Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) FazekasLaci válasza gege71.hu (#1494) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Bocsi, de nem értem a posztod. Megnéztem a belinkelt oldalt. Ott 1622 EUR a nettó ára (kb. 430e Ft). És erre még az ÁFA rájön, ha nem tudod visszaigényelni. Vagy ezt tudod megszerezni 260-ért? Hozathatnál nekem is egyet, jó lesz a gyereknek :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1502) FazekasLaci válasza pekom (#1487) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szomorú ezt hallani... :(
Volt nálam egy olyan monitor, amin rajzolni lehetett digitális ceruzával. Wacom... Kb. 5 éve. Akkor még nagy újdonság volt. Mutattam is az akkor 3 éves kislányomnak - mondván, hogy ez már a jövő technikája, ő már így fog rajzolni (be is jött). Rajzolgatott is nagyon sok mindent, úgy, mint a papíron.

Akkoriban vettem az ASUS notimat. Alig három hetes volt, amikor a kislányom, miközben nem voltam otthon, a képernyőjére rajzolt virágokat, stb...

Akkor szerettem meg az ASUS-t. Ugyanis a képernyője megkarcolódott ugyan, de csak akkor látszódott, amikor ki volt kapcsolva a gép. A mai napig is működik. Akkor a szervízben azt mondták, hogy 100e lenne kicserélni a panelt. Szóval, ne mondj még le a gépről, lehet, hogy olcsóbban megúszod... Ha meg nem, tedd félre és egy fél-1 éven belül biztosan használtan, fillérekért tudsz majd ilyen géphez jutni. És akkor csak kicseréled a panelt és lesz egy vadiúj, nem használt géped :) Én is most gondolkozom azon, hogy beszerválok egy ugyanilyen ASUS-t és rendberakom... Mert a mai napig semmi gond nincs vele netezéshez, sőt... még komolyabb progikat is gond nélkül vitt a maga 32 MB-os videómemóriájával :) (amikor a hiper-szuper új, integrált videókártyájú gépek is kiakadtak :) )

Egyébként a Sony kijelzőjéről talán annyit, hogy ami nekem furcsa: Ha kicsi a fényerő és az ember ütögeti a billentyűket, akkor a monitor mozog és a kép néha berezeg... De ez megszokható - bár az ASUS-nál ilyen nem volt. Az viszont biztos, hogy annyira szép a kijelzője, hogy az összes kosz meglátszik rajta, ha az ember használja. Úgyhogy állandó a parám, hogy egyszer megsérül és aztán nézhetem ezt is éveken keresztül...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1503) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Ma egy érdekes dolgot olvastam a Vaio-val kapcsolatban. Azt írja a doksija: ne használja napfénynél, mert a nap sugarai tönkretehetik a TFT-t. Ez jó. Akkor nyáron ne vigyem ki a hátsó kertbe és netezzek ott a jó levegőn :( ?

Amúgy most olvastam az indexen egy cikket egy Samsung Plazmáról, hogy két hét alatt beleégett az RTL és azt mondták, hogy 30 percenként kapcsolgatnia kellett volna a csatornáról, mert az állókép ég csak bele... :D

Amúgy miért nincs a Sony-n monitor kikapcsoló gomb (akár FN-kombinációval is?).
Ha otthagyom a gépet, mert valamit csinál, de már nem vagyok előtte, akkor miért nem tudom a monitort kikapcsolni, hogy 1. ne fogyassza az áramot. 2. kímélje a monitor élettartamát (mert biztos, hogy van a háttérvilágításnak élettartama... Jobb monitoroknál ez általában 20-30 ezer óra..., Sony-nál erről nem írnak...)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1504) viglaci válasza FazekasLaci (#1499) üzenetére


viglaci
csendes tag

Köszi a választ, gondoltam én, hogy jó gép lesz ez nekem :)
Ez a 64 bites oprendszer viszont elgondolkodtatott, lehet, hogy pár régebbi program nem fut rajta? Esetleg majd be sem lehet állítani, hogy elinduljanak? Ennek még utána kell néznem.

Egyébként legtöbbször Photoshop és Lightroom futna a gépen.

(#1505) viglaci válasza FazekasLaci (#1503) üzenetére


viglaci
csendes tag

Kikapcsoló gomb és Sony:
Ha lecsukod gépet, az nem jó megoldás? Most próbáltam ki ezen a régebbi Vaio-n, kikapcsol a monitor de a ventik ugyanúgy működnek, szóval lehetne így futtatni hosszabb feladatokat is. Egyedül a hűtés kérdéses, de mostanában elég, ha letekered a lakásban a fűtést :)

(#1506) gege71.hu válasza FazekasLaci (#1501) üzenetére


gege71.hu
addikt

titok ;) :)))

(#1507) -zoole- válasza viglaci (#1482) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Szia!
Nekem fw21z előtt egy business osztályú hp-m volt, ahoz képest a sony összeszerelése szerintem kategóriákkal gyengébb, kicsit nyikorgós-recsegős, de azért nem annyira vészes. A burkolat kopás nálam továbbra is megvan, mert valami oknál fogva kicsit ferde a kijelzőm (ez csak akkor látszik, mikor csukva van, nagyon minimális) és hiába a gumitalpak, sajnos összeér a géptesttel... Majd rakok oda matricát, annyira nem vészes egyébként, de látszik. Sokat hurcolom, de merevített táskában, és pakolni sem szoktam rá, így érdekes a dolog, de azért lehet élni vele.
Ami szerintem a legproblémásabb rajta, az a tapipad gombjai. Iszonyatos kattogós olcsó-műanyag hatása van... De ez nyilván egyéni ízlés kérdése, illetve ha külön egeret használsz, akkor nincs is miről beszélni :)
Én valamiért a tápcsatlakozást féltem nagyon, de lehet, hogy csak azért, mert a korábbi gépeimen hátul volt, és ezért nem láttam, hogy mennyire tud mozogni néha... Nem tűnik stabilnak :)
Illetve ez megint lehet, hogy csak az én szemszögemből fura, de ezelőtt csak sötét notim volt, azokhoz képest ezen nagyon megmarad bármilyen szennyeződés (nem csak jobban látszik, azokat is takarítottam rendszeresen, de ez mintha tényleg picit vonzaná a koszt).
Végül maga a vas. Nagyon remek teljesítményt nyújt, ár/teljesítmény arányban nem hiszem, hogy lenne jobb jelenleg a piacon, én macbook pro helyett vettem, és videóutómunkára használom rendes munka szinten, úgyhogy nyúzva van rendesen. Bírja a strapát. A gép leggyengébb pontja a vinyója, ugyanis csak 4200-as fordulatszámmal pörög, én ezt a közeljövőben tervezem kicseréltetni, de ezzel sem lassú a gép, fotófeldolgozásnál talán csak akkor jelenthet hátrányt, ha kötegelve sok fájlt dolgozol meg egyszerre.
Az alapból adott 32bites oprendszer miatt nem elérhető az összes memória, ez nekem sajnos néha hiányzik, de egyelőre megbékélek vele, majd ha lesz rendes 64bites driver hozzá akkor cserélem az oprendszert.
A kijelző minősége remek, színben és fényerőben egyaránt jól teljesít (bár néha éjszakai munkához elviselném ha még kisebb lenne a minimum fényerő :) ), kalibrálhatóságról viszont sajnos nem tudok információval szolgálni, én videóhoz külső referenciamonitort használok.
A felsorolt hátrányos dolgaival együtt is nekem nagyon bevált, remek munkaeszköz, csak ajánlani tudom.

Üdv: Z.

(#1508) xedos válasza FazekasLaci (#1503) üzenetére


xedos
addikt

Állítsd be a képernyőkímélőt, hogy 10perc után kapcsolja le a kijelzőt...

(#1509) Bocsek válasza FazekasLaci (#1503) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Nekem úgy van beállítva hogy 10 perc után elindul a képernyőkímélő (DreamAquarium ;) ), 1 óra után pedig kikapcsol a kijelző (energiagazdálkodási lehetőségek a vezérlőpultban). Mindez csak azért, ha kinyitva hagynám a gépet. Ha mondjuk elmegyek valahova, vagy éjszakára bekapcsolva hagyom, akkor mindig lehajtom a kijelzőt.

Szerk: ki az a barom, aki annyit néz RTL-t hogy beleégjen a logó? meg is érdemli... még ha Discovery, vagy Natgeo logó égett volna bele (vagy ha már plazmáról beszélünk, akkor az HBO)

[ Szerkesztve ]

(#1510) sparc


sparc
tag

Hello mindenki.

Már voltam itt régebben egy kérdéssel. A probléma az volt hogy az MBR felüliródott, osx-et próbáltam buherálni, gondolom esetleg ezért. A recovery partíciónak semmi baja sincs mégse tudok belépni a recovery menübe ha belépek az f10-el. A sony szervizben azt mondták hogy kb 5000ért van recovery lemez, lehet rendelni az usából. De valahogy biztos meglehet csinálni anélkül is mert a rejtett recovery partició sértetlen. Esetleg tudna nekem valaki valami ötletet mondani?
Raktam fel magyar Vista sp1-et , ezzel meg az volt a gondom hogy a driverek egy része nem ment fel, pl nem megy a webkam, meg a media gombok de még az fn kombinációk se és a touchpad görgetője és a kártyaolvasók se.Pedig a notebook sértetlen.És amikor vettem a notit akkor magyar Vista volt fenn és faszán fenn volt minden driver. Ez vajon mitól lehet? A tipus vgn-cr290.

Köszönöm előre is a segítséget.

(#1511) Bocsek válasza sparc (#1510) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Hi!

Remélem ez a link segít: http://support.microsoft.com/kb/927392

A VAIO support oldalon levő driverek nem működnek? (bár ha nem tudod beregisztrálni ide a géped, akkor nem tudsz elvileg letölteni hozzá drivert innen)

Szerk: most nézem, hogy elvileg bármelyik típusét le tudom tölteni, ha neked nem menne, akkor elküldhetem a drivereket amik kellenek (elvileg van fent a típusodhoz XP downgrade pack, vagyis XP-hez driverek)

[ Szerkesztve ]

(#1512) gege71.hu válasza FazekasLaci (#1501) üzenetére


gege71.hu
addikt

Végül 1100 font lett ami olyan 320K de a kurva licitálást elbaxtam a végén és kb 10 mp-cel elcsúsztam rajta (e-bay) az 1100 még mindig jó ár. a legolcsóbb webshopban is 1400-1500 körül van fontban.
Persze lehet cinkelni, hogy ez rizikós lehet, meg a gariztatás macera , de nem mind1, hogy 5-600ezer huf vagy 320. Amúgy már azt is intéztem, hogy személyesen ki veszi át kinn Londonban stb. stb., csak hát a végén egy majom rám licitált. Előtte 2 órán keresztül vittük fel az árat 950ről 1100ra. Neki jobban kellett, nekem már 1050 felett kissé kezdett kényelmetlen lenni az ár, úgyhogy annyira nem bánom :)

[ Szerkesztve ]

(#1513) viglaci válasza -zoole- (#1507) üzenetére


viglaci
csendes tag

Köszi szépen a részletes infókat.
Ma felhívtam a kecskeméti Sony Centrumot, állítólag jövő héten kapnak FW-ket, elmegyek és megtapogatok egyet. Rákérdeztem az FW31 sorozatra is, de ők még olyanról nem hallottak...

Tapipad minősége nem számít, egerész vagyok :)

A vinyócseréről tudsz valami bővebbet? Nekem elég lenne akár egy 320 GB-s is, csak gyorsabb legyen. Bonyolult a csere, otthon elvégezhető vagy ilyenkor ugrik a garancia? A benne lévőt be lehet számíttatni valahol?

(#1514) k. válasza gege71.hu (#1512) üzenetére


k.
őstag

Hát sajnálom.De remélem találsz másikat:)

(#1515) FazekasLaci válasza -zoole- (#1507) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Egyetértek veled. A monitor lecsukásánál nekem is kicsit nyikorog. De nem vészes. A belső burkolatot jobb minőségűnek gondoltam vásárláskor, dehát a műanyagok márcsak ilyenek. Mindegyik kikopik idővel... Majd gondolj arra, hogy a feketén jobban meglátszik, ha valahol kikopik, mivel a fekete kényesebb szín :) Ebből a szempontból a fehér lenne a legjobb megoldás, mint az autókban, nem is értem, hogy itthon miért nem ilyen színben lehet kapni :)

A vinyó cserénél egy dologra nagyon vigyázz: a gép hűtése feltehetően erre a vinyóra van készítve. Namost, renderelésnél aztán tényleg dolgozik a vinyó... nehogy úgy járj, mint az egyik ügyfelem, aki berakott a gépébe (nem Sony és nem notebook) két 7200-as vinyót és folyamatosan mentek. Néhány hónap múlva a vinyók leolvadtak (a szó szoros értelmében) a termelt belső hőtől, ugyanis a gép szellőzése nem bírta és nem rakott bele extra hűtést...
Mondjuk ez néhány éve volt, de akkor körbekérdeztünk és 5600(?)-as fordulatszámú vinyóknál nagyobbat maguk a gyártók sem ajánlottak a fenti, akkor nagyon is ismert probléma megoldásaként...

A tápcsatival nincs semmi gond. Én már sikeresen többször is beleakadtam a lábammal a kábelbe, lazán kirepült a gépből, nem a gépet húzta a földre :D

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1516) FazekasLaci válasza xedos (#1508) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ez van beállítva... De gondold el a szitut... Vidéken vagyok, alig van töltés a gépen és egy ingyenes wifin le szeretném tölteni a leveleket. Elindítom a letöltést, a monitort kikapcsolom (akkukímélés miatt), majd hagyom, hogy megcsinálja. Tudodm, hogy erre vannak pótakkuk, meg stb... de nem hiszem, hogy szoftveresen kellene buherálni. Egyszerűen ez a gomb lefelejtődött a gépről szerintem....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1517) FazekasLaci válasza viglaci (#1513) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A jogszabályok szerint, ha kicseréled a vinyót és a gép garanciális időn belül olyan meghibásodást produkál, ami nem vezethető vissza a vinyó cseréjére (ld. tönkremegy a venti, érintkező hiba, stb...), akkor a gyártónak kötelessége magjavíttatni a garancia elvesztése nélkül.

Ebből évekkel ezelőtt voltak komoly problémák (ld. Suzuki autók szervíze - miért is olcsó elvitelkor, aztán mennyi a szervíz...), az EU azonban azt a határozatot hozta, hogy pl. ha a gyártó által javasolt szabvány olajat vásárolod a gépkocsiba és a számláját, stb. megőrzöd az autójavító számlájával együtt, akkor pl. olajcserét Te is csináltathatsz nem Suzuki szakszervízben és ettől a garancia nem vész el...

Mellesleg én azt csinálnám, hogy vinyó kivesz, garis probléma esetén vinyó visszarak, gyártó felhív és hallgatni róla, hogy más hardver volt benne. Ugyanis neki kell bizonyítania a gari alatt, hogy nem gyártási hibából eredt a meghibásodás... Bár ez egy belső gépleolvadásnál (ld. túlzott hőtermelés) azért látszik, hiszen a kivett vinyó épségben marad :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1518) xedos válasza FazekasLaci (#1516) üzenetére


xedos
addikt

PC-s notinál még nem láttam ilyet...
Ugyanakkor mindegyik Mac gépem tudja :-)

(#1519) elöd


elöd
csendes tag

sziasztok!
en most jöttem haza külföldről, és alig vártam hogy végre megvegyem a vaio fw 21 e laptopot de nagyot csalódtam mert mindenhol elfogyott, azt mondták 2-3 hét múlva érkezik de már nem is pont ez a tipus hanem egy másik.. én ezt már 2 hónapja kinéztem magamnak csak nem voltam itthon ezért nem tudtam megvenni, kint Passauban a Saturnban persze van 999 €, de ugye az nem magyar bill. és nekem az kéne.. nem tudtok segiteni hol kinél lehetne kapni, nekem mindenképpen kell.. előre is köszi ! üdv mindenkinek! :)

(#1520) Tomi777 válasza elöd (#1519) üzenetére


Tomi777
csendes tag

Én már több hete keresem az fw21z-t és sehol nem kaptam sajnos, ha te valahol kapsz e-t akkor elmondod nekem is hogy hol? :)) :D :DD :) :R

[ Szerkesztve ]

(#1521) -zoole- válasza viglaci (#1513) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Nincs még részletes infóm a cseréről, csak bementem megkérdezni az üzletbe ahol vettem, és ott mondták, hogy a garanciális szervízt kell ezügyben felhívnom telefonon, aztán azok majd megmondják a frankót. Hamarosan aktuális lesz, ha már tudok valamit akkor írni fogom itt a fórumon.

Z.

(#1522) -zoole- válasza FazekasLaci (#1515) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Nekem szerencsére a monitor nem nyikorog, inkább a recsegés-ropogásra gondoltam amikor megfogod és emeled, mozgatod... Nem tűnik túl masszívnak. Jó, tudom, ez nem 1db alu tömbből van kivágva, na de azért ennél láttam/fogtam már jobb összeszerelést is :)
Vinyóból szerintem csak 5400-asat akarok beletenni, az van a 21e-ben is, gyanítom a ház kialakítása nem különbözik a kettőnél, úgyhogy csak elbírja :) Max nyáron majd fújogatom ha nagyon dolgozok rajta :)

Z.

(#1523) xedos


xedos
addikt

Itt érdeklődjetek: csabi1024@gmail.com

Nála láttam :
Sony VAIO VGN-FZ21E
Sony VAIO VGN-FZ21M

(#1524) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Hát ez a Sony... nem semmi. A márkakereskedők is már csak a 31-est mondják, de valami olyat, hogy abból csak 300e-es árú változat lesz...

Hát, ha valami túl sikeres, azt a gazdasági válság közepén meg kell szüntetni? Érdekes hozzáállás. Ha nincs más, akkor külföldről rendeljük a 21E-t. Ha bejön és minden OK, akkor szívesen segítünk mindenkinek rendelni. Jó lenne, ha a Sony átgondolná ezt a fajta piacpolitikát, mert a legbeszélyesebb egy termékkel behülyíteni a népet, aztán röhögni rajta, hogy mindenki keresi, nem lehet kapni, majd drágábban benyomni a piacra.
Ha tényleg drágább lesz, akkor biztosan nem vesszük itthon, a Sony gari úgyis európai, vagyis nemcsak az itthon vettekre adnak garit...

Örülök, hogy nekem már megvan a 21Z :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1525) sparc válasza Bocsek (#1511) üzenetére


sparc
tag

Köszi szépen a segítséget.

Sajna az a gond hogy az általad linkelt microsoft mbr beállitás csak a vistát javitja meg, más rendszerekre nem volt hatással.
Én is eredeti drivert töltöttem le a gyári honlapról és rengetegnél az volt a hibaüzenet hogy pl a vaio center működése leállt, a kártyaolvasók meg fel se mentek.
Viszont linux segitségével sikerült átmásolnom a recovery-t és most hozzáférek teljesen.
Nincs rá mód hogy ezeket kiirjam valahogy dvdre? Halottam valami vaio recovery wizardról de nem tudom hogy azt hol lehetne megtalálni.
Még azt megpróbáltam hogy recovery centert elinditom ami a recovery partición volt de az nem sima windowsos alkalmazás.
Most már tényleg tanácstalan vagyok hogy mi a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#1526) pekom


pekom
csendes tag

Sziasztok!
Biztos emlékeztek, én voltam akinek a kijelzője tönkrement a 21-e.
Na kiderült hogy a sony hivatalos árlistájában 230000 Huf a javítás, ami baromi nevetséges, de ez van. Ami e-bayes linket kaptam azért ezer köszönet, mert ez marad a javításhoz. A segítség nélkül most nagyon padlón lennék! Ezer hála érte!!!

pekom

(#1527) gege71.hu válasza pekom (#1526) üzenetére


gege71.hu
addikt

230k? :Y :Y :Y
uuaaszztak****a lehúzós buhernyákjait!
Az ebay-es cuccot eszerint berendelted?
Üdv
gege

Annyi ahogy azt neztem, hogy háttérlámpája nincs benne. ez csak maga a kijelzőrész.
Remélhetőleg az nem ment tönkre a kisember tiprásakor..mert ha az is gally...ehh
Hát akkor "pipa"...sajnos. Mielott megrendeled talan meg tudja nezni azt valaki hozzáértő.

(#1528) pekom válasza gege71.hu (#1527) üzenetére


pekom
csendes tag

nem hiszem hogy az megsérült volna, már megrendeltem kiszállítással együtt 65000 Huf, előtte beszéltünk velük telefonon korrektek votlak, remélem hamar megjön. Majd jelentkezem hogy lett tovább

(#1529) gege71.hu válasza pekom (#1528) üzenetére


gege71.hu
addikt

Na az klassz!
Mar rendeltem parszor ebayről. még valahonnan a halál faxáról Singapore-ból is egy törékeny tigristank modellt.Az is épségben és korrektül lezajlott. Eleinte féltem én is az ilyen vásárlástól. Ezek az arcok többnyire korrektek, mert ha nem a visszajelzéseknél hamar begyűjtik a negatív kritikát és onnantól már kevésbé vesz tőlük bárki bármit is :)
gege

(#1530) xedos válasza gege71.hu (#1529) üzenetére


xedos
addikt

Csak nem a kb 35-50cm-es távírányítósat rendelted?

(#1531) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Érdekel valakit ilyen?

FW Vaio-hoz csuklóvédő. Tudjátok, ha valaki sokat használja a notiját, a csuklója alatt kifényesedik egy idő múlva. Itt a linkje: [link]

A helyzet az, hogy én magamnak szeretnék egy ilyet rendelni (16 USD), azonban a szállítás 18 USD 1 db-ra, + 1 USD extra darabonként. Gondoltam, ha valakinek még kellene, akkor így olcsóbban kijön a szállítás mindenkinek :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1532) -zoole- válasza FazekasLaci (#1531) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Nocsak, ez nekem pont tökéletes lenne a monitor-gépváz összeérés káros hatásainak kiküszöbölésére... :) Engem szerintem érdekelne, ha lesz még jelentkező a szállítási költségek enyhítésére :)

Z.

(#1533) gege71.hu válasza FazekasLaci (#1531) üzenetére


gege71.hu
addikt

privi ment..+1 rendel! :)
gege

(#1534) FazekasLaci válasza gege71.hu (#1533) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Azt javaslom, hogy várjuk meg a jövő második felét a rendeléssel, hátha másnak is kell. Ha csak néhány darab kell, akkor megfinanszírozom, nem kell ilyen előre fizetéssel vacakolnunk, mert az mindenkinek kétszeri egyeztetés (fizetés + átvétel), és az macerás :)

Csak azt kérem, ha más helyett fizetem ki, hogy legyen kedves és vegye át majd, mert felesleges darabokkal nem sokat tudnék kezdeni :) és a tisztesség is úgy diktálja.

Ha valaki még kér, itt a fórumon jelezze, hogy tudjuk kalkulálni a szállítást :)

Utánanézek annak is, ha már ilyen töketlen itthon a Sony, hogy képtelen árut szállítani, akkor hogyan lehet olcsón Vaio-hoz jutni. Angliában pont a múlt héten csúsztunk le egy akcióról, amiben a Vaio 21E nettó ára kb. 140e Ft volt! Ráadásul a Sony saját oldalán, ingyenes magyarországi házhozszállítással.
Röhej... Most nem értem, hogy akkor hogy is van az árképzés? Ezt a csatornát tényleg meg kell reformálni, mert ez katasztrófa. Áru nincs, az árak meg mennek felfelé, mert így generálnak keresletet? (ha valahol van, akkor bármilyen áron, de elviszik???)

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1535) gege71.hu válasza FazekasLaci (#1534) üzenetére


gege71.hu
addikt

OK, reszemrol nem sürgős

(#1536) Bocsek válasza FazekasLaci (#1534) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Az a javaslatom, hogy tegyél fel hardverapróra egy hirdetést, és aki kér, annak a nevét mindig beleírod a hirdetés szövegébe, így tudni hogy ki kért már, illetve mennyi rendelés jött össze.

Egyébként nekem nem kell, majd talán ha nagyon kopik, vagy ha lesz áttetsző színűbe.

Erről jut eszembe! Ha valakinek van dekoros ismerőse, akinek van lézeres vágója, akkor egyszerűen lehet átlátszó öntapadós fóliából csinálni ilyen védőt (és az legalább el sem takarja a VAIO feliratot). Csak meg kell szerkeszteni vektoros formába a mintát, a lézerrel meg szépen kivágják. Szerintem a ~3200 Ft-hoz képest sokkal olcsóbban kijönne!

(#1537) -zoole- válasza Bocsek (#1536) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Ugyan picit drágábban, de van ilyen is ebay-en, ráadásul a külső felületére is:

[link]

Z.

[ Szerkesztve ]

(#1538) Bocsek válasza -zoole- (#1537) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Ha lesz időm, utánaérdeklődöm, mennyibe kerülne itthon megcsinálni.

(#1539) FazekasLaci válasza -zoole- (#1537) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Igen, de a kettő között az a különbség, hogy ez egy egyszerű, öntapadós vinyl. Vagyis átlátszó matrica. Ilyet ragasztanak pl. a PDA-kra, meg a telcsikre. Ez nekem biztosan nem jó... Ezt egy egyszerű vágógéppel meg lehetne csinálni. Kb. 1000 Ft/nm áron vágnak fóliákat, elég CorelDRAW-ban a pontos méretek alapján megrajzolni a matrica körvonalát...

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1540) Bocsek válasza FazekasLaci (#1539) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Ez tény.

(#1541) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Ha a Vaio notimról HDMI-n keresztül egyszerre szeretném kifezetni a jelet hagyományos TV-re, akkor mit javasoltok?

Létezik olyan, hogy HDMI konverter 3 x RCA csatlakozóhoz? (1 sárga, 1 fehér, 1 piros, a szabvány...)

A neten találtam egy olyat, hogy DVI-I to 3xRCA és találtam HDMI to DVI-I konvertert. Külön-külön kellene megvennem? Vagy létezik egylépéses megoldás?

Egy kimenetről szeretném a videó és a hangjeleket is a TV-re vinni, mert idegesít a sok felesleges madzag. Abból már így is van elég a TV körül....

Köszi :)

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1542) Bocsek válasza FazekasLaci (#1541) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Én vettem egy VGA-TvOut kábelt, de még nem sikerült működésre bírnom (igaz így hangot nem lehet). Ha találtál valami megoldást, azt mindenképp közöld ebben a topikban, vagy dobj majd egy privátot. Köszi

(#1543) k. válasza FazekasLaci (#1541) üzenetére


k.
őstag

Ahogy körbenéztem sztem csak az maradt.Nemhiszem hogy van egybe(mármint biztos de az max kinán belül és hát nem a legszebb képpel).

(#1544) gege71.hu válasza FazekasLaci (#1541) üzenetére


gege71.hu
addikt

a tévén nincs hdmi bemenet?
Mert hdmi - rca konverter szerintem nem létezik.

(#1545) gege71.hu válasza gege71.hu (#1544) üzenetére


gege71.hu
addikt

bocs sötétség vagyok..most értelmezem a "hagyományos TV" részt :D...azon nem jellemző a hdmi :)

(#1546) tototos


tototos
őstag

Hello mindenkinek.

Most hoztak hozzám egy Sony Vaio laptopot telepítésre. Eredetileg angol xp van rajta és magyart kellene felrakni, de ahonnan van a gép ott azt mondták hogy csak angol xp-vel működnek rendesen a driverok. Létezik ez?

(#1547) k. válasza tototos (#1546) üzenetére


k.
őstag

Bizonyos dolgoknál előfordulhat.
Például a Sony notebook utilities(a hangerőszabályzó és társainál).Nálam például érdekes módon a memória kártya driver nem ment kellett hozzá keresni egy másikat.
Ezek Vista alatt történtek de nem tartom lehetetlennek hogy XP alatt is ugyan ez lenne.Tehát a legfőbb dolgok mennek de van pár apró komponens ami nem fog.(pl. a mai napig nem tok fényerőt állítani a magyar Vistán)....

(#1548) xedos


xedos
addikt

Itt árulnak egy használt VAIO FW21-et
[link]

(#1549) k. válasza xedos (#1548) üzenetére


k.
őstag

Nekem rossz a link.:S

(#1550) tototos válasza k. (#1547) üzenetére


tototos
őstag

Köszi akkor lehet maradok az angol xp-nél mui packal. Még egy kérdés hogy a sonyknál a visszaállító partíció az külön meghajtó vagy a c-n tárolja az adatokat?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.