Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
zoli03
üzenetére
Lobkowitz Ale jó sör, de már egy ideje nem találkoztam vele, csak a lagerrel. Olyan igazi jó ivós ale, nem nagy valami, de jó íze van.
LyonnaisFan1: meggyes Budapest létezik, 2.87-es áll untappd-n, bár kimaradt nálam a check-in anno, de ennél többet nem adnék rá emlékeim szerint. De egyik Budapest se volt nekem újramegvevős.
-
F-ECT$
titán
válasz
zoli03
üzenetére
Az ízről mit lehet beszélni 5-6 szónál többet? De komolyan.
Megnéztem ezt (ha már a Zipfer az egyik kedvenc osztrák nagyüzemi sörgyáram).
Kigyűjtöttem az illatról és ízről elhangzott jelzőket:
édes, erőteljes illat
nem rossz, savanyú, keserű
kicsit finomabb
elég száraz
valami érdekes de nem bántó
édeskés, citrusosHát nem mondanám, hogy sokkal különb, mint a Robi

-
-
Farkassacred
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Értem. Én a vörös ír meggyest és a sima meggyes sört ittam még tőlük. Azok nem voltak rosszak egyáltalán, sőt kellemes ízük volt nagyon is. De ez a búza, életem legrosszabb söre volt eddig.. még az Iron Maden-t is lepipálta árérték/íz arányban..A pálinka legalább helyrerakott aznap
A Hacker-Pschorr féle búza sör viszont az ajánlott nagyon is, nekem már évek óta a kedvenc búzám.
jansky1: De legalább ihatóak voltak nem?!, vagy esetleg még jók is, akkor annyira rosszul azért nem jártál. Mondom, én ezt alig bírtam lenyelni. -
törölt tag
válasz
zoli03
üzenetére
Itt is átpakolták a söröket nemrég. Eddig a bolt háromnegyedénél voltak most a legvégére kerültek. Tán ott is ez lesz? Ezer éves marketing trükk, a magyar jó sok sört iszik, hát ha át kell érte másznia az egész Tescon akkor nagyobb eséllyel markol fel mást is hozzá amit eredetileg nem akart.
-
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Mindenki tisztaban van a joggal. De a gyakorlat kicsit 'mashogy' nez ki. Ha ellenszolgaltatas fejeben tortenik a tranzakcio, nemcsak ado es vam van, hanem a cimzettnek konkretan linceszelt alkoholimportornek kell lennie. A sor konkretan "collectible glassware"-nek van megjelolve a csomag feladasakor sor helyett, ha Amerikabol jon...
-
mekker
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Kettőt vettem, de másodszorra sem sikerült beleéreznem sok extrát. Egy kis aroma és keserűség volt, az is kicsit átment az üveg végére kellemetlenbe. Nem tudom mihez kéne hasonlítani, mondjuk a Guinness Draught (dry stout?). Biztos normális sörök a kategóriájukban, de olcsóbban is kapok hasonló ízvilágot és élményt a barna lagerek közt. Szóval az ízével nincs nagy gondom, de ha már fizetek a stout címkéért, akkor inkább veszek valami ízbombát.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
zoli03
üzenetére
A hétvégén ittam üvegesen. Egyet, utána kértem világos Krusovicét, pedig az azt megelőző napokban nem a craft vonal dominált, mégis savanyú hányás volt. Üveges ipánál is tapasztaltam ilyet, a dobozos jobb volt. De az igazság az, hogy mostanában ha kocsmázás, inkább Krusovice, az van mindenhol. Ha ipa/apa kell, veszek normálisat. Eleinte jó volt a Duhaj, de mostanában már nem ízlik. Második nekifutásra a pécsiek kísérletét is jobbnak mondanám apa vonalon. Nem ítélem el a céget, kell a változatosság, meg a tömegeknek biztos jó is, de én 300 Ft-on innen szerintem maradok a lágereknél. Üvegből most az apán nagyon érződött az a tipikus Soproni ízvilág, amit a minimálisan több komló és a felső erjesztés sem fedett el teljesen. 2 éve a csak csapról elérhető kukoricás Soproni APA szerintem jobban sikerült, pedig abban volt kukorica is...
-
Dilikutya
félisten
válasz
zoli03
üzenetére
Most bontottam ki az ipát. Semmiféle ipa íze nincs, csak valami erős lötty. Ez határozottan nem jó, a stout jobb sokkal. De mintha a cikkekben amit linkeltem, ott is az ipát hzzták volna ki a gyengébbnek, szóval nem velem van a baj. Szolnoki Tesco, Auchan még mindig Soproni APa negatív, ez azért vicces.
-
törölt tag
válasz
zoli03
üzenetére
Soproni citromos 0.0 és Soproni lime menta 0.0 szoktam venni. A citromosokon kívül nem nagyon jött be még egyik se, bár csak párat próbáltam ki. Azt hittem van ezekből is valami elitebb cucc, de ezek szerint ez olyan "igyad" kategória.

Drágák sajnos, sörnek drága, üdítőnek drága (pláne mivel nincs 1.5 literes belőlük). Üdítőnél annyival jobb, hogy eleve csak feleannyi vackot iszik meg az ember (fele cukor és nincs idióta édesítőszer, vagyis de mintha a Dreherben lenne már sztívia
), meg az üdítő részébe se kell annyi labortermék, mivel nem kell dominálnia az ízének.
Gondolom kisüzemben, kézművesben igazi gyümölcslé van bennük, nagyüzemben meg kinyert ízfokozó.Nem bírom az alkoholt (sört se mert keserű) úgyhogy ilyeneket iszok. Bár rendes alkoholmentes sört még nem ittam sose. Pedig a sör egészséges.
Bár vicces ezt olvasni mindenhol, mert kb. minden alkoholos italra elmondják ezt, amíg a mérték be van tartva, ennyi erővel minden egészséges, csak a mennyisége változó.
Eretnek vagyok, bort sem iszom, de ha mégis akkor édes rozé vagy vörös. Rövideket kerülöm messze, főleg a pálinka, vodka kategória, cider meg hasonlókat szintén, borzalmasan sok a szénsav meg ehh... Mojito koktélt viszont szeretem pl. Aldiban szokott lenni.
Gáz na, gáz.
Milyen férfi ez. 
-
törölt tag
válasz
zoli03
üzenetére
Angol már nincs, a magyar kisüzemiekből is szerintem csak darabokban kapni már, csomagban nem. Valami belga csomag is volt előtte, de az most is van, bár ez lehet más. [link]
Az angolért kár, mert a kenyeres, sütis, karamellás vagy miket hordott össze Robi még róla ízvilágot megkóstoltam volna. Még a végén lehet rászoknék a sörre.
Én a sima söröket nem szeretem, amiket az átlag ember iszik. Ettől még lehet nem a sörrel van a baj, hanem más ízvilágot kéne keresni, bár a sör alapvetően kesernyés ital mindenképp.Ezt nem tudom látta-e valaki valaha, kíváncsi lennék rá, mert a marketing jópofa: Smiling Samoyed
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Nem kell helyben vasarolni, lehet rendelni interneten ezerfele sort.
Tularazast pedig arra ertettem, hogy gagyi soroket adnak dragan. Az a barna ale valogatas peldaul a legocskabb angol soroket takarja, itteni Arany Aszok kategoria. Es ennek tetejebe meg uvegben is vannak. Azok az ale-ek ugyanis 'cask' kondicionalasra lettek fozve, ahol meg erjed kicsit a pub-ban, es ugye mar eleve ott sem szamitanak jonak. Uvegben kifejezetten rosszak.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Van 1-2 jo darab, de osszessegeben elegge lagymatag. A legjobb ar/ertek aranyt a Grimbergen es Erdinger sorok hozzak.
A Bush es a Corsendonk meg jok, de nem jobbak annyival a Grimbergennel mint amennyivel tobbe kerulnek.
Az angol es ir soroket felejtsetek el, tularazott az osszes (kiveve Guinness).
-
-
jsk
senior tag
válasz
zoli03
üzenetére
Nem venném ezt a fajtát. Túl vékony a felső része. Nem nagyon használtam. Mindenesetre pont kedden került a kezembe, és mosogatás után törlés közben összeroppant.
Ahogy nézem szinte sehol nem kapható ipa pohár külön, csak 6-os kiszerelésben. Egyet találtam hirtelen, ha nem gond a címke rajta: [link]
Vagy vegyél Teku poharat. Ez a legtöbb sörfajtához bőven megfelel, az ipákhoz is.
Esetleg hagyományőrzésként vásárolj pintes vagy shaker poharat, pl.: [link]
-
looser
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A Hacker-Pschorr féle búza sör viszont az ajánlott nagyon is, nekem már évek óta a kedvenc búzám.

), meg az üdítő részébe se kell annyi labortermék, mivel nem kell dominálnia az ízének.