a touchpad-ra kattintásnak vegye? touchpad-del egybefüggő gombok vannak a kicsikén és minősíthetetlenül kezeli jelenleg a rendszer...
Köszi előre is!
-
ludla
őstag
Ha esetleg másnak is gondja lenne az MP3 támogatással 11.3 alatt, akkor ezzel a kodek csomaggal megoldódik a probléma
Ezeket tartalmazza.
-libxine1-codecs
-w32codec-all
-k3b-codecs
-ffmpeg
-lame -
-
wetomi
aktív tag
Jelentem, nálam tökéletesen működik a nyílt driver a HD4200-zal, szinte semmi page tearing nincs filmezés közben, sokkal jobb, mint eddig volt. Lehet fel se rakom a zárt drivert, amihez egyébként még nincs 11.3-as repo a suse oldala szerint.
És végre nem kell külön felrakni a pulseaudiot elsőre megy rendesen a hang is! Így elsőre nagyon jól indít nálam a 11.3.
-
wetomi
aktív tag
Hamarosan kiderítem személyesen is, hogy mi a helyzet a 11.3-nál. Mondjuk érzésem szerint ez inkább az ATInak a sara, hogy nem képesek normális drivert írni linuxra. Addig is reméljük a legjobbakat. (Az előző hsz-nél pedig úgy gondoltam, hogy a nyílt driver volt a jobb, nem a zárt, csak elírtam.) Ezt a kerülő utat pedig kipróbálom, mert eddig nem nagyon kerestem a megoldást, ráhagytam.
Ha jobban belegondolok, még a korábbi 4670-emmel is volt ilyen bajom 9.04-es Ubin, akkor is a zárt driverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest