Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Köszönöm Joshi, Viktor és Piftuka a tanácsokat, tapasztalatokat. Hatvan mellett lakom. MEgnézem így melyik szervíz lesz a befutó. Természetesen mindig kikapcsolva lett csatlakoztatva.
Futok vele még pár kört a hétvégén aztán nekiesek, hátha lesz belőle valami.
Mire lenne érdemes cserélni, ha csere lesz belőle?
Csak is ekvivalens vagy jobb minőségű kép érdekel, rosszabb nem jöhet szóba.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
van egy KD-65XH9005 TV-nk. 4. évét töltötte decemberben.
Két furcsaság van vele:
a 3-as HDMI porton a PC-vel nem ad képet, ergo nem érzékeli, hogy csatlakoztatva van. Volt gyári beáll. vissza. nem segített. Próbáltam céges notebook-al, ugyanez. Gyanús...
A másik, bosszantóbb: wifi-t állandóan ledobálja. Gyári beáll. vissza. után is. Router-t is reseteltem már, még vodafonos korszakból itt maradt példány (modem egyben).
Érdekesség, hogy ha a routert kikapcs-bekapcs akkor pár óráig, napig jó, aztán megint elkezdi. Már az atyaúristent is próbáltam átállítani TV-n is, routeren is, de nem segített. Próbáltam hogy csak 2,4G, aztán csak 5G de semmi.
Semmi másnak a lakásban nincs ilyen gondja (3 laptop, 3 telefon, 1 LG TV).
Azt olvasom a TV hibaelhárítójában, hogy a wifi direct okozhat ilyet, de sehol se találom, hogy kikapcsolnám.
Kellene szerezzek egy routert még? Telefonos megosztáson gondolkoztam, de elég nehéz úgy, hogy egész nap ne lójje le a telefon a hotspot-ot.
Van kiterjesztett garanciám, 5év az összes gari, tehát az utolsó évben vagyok.
Igazából ha van legalább ilyen vagy jobb készülék jelenleg, attól se tartózkodom, hogy lecseréljem (max 200k-t esne jól rádobni, többet már nehezen nyelném le).
Milyen most a Sony garanciapolitikája, mire számíthatok egyáltalán?
Alzából vásárolt készülék, a garanciakiterjesztés pedig központi szalonos.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
XH90 65 kiirta, van új frissítés. Utoljára tavaly év elején frissítettem. Érdemes feltenni vagy hagyjam, semmi sem javul?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
XH90 TV 3. HDMI bemenete nem veszi a jelet a PC-től. Átdugom egy másik bemenetre és gond nélkül megy. Most feltettem a legujabb frissítést is, de a helyzet ugyanez.
Lehetséges, hogy meghalt a bemenet?
Ha ez a helyzet, akkor garancia lehet belőle? 2021-es vásárlás 5 év garival. Garancia esetén mire számíthatok? Meg tudják javítani? -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal, hogy a TV-re HDMI-n kötött PC bekapcsolásakor a TV elvált a kábelcsatornáról arra a HDMI bemenetre, amelyiken a PC van?
Ez úgy emlékszem korábban nem így volt. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Oké, (madvr-t használaok, írtam a (l#69214-ben, bár nekem bármit is állitottam, ez a harmincvalahány másodperces késleltetés mindig ott volt. Ha automatikuson volt a TV, ha nem. Bármire is állitottam a PC-t. Csak miután az adott ideig kapta a TV a jelet, azután váltott és kezdte el megjeleníteni a 17-es oszlopot is
Egyébként akinek szintén xh9000 van, nem tesztelné ezt le nekem a saját eszközeivel PC-ről?
TV USB-jén lejátszva a mintát nem volt ilyen gond. -
gordonfreemN
addikt
3m talán hama kábel, media marktos
Javítanám a leírtakat: úgy látszik már nekem is késő van és benézte valamit. Nem a kurzor megnyomására kezdi el megjeleníteni, se nem az oda vissza HDMI tartomány váltogatásra, hanem kell neki 36s a lejátszásból, mire ugrik egyet a kép és megjeleníti a 17-es oszlopot is. Nem a felvételben van hiba, nyilván áttekertem és ugyanúgy ki kellett várni 36 másodpercet, utána képugrás és megjelenik a fekete.
Ez lehet valami PC-s baromság valóban.
-
gordonfreemN
addikt
Nem állítottam át, a képprofil bementhez van rögzítve, beállítottam azt amit ezen a HDMI bemeneten szeretnék és slussz. Nincs ezzel baj.
Nem akarok egy harmadik köztes eszközt még. Ha hangrendszer miatt vagyok részben PC-ről. Van megoldás nyilván TV-ről is hangot lejátszani és akkor mehetne a plex, de még eddig mindenre találtam megoldást.
-
gordonfreemN
addikt
Nagyon fura dolgot vettem észre.
Pár hónapja kínlódtam a sötét részletekkel, majd látszólag megoldódott, de VGA csere történt, ellenőriztem a beállításokat és rájöttem, mi zavart össze a régi VGA-val is.
A TV egy Sony65XH9000
PC win10 MPC-BE (1.6.5.3) és madVR (0.6.3.1956 x64), D3D11, a beállítások az 1.hsz szerint. Az MPC 16-235 ez fix. Viszont innentől teljes káosz van a rendszerben.
A Windows ugye lehetne teljes vagy korlátozott, attól függően, hogy a TV jól felismeri-e automatikusan ezen módokat. De ezt most hagyjuk is.
Legyen a windows is korlátozott, így nagy hibát nem vétek. A TV-nél ekkor teljesre váltra a kép szinte szürke, korlátozottan rendben van, látható is a korábban junior19től kapott 01. Brightness Flashing Bars 17-es oszlopa.
A lejátszót kikapcsolom, visszaindítom ezt a mintát és a 17-es nem látszódik, pedig semmit nem állítottam el és a TV is maradt ahol volt. A TV-n a HDMI dinamikatartományt átállítom automatikusra, vissza korlátozottra és voala, ismét ott a 17-es oszlop, miközben picit mintha megakadna a kép.
De ez még nem minden, az is elég, ha a TV távirányítóján nyomok egy balra vagy jobbra kurzort az oké mellett, ekkor szintén ez van, ugrik egyet a kép, alig észrevehetően és máris láthatóvá válik a 17-es oszlop.
Nem a szemem adaptációjával van a baj, tök sötét szobában is néztem percekig, amíg nem nyomom meg a TV távját, nem jelenik meg a 17-es oszlop.
Na ez mi lehet?

-
gordonfreemN
addikt
Üdv! 65Xh900x-nél hogyan lehet letiltani azt, hogy ha megy a TV kábel adással, akkor a HDMI3-ba csatlakoztatott PC indítás ne kapcsolja át a TV-t a HDMI3 bemenetre?
Másik: Ha megy a PC és a TV ki van kapcsolva, akkor a PC monitor random villog, mintha felismerné, hogy rá van csatlakoztatva a TV. Ezt hogyan lehetne kikerüli, hogy ne villogjon ilyen esetben a monitor?
-
gordonfreemN
addikt
Felmondott volna az összes szervizes, a TV-k garis ügyintézése meg nem állhat le, szólt az ügyvezető igazgató és kezébe vette a kalapácsot, vagy mi a fasz ez? Szét kellene őket rúgni ezért...
Media Markt-nak panaszlevél instant. Jelezvén benne, hogy eredménytelen válaszüzenet esetén második levél fogy védelemnek is megy. Hátha ez segít.Hiszen átvette a media markt. Ott el is fogadta az ügyintéző, hogy nem LCD törés, különben ezt ő is látta volna és adott volna azonnal visszajelzést neked...
Könyörgöm, mikor kell szervíz ahhoz, hogy LCD törést állapítsanak meg? -
gordonfreemN
addikt
Dehogy haragszom. Azért linkeltem be, hogy más ha látja ezt a beszélgetést, gyorsabban találja meg az utat.
Azt még mindig nem tudom, miért lenne jobb nekem egy ilyen lejátszó? A DV miatt? Az pedig azért jó, mert a DV nelküli kódolások/HDR tartalmak nem jók, jobb inkább DV-ben nézni?
Azt tudom, hpgy PC-n nincs DV. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ezaz. 46-on az sdr jó, a hdr fakó.
38-on meg a hdr jó, sdr sötét.
Akkor mit rontok el? Vagy a tartalommal lehet esetleg a baj?Joshi: köszi a tippet, de ahogy olvasom,ennél sincs kllbászból a kerítés.
Mindjárt kezdeném azzal, hogy USB-s DAC-om van a rendszerem elején. Nem szeretném filmezéskor átdugdosni mindig. De mást is olvastam, hogy van ami nem tidja leképezni a HDR színteret.
Miért lenne ez jobb nekem, mint a madvr-es mpc-hc? -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Az lehetséges, hogy sima H.264 1080p kódolású film ami nem HDR-es, annak a fényerőbeállításai mások mint a HDR-es H.265 kódolású 2160p filmnek?
Csak mert MPC-HC-vel lejátszva ezt a két filmet azt vettem észre, hogy a nem HDR-es tartalmak beállításával a HDR-es tartalmak fakók. Ezt a sötét részek fényerőszintje beállítással tudom kompenzálni ide-oda XH90-nél.
A TV-n a HDMI videotartomány: teljes, a számítógépen pedig kimeneti dinamikatartomány: teljes. -
gordonfreemN
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
2 éve volt szerencsém két 65-ös samu Q70 és Q60-hoz. Mindkettő memt vissza, béna hang, béna foltos és szürke vagy lila kép, az egészben a táv volt a fasza, de a többi kritikán aluli.
A sony xh90 meg azóta is megelégedéssel tölt el. Nem a legjobb, ennek is vannak hibái, de ez TV. -
gordonfreemN
addikt
válasz
modflow
üzenetére
Ezeket is figyelembe véve vagyok én végső soron elégedett a vodával. Szidják mint a bokrot, de a másik sem jobb és még bizonyos esetekben hátrányosabb is. Én is Wh mániás vagyok, ezért nálunk is inkább lemondtam a visszanézést, mert CI kártyánál az nincs, de nem is nagyon használtuk igaz.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
Tehát összegezzük:
Frissítés javítja a Local Dimming működését VRR esetén.
Előtte nem elékszel, hogy a VRR engedélyezés esetén Local Dimming tiltva volt-e. Ezt miért kérdezed?
Majd a bemeneten Javított vagy VRR módot próbálgatsz. Miért? Mármint nem tudod, hogy mi a különbség a VRR engedélyezés esetén a VRR-en kívül?
Képminőség javulás van-e? Ezt elég nehéz így megválaszolni, mert végül is képminőségbeli javulás a változó képfrissítés is. -
gordonfreemN
addikt
65XH90 21 decemberi vásárlás Alzáról, Sonyszalon 25900-ért bővít garanciát
A garancia kibővítéséhez szükség lesz a vásárlást igazoló számlára továbbá a készülékhez kapott jótállási jegyre és a készülék sorozat számára
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Quqesz
üzenetére
Megállapítottam, hogy ez az egész mind telefon oldalról, mind TV oldalról egy nagy kalap szar.

De amúgy nekem most megy, kizárólag képet tudok megosztani, de legalább ahogy tekerek, úgy lapozza a TV-n is. Simán a képnél telefonon rányomok a smart view-ra.
Wifi direkt kapcsolatot aktiválni kell hozza azt hiszem. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok. Van itt olyan akinek samsung galaxy S készülékről sikerült csatlakozni a TV-hez DEX-el, WiFi Direct-el vagy smart view-al? Nekem egyikkel se sikerül. A TV a WiFi Direct menüben kiírja, hogy csatlakoztatva az eszköz, küldjön tartalmat a megjelenítéshez, de a telefon csak teker és nem tud rácsatlakozni.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Egyetértek. Ettől nagyobb rizikóval vágtam bele decemberben a vásárlásba, 2 vissza is lett küldve még jött a sony. De ezt a tv-t 380ért én is megnézném
-
gordonfreemN
addikt
Ezt a plusz garit hogy lehet megkérni? Mennyi idő van rá vásárlástól?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
kissdani
üzenetére
Bár figyelembe vehetnek amortizaciót is. Ez a cég jóindulatán múlik egy tőbb éves készüléknél. Biztositók is így nyomják. Egyszer vga-mat kellett biztosítózni. Ami tönkrement az csúcs vga volt. Cserébe majdnem csúcsot kaptam 3 évvel késöbb amortizációra hivatkozva.
Nyilvan egy TV esetén 2 év még áthidalhato tavolság szerintem -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nappal: 93W
Sötétben: 67W
Kikapcsolva: <1W az első percben, aztán felmegy ~20W
Az 14,5kW/hó
Ez mi?
TV műsorral teszteltem világos képtartalommal.
Képüzemmód: egyéni
Fényérzékelö: be
Kontraszt: 90
Gamma: -2
Sötét részek szintje: 50
Sötét részek beállitása: alacsony
Spec.kontraszt jav.: ki
Auto helyi képhalv.: magas
X-tended dynamic range: magas
Szintelitettség: 50
Színárnyalat: 0
Színhő: profi1
Élő szín: ki
Képélesség: 50
Reality creation: ki
Véletlen képzaj csökk.: ki
Digit zajcsökk: alacsony
Motionflow: egyéni
Egyenletesség: min
Tisztaság: min
Film üzemmód: auto
Beállitható színhő: alap
Beállitható színhő: többpontos (10p) -
-
gordonfreemN
addikt
én nem találok semmi erre utaló jelet a .com-os oldalukon: [link]
Ja de, megvan. Ha nincs mód visszaállni (nem értem miért ne lehetne, más esetben is van, igaz a gari akkor ugrik), akkor vagy megoldják, vagy elviszik innen a TV-jüket. Már elég bosszantóak kezdenek lenni a hibák.
A nem frissítéssel is egy baj van: addig jó, amíg elő nem jön valami apró probléma amit orvosoltatnál és a support első dolga lesz megkérdezni, hogy a legfrissebb fw van e fent. Ha nem akkor ott el fog akadni a troubleshooting folyamat és magadra maradsz. -
gordonfreemN
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Nálam többször volt miután TV csere volt. Vodát csesztettem, központból frissítettek, CI modul ki, meg anyámtyúkja, csiri bí-csiri bá, azóta kétszer háromszor ha volt képszétesés, az is talán ugyanazon az adón. Inkább ez a csatorna kódolt szokott lenni, ez se fordult elő egy hónap alatt 5-nél többször, ekkor bekapcs hosszan és helyrejön.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekünk 3M-es mikroszálas törlőkendőnk (rongy) van. Egyszer kezdésként lefújtam szemüvegtisztítóval és full maszatos lett. Következő az volt, hogy a 3M-est nedvesítettem langyos vízzel áttöröltem kétszer.
Aztán száraz 3M-mel még körkörösen (nem máshogy mert az nem volt jó) szépen törelmesen többször végigtöröltem, teljesen tiszta és foltmentes lett.
Azóta ha rákerül egy folt, áttörlöm a 3M-essel körkörösen és voalá -
gordonfreemN
addikt
válasz
szucsinka
üzenetére
Nálam is 3m HDMI-n lóg a PC-vel, semmi ilyesmit nem tapasztalok, pedig szétállítom mindig az elején mindenét, hogy kitapasztaljam, ki-be kapcs mindenhogy stb.
Nálam inkább az ellenkezője van: ha marad a PC estére, a TV kikapcs, a monitor kikapcs, ez a dilis PC ugy érzékeli még megy a TV és átrak mindent 200%-ra, meg az MPC-BE 1-es kijelző is átáll a TV-re, innentől az automatikus teljes képernyő nem működik, mert az a 2-re van állítva, de az meg ilyenkor a monitor.Gigicuci:

-
gordonfreemN
addikt
válasz
wrathchild
üzenetére
Hat kövezzetek meg, de én így emlékszem: ésszerű
-
gordonfreemN
addikt
Üdv.
Már nem először szívok az miatt, hogy bekapcsolva hagyom a gépet, a monitort kinyomom és az MPC-BE-ben átáll a TV (XH90) az 1-es számú megjelenítőre. Emiatt a teljes képernyős indítás a monitoron indul el.
Ez azért van, mert a TV kikapcsolt állapotában felismerhető marad HDMI-n.
Van arra mód, hogy kikapcskor a HDMI is lekapcsoljon? -
gordonfreemN
addikt
Volt itt múltkor ez a kábelmizéria.
Itt egy érdekes megállapításom korábbról: [link] -
gordonfreemN
addikt
válasz
salapp
üzenetére
Én nvidiával etetem.
Csináljak esetleg valami videót amivel le tudjuk tesztelni és feltöltöm valahova?
Más:
Ha HDR módba vált a TV, azt honnan lehet tudni?
A képbeállitások menü jobb felső sarkában jelzett HDR felirat? Jelenleg PC-ről nem jelenik meg a felirat HDR anyag lejátszásánál. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Seicento1960
üzenetére
Értsd jól, nem vagy vicces

Amúgy nem jutott eszembe a neve, ezért okádtam ezt ide. De valami képhalványítás. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Renwick
üzenetére
valami furcsaság van ott, nálunk is 1080i 25Hz a bemeneti jel.
XH9005 a masinaNem lehet, hogy a kábel szed össze valami zavart, vagy rossz egy kontakt, nagy a jel csillapítása, esetleg megtört a kábel valahol (koax)?
Új kábel uj csatlakozásokkal kellene bekötni direktbe a legelső csatlakozási pontba amihez hozzáférsz. -
gordonfreemN
addikt
Nyilvánvalóan.

Náthás voltam a héten és hát ilyenkor nem pörög túl jól az agy, ezért pontatlanságot követtem el.
Egyébként félig még a BOX-on járt az agyam, amit most küldtünk vissza, ezért beszéltem örültségeket.
De szerintem mindenki megfelelően értette és helyén kezelte.
Köszönöm a korrekciót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO Q LED SMART 120HZ ! ! AKCIÓ!
- TCL 98C7K (248 cm) 4K HDR okos TV 4,5 év garanciával, kifogástalan állapotban!
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest