Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Nincs mit rajta szégyelni, annyi amennyi, nekem is hasonlóan lassan növekszik még 56 óra level 25, de ez kb semmit nem mond, főleg ha skill pontok sincsennek leosztva, minek is az lockpick skillen kívül a többinek nem sok haszna van.
Fő story vonalak jobban osztogatják az xp-ket ahogy eddig néztem, pl templomkeresés közben elmész az első anomáliához(a legközelebbi 4-500m belül van ahogy figyeltem minden templomnál) az ad 100 xpt a 20xps felfedezésen felül csak be kell scannalni a scan módban mikor oda értél. Karcsú?
Ezt te tudod csak ha valahol nagyon combos elenfelekbe akadsz akkor van egy rakás 20as szint alatti csillag sok planétával ahol lehet táposodni.
Én eddig csak a hajó elől menekültem az a része még nem szipantot be, ha nagyon erős ellenfél volt is előttem azt addig szórtam amíg el nem fogyott a med pack meg a trauma pack is.
90%ban csak gránáttal tudnak megszívatni mindig beleakadok minden tereptárgyba ha épp nem a companion miatt nem tudok a sarokból elugrani.
-
myckey
veterán
-
Bad Pritt
félisten
Számít a nehézség XP farmnál, mert minél nehezebbre veszed annál több lesz a magasabb szintű spawn a magasabb szintű rendszerben. Szóval amit a pro tipp alatt írtál az vonatkozik az egész bolygóra, leszállás előtt nehézség maxra teker, leszállás után mikor legenerálta a játék a felszínt very easy és lehet menni bogarat irtani.

-
Micsurin
nagyúr
Ez marha nagy ötlet az első, köszi

Olvastad vagy kitapasztaltad?

Igen a ruha megvan, ha ügyes vagy akkor a két üveg közti résen 1st personból megoldható, azzal tolom én is csak kéne rá legalább pár erősítés ballisztikus ellen nem na meg nem bánnám ha lenne egy balanced jetpack-em meg többlet teherbírásom is hála a ruha moddingnak.

Zsohi ha stealth akkor Andreja, adj neki egy tompított Lawgivert és jó szórakozást.

mod.: nekem tompított Lawgiver + kaméleonnal van felszerelve, egész szépen végig lehet menni síri csendben vele a kalóz tanyákon.
-
Zsohi
őstag
Valaki jatszik sniper/lopakodos vonalon? Az agyf*sz kerulget neha mikor megprobalom csendben es eszrevetlenul irtani az ellent, majd Sarinal lehuzzak a rolot, elonti az agyat a ver es Rambosa'rit mar nem lehet megfekezni.
-
genndy
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Gyors XP:
A játékban az XP-t nem befolyásolja a nehézségi szint. Az csak a megölt ellenfél szintjétől függ. Az ellenséget viszont nyilván a legkönnyebb fokozaton a legkönnyebb megölni, úgy kell bele a legkevesebb golyó, meg ő is akkor sebez rajtunk a legkevesebbet (ha jól tudom 1,5x (amit mi sebzünk) és 0,5x (amit ő sebez rajtunk) ilyenkor a szorzó). A rendszereknél jelzi, hogy abban a rendszerben mennyi az ellenfelek/lények átlagos szintje.
Tehát legjobb módszer: keresni egy viszonylag közeli, magas szintű rendszert, ott leszállni egy bolygóra, és legkönnyebb fokozaton megölni mindent és mindenkit aki ellenség. Meg persze akár a magas szintű békés állatokat is. Egy bolygón több helyen is le lehet szállni, illetve fel lehet deríteni a leszállási zónát kalóz/spacerek által elfoglalt bázisokért, stb. Ömlik majd az XP.
Pro tipp: az ellenfelek által dobott loot viszont függ a nehézségi fokozattól. Ha van egy bázis, amiben van egy zárt épület (tehát ami töltőképernyős!), belépés előtt beállítani very hardot, belépni, akkor generálja le az ellenfeleket, de a nehézség miatt jó loottal, aztán az első találkozás előtt még gyorsan visszaállítani very easyre. Ez akkor könnyű gyors XP-t és még jó (narancs, lila) lootot is jelent).Jó ruha:
Az elején a Lodgeban a pincében van egy Master lockos tároló, ott van a Mark I szkafander. Elvileg van egy picurka rés az üvegek között elöl, tehát be lehet látni a próbababára, és kivehető lockpick nélkül. Nekem éppen nem sikerült, úgyhogy kinyitottam a lockot amikor már megvolt a 4. szint zárnyitásból, de az biztos hogy azóta abban a ruhában vagyok, mert jobban nem is láttam. -
Bad Pritt
félisten
Jobb egy kicsit, de még mindig falba akadnak, háttal állnak, random elfutkosnak, a követendő NPC-k elindulnak az egyik irányba, majd hirtelen a másikba, nekem pl. az egyik Akilás küldi majdnem teljesen offos lett, mert a rendőrkapitány nem talált ki a kapun és követni kellett volna.
A fedezékbe húzódás is kétélű dolog, végre vigyáznak magukra kicsit, elég jó az enemy placement is a többszintes termekben, de ha te is fedezékbe húzódsz meg ő is és nincs line of sight akkor csak állnak bután. Nincs bekerítés, nincs köztük kommunikáció, nincs különböző behaviour, nincs moral system, nincs VIP mechanizmus, nincs harc közben változó mértékű agresszivitás, nem keresik a high groundot, stb.
Egy nagyon alap script fut a háttérben, amit már jó két generáció óta meghaladott az ipar, a nehézség állítás pedig látszólag a sebzést és hp-t befolyásolja csak. -
LÁZ
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
ránézek, bár egyelőre még arra próbálok rájönni, hogy miért lett hirtelen +10-15 fok a vga-n, redditen írták, hogy a shader reset megoldás volt ilyen esetekben, még a pasztázás előtt cserélek egy vga drivert, hátha
de kb biztos, hogy a starfielddel van a para, mert 3dmark teszt alatt se ment 80fok fölé a vga...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ugye, haverok szerint is. Mondok jobbat, rendszeresen ehetek autentikus tényleg házi tavaszi tekercset is.
--
genndy Hm köszi
Ettől többet nem akartam spoilerezni magamnak csak a döntésnek kerestem utána. Valószínű már éjjel volt az a hajnal 2-3 az agyamnak én úgy értettem mindig a két legjobb kapcsolat közt lesz a döntés de akkor ez tiszta. Nagyon jó
Akkor kb Barett lesz az aki jó eséllyel kap egy X-et mivel egyáltalán nem játszottam vele, nem tud megfogni a karaktere. De a biztonság kedvéért szerintem csinálok egy mentést. 
Másik kérdés, hogy lehet valahonnan kb 26-27 körül gyors XP-t szerezni?
Eddig szinte csak a hajóba toltam a képesség pontjaim és kicsit kezdek papír lenni talajon. Kéne legalább egy Space suit 1-2 meg némi shotgun skill.
Harmadik kérdés az AMD téma, utolsó Adrenaline óta másnak is beesik a CPU kihasználtság játék közben? Mintha csak malmozna néha az 5700x pl NA-ben és ilyenkor jönnek is szépen a droppok, gyakorlatileg kihasználtság alapján már tudom várni mikor jön a következő fps drop. Eddig ez nem volt ilyen...
-
-
genndy
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ezt pont most csináltam meg, és én is utánaolvastam, onnan tudom:
Ha a Hunter betámadja a Lodgeot, és ott maradsz, akkor az Eye-on az hal meg, akivel a legjobb a kapcsolatod.
Ha hagyod hogy védjék a Lodgeot egyedül, és te inkább az Eye-ra mész, akkor a Lodgeban az hal meg, akivel a legrosszabb a kapcsolatod.
Hogy kivel milyen a kapcsolatod, azt kb. neked kell számontartani, a játék tudtommal nem írja, nem jelzi.
A lehetséges követők közül hal meg valaki, tehát Sam / Sarah / Barrett / Andreja. Vladimir, Noah, Stroud mindenképpen életben marad.
Én mentem az Eyera, mert ott volt Sam, vele volt a legjobb a kapcsolatom, és azt akartam hogy életben maradjon, mikor visszamentünk a Lodgeba, ott halt meg Sarah.
Nem lehet kikerülni, mindenképpen meghal valaki.
A főszálban amúgy ennek még lesz kicsit később jelentősége, az jópofa meglepi
-
válasz
nubreed
üzenetére
Arra van mod. [link]
Installation:
First, download and install the Starfield Script Extender. (Required, and only compatible with the Steam version of the game.)
Download the main file from the mod page and extract it into your game root folder (the folder containing Starfield.exe).
Be sure to run the game with sfse_loader.exe from the Starfield Script Extender in order for the mod to load.Elvileg minden konzolos dolog kiüti, csak mod hozza vissza.
-
nubreed
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi, megpróbálom! Ez mennyiben érinti az achikat?
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Hát ezt egy kommentben lehetetlenség összefoglalni, itt egy rövidebb leírás róla, itt meg egy GDC videó kibontja, hogyan rakták össze. A Bethesda AI ehhez képest nonexistent, van egy script arra, hogy ha látnak lőjenek, mellé egy alap pathfinding, hogy ne akadjanak el minden asztalban és kb. ennyi.
A legviccesebb, hogy ha megszakad a line of sight akkor még annyi sincs scriptelve, hogy az utoljára látott helyen elkezdjenek keresgélni, teljes területen pásztáznak és ha már csak 1-2 van egy nagyobb épületben akkor az életben nem találnának meg. -
-
AMD Power
titán
21 óra játék után gondolom a 18 szint az nagyon karcsú, ugye?
-
myckey
veterán
Jedi erő jó dolog, cask használni kell.
Ott a lehetőség, mint más mechanikáknál.Rohadt jókat csatázok vele, kicsit rá is függtem a dologra, van benne potenciál, elég sok.
Beállítom ami kell, kontrolleren nyomok 2 gombot, és ennyi. Ehhez nem kell semmi, hogy rávezessen.

Igazad van, át lehet rohanni a FŐ questen, talán nem is túl érdekes, pláne annak aki nagy sci-fi őrült.
Ez sztm egy emészthető, és aránylag elképzelhető történet, amiben ott a további lehetőség, tehát a vég csak a kezdet.
Én így állok hozzá
Azért vannak benne ötletes és emlékezetes karakterek, helyszínek. -
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jó jó de valaki erre a melyik kezem vágjam le részre tud valamit.

Értem én ez kicsit ilyen ME1-2 szitu de jól sejtem, hogy kik közt?---
TESCO-Zsömle
A sok órához hozzájön mi párommal rendszeresen játsszunk úgy, hogy DC és egymásnak streameljük aztán duma közben, ilyenkor jellemzően nem csak azt nézzük meg / kalandozunk el amit az éppen játszó érdekesnek tart. Egészen kalandos lesz általában a végére egy egy playthru mivel nagyon másképp gondolkodunk néha edge case-eknél... CP2077 volt emiatt végképp vicces. De itt is voltak már egészen jó jelenetek pl Neon-on a zsarolós sztori vagy az az artifact amit a gyűjtőtől kellett elhozni.
De mi nem vagyunk normálisak... Groundedba laza 450 óra coopban NMS-be meg valami 500 elszaladt szintén coopban. Vagy motorozunk vagy kockulunk kb..., mikor párod a legjobb barátod is effektus....

-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez melyik hajó? A
Mantis? -
SaGa59
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Izé... A hazmat suit nem egy aláöltözet? Abban, űrruha nélkül macerás két tucat tűzharcot lenyomni, mert ha csak klipsz valamelyik felszínre, jön a fulladozás, ha nincs rajtad a hátizsák is. Az, hogy esetleg lakott jelyen nem látszik rajtad az űrruha, beállítás kérdése. Az mundjuk néha bosszant, hogy Sári tetszőleges, levegőtlen joldon is képes a bőrdzsekijében futkározni.
A #4136 Bad Pritt választ köszi. Mondjuk sajnálatos, mert volna potenciál a sztoriban, jól kifejtve akár a főszálat is becserélném rá.Más:
A powerek tényleg jól jönnek. Én az használtam sokszor, míg egy pisztolyra gyúrt karakterrel nyomultam. Amíg nem szerez az ember jobban felhúzott stukkereket, egy négy-őt tagú közvetlen támadó csoport ellen igencsak hasznos tud lenni. Kényelmesebb aantigravot tagokat kényelmesen lepuffogtatni, mint egy baltát hadonászót meggyőzni egy kiürült stukkerrel, hogy jobb, ha békében nyugszik.lebegő, kapálózó Más: korábban valaki említette, hogy ha már többezer 7.77-es lőszer összegyűlik, ki lehetne próbálni a minigunt is. Kipróbáltam. A Vanguard küldi fő ellenfelénél háromezer skuló ment el rá, meg a thralljaira, az előtte kapott spéci minigunból. Mondjuk az a hülye Kaiser is kapott belőle rendesen, mert mindig ot tolongott előttem. Ott mondjuk kicsit ideges lettem, mert ugye egy-két ugrással előtte szóltak, hogy szerelkezzek fel a megfelelő cuccal, így jól bevásároltam, elment majd az összes creditem. Ott meg ingyé a képembe nyomtak mindent ami csak kell, amit megvettem max túlsúlynak volt jó.
-
törölt tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Must have NPCk is kicsit visszalépésnek tűnik, nem is harcolnak, letérdel aztán simán feláll, és lehet vele beszélgetni tovább a szokásos rizsával
. A legjobb amikor emellé még beront 30 őr és már 1 kupac hulla van az ajtóban, semmi reakció....Bár a kedvenc még mindig, az amikor odébb akartam rakni egy tárgyat a "move" funkcióval, azaz fel sem vettem és az egész iroda emelet az archnemezisem lett azzal az életcéllal, hogy megsemmisítsenek minden áron
. -
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szintén 150 óránál járok és a fő küldetés szálban pontosan ott vagyok ahol te is, tehát kb még sehol.
Minden más leköt, elképesztően brutális mennyiségű tartalom van ebben a játékban. Viszont van 2 side quest is amit sajnos nem tudok megcsinálni, mind két esetben be van zárva az ajtó, (és sehogy sem lehet kinyitni, door inaccessible) amin keresztül el kéne jutni ahhoz az npc -hez akivel beszélni kellene, hogy befejezhető/folytatható legyen a quest. De remélem javítják majd ezt valamelyik patchben . -
Bad Pritt
félisten
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Micsurin
üzenetére
Éés igen tudom csiga lassan haladok, hogy majd 90 órával is még csak most tartok itt de minden más is leköt...
Keblemre, testvérem!
150 órával se Vanguard, Se RAngers, se Ryujin, se Crimson, és a fő vonalon az Into the Unknown után a templomok vannak meg. Csak -nagyon- mellék küldik, Mission Board-ok, meg felfedezés. -
Micsurin
nagyúr
Sarah és Vladimir van az állomáson, Sam és a többiek a Lodge-ban. Na most a kérdés, hogy Sarah és Sam közt fog jó eséllyel eldőlni a dolog? Mert ha jól tudom a legtöbbet használt companion-öket teszi választás elé a játék itt. Vladimir mindenképpen marad? Csak azért retek döntés mert ugyan Andreja jobban bejön végülis mint Sarah de előbbit sem és Sam-et sem szeretném hagyni veszni... nem mehetne mondjuk Strauss?

Éés igen tudom csiga lassan haladok, hogy majd 90 órával is még csak most tartok itt de minden más is leköt... bármerre megyek még jobban megtelik a log activity-vel. Felveszek egy könyvet beleolvasok és hopp sidequest.

-
Nos olyan 70 óra után végére értem én is a fő storynak.

Hát meg kell mondjam, hogy olyan hirtelen lett vége azt se tudtam mi van. Sajnos szerintem sem lett egy túlzottan hangsúlyos fő szál, olyan közepesnek mondanám. Plusz elég rövid is. Mindenesetre maga a játék brutál jó lett, nagyon szerettem és még bőven lesz mit bóhockodni benne csak azt sajnálom, hogy elveszett mindenem. Ha tudom, hogy az már az utolsó küldetés nem csinálom meg...
Persze erre ott egy régebbi mentés, lehet majd vissza töltöm, mert így már a sidequestek sincsenek meg aktívan.
-
-
-
Bad Pritt
félisten
Nincs integrálva a játékba. Szerintem mind ismerjük azt a jelenséget, mikor kapsz egy új képességet, fegyvert, bármit, majd rögtön jön egy olyan feladat, amit csak azzal tudsz megoldani, majd esetleg később a különböző képességeket kombinálva kell továbbjutnod. Ez innen teljesen hiányzik, még a menüjébe se navigál el, hogy nézd, de szép új képességet szedtél fel az imént, mintha a játék is tudná, hogy teljesen feleslegesek.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én véletlen egy nagyobb etapot az egyik mellékküldire kapott hazmat suitban toltam le, elfelejtettem, hogy át kellett öltözni a feladatokhoz.

Mondjuk sokat elmond a ruhák hasznosságáról meg a harcrendszerről, hogy kb. két tucat tűzharcot toltam le úgy hard nehézségen, hogy abban a 0 def értékes sárga retekben voltam és fel se tűnt. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jól néz ki a vas, tetszik!
Azért az esküvőre húzhattál volna valami alkalomhoz illő ruhát.
-
myckey
veterán
passzolom,
én beállítottam egyszer sok -sok órával megelőzően, azóta olyan.
de nekem alig akadt bug, meg lefagyás/kidobás is. ( mostanság egy darab sem, hiába haladtam előre bőven a játékban, -második megy- éstb..)
Lekopogom !De valaki adjon másik procit, vagy verje orrba a fejlesztőket, akkor talán vége lesz a micro fagyásoknak.

Ezt leszámítva, nagyon jól fut, ha az átlag fps-t nézem, is. Pedig a VGA-t (+ M.2.nvme )
leszámítva, "ezer éves" a gépem. -
-
Zsohi
őstag
Elég nyakatekert dolgok mehettek a nászéjszakán.
-
LÁZ
addikt
igen, gondoltam, a csodálatos felbontás 'nemállítás' fícsör dolgozott egyrészt, mert 4k-n indította (ettől is herótom van már, hogy folyamatosan winben kell átállítani a felbontást 1440p-re, mert nálam még más megoldás nem működött), de ettől még a vga beállt fix 92 fokra a 75 helyett, úgyhogy valszeg megejtek egy pasztázást ezügyben, más megoldást nem látok.
ps. mondjuk pl division2ben meg teljesen normálok a hőfokok, ott nem megy fel semennyire sem...
-
LÁZ
addikt
történt esetleg vmi az elmúlt 2 napban a játékkal? pénteken toltam utoljára, aztán most, de menüben 10 fps, inventoryban 15 fps, vga meg 90 fokon /3060ti fe/, a gép se volt bekapcsolva 2 napig....parádés
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én is átszabtam picit a Corvette seggét mert elfogyott a cargo... miután lement a sönte az agyamról és újra letöltöttem Steam-ről a játékot.

Kicsit sok lett a crafting material szóvel kellett a plusz raktér de még így sem rossz. Ha találnék Deimos stílusú összekötőt akkor két gondolát is gyártanék rá a 3. kopoltyú szint helyett de nem találtam sehol Design 3 és lvl25 mellett. így annyira nem begyere most mert az eddig a szoknya alatt rejtett üzemanyagcelláknak csak a hajtóművek közt talátam helyet pl, a shielded cargo-nak meg a kopoltyúban.

Ezen a ponton ha az alsó kopoltyút végig shielded cargora cserélném messze jobb lenne csak akkor az így is elvesztett mobilitás még jobban elvész... több vagy nagyobb hajtóművet meg nem enged feltenni mert túl sok energiát vennének fel...
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Oldalgondolákon jobban festene egy Deiomos fékező hajtómű mint az ablak. Dobj majd neki egy próbát lehet megéri.

-
Alakul.
Kilátás is van rendesen, valahogy megtetszettek az ablakok. (nincs még mindenhol)
Mod nincs fent hajóra nézve azaz gyári limitek vannak, ennél hosszabbat nem enged.
Turret sincs jó helyen. Tegnap vagy 4 órát szerkesztettem.
Weapon mountok meg mennek rá, nem akarom a felső szárnyakra rakni a fegyvereket.
A terv majd az hogy előre rakok minden fegyvert amennyire lehet. Pontosabban hogy látszódjon minden a fő hídról.

Az alját kell még lekerekítenem meg optimalizálnom a teteje úgy ahogy kész.
Landing gear sem végleges, valami szebb kell.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Prosector
üzenetére
Mezei játékos számára? Valszeg sokakat meggyőzne.
Kicsit jobban odafigyelve viszont: nincs meg a játékra jellemző dizájn, vizualitás, az erős film grain, össze-vissza van a color palette, effektek minősége sem egységes és teljesen más fontot használ, mint a játék marketinganyagai. -
Prosector
addikt
Szerintetek aki kicsit is kepben van a jatekkal, annak mennyire hiheto ez a game storyhoz nem szorosan ragaszkodo trailer?
En ugy hallom Sarah hangja eleg felismerheto, nektek is? -
myckey
veterán
Jópofák és nagyon hasznosak a Jedi erők....eléggé megkönnyítik az ember dolgát, és sokat dob a játékélményen, változatossá teszi. ( most épp melee combat + power, a pláne)
Másodjára jobban szórja az xp-t, lehet szinteződni szépen, kredit is kúszik fel...jobb cuccokat dobál a game, meg az ellenfelek is. -
TESCO-Zsömle
titán
Állj készen mindenre!

-
SaGa59
őstag
Kérdés azokhoz, akik végigvitték a Vanguard küldetést.
Van bármi jelentősége, ha elárulom a jó öreg Vae Victist a „lányának”? Illetve annak, hogy melyik megoldást javaslom a terromorfok ellen? Vagy ha beköpöm, akkor csak annyi, hogy nem vehetek tőle föl rosszarcú irtó feladatokat? Én nem árultam el (mert az egész sztori miatt kissé ellenszenvessé vált az UC vezetése), ezért kétszer hazudni is kellett, illetve a nagy dínókat választottam a bacik helyett. Én mondjuk el tudnék képzelni ehhez fűződő későbbi, esetleg akár DLC-s bulit is, pl ha a bacit választja az ember, az meg kissé mutálódik. Vagy akár a dínók is „sérülhetnek” a klónozás során és máris van egy újabb terromorf faj… -
xtremist
őstag
válasz
üzenetére
Mostanra nagyjából kifulladt a gyűlölködők rohama, és az az értelmesebb kritikák kerülnek helyettük a lista elejére mert azokat likeolják többen (szerencsére), az első 2 napban semmi másról nem szólt a negatív kritika csak 0.5-1-2 játék óra után annyi hogy "pronouns" meg "nem tudom kikapcsolni a flörtöt azonos neművel" és társai.
-
törölt tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Engem az irritál, hogy lehetetlenné teszi a kommunikációt. Itt is meg lehet nézni több topic-ban mi volt. A degeneráltak elkezdik "kritizálni" a játékot a baromsággal (úgy hogy nem játszottak vele), a korábbi Bethesda játékok kedvelői, meg néhány ember 3 óra játékkal a háta mögött elkezdi védeni, aztán ha valaki beír 20 óra után totál valid kritikát, a tapasztalatai alapján, mert bőven vannak hibái (amit azóta persze több játékidővel kb. már mindenki elismer, meg hasonlóan látja), akkor ő csak trollkodik, meg "játsszon mással". Én mindkét oldalon gyerekeket látok.

Bad Pritt: Lehetséges, mert a review bombot igyekszik szűrni a Steam, de így kijelenthető, hogy a jelenlegi 25% negatív akkor nem ebből ered.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
üzenetére
Láttam, hogy pl. néhány Youtuber erre "építette a karrierjét" a Starfield kapcsán
CP2077 mesélhetne... egy ideje divat abból építkezni, hogy valamit rommá kritizálsz, nem azt mondom patyolatok az új játékok mert messze nem. Ez is kb 1000x sebből vérzik gyakorlatilag de a YT és Streamereknek hála magunknak rontjuk az élményt és generáljuk a negatív hájpot ami még inkább visszaüt a mesterségesen ELŐRE felhájpolt játékok miatt. Hatalmas a képzelt és a negatívitásból lehúzott szint közt a difi szóval a csalódás garantált. -
törölt tag
válasz
xtremist
üzenetére
"A negatív steam kritikák 3/4-e erről szól."
Láttam, hogy pl. néhány Youtuber erre "építette a karrierjét" a Starfield kapcsán, de felnézve a negatív kritikákra Steamen, kb. 20-ból egy sem említ ilyet, hanem a valódi problémákat sorolja részletekbe menően, korrekten, 20-50 óra játékkal, néha többel, néha kevesebbel. A woke szóra kb. 50+ értékelést nézve sem dobott semmit a keresővel. Bárki megnézheti most, semmi ilyen.Egyébként kérdés volt a topic-ban, hogy x száz órával hogy lehet negatív. Öcsémnél most pl. 150 órát mutat kb., mert hárman játszottuk (Early Accessben nincs Family Share) az accountján, és egyikünknek sem tetszett különösebben, simán lehet így más is vele. (nem írtunk értékelést)
-
xtremist
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azt próbálják (és innentől ez csak a saját nézőpontom) belemagyarázni a játékba, hogy a fehér férfiak elnyomását meg a "woke" kultúra terjesztését erőltetik benne. Szerintem sem észrevehető, de egy elég hangos csoportja az incel szájlégző nyakszakállas géjmereknek ezt látja bele (mint mindenbe), és már csak Wokefieldként emlegetik. A negatív steam kritikák 3/4-e erről szól.
-
xtremist
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Találtam már steamen negatív értékelést 1200 óra után. Mondjuk az legalább biztosan megalapozott vélemény. Annyit a steam értékelésről, hogy a negatívat sokkal hamarabb megírja az ember mint a pozitívat, ezért sem tartom annyira mérvadónak, meg millió oka lehet ami nem a játékhoz tartozik szorosan. Én is most írtam 510 óra steames futás után egy jó hosszú negatív értékelést egy szimulátorra amivel kb 20 éve töltöm a szabadidőmet. Amíg minden rendben volt vele, nem vettem a fáradságot hogy leírjam a véleményemet, de miután a fejlesztő cég accountja twittelt egyet az orkok támogatására DefundUkraine hashtaggel, rögtön máshogy álltam a dologhoz. Tudjuk hogy a Starfieldet is sokan vélt vagy valós politikai nézetkülönbség miatt értékelik le.
-
Vesa
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"rossz játék, rossz történet, rossz karakterek, rossz minden. Kérdés, hogy akkor miért rakott bele 293 órát.."
Na ezt én sem értem. Az tény, hogy a játékban eltöltött órák számával párhuzamosan jönnek elő a gyengeségek, de ennyi játékórát beletéve nem értem, hogyan köthet ki valaki ott, hogy "nem ajánlott"??
200+ órát szenvedett? Ha ennyit beletett, akkor nyilván húzta be game, különben letette volna 20 óra után. Persze lehet még mazohista, de ebben az esetben is ajánlania kéne, mert 200+ órát sanyargatta a játék, tehát ebben is jó volt.
-
myckey
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Akkor utazzon még pár napig, addigra oda is ér
Ez az óraszám is érdekes, redditen is találtam ismét olyan hszt-, hogy valami ismertebb/frekventáltabb helyre, 250+ óra után ért oda, majd esett le az álla....
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Benne volt, aztán eltűnt. Ezért gondolom, hogy lejárt az idő.
Olvasgatom a negatív értékeléseket Steamen. Jókat lehet röhögni rajtuk. Az egyik kedvencem, amikor azt írja: rossz játék, mert már 30 perce utazik egy másik bolygóra, és még nem ért oda. (Szívesen megkérdezném, hogy gyors utazást próbált-e már?)
Másik: rossz játék, rossz történet, rossz karakterek, rossz minden. Kérdés, hogy akkor miért rakott bele 293 órát...
-
Vesa
veterán
Preset hajókat randomizálja a játék, én is megjártam, mert volt egy ami tetszett, de küldetésben voltam és nem foglalkoztam vele, gondoltam majd visszamegyek megvenni. Mire visszamentem, már más hajók voltak, úgyhogy ezt buktam. Egyébként az a tapasztalatom, hogy valamennyit bármelyiken alakítani kell, mert alapból valami nem lesz jó. Vagy a pajzs kevés, vagy a fegyverzet van rosszul összeválogatva, vagy a lakómodulok nem jók. Pl. szeretem a hajót egyfajta mozgó bázisként használni (NMS-ben, Subnautica-ban ez nagyon jól meg van oldva, itt sajnos kevésbé van értelme), vagyis legyen nagy raktér és legyen rajta az összes workbench. A preset hajókon ez ritkán van meg. Vagyis egy kb. megfelelő alapot kell találni és azon kicsit alakítani, hogy tényleg jó legyen. A másik amire figyelj oda, az a Ship Class. Hiába veszel egy b*szó hajót, ha nincs meg a megfelelő pilótajogsid rá, akkor nem tudod hasnzálni.
-
Enton
addikt
Ahh thanks.
Csak úgy gondoltam látom a plakátokat sok helyen meg egy beszélgetést kaptam el róla hogy egy hét múlva lesz azért gondoltam az időkorlátot rá, de akkor majd missziók közt feldobódik és nem kell külön caplatni utána.Hajókról találtam egy listát de ez még az én alig látott szememnek is hiányosnak tűnik, ettől azért több fix hajó van:
[link] -
Vesa
veterán
A Red Mile
a Freestar Collective frakcióküldetés mellékszál egyik részeként kerül elő, ahol be kell nevezned rá, mert csak így segit valaki, valamiben. Elvileg később is vissza lehet menni bármikor és újra "benevezni", de ezt én még nem próbáltam ki. Viszont én nem emlékszem rá, hogy időkorlátos lett volna. Legalább is, a küldetésen belül. Ha érdekel, leírom mi ez, de spoiler miatt egyelőre hagytam. -
myckey
veterán
Most szórakozom a második valóságommal...
kicsit bővült ugye a lehetőségek tárháza, interakciónál is.Jópofa volt a csapos.
Jött a halandzsával, de gyorsan leállítottam mint újdonsült faxagyerek.... szóhoz sem tudott jutni,
ki is nyögte gyorsan ami kellett.
Mondjuk egyelőre cívatom magam, nem ám a baxó cuccokkal veretem, lemegyek trógersuttyóba, megint.
Persze, már trógersuttyó superman. -
Enton
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Elvileg ez a misszió még él amíg a végén egy dumával felezitek az összeget. Ha a misc/mellék küldik közt se lesz akkor esélyes hogy majd egyszer még újra összeakadsz egy másik bolygón vele.
Amit én eddig figyelek hogy időpontos küldi esemény lesz az a red mile, már hallottam a bolygó nevét is meg hogy valamikor 20 mentéssel ezelőtt egy hetet mondogattak rá new atlantisban a népek. Erre lehet nevezni mit is takar ez majd?
Rákeresni most nem akarok de jó lenne benevezni rá ha lehet. Meg gondolom ha elmegyek a adott bolygóra ott rögtön minden 3dik tag arról fog vakerálni.
Ha már most volt ez a hajó spoiler van valahol lista az előre bent lévő hajókról hogy melyiket érdemes keresni ha valaki nem nagyon van hajóépítgetésben még?
Mint amilyet a társakról is volt stat-ok formájában, esetleg melyiket melyik missziószál után kapjuk és egyéb infók? -
beyruth82
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát bocsi a spoilerert de ugyse tudod miről van szó, hiszen csak egy hajót láttál, amit eddig nem 😀
Priviben nyugodtan írjál a játékkal kapcsolatban amit nem értesz, nem tudsz, stb. Én is sokmindenre utólag jöttem rá. Segítek mindenben, amiben tudok csak írd meg mi az amit nem tudsz, értesz, stb. -
Bad Pritt
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem került be a mission/activity logba? Csak mert az akkor nem időkorlát, hanem bug. Az időkorlátot jelzi pl. a mission boardos küldetéseknél, ha olyanok.
-
VikMorroHun
őstag
Valaki kérdezte, vannak-e időkorlátos küldetések. Az előbb kaptam egyet. Barangoltam egy bolygón, amit fel kell térképezni, hogy alkalmas-e életre. Mondjuk 500 méterenként van egy nyersanyag kitermelő/telepes bázis, de sebaj.
Az egyik helyen találkoztam egy fejvadásszal, aki felajánlotta, hogy menjünk együtt kalózra vadászni, majd felezzük a vérdíjat. Mondom, OK, mutasd az utat. Elindult előre, a küldetés jelző meg a hajómra mutat. Aztán rájöttem, azért, mert a bolygó másik felén van a célpont. Felszállok, kalózok támadnak a bolygó körül. Mivel előtte is volt velük gond, inkább elugrottam Jemisonra javítani. Mire visszajöttem, a küldetés eltűnt. Gondolom, a fejvadász gyorsabb volt gyalog, mint én a hajóval.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Megoldást? Persze konzol commandosat ami lockolja az acsikat kösz de kösz nem. Vagy pakolhatom le és minimál mennyiségben vihetem eladni…
Nem nem jegyzik meg, ha még scan alatt egy offsite landingpadre pl Marson a Mars Landing-re gyorsutazol bounty nélkül megteheted. Próbáld ki. Arról szól csak a dolog, hogy ez a retek ha tippelnem kéne If-ek spagetti szintű egymásba ágyazása rommá goto-tva…

Ha scan alatt raksz valamit inventory->ship cargo az teljesen eltöri.
Ezt a technikai romot ebben a formában vissza kellett volna tartani… kizárt az, hogy ezt látta volna tesztelő csapat mélyrehatóan vagy lett volna érdemi UAT

-
beyruth82
veterán
Miért lenne spoiler? Ez csak egy hajó. Van belőle több tucat a játékban és magad is építhetsz végtelen mennyiségben. Aki nem játszotta végig az alap sztorit annak ez csak egy hajó a sok közül amit megszerzett vagy megépített az aki mér előrébb jár a történetben vagy több erőforrással rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A terv majd az hogy előre rakok minden fegyvert amennyire lehet. Pontosabban hogy látszódjon minden a fő hídról.