Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
GRAT ;)
Nekem is műkszik, macerásan de megoldottam
Nekem kellett ide diszk h induljon a telepítés. Na sikeresen emgoldottam a boot.ini átírását, és megy a bootolás a sata winyóról.De a kötetcímkéket nem siiiiikeeeerült
Nemtudom a jelenlegi rendszerpartíciómat újra C:\-nek nevezni...Se partícionáló program(Paragon Partition Manager 8.0), se az MMC-n belül...
ERRE VAN MEGOLDÁSOTOK??
thx
-
gsc73
aktív tag
IGEN, IGEN, IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Módosítottam a BIOS-t a leírás alapján, (lehet más (poénos) módosításokat is csinálni) és elindult!
Figyelni kell, hogy milyen BIOS-ról van szó. ezt a leírást, mint segítség még használtam: [link]
Jelneleg megy az XP telepítés. Ha lenne még valami gond, írok.
Üdv:
g.
-
nolika
senior tag
Előttem szólóhoz! Ugyanaz a probléma.
Adott egy gép, Nforce3 SATA vezérlő. Nekem csak lefagyott a winXP telepítése. Nekem is rá kell tennem egy IDE diszket. Rá is tettem, de oda tette a boot adatokat. H a francba lehet ezt visszarendezni????? Van rá progi/öltet? 7gb-os winyó amin van a bott adat, de ki akarom venni...
Hogy tudom áthelyeznii??
HELP! -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Az én rövid történetem+kérdésem:
Adott egy letöltő-gép (PIII500 HP Vectra VEI8 I440BX, legújabb BIOS).
SATA vezérlő: VIA VT6421A (semmi egyéb PCI eszköz nincs!)
SATA HDD: Hitachi 250 GB
XPSP2 Boot CD csak úgy hajlandó elindulni, ha ráteszek egy IDE HDD-t is. (már ez fura!) Ha nincs IDE HDD, akkor a jól ismert „CDBOOT: Could’t find NTLDR” üzenettel nem indul el a CD.
Amikor elindul, F6: gyártó lemez, 1,44, beolvas, vezérlő kiválaszt, majd megjelenik a két HDD: C:IDE 2GB (mivel akkora), illetve a SATA-s 250 GB-s. (mint D) Én kiválasztom a SATA-st, és a telepítés folytatódik: Felmásolja a SATA HDD-re a szükséges file-okat az XP. Utána reboot lenne, de nincs. Természetesen BIOS Boot sorrend: SCSI, CD...stb
PCI device listing-ben megjelenik a kártya „Mass storage..” néven, önálló IRQ-val.Én már (szinte) MINDENT kipróbáltam
(azért nem írom le, mert több oldal lenne, és abban bízom, hogy már a fától nem látom az erdőt), olvastam külföldi fórumokat is, de eddig nem találtam megoldást.
Örülnék, ha bombáznátok ötletekkel, hátha sikerül megoldani.
Üdv:
g.
-
kenguru99
senior tag
Adott egy Asrock 775i945gz alaplap és egy hitachi hds721616pla380 160gb vinyó. Xp sp2-őt szeretnék telepíteni de a telepítés közben kékhalál, fagyások, olvasási hibákkal kilépések történnek. Probaképpen rádugtam egy egy nem sata maxtort és simán felment az xp. Kell valami külső driver? Vagy valami más probléma van?
-
DeepDish
őstag
Sziasztok!
Volt 1 regi gep vinyok ki belole! Uj gep osszerak uj vinyora,winxp felrak Professional majd 3bol 2ot lat csak,azaz latja 3ikat is,de kiirja lemezkezeles,hogy dinamikus es olvashatatlan!! Adatok fontosak rajta es nemakartam meg alapertelmezette konvertaltatni,mert ugye kiirta,hogy adatok elvesznek!! Mivel tudnam lementeni ez a vinyot,majd utana gondolom mehetne a konvertalas?
Nagyon megkoszonnem SEGITSEGET! -
válasz
Skynet258 #2890 üzenetére
Megnézem, hogy lehet-e kézzel keresni, mert eddig nem sikerült megtalálnom a lehetőséget. A furcsaság az benne, hogy az XP látta gond nélkül a vinyót
MOD: Korábban néztem másik kábellel (2-vel is), de a helyzet ugyanaz volt.
Pénteken is Vista telepítésekor látta a vinyómat (tudtam volna spec arra telepíteni) csak mikor megy a Vista, akkor nem látja rendesen -
Skynet258
veterán
Ha biosban kézzel keresed meg, és save, exit, akkor a következő bootnál ugyanúgy nem látja? Ha az előző lapod is ezt csinálta, akkor a vinyó csatlakozás, illetve a kábel lehet még a ludas, próbáld ki másik kábellel, illetve kösd át egy másik táp ágra. Több ötletem hirtelen nincs
-
A problémat jeleztem a Vista totyikban is, de itt is megkérdem, hátha itt lesz valakinek ötlete.
A vinyómat (Samsung SP1213C) a Vista hol látja, hol nem alapból, van amikor sehogyse.
pl: Ma indítom be a gépet vinyó nem látszódik, na erre én rutinosan hardverváltozás keresése, de semmi. Erre újraindítom, de a jelenség ugyanez. Kikapcsolom a gépet, majd be és a Vista már egyből látja a vinyót
pl2: Tegnap és tegnapelőtt is eljátszott velem hasonlókat, csak akkor hardverváltozás keresése után felismerte a vinyót.
Egy dolgot még megemlítek: a BIOS alapból nem látja a vinyót (korábbi AsRock alaplapom is ezt csinálta) de XP-nek ez nem okozott gondott, ott ment rendesen (kábelekhez nem nyúltam azóta (2 napja raktam fel a Vistát)).
Valaki mondjom már valami okosat, hogyan tudnám rávenni a Vistát, hogy lássa a vinyómat alapból. -
Willanyasz
tag
Sziasztok.
Van 1 Abit AN7 alaplapom.volt benne 1 ides meg 1 satás vinyó,A rendszer az idés vinyón volt.gondoltam lecserélem az idés vinyót veszek 1 sata 2-es seagate320GB wincsit.Namármost az a problémám:átgyampereltem a winyót sata1-re.
Winyó beköt XP sp2 lemez betesz F6 megvan rendszer felmegy.minden működik látszatilag.a másik satás vinyó tartalmát átmásoltam az újra.Régi leformáz,semmi gubi.de amikor elkezdem nézni a filmet ami a vinyóón van hibát észlel.A programok is hibásak,szóval minden amit az új vinyóra másoltam.
Lehet hogy én voltam a béna mert gondoltam minek formázzak meg az elején 320GB-ot
Lehet azért a probléma?
Válaszotokat előlre is köszönöm.
Már megformáztam az egész vinyót XP újrarak,semmi változás ugyan az nem tudok se játékot telepíteni se másolni hibátlanul.SEgítsetek. -
Daneeka
senior tag
Van egy SAMSUNG HD082GJ (Spinpoint S166) típusu 80 gigás SATA-s merevlemezem. Ez a bios, különböző rendszer ino progik szerint is 80 gigás. Ellenben a Win kb. 40 gigásnak látja összesen és annyi is az elérhető hely rajta (minusz win, minusz egyéb)
A wint (xp) nem én telepítettem rá szóval nem tudom, hogy ott esetleg lehet-e valami baj. Ránézésre nincs particionálva vagy a win nem tud róla.
Hogyan tudnám "felszabadítani" a rejtett kb. 40 gigát? -
Daneeka
senior tag
Lehet változás a merevlemez teljesítményében ha SATA2-es winyót SATA(1) kábelről hajtunk? ( ilyet az ip*n webshopjába láttam, hogy SATA1, SATA2 kábel)
-
norbairt
csendes tag
Sziasztok fórumosok!
Van egy gondom.
Röviden: szerintem túl lassú a sata-s winyóm.
Kifejtem...
Konfigom:ASUS P5K p35 csipszet , C2D E6550,--- ami a lényeg a winyó
SAMSUNG_HD501LJ
Amit IDE állapotban használ a gép azzal nem törődve hogy sata csatival van bédugva valamint mindent amit kell sata-ra állítottam a biosban.
Szeretnék tőletek valami ötletet kérni mert én kifogytam.A sebessége mindig max 60-65 MB/sec körül mozog, de van hogy lassab.Ha plussz info kell akkor szerkesztem a HSZ-t!KÖSZI A HELPET
-
Willanyasz
tag
Sziasztok.
Van 1 Abit AN7 alaplapom.volt benne 1 ides meg 1 satás vinyó,A rendszer az idés vinyón volt.gondoltam lecserélem az idés vinyót veszek 1 sata 2-es seagate320GB wincsit.Namármost az a problémám:átgyampereltem a winyót sata1-re.
Winyó beköt XP sp2 lemez betesz F6 megvan rendszer felmegy.minden működik látszatilag.a másik satás vinyó tartalmát átmásoltam az újra.Régi leformáz,semmi gubi.de amikor elkezdem nézni a filmet ami a vinyóón van hibát észlel.A programok is hibásak,szóval minden amit az új vinyóra másoltam.
Lehet hogy én voltam a béna mert gondoltam minek formázzak meg az elején 320GB-ot
Lehet azért a probléma?
Válaszotokat előlre is köszönöm. -
japy
őstag
Help!!!!!!!!!!!!!
Vettem egy 320GB Samsung sata 2 Wincsit és nem jutok vele dűlöre!
Az XP nem látja a 320 GB csak 130-at létezik ez hogy nem tudja kezelni vagy valami bios beállítás szükséges?? -
Mensch
csendes tag
a sata driver megoldotta a problémát, köszi
-
Mensch
csendes tag
le van particionálva, és formázva.. egy másik gépemről hoztam el adatokat másolni róla..
-
Mensch
csendes tag
hello.. a következő problémám lenne.. van egy 40 gbos régi IDE-s seagate vincsim ezen van a rendszer winxp.., most beraktam mellé egy 500gbos hitachi sata-s vinyót tele adattal. a biosban felismeri, be is bootol a régiről, de a winxp nemlátja a satas hitachit.. vaj miért?
thx -
Peace
nagyúr
Nekem olyan gondom lenne, hogy tettem egy 320-as SATA vinyót gépbe a meglévő IDE-sek mellé. Vista alatt nagyon szépen látszik a 3 partíció, minden okés. De xp sp2 csak 1 40 gigás partíciót lát, a vinyó többi részét nem. No ez miért lehet? xp alatt formáztam, a progi gyönyörűen látja az NTFS partíciókat, de a win már nem. Ebben kéne nekem valami help. Van rajta egy primary(amit ugye xp is lát), meg a maradék hely 2 logicalra osztva.
-
Gerisan
tag
Hello!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a lapomon sata 1 van,ha veszek egy sata2-es vinyót az menni fog rajta? -
Christo
csendes tag
Sziasztok!
Még nyáron vettem egy WD 500-as raid2-es sata vinyót. Egy usb rackben van és ha bekapcsolom nem pörög fel normálisan csak néha félig, de utána megáll vagy pedig egyáltalán nem. Ezt csinálja nálam is, haveromnál is és tegnap még teljesen jó volt. Mi lehet a baj? És ha elcsesződött akkor a rajta lévő adatok menthetők-e?
-
splice
csendes tag
Sziasztok,
Egy új gépet készülök összerakni, a régi konfigom kb. öt éves, abit nf7, sata 150-et támogat elvileg. Na most, két ATA-s vinyóm van, és ha lenne egy másik konfig, arra szeretnék adatot átvinni.
A dilemma: SATA-t vegyek az újba és valahogy átrakjam az adatokat rá vagy szórakozzak az ATA-s tápátalakítókkal és reszkírozzam meg azt, hogy pl egy IP35-nek nem lesz semmi baja a sima ATA-val.
Hallottam ezt-azt a SATA-ról, hogy nem lehet róla bootolni, instabil, mindig baj van vele, ilyesmik... ötlet?
-
törölt tag
Sziasztok!
..az a problémám, hogy van egy sata DVD íróm, de sehogy sem sikerül elérnem, hogy a rendszer sata-ként lássa. Jelenleg ATA 66-on fut..
Segítsetek, plz! Már szinte mindent próbáltam. Jelenleg IDE módban és Enhanced van a vinyó és a DVD-író.. Így képes futni a vinyó sata2-n. Ez egy Pioneer DVR-212
Köszi előre is..!!
-
LucifeI2
őstag
Hali!
Vettem egy SATA II Samsung 160G HD161HJ HDD-t de nem akarja felismerni a BIOS-ban. Másik gépben ment... Van egy sima SATA vinyom azt tökéletesen felismeri...WD Caviar SE 160G. Az alaplap Abit AV8 3rd eye. Ötlet?
-
ryli
tag
most ,meg olyanokat talalok hogy ha vmit futtatok kiirja hogy alkalmazasi hiba és bezárul, majd ujra indul elinditum és nem tudom hasznalni mert xxx.exe hibat okozott, és bezárul, nero-t else tudom inditani mert azt irja ki hogy blablablba virus megfetrozte a filet uninstall majd felrakas megoldhatja, de viszont 2 virus irtoval is futatom nem talál semmi virust, ezek a nod32 meg avg
-
ryli
tag
jolvan csinalja
-
ryli
tag
most volt 2 kék halál és ujra indult 2szer a gép:S
nem tom mi lehet
de beleptem a vezerlo pultba
és vmi net...ini-t gecit nem tudott megnyitni befagyot control alt deletevel bezartam és kék haláltána windowst rossz?
-
ryli
tag
http://kepfeltoltes.hu/071027/mmm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
ryli
tag
Winrar:S
De engem zavar ez a tegnapi kékhalál kétszer is és nem akart utána bebootolni!:S
olyan mint ha egyszeruen teljesen belenen lasulva de pedig tokeleteset ir ki ez a program:SÁtvitel Információ
Összes Olvasott Adat,"671 MB, 671 MB telepítés óta (2007.10.27.)"
Összes Írt Adat,"3 709 MB, 3 709 MB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,"671,00 MB"
Napi átlagos írás,"3 709,00 MB"
Jelenlegi átviteli sebesség,32 KB/mp
Átlagos átviteli sebesség,116 KB/mp
Maximális átviteli sebesség,84052 KB/mp
Jelenlegi olvasási sebesség,0 KB/mp
Jelenlegi írási sebesség,32 KB/mp
Lemezkihasználtság,0 %
Átlagos lemezkihasználtság,"1,37 %"
Becsült max. átviteli sebesség,8957 KB/mp [7x DVD írási sebesség]Az irási sebesség mellet van egy piros karika mikor ir:S az jelent vmit?
-
ryli
tag
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.
-
ryli
tag
konkrétan mikre gondolsz?
Leszedtem ezt a progit eddig azt irja, hogy 35C,t eljesitmény kiválo -
ryli
tag
egyik vinyo 2 honapos másik 1 hetes. szal
-
ryli
tag
tuti eddig jo volt nem tom mi lehet:'(
Raktam ujra windowst nincs huzva semmi ennek amugy sincs sok jelentősége, meg tegnap volt olyan hogy ment a gép kékhalál ujra indult a windows, majd tölteni be a windowst és ujra kék halál majd ujra indult és nem toltotte be a windowst:S
kihuztam a wincsit masik vinyora felraktam a xp-t és ujra látta azt a vinyot amirol nem tudta betolteni a xp-t -
ryli
tag
Gigabyte p35 ds4-m van, és igen alaplapi hálokarit használom, de észre vettem most olyat is, hogy mikor letölt vmit akkor 100%-nal all egy 20-30 másodpercet és utána tunik csak el a kis ablak mondjuk ha mozzilaba toltom!:S
-
Thrawn
félisten
-
ryli
tag
Hi,
Mért van az ha letöltök egy dvd-t és kiakarom csomagolni akkor crc hibát talál a filek-nél. olyan mint ha nem jönne le teljesen! Ujra behashelem maradék %ot letölti és ujra csomagolnám és megint hibát ir ki!
Berakom ujra hashelni és megint letölti az utolso pár %-ot.
Filerendszer NTFS-es! Segitsetek nem tom mi lehet a problema. Hiába töltök le bármien dvd-t vagy akármit állandoan hibát ir ki és nem tom kicsomagolni:'( -
Imco
őstag
válasz
lencseszosz #2828 üzenetére
Valami hdd regenerálóval kisérletezhetsz, de kétes a siker.
Ha teheted gariba cseréltesd ki!
Ha nincs már akkor veszteni valód sincs.
Olvass utána és a modelnek megfelelő progival ess neki!
Gyártók oldalán is szokott lenni!
A tápról ne feledkezz meg!
Illetve ovatosan a progikkal, mert adatvesztés lehet belőle!!! -
Imco
őstag
válasz
lencseszosz #2826 üzenetére
Ha kattog az gáz!
Én 7-8 hónap alatt
vagy 5-6 kattogó vinyót kreáltam!
Nem hittem el, de táp csere megoldotta!
Az a tápom elvileg a mai napig müxik, és mégis!
Nem tudom az igazi okát, de mivel közbe új gépet
is épitettem csak a táp maradt a régi, igy hihetővé vált!
Igaz még igy is csak úgy cseréltem hogy valaki itt, javasolta!
Hangsúlyoznám, hogy látszólag semmi baja nem volt a tápnak! -
lencseszosz
csendes tag
Hali!
Nekem is lenne egy problémám, méghozzá az, hogy van egy samsung hd 401(400gb) vagy milyen meg egy hd501lj(500gb) típúsú vinyóm.
Nos a baj az, hogy már régóta kattogott néha a 400-as de kb egy hónapja veszettül elkezdte, meg iszony mód fagyott is. Ezért vettem a másikat, hogy legyen mire kimenteni a cuccaimat, mert persze senkinek sem volt ennyi szabad helye. De mire oda jutottam volna, hogy átmásoljak mindent a második vinyóm is lekezdett kattogni.
Mitől lehet a ez?
Lehet az alaplapom vágta tönkre az amúgy vadiúj vinyómat?
Mostmár kcisit kivok, mert azért mindent nemszeretnék lecsrélni:S -
eszement24
aktív tag
Igen , megvolt és sikerült
)))))) Köszönöm a segítséget.
-
Thrawn
félisten
válasz
eszement24 #2823 üzenetére
A VIA drivereit feltetted? BIOS frissítés megvolt?
-
eszement24
aktív tag
Ott se.
-
Thrawn
félisten
válasz
eszement24 #2821 üzenetére
A Lemezkezelőben sem?
-
Thrawn
félisten
válasz
eszement24 #2819 üzenetére
Próbálj meg egy BIOS frissítést. A Windowsban látszik a vinyó?
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok.Én is kérnék egy kis segítséget.Elkezdtem átolvasgatni az összes hozzászólást, de nem lettem okosabb tőle.Adott egy asrock 775dual-880pro alaplap sata1-es és egy sata2es 400gb-os samsung hdd.Tegnap vettem, gépre rádug bios nem látja csak a detektelásnál a merevlemezek sorrendjében ir ki egy 400as raid samsungot.A hdd-n van egy rajz miszerint sata1-ben is használható.Oda jumperelem ahová mutatja (nem volt jumper hozzá alapból) és így se lát továbbra se semmit.Végig jumpereltem de se kép, se hang csak ez a raides kiirás..jah és az alaplapon hiába kapcsolom ki a raidet minden boot után automatikusan visszarakja
ötletek?A vinyó a hibás?Holnap viszem vissza mert semmilyen ötletem sincs.Ez az első satás vinyóm.Minden segítséget köszönök.
-
Sanci51
tag
Hali!!!
Hátha valakinek ismerős a probléma és tud segíteni:
az alaplap; Asus A8N-Sli+ frissített driverek, Os; XP+sp1+sp2-Fat32-re Ata vinyón.
A jelenség: a SataII-es Samsung HD160JJ vinyót csak NTFS-re tudom formázni, de ez a kisebb baj, mivel kb. 1 évig zavarmentesen üzemelt, mostanában pedig kb. 2 havonta leesik róla a partíció, azaz a lap látja (bios), az XP a lemezkezelőben látja de partíció nélkül, formázni engedi, de a lemezkarbantartó nem fut.
Egyébként viszonylag nagy (2-3 GB) állományokat mozgatok rajta, illetve filmek folyamatos (többször 24 órás) tömörítését erre hajtom végre.
Kábeleket már kicseréltem, a gépet nem mozgatom, partícionáltam már egyben, és kiterjesztettnek 3 részre osztva (ez bírta legkevésbé).
Most letöltöttem a legújabb driverét, csak nem tudom, hogyan telepítsem.Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem!
Csá!!!
-
bélanea
csendes tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. Asus P5K alaplap, Seagate satás vinyó es egy DVD olvasó ami ide kábellel van bekötve. Összeszerekés után BIOSban beállítva, hogy dvdről bootoljon , ennek ellenére a dvd felpörög majd megáll. Az xp nem bootol. Lehet valami köze a satás vinyóhoz? Illetve lehet, hogy a telepítés előtt vmit még fel kell raknom ...???
Mi a problema?? -
A_ScHuLcZ
addikt
Pls Help, tanácstalan vagyok.
Vmi nagy gond lehet, mert elkezdtem másolni 2 SATA2-es winyó között, a másolás 60-65ezerrel indult, úgy is ment kb 10 percig, utána hirtelen leesett 3500-3600-ra, és azóta is ott áll stabilan, nem akar visszamenni eredeti sebességére! Semmi nem eszi meg a gépet, nem zabálja a memóriát, másolás újraindítással sem jött helyre. Reboot megoldaná, mert mikor máskor ilyet tapasztaltam, újraindítottam és jó lett. Viszont most nem akarok abba belenyugodni, hogy folyton újra kell indítgatnom, mivel ftp server fut rajta (nem, most nincs benn senki, nem amiatt esett le a sebesség) tehát non-stop mennie kell a gépnek!
Konfigom az addataimnál megtalálható, szerintetek ez miért lehet?
(Samsung 250es 8MB vinyóról másoltam Samsung 500GB 16MB vinyóra nagy, 350megás fileokat) -
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Vettem új gépet és a következő vinyók vannak benne.
WD 3200KS 320 GB SATA2 (A régi gépemben raktárként működött, most ezen van a Win)
WD 3200AAKS 320 GB SATA2 (Új vinyó, raktár funkcióval)A következő lenne a problémám:
Amikor tölt a HDD valamilyen programot, windowst, stb-t, elég hangosan "KERREG".
A régi gépemben nem tapasztaltam ilyet, ott minden vinyó tök halkan működött.Kérem segítsetek, mi lehet ennek az oka, vagy ez normális?
Nagyon köszönöm előre is!
-
fekete
csendes tag
Szervusztok! A probléma a következő. Van egy ASUS A7V-s alaplap, 2 SATA-s IBM vinyó, és egy Initio nevű PCI kártya, amin keresztűl csatlakozik a 2 vinyó. Linux látja őket, Dos lemez látja őket, BIOS user define-ként látja őket. Nekem viszont WINXP alá kellene. Indításnál kiírja hogy talált egy SCSI vezérlőt de sehogy nem tudja feltenni, próbáltam az Initio honlapjáról szerzett összes driverrel, azzal sem ment, se XPCD, se net, semmi.
Mit javasoltok? Mit nem csináltam jól vagy mit hagytam ki?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
Thrawn
félisten
válasz
!player! #2810 üzenetére
Nem fogod elhinni, de az ABIT honlapról letölthető
-
!player!
aktív tag
Sikerült szereznem egy flopy meghajtót de nincs meg az alaplaphoz adott flopy amin a Sata driver volt, honnan tudnék leszedni az alaplapomhoz (abit kv8pro)?
-
!player!
aktív tag
Üdv!
Az lenne a porblémám hogy most a Windows egy PATA winyórol megy ami eléggé lassu és pici iis, ezért át szeretném rakni a SATA meghajtóra, de a dos ugyebár nem ismeri föl, biosba nem lehet beállítani hoyg erről bootoljon, nincs flopy meghajtóm amiről fel tudnám ismertetni a Sata meghajtót. Mit tegyek?
Ja és XP SP2-t akarok feltenni. előre is kössz -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy mire jó az AHCI mód? Gyorsabb lesz a winchester kezelés ha bekapcsolom a BIOS-ban?
-
Thrawn
félisten
válasz
Radirkacsa #2804 üzenetére
Lemezkezelőben partícionáld meg és formázd is meg. Voilá!
-
Thrawn
félisten
válasz
Kowalskialex #2805 üzenetére
Fel fogja ismerni a lap, a Windows is ha SP2-es.
-
Kowalskialex
csendes tag
hello, én azt szeretném tudni,(egy abit nf7-es alaplapom van) ha veszek egy 400gb-os satás vinyót akkor lehet gondom azzal, hogy a gépem felimeri-e. Eddig csak hdd vinyóm volt, vagy egyáltalán az én alaplapom engedélyezi-e, előre is köszönöm a segítséget!
-
Radirkacsa
csendes tag
Heló. bocs,h nem olvasom végig mind a 2000 hozzászólást.... Nekem az a problémám,hogy Vettem egy Samsung SATA vinyót(SP2004C) 200GB-s-
Asus p4c800 alaplapom van alap biossal meg minden,és a Win Xp nem látja a vincsit. eszkökezelőben A biosban látszik,és az Everest is ki ír róla minden paramétert. Max még a hardver hozzáadásában látja a gép,de ott persze azt írja,ki hogy megfelelően működik. tud vki megoldást? -
Blézs
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy Intel 965 -ös lapnál a satás wincsikhez elég -e ha az alaplapnak a drivereit felteszem a telepités után, vagy itt is kell szorakozni a floppy-val és az F6-tal?? Elnézést hogy nem olvastam végig a topicot!
-
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Van egy asus m2n-e lapom,két sata-s vinyoval,bedobom xp-t hogy telepitsen eljutunk addig ahol ujraindul a gép és a windowsos ablak jön be,de mikor ujraindul a bios nem látja egyik vinyot sem,és akkor megint a cd-ről bootol és kezdi elöröl.Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazon Kindle
- Parkside szerszám kibeszélő
- Steam topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest