Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-25 18:18:56

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4767) #86564352 válasza FoxiestFox (#4764) üzenetére


#86564352
törölt tag

A filmet elégedetten megnézem FullHD-ben állat jó hangsávokkal. Nem warezolom le SD-ben 64 kbps hanggal. Viszont ha nem elérhető sehogy csak SD-ben akkor megnézem és nem érdekel hány pixel! Ne keverjük ezt. Arról beszélek nem fair ha igénytelennek nevezik és leszarozzák az amúgy már tömegcucc FullHD-t mert amúgy már van 4K és 8K is. (azaz tök jó van már lossless zene is, attól a többségnek megfelel a tömegcucc Spotify, Apple Music streaming, iTunes letöltés is hiszen ezek is elég jók már a többségnek, és nem 64 kbps egyik se) Valamelyik nap csak DVD filmet néztem, mert másban nem jelent meg. Túléltem! Tetszett a film és nem a pixeleket számoltam. (vak nem vagyok, láttam csak DVD minőség mai szemmel nem az igazi, viszont volt idő amikor a DVD volt ámulat a rongyosra játszott tékás VHS után) Netflix és Bluray közt is látszik a különbség, attól még jó és kényelmes a Netflix is.

Filmeknél még azt is lehet magyarázni csak moziban az igazi nagy vásznon elfogyasztani, mert a rendező úgy álmodta meg. Csak nem kalkulálta bele a bunkókat akik zabálnak, dumálnak, mobiloznak, eléd ül a nagyfejű, akkor számomra mégis otthon jobb élmény a film hiába kisebb a tévé és nincs olyan hangzás. ("Szerencsére" Magyarországon ilyen mozis problémám nincs, mivel 99% sajnos csak szinkronos filmeket adnak, na az tényleg elvesz az eredetiből, így muszáj alapon marad a házimozi)

Én nem hiszek ebben a sznobságban, hogy mások mondják meg pl. csak spéci szobában ülve drága cuccon és csak lossless a zenehallgatás és más nem.

Számomra jó zenehallgatások voltak ezek is:
128 kbps Youtube koncertfelvétel mert nincs máshol
kazettás magnó mert még drága volt a CD
Walkman az ötször másolt kazettával
vonatozás közben akadó Discman is
nem volt még noise cancelling fülhallgató, mégis élveztük a zenét
256-os mp3 válogatás is jó volt, mert untuk a Danubius rádiót
strandon barátnővel felesben a füles, szóval mi együtt, a zene monoban (micsoda horror!)
Winamp webrádió sok csatornával volt régen a "Discovery Weekly"
Spotify Web Player is jó, ha a rendszergazda nem engedi telepíteni a klienst
futás közben motivációnak, buszon se a bitrátát számolom, hanem zenét hallgatok!

Majd lesz 5G, lemegy a korlátlan mobilnet ára, aztán egyszer talán a mostani prémium 320-as lesz az alap és ha megéri a cégeknek akkor lesz prémium lossless streaming a tömegek számára is. A többségnek megfelel ár-értékben a középkategória is, hiszen 256 kbps felett már kevesebben veszik észre a különbséget és ha észre is veszik akkor se mindenkinek annyira fontos rohanjon drágább, márkásabb eszközöket venni. Ez nem barbárság. Viszont nem akarok vitatkozni, ha szerintetek a spotify, átlag pár ezres füles utcán mászkálva nem zenehallgatás... oké... csak akkor mi? :F

unravel: nem ismerem a Tidalt, a beállításokban nézz körül mindig maxon streameljen ha úgy akarod. Mert alapértelmezetten természetes az appok mobilnet esetén visszafogják a bitrátát, hiszen a laikus user őket okolná a zene app pillanatok alatt eltüntette a mobilnet adatkeretet.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.