Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gulupeti
üzenetére
Nem szégyen; a játék konkrétan semmit nem magyaráz el, és hiába lehet sok mindent csinálni benne - az embernek olyan érzése van, hogy hatalmas a játék és nem tudod kiaknázni megfelelőképpen. Az emberek átlagban szerintem 40-50 óránál többet ebbe nem fognak belerakni, az OW is arról beszélt, hogy az a legnagyobb probléma, hogy szétnyújtották a játékot, és sajnos látszik hogy mindezt mesterségesen, tehát rengeteg a bolygó, rengeteg a mászkálás benne, és ez teszi ki a játék legtöbb idejét.
-
válasz
WATERDACA
üzenetére
Az oké de ott már volt készen közel komplett világ 90-es évekből (Arena, Daggerfall). Itt meg a 0-ról építettek mindent. Kevesebb idő jutott komolyabb questekre.
Így is gyanús hogy AI írta a szövegeket.gulupeti
Szintén 0 lopás. (régebbi kép de nem válltozott)
Űrhajót meg csak ellenségtől lopok de az nem lopás hanem taktikai kisajátítás.
Reaktorra nem használok én sem skillt, van rá crew aki alapból ad.
-
A skillekből valóban sok van és tényleg szerteágazók. A karakter generálásakor a lopakodásra meg a pisztolyhasználatra is raktam 1-1 pontot, hogy minek azt magam sem tudom, fegyver skillekre összesen ha elköltöttem azóta 2-3 pontot, pedig már talán 48-as szinten vagyok. Azóta meg úgy rakom, amihez épp kedvem van, nincs különösebb irányvonal, hogy mi szeretnék lenni. Azt tudom, hogy nem loptam még semmit (ja, néhány űrhajót mégis
) és nem lövöldözök le senkit feleslegesen.Valószínűleg a felfedezésre raktam a legtöbb pontot eddig, de az outpost működtetést ettől függetlenül egyelőre csak minimálban csinálom, továbbra is azt mondom, hogy túl van bonyolítva. Ráadásul nálam be is szokott bugolni, átlépek outpost módba, bekapcsolom az építési módot, átrakom felülnézetbe és az építés, mozgatás, nézetváltás stb. gombok inaktívak lesznek, LB-RB-vel sem tudok váltani az építmény típusok között. Csak az segít, ha csinálok egy gyorsmentést és visszatöltöm.
Az is csak tegnap tűnt fel, kb. 160 óra játék után (nem ér kiröhögni
) a skillek rengetegében, hogy arra is lehet fejleszteni, hogy a reaktor több energiát adjon, vagy a cargo nagyobb méretű legyen. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egyetértek, kell ennek idő, kicsit bánom is meg nem is, benne van 100 órám abból mondjuk 40 órával nagyon elvoltam, a maradékban meg kb nézhettem volna a plafont is helyette.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
+1
Ezzel egyetértek. Mondjuk a Skyrim lore szerintem alapból sokkal érdekesebb és több volt.
-
Tegyük hozzá hogy most jött ki a játék, ezernyi dolog nincs benne kész vagy hülyén van megoldva és azért bugokkal is bőven lehet találkozni. Szóval aki most unja az tegye félre kicsit mert folyamatosan jobb lesz. Arról nem beszélve hogy biztosan lesznek érdekes modok is hozzá.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
WATERDACA
üzenetére
10-ből 9 ilyen lesz. Fetch quest fetch quest hátán, érdektelen NPC-ktől. A frakció küldik jók, bár a Ryujin ritka buta lett végül, döntéseknek nincs igazán nagy tétje a companion approvalon túl, bár van egy-két elgondolkodtató küldetés (First Contact, Juno's Gambit nálam kiemelkedik). Ez sajna ilyen.
-
Triathlete
senior tag
Az alap skillek nagyon sok mindenre elegendőek. Lehet űrcsatát is nyerni minden skill nélkül. Nekem is sikerült a kalózos résznél, igaz volt sok reload, de lement. A fegyvert én nem fejlesztettem kb 40-es szintig. Lopakodva nagyon jól elvoltam, ha meg tűzharc volt mindenáron akkor lövés, bújás, újratöltés és ez folyamatosan. Az életben sem tudod kibeszélni magad mindenből.
Én nagyon nem értek ezzel egyet amit írsz.#3892WATERDACA
Nekem pont emiatt nincs kedvem küldetésekkel szórakozni csak ami nagyon érdekesnek tűnik. De ebben igazad van -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
New Atlantisba mellékküldetéseket csináltam vagy 5-6 órát, ebből 90%-a az volt hogy menj ide, menj oda, dugd össze az áramkört, vidd el XY-nak a festményét...gondolom vannak ennél izgalmasabb küldetések is, de komolyan, a CD Projektnél ennél a legkisebb random eventek is sokkal érdekesebbek voltak....
-
-
Én már 40 óra után kezdem megunni a játékot. Velem lehet a baj? Annyira hatalmas a játék, de nem érzem mi motiválna benne, minden olyan kusza, szerteágazó. Szinte folyamatos gyorsutazás a bolygók között, kicsit illúzióromboló, olyan érzésem van mintha nem is open world játszanék. Iszonyú kevés a lőszer, mindig váltani kell másik fegyverre, ráadásul olyanra, amin nincs is skill pontom, mert nyilván csak 1-2 skillt érdemes feloldani. A saját, választott játékstílus így kuka. A harc bugyuta és az ellenfelek is. Valahogy jobban működött a Skyrim és a Fallout, minden szempontból.
-
SaGa59
őstag
válasz
gulupeti
üzenetére
Igen, és engem ez idegesít egy pöttyet. Rengeteg skill van, hogy rengeteg játékstílust követhess. Épp csak nem nagyon lehet.
A főbb történetszálakban még csak van lehetőség pl kibeszélni magad egy nehezebb helyzetből a harc helyett, de egy tetszőleges bolygó vagy hold körül őrjáratozó kalózflottát nem tudsz lebeszélni a támadásról, így kénytelen vagy az űrharcra is pontokat tenni, meg a kerekedésre, hogy megfizethető áron fejleszthess, stb... Nem lehet, vagy legalábbis rendkívül nehéz tisztán technikai vagy tisztán felfedező vagy tisztán diplomatikus karaktert összerakni. Na persze a jól megválogatott hajólegénység és a companion sokat segíthet az űrharcokban, de a legénység meg drága lehet, ha nem tudod rábeszélni őket, hogy olcsóbban szegődjenek el, vagy nem várod ki,míg a sztoriban megkapod pl Lint, aki amúgy is jobb outpost manager a másik bányásszal együtt, mint hajó legénység.
Fejlődni pedig, hogy az általad elképzelt karakter stílusához illő skilleket felhúzhasd használható szintre, kénytelen vagy sokat lövöldözni is, vagyis oda is kell pakolnod pontokat, hiába lennél pacifista, mert azok nélkül semmi esélyed, főleg magasabb szinteken.
Tudom, hogy a játékosok túlnyomó többségének ez is csak egy FPS, de én szeretnék kicsit mélyebb szerepjátékot a "menj el valahová, szedd fel a lootot, közben lőj le mindenkit, aki szembe jön" sztereotip stílusnál. Bár nagyon bejön a Starfield, ez még mindig nem az, ahol ezt sikerült volna összeraknia a fejlesztőknek. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha raksz a kereskedő skillre, akkor olcsóbb. Én 58-ért vettem őket.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Közben ennek kapcsán találtam egy igen szemrevaló buildet.
Mintha ő is a SAL-6830-at használná, 6 db-ot.
-
Minden a reaktorhoz kötődik. De az fontos hogy hiába a nagy C reaktor az dögnehéz, ez miatt mindenképpen csökken a mobility.
reaktorból A 22-45t, B 46-75t, C pedig 81-135t
hajtómű pedig A 85-100t, B 135-150t, C 300-340t.
Aztán ott van az hogy a leszálló talpak mennyit bírnak el, nagyobb hajókra több kell ami megint növeli a súlyt azzal csökkenti a speedet és a mobility-t.gulupeti
Lehet, igen a top cuccokal, drágán. Low levelen igen nehéz. Nekem is csak a questek miatt sikerült ilyenre a hajó, egy év mire meglett volna jobb C hajtómű.
LVL20-25 körül épített low end C questek nélkül az dögnehéz és lassú. Illetve ha simán ráraksz egy C reaktort A gyári hajóra az vesz le mobility-t. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A max sebesség megy le a súly miatt, mobilityt simán lehet csinálni 100-at súllyal is, még többet is, ha lehetne 100-nál több. Szerintem a mobility az függ a hajó kialakításától is.
Itt linkeltem a kissé módosított Frontieremet, láthatod, hogy 2806-os súllyal és 3910-es raktérrel is megvan a 100. -
SaGa59
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi. Úgy emlékszem, nekem szólt, mikor próbáltam keverni, de akkor lehet, hogy csak az "A" reaktor mellé rakott "B" fegyver miatt. Akkor úgy vettem, az egyes osztályok nem keverhetőek. A képességbeli eltéréseket meg logikusnak vettem a hajóosztályok miatt. Annyi pilóta skillem még nem volt, hogy nagyobb hajót vezethetnék, így el is engedtem a kérdést egyelőre. Csak a teherhordás miatt próbálom összerakni a lehető legnagyobb tömegű hajót, amit még nem söpör ki a galaxisból egy kisebb kalóz flottilla, mert a fegyverzete gyenge a csatákhoz.
-
C reaktorral megy A hajtómű, eddig is így használtam (Razorleaf gyári hajtóműveivel). Fegyverek is mehetnek vegyesen. Annyi igaz hogy mobility megy lefelé keményen a sok súly miatt. Errort kaptam ha még pár dolgot felraktam, elégtelen gear miatt, és ha abból is raktam még akkor meg túlsúlyos volt az egész, szóval limitálja a súly az A hajtóműveket rendesen.
Visszafelé lehet felrakni azaz C reaktor ABC cuccokat tud meghajtani, B meg AB-t. -
SaGa59
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A hajóépítőben akkor szembesülsz vele, mikor összedobsz egy C reaktoron alapuló hajót és ha a gyorsabb, jó manőverező képességű A vagy B hajtóműveket próbálod felrakni, jön a hibalista, hogy nem illenek össze. Ez már az A-B osztály keveredésekor is előkerül, így hamar rá lehet jönni, hogy egy nagy teljesítményű A reaktor köré épített hajó sokkal mozgékonyabb harcos, mint egy gyengébb B és ez az összeállításkor már a táblázatból is kiolvasható. Ugyanígy a B-C "találkozónál" is. Meg mintha a Help-ben is lenne szó róla, de ez nem biztos, lehet, hogy máshol olvastam róla.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
S e t h
üzenetére
+ Mindennek megjelenéskor (vagy előtte) van nagy nézettsége, aztán megy az egész a levesbe, ez általános, nem csak a streaming rákfenéje. Ezért fegyvertény, hogy egy média jóban legyen azokkal, akikből a tartalma készül, mert ha te nem kapsz meg egy videókártyát az nVidiától, csak a megjelenés napján tudod megvenni, utána még napok egy tisztességes teszt, mire a tied kimegy, az érdeklődő kattintások 80%-a lement azoknak a cikkeire, akik korábban megkapták a kártyát, hogy az embargó végére kész legyenek.
Nemszály ezért áll most (már) ilyen szempontból jobban, mint Pisti, mert ő legalább még lelkes, nem azt látni rajta, hogy inkább a gyerekkel lenne a másik szobában, pedig közben valószínűleg de. Nyíl-VÁ-n ebbe az is benne van, hogy a Hattyú koma szakmáját tekintve marketinges, szóval neki ez valószínűleg testközelibb a szerep. -
S e t h
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rohanás az egész. Ki az aki először megkapta még megjelenés előtt, ki az aki minél gyorsabban végig tudja játszani, mert sok a megjelenés, tolni kell minden játékkal is a nézettség érdekében.
Aztán akinek nincs sárming személyisége azt hamar ki is szúrja a válogatós közönség.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Inkább a nagyobb tömeg miatt lassabb szerintem.
Nemrég lett meg a Sal-6830 hajtómű, batár egy állat és megy is rendesen. Igaz semmi pénzem nincs már.(cargo 0, moddoltam és most végtelen cucc fér bele, mert tele volt a tököm hogy nem tudok pakolni sehova, később visszaállítom.)Vicces mert így az outpostos tárolók is végtelent bírnak el, valami reális köztes megoldást keresek.

-
SaGa59
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Valóban így van. A C osztály a nagy szállító bálnák, így a C reaktor hiába ad sok energiát, a ráköthető hajtóművek, plusz a hatalmas tömeg miatt a manőverezhetőség és a végsebesség gyengébb mint egy felső kategóriás B vagy A hajóé. Fogd fel úgy, hogy az A hajók a vadászok, a B-k a romboló osztály, a C a csillagromboló vagy hosszú távú szállító.
#3871 MasterDeeJay
Nem véletlen, hogy nem tudsz rá szert tenni.
Lesz még szerepe a főszálon. -
Bad Pritt
félisten
Amúgy a legyen 10 hajód achievement kicsit csalóka, mert nem csak az számít, hogy van 10 hajó a neved mellett regisztrálva, hanem vezetni is tudni kell.
Én most kaptam egy C kat. bálnát, ezzel lenne meg a 10, de nincs meg még a C kat. jogsi és nem számolja el.A másik, hogy itt vajon mire gondol a költő?
A reaktorok mérete összefügg a sebességgel?
Vagy csak hülyén van megfogalmazva. -
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerintem nem, előtte elugrik. Én is próbáltam, de mindig lelécelt.
-
A Helix nevű hajót meg lehet valahogy szerezni?
Main questbe lehetett választani elmenekülés vagy megküzdés. Gondoltam rápróbálok és pár másodpercig tartott csak a csata, ledaráltam a fenébe erre eltűnt. Megvan a mentés pont előtte ha ki lehet lőni az egine-t akkor elvileg el kellene tudni foglalni? -
SaGa59
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Értem. Ez azért vicces nálam, mert akkor épp senki se volt hajlandó valami miatt velem jönni mint companion és még senkinek se csináltam meg a küldetését. Igen Sárival volt a legközelebbi kapcsolatban a karakter, de az is elég messze volt még csak a jó barátságtól is. Azt hittem, maga a plot zárja ki akkor, hogy legyen társam, de később se nagyon akartak velem jönni. Ott mondjuk érteni véltem, mert kaptam egy jópofa bountyt a fejemre az UC-től, igazából nem is értettem, miért. Talán mert kifosztottam NA-ban egy lelőtt UC őrt, akit nem mi lőttünk le, csak ott találtam holtan az űrkikötő előtt a
nagy menekülés után -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Odafelé menet meg találkoztam egy Freestar Kefirrel.
És énekelt neked valami szépet?
#3853 Vesa: Pistin nagyon érződik, hogy ez már csak munka. Én is csak kaparom az arcom. Ennél már csak Nemszály a fájdalmasabb. Ki van írva a HUD-ra, hogy melyik gomb mit csinál és 5 percen át óbégat a chat-nek, hogy valaki mondja meg melyik gomb az. Még el is hinném, hogy direkt csinálja, ezzel erőltetve a közösséggel az interakciót, ha nem úgy fordítaná az angol szöveget, ahogy. Végigfutja a feliratot és az infó negyedét, ha átadja, sokszor pedig full blődségeket mond, ami jobb esetben sehol nem bolt írva, rosszabb esetben homlokegyenest az ellenkezője annak, amit írtak/mondtak, aztán 5 perc múlva nem érti, hogy miért nem úgy van... -
SaGa59
őstag
Ezt most marhára nem értem. Az összes Bethesda RPG-ben, minden egyes NPC-nek van napirendje. Nem túl bonyolultak, de teszik a dolguk, éjjel alszanak, reggel mennek a dolguk után, ki kapálni, ki emberre vadászni. Az, hogy nincs mindegyiknek másfél oldalas szövege, nem gond, van épp elég, akinek van számorda mondanivalója, csak meg kell hallgatnod.
Pl NA-ban mikor jössz-mész az űrkikötőbe, hol egy csoport beszélget, hol az őrök cseszkölnek valakit. Simán elmehetsz mellettük, de ha megállsz egy pillanatra, rájössz, hogy kaphatsz egy "activity-t", amit el lehet végezni. Nem kell, lehet, sokszor érdemes és nem csak az XP vagy a credit miatt. Ha másra nem, arra jó, hgyo tisztába jössz a világ működésével. Itt most annyit könnyítettek, hogy a korábbi játékaikban, ha nem vetted fel az ilyen feladatot, az eltűnt, itt viszont ha csak egy mondatot is hallasz, automatikusan felveszi a listádba.Bad Pritt #3856
Igen, a kedvencem az első napokban többtíz reklamálótól olvasott bejegyzés: "már az elején kifagyott, a két NPC csak ácsorog, én se tudok csinálni semmit, már vagy 20 perce, szar az egész."
Aha, az nem tűnt fel, hogy arra várnak, hogy felvedd a sisakod? Lin meg is mondta, csak a drága gamer kinyomta, mert nem érdekli, mit karattyolnak a "bamba NPC"-k. -
Vesa
veterán
"majd küldik közben érkeznek ezek a f*sztarisznyák és kiégetne"
Sajnos ez Bethesda betegség, minden egyes játékukban ilyenek a karakterek. Sőt, a Starfield-ben most az un. "fejlesztett" verziót látod.
Eléggé lemaradtak néhány dologban, ezzel sajnos együtt kell élni.
(Pont ma kezdtem bele a Cyberpunk Phantom Liberty-be, ez lesz az ötödik végigjátszásom, és hát ég és föld a kettő karakterkidolgozásban) De ezzel együtt is nagyon szeretem a Starfield-et, a Bethesda hülyeségeihez pedig már hozzászoktam az évtizedek során, szerencsére kárpótolnak egyéb frontokon. -
Zsohi
őstag
válasz
gyimger
üzenetére
[link] NaturaLUTs - Color Graded Filter Removal and Black Level Restoration LUTs
Nálam ez van, valaki még itt dobta be, nem mellesleg köszönöm neki.
OLED monitoron játszom és a játék az alap állapotában borzalmas, a HDR nem létező és az a zöldes filter ami rajta van nagyon rosszul fest és még ott a film grain is. Szóval szar.
A fenti módnak köszönhetően viszont néha csak tátott szájjal hüledezek, mintha előttem fejtették volna meg a gordiuszi csomót.
Éjszakánként mikor az égen megjelenik a csillagköd, vagy az űrben kalandozva a végtelen sötétségben ahogy egy csillag fénye megvillan, bolygója árnyékából előbújva... 
Azokkal a bamba NPC-kel kellene már csak valamit kezdeni, nálam mindig megtörik a játékélményt. Életem első szerepjátéka amivel érdemben is foglalkoztam, szinte gyerekként, tiszta szívvel bele tudom élni magamat 32 évesen, majd küldik közben érkeznek ezek a f*sztarisznyák és kiégetnek.
-
törölt tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sokszor én sem értettem azt, amikor olyan dolgok miatt panaszkodnak, ami magától értetődőnek tűnhet annak, aki évek/évtizedek óta játszik. A "játékok nyelvét" is meg kellett tanulni, és már észre sem veszed, milyen dolgokat/szabályszerűségeket ismersz fel azonnal, amit mások esetleg nem.
Ráadásul egy ilyen játékosnak annyi mindenre kell még pont ebből adódóan figyelni, amire a tapasztaltabbaknak már nem, hogy bizonyos dolgokra már nem tud, túl sok az egyéb új információ.
Ez a videó hihetetlenül érdekes volt, ilyen szempontból:
What Games Are Like For Someone Who Doesn't Play Games
Egy fejlesztő is írt hozzá kommentet (theelmagoo), azt is érdemes elolvasni.(persze a Youtuber, aki abból él, hogy játékokkal játszik, már más kérdés
) -
Bad Pritt
félisten
Vannak emberek, akiknek egyszerűen nem valóak az immersive sim jellegű játékok. Én el nem tudom képzelni, mennyire kell vakon lenni ahhoz, hogy a Wellről ne tudjon valaki. Még ha Neonban az Underbelly lenne, az már a sokadik hub a játékban, annyira nem is vezet le oda semmi, simán átlép úgy az ember az egész városon, hogy nem liftezik le oda.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Bár az is igaz, hogy nem szabad semmi értelmet várni a mai játékosoktól az alapján, hogy a játékok is ennyire imbecilis küldetésekkel traktálják az embert.
Az ős sztenderd keresd meg adott területen a cuccaimat feladatnál nem kell semmit keresgélni, egyből jelzi a játék mindhárom itemet, köztük az abszolút eldugott, háztetőn lévőt is...
-
Vesa
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
TheVR Pisti se találná meg. Elkezdte a Cyberpunk-ot újra pár hónapja, azzal a felkiáltással, hogy most majd részletesen, mélységében megnézi. Rögtön az első helyen kihagyott 2 tök jó mellékküldetést, mert nem volt türelme beszélni az NPC-vel, nem beszélt másik 2 NPC-vel, mert minek (lore szempontból lényegeseket mondtak), nem vizsgálta meg és nm olvasta el a terminálon az üzeneteket, és mai napig nem jött rá, hogy a párbeszédeknél a kék színű választható mondat minden esetben csak plusz infó (sok esetben lényeges plusz infó), és nem a játék menetét megváltoztató, választható párbeszéd opció. Ez lenne a "elmélyedő" végigjátszás.
És ő egy ebből élő stramer, akkor képzelem, hogy az RPG-khez -főleg az ilyen típusú, rági vágásúakhoz- szinte semmit sem értő random gamer, aki a COD-os rohanáshoz van szokva, vajon mit tud kihozni egy ilyen címből, vagy megtalál-e, megérte-e bármit, ami számunkra triviális? -
Mára is nagy terveim voltak, hogy majd haladok kicsit a mellékküldetésekkel, e helyett felhúztam egy 4. outpostot, űrhajót festettem, valamint képernyőmentéseket készítettem
, egyes helyszíneken elképesztően jól néz ki ez a játék. Bár tömörített képen azért nem az igazi.
-
TESCO-Zsömle
titán
Imádom a "Kill the Ecliptic Contractor" küldetéseket.
Felveszem, elmegyek a helyszínre, bemegyek, ott az Ecliptic Contractor lespawn-ol egy marék Spacer/Crimson társaságában, a buta AI miatt azok kinyírják, én meg mehetek leadni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A NA küldetések jó része odavezet, szóval fel se térképezte a legelső várost a játékban. Amatőr hiba.

-
VikMorroHun
őstag
Megtaláltam az eddigi legkeményebb ellenfelet a játékban. Egy sima Eclipse kalóztanyán, ahol 5-ös szintű ellenfelek vannak, 18-as szintű főnökkel. (Én is 18. szintű vagyok.) Helyzeti előnyben vannak; a robotkutya szerűséget - ami védi őket - nehéz leszedni, de már sikerült. Eddig 3:0-ra vezetnek, mert a főnöknek valami brutális puskája van. De már tudom, hogyan lehetne elvenni tőle.

Sőt, most jutott eszembe, hogy van olyan erőm, ami kiüti a puskát az ellenfél kezéből. Akkor a következő menetet szerintem én fogom nyerni.
Bad Pritt: Vagy nem csinált olyan küldetést, ami oda vezetné.
Nem sikerült, 4:0. Már megint bekavart a Z-Y billentyű csere. Illetve nem löktem ki a puskát a kezéből. Újra.
-
gyimger
őstag
Az ilyen RPG-kkel úgy vagyok, hogy mindent megnézek. Ha új helyszínre érek, mindenhová benézek, mindenkivel beszélek, és akkor haladhatok tovább. Amikor New Atlantisba értem, akkor elcsíptem egy beszélgetést, hogy valakinek kéne segítség a Wellben. Odamentem, szétnéztem, minden sarokba, megismertem az egész helyet, mi merre van, ki mit kínál. És kb. ez volt az utolsó ilyen, mert idővel rájöttem, hogy előbb-utóbb a küldetések mindenhová eljuttatnak és mindenkivel lesz interakcióm. És az ilyen elcsípett beszélgetések pont jók arra, hogy ne is kelljen mindenhová benézni és mindenkivel beszélni. Szóval a Well jó hely, van ott minden, ami kell.

-
myckey
veterán
Got my first place. Rate my set up
redditMásik reddit:
150 hours in and just now I've discovered that there's a entire district underneath New Atlantis. What the hell
Képen NA alsóváros
Na, ilyen az eltérő játékélmény, experiensze

150 óra bazmeg, 150 óra után -
Vesa
veterán
válasz
gyimger
üzenetére
Az a gond ezzel, hogy a játék eltérő LUT-okat alkalmaz a különböző buborékoknál, tehát nem egységes. Vagyis ha ráereszted a globális nVidia filtert ami mondjuk jól néz ki egy bolygón nappal, az már nem lesz jó egy beltérben. Erre kiváló példa az utolsó kép, ami rettenetesen túlszaturált. Ellenben nem mutat rosszul kültéren. Ugyanez igaz a green filter eltávolítókra. Bizonyos helyszíneken csodás, máshol viszont nagyon nem jó.
-
myckey
veterán
Szétvertem ezeket a mocskokat a zűrben , Vesa !
Pedig cask A class szarok vannak az épített hajómon. Építőben kicsit kipofoztam. -
VikMorroHun
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Itt írták pár hozzászólással feljebb.
-
gyimger
őstag
Így, hogy nincs semmi kontraszt beállítás, használtok NVidia filtert? Mindenféle Reshade vagy más külső beavatkozás nélkül is ég-és-föld változásokat lehet rajta eszközölni, gyakorlatilag FPS-csökkenés nélkül.
Példák:
Eredeti - Filter
Eredeti - Filter
Eredeti - Filter
Eredeti - FilterSzerk.:
Elnézést a film grain miatt, én szeretem
-
Vesa
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha a templomot keresed (mert ennyiből nem derül ki, hogy mi a gond), akkor szkenner módban, figyelni kell a karikát és a hangot. Arra kell menned, ahol jelez (sistergő hang+"rezeg" a karika). Szóval szkenner módban lassan fordulj körbe, és látni/hallani fogod a jelzést.
-
AMD Power
titán
Sajnos elakadtam.
Mit kell itt még csinálom?
-
AMD Power
titán
Szokás szerint elakadtam. Mit kell itt csinálnom?
-
Vesa
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Én is VACOT-t vittem, de leginkább senkit sem. Agyamra megy mindegyik, még a robot a legelviselhetőbb. Ott csak az idegesített, hogy állandóan elém jött. Ezt valahogy javítani kéne, mert szűkebb helyeken rendesen a játékélmény rovására megy. Még szekrényeket sem tudtam tőle nyitogatni, mert sokszor beállt elém.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Van olyan hogy nem moddolni? Az furcsa lehet.
-
myckey
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
micsinász?
Én nem írtam szabályt, én csak Nem moddolok

Közben mindjárt befejezem, megemlékeztünk Samről...azok a retek idegenek, kinyírták, szemetek ! Kellett nekem otthagyni őket. -
VikMorroHun
őstag
(Lejárt a módosításra szánt időkeret.)
nubreed: Kipróbáltam az Ammo Type Icons and Labels modot, köszi.Vortexben annyi volt, hogy Mod Manager Download, és magától aktiválta (mert az van beállítva). Ha nálad nem működik, akkor javaslom a BethINIt, kicsomagolás/elindítás után a Basic fülön a Load Loose Files opciót pipáld ki, majd ments el mindent, amire rákérdez.
Illetve, ha már ott vagy, érdemes lehet valamelyik minőségi beállítást, meg az Apply Recommended Tweaks gombot is megnyomni. Dokumentumok mappába nem érdemes rakni semmit, az kívül van a mod managerek látókörén (bár Vortexnél megpróbálták megoldani a dolgot, de ritka amatőr módon, úgyhogy gyorsan vissza is vonták a javítást), illetve problémákat okozhat a többi moddal. -
VikMorroHun
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azt, hogy a játékos beszél az NPC-kkel. Semmi mást.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a durva, hogy a kapitányi szobában sincs ágy.
myckey: Ezt a szabályt hol láttátok, hogy Bethesda játékot első végigjátszásra nem szabad moddolni?
-
TESCO-Zsömle
titán
Nekem ez volt az első.
Zenére meg ezek vitték a pálmát:
-Krakout
-Super Cycle
-Battle Ships
PC-re nem tudnám megmondani, mert mielőtt lett otthon, azelőtt már tucat gép megfordult a kezem alatt innen-onnan anélkül, hogy értettem volna bármit is az egészből, de ez volt az első eredeti játék a családban: Recoil (1999) -
törölt tag
Mondjuk a Fallout 2-höz a Bethesdának semmi köze nincs, ne tévesszen meg az, hogy az Interplay helyett ők vannak kiírva Steamen kiadónak. A fejlesztő meg a Black Isle Studios volt. A Bethesda egyszerűen megvette a jogokat, amikor az Interplaynek nehézségei adódtak.
Imádtam a Fallout 2-t, nem az első volt, de nekem is a játékos pályafutás elején pörgött, sokkal jobban élveztem, mint a Starfieldet (Fallout 1 már nem ütött annyira, mert a 2 után játszottam, és visszalépés azért néhány téren). Na annak ütős atmoszférája van, vicces, hogy a 2D-s gagyi grafika mellett is hatásosabb ilyen téren, mint mondjuk a Fallout 4, a hang/zene tényleg nagyon sokat jelent (pedig jó a Fallout 4 zenéje amúgy). -
Rossi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én nem vagyok Bethesda-szűz, 98-ban a Fallout 2 volt talán az első* játék, amivel játszottam életemben (uhh, azok a zenék meg hangeffektek, "welcome to the Enclave"...).
Aztán megvolt a 3 és a 4.
Skyrim viszont kimaradt.
*Mégsem, a Carmageddon volt az első, aztán ott figyelt a Starcraft és az Imperium Galactica II is. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én itt még nem jutottam el odáig, hogy
lehessen kikkel lenni.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Fo4 mondjuk érdekes volt történet szempontjából. Ott kellett választani frakciót és a poén az volt hogy
mindenki egy fasz, nincs jó választás csak rossz, vagyis talán egyik így rossz a másik meg úgy.
Itt még nem tudom mit befolyásol hogy kikkel vagy de ahogy nézemsemmit sem, rohadt mód mindegy.
Én szeretem úgy alakítani a történetet ahogyan az én gondolom, azaz befolyásom legyen az univerzumra. Itt amolyan totál pozitív hősként akarnék feltűnni, azért viszem a razorleafet (mint batmobilt) és az UC, Constellationt, Vanguardot maxra viszont az is igaz hogy itt sem angyal senki csak a saját érdekeinek megfelelően cselekszik morálisan úgy ahogy gondolja. A kalózokat meg írtom ki, illetve mindenkit akit gondolok hogy helyes
.
Skyrimbe meg pont mindent felzabáló vámpír voltam mert ott az esett jól. Na a lényeg amúgy hogy amiket fent írtam szerepjáték és ezt kell benne élvezni.
Aztán meg lehet egy idő (NG+) múlva meg pont fordítva lesz és én megyek dög nagy halálfejes hajóval csesztetni az ártatlanokat. -
Őszinte leszek, én nagyrészt úgy játszom játékokat hogy megnézem mi van mögötte.
Így sok sok bugra nem is figyelek fel mert tudom hogy mi okozza, és már egyből tudom mihez nyúljak konzolba ha valami komolyabban elszaródik.Skyfilden látszik hogy extrém módon limitája a motor ugyanakkor ebből tényleg kihoztak egy jó játékot, noha nem a maximumot de egy jó alap lesz majd a modoknak.
Szerintem a 30+ korosztály már megengedőbb hiszen tapasztalt sok mindent a játékok terén, nem törekszik mindenből a maximumra és talán kevésbé is kirtikus.Sok sok játék, nagy címek úgy jöttek ki hogy botrányosan szarok voltak.
Stalker széria - meg lehet nézni hogy mennyi botrány volt mögötte, mennyi bug és milyen jóra kiforrta magát. Hardcore játékosok szerintem külön szeretik annyi szivatás van benne azaz úgy alakítható hogy nehéz legyen.
Skyrim hulladék módon volt optimalizálva és ronda volt amikor megjelent, szintén meg lehet nézni hogy hol tart most. Se nem jó RPG, se nem jó akció és mégis benne van talán már ezer órám is. És eladták többször is, én meg többször is megvettem...
Cyberpunk 2077 szintén botrányok és most hol tart. (DLC-t megvettem de még el sem indítottam Starfield mellett
)Szóval szerintem kiforrja magát annyira a játék hogy még sokszor el fogják adni ahogyan a skyrimet is. Hagyjunk neki időt, biztos vagyok benne hogy DLC-k és modok ugyan úgy felemelik mint a Skyrimet. Én AMD kóddal vettem meg premiumosat 13eft-ért, szerintem megérte azaz nem bántam meg. Pedig nálam nem is futott és a mai napig ha nem jövök rá mi a baja akkor nem is tudnék vele játszani (intel kártyát nem támogat a játék alapból).
De ha valaki tényleg csak le akar ülni játszani bugmentesen úgy hogy nem érdekli a játék valódi működése az könnyebben csalódik benne. Starfildet kicsit érteni kell hogy mi miért van így megcsinálva és akkor nem lesz csalódás.Én megtaláltam benne amit keresek, elszórakozok a hajóépítéssel, questekkel de csak úgy nézegetni minden fele, mindezt úgy hogy az egyik gépemen ultra low grafon játszom 20-30fps-el a másikon meg low-on (amíg nem jön driver vagy patch). Outpost építés egy extra, nem kötelező. Komolyan felrakok képet majd hogy játszom és élvezem így is.
meg is van: (jó persze itt most pont leskálázott hogy legyen 30fps de városok nálam ilyenek, bolygók jobbak valamivel)
750ti-t így néz ki játszható fps-el
Aztán majd ha kijön driver/patch akkor fordul a kocka és mennek fel a 4k modok, ahogyan skyrimem is 130gb 8k modokkal ezt is ki fogom maxolni már amennyire lehet.
37 vagyok egyébként. Wizzard of wor volt az első kedvenc játékom és a mai napig van rá kész eredeti futtatókörnyezetem c64 formában monitorával, quickshot turbó joyokkal stb. -
Sas7
tag
Mit gondoltok erről? Én 37 leszek/vagyok, és élvezem a hibái ellenére. Szóval, nem mondok ellen ennek a statisztikának.

-
Rossi
addikt
Én most Vasquez-t tettem meg sidekick-nek, de richtig begyalogol elém lövés közben, ami robbanólövedékes Bridger-nél nem volt poén, instant death.
-
S e t h
nagyúr
Azért az bájos volt amint felkeltek az ágyból és Andreja azt mondja, hogy a bolygón biztosan jelzett a szeizmográf.
Remélem arra gondolt és nem csülkös babgulyásra. -
TESCO-Zsömle
titán
Arról amúgy van hír, hogy Vasco-t -ha már robot- lehet-e valamiképpen upgrade-elni? Csak mert elég ergya skill-jei vannak szegénynek a többiekhez képest, meg amúgy is robot. Nem vállalnak valahol robotómiát?
-
myckey
veterán
Én Bírom Berettát, őt hagytam magam mellett, meg a robotzsaru cimborámat, Vasit.
Igen, Sam....ő sajnosMegdeglett
-
Bad Pritt
félisten
válasz
nubreed
üzenetére
Amúgy szerintem is, én ebben a játékban Vascón kívül nem találtam mást, aki úgy igazán szimpi meg jó karakter lenne. Talán Sam Coe, csak nála ott a csökevény lánya.
Bár ott nem tudom, az működhet-e, hogy hazaküldjük a Lodge-ba, mert pár beszélgetés erejéig felmerült ez is. -
nubreed
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Barrett is rohadtul idegesítő, meg az összes követő igazából. Majd Barrettet beosztom valamelyik Outpostomra aztán ott majd tolhatja az agymenéseit.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Call of Duty: Warzone
- iPad topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és nem lövöldözök le senkit feleslegesen.
) a skillek rengetegében, hogy arra is lehet fejleszteni, hogy a reaktor több energiát adjon, vagy a cargo nagyobb méretű legyen.
A reaktorok mérete összefügg a sebességgel?
Vagy csak hülyén van megfogalmazva.

( ez itt a kérdés )