-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
válasz axlfsi #66558 üzenetére
Kapcsolj ki minden motionflow beállítást és úgy fotózd, ha teli képernyőt kapsz úgy is akkor nincs képkocka kihagyás, ha viszont lesz a sok négyzetes minta között egy fekete akkor van. Frissítés előtt tuti kaptál volna egy fekete négyzetet.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Vhiktor
veterán
válasz axlfsi #66526 üzenetére
Itt be van kapcsolva valamilyen mozgás interpoláció, ennek nem így kell kinéznie.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #66511 üzenetére
Na, végre feltettem én is. Ugyan én soha nem "láttam" a judder problémát, de mondom letesztelem és készítettem a frissítés előtt, majd utána is 1mp-es záridős fotókat (vegigfotóztam az egy perces videót, de mind egyforma volt, framedrop sehol).
Én nemigazán látok különbséget az elotte-utána összehasonlításban. Ti?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
kolosszus87
senior tag
válasz axlfsi #66506 üzenetére
Senki nem tudja miért vonták vissza, azt se értem miért nem adták ki újra....nekem hetek óta fent van és semmi gondot nem tapasztalok. A 23,976 fps lejátszási hibát javította, én azóta örömmel nézek filmet az XH90-en. USA-ban hetek óta kint van az új firm, itt meg nem képesek kiadni még mindig. Nem értem én a Sony észjárását...
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
válasz axlfsi #66260 üzenetére
Nálunk még nincs, pár nap mire megtalálja a tv. Ha sürgős akkor pendrive-ról kell tenni.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz axlfsi #63276 üzenetére
A minősége teljesen más, a fém szálcsiszolt jobban megy a tv-hez. A nyomáspont ég és föld. A világítás is nekem nagyon hasznos.
Nekem ennyi elég közel egy millás tv-nél nem az a 16k-n múlik, és sokkal minőségibb érzetet nyújt.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
modflow
veterán
válasz axlfsi #63131 üzenetére
10 hónap kemény munkája...😂😅
Kismillió hibajegyet tettem, ill. kismillió levelet váltottam a technikusokkal, videofelvételeket küldtem, stb. Gondolom olcsóbb volt, mint egy külön technikust foglalkoztatni miattam. 😅😂Biztos, hogy te is eARC-on viszed tovább s hangot egy Dolby Atmos képes erősítőre?
Mert egyébként lehet, nincs akadás... -
vlevi
nagyúr
válasz axlfsi #63131 üzenetére
"hanem egy újabb modellt kaptál helyette"
Nagyon egyszerű. A Sony csak ritkán javít, ha pl. a kijelzővel van valami, akkor azonnal csere.
Ha az adott modell (pl. én esetemben XE8505) már nem kapható, akkor felajánlják cserére a hasonló aktuális évi modellt. Ez nekem az XG85 lett volna, de azt nem kértem, mert IPS-es.
Ilyenkor felajánlanak egy csereutalványt, amit levásárolhatsz az adott boltban. -
Piftuka
veterán
válasz axlfsi #62919 üzenetére
Semmi probléma.
Itt a téma jellege miatt azt is fontosnak tartottam, hogy amennyire lehetséges részletesen írjak, ill. a jogi nyelvezetet is megtartsam.
A "baleseti biztosítás" egyébként önmagában nem fura, mert az egy meglehetősen rég óta elérhető konstrukció bizonyos lakásbiztosítások esetében. Ahogyan a villámkár is.
Az egyik cimborámnak a háza mindhárom tévéjét elvitte egy villámcsapás. Őt anyagilag a lakására kötött biztosítása mentette akkor meg. A biztosító nem fizette ki a 3 készülék teljes vételárát, de annyit fizetett, hogy tudtak helyette 2 új tévét venni.
"Aquila non captat muscas."
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #62937 üzenetére
Igen, visszavontak, ahogy olvasom ... (gondolom okkal).
Viszont azt olvasom kulfoldi forumokon, hogy XH90-re X90J firmwareket tolnak fel... ebben vannak tapasztalatok itt a forumon?ű
Kozben Vincent elarulta nekunk, hogy a PS5 HDR kalibracioja egy nagy rakas kula, illetve, hogy XH90-re ez most a vegleges es utolso (hivatalosan is) VRR frissites... (Ennyit lehet kihozni a vasbol, ha tetszik nekunk, ha nem)
Szerk.: es egyebkent nem tudom hanyan vagyunk esetleg itt, akik XH90 szerian XSX-szel jatszanak, de en teszteltem amiota kijott az elozo (elso) VRR-es firmware es - egyetemben mas kulfoldi forumon megosztott tapasztalatokkal, en is azt mondom, hogy - nem erdemes bekapcsolni. Mindazom tul, hogy 60Hz-re lekorlatoz, nagyon sok mikrolag keletkezik egesz hamar... eloszor azt hittem, hogy halodik a konzol (korabban sosem tapasztaltam ilyet), ... aztan rajottem, hogy: ja! a VRR ... es igen!
Szoval, nagyon ugy nez ki, hogy el kell engedni XH90-en...[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz axlfsi #62914 üzenetére
Mit értesz "ollózás" alatt? A fenti hozzászólást én írtam a két kezemmel.
A Media Markt vonatkozó szolgáltatásával kapcsolatban pedig minden információ megtalálható a honlapjukon.
(Lentebb direkt link a részletes biztosítási feltételekhez is.)
-
modflow
veterán
válasz axlfsi #62869 üzenetére
Akkor lehet azért nem találom, mer nekem még nincs VRR... 😂
Mindegy, én már boldog vagyok, mert nem akad a hang eArc-on a Netflix alatt, sőt 4K/120 Hz-en is jónak tűnik az Atmos.
És nekem ez volt a lényeg, hogy ne b@szakodjon állandóan a hang és legyen valós 4K/120 hz.
Végre elégedett vagyok. 😊[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz axlfsi #62789 üzenetére
Nem tudom mikor lett átbeszélve annyira nem követem a topikot.
Nyílván rohadt idegesítő lehet, hogy van egy olyan dolog amit szerettél volna és nincs, nem tudom mennyire fontos dolog ez a VRR?
Van egy olyan érzésem, hogy marketing?! Aki használja annak mik a tapasztalatai, mennyit ad hozzá pluszban a játékhoz? -
Joshi
titán
válasz axlfsi #62772 üzenetére
"Ennek ellenére, pl. egy LG Oled biztosan szép, ... de az már teljesen más árkategória."
Kifutó modellként, vagy BF alkalmával, esetleg csak egy alkalmi akció keretén belül szoktak 300K környékén lenni az 55"-os méretben. Az a lényeg, hogy aki olcsón akar OLED-et, annak figyelnie kell a piacot. -
syler123
veterán
válasz axlfsi #62769 üzenetére
A 120hz engem annyira nem is foglalkoztat, pláne ha menne, akkor is felezett felbontással tenné Jó nekem a 60hz 60fps.
Ezt is csak azért tettem ki, hogy lássátok a Sony milyen szinten hülyére veszi a vásárlóit... Gyakorlatilag egyetlen "next gen gaming" feature-t sem tud normálisan a tv. ALLM amit tud, de az inkább csak kényelmi funkció.
Ha most kellene tv-t vennem, nem Sony lenne, szerintem Samsung mini led.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz axlfsi #62647 üzenetére
Esküszöm nem értem, nálad miért látszik még.
Amikor frissítettem, mert csak ezért a sz@rért frissítettem- visszakapcsolva a TV-t, csalódottan vettem tudomást, hogy nem tűnt el a kis felugró ablak, majd a következő kapcsolgatásnál már nem volt itt. (4 dolgot tetem ki, a képernyőre gyorsikonként, amiket napi szinten használok: Kép beállítások/Kép üzemmód/fényerő + 1 amit most már nem tudok kikapcsolni: a Beállítások)
Ezt megerősíti az a tény is, hogy ma a "Képi beállítás" melletti "fényerőt" kapcsolgattam megint előjött a kis energiab@szás ablak Mondom is: a francba, eddig tartott az örömöm. De a következő pillanatban már el is tűnt. Mindezt úgy, hogy semmit sem kapcsolgattam.
Azóta már többször volt kikapcsolva, sőt áramtalanítva a TV. De hál' istennek nem jött vissza a felugró ablak -
törölt tag
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62600 üzenetére
Nem tudsz életszerű példát mondani? Én tudok! Úgy kb az összes feliratos film. Ez kb megint annak az esete, amikor magyarázzák, hogy a 1080p és a 4k között nem látják a különbséget, van ilyen, van akinek élesebb a látása van akinek kevésbé.
Újabb példa, sötét háttérnél ráadsz egy kis hangerőt, a bal alsó sarok felvillan.
Mégcsak sasszeműnel sem kell hozzá lenni.
Engem nem zavar, pont tetszik, hogy így átlagban jobb a fekete. -
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62595 üzenetére
Nem kell felvennem telefonnal, mert szabad szemmel is látom a tv-n. Az hogy a telefon jobban visszaadja, az természetes, a kijelző felhősségét is magas iso-val fotózzák és ami alig látszik szemmel, rendesen látszik a képen.
Nekem számítógépre is rá van kötve, régebben megnéztem fekete háttérnél az egér mozgását, szépen látszódnak a zónák ahogy villannak fel, engem ez mondjuk kicsit sem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62592 üzenetére
Hidd el, hogy csak a szemeddel lehet baj hogy nem látod, vagy nem sötétítesz be eléggé. A blooming van, mivelhogy így működik a tv, vannak zónák és azokból nincs sok, ha egy zóna felkapcsol, körülötte látszik a jelenség. Ha te nem látod, örülj neki, de ott van a te tv-den is. Vagy szimplán nálad ki van kapcsolva a local dimming, na akkor nincs blooming, cserébe az egész kijelző világít, nem csak pár zóna...
Ez nem Oled, hogy tökéletes legyen a fekete...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #62583 üzenetére
Nos, megnéztem! Egyáltalán nem látni, amit a felvételen, hogy gyakorlatilag az alakzatok körül beragyogja egy vakító fehérség a képernyőt!
Nem hagyott annyiban és próbáltam megnézni, mit látok, ha én indítok rá egy felvételt a telefonnal és érdekes, mert néha hibátlannak látni, néha ugyanúgy ahogy a felvételen, körberagyogja a mozgó alakzatot a fehérség. Először azt gondoltam, hogy csak egy lejárató kampány, de már inkább arra gondolok, hogy csak a felvételt készítő kamera "látta úgy". Nem tudom mi okozhatja de konkrétan a telefon kijelzőjén egy ugyanazon alakzat mozgása alatt amíg tartott (10-15mp?) egy ideig hibátlannak látod, utána beragyogja a környezetét, miközben a TV-n szabadszemmel nem ezt látod, máskor meg végig hibátlan a telefonon is
-
kaloskalos
újonc
-
Jakesz
addikt
válasz axlfsi #62568 üzenetére
Ez az átka annak, ha az ember tech oldalakat es fórumokat nézeget folyamatosan. Az elvárások az egekben vannak, és ha egy készülék valamilyen szempontból nem a csúcsot adja, az onnantól kezdve nem jó, még akkor sem, ha amúgy szabad szemmel nem, vagy max alig látható hiányosságról van szó.
TV vásárlás előtt állok, szemezek ezzel a TV-vel, de ezek el tudnak bizonytalanítani.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62554 üzenetére
Nem, ha nem működik a local dimming, akkor sosem működik, nem a frame drop okozza.
Amúgy látod vrr-el, hogy megy a local dimming? Az egy dolog mit ír a menü, ha játék indításnál fekete képernyőnél féhér szöveg körül látod a bloomingot, akkor megy...Az extended dynamic range bekapcsolható nálad? Én még nem frissítek, azért érdekel
Én írtam korábban, hogy tedd mediumra a local dimminget mielőtt vrr-re kapcsolsz, de csak tipp volt, hátha így működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz axlfsi #62534 üzenetére
Az ALLM nem csinál semmit, ha eddig is Game módban volt a TV, amikor játszottál.
A VRR-hez meg az kell, hogy legyen olyan játék, ami ingadozó fps-t produkál (40-60 fps között), és az ebből fakadó mini szaggatásokat vagy screen tearinget tudja többé-kevésbé eltüntetni.Dive ever, work never.
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62507 üzenetére
VRR és magas értékű Local Dimming elvileg sehol sem megy egyszerre. Közepesen viszont működnie kell.
Majd írd meg a tapasztalataidat (VRR, ALLM) milyen az Xboxal mert nekem is lapul otthon egy ezért erősen érdekelne ez a része a frissítésnek.Más:
Régi Androidos időkből dereng valami olyasmi, hogy amikor jött egy új főverzió akkor a frissítés után ajánlott volt csinálni egy gyári visszaállítást. TV-nél indokolt lenne ez vajon?[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62507 üzenetére
Tedd majd középre a Local Dimminget, mielőtt átkapcsolsz VRR-re, vagy utána, de elvileg közepes álláson van Local Dimming. Van olyan játékod, ami igényelné a vrr-t? Volt bárhol képtörésed?
kolosszus87: Az hogy akadósabb, az jöhet az Android 10-el is, sajnos jobban lefogja a hardvert, mint a 9-es, ezt telefonon is észre lehet venni.
Tudjátok, hogy rosszabb lesz minden frissítés után, de azért felteszitek
F-ECT$ : Még mikor lesz jó?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz axlfsi #62361 üzenetére
Az (e)ARC képes HDMI bemeneten a tv kiküldi csak a hangot, de nem ugyanazon a csatlakozó ponton (lábakon), ahol amúgy a bemeneti jelet fogadja.
Ezen kívül van még egy vezeték a CEC-nek, amelyiken kommunikál az erősítővel (is). Ez a kommunikáció is szükséges az ARC működéséhez. -
modflow
veterán
válasz axlfsi #62357 üzenetére
Az az ügy megvan, hogy a 2020-as erősítőkben hardveresen hibás HDMI 2.1-van?
És ez nyilvános, hivatalos hiba.
Tudod ott mi lett a vevőkkel?SPOILER
Én nem tudom, szóval ha tudod oszd meg velem is.
Szerintem b@szhatják...
Szerk.: kaptak valami külső adaptertItt miért nincs spoiler gomb? Feláras???
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz axlfsi #62251 üzenetére
Én a helyedben mindenképpen készítenék videofelvételt (többet is, gyakran felvéve) is a jelenségről. Ha éppen nem jelentkezik a probléma, amikor kimegy hozzád a szervizes megnézni, akkor is meg tudod neki mutatni a videofelvételeket.
"Na, ez jó is lenne, mert akkor a pénzt visszafizetik (hacsak nincs nekik még valahol raktáron új készülék, de ebből már nem hiszem...)."
Persze, az a része nyugtat meg engem is kicsit.
De szerintem a szervizes furcsának találta, hogy ennyire ragaszkodom a tévémhez. Gondolom az átlag vásárlók zöme kitörő tapssal fogadja, amikor meghallja, hogy visszakapja az árát, vagy új készüléket kap helyette cserébe.
Én viszont mindenképpen szerettem volna, hogy jöjjön házhoz, és nézze meg, és utána, meggyőződéssel mondja azt, hogy "panelhiba".
Szerintetek normális a "távdiagnosztika"? Persze mondta, hogy "higgye el, sok száz hibás tévét láttam; az elmondott jelenség panelhiba."
Azt mondta, hogy "ha LG, vagy Samsung lenne, akkor a panelcsere sem jelentene problémát, mert ők raktárról mindig küldenek másik panelt. A SONY-nak viszont nincsen raktáron csere panel, ráadásul ilyen régi készülékhez eleve nem lehet már panelt kapni. Ha pedig még volna, ill. lehetne is, a SONY esetében olyan drága egy új panel, hogy a biztosító ilyenkor inkább mindig a tévé árát fizeti vissza".
Ezek alapján, gondolom, ha kijött volna a szervizes a helyszínre és megnézi a saját szemével, akkor is azt mondta volna, hogy "panelhiba".
Szóval mindenképpen muszáj lesz egy új készüléket vásárolnom helyette.
-
Piftuka
veterán
-
modflow
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- JBL Xtreme hangszóró ÚJSZERŰ állapotban! - Minden tartozékával, dobozával
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Airpods 4 Anc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest