Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robic
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy kb.1 hete vettem egy Sata WD500AAKS vinyót amit csak adattárolásra használtam. Újra kellet rakni az xp egy másik vinyón a telepítés előtt lehúztam a tápról a WD vinyót, miután feldobtam a rendszert és újra bekötöttem WD vinyót semmit se csinál.....se hangja, se a bios nem látja:-(...mi lehet?
Sztetek a lehet az baj, hogy Trust tápom van? A táp képes kicsinálni egy vinyót? -
csabecki
csendes tag
Üdv. Egy olyan problémám lenne a SATA vinyómmal hogy csak úgy hajlandó elindilni a windows hogy ha a SATA mellett bent van egy PATA vinyó is. Próbáltam már kihuzni a PATA-t és törölni a CMOS memóriát de ugyan az volt a válasz: "Select the proper Boot device..."
A gépem konfigurációja:
alaplap: ASUS M3A32-MVP Deluxe Wi-Fi AP
processzor: AMD Phenom 9750 Quad Core
memoria: 4GB Kingston
videokártya: ASUS nVidia GeForce GTX 260
és a legfontosabb a merevlemez: Samsung HD502IJ (500 GB) (ez a SATA)
PATA vinyo: Maxtor 4D040H2Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Dikk
tag
ahogy érzed, én 30+ a maradékot 2-é venném. (feltéve ha erre menne a rendszer) ha nem akkor csak simán 2-é venném. amúgy nekem az 1tb-s 2-őbe volt véve adattárolásra simán vette a 470g-s particiót.
ui.: az én 1TB-sem holnap megy vissza garba mi szerint belassul.bad sector (szerintem) nincs, mélyformázást csináltam 2x-er meg a többi vinyó tesztelő meg témázó progit, de már a tököm tele volt nekem is 3 napig nem csináltam semmit a gépen csak ilyen hülyeségeket futtatam.
-
PiE137
senior tag
Szasztok!
A jövőben tervezem winyó vételét, mert már "kinőttem" a régi kisebbet, de azért még jó lesz tarcsiba!
Egy Sata 2-esre gondoltam. A kérdésem az lenne, hogy a win 7 mekkora partíciót képes egészben kezelni
Olyan 500gigás körülit szeretnék, azt hány részre bontsam?Bocs, ha nem egészen idevágó a kérdés, de ez az egy fórum aktív a winyó témában...
-
dany27
őstag
Szerintem a mostani árát nézik sosem az akkori vételit, am majd más náalm okosabb megmondja.
Mit tom én 3 év gari van valamire és a 3ik vége felé be adja a kulcsot akkor gondolj bele mennyit esik annyi idő alatt az ára szóval biztos h nem a vételit nézik hanem h éppen mennyi! -
hzcs
senior tag
Már bánom, hogy eladtam a gyári 160as vinyómat, az legalább működött....
Ha 18k-ért vettem anno a vinyót, és most ugyanott 12-ért kapni, viszont én mást kérek helyette (asztali vinyót szeretnék), akkor vajon 18k-ba számítják-e be? Bár erősen kétlem, de azért durva, hogy fél év alatt leesik a felére az ára, amikor rendesen használni se tudtam, mert az megint más, ha rendesen működik és el akarom adni.
-
dany27
őstag
Mondtam h gyorsan el kell h szaporodjanak! Ha van rajt pár akkor hamar lesz még mivel az az anyag lehet akár port nem tűnik el. CSak épp lehet egy ideig arra nem járt a winyód feje....
Ezért mondtam h jól fektesd meg h másolsz rá egy csomót azt törlés azt megen másol. Ez bekell h tegyen neki. Szerintem haveromnál is ez adta meg a kegyelem döfést. Először csak pár azt mondtam neki ha megen arra jár a fej akko lesz ott még erre a marha neki állt másolni mint az állat megtelt a winyó törlés megen tele és így tovább az egyből hipp hopp 300 lett neki is!Am: elvileg még Hitachi gyárt Noti winyót máskérdés hogy nem tudom hol lehet kapni
De mi bajod a WD-vel ?? Mindenkinél becsúszhat egy-két rossz! A noti winyóiról még rosszat nem halottam!Nekem a samun egy nap alatt lett 1300 bad sector kap. És hozá teszem akkor volt még csak 1-2 napos a cucc!
-
hzcs
senior tag
na most valami történt, megszaporodtak, már többszáz keletkezett, jó hogy lementettem róla mindent, most kb a hajamat tépném
És már a dlgdiag is kijelzi, hogy garis csere. Fene se gondolta, hogy ilyen hamar megadja magát egy vinyó, ez az első ami nálam romlott el (az előző hibásan érkezett). -
hzcs
senior tag
Azért nem cserélik, mert mindig csak 1esével jönnek elő a bad sectorok. Ha full erase-val törlöm a dlgdiaggal, akkor eltűnik a bad sector, áthelyezi tartalék területre, szóval nincs hibás szektor. Utána 1-2 nap múlva újra előjön 1, és ez az idegesítő.
Más: tud valaki olyan üzletet, ahol nem csak seagate-samsung-wd kombót kapni? Vagy más gyártó már nem is csinál notivinyót? Ettől a 3 cégtől már a hideg is kiráz, ha rájuk gondolok.
-
dany27
őstag
Jah én azt hidtem hogy ezt mind hibásnak is jelzi a hdsentinel.
Am nem értem h akkor mért nem cserélik ha nem ha nem lehet róla vissza olvasni adatot tul képp akkor egy része használhatatlan. Ezt nem csinálhatják meg! Ha egyszer nem lehet róla vissza olvasni akkor engem nem érdekel mivel nézik! Ha nem cserélik akkor fogyasztóvédelem ők majd eldöntik kinek van igaza! -
hzcs
senior tag
Az a baj, hogy 1-esével mennek csak a bad sectorok. Van egy hdd scan nevű progim, ott megadom a kezdő és vég szektorértéket, hol végezzen ellenőrzést (verify), és itt ha kiad 1 bad sectort, utána rámegyek a törlésre, ekkor kerül a smartba mint reallocated sector count, vagyis áthelyezett szektor. Viszont a smart értékek jók, egyik sincs küszöb alatt. Viszont ha az ipon a gyári diagnosztikai progival nézi, jelen esetben a dlgdiaggal (megírták, hogy ez a mérvadó), és az jónak mutatja, akkor nem fogják kicserélni, még akkor se, ha nem lehet róla visszaolvasni az adatot, mert smart szerint ugye jó. Pedig tudnék rá másolni, hogy ne lehessen visszaolvasni.
-
dany27
őstag
Csatlakozok én is egy selejtes WD winyóval a táborhoz! Haverom is nem rég panaszkodott h vett egyet iPonból azt először csak az volt furcsa h dupla sebességel megy 150 körül most meg már 300 Feletti bad sector van rajt! De nem igaz hogy nem cserélik ki ??
Nekem volt egy Samsung HD501LJ-vel gondom. Gamelek azt egyszer csak hop megfagy a game. Restart ekkor már nehezen ismerte fel a winyót majd XP betölt hatalmas kerregés és mit látnak szemeim 1300 Bad sector!!Nah szépen teszt kinyomtat winyóhoz csatol és vissza szó nélkül lett cserélve! És ez egy egy napos történet egyik nap beraktam másik nap halott!
Am én a helyedbe párszor teli pakolnám a winyót adattal mert párszor csak elhalad azon a részen is a fej így jó eséllyel szaporodnak a rossz szektorok
Igaz h oda nem fog írni mert tudja h rossz de mivan ha jó részen is van egy kis cucc ami majd megteszi a hatást
-
hzcs
senior tag
Nekem is iponos western digitallal van ki a mindenem. Ez már a második vinyó, az első kapásból szar volt, el se indult vele a gép, ezen már van 111 áthelyezett bad sector, és mindig jön elő 1, de lassan, és idegesítő, hogy nem tudom azt a részt használni, mert ha másolok rá, tuti lesz 1 bad sector, és nem tudom visszaolvasni az adatokat. Már megszívtam ezt 2 virtuális géppel (vmware fájllal), de a dlgdiag (amivel ipon is nézi) meg kiírja, hogy a vinyó jó, pedig nem. 18-19% a kondíció, hdd regenerator is talál mindig 1-2 bad sectort, de a smartba nem írja bele, minden érték a küszöb felett van, szóval nem is cserélik. 320 gigás WD Blue notivinyóról van szó.
Soha az életben többet wd, eddig csak a samsung vinyókat utáltam, de már ezt is gyűlölöm, hogy lehet ilyet eladni és nem kicserélni? Még jó, hogy nem azt mondják, hogy zárjam le az utolsó 30 gigát, mert ott van a rossz rész, de úgyis azt kell csinálnom, máskülönben elveszik az adat amit oda másolok.
SZAR EZ AZ EGÉSZ ÚGY AHOGY VAN! -
Dikk
tag
válasz
cato190 #3780 üzenetére
hát sajnos ez így van. az hogy megint jó, nem akarlak elkeseríteni de nem fog az úgy maradni még nekem azt ajánlották az iponról levélbe hogy mély formázzam low level format. de hogy milyen progival vagy hogy azt nem mondták
talán nem nekem kéne vele szarakodni hanem az aki eladta 1 vagy 3 év garral alias iponnak. megcsinálom én amit mond nem arról van szó csak hát azért mégis.. ha valami nem tökéletes nem próbálgatni kell különböző progikkal meg stb.. hanem jó nem tökéletes vissza küld majd ŐK megnézik lefuttatják rajta az összes hdd retek programot amit gondolnak azt ha jó lesz vissza küldik ha nem meg kicserélik. az utobbi rendelésbe konkrétan a garanciához az volt írva hogy egyik termék se csere garanciás az az ez se.. de ha továbbra is szarakodna már pedig fog mert a wd gyári progijával is az ucccsó "teszt" az szerintem maga a mély formázás mert az is 0-kkal írja teli a vinyót vagyis = a mély formázással, (amit 3 és fél órán keresztül csinált) akkor igazából nem sok értelme van még ezzel is szarakodni.de mind1 egy próbát megér
Én most megfogadtam hogy mostmár 750g fölött nem veszek vinyót. valahogy nincs ez kiforrva még úgy érzem.. működik működik de valahogy nem az igazi. vagy csak egy rossz szériát fogtunk ki aztán azért.. nem tudom de most gondolj bele lenne egy 80g-s SSD-t minden más mondjuk egy 2TB-os vinyón aztán ezt csinálná.. ezeket a tesztek egy részét lefuttatni se tudnád vagy nem mernéd mert teli lenne cuccal a géped hát én agyvérzést kapnék elszállna 2TB cuccom. most is éppen csak ráfér a másik 2 vinyóra a cuccom de csak azért mert még csak 2 hete vettem ezt a vincsit szóval még nem volt annyira időm megtölteni.
-
Dikk
tag
válasz
cato190 #3777 üzenetére
Na mostmár szinte biztos hogy a WD gyári vinyó diagnosztizálójába lévő 3.ik "teszt"-be ha a full törlésre mész akkor elvileg újra írja az egész vincsit bitről bitre. Nekem eddig amit húzok rá vissza cuccokat első 50 gigába nem volt lassulás 40mb fölött másolt eddig végig egészen 60-ig de volt hogy 80-90mb-vel is másolt.
szerk.: jó mind1.. nem jó.. mostmár sz@r megint..
-
Dikk
tag
válasz
cato190 #3777 üzenetére
Ugyan ez a problémám nekem is csak nekem 1 TB-os vincsinél.. van mikor gyors 70-80mb-vel másol van mikor lemegy egészen 1-200kb/s-ra a másolás.. sőt volt ma reggel 2,4kb/s is.. én is adat tárolásra használom/használnám szintén WD green verzió 32mb cache-s.. ugyan úgy nekem is tegnap óta.. 14 napja megy a vinyó összesn hd sentinel szerint.
-
cato190
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám. Nagyon kellene a segítség!!!
Van egy SATA 1.5TB-os WD Caviar Green vinyóm. Partition magic-al felosztottam 4db 400GB-os partícióra (a 4. ugye csak 350GB).
NTFS extended Logikaiak a partíciók. A vinyón nincs primary partíció, meg opsystem, mert csak adattárolásra használom.Tegnap másolás közben elkezdett belassulni. 20.000kb-ról, max1000kb-ra. Azóta nem tudok vele írni-olvasni-másolni ennél gyorsabban. A proci fullon van, ha ezen a vinyón másolok. (Kipróbáltam a kábelt, meg az alaplapot, azokkal nincs gond. A fő vinyómon, ha másolok, rendben van minden). Megnéztem Sentinellel, de azt írja, h rendben van . Egyébként nem zörög, meg nem hallani semmi kerregő hangot.
Sok pdf-em, meg fényképem van. Lehet, hogy a sok kicsi cucc leterheli a vinyót, vagy a memóriát, vagy a gyökérkönyvtárat??
Légyszíves segítsetek!!
