- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat, így már könnyebb lesz pénzt csinálni.
Mivel még alacsony szinten vagyok, nem nagyon akartam moddolásra költeni, mert hamar értéktelen lehet az eszköz amire szerelek.
Ellia:
Igen, látható némi mozgás, de azt hittem úgy oldották meg, mint a Skywalker Sagánál. Megnézem meg tudok e kerülni egy kisebb holdat.gulupeti:
Egyszerűnek hangzik, lehet teszek egy kis kitérőt az említett bolygón.
VikMorroHun:
A Rev-8 sok bolygón gyakorlatilag használhatatlan, de azért megveszem szerintem. Melyik ez a rejtett jetpack funkció? Egy adott packhoz vagy skillhez tartozik? -
VikMorroHun
őstag
Szerintem meg azt kellett volna, hogy kiadják az Elder Scrolls VI-ot némi fejlesztéssel, és közben dolgoznak a Starfielden. Valahogy nem látom, mi szükség lenne egy csomó dologra abban, amit ehhez a játékhoz kellett kifejleszteniük (úgy-ahogy). Pedig ez volt a hivatalos indoklás, ezért kell ebben a sorrendben kiadni őket.
-
myckey
veterán
Beszarás miket nem adnak ki

Ezt a letapogatót mennyit kérleltük mikor kijött a játék... a fenének kell ki és be lépkedni, mikor odaérsz egy nyomorult ajthoz.
Na, így bő fél évvel , miután kidobták...sikerült implementálni ezt a nagyon erőforrásigényes, és bonyolult mechanikát.
-
myckey
veterán
Gratula a képekhez !
Az atmoszféra parádés a játékban, a fény és az árnyék, meg az anyaghasználat ami kiemeli a megjelenését az egésznek, a tucatból.
Én is lőttem raklap képet, akkoriban. Lassan megint bele kellene ugrani, lekapni pár frissítést...Látom jönnek az updatek, jó hogy foglalkoznak vele, kell is.
Nálam mondjuk nuku mod használat, meg Graf. is natív. AMD softw alól van bűvészkedve picit.
SMC 5001
Nagyotmondás, Uff !
Köszönjük emese ! -
Köszi.
Megvárom ezt a nagy javítást.
Amúgy most jutott eszembe, hogy mi adta az utolsó lökést ahhoz, hogy abbahagyjam és elfelejtsem a játékot:
Neon szálloda (talán, valami ilyesmi rémlik) lifttel az emeletre, kiszállok, de nem tudok bemenni az ajtón a quest folytatásához.
Foglamam nincs melyik küldetés ez, de felhúzott annyira, hogy a CP2077 Phantom Liberty megjelenése óta a játék felé sem szagoltam, pedig valami horror árú premium edition-t vettem.
-
Nagyon szép az első....szinte kedvet kaptam folytatni a játékot, 2 hónap után, mert még mindig nem vittem végig.

Közben vga-t is cseréltem, azért a 3070Ti-al nem ment szépen....persze ez inkább a hulladék optimalizálásnak köszöhető.
Mikor jön a híres patch, amiről hallani sokat? -
myckey
veterán
Nem kell itt foglalkozni a károgókkal, mindig akad belőlük...elég !
Steam is vicc kategória, meg ezek az értékelések, ugyan már....
ahogy akarják, úgy csavarják a statisztikákat is.De ez nem csak erer a játékra igaz, az élet egyéb területén is tetten érhető !
Persze ettől még a játék olyan, amilyen. Idővel remélem jobb is lesz.

szrk
Bár a fejlesztőbrigád, nem iparkodik...
-
Urby66
aktív tag
Elvileg van egy jó 20% előnyöd a videokártya miatt. Plusz olyan 2-3% mert a processzorom csak PCI-E 3-at tud. A többi pedig jöhet a 5600X dupla L3 gyorsítótára okán. Viszont ha jól gondolkodom neked is proci limited kell, hogy legyen, mivel a tiéd sem sokkal erősebb.
Nálam a fenti beállítással a GPU kihasználtság 100% lett az említett helyen, és ami "még fontosabb" a GPU fogyasztás is felugrott az eddigi 180W helyett a maximális 260W-os értékre.
Ha van időd, kérlek próbáld ki az előbbi beállításokat, kíváncsi vagyok jelent-e valamit nálad. -
Urby66
aktív tag
Igen, kb. semmit se csinálnak a játékkal amióta megjelent. Kaptunk FOV csúszát ami akkor már rég elérhető volt, mert a modderek megcsinálták, meg lehet enni rögtön a kaját, ami akkor már rég elérhető volt mert a modderek megcsinálták....
Végeztem egy minitesztet: RX7800XT-m van. Jemison-ban mértem a szökőkútnál az űrkikötő mellett:
1440p Ultra: 68 FPS
1080p Ultra: 75 FPS
720p Ultra: 78 FPS1440p Low: 72 FPS
1080p Low: 76 FPS
720p Low: 80 FPSVégül is skálázódik ha állítok bármit de egyértelmű, hogy a nagy területeket és a sok embert ez a motor már nem tudja kezelni. Egy nyugisabb helyen (pl. egy kutatóbázison) megvan a 120 FPS 1440p ultrán. Szóval igen, biztosan az a baj, hogy nem elég erős a gépem.

-
Urby66
aktív tag
Igen, én is így voltam. A kezdeti lelkesedés után valahogy abbahagytam az egészet. Leginkább a sok töltés, idegesített, és hogy az egyik helyen 120 FPS-em van a másikon meg 55.
Nagyon zavar, hogy nem beszél a karakter, és észrevettem, hogy egy idő után minden küldetés ugyanolyan lett. (Menj át innen oda - 4 vagy 5 töltöképernyő - öld meg vagy beszélj vele, esetleg adj át valamit, aztán gyere vissza- 4 vagy 5 töltöképernyő -. Szóval kiábrándultam.... Sajnálom, mert rengeteg lehetőség van a játékban, és tud gyönyörűen kinézni, de valahogy nem áll össze működő egésszé. -
Nem kerül be a te builderedbe, utazgatni kell hozzá sajnos, de talán a Porrima III-on, a Red Mileban lévő "hajótechnikus"-t ajánlanám, ott elég sokféle cucc van. Ha már megtaláltad az összes helyet, ahol tudsz venni alkatrészeket, utána már nem egy nagy valami gyorsutazgatni szerintem, de való igaz, hogy jobb lenne minden egy helyen.
#4070gyimger
Köszi! Délután megpróbálom megkeresni ezt a szellőzőt. -
-
negyven2
nagyúr
Ezt a bánya dolgot kb. már az legelején észrevettem én is. Bár mondjuk nekem ott bár a kinézete, belső elrendezése ugyan az volt, nekem az egyikben kalózok voltak, a másikban meg valami lények.
Ami viszont zavar (bár ez igazából lehet csak egyéni probléma), a játék gravitációs megoldása. Mármint szép és jó, hogy minden égitestnek eltérő a gravitációja, de a működésé elég érdekesen van megoldva.
Ezt úgy értem, hogy például a hiába 0.01G-s egy adott égitest, te mint játékos nem fogsz tudni elrepülni. Szemben egy random tárgyal... vagy egy halott ellenféllel (legyen az ember, vagy élőlény). Bár az emberi része még érthető lenne valahol, hiszen pl. gravitációs csizmát vagy a jetpack-et használnak arra, hogy ne repüljenek el egy ugrással. De ez már az állatvilág esetében kicsit más, illúzióromboló (nekem). Vagyis az állatok egy alacsony vagy magas gravitációval rendelkező helyen, ugyan úgy futnak, vetődnek meg minden (ahogy az emberek is). De amint meghalnak akkor akár el is repülhetnek a semmibe.
És itt jön be még egy hiba.
Ugye a hajókon az űrben valami antigravitációs módszert használnak, hogy 1G legyen az űrben is, és valószínűleg ezt használják akkor is, ha az adott jármű a bolygón van (de pl. megtámadott hajokónnál van olyan, hogy amíg nem foglalod el a hajót és nem ülsz be a pilótaszékbe, addig 0G-van). Igen ám, de ugyancsak 1G van egy csomó olyan esetben amikor egy planétán, bemész egy töltő képernyős épületbe... vagy egy random bányába, barlangba. Vagyis a 0.14G-s random holdon, hirtelen a bányában 1G-s lesz a gravitáció. És még épületek esetében lehetne magyarázni ezt az antigrav tech-el, de ott is csak akkor van ez néha, ha olyan része jutsz ahol tölteni kell, mert a simán bejárható részek esetében ilyen nincs.
De ezen kívül vannak még olyan környezeti dolgok, amik azért valószínűleg jobban hatással lennének a dolgokra. Pl ott van a Vénusz, ahol az átlag hőmérséklet 470 fok körül van, és pl. ott a légköri nyomás is kilencvenszer nagyobb mint a földön. Pluszban azért a folyamatos kénsav esők se olyan jó dolog arrafelé...
De az is vicces, hogy találkoztam már olyannal, hogy -30 fokban fagyási sérülést kaptam, de pl. egy másik helyen ahol -180 fok volt ott meg semmit...
-
myckey
veterán
Pont most volt űrcsatám, elszórakáztam vele...párszor haltam, mer sokan jöttek a dögevők
aztán win
A társakkal én beszélgetek viszonylag sokat, az nekenm tetszik. ( gyakorlom angotl is )Egyértelmű, hogy el kell tolni a biciklit, ha valami nem tetszik, a szubjektív az már csak olyan. Van ezer más játék
Lootot én már most is hagyom, kell a görcsnek sok szarság, meg teli a hajó szeméttel
-
SaGa59
őstag
Tegnap én is megkerestem ezt a pontot, eltartott egy darabig, de megvan, kb úgy 50 négyzetméter lehet az a terület, ahol mind az öt anyag egyben van a bólya számára.
Cserébe a holdon találtam hat vagy hét anomáliát is, már reménykedtem, hogy lesz ott egy is, de nem. Plusz volt néhány kalózoktól megszállt „abandoned” ez-meg az, azokat kipucoltam. A legaranyosabb jelenet: mászkálás közben találtam egy űrhajót, körülötte senki. Besétáltam, erre felszállt. A fene, irány a pilótafülke, két crimson kalóz, mentek a levesbe. Beülök a pilótaszékbe, a bolygó körül három crimson flottás hajó. Hallom ám: ez a Mantis, ez a Mantis, csináljuk ki… Addig stimmel, hogy a Razorleaf ott parkol a bolygón az outpostom mellett, de ezek azt honnan tudják? Egy tök más hajóval vagyok… Mondjuk szarrá is lőttek vele együtt, olyan gyenge volt szegény…templom -
myckey
veterán

Én is közel 50 óránál járok, és most érek a Main Quest line közepére...még odébb a zárás, utána jöhet a NG+
így is állok hozzá, hasonlóan mint Te tetted.( nem mélyülök el teljesen az összes játékmechanikában, feladatban -tennivalóban ...ellenben rengeteget olvasok, tájékozódom ezerrel ! )
A felfedezés detto...szarok bele az xp be, kreditbe meg talán a leírás sem érdekel annyira( de ezt olvasom azért ) , egyszerűen csak jólesik látni, mit raktak össze, és kellemes a szemnek és a fülnek, valamint foglalkoztat a 100%
Az űrhajózás, hát van is meg minek is. Egy Everspace NMS EliteD, az más kategória. Itt ennyi jutott. Bár én jól szórakozom az űrcsatákban.
Remélem érkeznek majd a módosítások, mert van hova fejlődnie a játéknak, viszont nem szar ez az alap, mikor valami nem szimpatikus, akkor utána mindig sikerül feldobódnom egy másik részétől.
#3658 Sas7
90 ÓrA jtáék után jöttél rá, hogy lehet bányászni a zűrben?
Ne csináld, hatalmas !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#3660 VikMorroHun
Összehozzák nekünk ezt az űrhajózást, hogy ne kelljen napokig repülni a golyók között

Mint a konzol parancs segítségével az űrséta, amit mutattam.
Néha jó, ha nem minden kpr szar -
Vesa
veterán
Egyébként talán Neonban találtam brutál jó preset hajót is. 300k felett volt az ára, sajnos nem vettem meg. Azóta pedig nem ajánlotta fel sehol. Jobb lenne, ha ezeket nem variálná a játék random, csak egyes helyszínek között lenne más a kínálat, mert így nem tudok visszamenni megvenni.
-
TESCO-Zsömle
titán
Vannak cuccok, amik csak bizonyos LVL után lesznek elérhetőek. Vagy te nem figyelted, hogy -akárhányas szinten vagy most- többféle fegyver van a boltba, mint amikor először körbe néztél? Hajóknál lvl 60-nál nyílnak a legerősebb fegyverek, hajtóművek, pajzsok és reaktorok. Grav meghajtóból 53-nál, üz.tartályból és pil.fülkéből 42-nél, raktérből 36-nál nyílik az utolsó.
-
SaGa59
őstag
Miután
nem találtál véletlenül egy vagy két halott UC őrt valahol és zsebelted ki? Elsőre én sem értettem, miért vadásznak rám, de beugrott, hogy ott az aktuális társam morgott valamit és azóta nem követ. És van a fejemen úgy 1600 credit bounty.a Hunterek legyalulták a fél várost téged üldözve, WATERDACA
Itt is odamész, ahová csak akarsz, legfeljebb túl erősek az ott kóricáló ellenfelek. Ez megvan a FO4-ben is, ha túlságosan lemész délre túl korán egy sima rágcsáló is kinyúvaszt.Más: valaki fedobott egy képet, ahol Andrejának nincs feje. Van neki, csak átlátszó. A kaméleon hatás hajlamos fixen ráragadni a karakteremre is, mikor használom. Ha rám ragad, hiába veszem le a kaméleon sisakot, csak egy újratöltés vagy valami komolyabb pályaváltás szűnteti meg.
-
myckey
veterán
Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák...ami az egyiknek teljesen érdektelen, nem bír semmi jelentőséggel, unalmas, értelmetlen stb....az a másiknak örömet is okoz/Hat.
( van aki meg nem is olyan direkt módon teszi, ahogy írtad, akár céltalanul is elvan. Engem pl mozgat és motivál az is, hogy elkapjak valami ismeretlen helyen, egy remek képet, amire képes a játék motorja )
Abszolúte szubjektív, ami jó az egészben, az a döntési lehetőség, a választás.Egyébként én ettől és attól is tudok vakarózni, de valóban, néha jobban idegesít a Quest gyűjtő mászkálás, használom is az utazgatás ha van rá mód.

-
myckey
veterán
Jah hát persze, az embernek meg "bilibe lóg a keze"

A növényzet is felemás, találtam múltkor olyan képet, hogy csak lestem. Akad ahol tök részletgazdag, máskor meg mintha valaki odahányta volna bizonyos elemeit.
Az egész játékon egyébként rengeteget dob a fény/árnyék,részecske, napszak/időjárás stb..változása is. Azért elég változatos helyek akadnak, lehet szemezni velük, Outpostot is szívesebben épít ott az ember, ahol jól érzi magát, ha belép ( vagy nem,szükség nagy úr )De ha már outpost, én most azzal szórakozom, hogy próbálok több löveget telepíteni, aztán figyelem, miként lövi halomra a bestiákat a bolygón. Tisztára olyan, mint a csillagközi invázióban, cask invázió nélkül...( na jó, nem...de persze annyi véglény nem jött még rám, sehol sem )
Egyébként meg igazad van, azt is lehetne bővíteni,( Scan ) de fene tudja mi lesz még a jövőben.
Most ha mindig kiírnánk ide, hogy mennyi mindent lehetne rajta tákolni, nem győznénk olvasni.
Ami van, az van, olyan minőségben, ahogy... jobb is, meg rosszabb is... de van, ezt nem lehet elvitatni a játékelemek kapcsán ! -
mvkly
senior tag
Kénytelen leszek újra megcsinálni, mert 135ezer a bounty. Meg az még vili, hogy őröket, zsoldosokat lődözök, de mikor sikongató aktatologató, viszont pisztollyal hadonászó Giziket kellett darálni, azt egy kicsit furcsa volt. Nem éreztem közben magam az Ezer Csillag Igaz Gyermekének
-
Micsurin
nagyúr
Ezeket csapjuk már spoilerbe, legalább csak egy pár hét erejéig

Szerintem itt az első megtapasztalás élménye legalább annyit hozzá tesz az immersion-höz mint a story. A bolygók az űr és a tájképek más tészta de szerintem egy némely hajó állatok vagy a fauna az erősen ilyen.
-
Micsurin
nagyúr
+myckey Köszi

Másik kérdés az honnan van?
Létező legjobb fegyver lenne egy lecsúszott fejvadásznak aki galaktikus kalamajkába keverte magát. 
Krumpli és játék minősége? Nem kaptam el ezt a referenciát. Ha 2020 óta tényleg csak minden csak ennyi buggal érkezett volna egy szavam nem lenne...
-
Vesa
veterán
Ha hibás mentés alatt arra gondolsz, hogy eltűnnek a mentések, akkor ott én megnéztem, és nem tűnnek el. A mentés könyvtárában megvannak a fájlok. Nekem egy game restart után ismét látszott az összes mentésem a játékban is. Magam részéről egyébként is backup-ot készítek a mentésekből egy másik HDD-re.
-
jano1102
csendes tag
Ezek a főutcán, a "szép" részen (Bayu Bulvár?) vannak: a német szabó (Steinhinger v mi) , a néger bányász (Mining Corp), a bunkó (Trade izé), meg a rockos hajú, narancssárga inges (Newill?). Mindegyiküknél lesznek questek is, vagy ha nem náluk, előbb-utóbb odavisz a játék. Az még jópofa, hogy a csumpi negyedben a néger néni kocsmájában (árul Persuation booster potit), amikor bemész egy "erotikus" kamionos hang mindig bemondja: Madame Szopááááás... Ez akkora cyberpunk, hogy a fal adja a másikat.

-
Anti-Hero
aktív tag
Igen 10x vagy végig jatszod az egészet..ami felesleges vagy átugrod a fő küldetést és csak a végét csinálod meg. Aztán így tovább mindig egy újabb ng+ba. Igen amit eddig fejlesztettél a karidon az megmarad mindig..és folytatod tovább. A cuccaid viszont mindig törlődnek..kivéve 2 dolgot. De az már spoiler. -
negyven2
nagyúr
Elvileg a skill-ek, megmaradnak, ill. kapsz bonusz dolgokat is. De konkrétumokat nem olvastam már, mert azt írták, hogy a konkrét dolgok ismertetése már spoilereket tartalmazhat. De itt gondolom vannak olyanok, akik megírhatják majd spoiler nélkül, hogy mi marad meg és mi tűnik el.
-
Anti-Hero
aktív tag
Szerintem így nem leszek spoileres, de azért elrejtem.
Kicsit komplikáltabb a dolog.
Addig kb nem tudod befejezni a fő storyt amíg nem mész át ng+ba. Ott viszont bukó minden.. hajó felszelés..cuccok..csak a skillek meg a szinted maradnak meg. Viszont van értelme az ng+nak mert bizonyos dolgokat csak így érhetsz el..az más kérdés, hogy ha maximalista vagy akkor ng+10ig kell menned. -
nubreed
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- További aktív témák...
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönjük emese !

Ezek a képek mindig meghozzák a kedvem.. csak hát na

Néha jó, ha nem minden kpr szar