Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
csicskusz
üzenetére
Állomások, hajók, űrharc, bányászás, építgetés stb, lehet utazni csak rohadt sokáig tart...
Hatalmasak a távolságok, ide oda kell ugrálni, ez van . ( Ellenben a ki be dokkolás sztm rohadt jól fest ) Néha még a másik opciót is használom..hail.Nem igaz, hogy kb egy interaktív töltőképernyő.
Annyi baj legyen, majd a star citizenben nomanskyban elite everspace, meg akármiben,űrhajózik rendesen az ember
-
-
nubreed
veterán
Crimson Fleet kérdés:
Van az a UC Vanguard féle quest line, amikor a Crimson Fleet -be kell beépülni. A kérdésem az, hogy attól, hogy csinálgatom ezt a quest line -t, még megmaradnak továbbra is a random encounterek, amikor belefutunk Crimson Fleet -es rossz fiúkba és megtámadnak minket? Vagy amíg fut ez a küldetés addig nem lesz ilyen? -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Elég lenne a random eventek gyakoriságát és sokszínűségét növelni hogy ne legyen vagy kevesebb legyen üresjárat.
Ha lenne bethesdásoknak egy kis sütnivalójuk akkor AI generált questek is belekerülhetnének totál generált npc szövegettek és interakciókkal. (lásd skyrim és cp modokkal már működik igaz még gyerekcipőben jár)
Na azzal el lehetne mondani hogy next gen.
Bolygók resource elosztása meg nem értem miért nem lett random gen. Most itt visszamennék egészen 1989!-ig ahol ez már megcsinálták (Millennium: Return to Earth)
Az egész játékot totál randomizálni lehetne, árusok cuccait akár enemy hajókat...
Továbbmegyek NPC-ket és épületeket generálni bolygókon...
Meg pusztítható környezetet egy bizonyos szintig. (2001- Red Faction)
Annyi rohadt jó dolog lenne amivel fel lehet dobni...nem kell feltalálni semmit csak visszamenni kicsit a régi játékokhoz hogy melyikben mi volt a jó és azokat belerakni. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Survey-t nem csinálom külön egyáltalán, csak ha van egy olyanom akkor elindulok a kis ikonok felé, és ha közben belefutok valamibe akkor azt scannelem, nem azért hogy meglegyen az összes, hanem mert minden scan után egy plusz kis infot ad az élőlényről.
Közben bányászgatom ha épp olyat találok ami kell és még nincs rá outpostom, aztán megnézem a generált dungeont.
Ezek szerintem teljesen jó töltelékek egy egy küldetés között. -
Bad Pritt
félisten
Én se nagyon, pont azért, mert tessék-lássék módon vannak implementálva. Nem az a kérdés amúgy, hogy foglalkozik-e vele a játékos vagy sem, hanem hogyha foglalkozni szeretne vele, akkor milyen élmény és egyáltalán érdemes-e, az meg egyénenként eltérő, hogy mi az a szint, ami még élvezetet okoz. Valakinek elég a 10 órán át bányászás meg a céltalan survey körök futása, de az sem véletlen, hogy már megjelenés óta állandó kritika a játék felé a sandbox minősége.
Viszont RPG-ként remek a játék és örömteli, hogy nem erőlteti a mellékes baromságokat. -
Triathlete
senior tag
válasz
üzenetére
Értelek, és valahol igazat is adok neked, és ahogy írtad is van aki ebben meglel jó pár óra plusz játékélményt akkor szíve joga. A lényeg, hogy rendelkezésre áll, ott van mint lehetőség de nem kötelező. Tegnap kipróbáltam ezt az outpostos dolgot, jóformán 4-5órán keresztül alig haladtam a küldikkel valamit. Kerestem a megfelelő pontot a nyersanyagok miatt, aztán farmolás, építettem egy saját lakrészt, berendeztem amennyire tudtam, szortíroztam a szarjaimat, a korábbi outpostot lebontottam. Elment ezzel az idő. Jópofa volt, ma biztosan nem csinálnám meg, mást tervezek. És pont ez a jó benne, hogy nincs erőltetve igazából semmi, csak mint lehetőség ott van, meghagyva neked a szabadságot, hogy ha akarsz élsz vele, ha nem akkor nem. De milyen potenciált látnál még benne szívesen és, hogy viteleznéd ki?
Az űrhajózást illetően vitatkoznék azzal az állítással, hogy nincs értelme. Egyéni preferenciák vannak, engem pl. valamennyire érdekel, kis lépésekben folyamatosan fejlesztve van az első hajó ahogy a skillek engedik Tegnap is többször kalózokba botlottam ugrások közben, volt akiket szétkaptam és volt ahol inkább taktikázva dokkoltam, lootoltam majd eladtam a hajójukat. Mit csinál ez, ha nem a játékot színesíti!? CF/UC során is nekem pl. nehéz volt a harc, haltam jó párszor mire rájöttem, hogy is kell hozzáállni a harchoz és gyengébb hajóval is tudtam érvényesülni. Szóval nem az, hogy erősebb hajó és cső.
Sokan kifogásolják, hogy nem lehet a hajóval utazni kézi módban egyik bolygóról a másikra csak gyorsutazással. Ilyenkor nem értem, hogy ők nem tudják, hogy itt milyen távok vannak!? De ki is van írva sokszor.
Engem pl. amiket említesz űrhajós rész, outpost, bolygók felfedezése jobban érdekel mint a küldetések jó része, hogy kinek milyen fáj. Érdekel milyen cuccokat oldhatok fel majd még a hajóhoz, az outposton milyen lakrészt alakíthatok ki majd a jobb cuccokkal ha a megfelelő skillek feloldották, továbbá a bolygók meg érdekesek így 70óra után is, és megvan a felfedezés élménye.
ui: Simset nem szeretem, Minecraftot sose játszottam, csak hallomásból ismerem. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Tehát maradt a szokásos bethesda szint.

