Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) k. válasza #26000128 (#1099) üzenetére


k.
őstag

Csak azt nem értem miért hiszed azt hogy nincs szerviz?1 hét altt visszahozzák.Tartalmazza a garancia.
Egyébként:
El tudom képzelni hogy valamit elszurtak a srácok ottan.Mert nekem régebbi vaiom van(N) még amerikából jött és nem igazán volt olyan noti a közelben ami leverte volna a kijelzőjét.
Szóval nem birom megérteni hogy mi lehet ez.Akár szériahibát is el tudok képzelni.De még az jutott eszembe hogy nem a kijelzők rosszak hanem nincsnek jól kalirálva.Sokan mondták hogy vannak termékek miket nem karibrálnak.
Egyébként nekünk rakat sony cuccunk van nem panaszkodom rájuk szóval nemértem mi a baj vele.A mi sony cuccaink mködnek és kész.

(#1102) k. válasza csello01 (#1100) üzenetére


k.
őstag

Igen lehet ram hiba.Az nem olyan nagy gond.
Az én vaiom is kinában készült és tudomásom szerint nagyon kevés modell készül japánban.Multkor ualmamban végignéztem egy japán nyelvű videót a hogy készülnek a sony vaiokról.A japán sony gyárat mutatták és CSAK TZ szériás gép készült ott.

[ Szerkesztve ]

(#1103) xedos válasza k. (#1102) üzenetére


xedos
addikt

Ezt a videót linkeld már be! Kíváncsi vagyok rá!

Amúgy a SONY is ugyanolyan gyártó mint a többi!
Attól, hogy szeretjük -hasomló kategóriában nem csinál jobbat mint a többiek!
Ráadásul a neve miatt picit többért tudja adni!
Mostanában öldöklő árverseny van a piacon. Ha nem akar kiesni, akkor olcsóbban kell adnia. Magyarán gyengébb cuccokat is beleraknak. A PROFIT az úr!

(#1104) k. válasza xedos (#1103) üzenetére


k.
őstag

A videót kerestem de most hirtelen nem lett meg.Egyébként nem a youtubeon és társain volt hanem a sony japó oldlaán.
Egyébként igaz hogy nem minőségibbek de minőségiek.Szóval azért le kell cseszni azt a japót vagy akárkit aki felelős ezért(ha szériahiba).

(#1105) krisi047 válasza #26000128 (#1095) üzenetére


krisi047
aktív tag

a minap járt nálam egy 550es hp, nem rossz a kijelzője, szerintem teljesen elfogadható szépen vitte a fullHD filmeket is, szóval 105ezért nagyon pöpec kis gép. sajnos tüzetesen nem tudtam megvizsgálni a sonyt, de egyszerűen kizártnak tartom hogy egy vacak 100es hpnak jobb képe legyen egy közel negyedmilliós sonynál. ha vki debrecen környékén vett volna egy E szériásat kiáltson. :)

(#1106) csello01


csello01
csendes tag

Ha valakinek van tapasztalata az fw21z-vel, akár pozitív, akár negatiív, osszátok meg a többiekkel is. Szeretném tudni, egyedi vagy tipushibás volt-e a gépem.

(#1107) k. válasza krisi047 (#1105) üzenetére


k.
őstag

Azért irtam hogy valószinűleg hibás volt.És a médiába több noti melett néztem és nemigazán volt a legroszabb sőőőt. :)

(#1108) Bocsek


Bocsek
aktív tag

Üdv!

Anno ígértem, hogy új FW21E tulajdonosként írok a tapasztalataimról.
Mediamarktban vettem, ott több kirakott márka és típus közül a sonyknak volt messze a kegszebb képe. Úgy mentem hogy nézek valamilyen laptopot, ASUSt elsősorban, vagy valami mást. A VAIO-t én előtte számba sem vettem, de amikor megláttam egyből beleszerettem, és amikor az árcímkét is megláttam, akkor mondtam is hogy nekem ebből egyet rakjanak félre! :)
A kijelzője szép, az hogy egyenletes-e a háttérvilágítása nem tudom. Szerintem egyenletes, azért látszik nem annak, mert szerintem elég kicsi a betekintési szöge. Szóval ha megfelelő szögből nézem mondjuk a közepét, akkor a sarkoknál tényleg másmilyennek tűnik a háttérvilágítás, azonban ha a sarkát nézem egyenesen, akkor a többi részén látszik kevésbé egyenletesnek. (azt nem hinném hogy szemkövető technológiával figyeli hogy a monitor melyik részét nézem, és ott jobb éppen) :DDD Asztali TFT-hez képest annyi különbséget vettem észre, hogy kicsi a betekintési szög, azonban ahol jól látszik ott szerintem szebb (egy 4éves IBM és egy 3 éves Fuji-val összevetve). Az hogy a DIVx-ek pixelesednek-e szerintem kodek kérdése, nálam teljesen jók, szintúgy a DVD-k. Blue-Ray lemezt még nem próbáltam, annyi pénzt nem adok ki filmért, az egyik kollegámnak van egy csomó blue-ray lemeze, de ő meg nem adja őket kölcsön :S
Melegedésre azt tudom mondani hogy bizony melegszik, bár nekem eddig ez az első notim, és a hideg PC billentyűzetekhez vagyok szokva. Szóval érezni hogy hol van benne a vinyó, meg a videókártya, és azt is hallani mikor bekapcsol a ventilátor. Általános használat (net, photoshop, office....) közben egyáltalán nem zavaróan meleg, mikor GRID-del játszom, akkor bizony nem fázik a csuklóm, és a ventilátor is pörög szépen.

Szóval egyelőre én teljesen meg vagyok vele elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom!

VAIO for everyone!! :D

(#1109) Pierre75 válasza Bocsek (#1108) üzenetére


Pierre75
senior tag

Köszönet a válaszért!

(#1110) csabi891120


csabi891120
csendes tag

Sziasztok! Nekem egy Sony Vaio VGN-FE41Z típusú notim van és olyan gondom van vele, hogy ha rácsatlakoztatom a töltőt akkor elkezd zúgni és csak akkor hagyja abba ha először a notiba dugom be a töltőt majd 220-ba. Szerintetek mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#1111) Bibby válasza Bocsek (#1108) üzenetére


Bibby
addikt

Az MM-ben nem 250-ért adták?

Ελευθερια η θανατος

(#1112) k. válasza Bibby (#1111) üzenetére


k.
őstag

Nem."Csak" 230.

(#1113) Kicsibika válasza csabi891120 (#1110) üzenetére


Kicsibika
csendes tag

hm Nekem nincs ilyen gondom, sőt kijelzővel sem az én Z-m gyönyörűen muzsikál... Próba a HDMI-vel csodálatos, érdekesség: hogy engedett több felbontást és nem húzta össze, így közepes fölött rakva a COD WAW gyönyörűen futott az LCD TV-n:)

SONY VAIO :))

(#1114) Bocsek


Bocsek
aktív tag

Ja, igen a HDMI-ről sem írtam semmit, természetesen azért mert azt sem tudtam kipróbálni.

És így van "csak" 230 volt. Mármint az ára és nem a feszültség :D

[ Szerkesztve ]

(#1115) Bibby válasza Bocsek (#1114) üzenetére


Bibby
addikt

Pécsen 250... szombaton láttam.

Ελευθερια η θανατος

(#1116) Bocsek válasza Bibby (#1115) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Hát akkor Pécsett drága.
Mindenhol (máshol) 230: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1117) #87530752


#87530752
törölt tag

sziasztok, én is végre magaménak tudhatok egy vaio vgn fw21e típusú gyönyörűséget, és csak azért írok ide mert szeretném tudatni másokkal is akik esetleg még ilyet szeretnének venni de nem találnak hogy az europarkban lévő saturnban még van bőven...

annak ellenére hogy mindenhol azt mondják egész budapesten elkapkodták és hiány van belőle... Szóval ne higyjetek nekik !

máshol már előjegyeztetnek rá, míg ott van még legalább 10-12 darab, legalább is tegnap este amimkor én ott voltam még volt, szóval ne adjátok fel, én sem tettem és megérte :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

(#1118) #87530752


#87530752
törölt tag

ja majd el felejtettem hogy van egy kérdésem is, az eladó azt mondta hogy ki kell sütni az akkumulátort, tehát miután hazavittem rádugtam a töltőre, de egy pár óra múlva nem láttam hogy égne valami kiss lámpa hogy tölt, pedig azt mondták 18-20 órát kell tölteni...

szóval erről tudtok valamit hogy mi lehet?

vagy előtte le kellett volna merítenem az akksit?

várom a segítséget :U

(#1119) k. válasza #87530752 (#1118) üzenetére


k.
őstag

Előszőr is gratula.
Másodszor az eladó hülye.A led azért nem ég mert feltöltötte a vaio.Nem kell vele semmit csinálni.Ezek már nem olyan aksik.Használd nyugodtan.

(#1120) NasH187


NasH187
csendes tag

Hello!

Lehet, hogy említették már előttem, de a Z és E sorozatba különböző felbontású és fényerejű kijelzők kerülnek. A Z sorozatba megy a híres Sony Double Lamp extra fényerejű kijelzője, az E sorozat kapja az alap panelt. Külföldi oldalon olvastam, hogy valaki vett E szériásat, és rajta volt a matrica, hogy extra fényerejű a kijelző, de nem volt az. Ez a kiváltság marad a Z sorozatnak :)
Ha esetleg tévedtem, akkor elnézést.

Mellesleg: november elsején vettem egy Hp DV5 típusú gépet, mondanom se kell, hogy szervizben van 5!nap után. A ventilátorja egyszer csak úgy gondolta, hogy zakatolni fog, elég hangosan. Mindamellett a 3d-s alkalmazások 5-10perc után használhatatlanul lelassultak (játék, videószerkesztő, stb). Csak gondoltam leírom, hátha segít a gépválasztásban...

[ Szerkesztve ]

(#1121) Bocsek válasza NasH187 (#1120) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Hi!

Így van, igazad van a kijelzővel kapcsolatban! Az FW21z FullHD kijelzővel büszkélkedik, míg az FW21e "csak" 1600x900-as maximum felbontást tud. Mondjuk "FullHD 1080" matrica van az enyémen is, de az szerintem a HDMI kimenet és nem a kijelző miatt, ugyanis HDMI kimenetén az arra alkalmas tévén tudja a FullHD-t, ami a Blue-Ray lemezek lejátszásakor nem hátrány. ;)

Ismét kaptam egy emailt, melyben pár, eddig még itt nem tárgyalt dologról kérdez a jövendőbeli VAIO tulajdonos, utólagos engedelmével itt válaszolok.

- Az 1024x768-as felbontást (DirectX alatt is, illetve főleg az alatt)
az LCD közepén jeleníti meg normális képaránnyal (1 pixelt 1 pixelen),
vagy széthúzza a képet? (Pontosabban beállítható-e úgy, hogy ne húzza
szét, hanem egy az egyben rakja ki fekete kerettel?)

Pontosan így van. Mármint hogy beállítható hogy széthúzza-e a képet. Alapbeállítással nem húzza szét sem a Vista, sem a DirectX sem a DivX képét. Ilyenkor 1 pixel az 1 pixel vagyis a kép két szélén ott a fekete csík. Ja és még egy infó: Vista alatt csak a következő 3 felbontás állítható be: 800x600, 1024x768, és 1600x900. Eleinte idegenkedtem az 1600x900-as felbontástól, de hamar hozzászoktam, és nem mellesleg ez az egyetlen 16:9-es arányú lehetőség a felbontások között.

- Kivezethető-e belőle S/PDIF digitális audio jel (tippem szerint a
fejhallgató csatlakozón keresztül, szoftveresen átállítva S/PDIF módba),
és ha igen, optikai vagy koaxiális kábelt támogat?

Fejhallgató csatlakozón keresztül szerintem nem valósítható meg sehol sem az S/PDIF kimenet. Sajnos (vagy nem) de sem S/PDIF, sem optikai sem koaxiális megoldást nem tud, csak jack kimenet van a fül/fejhallgatónak, jack bemenet a külső mikrofonnak (pedig van beépített), viszont van még a már említett HDMI kimenet, melyen nem csak a képet küldi ki, hanem a hangot is (DTS-t, Dolby-t is támogat).

- Több helyen láttam emlegetni a webshopokban S-Video kimenetet. Ilyen
ugye nincs rajta?

Nincsen rajta. Csak HDMI és standard VGA kimenet van rajta. Én nemrég rendeltem kollegámmal ebay-ről olyan átalakítót ami VGA-ból csinál S-Videót és AV/RCA is van rajta. 2$ azaz kb. 400Ft a szállítási költséggel együtt Hong-Kongból. (még nem jött meg, így még nem tudtam kipróbálni, bár pár helyen azt olvastam hogy videókártyafüggő az, hogy VGA kimenetet a TV-re ezzel a fajta kábellel rá lehessen dugni)

Az akksitöltéssel kapcsolatban nekem az eladó azt mondta hogy rakjam be az akksit amint kivettem a dobozából, merítsem le, majd töltsem úgy 16-17 órát úgy, hogy nem megy közbe a gép, és ezt csináljam meg kétszer, és így jobban fogja bírni az akksi. Szóval nem megy tönkre az akksi ha ezt nem csinálod meg, csak ha megteszed, akkor később murdál meg, illetve jobban bírja majd.

Ha van még kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan, megpróbálok rá(juk) válaszolni.

VAIO for everyone! :C :DD

[ Szerkesztve ]

(#1122) Bibby válasza Bocsek (#1121) üzenetére


Bibby
addikt

Az az átalakító jónak tűnik, de nem az. Digitális jelből kell analógot csinálni, ebben pedig semmilyen konverter nincs, ezért simán rádugva nem működik, kell hozzá buherálni...
Minimum egy ilyen cucc kell hozzá hogy működjön.

Ελευθερια η θανατος

(#1123) krisi047 válasza Bocsek (#1121) üzenetére


krisi047
aktív tag

üdv! az aksi üzemideje izgatja még a fantáziámat! mondjuk min. fényerőn ha wifivel netezgetsz, hogy bírja? illetve ha csak mondjuk szintén min. fényerőn semmi extrát nem csinálsz, csak wordben gépelsz? meg természetesen az aktív használatra is kíváncsi vagyok azért. :)

(#1124) Arhel


Arhel
senior tag

Hi all!

2 napja már én is egy FW-21E boldog tulajdonosa vagyok! Ráadásul egy eggésznapos utánajárás és elmélkedés után. Kezdtem 11kor a Mamutban (Saturn), ahol mközölték, hogy semmilyen más "médiánál" nincs már ilyen cucc! Volt 100db és egyből elvitték őket.Azért átmentem a Westendbe, ahol kiállítva csak a 21Z-t tudtam megcsodálni, mert az volt még 350ezerért. Délután a Laptop.hu-nál már az E jelű Vaio-t is meg tudtam nézni, igaz csak kikapcsolt állapotban, max. BIOS-ig kapcsolhatják be, ha nagyon szeretnénk (eléggé kiváncsi voltam, hogy tényleg szar-e a kijelző, mert itt többen panaszkodtak). A laptop.hu-nál van több 21E Vaio a szokásos 229K-ért (áruhitellel, kb. 250K-ért lehet elvinni 10 hónapra)! Nem vettem meg és visszatáncoltam a Westendbe. Hatalmas mázli, mivel a monitoros soron belefutottam a 21E-be (nem tudom miért oda volt téve :( ) és még volt egy bontatlan doboz a bemutató terméken kívül! Ami pedig különösen meglepett, hogy az árcímkén 219K szerepelt. Egy kis civódás után azonban a pénztárnál kicsengettem az összeget egy kisebb kölcsön segítségével, mivel ez a termék nem volt akciós 0%THM-s (kb. 240K-ra jönne ki árúhitellel).

Sajnos egyelőre nem tudtam vele annyit foglalkozni, mint amennyit szerettem volna, azonban a minimális tapasztalataimat megosztam:
- tényleg gyengébb a kijelző fényereje, mint mondjuk a HP dv5-ösöké (jelenleg egy HP Pavilion dv5-1020eh-val rendelkezem), de ez speciel engem nem zavar, mivel a színek a helyükön vannak, nagyon szép élénkek
- a webkamerához tartozik (monó) mikrofon!!!, vki korábban említetette, hogy nincs
- rendkívül szoftver gazdag a telepítő, annyi trugyit kapunk a noti mellé. hogy alig győzőm letörölni a sok szemetet :D
- a billentyűzet nekem nagyon bejön, éljenek az óriás kezűek, azonban a SPACE nekem egy picit hangos, ha nagyon a szélén nyomkodom és nem középen
- meglepően csendesen üzemel, alig van hangja, mindig ilyenre vágytam :B

Továbbit majd ma este írok még róla, kipróbálom a HDMI-t és a DVD-írót is, meg vmi játék tesztet is tolok ;) Ja igen, Vista élmény-index 4,6 :DD

(ha vki vmit szeretne tudni az írjon, letesztelem/megnézem neki ;) )

(#1125) Arhel válasza krisi047 (#1123) üzenetére


Arhel
senior tag

hi!

este megnézem neked az akksi üzemidőt rendesen, de wifivel és közepes fényerővel netezve 2 és fél órát ír ki a rendszer, szvsz ez feljebb tornázható még ;]

(#1126) Pierre75 válasza Arhel (#1124) üzenetére


Pierre75
senior tag

Ha dvix-et vagy dvd-t nézel és középen ülsz, már akkor is érzékelhető-e az alacsony szög, értsd sötétebb-e a kép két széle? Mennyi idő alatt áll fel a Pista? Egy Cod4 típusú játék natív felbontáson hogy szerepel és milyen részletesség mellett?
Előre is kösz a választ!

(#1127) #30998976


#30998976
törölt tag

sziasztok!
en is egy fw21e boldog tulajdonosa vagyok tegnap ota!eddigi keves tapasztalatom alapjan abszolut elegedett vagyok a geppel!:)
lenne par kerdesem viszont:
1. ugye 320gbos a winyo, es szeretnem megosztani tobbfele, viszont ha nem muszaj nem zuznam le rola a vistat, nem tudom, h így is lehet e particionalni?ha igen milyen programmal, nem kavar e be rendszernek,stb?!
2. az eredetileg feltepelepitett mcaffe virusvedorol mi a velemenyetek?eleg jo vedelmet biztosit v tegyem fel inkabb az f-securet, nortont v vmi mast?
3. milyen tapasztalaitok vannak a feltelepitett programokrol?a sony music centerrol, dvd irorol, meg a tobbi programrol?hasznosak v toröljem a franca mert csak a helyet foglaljak?
előre is köszönöm a valaszokat!
üdv

(#1128) Bocsek


Bocsek
aktív tag

Nem tudom írtam-e már, de én 0% THM-re vettem a Media Marktba. 50-et kicsengettem, és 180-at 10 havi bontásban fogok fizetni.

A szoftverkörítésről eddig nem is beszéltem. Csatlakozom Arhel kolegához, tényleg iszonyat sok mindent feltelepít alapból, melyek csak javítják a noti ár/érték arányát. Sok hasznos és annál több haszontalan programot kapunk. Személy szerint az Adobe Photoshop Elements és Adobe Premiere Elements-nek örülök. Ha jól emlékszem miután feltelepült a komplett rendszer, 40-50Giga helyet foglalt el minden a C meghajtón. Még jó hogy a Vista már tud csonkolni partíciót, így nem kellett használnom mindenféle hangzatos nevű partíció-kezelő programot.

Estefelé majd írok még egy keveset, ugyanis mailben megint kaptam kérdéseket.

(#1129) Bocsek válasza #30998976 (#1127) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Este megmondom melyik programokat használom én (melóhelyen nincs nálam a noti). Azt tudom hogy a Sony media collector-át vagy mit meg a Vista indexelését kikapcsoltam, mert feleslegesnek tartom, csak a vinyót pörgetik (persze amíg be nem fejezik az adatok gyűjtését).
A Mcafee nekem most azt írja hogy nem védett a gép, ráadásul be sem tudom regisztrálni, mert a regisztrálós része kifagy. A user-t megcsináltam manuálisan neten, majd a programban megadtam a usert/pwdt de így se jó. Úgyhogy a Mcafee nekem szerintem uninstall lesz.
Partícionálás:
A Vistával meg tudod csinálni: Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés.
Majd a Lemezkezelés fülön látod a partíciókat. Látsz egy 13-14 Gigásat, az a Recovery, arról települt fel a rendszer első bekapcsoláskor. Mellette látod a C meghajtót. Ha arra jobb gombbal kattintasz akkor egy olyat kell választanod, hogy Kötet zsugorítása. Innen már menni fog. Miután megadtad hogy mennyit vegyen el a C-ből, látni fogsz egy üres partíciót, arra jobbegér, aztán formázás, és kész is az új partíciód. Ha többet akarsz csinálni, akkor a formázás előtt a maradék területet is partícionálhatod

A 60 napos Office 2007 nem érdekelt, azt fel sem raktam, az Works pedig jó lehet ha nagyon alap szinten használnál Office-t. Én le fogom szedni a Works-öt, mert felraktam az Office 2007 Pro-t. A Roxio írót nem ismerem, ahelyett is inkább új Nero-t raktam fel.

(#1130) k. válasza Bocsek (#1129) üzenetére


k.
őstag

Igen a vaiokhoz rengeteg progi jár.Az enyémhez is járt jópár(officetól kezdve symatec vírusirtón át a sony progikig)szóval ugymond ha még pár ezret kicsengetsz a trial to full cuccokért akkor egy alapból jólhasználható cuccod van.
Egyébként Csepy kollégának látom nem lett igaza.Ha vissza olvastok irta hogy nem kell senkinek itthon vaio.Hát ehhez képest hiánycikk.Szóval üdvözlök minden kedves vaio tulajd erről a régi vágású 2007es amcsi modellről.De a lényeg amit bocsek is irt:
Vaio for everyone. :D

(#1131) Bocsek


Bocsek
aktív tag

- Milyen Vista van rajta? 64 bites, vagy 32-es (és így csak 3 GB RAM-ot
használ a 4-ből)? Nem tudom, hogy a Premiumon belül megkülönböztetnek-e
"Media Center Edition"-t vagy sem, de ha igen, ezen az van? (Csak mert a
felhasználói doksi végén szerepel ez a kifejezés a védjegyek között.) És
ha az, akkor ez nagyvonalakban mit takar?

32 bites Vista van a notin, így csak 3Gb-ot kezel belőle, holott látja hogy 4Gb-nyi van benne. De szerintem az a 3Gb is elég. Ebben is van Media Center nevű lehetőség, amely gyakorlatilag egy HTPC frontend. Itt többet megtudhatsz róla.
Egyébként van fent a gépen Vaio Media Plus, ugyanarra jó mint a Media Center.
Itt tudhatsz meg többet néhány Vaio programról.

- Viszonylag sok laptopon át lehet kapcsolni a
fejhallgató kimenetet S/PDIF módba, de ezt csak a Windows egyik jól
elrejtett hangkártya konfiguráló panelén lehet megtenni. Így a kérdésem
(ami másnak teljesen érdektelen lehet, de nekem nagyon fontos):
Teljesen kizárt, hogy valahogy megtehető ez ezen a gépen is? (Én azt
tudom elképzelni, hogy valahol a Start / Vezérlőpult / Hardver és hang /
Hang / Hangeszközök kezelése / Lejátszás lapon (esetleg azon belül a
fejhallgató kimenet ikonjára kattintva és a Tulajdonságok gombra bökve)
lehet eldugva ez a funkció, bár inkább csak reménykedek, hogy így van,
sajnos az, hogy sehol nem találtam említést róla, nem tesz túl
bizakodóvá.

Háát, én nem találtam semmiféle ilyen lehetőséget. :(

Az akksiról még nem tudok mit mondani, mert eddig egyszer használtam egy órán keresztül akksiról, még a második 16 órás kikapcsolt állapotban való töltést nem csináltam meg. Azt majd holnap, de a hétvégén mindenképp.

[ Szerkesztve ]

(#1132) ilN4e


ilN4e
csendes tag

Sziasztok.

Van egy Vaio FW21z-m, és a játékoknál meg amúgy is csak 800X600, 1024X768, vagy 1920X1080-as felbontások közül lehet választani...nem tudja valaki, hogy hogy lehetne több beállítást elővarázsolni?

(#1133) Bocsek válasza ilN4e (#1132) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Üdv!

Sajna nem jöttem még rá. Nekem az FW21e-n csak 1600x900 a maximum, de például Grid alatt csak 800x600-at és 1024x768-at tudok kiválasztani.

Ha valaki tudna segíteni abban hogy hogyan tudom visszavarázsolni a Catalyst Centert akkor megköszönném.

(#1134) gaben0007


gaben0007
csendes tag

Heló mindenki!
Olvasgattam ezt a fórumot, de még mindig nem tudok dönteni.: Ajánljátok ezt a laptopot?
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10402&op=details&mode=laptop_uj
vagy inkább:
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10220&op=details&mode=laptop_uj
Lécci segítsetek

(#1135) zolisz83


zolisz83
tag

Sziasztok!
Ma megvettem én is a magamét a Blahánál lévő sony boltban. Ha jól tudom ott is van még 2db"E" ill. ki van állítva mind2 példányból 1-1 közvetlenül egymás alatt. Ami igaz igaz, a kijelző szerintem is jóval gyengébb, ha később lesz fölös pénzem és valamelyik sony szervíz bevállaja, simán befizetnék egy panelcserére, a többi vas az meg bőven sok..
No tehát még1x aki szeretné összehasonlítani realtime a kettőt, az menjen be bátran és csodálkozza ki magát a "Z" tűéles, fényes képernyőjén a kis tesóhoz képest.
Üdv!
Zoli

.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--///... --- ... ... --- ... ... --- ... ... --- ...

(#1136) Kicsibika válasza ilN4e (#1132) üzenetére


Kicsibika
csendes tag

Nem lehet; vagyis a driver nem enged mást használni, ha az eredeti OS van fent

Ha te raksz fel egy Vistát akkor a vista tudja(tudsz használni más felbontást), de nem ismeri fel a videókaridat, még ha a Sony-ról leszeded az ati drive-t és az Ati catalyst Control Center-t; Előbbi nem csinál semmit, utóbbi hiába írja ki telepítés után, hogy succes a mappában ahova telepítetted nincs semmi, így nem indul el a program :)

Szóval reméljuk lesz változás, addig is 1024X768 felbontásban(amit összehúz és két oldalt lesz egy fekete csík[bár már megszoktam:)]), full beállításokkal akadásmentesen COD4 és COD5 :)

Sony VAIO FW21Z powaaaa :))

(#1137) ilN4e válasza Kicsibika (#1136) üzenetére


ilN4e
csendes tag

Köszi a segítséget!

(#1138) Bocsek válasza Kicsibika (#1136) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Áhh, köszönöm szépen. Sikerült újraraknom a Catalyst Centert a Vaio Update-ről. :R

(#1139) Zolee81


Zolee81
csendes tag

Üdv!
A minap vásároltam egy 21E-s masinát. Fain "kis" gép. Kivéve a rajta lévő Vistát. Ez előtt Xp-t használtam, az leaglább gyors volt. De ez ?! Kell neki vagy 1,5 perc a bootolásra. Az eSupportnál azt mondták, h ez OK. Akko OK. Ha ők mondják ?! Ti mit mondtok ?
Mit lehet vele tenni ? Az automatán induló nem windows dolgokat kiszedtem (msconfiggal). Így egy picivel gyorsabb lett. De nem sokkal. Ja és folyamatosan tekeri a merevlemezt, még akkor is ha nem töltök semmit (automat frissítés is kikapcsolva) Ezzel mit lehet tenni ?
A McAffe-t is likvidáltam. Sokat akadékoskodott. Raktam helyette NOD32-t. Azzal jól ment az Xp is, szal az nem hiszem, h lassítana.
Amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve. Jól ír DVD-ket. Az LCD sztem nem rossz. A billentyűzet is OK. A speaker hangja átlagos. (nem egy DTS, de ez OK egy laptoptól) A memória kártyákat külön meghajtóként ismeri fel így nem kell "eltávolítgatni". Egyszerűen csak kiszeded. A kamera felbontása is OK, meg a mik hangja is ('aszonták).
Ja még egy: kinek milyen tapasztalata van ha másik Vista-t telepített ? Miben lett más (ha más lett) ? Érdemes-e másikat telepíteni ? (mint említettem az Xp-hez vagyok "szokva" és inkább a csináld magad dolgokat preferálom, mint az ilyen "amerikai" stílusú bekapcs 'oszt mindent felrak -amit nem akarok azt is- dolgokat)
Köszi a válaszokat!
No joccakát!

[ Szerkesztve ]

(#1140) Allanon25


Allanon25
csendes tag

Sziasztok!

Én is gondolkodom egy VGN-FW21E vásárlásán. Esetleg tud valaki tippet adni, hogy hol lehetne személyesen is megnézni ezt a típust, meg kicsit megnyomogatni? :-)
A Saturnban már láttam a Z-set, de az túl drága.

A másik dolog amiben a segítségeteket szeretném kérni az, hogy lehet-e hozzá nagyobb kapacitású akkut szerezni, mert külföldi tesztben sajnos csak valami 1,5 órát olvastam, ami nekem nagyon kevés! Ennek az üzemidőnek minimum a duplája kéne...

Van valamit ötletetek?

Ez a típus sem lenne rossz hordozhatóság szempontjából: SONY VAIO VGN-C2Z/B
Erről mi a vélemény? Üzemideje kb mennyi lehet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.:
Allanon

(#1141) Bocsek válasza Zolee81 (#1139) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Hi!

Ki kell kapcsolni a Vista indexelő szolgáltatását, valamint a VAIO-nak a Media Plus nevű progijában a Content updater-t vagy mit. A Vista az ennyi idő alatt indul, bár szerintem nekem nincs 1,5 perc.

Eddigi aksi tapasztalatom: 1 és negyed órát ment a laptop, 94%-ról lement 40%-ra. Ebben volt egy rendszerindítás, valamint egy 5 perc alvó állapot, valamint abból felébredés. Közben folyamatosan Winamp-pal zenét hallgattam, fél órát közepes és 3/4 órát teljes fényerővel ment. 20 percig még egy Hybrid TV-Tuner is be volt dugva. Végig dokumentumokat (office és pdf) nézegettem, valamint rendezgettem. (Wifi, Bt ki volt kapcsolva)

(#1142) Allanon25 válasza Bocsek (#1141) üzenetére


Allanon25
csendes tag

Kicsit utánaolvastam a dolognak és valóban mindenki mindenhol kb.: 2-2.5 óra üzemidőről számol be az alap akkuval.
Azonban létezik egy 9 Cellás akku hozzá, ami 7200mah-os, és 3-6 óra üzemidőt írnak vele, hardverkiépítéstől, és használati szokásoktól függően. Én ebből olyan 3.5-4 órát tartanék reálisnak, ami azért már nem rossz. Az akku ára olyan 50000Ft körül van.

Akinek esetleg van tapasztalata ezzel a nagyobb kapacitású akksival, arra kíváncsi lennék...

Üdv.:
Allanon

[ Szerkesztve ]

(#1143) -zoole-


-zoole-
csendes tag

Sziasztok!
Másfél hete vettem én is egy 21Z-t, kellemes masina jó teljesítménnyel. Vásárlás előtt nem olvastam utána, hogy csak 32bit-es vistával adják, és hogy emiatt nem kezeli az összes belepakolt memóriát (tényleg, minek bele ennyi ha nem kezeli? csak mert jól hangzik, hogy ennyi van benne?), amire viszont nekem munkából kifolyólag szükségem lenne. Van valakinek tapasztalata 64bites rendszerrel, elfut rajta és kezeli rendesen a vasat, no meg a memóriamennyiséget?
Egyébként noti létére elég jó hőelvezetése van, alig melegszik, és tényleg csak azokon a részeken ahol a "munka zajlik" :) Vagy a vinyónál, vagy a procinál/hőkivezető nyílásnál. Viszonylag halk, még akkor is amikor hajtva van. Simán bírja a hosszabb rendereléseket is. A kijelzője is szép (lenne, ha nem szúr ki velem egy halott pixellel kb. pont középen...). Szerencsére 72 órán belül kijött a probléma (sony oldalon azt írják, garanciára 14 hibás pixeltől számíthatnék bármi lépésre, addig meg bámulhatnám a pöttyöket, vagy éppen próbálhatnék grafikával foglalkozni/filmet nézni stb...), így kapok cserét, csak várhatok, mert az üzletből én hoztam el az utolsót, és azóta pangás van.
Összességében jó gépnek tűnik, remek billentyűzettel, viszont kissé kopogós, "ócsó's" műanyag összeszereléssel. A tapipad gombjaitól pl kiráz a hideg, évek óta nem nyomkodtam ennyire kattogós, rossz gombot (talán csak valami low-end fujitsu retteneten).
Én az eddigiek alapján csak ajánlani tudom, szerintem nagyon jó ár/teljesítmény arányban van, és még jól is néz ki, üzleti megbeszélésen sem kell szatyorral takargatni, miközben animációt mutatok a megrendelőnek. A felületére viszont kíváncsi vagyok mennyire lesz strapabíró, a tetején és csuklónál már most látok baljósnak tűnő jeleket, pedig még csak másfél hetes...

(#1144) Kicsibika válasza -zoole- (#1143) üzenetére


Kicsibika
csendes tag

nagyon jó :C

Hát én csak az asztali PC próbáltam a Vista Bussines 64bit verziót, 20sec volt a bootolás, a 4 GB RAM-ot felismert széepen(a különbség a két "gép" között, hogy a PC-s proci csak 2,1Ghz es; winchi 7200rpm, nah jó és egy 9600GT dübörög benne-> de rendszer indításnál az utóbbi nem számít!!)

A driverekkel lehetnek a gondok én nem találtam 64bit-es drivereket, így még nem is próbálkoztam ilyesmivel csak a fentebb leírtakkal. lehet rosszul kerestem -_-

(#1145) Kicsibika válasza Zolee81 (#1139) üzenetére


Kicsibika
csendes tag

Új Vista telepítésénél:

-Kevesebb futó program, mert te rakod fel amit akarsz és nem alapból van rengeteg minden

-Én nem tudtam a videókártyámat a vistával felismertetni, pár hozzászólással lejebb írtam, hogy "Sony-ról leszeded az ati drive-t és az Ati catalyst Control Center-t; Előbbi nem csinál semmit, utóbbi hiába írja ki telepítés után, hogy succes a mappában ahova telepítetted nincs semmi, így nem indul el a program""

- jah és csak 2,5GB ot ismer fel :) Érdekes

Amúgy amit én felraktam az egy Vista Bussines 32 bit angol OS volt

(#1146) bigalanisfan válasza -zoole- (#1143) üzenetére


bigalanisfan
csendes tag

"Szerencsére 72 órán belül kijött a probléma (sony oldalon azt írják, garanciára 14 hibás pixeltől számíthatnék bármi lépésre, addig meg bámulhatnám a pöttyöket, vagy éppen próbálhatnék grafikával foglalkozni/filmet nézni stb...), így kapok cserét"

Hogy van ez a 3 napos cseregarancia? Én azt hittem, hogy ugyanolyan feltételek vonatkoznak rá (pl. 14 hibás pixel), mint az azt követő időszakra, csak az a különbség, hogy csere jár, és nem szerviz. Ezt az elképzelésemet erősítette meg bennem az a tény is, hogy egyes monitorgyártók fennen hirdetik, hogy 3 napos halott pixel garanciát vállalnak. Vagy a Sony is közéjük tartozik?

(#1147) krisi047


krisi047
aktív tag

no elmentem a debreceni saturnba, addig magyaráztam, míg meg nem nézhettem rajta egy HD filmrészletet, még az osztályvezetőt is odahívattam :) a filmrészlet hihetetlen jó volt, úgy az általánosan a színek is megfeleltek, amíg kezdtem összehasonlítgatni más mellette lévő notikkal. pl. volt mellette egy acer gép, nem tudom ilyen kategória, de szebb, és élénkebb szinek voltak a Pista bejelentkező képernyőn. nem nagyon értek a témához, de nem lehet ezeken a kijelzőkön szoftveresen kalibrálni egy kicsit, mert úgy érzem egy kis módosítással közel tökéletesre lehetne állítani a dolgot. ebben van valakinek bármilyen tapasztalata, pl. akár asztali lcd monitorral vagy más notival?

(#1148) k. válasza krisi047 (#1147) üzenetére


k.
őstag

De lehet.Vannak erre különböző terméek amiket ha megveszel könnyedén be tudod állitani a kijelzőjét.Szerintem itt is ez kell.
Egyébként látom a tapsztalatok alapvetően pozitivak.
Az már most látszik hogy elég szép részesedése lesz igy a Sonynak mert keresik az emberek.A hibák meg alapvetően szerteágazók szóval nem igazán látok szériahibát(talán a kijelző de azt valszeg be kell kalibrálni).
Jah és az aksi idős cuccra reagálva:
Senki ne felejtse el hogy pl amire 2 órát irnak az másfél és igy tovább.Az én vaiomra is 2 órát irnak és ha a kijelző fényrejét leveszem és esetleg a proc sebességét meg 1-2 dologt akkor nagyon kinkeservesen talán.Ha viszont netezek akkor már másfél fölé nem megyek.Szóval senki nevárja hogy netezéssel(wifi) mondjuk word használattal közepes fényerőn(alatta nekem túl sötét) birja addig.

(#1149) Bocsek válasza krisi047 (#1147) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Ezért lenne jó egy teszt itt ph-n, ahol az FW21e-t és z-t tesztelnék, mert általában be is szokták kalibrálni őket, és le lehet tölteni a color profile-t mint más teszteknél. Vagy ha van fölös pár 10ezred, akkor vehetsz egy kalibrálót, de akkor megoszthatnád velünk a color profilodat :DDD

Szerk: 3 napon belül azzal az indokkal is visszavihetem hogy szerintem az ég zöld a fű meg kék

[ Szerkesztve ]

(#1150) -zoole- válasza bigalanisfan (#1146) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Igazából nem vagyok teljesen tisztában a dolog hátterével. Amikor megláttam a kis halottat, és meggyőződtem róla, hogy nem is óhajt feléledni, elkezdtem utánaolvasni, hogy mik is a lehetőségeim ilyenkor. Teljesen különböző információkat találtam mindenhol, az biztos, hogy a minőségi probléma esetén már nem kötelező cserélni 72 órán belül, viszont elvileg van egy jogszabály, ami kimondja, hogy ha 72 órán belül tartós fogyasztási eszközöd meghibásodik, akkor még nem a szervíz tartozik érte felelősséggel, hanem az értékesítő, és ott akár kérheted az eszköz cseréjét, vagy esetleg pénzvisszafizetés is lehetséges (bár ebben nem vagyok biztos)... Gyakorlatilag a magyar ugaron már bármi lehetséges :) Igazából nagyrészt az eladó hozzáállásától függ. Ilyenkor talán kifizetődő tud lenni, ha picit nívósabb boltban veszed, ahol törődnek is a vevőkkel, nem pedig mész a műszaki mindenféle nagyáruházakba, ahol "értenek hozzá", mint tudjuk... (Bár most inkább az előítélet beszél belőlem, személyes tapasztalatom nincs velük ilyen ügyben szerencsére, csak nem sok jót olvastam eddig róluk.)
Tehát én fogtam magam, hónom alá kaptam a notit és beballagtam az üzletbe, ahol elmondtam, hogy ez és ez a bajom, amúgy jó a masina, 72 órán belül vagyunk, mi a teendő? Kis sajnálkozás, hogy utolsót vittem el, így rögtön nem tudják cserélni (ezt sejtettem, épp azért hoztam el az utolsót, mert sürgősen szükségem volt rá munka miatt, és csak amíg ott voltam megnézni, több érdeklődő is volt...), de akkor meg is rendelik, csörögnek ha megvan, addig használjam nyugodtan ami van... Úgyhogy nem világosodtam fel pontosan, hogy mi is a helyzet, nekem úgy fest most szerencsém volt. És azóta kb itt tartunk, várom a következő szállítmányt, néha anyázok amikor ki akarom törölni a hibás pixelt szoftveresen, vagy ha filmben látszik nagyon, és addig is dolgozok a gépen, mert a teljesítménye hibátlan :) Most is vágnom kéne rajta, ahelyett ezt pötyögöm, de már nem sokáig. Bocs ha hosszú, meg ha off, de remélem nem haszontalan infó.

Üdv: Z.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.