Előre is Köszönettel
cato190 -
artiny
őstag
Nem ismeri fel az xp a hardiskem,Egy Samsung 750GB HDD,vannak rajta hibas szektorok ,de a HD Tune serint csak az utolso 50-60GB...
a biosban ott van....de a sajatgepben nincs, probaltam formatalni Acronicsal de ott sem mutatja.Ugy kezdodott h elkezdtem bejatszani a zeneket de egy hibas szektorra erve leallt es restart utan mar nem volt a sajatgepbe.Idaig ha restartaltam a gepet akkor megint lathato volt,de most mar nem latszik .
Lehuztam a gyarto honlapjarol ezt a Diagnostic software,ESTOOL for CD-ROM (ver.3.00g) [link]nevu programot.kiirtam cd re es beakartam h bootolja de nem csinalt semmit a gep. /boot cd et irtam a neroval/
mi az amit kiprobalhatok hat ha megjavul? -
-
zsoleer
senior tag
szaisztok
létezik az hogy az alaplapom sata1 támogat csak mégis sata 2-ön megy??
és a samsung f3 hogy tudom át jumperelni sata1-re?
sata 1-es a lapom és rágdugtam a samut és rögtön felismerte de viszont ha telepiteni akarok valamit rögtön kifagy -
uzsz
senior tag
Adott egy SATAII WD vinya, kulso mobil rack ban hasznalom kb 2 hete.
Tegnap baratnom gepen masoltunk, ezt azt egyszer csak meg allt a masolas, a vinyonk furcs ahangja lett, es minden kikapcsolt azaz a gep konkretan, a RACK vilagitott.
Azota barmire radobom latj ahogy USB eszkoz, de hogy ott egy HDD azt semmi.
Neztem, aramot kap tlan meg porog is, de nem tuom alaplaprol letesztelni a HDD-t.
Otlet? -
Dzsekó
addikt
válasz
laci984 #3768 üzenetére
Kiírod cd-re a képfájlt és bebootolsz vele.
Bejön egy menüs ablak. Ott Features menüpont alatt a Change Acoustic Level-t (első) választod, és ott van a csuszka, azt viszed le 128-ra. Ezzel a vinyó seek hangját tudod csökkenteni elég rendesen, tesztelni is tudod az ftoolban beállítás előtt/után. -
Ha a HDD Sentinel és HD Tune Pro Erros Scan után sem mutat problémát, akkor teljesen biztos lehetek abban, hogy az adott merevlemez jó? Csak, mert a HDD Sentinel ugyan nem mutat problémát, de az egyik merevlemezemnél azt írja, hogy a hátralévő élettartam több mint 1000 nap, a másiknál pedig 922-t ír mint hátralévő élettartam.
-
laci984
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Egy hónapja vettem egy gépet, amiben Hitachi 1 TB-os HDD van. Sajnos elég hangos és találtam egy fórumot, ahol írták, hogy van a Hitachinak egy nagyon jó (feature tools) programja, ami sokakon segített.
Én elég gyenge vagyok IT-ből, ezért nem is sikerül használnom. A hitachi-n 3 fájlt látok (diskette creater, binary diskette, cd image). Ha jól tudom a cd image-t kell letölteni. Leszed egy iso fájlt. Azt berakom dtools-ba akkor kapok kb négy fájlt és egy Dos mappát benne pár fájllal. A tipikus dos parancssorra nem csinál semmi semmit.
Mit kéne tenni. Ki kellene írni ezt az iso fájlt egy cd-re. Majd bekapcsolni úgy a gépet, hogy ez a cd legyen benne? (Nem próbáltam, feleslegesen nem szeretném a cd-ket pazarolni.) Ekkor talán behozza azt a beállítást? Ott azon belül mit kell beállítani? Sokan írtak egy csuszkáról amit 100-250 körüli értékeken lehet tologatni. Az ftools felhasználóijában egy csuszkát látok de azon nincs szám, csak battery life és performance. Ezen kell változtatni, vagy mást kell keresni? Ha mást akkor hol?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Tommi000001
aktív tag
Heloo
Az a gondom ,hogy:
1 samsung vincs... 2particióra osztva...C: régi Vista particiója és D: egyebek
2 vincs... egyik particó win7 másik egyebek. ezzel semmi gond ,ez faszán működik1. vincs c: (a régi vista) formázva és törölve és a gép mégsem látja.......csak a vin7 és vista telepítőprogija. viszont itt a gáz hogy az 1 vincs... en lévő d: partíció még olyan adatokkal van majdnem tele amik kellenek és nemtom mit csináljak......
PLS HELP
Üdv
Tomi -
hmiki28
tag
sziasztok!
Lenne 1 kis problémám. gigabyte p35-ds3-as alaplapom van,1db 320gigás ide csatis vinyoval,és 1 db 250 gigás satás vinyoval.lefuttattam a hdtach-ot ,és az everestet is,de mindkét esetben az ide csatis vinyo a gyorsabb.ide:74mb/s satás:64mb/s.ez normális?a satásnak kellene gyorsabbnak lennie tudtommal.de nem tudom mi lehet a probléma.lécci segitsetek.köszi!
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5315 laptopom, amiben egy WD3200BEVT vinyó van kb. fél éves.
HDD Sentinel alapján 100% a kondíció és a teljesítmény is, hőmérséklete jelenleg 37 fok, úgy hogy egész nap megy. Alapból nagyon sokat megy torrent miatt.Mostanában csinál olyat (eddig 3-4szer fordult elő), hallani ahogy kattan egyet majd lefagy a gép, legalábbis nagyon úgy tűnik sokáig nem szoktam hagyni, kikapcsolom.
Korábban csak kikapcsolásnál csinálta ezt a kattanó hangot.Meg tudná nekem mondani valaki ez miért van?
-
gzoli2
tag
Sziasztok van egy 250 gigas maxtor hdd- n csak nem tudok se masolni se töleteni egyszerüen ujraindul a gépem . Szomszéd gépén jó. neki és nekem is xd sp2 van.
sata drivert nem tudok feltenni mert csak ugy tölti be a windowst ha biosban compatiblere rakom .Bármi ötletet köszönettel fogadok. ja már cd röl se tok rá másolni. a windows telepitöbe nincs integrálva a sata hogy elöször hogy ment fel a windows rejtély. -
Dzsekó
addikt
Na akkor már csak 49-et kell lemennie a küszöbig, és akkor tuti garis,de így is megpróbálhatod, van rá esély, hogy visszaveszik/cserélik.
Ennél a 4 adatnál történt negatív változás, azért vannak a ! jelek.
De ahogy nézem lesz ez még rosszabb is, nemsokára tuti gariérett lesz. -
hzcs
senior tag
köszi, most néztem meg a smartot:
reallocated sectors count: küszöb 140, érték 189, legrosszabb 189, adat: 55
spin retry count: küszöb: 51, érték 100, legrosszabb 100, adat: 1
reallocation event count: küszöb 0, érték 115, legrosszabb 115, adat 55
current pending sectors count: küszöb 0, érték 200, legrosszabb 199, adat 2Ebből meg tudsz valamit állapítani? HDDSentinel szerint jelenleg 19% a kondíció, itt már cserélniük kéne?
szerk: azért ezt a 4 sort írtam, mert ezek előtt szerepel a sárga felkiáltójel, a többi előtt vagy zöld kör van, vagy nincs semmi.
-
Dzsekó
addikt
A smart táblában van egy olyan mező, hogy küszöb. Ha ez alá csökken a reallocated sector count érték mezője, akkor már kötelesek gariban visszavenni, de ekkor már írni fogja az összes smart progi, hogy várható meghibásodás: közelgő adatvesztés jósolható, vagy valami ilyesmi, és a sor elején vagy egy sárga felkiáltójel vagy egy piros x fog díszelegni.
És valószínű, hogy a kondíció is lemegy 0 közelire vagy 0-ra. -
Dzsekó
addikt
válasz
CaptainChaos #3752 üzenetére
Hát könnyen lehet, hogy meghalt a vinyód.
Ha betettél egy másik vinyót, amin nincs rendszer és kiírta a gép, hogy nincs rajta rendszer, azon mit csodálkozol? Próbálj meg rá win-t telepíteni. Egyébként ez is afelé mutat, hogy a vinyód döglött meg.
Próbáld kiszerelni a vinyód, és kézrátéttel tapizni, amikor bekacsolod a gépet, hogy egyáltalán felpörög-e.
A másik, hogy ha eljut bios-ig a gép, akkor ott meg tudnád nézni, hogy egyáltalán detektálja-e a vinyót az alaplapod. -
hzcs
senior tag
Hali!
A notiban kicseréltem a gyári winchestert egy WD Scorpio Black 320gb példányra, amiből az első darab kapásból kifagyasztotta a gépet, ezt visszaküldtem, és kb másfél hét alatt kicserélték. A mostani (második) már újkorában sem volt valami jó, mert a hddscan nevű progival leellenőrizve volt a lemez végén pár bad sector, de formázás után nem írta ki, hogy lenne, chkdsk sem, ezért nem foglalkoztam vele. Most viszont nem tudtam róla 2 fájlt visszaolvasni, így törölni kellett. Hddscan mégtöbb bad sectort írt, de format és chkdsk még mindig 0kb rossz szektort írt. Jelenleg HDDSentinel szerint: Teljesítmény: 100%, kondíció: 20%, de ez 60valahányról indult és folyamatosan romlott az utóbbi 1 nap alatt. Low level formáztam, "simán" is formáztam, de bad sectort még mindig nem ír, de hddscan verify tesztje kimutat most is 2 bad sectort.
SMART adatok:
Reallocated Sectors Count: 81
Spin Retry Count: 1
Reallocation Event Count: 81Kérdésem, hogy ez elég a vinyó kicseréléséhez, vagy valami ennél is durvább hibának kell lennie, hogy szó nélkül kicseréljék? Mivel tesztelnek általában a boltban? Mert ha csak chkdsk-t néznek, akkor visszadobják, hogy jó a vinyó.
Köszi.
-
CaptainChaos
tag
Hali!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de totál ideg vagyok a köv probléma miatt:
MI A FA****X BAJA VAN A GÉPEMNEK?
Ez a konf:
Q-tec 400 W-os táp
MSI 915 P combo 2 lap
2 x 1 giga ram
HDD: 200 Gb maxtor sata-s
ODD: pioneer DVD-RW 112 D
VGA: MSI HD RX3850És maga a hiba jelenség:
Toltam a pro streetet. Minden maxon volt (nem tom számít-e ebben az esetben)
Utána szépen kiléptem a játékból, normálisan.A gép alapállapotban volt, tehát az asztal látszott.
se zene, se videó, se telepítés.
Kimentem kb. 2 percre, és mikor visszaértem fekete képernyő, és totál fagyi. Semmire nem reagált.Reset után meg már nem akart elindulni az XP.
Sőt, még a winxp telepítést se tudtam elindítani, mer ott is megállt, hogy "boot from CD"
De minezek előtt gond nélkül ment a gép 2 napig, Crysis meg Assassins Creed, mind1k lehető legjobb grafra belőve. (Mediumra)Kihúztam a DVD-t is, hogy a vinyó kapjon elég kakaót, de semmi.
Elkezdi a memótesztet, meg a biosba is simán bemegyek, de tovább nem tudok menni.
Rákötöttem egy IDE-s vinyót, amin nincs rendszer és szépen ki is írta, hogy a vinyón nincs rendszer. MI a FAAAAAAXXXXXX? HelpKicsi a táp? vagy a vinyó halt le? HD sentinel szerint 100 % os volt. NO BAD SECTOR, stb...
HELP ME!!!
-
Ákos86
tag
válasz
Sweet Lou 6 #3748 üzenetére
Megcsináltam azt hogy visszaállítottam az IDE-t a biosban...Így már nem világít folyamatosan...na meg megjelentek a sajátgép-ben az IDE eszközök...
KÖSZÖNÖM -
Ákos86
tag
válasz
Sweet Lou 6 #3748 üzenetére
Köszi!ez a driver szerintem nem lenne jó, mert 32bit-es...de találtam egy 64-bit-est 15.35 verzió...ezzel most müködik!
És asszem az alaplapi lemez tönkre ment...mert azt továbbra sem olvassa
Lenne még 2 kérdésem:
Most úgy van, hogy a sata-n van a win7, az IDE-n van a vista!Ha visszaállok a vistára...ok,szépen müködik...de ha vistáról átállok win7-re,akkor bootolásnál azt írja hogy javítás szükséges...aztán elkezd vele tökölni...elég sokáig!Mi nem tetszhet neki?
A másik:Az IDE winchester rack-ben van azo ugye van egy kis piros lámpa, ha win7-et használom, az folyamatosan világít!!!Ezt vajon miért csinálja???Lehet hagynom kéne a vistát a pi..ába,oszt format az IDE-re!!??
-
Ákos86
tag
válasz
Sweet Lou 6 #3746 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Ki kellet kapcsolnom az IDE controller-t, és így ment fel!
De most csak sata eszközöket lát...és a dvd nem akarja olvasni az alaplap cd-jét! -
Ákos86
tag
Üdv mindenkinek!Egy kis segítségre lenne szükségem!
Szeretném feltelepíteni a win7-et a sata winchesterre,de nem tudom!
Beteszem a lemezt a lejátszóba(szintén sata) de be sem boot-ol!
Van a gépben még egy winchester és egy lejátszó(PATA), ezekkel a vistát fel tudtam rakni!
Állítólag valamit ki illetve be kell kapcsolni a bioszban és akkor tudnám felrakni az oprendszert sata winchesterre!Na de mit????
Az alaplapom: Asus m2n-e nvidia nforce 570 ultra!
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném! -
sanzi007
csendes tag
Hello!
Ha visszaállítod a BIOS-ban a sata módot, akkor valamennyi sebességnövekedést fogsz tapasztalni de nem nagyon lesz észrevehető.
Az átviteli sebesség valószínű nőni fog, de ez függ a vinyótol is!
Teljesítményben számít valamennyit, kapacitásban pedig nem, hogy a satás vinyódat sata módban használod. -
flash-
veterán
Sziasztok.Egy Sata laptopos kérdésem van:
Van egy Hp laptopom(kb 3 éves)amire úgy tudtam az xp-t rátelepíteni hogy a sata native mode-ot átállítottam.
most 3 év után ujra szeretném rakni a windowst,és az lenne itt a fő kérdés hogy
ha felteszem a sata drivert(beleintegrálom az xp telepítőjébe)és visszaállitom a biosban a sata módot,akkor fogok tapasztalni valami gyorsulást a merevlemez sebességében?
vagy teljesítmény,és kapacitás szempotjából tök mindegy hogy egy satás vinyót sata módban használok e vagy nem?? -
Kapti
tag
Sziasztok!
Unokaöcsém a floppy meghajtó tápját (pici tápcsati) kötötte véletlenül egy WD 160GB-os SATA vinyóra a következő helyre (érdekes, hogy pont passzolt):
Miután rendesen bekötöttük SATA tápcsatival a merevlemez el se indul, teljesen halott, motorja sem indul be gépindításkor.
Lehetséges, hogy így ki lehet nyírni egy merevlemezt 2009-ben?
Nincs esetleg valamilyen módszer felélesztésére?
Köszi előre is a segítséget.
Kapti -
the dealer
tag
válasz
Ironhand #3739 üzenetére
Nekem is pont ilyen problémáim vannak a WD 500 gigás caviar black vinyómmal rohadt forró és hangos.. :S nállam nem vízhűtés van de így is megy venti nélkül a gép és a vinyóban lévő korongok folyamatosan forgó hangja hallatszik mint atom :S ha meg dolgozik is akkor meg olyan karistolások vannak...
nem ér sokat a szilikon rögzítő, nekem egy madzagon lóg a vinyó egy vonalzóról aminek a másik fele az asztalomon lévő alaplap alatt van
szóval rezgés nuku de a hang így is irtó zajos :S
egyébként a vinyóm alatt egy torony doboz tetején van a tápom aminek az iszonyat halk ventije legyezi, ezzel pl nyertem pár fokot
kérésre linkelhetek képeta hangra meg vannak speckó gumidobozok vinyóknak csak én nem, mertem még próbálkozni, mert így is félelmetesen fel tud melgedni szegény
-
Ironhand
tag
Hali!
Van egy kis problémám a WDC WD6400AAKS vinyómmal, márpedig az hogy hangos, az egész gépben az a leghangosabb alkatrész, 2 eszközön van venti azon meg a tápban de azis jóval csendesebb annál. A vinyón lévő hűtés kb 32-35 fokon tartja. De itt pontosan magának a vinyónak van zaja, kb olyan állandó zúgás ami baromi idegesitő valamint amikor teker nincs töredezve és kb 1 hónapos mivel pontosan azért csináltam vizhűtést h ne legyen hangja a gépnek. Van esetleg valakinek valami vinyó csendesitő tippe? Program is szóba jöhet. Mi a legjobb erre a célra bekötni a vizhűtésbe vagy esetleg szilikon alátétet rakni a gépház és a vinyó közé?
-
sanzi007
csendes tag
válasz
the dealer #3736 üzenetére
Hali!
Formázd le a merevlemezt!
Start->Vezérlőpult-> Felügyeleti eszközök->Számítógép-kezelés
Bal oldalon keresd a Lemezkezelés -t, itt hozz létre partíció(ka)t és formázd le! -
the dealer
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy Asus p5b lapom amibe már jó ideje működik egy 500Gb-os WD vinyó, egyik nap vettem mellé egy Samu 640-es vinyót, de nem látom sajátgépben :S a HD Sentinel progi látja a vincsesztert, de nem tom használni
.
Mi tévő legyek, mi a megoldás?A segítséget előre is köszönöm.
(Oprendszer: WIN 7)
-
sanzi007
csendes tag
válasz
penge111 #3732 üzenetére
A jumpert hanyagold a satas vinyón, rakd vissza az régire a jumpert.
A leírtakat állítsd a setupban erre:On-Chip IDE Channel0 [Enabled]
NV Serial-ATA Controller [All Enabled]
IDE Prefetch Moed [Enabled]Az alaplapokhoz szoktak adni leírást, szerintem azt olvasd el!
A driverek rendesen fel lettek telepítve az xp-re?
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom és külső vinyót szeretnék venni.
Milyet vegyek? Sata legyen, az jó?
SATA VAGY ATA, mi a különbség?
-
penge111
addikt
hmm nos most kaptam egy fülest, hogy nem is kell a jumperral pöcsölni a satás vinyón, mert ott nem kell használni, de az a szitu, hogy úgy is próbáltam, de így se látja az 500gb-osat az xp
Elképzelhető, hogy xp-n belül kell felismertetni valahogy, ez egy formatált adatokat tartalmazó vinyó, tehát szerintem az lenne a logikus ha , bebootol az xp és látja mindkettőt nem, hisz bioszba is látja őket?
-
penge111
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő problémában:
Nos adott egy Samsung 80 Gb-os Pata vinyó, ehhez vettem egy 500 Gb Samsung Sata vinyót. Sajnos otthon csak egy pöcök volt amivel tudtam volna állítgatni, hogy az új vinyó slave legyen, ezt ugye levettem a 80gb-os vinyóról. Első probléma az új 500 gb-oson 2*2 tű van ha üresen hagyom, ha bárhogy rakom rá a pöcköt nem hajlandó a bios felismerni csak masterként. (Sajnos a vinyón nincs semmi jelzés arra mikor master mikor slave a vinyó) Na mondom mindegy így is működnie kell szerintem, hisz úgy is arról bootol ahol elsőnek rendszert talál. Nos xp bejön, de csak a kis 80 gb-os vinyót látja az újat nem. Az új vinyóról annyit, hogy megvan formázva van rajta egy rakat dolog (tehát a formázatlanság kizárva, használtan vettem, de tuti nincs vele gond). Rendszeremről: win xp sp2-vel felvértezve (elvileg ennek látnia kellene egy 500 gb-os vinyót), másik az alaplapom szerintem ez is támogatja a satás nagy kapacitású vinyókat [link] Szóval azt szeretném elérni, hogy mindkét vinyót egyszerre felismerje az xp, mert a kicsi tartalmát fel akarom rakni a nagyra!
Szóval létezik e olyan, hogy egy vinyót nem lehet slave módba tenni (mert nekem az 500gb nem sikerült).
Lehet-e az a gond, hogy a rendszervinyó patás, az új meg satás?
Másik az új vinyó esetén ha bemegyek az advanced bios menüben és ott a vinyót szépen felismeri, de nem lehet állítani csak autó és off mód között, kis samsung vinyónál van auto off, lba és még egy két funkció!
Lehete az gond, hogy levettem a rendszervinyó pöckét és azzal próbáltam az 500 gb-os vinyót müködésre birni (magyarán két vinyóra volt egy pöcköm)?Előre is thx a helpet
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Egy kisebb szívroham ért amikor ide ültem a gépemhez. HDSentinel kis ikonja a tálcán pirosan villogott. Megnéztem mi van. Egyik 500as wincsim progi szerint 10%-os kondin van.A lemez felületén található 616 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 17 hibás szektort.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
A lemez felületén található 17 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
Majdnem vétel után, szinte alapból 85%on volt, most még 75%ot esett le. Szerencse van hely így mentem is az adatokat (pont a fényképes/családi vidis wincsi ez) egy másikra.
Ezen volt a Letöltés meghajtó is, meg más sok írás-olvasást követelő progik ide írtak (fénykép/vidi convert, BOINC)... Valszeg sok volt neki? Vagy miért adhatta meg magát?GA
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Scaramanga #3728 üzenetére
Kapcsold ki az AHCI -t
Tegyél fel egy rendszert valahova
Ha tudja olvasni a WD ét akkor mentsed amit lehet .
Majd tegyél fel egy progit amivel ki lehet wipolni a hdd ét., 0 ra állítja az összes bitet.
És utána próbálkozzál.Szintén WD hdd nekem is megcsinálta ezt, azzal a különbséggel, hogy már a bios sem ismerte fel.
És bevált a fent említett módszer.
Más :
Az ahci, mennyi előnyt hoz ?
Sebességre gondolok, NCQ, és HOT plug nem lényeges nekem. -
Scaramanga
csendes tag
Kérem a hozzáértőeket segítsenek.
Win 7 oprendszert használok ( Magyar nyelvű Ultimate 64 bites ). A problémám nem is az oprendszerrel van, hanem valószínűleg az egyik vinyómmal.
Történt ugyanis, hogy próbáltam egyre jobban " testre szabni " a rendszert feltelepíteni az általam használt segédprogramokat. ( Itt kezdődtek a gondok mivel még nem volt tapasztalatom 64 bites oprendszerekkel, azt tudtam, hogy driver és kompatibilitási problémák felmerülhetnek )
Feltelepítettem a Norton Patrition Magic 8.05 - öt és persze elég meggondolatlanul nem győződtem meg előre arról, hogy ez kompatibilis - e 64 bites rendszerekkel, ezért első indításkor egyből kompatibilitási problémát jelzett a rendszer. Ezek ellenére mégis elindítottam a programot, mely kapásból valami olyasmit írt ki, hogy " hibákat talált az egyik meghajtón, kívánom - e kijavítani azokat "
Ezt engedélyeztem ( szerintem ez volt a hiba ), szüttyögöt valamit a meghajtón majd újraindította a rendszert....legalábbis megpróbálta mert a rendszer se újraindulni, se kikapcsolni nem volt hajlandó innentől kezdve...Megakadt a " Leállítás " képernyőnél, feliratnál. ( A kurzor folyamatjelző köre folyamatosan " ment körbe " de nem volt mozgatható, és semmilyen billentyűparancsra nem reagált a gép )
Más lehetőségem nem volt - reset - majd újraindításkor " normál módú " indítást kértem. A rendszer el is kezdett töltődni de a rendszer indítása képernyőnél ( ahol a színes windows logó pulzál ) megáll és nem megy tovább, semmire nem reagál - a win logó folyamatosan " mozog " -....
Hiába próbáltam " csökkentett módot " választani, nem töltődik be a rendszer, nem tudom rábírni az indulásra....( amikor a " csökkentett mód parancssorral " lehetőséget választottam a parancssor " futásakor " látszik, hogy a driverek betöltésekor akad meg a folyamat.... )
Kissé ideges voltam mivel a Win 7 boot lemezről történő indításakor is ugyanezek a tünetek jönnek elő, amit " észreveszi a problémás vinyót " megakad a folyamat, nem tudok elvergődni a " Telepítés " menüig ahol esetleg esélyem lenne a " javítás " opcióval kezdeni valamit...
A probléma csak akkor oldódik meg ha lehúzom az alaplapról a problémás winyót ( szerencsére nem azon van a rendszer ) akkor minden normálisan működik....
Az alaplap normálisan látja, érzékeli a winyót semmi problémát nem jelez vele kapcsolatban, még bootoláskor is kiírja de amint töltődik a Win leblokkol az egész folyamat....
A konfig : ASUS P5Q SE alaplap
550 W - os ASUS táp
3 Ghz - es Intel Core 2 Duo E 8400 - es proci
4 GB. Kingmax ram
ASUS Geforce 9800 GT VGA
Pioneer 215 D DVD író
Samsung HD321 KJ vinyó ( ezen van a rendszer, 3 részre van particionálva )és a problémás vinyó egy Western Digital WD 800 AAJS....
Mindkét vinyó SATA és AHCI módban van beállítva az alaplapon....
Ezen kívül csatlakoztatva van még webcam, joy, hangfal, nyomtató, pendrive, bluetooth adapter de ezeknek biztos nincs köze a problémához...
Összegezve a dolgokat, biztos, hogy a Norton Patrition Magic csinált valamit a vinyón amitől az leblokkolja a rendszert....
Vettem egy kábelt
gondoltam majd már üzemelő oprendszernél rádugom mint külső USB - s vinyót és kész, de nem ismeri fel a vinyót így se....ha rajtahagyom ezzel az USB - s kábellal akkor is ugyanezek a problémák jelentkeznek indításkor - leálláskor mintha az alaplapra dugnám...
-
tomsics
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #3726 üzenetére
tegnapi nap folyamán megtörtén.szabványos sata csati,már rendeltem is bele egy winyot
-
Roten
csendes tag
Nekem az a legnagyob problémám hogy sehogy nem megy az xp sp3 fel az alaplap ( ASUS A7V600) WD vincsi van benne 160 as és jumperoltam is azzal ugyan azt értem el valaki tud valami okosságot az irjon püüüt kéremszpen köszönöm
-
tomsics
senior tag
hellosztok elromlot az ilyen külső winyom és azt szeretném megtudni hogy ebbe bármilyen sata-s winyo beletehető?
sajna csak kattog
köszi -
sheriff.crib
tag
Sziasztok!
Van 2 db SATA winyóm.Egy Samsung 1TB és egy Seagate 250 GB. Az 1 TB-os az alap.Működik rendesen semmi baj nincs vele.
Viszont rádugtam a Seagatet és a Vista (Ultimate 64bit) nem látja....Hd sentinel,Bios, eszközkezelő látja...de a meghajtók között már nem jelenik meg...Mi lehet a baj?Próbáltam körbenézni hátha valakinek volt ilyen problémája, de nem találtam.Mi lehet a megoldás?
Előre is köszi a segitséget!
Üdv,
S. -
Shono
aktív tag
Sepckó SATA kábel itt bővebben
-
Drimascus
csendes tag
Hali mindenki!
Lecseréltem régi alaplapom egy AsRock P4Dual-880Pro-ra (ez se valami szuper de a réginél sokkal jobb
), és mivel azon már van SATA csatlakozó (és úgyis hibát jelzett az IDE-s vinyómnál ami addig jól működött) gondoltam próbáljuk is ki haverom nem használt 250GB-os Samsung SATA2-es vinyóját. Kivettem az IDE-set és úgy akartam telepíteni az XP-t a másikra. Csakhogy az nem pörög fel, így fel sem ismeri a gép. Eljutunk hát a "Boot failure ..." kiíráshoz. Az érdekes az, hogy ha ennél a pontnál kihúzom a vinyóból az adatkábelt, akkor felpörög. A kábelt visszadugom, CTRL+ALT+DEL-t használva újraindítom a gépet, és így már a BIOS szerint is van merevlemez, és az XP-t is fel tudom telepíteni, tudom használni. Ha viszont kikapcsolom a gépet és utána újra bekapcsolom, kezdődik elölről. Szóval tudnám használni, de ahhoz mindig ki kellene húzni a kábelt.
Van valami ötletetek mi lehet a baj? -
artiny
őstag
Nem ismeri fel az xp a hardiskem,
Egy Samsung 750GB HDD,vannak rajta hibas szektorok ,de a HD Tune serint csak az utolso 50-60GB...
a biosban ott van....de a sajatgepben nincs, probaltam formatalni Acronicsal de ott sem mutatja.Tegnap elkezdtem bejatszani a zeneket de egy hibas szektorra erve leallt es restart utan mar nem volt a sajatgepbe.Idaig ha restartaltam a gepet akkor megint lathato volt,de most mar nem latszik .
mi az amit kiprobalhatok hat ha megjavul? -
Roland365
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy már régóta jól müködik a gép több mint fél éve és kb 2 hete elkezdte kiirogatni mikor beinditom hogy Sata 1 hard disk Error Press f1 to resume ez eddig szép és jo ugyebár folytatás. De nem folytatja hibát ír ki és nem bootol!
Viszont hogyha ujrainditóm és a bioszban a bootnál csak simán beálitom a winchesteremet (wd veloci raptor300at) elsődlegesnek ami amugy is be volt állitva akkor beindul!
De ujraindítás után szintén kezdődik előlről. Pedig a biosz elmenti a beállitást. 2 napja volt Bioszfrisitésem. Az sem oldotta meg a problémát!
Remélem tudtok nekem segíteni ez ügyben! Előre is köszönöm
Conf.asus rampage 2
Corei i7 940
6gb corsair dominator 1600mhz
2x8800 gts sli
Vista 64 bit -
band1103
őstag
Sziasztok.
A problémám az volna hogy nem tudom a HDD-imet lekapcsoltatni az XP-vel hogy energiatakarékosabb legyek, pedig nemrég még ment.
Mikor megvettem a SAMSUNG SP0802N (pata) mellé a ST350032 0AS -as HDD-t akkor a GA-MA78G-DS3H alaplapom biosában a "OnChip SATA Type" "Native IDE"-n volt és úgy is hagytam úgy használtam. Ekkor az XP energiaellátásában be volt kapcsolva a HDD kikapcsolás 5 perc utánra és működött is ki kapcsolt mikor ki kellet. Ez pár hónapja volt. Most Vettem a gépbe egy SAMSUNG HD501LJ -t és úgy gondoltam ideje átkapcsolni a biost, ezért átállítottam a "OnChip SATA Type"-ot "AHCI"-ra, a "OnChip SATA Port4/5 Type"-ot pedig "As SATA Type"-ra. Az XP felismerte a változást és telepítette a megfelelő driver-eket. minden klappolt.
Ennek az lett a következménye hogy igencsak felgyorsult a másolás a HDD-k között de az a baj hogy ettől kezdve az XP energiaellátása nem tudja kikapcsolni őket. Csak pörögnek és pörögnek.
Mit tehetek azért hogy kikapcsolhatóakká váljanak ismét a HDD-k? -
Ice_Man22
senior tag
Hali!Lenne egy problemam segitsetek pls....VAn egy Sata2 es Western Digital hardom, mikor olvas rola akkor be akad a gep, nehezen indulnak a programok es van mikor az eger is be akad.Mi lehet a problema???HArd vagy az alaplap??
-
janika16
csendes tag
Csáó!
Van nekem egy Samsung Sata II-es 320 Gb-os winchesterem. Vettem egy 1TB-os WT winchestert, mert kevés volt a helyem. Innentől kezdődött a kálváriám.