Skyrimben, Falloutban sosem foglalkoztam craftolással, kovácsolással, bányászással, koktél készítéssel vagy bázis építéssel. Itt egyelőre igen, mert érdekesebb számomra eddig.
Maximum azt lehet felróni nekik, hogy nem léptek előre a korábbi játékokhoz képest, amivel nehéz is lenne vitatkozni.
Na meg a sok bugot, ami elvileg itt már nincs.. Oh dehogynem, nem is kevés.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
myckey
veterán
Az a baj, hogy vannak emberek, akiknek nem tetszik a játék eleminek a minősége, mert az nem oylan, ahogy ő elképzeli, tudna jobbat, lehetne jobb, és más játékokban sokkal jobb.
Itt "szar." ( Természetesen ezek egyetemes igazságok )
Ezek a körök pedig rendre előjönnek...és muszáj kinyilatkoztatni, rendre. Akár belenyomva a másik torkába.( nem feltétlen itt, itt egész vállaható a társaság sztm )
Ebből pedig jön a konfliktus, meg a vita blabla...Szrk
Nekem sem tetszik sok dolog, de hát már írtam....minek leírni megint, oh wait
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Lehet úgy gondolták, hogy mindneki azt csinál amit akar. Aki akarja végignyomja a küldiket minimális űrizével, aki outpostot akar az csinál, aki felfedezni akar az azt csinálja. Mindenki azon van kiakadva, hogy mást is lehet csinálni mint amire ő egy Bethesda RPG játéktól számít. Most tényleg az a baj, hogy túl sok mindent lehet csinálni?

Szerintem vannak páran akik ki akarják maxolni a játékot, de ehhez túl sok mindent kell csinálni és ettől befeszülnek és megy a nyafi. Mindenki azt és annyit csinál a játékban ami neki tetszik és kész. -
Bad Pritt
félisten
válasz
gyimger
üzenetére
Ezért lett volna jobb, ha nem procedurális a világ, hanem kevesebb, de jól kidolgozott bolygó van. Csinálod a küldiket, azok közben végigvezetnek új világokon, mehet ezerrel a survey-kedés, outpost építés, hajócsaták, stb. Így viszont egymás mellett léteznek kvázi független rendszerekként és úgy igazából nem ösztönöz semmi arra, hogy én 100%-oljak egy bolygót, főleg ha van 10 állat meg 9 növény, outpostot menedzselni meg hasonlók...
-
myckey
veterán
Miért korcs összedobált töltelék baromság az űrhajós része, vagy a bolygók, rendszerek bejárása és felfedezése?
Azt érzed hogy rabolja az idődet a játék?Az, hogy ki és mivel tölti az idejét, pont rá tartozik ,senki másra. Nem kell megmondani az igazságot.
Minek foglalkozol azzal is, hogy ki hogyan akar törődni a hajózás részével....? Persze, ennek sincs sok értelme, mármint a hajózásnak, ugye.Folyt köv. a Starfield teszt topic...
-
gyimger
őstag
válasz
üzenetére
Ehhez hasonlóak az élményeim. Nagyobb szintű rendszerbe utaztam, hogy ottani kalózoktól szerezzek erősebb fegyvereket, de annyira untam a bolygókon rohangálást, hogy elkezdtem csinálni pár mellékküldetést, amik ott porosodtak a listában. Kettőt is elkezdtem Neonban, hát az annyira lekötött és annyira élveztem, hogy legszívesebben azonnal kezdtem volna a következőt. Nyilvánvaló, hogy ha nem céltalanul bolyong az ember, akkor élvezni is tudja a játékot. Mekkora kiakadás volt a láthatatlan falak miatt, még egybe sem futottam bele, mert nem akartam elszaladni a semmibe!
-
törölt tag
válasz
Triathlete
üzenetére
Ez kb. az egyetlen értelmes dolog, amire az outpostok jók amúgy, ezen felül egy teljesen értelmetlen, öncélú loop (nyersanyagot gyűjtesz, amiből outpostot építesz, amivel... nyersanyagot gyűjtesz, wp, köszönöm) az egész.
Mikor megnéztem, egyből az volt a kérdésem, hogy: Ennyi?
Én nem használom erre sem mondjuk, mert a questeket bőven elégnek érzem erre, de pl. speedrunnál, vagy ha valaki próbálgatni akar, jól jön az xp darálás.Persze tudom, vannak olyanok, akik ezzel is képesek elszórakozni 100+ órát, ez alatt én inkább végigtolok 3-4 másik játékot vagy elolvasok 3-4 könyvet, de nem vagyunk egyformák. (vagy ha már Starfield, ezalatt végigtolod az összes questline-t, illetve magát a játékot és belekóstolsz NG+-ba)
A hajózós résszel ugyanez a gondom, megint oké, ha valaki ezzel akar szórakozni, de sok értelme gameplay szempontjából nincs. Az űrharc amúgy is fapados és nem igényel túl sok stratégiát és skillt, erősebb hajó és cső. A Freestar rangeres questline ad egy olyat, amivel kész is vagy.
Persze ezek nem igazán open world rpg elemek, hanem ilyen más műfajokból összekukázott valamik, úgyhogy szerencse, hogy nem is kötelező velük foglalkozni, ha nem akar az ember. Egy lehetőség az ilyen Sims-et, Minecraftot meg hasonlókat kedvelő játékosoknak, hogy szöszöljenek vele.Összességében az a legviccesebb, hogy szerintem ha pont azokat az elemeket hagyod a francba, amivel a játékot igyekeztek eladni (űrhajós rész, outpost, a teljesen random bolygók felderítése), és amiket én csak ilyen korcs összedobált töltelék baromságnak érzek, akkor sokkal jobb élmény a játék és egyből feleannyira sem érzi az ember úgy, hogy csak rabolja az idejét. Nálam az is rengeteget dobott, hogy az esszenciális dolgokon (értelmes first aid cuccok, lőszerek, skill magazinok, credit, fegyók/ruhák, digipick) túl nem veszek fel semmit, így közel megszűnt a kukázás-hulladékleadás loop is. Semmi hátránya nincs, és előnye, hogy az alatt az idő alatt az érdekesebb dolgokra tudsz a játékban fókuszálni.
-
myckey
veterán
válasz
csicskusz
üzenetére
Igen !
Írtam, hogy simán halok normálon, ha ész nélkül rambooozok, de nem nagyon fordul elő, ezért többnyire nem dobom fel a pacskert. De benne van !

Sok medpack fogy, meg stimuláns....Társ is sokat segít, ha éppen nem hátráltat.A szörnyek meg a mecha dolgok, gépágyúk....lazán leölnek.( de a gyengepontok gyakorlása, sokat segít , más fegyver vagy képesség )
Én szeretek, fegyvertussal, basltával is operálni. hatékony
-
Bad Pritt
félisten
Hát igazából olyan sok minden nincs talaj alatt, meg ami van az statikus, szóval nem az van, hogy tengert szimulálna 0-24 a lábad alatt.
Xboxon rengeteg apróbb meg néhány nagyobb hibája is van a játéknak sajnos, amik rendszeresen előjönnek a napi egy-két crash mellett, ilyesmikre kell gondolni:
Mókásak tudnak lenni, meg el lehet bagatellizálni, de az a tény, hogy ezek a hibák tulképp a játékmotor leánykori neve óta még mindig itt vannak egészen szánalmas képet fest a Bethesda hozzáállásáról.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Amúgy lehet itt is sokat ront az FPSen a tény, hogy a föld alatt is sokminden van amit ugyan úgy számol a gép. Minden is tényleg építőelemekbő van öszerakosgatva. Vid szerintem vicces és tényleg túlmutat a játékon és ahogy említi is az egész Bethesda rpg engine sajátosságait használja ki és a szokásos elemeit megtalálni itt is mint más játékaikban. Fallouttal játszottam valamennyit, de nem jött be, ez viszont igen.
-
Triathlete
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Bocs, nem feltétlen neked címezve, de még a témához kapcsolódik. XP farmolás legegyszerűbb formája akit érdekel, 950credit befektetéssel [link]
Szerintem elég olyan helyet találni ahol az aluminium és a vas jelen van, ide bázist építeni, majd kitermelést indítani, aludni, adaptive frame-et készíteni, ezt ismételve, többször majd eladni. A helyszínek (kitermelés és eladás) fontosak a videóban, főleg mikor mondja, hogy a kitermelés UT-ban történik és emiatt van 60x-os szorzó a bolygón mert ott egy óra eltöltött idő, 60 universal time egységnek felel meg. Tegnap két szintet sikerült ugrani (30-32) így, mert a quest logban lévő küldetések már elég kevés XP-t adnak, lehet át kéne fáradni más helyszínekre, amik a szintemnek jobban megfelelnek, de érdekel kb. minden.
-
törölt tag
A felszerelés teszik, eddig a Constellation ajándékokat használtam, level 21-re sikerült összerakni egy Bounty Hunterhez méltóbbat

-
Bad Pritt
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Válaszolok én: baromi sok okosságot elmond a videóban, amikhez nem is kell feltétlen megtörni a játékot, érdemes végignézni az egészet. Elején a money exploit inkább egy érdekesség, nem hiszem, hogy sokan elkezdenek out of bounds járkálni a világban rejtett ládákért, viszont az infinite xp exploit hasznos lehet mindenkinek akit érdekel a játék minden aspektusa és nem akar új karaktereket indítani és mindenhova dobálna pontokat. Az a megfigyelés érdekes, hogy a gyilkolásért kapott xp csak szintfüggő, egy lvl 10-es ártalmatlan bogár kb. ugyanannyi xp-t dob, mint egy tökig felfegyverzett kalóz, szóval érdemes bogarakat gyilkolászni inkább minden bolygón alvás után.
A combat része a videónak talán a leghasznosabb, mert szerintem sokan nem nézik, hogy a különböző skillek hogyan működnek egymással és mit mivel érdemes használni, hogy még egy gyenge fegyverrel is orbitális sebzéseket okozzon az ember, aztán a low health csak egy bónusz az egészben.
Az meg szimplán egy baromi jó észrevétel az űrharcnál, hogy a hajó közepét célozza az AI, szóval ha valaki komolyan veszi ezt a részét a játéknak akkor érdemes valami amerikai fánk alakú hajót építenie, ami középen üres és sosem találják el.
Ezt megfejeli a szarkasztikus humorával, mellé nem ócsárolta a játékot, láthatóan élvezi és tudja, miként működik, szóval a közösség számára is tud hasznos észrevételeket tenni.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Megnézem, hely van rá a hajón és tök jó poén hogy magától lő elég nagy szögben és célozni sem kell. Nyilván kevesebbet sebez mint egy rendes de olyan hajót építek ami leginkább egy darab kő mobiliításával rendelkezik. Amolyan nagy dög gunship lenne ami nem forog össze vissza csak tankol és lő. (shield-re is raktam meg a legjobbat keresem ami csak van)
Első bolygónak meg Bessel III-b lesz. Ezen van minden ami kezdőhelynek kell. -
Bad Pritt
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ballistic? Nekem úgy rémlik van. Deimos állomáson nézd meg Mars mellett, ott minden dandy cuccot megtalálsz.
-
Létezhet hogy nincs A class automata hajó ágyú? Nem találok sehol. Raktam rá egy skill pontot mert az lenne a másik amit használnék a paricle beam-ok mellé. Bár nem tudom hogyan lehet majd kikapcsolni ha nem akarom szétlőni teljesen az ellenet. Így is elég gyakran döglenek meg ha szétlőttem az engine-t pedig kellene a pénz a romos hajókból.
A hajót inkább nem mutatom meg, egy szörnyszülött össze vissza alkatrészekkel elnyújtott hajótesttel.. Mint ha ez ET-t megette volna valaki és kihányta volna kétszer. -
törölt tag
Nem tudom pontosan, most 43 óránál vagyok, ebből szerintem a Freestar Rangers 7-8 óra lehetett, a jutalom hajóból leginkább csak levettem elemeket + átszínezés, ez kb 30 percet vett igénybe.
A cockpit cserén gondolkodok még, picit sokat takar ki belső nézetben, mondjuk maga a beltér jól néz ki benne.
-
Anti-Hero
aktív tag
Ez már tűzerő.
-
myckey
veterán
Persze, nekem még él a fejemben, mikor ki akartam takarítani a Sysdef állomást küldiben, aztán amikor lecsatlakoztam róluk, sikeresen szétlövöldöztem 1-2 órán át mindenkit is...agyonverték a hajómat

Vasco a best számomra, leoltja az ellenséget, és néha hatalmas akadály, de sokszor szétlövi a mindent is ! Jókat lehet velük ökörködni.
Saraht már hanyagolom, mer nem ettszik neki, ha pofán verem az NPC -ket, ront a viszonyon.
( fekete démon átvette a helyét ) Én sem haltam sűrűn, de nem is hardon vagyok.
Itt is kontroller megy, néha bill+egér is befigyel, viszont nagyon ritkán....
Kontrollernél, jó a levegő visszatartás, mikor próbálom leadni a sniper fejlövést, az hasznos mint midnen játékban. -
Rossi
addikt
Jó, nyilván ésszel kell belemenni a tűzharcba.
Fedezékből egyesével szépen le kell szedni mindenkit, ha kell, hátrálni fedezékbe, folyosó elejére, aztán osztani a fejlövéseket, vagy közelengedni őket és rövidcsövűre módosított sörétessel kínálgatni.
Meg lehet hagyatkozni a companion-ra, egész szépen aprítanak.17 óra alatt 2x haltam meg, egyszer a Razorleaf felszedésénél rossz betűre léptem, egyszer a Tau Cetin a terrormorph elhadart simogatása tett róla.
Bocs, lehet, hogy 3 volt, a Kreet-en a legelején egy beomlott bányában asszem sikerült a helyi faunának, miután még béna voltam a jetpack-kel, és leestem közéjük.
Pedig nagyon hiányzik a célzás rásegítés, nem vagyok egy kontroller sniper.
-
myckey
veterán
Én normálon játszom, és a nagyobb szintű ellenfelekkel szemben, simán halok, ha ész nélkül megyek bele a tűzharcokba.
A fedezékezés, tölrési mechanizmus, eltérő fegyverek, akár snimerpkedés vagy jetpack használata, bekerülés stb...mind egész élvezetessé teszi a játékmenetet, a szörnyek és mindenféle idegen szarok pedig fél gőzzel agyonbxnak, ha úgy tartja kedvük, és csapatosan jönnek rám...1-2 napja, valami elcseszett kinézetű, póktengeriherkentyű szerelemgyereke támadott be, hajóra kergettek.
( és alacsonyabb szinten voltak, mint én, de sokan ) -
Rossi
addikt
Egyrészt éppen megmentetted az életét, másrészt hozzáértél egy Artifact-hoz, amiről ő már akkor tudta, hogy innentől kezdve különleges vagy, és számukra nélkülözhetetlen. A bányász csajnak meg fingja nincs az egészről, nem tudta az Artifact-ról, hogy mennyire értékes.
Így jobb?
A gunfight szerintem is nagyon könnyű és kiismerhető, hard nehézségen még nem sikerült meghalni azért, mert lelőttek volna.
Terrormorph már más tészta.
De ha nehéz játékkal akarok játszani, akkor ott az Elden Ring, ami meg semmi másról nem szól, mint meghalni 52x, mire meg tudod ölni az aktuális boss-t.
-
törölt tag
"Ez pont az a mérgező, suttyó tartalomgyártó, aki abból él, hogy mindent IS ócsárol. Láttunk erre tengernyi példát a Cyberpunk-nál is. Ha már értelmes tartalmat nem tud gyártani mert sötét mint az éjszaka, hát marad neki ez."
Kicsit ironikus ez a bekezdés, ha már ócsárlás a téma, tekintve, hogy sem azt nem sikerült dekódolni, hogy mi a lényege a csatornájának, sem azt nem látod, hogy aki sötét, az nem fog összelapátolni 750 millió megtekintést, nem csinál 600+ videót (szerkeszteni, ötletelni, menedzselni a csapatot, stb.), amire még mindig van érdeklődés, illetve annak nem lesz 6 évvel az első videója után is ilyen aktív nézőközönsége és napi 350k átlagmegtekintése, amivel Adsense-ből, Patreonnal és az ajándékboltjával havonta keres annyit, ami nálunk évente sincs a többségnek. Mondom ezt úgy, hogy nem kedvelem őt sem és a tartalmát sem.
Emellett nem értelmes tartalmat nem tud gyártani, a sikeres tartalomgyártók nagy része tudna, viszont olyan értelmes tartalmat gyártani, amit sokan néznek, és pénz is van belőle, na az már sokkal nehezebb falat, elég szűkös ugyanis a keresleti oldal.
"a youtuberek ez a fajtája direkt, szándékosan képes előidézni problémákat a játékban"
Ez a Starfieldben minimális kreativitást igényel, ráadásul mára már kb. 100%, hogy nem véletlenül van így és az Oblivion óta a Bethesda tudja, hogy milyen marketingereje van a mémeknek, amivel játékosok millióinak szemei elé kerül a játék, zéró plusz költséggel. Bugok, exploitok, vicces szituációk, és már eleve az, ahogy az NPC-k, párbeszédek, illetve az akció kombinációja működik, gyakorlatilag tálcán kínálják a lehetőséget. Ha valakinek tengernyi tapasztalata van a játékokkal és ebből eredően egy kicsit is érti a játékok nyelvét, akkor ez a jelenség a Bethesda játékokban gyakorlatilag kiszúrja a szemét.És kétséget se legyen, a Bethesda is nagyon hálás Spiffing Britnek ezért a videóért. Újabb szemek, újabb emberek akik rádöbbenhetnek, mennyire "fun" ez a játék, újabb potenciális vásárlók. Így működik.
-
Micsurin
nagyúr
Mentettem tegnap a hajón ma megnyitom... kolléga farkas szemet néz velem. A SAJÁT HAJÓMON.
Ez, hogy spawnolt ide? De de most komolyan ez, hogy spawnolt ide? Tegnap nem volt itt ma betöltöttem és itt van, ha visszatöltöm a mentést megint akkor viszont már nincs újra itt a hajón. Bespawnolta ide de csak 1x a játék csórit, de ezt mégis, hogy...

-
myckey
veterán
[One of the more awesome random chain of events in the game
Ott a felszállás, meg az űrharc...
más szemszögből, mint a szokásosIlyet is tud a game, és klassz !
Urby66
Az eleje, az kb. a bevezető/gyakorlás...ne a sztori elején akadj fenn, sztm. Ebben a játékban pár óra....nudli.
FO4 től előrébb tart...az ellenfelek meg majd lesznek másmilyenek is, mikor kifektetnek.
New Atlantis...hát ez van. Pedig elég jól kidolgozták.
Egyelőre még ne add fel, jó játékot !
-
Hát megvolt az első pár órám a játékkal, és eléggé vegyesek az érzéseim. Kezdem azzal ami nem tetszett:
A sztori kicsit bárgyú és hiteltelenül indul:Lelövök pár kalózt az elején, és a koma máris nekem adja a hajóját, ő meg ott marad helyettem, mondván, hogy az összes kalóz a nyomában lesz, ezért segít a bányászoknak ha már rájuk hozta a bajt. Aztán 10 perc múlva már mégis nekem kell kidumálnom magam a szarból a kalózvezérrel. És a legelején is a bányász csaj apró haszonról, kemény munkáról dumál amikor tudja, hogy az artifact miatt vagyunk ott.
Én szeretem ha lassan indul a sztori, van idő beleélni magam a játékba, szokni a helyzetet. Itt szerintem minden túl gyorsan történik az elején.
A karakterek mozgása az arcok, a gesztusok, az érzelmek kb a Fallout 4 szintjét hozzák. Nekem a mostanában játszottak közül a God of War és a Cyberpunk karakterei a mérvadóak. Ott minden egyes érzelem kint van a szereplő arcán, itt meg csak annyi, néha húzza a szemöldökét, és felnevet. Testbeszéd egyáltalán nincs,ha ülő emberrel társalgok a teste mozdulatlan. Szerintem ma már ez kevés, és számomra nagyon illuzióromboló. (főleg úgy, hogy ezek a fő karakterek, nem csak random NPC-k)
Nekem nagyon furcsa, hogy a karakterem nem beszél.
Az ellenefelek intelligenciája egyenesen csapnivaló. Legtöbbször csak állnak és várják, hogy lelőljem őket (hard-on játszok), ha már nem lát, nem érdekli, hogy fél perce halomra lőttem a társait visszatér a nyugis rutinjához.
New Atlantis egyszerűen gagyi ahogy kinéz. A fű, a fák, a víz, a járókelők... Szintén csak a Cyberpunkhoz tudok hasonlítani, ott tényleg elhittem, hogy él a város. Itt olyan mintha még ez a része a játéknak nem lenne kész.
És itt jönnek a számomra pozitív dolgok:
Vannak helyszinek amik viszont fantasztikusak. A már említett kalóz rejtekhely az elején, az űrhajó belül, tökéletesen jól kidolgozott és hangulatos.
A pár óra játék alatt bug, vagy hiba nem volt, és a gépeme (Ryzen 5500, RX6800) átlag 80 fps-t tud a játék 1440p-ben és nem is tölt sokat.
Rengeteg az apróság a részlet, ezernyi bizbaszt lehet gyűjteni amiből fejleszteni, építeni tudok.
Minden sarkon szembe jön egy küldetés, órákra el lehet veszni a mellékszálakban. (talán ez egy kicsit negatívum is, mert így nem tudja az ember, hogy kihagy-e valami érdekeset ha nem csinálja meg mindet..)
Rengeteg az apró lehetőség, játékmechanika ami működik és ki lehet használni. (mission board több helyen, meg lehet próbálni feltörni a bankautomatákat...)
Mindenhol történik valami, kis közjátékok beszélgetések amik az adott helyzethez igazodnak.
A gunplay élvezetes, tényleg látni, érezni a fegyverek közötti különbségeket.Szóval számomra egyenlőre nem az év játéka, de tuti, hogy még folytatni fogom. Meglátjuk mi sül ki belőle...
-
Ellia
addikt
-
myckey
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nálam is előferdül M.2nvme, hogy beakadásnál a hang is úgy marad, stb...
rá is próbálnék, ha nagyon idegesítene, de most a frissítéssel is javult a szitum.Vesa
Van már "pár" órám ,de erősen agyalnom kell, milyen hibák voltak...egyedül, egy-egy grafikai bug jut eszembe.
teljesen jó.......

Jó buli a grav.képesség -
VikMorroHun
őstag
Vótmá, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: lemez gyorsítótár aktiváló mod.
Kell neki SFSE (vagy valami egyéb, amiről eddig nem is hallottam). SSD-n is jelentős teljesítmény javulást okoz. Nálam pl. megszűnt a micro stuttering.Sarah egész jól bírja a 462 C fokos hőséget a zsilipben, űrruha nélkül.

-
Vesa
veterán
Ez pont az a mérgező, suttyó tartalomgyártó, aki abból él, hogy mindent IS ócsárol. Láttunk erre tengernyi példát a Cyberpunk-nál is. Ha már értelmes tartalmat nem tud gyártani mert sötét mint az éjszaka, hát marad neki ez.
Ilyen hibákkal a 70 órám alatt még nem találkoztam. 1-2 kisebb grafikai glitch volt, de semmi ilyesmi.
Be tud menni a 3D modellek alá egy bug miatt, ok, nagy dolog, legtöbb játékban van ilyen a megjelenéskor. CP-ben is volt, nem is egy. Komolyan, ezeket direkt keresik?
Az a probléma ezekkel a "tartalmakkal", hogy kényszeresen izzadva keresnek minden kis apró baromságot a játékban, amit aztán összevághatnak egy videóba, hogy félrevezető módon úgy tűnjön, mintha a játék ilyen lenne. Holott az összekép egészen más, mert mondjuk 10 óránként egyszer találkozol valamivel maximum. Nem beszélve arról, hogy a youtuberek ez a fajtája direkt, szándékosan képes előidézni problémákat a játékban, hogy aztán legyen "tartalma", amire klikkelnek a nézők, neki meg csörög a kassza. Hányinger szerintem. -
Ellia
addikt
Najó ez a ládás olcsó megoldás meglepett...
-
mvkly
senior tag
Kénytelen leszek újra megcsinálni, mert 135ezer a bounty. Meg az még vili, hogy őröket, zsoldosokat lődözök, de mikor sikongató aktatologató, viszont pisztollyal hadonászó Giziket kellett darálni, azt egy kicsit furcsa volt. Nem éreztem közben magam az Ezer Csillag Igaz Gyermekének
-
mvkly
senior tag
Kérnék egy kis segítséget. Erős sztori spoiler.
Walter-Neon City-Artyfactküldetés. Fizetés helyett lődöztem, mint a hülye, végén Neon biztonságijaira is, hogy kijussak a bolygóról. Ezzel Neon City no-go, amíg ki nem fizetem a 100+ ezres bounty-t, gondolom? Végét leszámítva csak a starttól van mentésem, mikor Waltert felszedtem a Lodge-ban. Kb. 1-2 órám megy kukába, ha a pity-puttyal eltoltam a Neon-i küldiket. -
Vesa
veterán
válasz
freddirty
üzenetére
"Pl. NMS szerű hajózás/utazás?->kevesebb quest és világ."
Nem tudnak NMS típusú töltőképernyő nélküli hajózást megoldani, még ha akarják sem, mert a motorjuk nem tudja ezt kezelni. Nem erre lett kifejlesztve. Ahhoz teljesen új motorra kéne váltaniuk, ami egyelőre kizárt.
Más: Újabb durva hiányosságba futottam. Nem lehet sem falakat, sem kerítéseket építeni.
Vagyis azt el lehet felejteni, hogy körbekerítsünk egy outpostot. Illetve meg lehet oldani bénán, konténerekből felhúzva, de na...elég alap dolog kéne legyen egy fal. -
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nálam ddr4-4000 a max amit a proci bír 4 csatorna 8db 16gb-os ecc reg 3200-as hynx djr ram. Aktív hűtéssel 35fok. Ramok 50-60w-ot esznek játék alatt ami azért nem kevés.
Videókártyát 150w-on hajtja max, átlag inkább 100-120w ami vicces kicsit mert közbe meg coil whine hangja van szóval valami el van cseszve rendesen (álltalában csúcsra járatva van hangja, venti viszont halk talán vram-ot is izzasztja meg?). Ha csak fogyasztást nézzük akkor proci kb 20-35%, videókártya 60-70%, ramok 90-100% a fullos tesztekhez képest. Táp venti szerintem nem mozog, eco-ban van passzívan 40% alatt.
Elméletben a játék a ram-vram-imc-ssd részen dolgozik a legtöbbet, legkevesebbet a procin, videókártyán de utóbbira majd lesz driver, Intelem van szóval most nem mérvadó hogy azt mennyire terheli. -
Ellia
addikt
Azokhoz akik végig értek a storyn és ng+-ban folytatják:
Ugye az alap, hogy mindenki megvan a Lodge-ban csak nem ugyanaz a személy, mint az előző univerzumban - ettől függetlenül fel fogják ajánlani a hozzájuk tartozó küldiket? Lehet ilyenkor is teljesíteni? -
BusinessGuy
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A játék durván érzékeny a ramra, van jópár videó róla mennyire skálázódik a ramoknál,és amit a legjobban szeret az a minél magasabb ram sebesség.
-
myckey
veterán
Gulupeti
Én már elég sokat írtam , hogy akad a játék..de élhető volt. Most egyértelműen javult.
30 órában 2-3 fagyás volt, ebből lett asztalra kivágás a peccs óta. ( kevésbé macerás, végtére is haladás...hibaüzenet nincs, nem is volt )kékhalálom az már ideje van, előferdül.ezt is beszéltem
AMD 68 avg fps-t ír, összegezve. Ez elég jó, tekintettel az i56600K és 16gb ramra. VGAm az jó.
Simán jól fut a game, még idősebb, és nem túl acélos komponensekkel is. -
válasz
Piistii
üzenetére
Procit nem hajtja meg igazán (100-150w körül, 500w tdp amúgy a max amit kiír eddig), ramokat viszont igen. Videókártyát meg változó mértékben, coli whine is van.
Fogyasztásmérő játék alatt 300-350w-ot mutat konektorból.
Talán kissé túlterveztem a hűtés a procira de nincs is fullon hajtva. [kép] [kép] [kép] -
freddirty
senior tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Igazából én nem tudom nekik nagyon felróni az űrharc egyszerűségét. Ez a játék egy vérbeli bethesda rgp, a világra és a questekre építve. Minden más csak díszítés és extra elem. Nagyon sok jó helyről lopkodtak össze elemeket (mass effect, NMS, cyberpunk, etc..), létrehoztak egy jó univerzumot, de ennyi nem akartak túl sokat és azt le is szállították. Kiváló állapotú a játék, élvezetes, a sidequestek és a világ elviszik a hátán, a main quest meg a malter, összetartja a falat, de nem az a lényeg az egészben. Ha többet akartak volna a bethesdánál akkor vszleg máshol kellett volna vágni. Pl. NMS szerű hajózás/utazás?->kevesebb quest és világ. Nem csodálkoznék ha jövőre jönne egy starfield "050"

-
LÁZ
addikt
vajon ha bounty van vmiért rajtam, akkor a térképen adott bolygóra nem enged utazni?
elvinném a 2 tudóst A-ból B-be, sidequest, de AC-ból azt mondja, hogy a fast travel nem engedélyezett, a két bolygó között félúton lévő kezdő naprendszerbe tudok utazni, de ahonnan felvenném a tudósokat (Cheyenne), az a bolygó/rendszer piros színű , 8as vagyok, a pick-upos helyre 5öst ír a térkép. -
törölt tag
Valaki kérdezte múltkor a steam kártyákat, nekem most kilépéskor ide dobott 4db-ot, pedig csak a Rangers záró részét csináltam meg.

-
Staradder
tag
Valaki tudja hogy az Game pass verzió hova ment?
Mert amit a neten találok helyet az nekem üres.
-
myckey
veterán

Megérkeztem a tökmtudjamilyen rendszerbe, majd nekem állnak a turisták....de legalább kaptam pénzt, mert dumáltam velük egy jót.
Ideje volt, hogy történjen a sztoriban is, "valami" érdekes...( nem én leszek, aki keresztül megyrohan rajta, az új funkciók meg nyúgémplusz miatt, az már biztos...30 óránál ez látszik )Teljesítmény....
Nyomott egy kékhalált a gépem,de már ez megy pár hete.
Ellenben a játékban kevesebb az akadásom, az biztos. -
VikMorroHun
őstag
válasz
Piistii
üzenetére
Cserélj hűtőt. Nálam nincs változás.
Viszont volt egy érdekes dolog: Le akartam szállni Jemisonon, de elfelejtettem, hogy két napja felszedtem egy csempészárut. Még éppen sikerült elugrani onnan, mielőtt elkaptak volna. Kiszállok The Den állomáson, 2 másodperccel később Sarah megharagszik rám, "nem akar részt venni ebben", a biztonsági őrök tüzet nyitnak, Vasco lelövi őket, én meg csak néztem, hogy mi van?!
-
Piistii
tag
Másnak is nagyon melegszik a processzorja? A patch óta figyeltem ezt meg. 85-90C is eléri.
-
Piszmaty76
aktív tag
-
jocee777
tag
Üdv!
Használja valaki a Nexusról ezt a modot: Ship Builder Tolerance Tweaks? Rendben működik nála? -
sittes79
addikt
Votma?
-
Vesa
veterán
Nincs. Menüben le tudod venni az érzékenységet 1-re, de nem elég sajnos. Ez a mod van, de nem próbáltam még ki.
Hohó, és van már limit kiiktató mod is!

Illetve, hogy teljes legyen a kép, van már MOD, ami megnöveli az építhető outpostok számát (ami ugye default csak 8, a moddal akár 200 is lehet)
-
Vesa
veterán
válasz
gulupeti
üzenetére
Én szívesen építenék egy komplett várost, de jelenleg lehetetlen. Az alapozás ahhoz kellene, hogy pl. tereket, járdákat lehessen csinálni, mert jelenleg csak le lehet tenni az épületeket a semmi közepére és ennyi. Sajnos el vagyok kényelmesedve, mert a Fallout 4-ben az építést olyan szinten tették rendbe a modderek, hogy gyakorlatilag tényleg csak a képzelet szabhatott határt az építkezésnek. A vanilla ott sem remekelt annyira. Itt is elérhető lesz majd mindez, de az még sok-sok idő lesz. Addig is marad a szenvedés.

Illetőleg itt is jelen van a Fallout 4 építési limit megoldása, amit élből ki kell irtani, mert anélkül nem lehet nagyobb dolgokat építeni.
-
-
Az épületek szépen állnak lejtős talajon is, az ötletesen meg van csinálva szerintem, de ha már lerak az ember egy workbench-et a szabad ég alá vagy egy hálózsákot várakozás gyanánt, na azok elég érdekesen állnak. A lejtős rész tetején érintkezik a talajjal, a többi része meg csak úgy lóg a levegőben.

-
myckey
veterán
Figyu, ez alapján nekem nagyon bejön a lakberendezése...

[ I've fully decorated one of the Akila homesKlassz !
A mikéntjét nem vágom, annyi ebben a sazrban a teendő, viszi a játékidőt,( ha gép elé jutok) de majd ebbe is belefogok, egyszer.
Oriic...
Igazad van, de hát az is jó. Fasza univerzuma van...
Rengeteg hajó van, ami nagyon megkapó -
Vesa
veterán
"Aztán láttam, rendkívül szépen berendezett házat is"
Nekem nagy kedvencem az építkezés minden játékban, de itt ez eléggé el van baltázva. Pl. olyan egyszerű dolgot, hogy párhuzamosan rakj le egy asztalt a fallal, gyakorlatilag nem lehet megcsinálni. Mivel a forgatás sebessége nagyon gyors, még a legapróbb egér klikkre is túlszalad, nem lehet belőni. Menüből ugyan levehető az érzékenység, de csak 5-ről 1-re, és az 1 is nagyon gyors. Fallout 4-ben ezt az értéket 0,1-re lehetett levinni, ott már szépen lehetett pozicionálni a tárgyakat. A Starfieldben egyelőre kínszenvedés. Mondjuk van már rá valami mod, majd ránézek, mennyire hasnzálható. Vagy mondjuk ha leteszek egy nyersanyagtárolót, majd mellé snap-elve egy másikat, akkor nem tekinti úgy a játék, hogy azok egy csoportba tartoznak, hanem külön output linket kell létrehozni mindegyikhez, hogy működjön. Ilyen apró, de rettentő bosszantó dolgokban visszafejlődött az építés. Ráadásul továbbra sem találok alapozást...Mindegy, ezt majd modokkal fogják orvosolni, ahogy a korábbi játékoknál is.
-
Vesa
veterán
válasz
Piszmaty76
üzenetére
Most jövögetnek a toolok, pl. a Script Extender már kint van.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
freddirty
üzenetére
Épp ez a bajom... RPG létére Kegyetlenül lecsontozott az űrharc és nem épp az irányítás fordulás etc-re gondolok nem Elite-et szeretnék én ide félre ne érts.
Csak örülnék ha érezném, hogy RPG és ez nem a hajóépítés ténye hanem annak mikéntje. Nincs tényleges build egy egy hajóra az univerzális megoldás meg egyszerűen megöli az immersiont. Nincs meg a feel, hogy le kell szaggasd energia fegyverrel a pajzsokat majd mehet neki a sínágyú had szakadjon. De mi van ha van neki... nem tudom érthető-e.

Gave Úgy úgy, nem baj ha az energia fegyverek sustain-ek hisz a reaktor dolgozik de a ballistic igenis legyen ammo-os egy railgunt gondoljak meg mikor veszek elő, egy egy ütegen agyaljak el megéri-e már most ekkora távról püfölni vele vagy épp a shieldre pazarolni etc etc. Rakéta? VÉGKÉPP, annak kéne a leginkább drágaszág effektusnak lennie, hogy 3x meggondolod mikor ereszd el őket.
-
törölt tag
válasz
freddirty
üzenetére
Szvsz, ha legalább 2 weapon class limitált ammos lenne, jobban megérné gondolkodni mikor lövi ki az erősebb dolgokat az ember.
#1 sustain dps mód, (ahogy most van kb a laser és a particle beam)
#2 burst + cooldown,
#3 precision burst VATS módban.Rakétákra egy preload gomb, és akkor meg is van egy alap Star Trek feeling.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2 - Mario Kart - Gyári tok - Gyárli fólia
- PS3 Slim 320GB (CECH-2504B) Számlás 2 kontroller + PS Move szett + 12 játék!
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Fotó állvány eladó
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az a probléma ezekkel a "tartalmakkal", hogy kényszeresen izzadva keresnek minden kis apró baromságot a játékban, amit aztán összevághatnak egy videóba, hogy félrevezető módon úgy tűnjön, mintha a játék ilyen lenne. Holott az összekép egészen más, mert mondjuk 10 óránként egyszer találkozol valamivel maximum. Nem beszélve arról, hogy a youtuberek ez a fajtája direkt, szándékosan képes előidézni problémákat a játékban, hogy aztán legyen "tartalma", amire klikkelnek a nézők, neki meg csörög a kassza. Hányinger szerintem.