Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Igazad van, pontosabban fogalmazok: A főszál azoknak gyér, akik otthon vannak scifi-ben, sok ilyen típusú irodalommal etették magukat korábban. Ebben az esetben azért gyér, mert ezt a témát sokkal jobban feldolgozták már filmben, sorozatban és könyvekben is, tehát aki már olvasott/látott ilyet, annak a Starfieldben ez így elég kevés és rettentő kiszámítható. Akinek viszont nincs ilyen jellegű "előélete", annak valóban izgalmas lehet a téma és viszonyítási alap híján, a megvalósítás is. Sajnos én megrögzött scifi-s vagyok, ezért belőlem gyakorlatilag semmi érzést nem váltott ki az egész szál úgy ahogy van. De ez nyilván maximal szubjektív.

-
myckey
veterán
Nekem a központi esemény az a közepétől tetszett, tetszik...
nem mondanám gyérnek, összességében.
Eleje tutorial, utána akad pár érdekes karakter és helkyszín..de az utolsó harmadban nagyon beindul a dolog, aztán az egészet lehet tovább vinni, épül a kövi NG+Kinek mi....
Az, hogy egyszer legördül a függöny, cask a kezdet sztm....tekintve a továbbiakat.
Nyomassa mindenki úgy, ahogy neki megfelelő, van választási lehetőség.
*
Én azon mosolygok, aki alig kezd bele, és már húzza le, azt seholsemmi. Meg végigrohan rajta, aztán "kijátszotta"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az, kijátszotta....Na, de nekem 8, én el szöszmötölök vele, 60 óra fölött, lassan kifullad az első nekifutás.
- vagyis kijátszottam....

-
-
Vesa
veterán
A fősztori gyér, de amúgy sok rettentő jó dolog van. A Vanguard szál brutál jó, a Crimson Fleet szál is, de nagyon sok függ attól, mennyire érti valaki az RPG-k műfaját. Pl. a Crimson Fleet szálnál, Kryx’s Legacy mission, ha valaki nem keresi meg és nem hallgatja végig az összes audio logot, akkor lemarad annak átéléséről, hogy
mi történt a hajón a legénységgel, és csak üres hullákat lát itt-ott, de nem tud társítani hozzájuk történetet, hogy miért van éppen ott az a hulla, vagy melyik tag kicsoda, milyen érzései voltak a történtekkel kapcsolatban! Mármost ahogy nézem, a mai játékosok többsége nem ragad le ilyenekkel szöszmötölni, csak azt keresi, hol van az ellen akit lehet aprítani. Ez a küldetés viszont
tehát akár még unalmasnak is tűnhet a mögöttes lore ismerete nélkül. Közben viszont egészen nyomasztó tud lenni, ráadásul a voice acting is ott van a szeren, általában nagyon jók a voice actorok.pl. alig tartalmaz ilyet, nem erről szól, -
beyruth82
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ne foglalkozz a fegyver, űrruha, stb fejlesztésekkel, kraftolással, semmivel csak csináld a küldiket! Vedd magadra a legjobb űrruhádat és vedd magadhoz a legerősebb fegyvereket. Többit add el vagy tárold a The lodge-ban talalható széfedben, ha már az űrhajód is tele van pakolva. Ott végtelen mennyiségben tárolhatsz cuccokat. A lodge az a székhelyetek new atlantisban, ahol a constellation és a csapattársaid is vannak. Ott az emeleten az egyik hatsó szoba a tiéd, amiben egy végtelen kapacitású széf van.
-
Nem tudom hová lesz a maradék cucc és mi alapján dönti el a játék, hogy a kisebb raktérbe melyik cuccok kerülnek át, de ha utána visszaváltasz egy nagyobb rakterű hajóra, aminek nem éred el a max tárolókapacitását, akkor abban meglesz minden cuccod.
Plusz 10 db súlyzó, pikk3-asból 8 db, 2 db akvárium, 28 tekercs wc papír, 4 szett kávés csésze, stb.
-
xtremist
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Fallout, skyrim. Ne agyald túl, szard le egyelőre a kereskedést, kezdd el valamelyik nagyobb mellékszálat, és tetszeni fog jó eséllyel. UC vanguard, könnyű megtalálni az elejét mert odavezetnek, izgalmas jó sztori, ha kell valami komoly felszerelés akkor a kezedbe nyomják. Vagy a crimson fleet, ryujin storyline-ok, jó cuccokhoz juttat meg elvisz sok érdekes helyre.
-
LÁZ
addikt
vajon ha a zsákmányolt hajó kisebb rakterű, akkor ha home shipet csinálok belőle, hogy olcsóbban regisztráljam/eladjam, akkor a maradék cucc nálam landol, vagy megy a levesbe?
-
beyruth82
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nagyon sok bolygón tudsz eladni és venni. A Jemisonon is. Az űrhajó állomason van egy kioszk ahol el tudod adni a dolgaidat sajnos csak limitált pénze van az automatának. Az illegális, csempész dolgokat a Den allomáson a Wolf rendszerben tudod eladni. Itt egy térkép new atlantisról és a starfield összes nagyobb városáról amik a játékban vannak. Ezeken jelölnek mindent. Árusító helyeket, bonusz küldiket, passziv képessegeket fejlesztő képregényeket, megszerezhető fegyvereket, mindent.
[link] -
xtremist
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Minden "nagyváros" tele van kereskedőkkel.
A városokban van vegyes kereskedés, fegyverbolt, ruhabolt, kajálda, orvos, ez utóbbiak szelektíven veszik át az árut. Sok civil hajóval lehet üzletelni ha megszólítod, meg a civilian outpostokon is van kereskedő. Ezek a legelérhetőbbek. Ha hamar eljutszNew Atlantis, (itt külön The well is) Akila, Neon, A Den nevű űrállomás, Kryxen The key ha még üzemel. akkor már elég jó válaszék van a játék elejétől.Neonra meg Akilára -
AMD Power
titán
Melyik bolygón tudok eladni, és venni? Már négy csomó mindent hurcolok magammal. Most a Jemison bolygón vagyok. Kaptam újabb küldetést.
-
xtremist
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Vehetsz külön ilyen tárolót a meglévő hajódhoz, és a szajrét automatikusan ebbe teszi a játék. Az észlelési százalék a shielded capacity és a csempészáru mennyiségének az arányától függ. Nagyobb tárolónál ugyanaz a mennyiség kevesebb valószínűséggel bukik le.
-
myckey
veterán
-
xtremist
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Olyan raktere a hajónak, ami bizonyos százalékig védve van a scanneléstől.
-
xtremist
őstag
A létező elképzelés, meg a létező dolog közötti különbséget ugye érted? Olyan dolog tulajdonságain vitázol egy vicces 3 perc alatt kitalált ötlet kapcsán, ami NEM LÉTEZIK. Fennakadsz azon, hogy egy fiktív generációs hajóval meg lehet e csak úgy állni, egy olyan játék (univerzum) esetében, ahol van a jobbágy zsebében vagy mini hátizsákjában 20 db másfél méter hosszú mesterlövész puska ha akarja, 20-30e db töltény, meg olyan gyógyszerek amikkel 5 perc alatt 20 szor visszahozza magát a halál közeléből a 100% os egészségbe. Ezen kívül ebben a játékban 200 éve szétszéledt az emberiség a galaxisban, és erre közösségek random tagjai brit, indiai, orosz akcentussal beszélnek. A bolygó felszínén 0.35G van, bemész egy barlangba és ott meg 1. A FTL utazás is egy létező elképzelés, csak mivel senki nem valósította meg, így senki sem vitatja hogy a játékban "jól" van e kitalálva. Ezért nem értem, hogy te miből tudod azt, hogy egy generációs hajó hogy viselkedik. Találtál egy service manualt egyhez? Mert ha meg logikusan tudományosan közelítjük ezt az egészet, akkor a játék 90% a marhaság.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Látod, ezért jó, ha követed social medián őket, ilyen nem lényeges dolgokat osztanak meg.
Nem bonyolult játék ez amúgy, csak b*szik elmagyarázni magát. -
SaGa59
őstag
válasz
xtremist
üzenetére
A "generációs hajó" egy létező (erősen sci-fi) elképzelés arra, hogyan lehetne áttelepíteni az emberiséget távoli rendszerekbe. És pont a First Contact mutat rá, hogy nem tud csak úgy megállni egy tetszőleges bolygón, ez nem egy senkit sem érdeklő akadémikus fejtegetés, hanem tény a valóságban és a játék világában egyaránt.
Ezek is elindultak úgy kétszázvalahány éve és most odaértek az "ő bolygójukhoz". csak közben az emberiség feltalálta a térhajtóművet és benépesítette. Ők mit kérnek tőled? Hogy zavard már el azokat, akik pofátlanul elfoglalták az ő bolygójukat, mert sem kedvük, sem technikai lehetőségük másikat keresni maguknak, ha valaki nem intézkedik, csak itt tudnak körözni a bolygó körül és még csak kapcsolatba se tudnak lépni velük..
És igen, kvázi random ugrál ide-oda. keresik a még szabad, úgy-ahogy élhető bolygót. -
Bad Pritt
félisten
Az ilyesmit tök jó lenne, ha nem instáról kéne megtudnia az egyszeri játékosnak, hanem nem is tudom, esetleg a skill pontos leírásából ingame:
-
xtremist
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Erre hivatkozva írtam. Valójában elmondják hogy innentől keresnek egy másik alkalmas bolygót, ennek így is kéne történnie, csak nálad bebugolt a dolog, vagy csak el kell telnie időnek mire elindulnak, nekem se mentek tovább egy darabig, aztán egyszer csak nem voltak ott amikor az esküvőmre mentem. (nem IRL) Lehet hogy jóval később meg kell érkezniük egy célbolygóra, csak még senki nem jár ott, vagy csak nem vette a fáradságot hogy leírja fórumon. -
xtremist
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Vagy nem tudnak tovább menni mert "az egyenesen az előre kiválasztott bolygó felé tart, irányt változtatni nem igazán tud, mert akkor esélyes, hogy sehová sem ér el, vagy ha igen, nem lesz mivel lefékeznie, mert az irányváltás elviszi az ehhez szükséges üzemanyagot"
tudod, egy ilyen hajó megy ahová küldték, ha valami beüt akkor csak ülhetsz rajta mint a metrón, nincs beleszólásod az irányításába. -
Bad Pritt
félisten
Ha már felmerült a First Contact küldi:
a Constanttal mit kell csinálni, miután felszereltük grav hajtóművel? Véget ért a küldi, de van egy olyan activity, hogy nézzek rájuk, de ugyanott vannak és nem mennek sehova. -
xtremist
őstag
Most úgy írtál a "generációs hajó" ról, mintha az valami létező konkrét dolog lenne, és amit én leírtam vicces ötletként, az pont az ami egy fallout stílusú, helyzetkomikumon alapuló küldetés váza lehetne egy FIKTÍV univerzumban. Nem tudom ismerős e a FNV old world blues dlc, tökéletesen megragadja a lényegét annak, hogy hányféleképpen mehetne félre a tudomány és technika (vissza)fejlődése az eredeti társadalmi környezetéből kiszakítva. Ettől szórakoztató tudományos fantasztikus valami, nem pedig akadémikus fejtegetés ami senkit sem köt le.
-
SaGa59
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem férne bele a világba. A Fo4 egy kétszáz éve nem működő társadalom, ahol nincsenek gyárak.
A spacerek egy szintű hadseregekkel felszerelt, igencsak elmilitarizálódott (nekem pl a UC társadalma a Csillagközi invázióéra hajaz, ahol akkor válhatsz állampolgárrá, ha katonaként szolgáltál és életben is maradtál) társadalom peremére sodródott népség a korhoz illő felszereléssel, ahol a háború után kiürített kutató telepeken is modern fegyvereket lehet zsákmányolni de akár gyártani is. A csőpuskás, scavangelt űrhajót használó "bennszülöttek" a térugró hajtóművek világában nem tudnának az űrben repkedni, mert már a bolygójuk se létezne, vagy csak axeno- és mechwarfare terromorfok vacsorázóhelyeként. Egy csillagközi utazásokra képes társadalomból kiszakadt, az egész elején kolonizált bolygó se tudna a rendelkezésre álló nagyjából 300 év alatt annyira visszafejlődni, hogy csőpuskákkal vívja a harcait. Szerintem.
A "generációs hajó" akkor sem áll meg az első "szaros bolygónál", ha az utasai egyébként elharapják egymás torkát, mert az egyenesen az előre kiválasztott bolygó felé tart, irányt változtatni nem igazán tud, mert akkor esélyes, hogy sehová sem ér el, vagy ha igen, nem lesz mivel lefékeznie, mert az irányváltás elviszi az ehhez szükséges üzemanyagot. -
xtremist
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Amúgy simán beleférne akár egy dlc részeként valami elszigetelődött, primitívebb szinten megmaradt vagy akár visszafejlődött közösség felfedezése, mivel a
szál nem lett igazán kifejtve pedig érdekes lehetőségek lennének benne.First Contact
Mondjuk: a magyarok elindultak egy generációs hajóval a föld haldoklása idején, de mivel semmiben nem tudtak megegyezni, az első pusztulat Sz@ros éppen lakható bolygóig jutottak és ott kényszerleszálltak. Derítsd fel a Szent Jobb hollétét, szerezd vissza a műkincs rablóktól, majd az ereklye segítségével igázd le/vezesd a szebb jövő felé szegény eltévelyedett hátrafele nyilazó népünket.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Spacerek adnám ha ilyen scavenger szerű hajókkal és toldozott foldozott fegyverekkel esnének nekünk. Kolumbusz és az Indiánok effektus lenne még inkább...
-
válasz
xtremist
üzenetére
Hát csináltam vadabb dolgokat. AMD-65 szintén keserű féle belement 9x27mm kábító + cnczett házilag gyártott 15mm gumivető toldat rácsavarható a csőszájfék helyére. Na nem offolok tovább.
Pontosabban amúgy hiányoznak azért a pipe fegyók amik a falloutban voltak, itt is lehetne még ha nem is ennyire kókányok de ilyen házilag épített akármik.
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Vagy az Old world hunting rifle mintájára egy R-23 turret...
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pedig milyen jól mutatna a starfieldben mod ként.
Dam:0.05
Dps:0.01 -
válasz
xtremist
üzenetére
Régen volt Keserű féle Toz-8-am az működött 6mm flóbert vaktölténnyel + 5.6mm tetszőleges lövedékkel. [link] Na akkor ezek szerint az nem vihettem volna űrbe. (azaz .22 short blank-al igen, az talán belefért az akasztóig)
Ez tetszik:
Rikhter R-23
A modified version of the weapon was the only cannon to have been fired in space. -
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A lőpor nélküli, csak gyúelegyet tartalmazó lőszerek képeznek csak kivételt, ott a lőpor helyén levő levegő biztosítja az oxidáló anyagot. Emiatt hivatalosan nem is minősülnek lőszernek. De ez mára csak a flóbert lőszereknél van így, a 22-es peremgyújtású lőszer is lőport tartalmaz, mert az eredeti hajtóanyagot, a higany fulminátot mérgező tulajdonsága miatt kb 120 éve nem alkalmazzák.
-
válasz
xtremist
üzenetére
Köszi az ismertetőt, korábban érdekeltek a fegyverek (akár ennyire részletesen is) de pár éve család miatt semmi időm ilyesmire. Jobban utána kell néznem ezeknek.
Valahogy minding úgy hittem hogy kell valamilyen szinten légkörből levegő is fegyverekhez, mármint logikus is azt feltételezni hogy valami ami éget valamit ahhoz kell levegő.
Ezek szerint akkor űrben is gyilkolhatjuk egymást földi lőfegyverekkel.
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A fekete lőporban is ott van a salétrom (kálium nitrát), oxidálóanyagnak.
-
xtremist
őstag
válasz
xtremist
üzenetére
A belt fed pedig csak annyit tesz hogy hevederes, ez megint nem ütközik a hüvely nélküli felépítéssel, sőt, mivel nincs hüvelyperem, és a lőszer sem kell hogy kívülről kúpos legyen, ezért a hevederből lehet előre kitolva a töltényűrbe juttatni, ezzel kiküszöbölve a hevederes táplálás egyik fő hátrányát.
-
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha feltételezzük hogy van köze a valós jelenlegi földi technológiához, semmi köze annak hogy caseless ahhoz hogy lehet e levegő nélküli helyen lőni vele. Minden lőpor jellegű anyaggal működő töltény hordozza magában az oxidáló anyagot, nem szükséges hozzá a légköri oxigén.
-
-
gyimger
őstag
-
SaGa59
őstag
A játék konkrétan szinte mindent elmagyaráz (lore téren), csak el kell hozzá olvasgatni a szétszórt adattárolókat. Ezekből kiderül az adott objektum vagy feladat háttere. A Vanguard múzeumot sem árt legalább egyszer alaposan végignézni. Meg odafigyelni arra, amit az npc-k mondanak. Végigkattogtatni az összes beszélgetési opciót.
Játékmechanikailag valóban nem rág a szádba mindent, de még agy is sokkal könnyebb rájönni a dolgokra, mint egy igazán jól összerakott hardcore RPG-ben. Itt tényleg minden vackon ott a kék hatszög, amit fel kell venned, meg kell csinálnod, semmit sem kell keresgélni. És ez néha nagyon kínos annak, aki végig tolt már jónéhány rpg-t, annyira megkönnyíti a dolgokat.Más: tényleg nincs rá mód, hogy kézbevétel nélkül kiszórjam a csempészárút a zsákmányolt hajókból? Az este elfoglaltam egy Stilettót a zsoldosoktól (leszálltak mellém egy holdon és meg is támadtak a gyalogosaik), a műszerfalon egy táskában valami szajré. ha felveszem, rákerül az adatlapom kriminál szekciójára, hogy kézbe vettem és ezt nem akarom. Simán rámutatva meg nem tudom kihajítani mint pl az alapanyagot a raktérből.
-
myckey
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Dehogynem magyaráz a játék, vannak tippek amiket érdemes elolvasni. ( ha erre értetted )
DE, jogos hogy nem könnyű minden részét kiismerni.
A lore...az van bőven. Ebben sokkal több a dialógus mint a Skyrim +FO4 ben.
Többi ami miatt nem tetszik, az már szubjektív...meg persze vannak a játékmechanikák, amik olyank amilyenek, engem is idegel sok dolog. ( sok dolgon kell variálni, vagyis lehetne, hosszú a lista )Akit pl. a történet szív be, és azzal kapcsolatban akarja tovább gördíteni a játékot, na az nem annyi órát tesz bele, amennyit írtál...Motivációt lehet benne találni, de játékos függő.
Persze aki például a harcot nem szereti, mert bugyutának aposztrofálja, és egyebekben nem leli örömét, az biztos hogy le fogja tenni a programot.De ez teljesen szubjektív, ki mire érez rá, mit lát jónak.
Vannak dolgok, amik vagy bejönnek, vagy nem. Sok sok óra után is.
-
SaGa59
őstag
Jogos, a mimika valóban hiányzik, ahogy a mozgások is eléggé egysíkúak. Nem véletlen, hogy pl a Skurimhoz van számtalan mimika mod, illetve olyan, ami a nőknek nőies mozgást ad. Mondjuk a Starfieldben ez utóbbi már alapból kiválasztható a karaktergenerálásnál, de a nők mozgása még így is inkább illik egy kalapácsvetőhöz, mint egy nőies nőhöz. Nem kell vonaglani, főleg nem űrruhában, de azért mégis, amikor épp el akar csábítani, ne ilyen legyen.
Ma reggel a windowsom automatikus betöltő képernyője egy (valószínűleg) Starfield stockfotóra váltott. -
Zsohi
őstag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én vállalom voltam akkora birka, hogy idén a Jedi mellett és a Tears of the Kingdom mellett ez volt még az amit dobozosan akartam.

-
Vesa
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Engem ez nem zavar, mert ha ráklikkelsz már mutatja is, hogy felfedezetlen terület, vagy hogy nem tudsz oda jutni valami miatt. Ami viszont zavar, hogy a saját outpostokat nem teszi listába. Ok, jelzi egy ikonnal, de így sem látom, hogy most a 8 közül melyikben mi van pontosan. Rá kell klikkelni, meg kell nézni. Ez teljesen felesleges, egy sima listával átláthatóbb lenne. Persze ettől sem dőlök a kardomba, ennél nagyobb problémák vannak más játékokban.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ahogy Micsurin is írja, a Steam fan-okon kívül csak annak van meg Steam-je, aki vagy AMD-promóval szerezte vagy vmelyik gyűjtőit húzta be. Mindenki másnak kb 10-15k-ból ott volt Early-vel a Gamepass. Nem véletlen, hogy ilyen 10 millióan ugrottak rá.
Cyberpunk-nál szintén árnyalja a képet, hogy a fő platformja annak se a steam, hanem a GOG. -
Bad Pritt
félisten
Apró tipp: a játék ugye nem írja nagy betűkkel, hogy melyik rendszerben jártál már és melyikben nem, viszont jelzi azért két módon is: az egyik (a nyilvánvalóbb), hogy amelyik rendszerben már jártál annál ha ráviszed a kurzort részletezni fogja az égitestek elhelyezkedését és a survey százalékot is írja. A másik, amire most jöttem rá, hogy amelyik rendszerben még nem jártál az a csillagtérképen egy fakó pötty, míg a már látogatott rendszerek csillagokként világítanak.
Ettől függetlenül baromi jó lenne egy listanézet is hozzájuk, főleg mert ez a forgatható 2D megoldás elég mókás vizuális anomáliákat tud okozni, azt hiszed egymás mellett van két csillag, mégsem tudsz odautazni, mert nincs elég He-3, aztán megnézed és rohadtul egy fél galaxis választja el őket.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez egy GamePass játéknál miért meglepő?
-
VikMorroHun
őstag
Ja, még valami: ma láttam egy cikket, hogy a Cyberpunk 2077 új DLC-le letaszította a Starfieldet (vagy valami ilyesmi). Érthető, hiszen már csak a 7. legnépszerűbb játék a Steamen...
-
VikMorroHun
őstag
Lopakodás témához: nekem volt olyan Baldur's Gate 3-ban, hogy nyílt terepen, az ellenfél előtt 5 méterrel nem vett észre (sikeres képességpróba), úgy, hogy a mellette levő karakteremmel már harcban állt...
"Iszonyú kevés a lőszer,"
Ha nem számoljuk azt a 25 féle lőszert, ami a játékban van, akkor igen. Nekem csak néhány alkalommal kellett vásárolni, mert mindenhonnan összeszedem a lőszert, és van 4-5 féle fegyverem, amik mindegyike más-más lőszert használ. -
beyruth82
veterán
Tegnap este végére értem a Starfield main storynak. Elkezdtem a new game+-t és a legelején mentettem egyet. Akik már játszák a new game+-t azoktól kérdezném, hogy:
Melyik verziót érdemes választani a new game+ legelején a könyvtárban mikor találkozok Sarah egyik multiverzumos alakjával? Az egész stoyt elölről kezdjem vagy mondjam el neki azt hogy egy parhuzamos univerzumbol érkeztem és ne kezdjem a fősztorit újra? A célom az lenne, hogy a kihagyott mellékküldiket és a kimaradt 3 frakció küldetéseit (crimson fleet, freestar rangers, ryujin Industries) megcsináljam de már ne kelljen fősztoriznom. Ezek megnyílnak akkor is ha nem kezdem újra az egész "hurkot" ? -
Vesa
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
"Iszonyú kevés a lőszer,"
Küldetés előtt fel kell tankolni a városokban. Ez minden normális RPG-ben így van, nem a pályán fogja dobálni az ammo-t mint egy FPS shooterben. Ez némi értelmet ad a pénznek és a vendoroknak. Ha mindent megkapnál a pályákon, akkor sok értelmük nem lenne.
-
SaGa59
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Vigyázz,
ha a Hunterek lelőttek valakit a városban, miközben ti menekültetek, ne zsebeld ki a hullát, mert komoly fejpénzt dob rád az UC és onnan kezdve vadásznak rád ők is. Hogy ez szándékos, vagy hiba, nem tudom, de más is belefutott ebbe, csak neki mégcsak fejpénz se volt, csak az őrök vadászták a városban. -
SaGa59
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A social skillek olyan beszélgetési ágakat tudnak megnyitni, amik nélkül azok meg se jelennek. Vagyis csak akkor veszed észre a hatását, ha ugyanazt a küldetéssort más skillkészlettel viszed végig és nagyjából ugyanúgy kezded el. Vagy bizonyos NPC-k válaszait befolyásolják, esetleg kapsz egy ötödik válasz lehetőséget a négy mellé. Mondjuk néha bután oldották meg, mert ott van az adott skillhez tartozó válasz akkor is, ha nem raktál rá pontot, épp csak mit sem ér, ha azt választod. De volt olyan jelenet, ahol számított pl az, hogy industriallal kezdtem az első nekifutást. Már a harmadiknál tartok, így van összehasonlítási alapom. Úgy tartok a harmadiknál, hogy egyikkel se toltam még végig a fő szálat, újra kezdtem az egészet, mert valami nem tetszett abban, ahová eljutottam. Ez nálam szinte normális, az összes modolható bethesda játékot minimum 10-15 alkalommal elkezdem, mire egyszer végiviszem a fő szálat, ha egyáltalán végig viszem. A legtöbb időt a modok összeválogatásával szoktam eltölteni, de ezt még nem modolom, főleg mert boxon nyomatom. A PC-m kevés hozzá. A Skyrimhoz még épp elég.
-
Bad Pritt
félisten
Megvolt a High Price to Pay küldetés,
Sarah, a feleségem meghalt az állomáson, viszont utána mindenkit újra kellett osztogatni a helyekre és Vasco eltűnt a companion listából, pedig itt áll mellettem, ez miért lehet? Nevermind, szokásos, újraindítottam a játékot és most ott van.

-
SaGa59
őstag
válasz
WATERDACA
üzenetére
Csak ne felejtsd el, hogy a Skyrim az+ Elder Scroll 5. része, már akkor majd húsz éve rakosgatták össze és Nirn történelméből érettségit lehetne tartani.
#3901 TESCO-Zsömle
Ez azért nem igazán helytálló megállapítás. Mármint, hogy a bethesda játékokban nem működik a lopakodás. Anno a Skyrimnál pont azon kuncogott a fél internet, hogy a lopakodás annyira ki van élezve, hogy ha magasabb szintre tuningolod, gyakorlatilag neked megy az ellenfél és feldönt, de akkor se vesz észre, ha „lopakodsz” éppen. Itt észrevesznek, de már a második skill szinten, ha lelövök valakit lopakodva egy hantompítóssal úgy, hogy nem tud visszalőni, még a mellette ácsorgó se kezd el keresni. Persze ha pont felém fordul közben, kiszúrhat. A túlélő baltával is csaptam már fejbe valakit úgy, hogy nem vettek észre. Amin javítottak a Skyrimhoz képest, hogy ott a szintedet igencsak intenzíven növeli az elején a kovácsolás, fözet készítés és hasonlók, miközben a draugrok az edzőteremben gyúrnak, így ha összefutsz egy tizedik szintűvel, neki a harci képességei lesznek 10-esek, neked meg a főzés tudományod. Ezt itt azért eléggé elkerülték, bár az, hogy azegyes skillek következő szintjéhez növekvő számban kell az adott témában akciózni (és pl 15 sikeres lebeszélést teljesíteni, ahhoz le kell tolni az egész fő szálat talán), így nem tudsz túl gyorsan fejleszteni egy adott skillt. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha IRL nem így lenne szerintem mai napig max a húsáért tartanánk őket...
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kingdom come, abban voltak kutyák és ott mintha totál más detektálása volt a kutyának az emberhez képest.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Last of Us 2-ben pl. a kutyák mindig kiszagoltak. Mondjuk az a játék más szint így AI tekintetében.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Full páncélosra a kis tőr amúgy még oké is, mert azt tudod a páncél illesztései mentén beletolni egy artériába és kivéreztetni mielőtt meg tudná magát hámozni.
A sárkány/állat már nyilván más tészta, ott eleve nem kéne tudnod lopakodni, mert hacsak nem kovidos, megérzi a szagod. Meg nem mondom hol volt megoldva, hogy a kutya megugatott lopakodás közben akkor is, ha nagyon el voltál bújva.
sz: Aztán lehet, hogy csak el vagyok kényelmesedve a FarCry-féle button-prompt melee takedown-nal, de nálam a lopakodás mindig is arról szólt, hogy oda kell ám jutni az "élő" ember mögé, miközben nincs ám egyedül... -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja igen skyrimben a full páncélost kis tőrrel...ismerős dolog...meg amikor ott állsz előtte lopakodva és nem vesz észre...meg a sárkányt egy pici tőrrel egy hit
default támadás animáció...Ez egy más világ az igaz.
Igazából pont ezek miatt inkább csak a korábbi Bethesda játékokhoz hasonlítható, azt viszi tovább. Pont ezért szoktam néha Skyfieldnek nevezni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mint a szerkesztésben írtam, nálam a Bethesda-féle lopakodás verte ki a biztit. Értem én, hogy animációt készíteni macerás, a
melee takedown-nak meg figyelembe kéne vennie, hogy van-e a paraszton űrruha, vagy nincs, de basszus, ne már... -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nincs normális leírás mit csinál a skill, azt gondoltam ad extra dialógusokat. Harc közben a fene se nyomkodna semmit akkor már semmi értelme nincs (skyrim pacify egy az egyben csak butábban megcsinálva csak ott használtam is). Pont hogy békés karaktert akartam de annak a skillnek 0 értelme van. Mivel igen kevés játékidőm van ezért minden egyes skillpont számít. Modokkal is magamra szabom a játékot, használok bőven könnyítéseket is, mert nekem így jó és így élvezem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mondjuk ezt nem teljesen értem, hogy próbálod beleélni magad és szerepjátékként játszani, de a rosszabb döntéseidet konzolból törlöd inkább?
Ez elég ellentmondásos szvsz. -
Bad Pritt
félisten
Maga a Ryujin sztori nem buta, az elég jó, játékmechanikailag béna, szó szerint végig lehet rajta rohanni.
Azt gondolná az ember, hogy ha már egy ilyen corpo espionage az egész téma akkor stealth meg persuasion feladatokkal lesz tele, de nem kell egyáltalán foglalkozni azzal, hogy ki lát, mit lát, mit csinál, nincs semmi következménye. -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én úgy vagyok a skillekkel hogy kipróbálom őket, használom aztán ha nem tetszik visszavonom konzolból és rakok másra. Simán kukáztam egy rakás skillt ami szerintem nem volt jól használható részemről. Pl social skilleknél diplomacy, azt gondolnám hogy hasznos de nem is találtam olyan dialogot ahol számítana, a kézzel scan módból nyomodás meg macerás harc közben.
Rossi
Slayton Aerospace, a tetőig sikerült békésen megoldani a dolgot. A tetőn viszont azt a pár katonát le kellett lőnöm. Semmilyen lopakodás skillem nincs de nem is kellett mert az öreg főnök végig mondta hogy merre kell mennem és ki lehetett kerülni mindent. -
Rossi
addikt
válasz
gulupeti
üzenetére
Én isten bizony nem akartam tegnap lövöldözni, de
a Slayton Aerospace-nél hiába akartam nagyon lopakodni, mindig észrevettek, így ki kellett írtanom a céget lvl1-es dolgozókkal együtt.
Bad Pritt
Ryujin szál miért buta szerinted?Én megszavaztattam az Infinity beolvasztását meg a neuroimplant projekt leállítását. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
gulupeti
üzenetére
Én ha minden skill-t ki akarnék szedni, amit úgy érzem, hogy kéne/jó volna, beleértve a fegyver-skilleket is, ahhoz 120-as szint kéne. Fegyverek meg "jó lenne, ha" nélkül le tudom nyomni kb 80-ig.
Lopakodással én is megszívtam, ráadásul ki is fulloztam. Talán az első -számomra- komolyabb pont, hogy nem toltam még Bethesda játékot, nem tudtam, hogy itt a lopakodásaz csak egy szorzó az első sebzésre. Payday-en meg Far Cry-on szocializálódtam, ott azért ismerték a melee takedown fogalmát, itt b+ kaszabolhatod a parasztot, mint a disznó, hiába mész mögé, nem lehet egy elegáns mozdulattal elmetszeni a torkát vagy szíven szúrni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, meg aztán a sima lopott cuccokat is tisztára lehet mosni,