Az alaplapom (Gigabyte P35-DS4) nem ismerte fel az 1Tb-ot hanem csak 32 mb-ot, a cache méretét. Utána jártam és kiderült, hogy ezt a problémát BIOS frissítéssel meglehet oldani. Sikerült is, felraktam az F14-es verziószámú BIOS-t. Leellenőriztem ezt, hogy felismeri a korábbi rendszerembe, ami egy 160-as Samsung Sata II-es winchesteren volt (van). Rendben minden látta. Akkor ugye következett a Windows telepítése az 1TB-os winchesterre, szerencsémre simán megoldódott ez. A probléma a következő: Ugye szerette volna minden adatomat átmenteni az új winchesterre, a 320-as és a 160-as winchesterről is. A 160-asról rendben ment minden felismerte, szépen kiválogattam, ami kell, ami nem, szóval ezzel nem volt semmi probléma.
Jött a 320-as. Bedugok mindent - ahogy szoktam - és a következő történik:
A BIOS látja, ez OK. Az xp-nél a lemezkezelőbe döbbentem le. Azt írja: Lemez 2, dinamikus, olvashatatlan (a kis HDD ikon piros kereszttel áthúzva). Ez után csak lestem, mert nem emlékeztem, hogy dinamikus lemezzé konvertáltam volna. Jobb egér gombot nyomok --> konvertálás alaplemezzé. És akkor itt kezdődött minden. Kiírta, hogyha vissza akarom konvertálni, akkor minden adatomat elvesztem, ami ugye 320 GB.
Felraktam a Getdataback for ntfs 4-es verzióját, hogy megnézzem meg vannak-e a dolgaim. Kereste szépen 1,5 óráig, és MINDEN adatomat megtalált.
DE, amikor le akarom copy-ni a dokumentumokat, sajnos nem csinál semmit, nem másol semmit, sehova.
Ez mitől lehet?
Ez lehet amiatt mert a Windows szerint olvashatatlan a winchester?
Kipróbáltam, mi történik akkor, hogyha összerakom a régi rendszert, tehát a 160-as (ezen van még mindig a régebbi xp-m) + 320-as winchestert. A régebbi rendszerem is teljesen ugyanezt írja ki a lemezkezelőben, mint az új (olvashatatlan).
Ma eszembe jutott egy ötlet, mi lenne ha leformáznám (konvertálnám) alaplemezzé és így ismételten lefuttatnám a GDB-t, és talán most már így tudnék copy-ni is. Ettől kissé tartok, hogy valamennyi adatom el fog veszni az űrbe, mert nem lenne jó érzés elveszteni adatokat aztán, hogy meg volt korábban mindenem.
Mit javasoltok? Ez mennyire kockázatos? Mit tegyek? Sajnos kifogytam a jó ötletből ezért már csak a segítségkérés maradt. Mindenféleképpen vissza szeretném nyerni az adataimat, több év munkája veszne el, ha nem sikerülne.
Várom válaszotokat! -
sebi19
csendes tag
Sziasztok. Segítség kéne.
Szóval vettem annó egy 320 GB os Hitachi Sata merevlemezt és frankóm használtam adattárolásra az Ide Samsung 160 Gb os mellet (ezen futott az xp). Na ez meghalt és a Sata-ra akartam feltenni az xp-t. Töredezettségmentesítettem, meg particionáltam a Partition magic 8 al. Beraktam az Xp-t, hagy menjen. A bios felismeri a Sata winyót, és átállítottam compatibilis módba (Sata/Ide). Elindul az Xp telepítő, formáz meg másol és a második újraindulás után, amikor nem kell nyomni semmit, akkor kiírja hogy probléma van a hardvereszközzel, meg nem tudja betölteni az Xp-t meg ilyen hülyeségeket, jó hosszú szöveg.
Na ilyenkor mi van????
Előre is köszi aki segít. -
sebi19
csendes tag
Sziasztok. Segítség kéne.
Szóval vettem annó egy 320 GB os Hitachi Sata merevlemezt és frankóm használtam adattárolásra az Ide Samsung 160 Gb os mellet (ezen futott az xp). Na ez meghalt és a Sata-ra akartam feltenni az xp-t. Töredezettségmentesítettem, meg particionáltam a Partition magic 8 al. Beraktam az Xp-t, hagy menjen. A bios felismeri a Sata winyót, és átállítottam compatibilis módba (Sata/Ide). Elindul az Xp telepítő, formáz meg másol és a második újraindulás után, amikor nem kell nyomni semmit, akkor kiírja hogy probléma van a hardvereszközzel, meg nem tudja betölteni az Xp-t meg ilyen hülyeségeket, jó hosszú szöveg.
Na ilyenkor mi van????
Előre is köszi aki segít. -
toroki
csendes tag
Üdv!
Van egy Samsung HD1600jj sata winchesterem, fel akartam telepíteni a Win 7-et, de a "Staring Windows" után a telepítés megáll (kék háttér mint bejelentkezésnél) és nem csinál semmit. Tud valaki valami megoldást? Esetleg az alaplapon kell valamit állítani? (Asus M2N E SLI)
Előre is kösz... -
proof88
addikt
Üdv!
Bocsi a láma kérdésért, de a SATA-s noti winyók csatlakozója ugyanolyan, mint a SATA-s asztali winyóké? Tehát ha kiveszem a laposból a winyót, akkor simán ráköthetem az asztali gép egy SATA-portjára? Mert azt tudom, hogy IDE-nél különböznek és átalakító kell...
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Egy ideje már eléggé tele van a seagate barracuda vinyóm. A c meghajtómon a windows xp szerint 18gb, a d meghajtómon 1-2gb üres hely volt egy ideje.
A d-re rákerült ma egy kb. 1.5 gb-os adat, aminek hatására most a c meghajtón 21gb, a d meghajtón 4gb szabad terület lett. Ez természetes vagy az xp nem tudja jól, vagy mi van? Rejtett tartalék, vagy ez is változhat még bármikor? -
flatron11
csendes tag
Nekem a Compaq DeskPro csinált ilyet.Ki kellett kapcsolni a BIOS-ból a HDD power down funkciót.Vagy a Windows-ba az energiagazdálkodási lehetőségeknél a Merevlemez kikapcsolását álítsd át a "Soha" funkcióra.
-
14adam
addikt
Hello
Van egy Seagate Momentus noti vinyóm.60gb-os.A gond ott van,hogy felnyomom rá az Oprendszert,minden jó,de csak pár napigAmikor beakarom kapcsolni a gépet és akkor amikor bekéne töltenie az Xp-t a bal felső sarokba villog egy kis vonal,de van,hogy nemis látja a gép a vinyót
Probáltam már másik Cd-ről is felrakni a vinyót,de ugyan ez van pár nap után.Aki tud segíteni az segítsen,Nagyon köszönöm
-
HellGreg
őstag
válasz
woodstock323 #3699 üzenetére
esetleg próbáld visszajumperelni sata1-re, hátha úgy látni fogja a bios.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- További aktív témák...
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest