-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunaqua
addikt
válasz mjani1172 #50878 üzenetére
Én bejelenteném ameddig garanciális. Egyszer csak nem fog bekapcsolni.Volt ilyen hibám,cseréltek benne alkatrészt,de utána a fényereje sokkal gyengébb volt. Cserélték ezután garanciában az egész készüléket mondjuk nem ezért, hanem bizonyos színeknél csíkos volt a panel.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Celtis
veterán
válasz mjani1172 #46039 üzenetére
Ha hagyod magad, akkor igen.
A jótállás körében - a jótállás mindkét fajtájának teljes időtartama alatt - a jótállásra kötelezett (az eladó) csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után (tehát például a vevő általi nem rendeltetésszerű használat miatt) keletkezett.
-
vlevi
nagyúr
válasz mjani1172 #45544 üzenetére
Sajnos a szolgáltatók sem mindíg törik magukat, hogy elterjedtebbé tegyék.
pl. HBO GO, Horizon Go, ... ugyan van Androidra, de a TV-re kompatibilitási okok miatt a Play nem engedi telepíteni. Felmókolni talán fel lehet, de hivatalosan nincs.
És ez egy ördögi kör. Ha hiányoznak alkalmazások, akkor a felhasználók nem fogják megvenni, ha a felhasználók nem veszik, akkor az alkalmazás készítőinek sem érdekes, hogy nem létező felhasználóbázisra fejlesszenek, ergo még kevesebb app, ami még kevesebb felhasználót jelent, ...
Valami hasonló a probléma a Win10 áruházával, és a már nem létező W10 Phone-al is. -
mexel
veterán
válasz mjani1172 #45414 üzenetére
Mégsem érted. Linkeltem feljebb 2 topikot és képeket is. Ugyanez a hiba jelen van a 9005-ösnél is, a fotókat éppen egy drágább típusról tették be amin ez a hiba még sokkal látványosabb mint nálam. Tehát ez nem azért ilyen mert belépő szint.
Ezt 2 okból kérdeztem meg és hoztam fel itt:
1- ha senkinél nincs ilyen csak nálam, akkor a tv hibás és cserélem vagy visszaviszem.
2 - ha csak a belépő szint ilyen akkor elfogadom hogy ez ezzel jár, vagy visszaviszem és veszek jobbat ( magasabb kategóriát ) vagy megszokom.De egyik sem, ez a hiba fennál másnál is. tehát ha mopst 2x ennyiért veszek egy Sony-t ugyanezzel szembesülhetnék, azaz amit írsz nem állja meg a helyét.
Másrészt egy ilyen topikban szerintem meg nem lehet baj ha ilyeneket is leírunk hogy aki venni akar az tisztában legyen ezzel. Pl azzal is hogy kiad pl 3-400-ezret egy 9-es Sony-ért és ugyanezt tapasztalhatja mint egy 7-esnél. Aki tudja hogy ez zavarni fogja így körültekintőbb lehet.
Szerintem nagyobb baj az emberek hozzáállása, hogy nem mernek írni a hibákról, elfogadnak mindent, nem teszik szóvá. Megvett, jó az úgy . ha mindenki panaszkodna ezért pl a Sony-nál és nem vennék ez miatt a tv-ket akkor kénytelen lenne a gyártó ezt megoldani és nem adhatnának el ilyen darabokat. De a vásárlók 90-95%-a tudomásul veszi a hibát és nem akar/mer szólni.Más: ha eltekintünk ettől a kis feature-től ( folt a sarokban) akkor a tv simán hozza azt amit kell, bőven ott van képben az árához képest, azt kaptam kb amit vártam ennyiért. ( nyilván nem 10 bit, nem 120Hz és nem Trilumonos, de egy átlag filmezésre- tv-zésre használható, jól beállítva szép a képe. Virágbolti sorozatokra megfelel nagyon. 4k-s videókkal szépnek mondom, persze ha itt lenne mellette egy 9-es vagy egy oled akkor egyértelműen szembetűnő lenne a különbség. De én nem is ezt írtam hogy miért nem azt tudja mint egy 2x ennyibe kerülő modell.)
Az meg más a Sony mérnökeit minősíti hogy a beállításokból hiányzik pár dolog ami alap lenne és sok más tv-ben régebben és kisebb kategóriában is megtalálható, vagy a droidos modellekben.
( info menü idejének állítása, led viselkedésének állítása stb, van még pár ami nem lenne nagy dolog csak hasznos)Azt is el tudom képzelni hogy az edge ledeseknél ez a hiba nincs meg, ott a bevilágítás inkább ami zavaró lehet.
-
mexel
veterán
válasz mjani1172 #45409 üzenetére
Látom nem érted.Nem túlhúzom, csak tesztelem egyelőre és leírpom a tapasztalatokat. A hiba valós, nem kitalált. és nem fehér egy film, de fotókon ott lehet érzékeltetni, azért is ott fotózzák. Ez a folt sok filmnél és jelenetnél látható ( nincs olyan film vagy sorozat amiben ne lenne olyan szín vagy jelenet). Szóval nehéz úgy válogatni a filmeket hogy ne lásd.
Egyéni tolerancia dolga ki mit visel el és néz el szerintem.
Ez nem csak tv-nél van így hanem pl zenénél is. Én pl hifis vagyok és vannak olyan zajkeltő eszközök amiken nem szeretnék zenét hallgatni pl, van aki meg akár sokol rádión is meghallgatja.
De nyilván ezen a foltotsodáson is túl lehet lépni, attól függ akarja-e az ember vagy nem. Egyébként engem a bevilágítás kevésbé zavar mint a sötétebb árnyék.A tv-t azóta is állítgatom, már egész jól eljutottam odáig hogy szinte alig észrevehető az lcd-s kékes beütés sötét jeleneteknél, nem is világít a feket és a részletek is egész jól megvannak. Igaz kellett pár olyan beállítási kompromisszum amit nem nagyon szoktam alkalmazni ( pl gamma +2) de ezzel muszáj ellensúlyozni a sötét részek fényerőszintjének csökkentését hogy a részletek ne tűnjenek el.
A kép így már nagyon szépnek tűnik, már a színek és egyebek is nagyjából megvannak, így talán még ez a foltosodás is enyhült kicsit ( magasabb fényerővel ami 35).
Szóval a tv képeegyébként már szép nagyon, ha ez a folt nem lenne nem bánnám a dolgot ( már nem hiányzik az X1 és a többi móka, a tudása nekem elég lenne - kivéve az AV betekintési szöge, de valamit valamiért)[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz mjani1172 #45397 üzenetére
Az a jó, ha sok mindent lehet állítani, akkor biztos olyan lesz, mint amilyennek lennie kelle(ene). Bár, meg kell tanulni, mi mire való, mit állít és az mivel van összefüggésben, de egy kis olvasás, gyakorlás és már nem is lesz olyan bonyolult.
(#45398) Quqesz , igen letöltöm, de a TV-n (megjelenítőn) nézem és úgy állítom be.
Először mindent visszaállítok alapra, majd a Kép üzemmódot Normál-ra állítom (nem kell semmi kiemelés) a színhőmérsékletet melegre (kellemesebb a szemnek és ez hasonlít leginkább az eredetire nálam), az összes képjavító mód is kikapcsolva (Sötét részek beállítása és Speciális kontrasztjavítás).Majd a Fényérzékelőt bekapcsolom (hogy éjjel se vakítson, de nappal is legyen világos) és a Fényerőt kb. 90%-ra állítom (ezzel lehet egy kicsit játszani a fekete és a kontraszt (fehér között).
Ezután teljes képernyőre teszem az először belinkelt fekete-fehér sávos képet, és addig állítom a Sötét részek fényerőszintjét és a Kontrasztot( fehér), hogy a fekete lehetőleg a legfeketébb legyen, de a sávok elkülönüljenek, míg a kontraszttal meg a fehérek különüljenek el. Minden számozott sáv kb. azonos árnyalattal változzon le- és felfelé (lehet korrigálni a Fényerővel, ha még nem elég világos, de akkor a fekete fényerőt és a kontrasztot is hozzá kell igazítani). Ha nem elég fekete a fekete, akkor a Sötét részek beállítása és Speciális kontrasztjavítást be lehet kapcsolni, csak a sávok különüljenek el!
Ha ez megvan, akkor a második képen addig kell állítgatni a színtelítettséget, amíg a színskála minden eleme nem különül el (egy kicsit lehet játszani a kontraszttal és a fekete fényerőszinttel, de akkor vissza az előző beállításhoz és a Fényerőt állítani). Az Élő színt én közepesre raktam.
A Gamma az nálam nulla, de ha egy kicsit "fátyolosnak" látszik a kép, akkor -1 bőven elég, de akkor ellenőrizni kell az első és a második képpel, mennyire mentek el a beállítások és utánaállítani (nekem a -1 elsőre szép, de valahogy természetellenes)
A többi képen lehet látni a végeredményt. És ha a fehér képen négy fehér van, akkor jó.
A képélességet ezeken a képeken lehet jól beállítani.
Ja, és a TV-m egy Sony KDL50w808c, de ezt egy Samsungon és két monitoron is megcsináltam, és nem csak nekem tetszettek ezek a képek (a Samsung TV-n utána újranézték az addig látott filmeket, mert nem hitték el, hogy mennyi színárnyalatból és részletből maradtak ki ).
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz mjani1172 #45376 üzenetére
Én sem szeretnék ezen vitatkozni, de ebbe most úgy érzem, hogy muszáj beleállnom...
1. Ha láttál volna egy rendesen beállított jó tévét HDR tartalommal, akkor a hozzászólásod azon része, hogy "a HDR-en minden borzasztóan túl van tolva", meg sem született volna.
2. Most kíváncsiságból megnéztem, a nagy itthoni virágboltban csak remuxból van 4.925 db HDR-es riliz, aminek ugyan egy része 100%, hogy duplikáció, de még így is totál sületlenség az, hogy nincs a HDR-es tévéhez tartalom.
3. A jobb PS4 és XO játékok nagyrésze jó ideje már támogatja a HDR-t, én személy szerint nagyon sajnálnám, ha most a Far Cry 5-öt, vagy korábban a God of War-t, Detroit-ot és még nagyon sok játékot nem HDR-rel játszottam volna.
4. Abban egyetértek, hogy nincs hozzá tévéadás. Viszont ha a tévéadásból indulunk ki, akkor az ember mi a büdös lóf@sznak vegyen nemhogy 4K, de fullHD tévéket, amikor elég lenne a 720p is, nemde?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Quqesz
nagyúr
válasz mjani1172 #45376 üzenetére
Hatalmas +1!
Mexel
Belépő szinten jó tv. Többen vették már, elégedettek is voltak vele. Az X1 proci sztem a felskálázásban segít sokat, de ha szar az adás tökmind1. Én annyit vettem észre, hogy a régi fhd tévémhez(sharp) képest nem olyan pixeles a kép, pedig ez 4k-ra konvertál fel. Ha ennyire bizonytalan vagy ugorj be egy MM-be és nézd meg, ha tudod. Ha meg neten rendelted van 14 nap elállásod....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Dolphine
addikt
válasz mjani1172 #45324 üzenetére
Érdekes, hogy tegnap két sorozatrészt is néztünk (720p volt mindkettő) és ott nem csinálta. Bár tény, hogy egy-egy rész 45 percnél nem hosszabb.
Akkor vettem ezt észre, amikor filmet nézünk, ami több, mint egy órás, akkor vannak ilyen kiírások.
Én se foglalkozom már vele, csak feltűnt, hogy van.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
balage25
senior tag
válasz mjani1172 #45247 üzenetére
Szerintem meg nem igy van. Nemetorszagban es kicsit nyugatabbra lenyegesen nagyobb terhek vannak, mint nalunk. Magasabb fizetesek, berleti dij es mindenfele koltseg magasabb az ado kivetelevel. Tovabba, ha azt gondolod, hogy egy Becs mellett Ausztriaban gyartott butort dragabbann hoznak Magyarorszagra, mint Nemetorszagba, vagy mashol nincsenek ezeknek koltsegei, akkor szinten nem ertunk egyet.
-
WaterWave
veterán
válasz mjani1172 #45247 üzenetére
Igen de ehhez neked meg nekem semmi közöm...
Neked is egy életed van, ha lehet akkor próbálod úgy leélni, hogy legkevesebbet szívj vele...• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
dancsuri
veterán
válasz mjani1172 #44755 üzenetére
Egyrészt egyáltalán nem lassú, másrészt meg azért van.
(#44754) Komi28
A Krómot nem használom csak kipróbáltam (a gyári jobb)
Minden progit PC-n letöltött és pendrájvra másolva telepítek.
Amit használni szeretnél próbáld ki, aztán ha nem megy vagy nem tetszik letörlöd[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
dancsuri
veterán
válasz mjani1172 #44685 üzenetére
(#44686) KüLÖNc :Bemutató
Az Android™ 8.0 Oreo™ rendszerre való frissítést követően a következő funkciók hozzáadására/továbbfejlesztésére, illetve a következő hibák kijavítására kerül sor:
Új kezdőképernyő-menü bevezetése
A „Bekapcsolási időzítő” ikon új helyet kapott a kezdőképernyő-menüben (a jobb felső részen)
A Google Tours (ismertető) bevezetése
Újratervezett Kezdeti beállítás menü
Újratervezett Tartalomlista (másként: televíziós menüsáv)
A firmware-előnyök listájának (előnézeti ablak) bevezetése
A Kisegítő lehetőségek gyorshivatkozása (Be/Ki kapcsoló) bevezetése:
Nyomja meg és tartsa nyomva három másodpercig a távvezérlő MUTING gombját a kisegítő lehetőségek funkcióinak be- és kikapcsolásához. Ilyen funkciók például a Képernyőolvasó vagy a Szöveg nagyítása.
Új billentyűzet-elrendezés, funkcionalitás és nyelvek bevezetése (beleértve a hébert)
Az App View/Sony Select közvetlenül a távvezérlővel (az APPS gombbal) való elindításának bevezetése
Továbbfejlesztett Google Assistant keresési funkció a sugárzott tartalmakhoz
Továbbfejlesztett ország- és régióbeállítások
Egyes nyelveknél leírást adtunk hozzá a Language settings (Nyelvi beállítások) menüben
Jobb felhasználói élmény a videó, a zenei és a fotóalkalmazások esetén
Még jobb támogatás a beltéri egység billentyű esetén (Útmutató/Címek listája billentyű)
A Netflix Dolby Vision tartalmaknál jelentkező képzaj (sötét szolarizáció) problémájának megoldása
A csatlakoztatott külső eszközök működésének javítása, amikor a televízió készenléti állapotban van
A szoftverre való frissítés után eltávolításra kerülő funkciók:
PlayMemories Online
Az IPv6 beállítás (BE/KI) beállítása
Wi-Fi Direct készenléti üzemmód
A PlayStation Video alkalmazás már nincs előre telepítve
Az alkalmazáshoz továbbra is hozzáférhet, ha letölti a Google Play Áruházból
MEGJEGYZÉS:
A funkciókkal és fejlesztésekkel kapcsolatos további információk érdekében, kérjük, keresse fel a következő helyet: https://www.sony.net/androidtv-updateTO/
Az Android a Google LLC védjegye; Az Oreo a Mondelez International, Inc. csoport védjegye.[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
Quqesz
nagyúr
válasz mjani1172 #44393 üzenetére
Hát ez most jó kérdés. Igazság szerint a tv bemenőjében volt a képernyő tükrözés és frankón össze is kapcsolt, azt nem tudtam, hogy azt használja(tabon meg a smart viewre nyomtam). Ment minden rendben addig, míg ki nem léptem. Na majd kikapcsolom, mert amúgy nem használom. Ez a google home tükrözés hogyan is müxik? Segítenél?
Szerk
Annyi eszembejutott, hogy mikor megvettem a tv-t, akkor úgy akartam tükrözni, hogy nem léptem be a bemeneti jeleknél a tükrözéshez. Össze is kapcsolt, de nem tudtam utána semmit sem csinálni, mert fagyott(g router van, lehet ez volt a baja?). Viszont nem indult újra a tv![ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz mjani1172 #44369 üzenetére
Nem lehet, hogy a megjelenített csatorna képe vignettálva volt? Szokott ilyen lenni reklámokba, műsorba....
Amúgy mióta megvolt a gyári vissza, azóta szépen megy fel a futásidő(100h felett vagyok). Szal vmit tényleg megkevertem.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz mjani1172 #44126 üzenetére
3 másodperc alatt?
Ennek aktivnak kell lennie, ha rádugom az usb-t a tv érézkeli, tehát jó, de szürke a menü• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
hunaqua
addikt
válasz mjani1172 #44109 üzenetére
Szerintem meg evvel pont a "kicsit" védi.Megpróbál a legtovább elmenni,hogy ne kerüljön vissza a probléma a "kicsihez". Ezért ajánlgat minden sz@rt. Mert ott tovább szokott menni a gond,a visszatérítéssel.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz mjani1172 #44106 üzenetére
Szerinted amennyiben fog mégis utalványt kapni (..és valószínű,hogy fog ha kitart) akkor a Sony City dalolva vissza fogja adni Neki a vételárat? Úgy legyen!
-
vlevi
nagyúr
válasz mjani1172 #43625 üzenetére
"Ez az egész Android TV ilyen formában egy baromság."
Valamilyen platform azért csak kell.
Votl ugyebár a Firefox OS, ami mögül kihátrált a Mozilla, ma már csak a Sharp használja, A Samunak, LG-nek is megvan a saját maga rendszere, ami azért elég zártnak mondható.
És itt van a droid. Ami elvileg a legjobb ötlet lehetnek, mert milliárdnyian használják, a platform közös lehetne minden készüléken, de sajnos ezzel is az történt, hogy nem lett olyan átütő siker, mint várták.
A screen cast pedig nem csodaszer. Szerintem. -
vlevi
nagyúr
válasz mjani1172 #43348 üzenetére
A TV-nek a Sony részével elégedett vagyok (55" Trilinium, 100Hz,dupla tuner, bizbasz, ezek jók benne), de a rendszerével nem vagyok kibékülve, és nem tudom eldönteni, hogy a Google, vagy a Sony miatt van-e.
És azt sem tudom eldönteni, hogy egy másik márka, másik rendszerével ki lettem volna békülve, ha azt választom. -
AL
addikt
Szia ! Olyan TV ( és más műszaki cikk ), hogy tökéletes nem létezik. Mindegyiknek van, valami hibája, vagy bosszantó tulajdonsága ( vagy Mi vagyunk túl igényesek ? ). Én még nem tudtam venni olyan műszaki cikket, aminél minden tökéletes lenne.
Igazából több típusnak a jó részeit, tulajdonságait kellene összelapátolni és úgy kapnánk talán egy hibátlan árut. Talán nem is akarnak tökéletest csinálni, mert akkor nem vennénk másikat, újabbat . Üdv. -
Tegla80
addikt
Jaja 2 keszulek es tobb,mint 4 eve.
Igaz anno pont "belenyultam" azon fhd szeriaba amibe kellett: W828b.....droid mentes meg es a kifuto fhd-k kozott ezen kategoriaban szinte a legjobb volt ,mig csak ~200e volt az 50".
Jelenleg nemtom mire cserelnem mert nekem jo arban nincs alternativam ra(vagy idiota ips paneles),igy marad mig kidoglik vagy hoznak ertelmes arban/meretben va panellal valamit.
Az oled tovabbra sem erdekel mert az nem lesz meg a kovi evekben(vagy soha)olyan olcso amit megtok fizetni. Plusz egy jo lcd nalam meg mindig tobbet er,mint az oled a hulyesegeivel.....En hasznalni akarom,nem vigyazgatni ra,h ilyen meg olyan meg amolyan felhasznalas mellett ilyen meg olyan gondja lehet....Ha jatszom reggeltol estig akkor azt birni kell es az oled erre alkalmatlan.
Szval 60-65" va panel, jo input lag es olcson az almom tovabbra is.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
hunaqua
addikt
Van,nagyon szeretem a jelenlegi 65XE85 tévét.Ne gondold,hogy más márkáknál jobb a helyzet.Én jelenleg is Sony-t vennék.
...mondjuk tegnap kicsit bambultam az Árkád MM-ben. Az egyik bemutató 43-as Sony bal felső részén egy pixel hiba "visít". Azt mondjuk nem értem,hogy miért nem csomagolják el.Elég rossz reklám.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz mjani1172 #43199 üzenetére
én is erre gondoltam, hogy azért nem ihatott ennyit a felvétel előtt. Hol lehetne megnézni milyen műsor volt ma 17°° előtt az M1-en, amiben a Feró szerepelt? Én valahol az Életkort láttam, de az nem ilyen témájú műsor. A végén még kiderül, hogy tényleg ilyen vörös feje volt neki, azért az meglepő lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz mjani1172 #43156 üzenetére
Lehet a Local dimming tesztet fotózta, amikor középen van a karika. Nekem nem ilyen rossz, de nem is ilyen jó. Pedig az utóbbi megfelelőnek tűnt a fényképezőgép kijelzőjén. Egyébként inkább ilyen életszerű képeken lehet a megfelelő beállítást ellenőrizni.
vlevi Egyáltalán van jól működő Androidos TV?
junior19 Köszi! Erről kellene leírás. Ha már azt reklamáltad, miért a piros erősítésből vettem le.
-
ahurak
csendes tag
válasz mjani1172 #42662 üzenetére
Hello,
Én most vetten 1 hete ilyen TV-t az emag-on. Az LG6950 volt a másik jelölt de ez most olcsó volt.
Csak általánosságban tudok róla írni. Egy 11 éves 100cm-es sony tv-t cseréltem le így komoly összehasonlítási alapom nincs. Boltokban nézegettem előtte a képét de ott majd minden TV-nek jó képe van. Nem a bitek alapján választottam. Egy nem túl világos szobában használva szertintem szép képe van. A kép beállításait tekergettem de nem volt nagy hiba amit korrigálni kellett volna. Ha lenne egy kalibrációs beállítás lista azt kipróbálnám
Az android tv-s szoftvert erősen szokni kell. Kicsit lassú, a távirányítója logikátlan A média lejátszót az Archos player-el használva egész jól működik. Az nem tetszik hogy a hangot vagy az optikai kiemenetre küldi vagy a tv-re és manuálisan kell állíatani az andriod menüben. A digitális TV csatornák rendezése sok türelmet kíván de találtam hozzá PC-s szoftvert azzal még kipróbálom.
Ha van konkrét kérdésed megpróbálok válaszolni.
üdv.A -
vlevi
nagyúr
válasz mjani1172 #42394 üzenetére
Nem törölték ki teljesen, csak kikapcsolták.
Az SMB v1-ről van szó egyébként, amit biztonsági problémákra hivatkozva kikapcsoltak az áprilisi windows10 frissítéssel. Hogy pontosabb legyek, akinek korábbi win10 volt fenn, annál bekapcsolva marad, de, aki a 2018 áprilisi frissítést telepíti fel újonnan, annál nem működik alapesetben a Samba 1-es verziója.
De a kiegészítő szolgáltatásoknál vissza lehet kapcsolni. -
Csaba No. 1
tag
válasz mjani1172 #42302 üzenetére
"...Ez a fekete mánia annyira túl van tolva. Mintha semmiről nem szólna a tv-zés csak a tökéletes feketéről..."
Így van. Nézd meg az előbb említett 55FX9005 tévé feketéjét, működés közben. Meg az oledet is mellette, ugyanúgy tévéadás közben. Nem akarok teszteket mondani, de nem éri meg a többlet pénzt. Ma még. Majd lesz az lényegesen olcsóbb. Új még, drágábban el lehet adni. Ez a lényege.
-
Zeki
nagyúr
válasz mjani1172 #42272 üzenetére
Nálam a tükrözés megy, ha sikerül.
A web video caster is csak idegesít a telómon, mert az RTL Most appból sehogy sem tudom kiadni vele tv-re a videót, aztán már a sima tükrözés sem akar menni, nem kapcsolódik a tv-hez.Komolyan banyek, digitális szopatás megy, miközben mindenki nagyra veri magát, hogy ő aztán milyen univerzális platformos, meg egyszerű, meg jajj de baba!
A 4 évvel ezelőtti okostv-mhez is ugyanúgy képernyőtükrözéssel tudom átlőni az appal elérhető videót a telefonról, mint most. Húderohadtsokatfejlődöttminden!
A HBO GO ott van az XBOX 360-on, hiába írja ki hogy milyen aktiváló kóddal aktiváljam a neten, a HBO GO érvénytelen kódnak veszi és csá.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz mjani1172 #42140 üzenetére
Mivel a tükrözés wifin keresztül van, így számít hogy 2.4, vagy 5gh-n csinálod, illetve hogy milyen a környéken a wifi szennyezettség.
Nálam a tv-n a wifi csak 5gh-re van téve, és ha összejön a kapcsolat (nálam itt szokott probléma lenni), akkor tökéletesen, jó minőségben működik. De mivel van a tv-ben chromecast is, így az a legegyszerűbb, ha felteszed a Google home alkalmazást (bár szerintem ez így egy kicsit rosszabb minőség lesz).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
válasz mjani1172 #42037 üzenetére
Igazából ami a legjobban zavart az a sötét részeknél jelenlévő információvesztés... Éjszakai jeleneteknél gyakran tapasztaltam, hogy a sötét részeknél mintha részletek vesznének el...
Kalibrálás után ez teljesen eltűnt, továbbá a fény efektek is sokkal jobbak lettek...Igazából lehetne most konkretizálni, de szinte lehetetlen beállítani szemre egy tv-t (szerintem). A neten fellelhető beállításcsomagok/tesztábrák is erősen kétségesek.
Sokmindent kipróbáltam, az itteni ajánlásokat is, de valahogy mindig hiányérzetem volt, valami sosem klappolt..
Mondjuk nem is csoda, mert nézve a kalibrált beállítások..., elötte nagyon más értékeket állítottam..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mjani1172 #42013 üzenetére
Sajnos a napokban tapasztaltam meg, hogy a neten talált kalibrált beállítások használata nem sok jóra vezet..
Ugyanis minden tv-re más, és más egyedi beállítás szükséges..
Miután szakember bekalibrálta a tv-m, teljesen más fehéregyensúly értékek lett jók, mint a neten találtak.. -
junior19
senior tag
válasz mjani1172 #42013 üzenetére
A képen egy tévének az alapbeállításokkal mért rgb együttfutása látható. Ha beállítod a saját körülményeidnek megfelelően a fekete és fehérszintet, annak megfelelően ez változni fog. Ez mindenkinél más és más érték lehet. Plusz a panelgyártás is okoz eltéréseket. Ha ezeken változtatsz, akkor lehet tökéletes fehéret, feketét, s a szürke különböző árnyalatait kapni, amikben megfelelően egyensúlyban van a 3 szín. Az erősítés, vagy gain a színek kontraszt állítási lehetősége, az egész sávban befolyásolja az adott szín értékét. Ha az ábrát vesszük alapul, akkor 1 vörös csökkentés még kevés is az egész sávban, a fehérben viszont már kevés is lesz. Ezt szemmel nem lehet beállítani, illetve az egész sávban egyformának kell lennie. Más kalibrált értékek másolása ezért nem jó, nem tudni azon a kijelzőn, milyen hatása lehet. Szerencsés esetben lehet jó is, de erre kicsi az esély. Inkább okozhat már sávokban elszíneződést, ami nem csak a szürke értékre lesz hatással, hanem a színekre is. Kárt nem okoz a tévében, ettől elromlani nem fog. De ha egy kijelző pontosan van kalibrálva, akkor a használat során a szín értékek nem különböző mértékben használódnak. Láttam már olyan 5-6 éves tévét, amit a helytelenül beállított paraméterek miatt a kék szintje annyira megnőtt, hogy már kalibrálással sem lehetett egyensúlyba hozni a 3 színt. Hasonló, mint a futómű beállítás. Nem kopik annyira a gumi, és az útviszonyokat viszi fel a futómű. Ezekkel a beállításokkal lehet a tévét a szabványnak megfelelően beállítani, s akkor lesz minden paraméter a megfelelő. Plusz a "kopás" is kevésbé jelentkezik, mint egy nem beállított kijelzőn. (IMG:/dl/upc/2018-10/13/671733_dckvoouhyegcivk1_rgblevelalap.thumb.jpg)(/IMG)
[ Szerkesztve ]
codec project
-
silboy
aktív tag
válasz mjani1172 #41903 üzenetére
Még nem nagyon volt időm foglalkozni vele, szinte csak esténként megy, digitális tévé adásokat nézünk rajta félálomban. Pár rész sorozatot néztem még rajta a saját lejátszójával, amivel annyi a gondom, hogy ha rálépek egy filmre, nem görgeti végig a címét, így például nem tudom egy sorozat esetében, hogy hányadik epizód, csak ha elindítom. Törölni sem lehet vele fájlokat (ez azért lenne jó számomra, mert eddig töröltem a megnézett részt, így mindig tudtam melyiknél járok, LG ezt tudja). A felirat helyzetét sem lehet állítani rajta, szóval a beépített média player nem hozza a számomra megszokott szintet, de lehet, hogy lehet rá letölteni jobbat. A böngésző használatához kellene még valamilyen minél kisebb egér szerű eszköz. A TV nem villámgyors, de nem zavaró, az LG tévém sem gyorsabb (igaz ez majdnem kétszer annyiba került).
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
AL
addikt
válasz mjani1172 #41713 üzenetére
Szia. A frissitéseket először mindig csak letöltéssel lehet telepíteni. Ez egy próba is, ha nincs nagy gond, mint pl. az Android 6 nál volt ( Ott sorra rolottak el a készülékek. Vissza is vonták a frissitést, csak hónapok múlva indult újra ) tehát, ha gond nélkül megy minden, akkor indul el az automatikus letöltés a készülékekre, de akkor is legalább 1 Hónap mire mindenkihez elér. Szerintem nem kell siettetni. Nekem az XF8505 höz Szombaton jött meg. Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BMW topik
- Horgász topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- További aktív témák...
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest