Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2347) acélkemény válasza Stanchore (#2346) üzenetére


acélkemény
tag

dj, en most kicsit magam ellen beszelek, de altalanossagban: en egy HP gepet nyuzok, es jo par upgraden tul vagyok, elarulom az osi leves titkat: nem a proci szamit, sokt meg csak nem is a memoria (az csak kicsit): a legszukebb keresztmetszet mindig a HDD!

Nekem ilyen gepem van: HP, 4GB Ram, T7600 CPU (C2Duo)... Rambol minimum 2GB, de jo a 4, ennel nagyobbat csak ha szorod a penzed... 64 bites CPU: ez jo dolog, de szinten csak 4GB Ram felett, vagy ha WinServer-t akarsz tenni ra (ertelme zero, csak szolok :) kiveve ha tanulasra hasznalod es szerveradmin akarsz lenni). De ami igazan ut: az az SSD! Ha megmutatnam neked a regi gepem meg az uj gepem kozotti kulonbseget, elsirnad magad, es soha tobbe nem akarnal sima HDD-s gep ele ulni :) Egy Kingston SSD is mar megteszi. Nem lesz keves a 2.2 CPU, ne felj tole, nekem is 2.33 Ghz-es van csak, es szakit mint a barom! Szélvész de tenyleg! De ezt csak SSD upgrade eri el... gondolj bele, HDD eleresi ideje millisec-ben merik, SSD-et mikroban... 1000-szeres gyorsulas. Regen egy Win Boot soran a CPU-m sakkozott vagy malmozott, egyszeruen nem jon eleg adat a csapbol (SATA-s, tehat azt se mondanam, hogy gagyi a csatolom). SSD-vel mar egesz jo a CPU kihasznaltsag, eleri neha az 50-50%ot is (magonkent). Egyebkent, A legmodernebb, legbrutalabb Visual Studio 2010-et futttom rajta (fejlesztokornyezet) Windows7 x64-el, es meg se erzi... theat en azt mondanam, belevaghatsz nyugodtan, de ha talalsz VAIO-t kisebb felarral SSD-vel, mindenkeppen cuppanj ra a dologra, mert megeri es nem a levegobe beszelek!

ui: 4GB RAM azert altalaban csunyan eleg mindenre :) ha megsem, akkor beallitok egy virtualis memoriat... ami ugye SSD-n tarolva ugyancsak flash memorianak tunik, tehat igencsak megerzi a gep az SSD-t, duplan profitalsz! :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.