Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• morceaux

aktív tag

válasz Oliverda #2950 üzenetére

Van egy 250GB-os samu vinyóm is, az is SATA II-es, és működik, gond nélkül.
    Viszont az 500-ast átállítottam, aztán fel is tudtam tenni a windowst, de drivertelepítés közben kékhalállal újraindult (előző rendszer stabil volt, már amikor beindult ez a nyüves gép). Aztán hagytam az egészet, azóta nem foglalkoztam vele.
    De ha már itt tartunk, mitől van az, hogy a gépem többszöri próbálkozás után indul csak be, miután megtalálta a meghajtókat gondolkodik, majd kiír valami nvidia raid ide rom bios verziószámot, meg azt hogy detecting array, és megáll, majd újraindul (pedig a raid le van tiltva). Esetenként eljut az IRQ cumók kilistázásáig is, de ott is meg szokott állni. Aztán sokadig reset után végül elindul.
    Nem sípol, nem ír hibaüzenetet, és ha már beindult, akkor stabil az egész (sokórás NFS ProStreet és társai sem akasztják ki). Régebben ezt nem csinálta, és semmi olyasmit nem követtem el, ami indokolná. Próbáltam elemet cserélni a lapban, slave-re raktam át a DVD írót és van előtte egy vinyó is az ide kábelen, próbáltam cmos resetet, elemkivételt, feszemelést, CPU órajel visszavételt, szar az egész. Mondjuk az FSB az 250, dehát ennek a lapnak bírnia kell, ha nem bírja szar. :)
    Ötlet? Már azon vagyok hogy bezúzom a cumót, és veszek egy új gépet, de akkor mindent meg kell vennem, mert akkor már Core2-t vennék...

Új hozzászólás Aktív témák