Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frederic
tag
válasz nightshadow #16550 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Egy kérdés az 5 év Sony biztonság csomag megéri?
Szerk:
a 755 és a 756 között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
Ne egyél mosatlan gyümölcslevet! Főleg ha nem tudsz fára mászni!
-
viharkabat
aktív tag
válasz nightshadow #16550 üzenetére
Vajon miért 310 eFt van akciós árként kipirosozva? A kedvezményes ár pedig szépen megbújik a szövegben
-
Sárpac
nagyúr
Tudja valaki a spec klünbségeket a 705b és 705c között? Az biztos, hogy más panel és más káva, de azon kívül?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Tegla80
addikt
válasz Sárpac #16561 üzenetére
A gyartasi ev
Plusz amennyire tudom az idei 70x az a tavalyi 6xx utodja,igy elvileg "gyengebb" kategoria.
A 75xc lenne a megfeleloje a 805b nek,ha igaz es jol tudom...... jonnek javitanak majd,ha rosszul irtam.
(Hova lett amugy a cseres sony utani samu,h megint tv utan infozol?)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Sárpac
nagyúr
-
nightshadow
veterán
válasz Sárpac #16563 üzenetére
A 605B utóda a 705C, csak lecserélték a direct-Led-et edge-LED-re.
A 705B utóda a 755C, azzal a különbséggel hogy tavaly csak 50"-től volt 100Hz, idén már megkapta a 43"-as is a 100Hz-et.
A 805B utóda pedig a 805C.A J6250 pedig hivatalosan nem kapható itthon, csak szürke-importos webshopokban: [link]
-
Janaboy
veterán
-
Sárpac
nagyúr
válasz nightshadow #16565 üzenetére
Hát ez jól meg lett kavarva. És mi lett az utódja a 705b_nek? A 43" totàl új panel sőt gyártó.
-
Sárpac
nagyúr
válasz nismoka #16570 üzenetére
Igen fórumon olvasva a 32colos kivétel az 705b utódja csak a káva lett rajta cserélve plasticra ami a 605-nek volt.
Szóval a 705C 200Hz-es (50hz) panel műanyag káva, a 755C már 800Hz(100hz) panel fém káva android mind 2 típus sima 2d, a 805C pedig 800Hz (100Hz) panel 3D szintén fém android.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Majd ősszel. Szerintem nem véletlen ez az agyon akciózás ami megy. A vicc, ha várok 2 napot még 20 ezerrel kevesebbért megkaptam volna.
Más: játéknál látható a legjobban, hogy mennyire tré a válaszideje a Sony paneljeinek. Pl. Samsung köröket ver rá és nem vicc. Az, hogy a 800-as sorozatban nagyrészt 30ms körüli szánalmas. Ugyanez Samsung VA panelesnél ugyanebben a kategóriában 10ms körül van...
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz Sárpac #16575 üzenetére
Válaszidő nem egyenlő input laggal.
Ez a válaszidő: 800C@nismoka: Biztos van mindenhol rosszabb típus, csak most ebben a kategóriában nézegetem a válaszidőket és hát... na.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Sárpac
nagyúr
-
Callisto
őstag
válasz Sárpac #16578 üzenetére
Akkor NEKED is: válaszidő nem egyenlő input laggal... Nem input lagról beszélünk. Legalább is aki tudja mi mit jelent.
Továbbá OS-nek nem sok köze van az input laghoz. A feldolgozó elektronikának (chipnek stb.) van köze, ami dedikált rendszer és független az OS-t futtató elektronikától.(850C még mindig bőven rádupláz a gyengébb Samsungokra... negatív értelemben.)
[ Szerkesztve ]
-
nauro
aktív tag
Pont azert kuldtek Sony topikba, mert ezek a legjobbak jatekra, erre most irjatok, hogy megsem? 43 755c-rol van mar ilyen adat?
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Ne értsd félre. Input lagja legjobbak közt van, kontraszt legjobbak közt van, képminőség legjobbak között van. De az a fránya válaszidő. Komolyan mondom ebből a szempontból a 9 éves régi Samsungom jobban teljesített, mint a 809C. De már csak röhögni tudok rajta.
-
Callisto
őstag
Igaz, de itt van fejlődés. Csak szerintem a Sony úgy gondolja, hogy ebben az árkategóriában még spórol rajta. Vagy mivel a Sony nem gyárt paneleket, ezért csak abból gazdálkodhat, amit be tud szerezni, illetve adott termékeknél megéri beépíteni. Samsung ugye gyártja és erősen fejleszti őket saját magának.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz nismoka #16584 üzenetére
Én igen. Éles, nagy magas kontrasztú határok esetén "ugrál" a kép. Ettől függetlenül teljesen elégedett vagyok én a TV-vel, de arra számítottam, hogy ezen a területen sem fog kicsinyeskedni. Tényleg szinte ugyanolyan a válaszideje (szemre) mint a régi CCL-es IPS Samsungom volt. Egyébként simán el tudom képzelni, hogy megmérve az lenne a rosszabb, csak az IPS és alacsony kontraszt, no meg talán a teljes háttérvilágítás miatt nem volt ennyire feltűnő emberi érzékekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
PpenoO
őstag
válasz tylerddd #16547 üzenetére
Lehet rosszul tájékozódtam, de tudomásom szerint a 805cnek ugyanolyan a képminősége mint a tavalyi 829bnek. Amennyiben nem így van természetesen én sem váltanék. Amúgy meg lehet más márkákban is gondolkodni, szintén csak akkor, ha hasonló/jobb minőségű termékről van szó. Szinte minden elektronikai eszközömmel így vagyok. Ha van újabb és hasonló vagy jobb minőségű illetve hasonló/nem sokkal drágább mint amennyiért a régit vettem, cserélek és így spórolhatok.
-
tylerddd
veterán
válasz PpenoO #16590 üzenetére
A 829B vs 805C-re csak a "mi lenne ha" szintjén gondoltam. Spórolni én is szeretek, ha venni akarok valamit. De nem azért veszek valamit, h spóroljak.
De ne vitatkozzunk, máshogy látjuk a dolgokat. Lehet, h én lusta vagyok és nincs kedvem foglalkozni a cserélgetéssel, ha úgy érzem kifogtam egy számomra tökéletes darabot
Mennyit buksz egyébként akkor, ha most eladod a 829B-t?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Callisto
őstag
válasz nightshadow #16589 üzenetére
Nem tudni pontosan mikor 10ms. Az Rtings azért jó, mert ők aztán lemérnek mindent. A 809C átlaga szerintük 17ms. Egyébként szerintem én írom le úgy, hogy azt veszik ki belőle legtöbben, hogy szar. Nem. Istenkirály a képminősége! Cseszettül jó!
Utánhúzás sincs olyan mértékű, hogy általános körülmények közt feltűnne. Tulajdonképpen direkt e célra való tesztvideóknál látszik és ahol nagyon megütköztem rajta: a Far Cry 4-ben a havas tájnál, ahol teli van nagy kontrasztú textúrával. Konkrétan a havas sziklák keresztül-kasul húzkodva nagyon sötét sávokkal és amikor az mozog, ott nagyon látni.
Mondhatni a fehér háttéren lévő sötét dolgoknál (vagy fordítva). Más esetben semmi feltűnő utánhúzás nem tapasztalható. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ilyen telibe kontrasztos jelenetek minden LCD-t megfektetnek szerintem. Talán a legfelső kategóriás monitorokat nem.@PpenoO: Az ideinek egy picinykét talán jobb a képminősége, 3D-ben mindenképpen. Ott nem is picinykét.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Callisto #16574 üzenetére
Nos ha jól rémlik minden gyártó a kifutásig cirka 30-40-50%-ot "enged" a megjelenéskori árából.Évek óta ez a tendencia.Szóval ezt az orrba szájba akciózást nem nagyon látom.A sony veszteséges egy csomó platformon próbálnak kikecmeregni a gödörből.Tavaly hangprojit adtak hozzá ajándékba most meg telefont meg hangprojit a középkategóriától felfelé.Aztán majd ez is elmarad és kijön a karácsonyi ár ami már elfogadhatónak mondható amiért megkapod csak magát a tévét.
No de majd ősszel visszatérünk a témára.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-55W805C review [link]
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy mi a véleményetek/tapasztalatotok a Sony KDL43W755C tv-vel? Úgy hozta a ssor, hogy lehet lecserélném a mostani samu LE40C679-et, és ezt a kicsikét nézegettem! Szerintetek filmezésre, játékra (PS4), illetve időnként képnézegetésre jó lenne ez? Megéri most azt a 200ezret, vagy érdemes lehet várni még? A másik fórumban ajánlottak egy samu UE48H6400-sa készüléket is, és ahogy néztem az is elég izmos, viszont árban azért valamivel jobb. Igazából én sony-n gondolkodtam, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is!
Gamertag: Vasy09
-
TCr
veterán
Sziasztok!
A Sony 42W805B tévé kezeli a 2 TB-os külső HDD-t?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tootzooz
csendes tag
válasz Vasy09 #16595 üzenetére
Sziaszok!
Én szintén ezen a két tévén vacilálok.
KDL43W755C vs UE48H6400
A Sony felé hajlok több dolog miatt, a márka a kép minőség és az android rendszer nagyon csábító főleg, hogy
Xperia Z3 compact telóm van.
Viszont az ár különbség elég sok, és nem szeretném megbánni.
Voltam egy Sony centerben nem volt kiállítva csak egy 3D-s verzió 8-as széria.
Azt hittem el fogom tudni dönteni, de csak elbizonytalanított, nem volt az az érzés, hogy leesik az állam.
Pedig egy 7-8 éves Samu van otthon HD-ready ami felhősödik.
(A Sony centeres azt mondta, hogy a kép szét van osztva 9-10 TV-re és ez ront a minőségen)Arra gondoltam ha a Sony-t választom csinálok egy, unboxing vidit.
Xperia 1
-
Callisto
őstag
válasz tootzooz #16597 üzenetére
Az a baj, hogy olyan körülményeket, ahol a különbségek és hibák előjönnek boltban nem fogsz látni: sötétet és kikapcsolt képjavító, fénybuzeráló beállításokat. Utóbbit még igen, de a sötét is kell, sőt...
Nekem Sony 55W809C van (VA paneles).Tetszik:
- kontraszt
- fekete és sötét részletesség
- kevesebb clouding az átlagnál
- android rendszer
- alacsony input lagElőbbi kettő a VA panel előnye.
Nem tetszik:
- magas válaszidő
- ha egy szín picit is sárga, akkor nagyon sárga lesz: értsd durván besárgul és nem lehet segíteni rajta (nekem még nem sikerült)
- brutálisan szar betekintési szög: elég 10 (!) centit (hiába ülsz szemben a tévével) arrébb mozdítani a fejed és már teljesen más színeket látsz (sötét tónusoknál kegyetlen feltűnő)Utóbbi kettő amennyire tudom a VA panel hátránya... sajnos.
Összességében elégedett vagyok vele. Ezután már úgy is az OLED a következő lépés.
[ Szerkesztve ]
-
tootzooz
csendes tag
válasz Callisto #16599 üzenetére
Köszi!
Igen a betekintési szöget már hallottam és abban is megerősítettél, hogy nem voltak jók a feltételek az üzletben.
Alszom rá még egyet, de a "hibák" ellenére szerintem a Sony-t választom.(érdekes a sárga probléma, nem lehet, hogy a színtónus valahol állítható???)
[ Szerkesztve ]
Xperia 1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest