Hirdetés
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
weaver01
csendes tag
hali! Kaptam egy céges laptopot. Toshiba + win xp home. nem tudom felrakni, mert nem látja a SATA-s hdd-t. Lemezt kér, de se floppymeghajtó nincs a gépbe, se a drivert nem kaptam meg hozzá, + nem is találom. Ötlet? köszi
-
válasz
benjamin #3098 üzenetére
Hát igen...
Az a gyanúm, hogy ez X-akták marad!
Elég gyakran cserélgetem a hardvereim, ezért zárnék ki ilyesmit!
Alaplap is volt már vagy 4 fajta, aszem mindnél jelentkezett a hiba!
Winyó is volt 2 fajta, azoknál is, a mostani egy Samsung!
Egyedül a tápom van meg már több mint egy éve...
Lehet kipróbálok egy másik tápot, hátha a mostaninak túlléptem a lehetőségein!
A "HKC" tápról mi a vélemény? -
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3097 üzenetére
Nem nem tudok fogyasztásmérőről, az értékek tapasztalati értékek gyártótól, típustól is függenek.
A tápegységek nagy része aktív PFC mellett 75-85% hatásfokkal mennek a kisebbek 400-600W kb 75--80% hatásfok míg a nagyobbak akár 85% akár 90% is elérheti. Az én Seasonic 430 tápom is 80% hatásfoka max leterheltség mellett.Mivel a problémád több merevlemez esetén is jelen van-volt, lehetséges, hogy a windows, vagy az alaplap gyártó által felkinált controllerrel van a gond, vagy inkompatibilitás, ütközés lép fel az IRQ kiosztásában, ami elvileg nem befolyásolja a működést?
Azonban vannak bizonyos merevlemez típusok amiről kiderült, hogy nem annyira megbízhatóak, mint azt hittük. A WD szárnyalását igen körül lengi most a vinyóik problémái, köztük a jelenleg piacon lévő WD4000AAKS a WD5000AAKS melyből gyárilag tízből 4-5 jó kerül ki. A 4-5 jó közöl is némelyiknek később írási és olvasási problémák léptek fel bizonyos méretű fájlok másolása során (fagyás). Jelenleg a 400-500gb merevlemezek piacán pangás van és nehéz merevlemezeket ebben a kategóriában beszerezni. A 320gb raid széria igen kellendő és kevés a probléma, ezért ezek jobban eltaláltak mint nagyobb riválisai.Több dolog nem jut eszembe, de ha esetleg másnál ki tudod próbálni 4-5 hétig otthagyva a merevlemezt és ha nála nem jelentkezik a probléma akkor valami nincs rendben a gépedben. Ilyenkor legtöbbször az alaplap déli hidjában keresendő a gond, mivel azon keresztül történik az adat továbbítás. (pl: nem tökéletes a chip, katonai alkalmazásra, ipari alkalmazásra már nem alkalmas, de még személyi felhasználásra igen, azaz minden ami bekerül a számítógépbe az "SELEJT")
Találkoztam már északi hid részletes zárlattal is, ahol 4 memória slotból pár nem mindig működött. Mindig memhibát jelzett ki (sípolt mint állat).
Sok probléma van a számítástechnika területén, de a gondok a rohamos fejlődés miatt nem kerülnek sosem rendesen kijavításra. Régebben a chipek kivitelezésére volt idő, így tökéletesebbek lettek és hosszabb ideig és jobban birták a kiképzést (2 évente új proci).
Sok sikert a hiba keresésben!!
-
válasz
benjamin #3096 üzenetére
Köszönöm a segítségeket, nem akartalak megbántani, bocs, ha úgy jött le!
Én kizárnám a táp gondot, és a hardveres gondot...
Mint írtam csak a nagyméretű, csomagolt fájlokkal van gond!
Mikor frissek semmi gond velük, de pár hét elteltével, már nem tudom kicsomagolni!
Szerintem, ha kevés lenne a táp, és ez okozna sérülést, akkor nem csak az "E" meghajtómat "támadná", hanem a "C"-t is, amin a win (most Vista 64bit) van, de ennek semmi jele!
Még sosem volt bajom a winnel, teljesen jól működik, s amiket feltelepítettem, azok is mind kóserül mennek!
Csak az "archivált" file-okkal van gond!Amúgy 76% elég gyenge egy ilyen cooler master táphoz nem?
Hol találtad ezt az értéket?
Van a táphoz (gyárilag) fogyasztásmérő pótméter, ami mutatja az aktuális fogyasztást, de 300W fölé ez a konfig még nem ment!
Egyszer léptem át a 300W-ot, amikor egy 8800GTS 320MB-os tuningolt vga-val futtattam a 3dmark06-ot.... -
benjamin
tag
Ja ez is egy jó megoldás, de a merevlemezek és a optikai meghajtok fogyasztása jelentéktelen.
Ami sokat fogyaszt az a CPU (alap e6400 esetén 65W tuning akár 80W) VIDEÓKÁRTYA (alap kb 110W Terhelve kb 140W) ALAPLAP nem fogyaszt sokat kb 20-30W MEMÓRIA 4 gb 35-40W az eszközök pedig összesen 20-25W-nál többet nem.
Összesen kb 290-310W de ez már az extrém felső határ tuning esetén. -
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3091 üzenetére
Először húzz le minden fölös cuccot a tápról vedd vissza a tuningot ha van és használd úgy a gépet. Ha még ezután is csinálja, akkor valóban a táp fogyott el.
-
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3087 üzenetére
Sorry
Információ a tápról nem volt, nekem meg egy gagyi volt, ezért én erre gondoltam.
Bocs hogy probáltam segíteni.A nagyméretű fájlok kezelése a Fat32 rendszerekben korlátozva vannak, azonban az NTFS-nél ez már nem okozhatna problémát.
Azonban egyes XP verziókban még frissités után is jelentkezhetnek kisebb kezelési gondok, főleg hogyha a nagyméretű fájlok épp a merevlemez úgy kerülnek tárolásra, hogy nagyon szórtan helyezkednek el az adatok a sok töredék miatt.
Töredezettségmentesítés? Ha sokat telepítesz, törölsz egy idő után telelesz töredékekkel amiket jobb ha rendezünk? Csak tipp, de ahogy ez akár lassulást is okozhat egy próbát talán megér.A konfigod elnézve a táp éppen határon használod. A 420W aktív PFC mellett is 76% hatásfokkal kb 320 W, ami elnézve a cuccaidat terhelt állapot mellet kb 300 W lehet. Nincs sok tartalék!!
-
-
Imco
őstag
válasz
s7evcsenko #3087 üzenetére
Hát... Lehet hogy elfáradt már a táp! A konfigodat nézve, nem egy energia takarékos cucc!
Bizti hogy sokat sziv!
Sajnos mikor az enyémmel ilyen volt akkor is simán játszottam és vagy 4 vinyót kinyirt a táp!Nem értettem az ok-okozati összefüggést, de jobb hiján kicseréltem! Megjavult!
HA igen akkor az sima tömöritési hiba és nem a vinyó büne!!! -
-
Imco
őstag
válasz
s7evcsenko #3082 üzenetére
"Nem tárol olyan adatot a "C" meghajtó a "D" meghajtóról, ami formázás után hiányozhat neki, és ez miatt látja hibásnak?"
Nem! Emiatt biztos, hogy nem lesz CRC hiba!
Egy időben egy bizonyos helyről származó nagy méretű fájlokkal előfordult nekem is!
Winrarnál van olyan hogy, repair! Illetve ha nincs ellenőrző összeg akkor a sérült fájl megtartása opció is szóba jöhet, ha nincs túl sok hiba! Ez már szerencse kérdése !Egyébként igen, rossz táp miatt is lehet bad sector!
-
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3080 üzenetére
Helló
A probléma nem csak nálad van jelen. WD3200YS nálam a tápcsatival volt gond, emiatt volt mindig részleges adatvesztésem.
A merevlemezek igen érzékenyek a feszültség ingadozásra és egy instabil táp vagy rossz tápcsati okozhatja az adatok nem megfelő eltárolását és hosszabb idő után az adatok elhalványulását vagy eltünését. (fájlnév van, de nincs mérete a fájlnak).
Olyan problémám is volt, hogy a vinyó majdnem teljes telítődése után az NTFS tábla felmondja a szolgálatot. A partíció eltünik, nem látja a windows az adatokat csak getbackdatával tudom egy részét menteni. Probléma szintén a tápcsatira vezethető vissza.Nekem táp csere után a gond megoldódott azóta no data vesztés.
-
-
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3082 üzenetére
NTFS-re van formázva?
-
Az a baj, hogy ezt több konfiggal is csinálta már, és nem csak ezzel a mostani winyómmal!
Csak már rohadtul elegem van belőle!
A tuningnak mi köze lehet ehhez, és akkor a sok tuningőrültnélmiért nem jelentkezik?
Sata, tehát nem nagyon tudok rossz kábelt rádugni...
Sentinel szerint nem 100%-os, de a win még sosem állt be, ezért a hardvert kizárnám!
Csak a tömörített és nagy méretű file-oknál jelentkezik a gond!
Nem lehet valami szoftveres gond?
Nem tárol olyan adatot a "C" meghajtó a "D" meghajtóról, ami formázás után hiányozhat neki, és ez miatt látja hibásnak? -
Sziasztok
A problémám a következő:
Van egy valamilyen vinyóm (nem írok típust, mert több típusnál is jelentkezett a hiba),
amit 2-3 partícióra osztok!
Rakok rá egy csomó dolgot (tömörített filmet/játékot), s előfordul, hogy ezután egy jódarabig nem nyúlok hozzájuk!
Aztán idővel, mikor újra elővenném a filmet/játékot kicsomagolásnál crc hibát jelez!
Ez elég sűrűn előfordul és nem értem az okát!
Előfordul néha, hogy időközben XP újrainstalálás történik, C-formattal...
De ebben az esetben is a D/E meghajtó érintetlen marad, mégis jelentkezik a hiba!
Találkozott más is ilyen jellegű gonddal?
Esetleg van ellenszere is az adatvesztésnek?
Előre is köszi... -
smog86
senior tag
SZiasztok!
Szerintetek az normális hogy a vinyóm olyan mintha rúgna? Tehát ráteszem a kezem és össze vissza ilyen pattogás van benne mintha megütögetném, még a házon is érezni.
WD3200AAKS -
masterful87
senior tag
Senkinek semmi ötlete?
-
benjamin
tag
válasz
nebulo88 #3073 üzenetére
Helló
Én is csatlakozom az előzőkhöz WD 320 gb raid nekem is 2007 április óta hibátlanul megy, csak ajánlom. A Samsung 400 GB-os, ami még elfogadható választás lenne, de nem igazán vagyok oda a Samsungért, holott még nem volt gondom a winyóikkal 160 GB-osok voltak.
A WD4000AAKS és WD5000AAKS nem ajánlanám semmi képpen, mivel sok probléma van velük. Nem hiába hogy kb december eleje óta nem igazán kapható a 400 gb-os, miért kérdezhetnénk, mert kb 10 db-ból 4 hibás volt. És az 500 gb-os is hasonló cipőben, ahogy tapasztaltam sajna én is. De ez még kint van a piacon.
Honnan tudom, onnan hogy az eladó elmondta, hogy ő nem venne semmi képpen 4000AAKS, mert szarok és az 5000AAKS ajánlott, de úgy néz ki hogy ez sem egy jó választás.Mindenki másban hisz, azonban a lényeg, hogyha választasz mindenképp tartsd szemelőtt mire használod a vinyót. Ha nem olyan sokat fut a gép, akkor a Samsung is jó választás lehet. Ha sokat használod mindenképp WD320gb-ost ajánlom.
-
benjamin
tag
Szevasztok segítsetek
Vettem egy 500gb WD5000AAKS winyót és beraktam a gépbe (Gigabyte P35 DS4), de bootoláskor nem írja ki a winyó nevét üresen hagyja, és azt sem írja, hogy none tehát hogy nem ismeri fel.
Próbálkoztam bios frissítéssel, semmi változás. Arra gyanakszom, hogy a winyóból a bios nem tudja letölteni az információkat. Tehát rossz garis cserélni kell.
Van aki tapasztalt már hasonlót? Kérem az írjon, mert lehet hogy csak beállítási vagy kompatibilitási problémák vannak. Nem értek olyan mélységben a merevlemezekhez.Köszi
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung SP2504C 250GB-os winchester, és adódott egy "kis" problámám:
Régi gépemet már pár napja nem kapcsoltam be, de akkor még tökéletesen működött minden!
Ma átakartam tenni az új gépembe, hogy lementsem róla az adataimat, amikor is rendben összedugok mindent és a Lemezkezelő azt írja, hogy ez egy dinamikus lemez, és hogy olvashatatlan!!!
Mondom ott egye meg a fene, megy vissza a régi masinába, és megoldom máshogy az adatmentést, és akkor ért a hidegzuhany:
pontosan ugyanaz a jelenség mint a zsír új gépemben! Olvashatatlan dinamikus lemez, mindenki felismeri, látja a típusát, de a partícióim sehol, csak egy Lemez02 piros X-szel áthúzva!Mi történhetett?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
Imco
őstag
válasz
nebulo88 #3073 üzenetére
Hi!
320 WD raid editiont teszek mindenkinek egy ideje! Eddig hibátlan, semmi panasz sincs rájuk! Ha szerencséd van akkor még az 5 év garit is megkapod hozzá!
Nekem per pill. 2 van a rendszeremben tavaly március- április óta!
Az egyik 193 nap 16 órát a másik 178nap 11 órát ment eddig!
Hátralévő élettartam több mint 1000 nap.
Minden érték 100%, 37 és 40 fokosak.
Azt hiszem ár-érték arányban már a 400-as is szóba jöhet.Privát véleményem és tapasztalatom alapján Maxtort semmi képpen!
Igaz még régi IDE a tapasztalat, de mind rossz! -
nebulo88
csendes tag
ja, és van e valami tapasztalata valakinek? milyen vinyóval járnék jól?
vagy csak milyet ne vegyek biztosan???köszi
-
nebulo88
csendes tag
Sziasztok!
nekem most van egy 80Gb-os IDE-s vinyóm és most akarok venni hozzá egy 250Gb-os SATA-at.
az op. rendszert melyikre érdemes felrakni????
kell e felkészülnöm, figyelnem valamilyen tipikus hibára, beállításra, particiónálásra???alaplap-asus k8n, táp-400W.
Előre is köszi
-
Motaba78
addikt
#3061 ???
senki nem tud semmit ?
-
Imco
őstag
Ezzel
vagy ezzel kisérletezz! Esetleg ezt!
Olvass egy kicsit! Ha nem csináltál még ilyet javallom ne most kezd! Az átméretezés miatt kockázatos egy kicsit! Mondjuk a legnagyobb kár a full adatvesztés lehet! Tehát egy mentés után bátran probálhatod! -
Imco
őstag
Szerintem ha nem veszel new vinyót mostanában akkor próbálj megszabadulni néhány játéktól, és kisérelj meg leválasztani egy particiót a vistának. A játéknál a mentés maradhat csak gamét vedd le, már ahol ez lehetséges. Gondolom a Crysis v. a Cod4 ki sincs irva a mérete miatt! -már ha az origi méretben van meg...
Tehát szerintem pl. a 200-at felosztod 100-50-50-re ugy hogy a 100-on marad a maradék progi amit átmásolsz a két 50-re majd formázod a 100-at amin a vista is van!
Progik visszamásol a 100-ra majd az egyik 50-re vista telepit! A méretek szabadok csak a leválasztandó nagyra ráférjenek az adatok, ill. a vista 20-40 Gb körül min. igényel az extra dolgok /pl.indexelés/ miatt! Illetve progija válogatja hogy mennyi plusz helynek kell lenni az adatmozgatáshoz!
Az átméretezés miatt adatvesztés lehet, ha bármi gond van!!!Kifogytam a tippekből!
-
danati
senior tag
Igen, jól sejted.
Játákok:
-Harry Potter és a Főnix rendje unokatesómnak
-F1 Challenge 2007
-Test Drive Unlimited
-S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-Tomb Raider Anniversary
-Need for Speed Pro Street, Carbon
-The Witcher
-Lula 3D
-Call of Duty 2 1.3
-Call of Duty 4 MW 1.0
-Call of Duty 4 MW 1.4
-Bioshock
-CrysisMod: nem játszom egyszerre mindennel.
-
Imco
őstag
Akkor marad a manuális megoldás!
HA sikerült, probálj meg leválasztani 1 particiót a vistának és rakd oda az újat.
Könnyebb lesz kezelni sztem!
Vigyázz az adat vesztésre, és vagy 20-40 GB legyen!
Jól sejtem hogy van egy 50 körüli c: és egy 200-as d: ?10-15 játékot játszol egyszerre? Mi van telepitve 80GB-n?
-
danati
senior tag
Van még 100Gb hely a D-n.
Azért akarom leszedni a Vistát mert van másik hackelt Vistám és azt akarom felrakni mert az állítólag gyorsabb.Az a baj hogyha leformázom a D-t akkor 80Gb játékot kell újra felraknom hogy XP alatt tudjak játszani.
MOD: sokat fagy, sok a kékhalál ezért is akarom lecserélni egy jobbra
-
Motaba78
addikt
sziasztok !
Van az aláírásomban lévő konfig.
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 vinyom 1 db 200GB SAMU 1 db 400GB Samu 1 db 250 WD, a kérdésem az lenne hogy mindhárom sata 2 vinyo és az alaplap is sata 2 ha akármelyik vinyoról másolok akármelyikre akkor miért csak olyan 40-45MB/s a sebesség ?ennél jóval többet kellene elérnem.
Töredezettség mentesítés nem szól bele mert töredezettségmentesítés elött is ez van.
oprendszer xp proff sp2
előre is köszi -
Hooper
őstag
Hát akkor "drótbol" én kihalászom a hibásakat
eddig 3bol 2 hibás volt.. bár még kiderül, ha holnap is elindul alvás után akkor a SATA volt a malac.. -
Imco
őstag
Ha nincs mellette más adat, akkor jobban jársz ha formázod!
CSAK A D-t! A Vista harcolni fog az életéért!HA nem, akkor valami DOS-os progival -ami támogatja az ntfs-t- gyomláld végig manuálisan! Fontos hogy a vista a C-re is ir installnál! A boot választó megmarad azthiszem. Ezért javaslom, hogy amig fent van még a vista forditsd meg a sorrendet! Az alapértelmezett legyen az xp a várakozási időt pedig vedd le 1-2 sec-re! /nálam is igy van csak nekem egy + vinyon van a vista és kapcsolgatom ha kell/
Ha teheted format d:!
Kevés a hely, vagy nem tetszik a vista? -
Hooper
őstag
Hello...Kicseréltem a SATA kábelt és ma elindult elsőre
Pedig ez a 'drót' uj volt és nem is gondoltam rá h lehet olyan kontakthiba, h vmiért csak inditáskor jelentkezik, utána meg 20órán át minden szép és jó...
Amugy ezek a gyári piros SATA kábelek ennyire szarok?
mert mostjutott eszembe h 3éve volt, h a kábel miatt halt le a vinyo, cask akkor egyértelmű volt a hiba, mert mozgatásra reagált..
Szaval másnak is volt már velük gondja, vagy csak én fogom ki a sz*rokat? -
Imco
őstag
Ott a leirásomban, WD 320 raid edition. Most lesznek egy évesek.
Ha leveszem a ház oldalát, kapásból 10-15 fokkal melegebb lesz!
A Maxtortól a jó ég óvjon!Kidobáltam már egy párat!
Érdekes! Az a vinyó azóta is 40 fokos.
Most nézem! A másik is ugyanilyen arányban változik!
Levonhatom a konzekvenciát hogy valamilyen külső tényező befolyásol!
Kicsi a valószinűsége hogy szinte tizedre együtt változnak! -véletlenül! -
Imco
őstag
Én is tápra gyanakodnék első körben!
Egyszer egy fél évet xivatot egy táp a vinyokkal!
Nem akartam elhinni hogy a táp okozza a vinyó problémákat!
3-4 garis vinyócsere után vettem egy new tápot és láss csodát!
Azóta azt használom...
Extrém hibákat tud okozni! Ha van rá lehetőséged akár csak egy tesztre is,
kérj kölcsön egyet! -
Hooper
őstag
Valaki erre PLS!!!
-
Imco
őstag
Igazad lehet, bár semmi sem változott! De arra jutottam, hogy akár egy venti fordulatszám csökkenése is okozhatja. Annyira stabil, hogy bármit csinálok ennyi a hőfok +/- 1-2 fok.
2db egyforma vinyó van most a gépbe. Az egyik 2-3 fokkal melegebb mindig. Ennek a képét tettem most fel, nem rendszervinyó. A napi átlaghőmérséklet grafikonja van fent!Volt nekem is 55 fokos ugyanez. De ha lehet 37 is akkor miért sütőgessem?
Megjegyzem, csak a házat kellett összeszerelni, és helyre álltak az áramlatok! -
Imco
őstag
válasz
lacsabi #3038 üzenetére
Itt azt mondja benne van!
120MB, nem probáltam! -
danati
senior tag
Sziasztok!
A windowst le lehet anélkül törölni hogy le kelljen formázni a vinyót? -
lacsabi
csendes tag
nincs valakinek véletlenül intel ic8 ahci 2820-as driver floppyja? az eszközkezelőm ilyen vezérlőt ír, de az intel honlapján csak 2821, 2822, 2829-hez van driver. Megőrülök
az xp telepítő ezekkel nem veszi észre a vinyómat. -
Imco
őstag
Hi!
Mi lehet az oka szerintetek?
Változatlan körülmények mellett 2-3 fokkal nőtt a hőmérséklet!!
Nem fér el a kép!
Megprobálom elforgatni! -
bwpkl
csendes tag
Bocsánat, kiszedtem a winchestert és megnéztem egy kicsit tüzetesebben,
és láss csodát ott van!
Egy kis pöttöm minyurka alig látható kis jumperecske.
Nem tűnt fel eddig, a nagyobb normál méretű jumperekhez szokott szemem nem vette észre ezt a kis apróságot.
Meg őszintén nem is gondoltam arra, hogy a gyárban külön gondot fordítsanak arra, hogy feltegyenek egy jumpert a vinyóra, hogy a SATA1-es kollégáknak is mennyen a vas.
Ki gondolnáKöszönöm, de azért még ez a gyári szoftver dolog még érdekelne, hogy kell ezt keresni?
-
Hooper
őstag
Hello!
A következő lenne a problémám, hátha van vmi ötletetek, h miért csinálja...
Egy SAMSUNG HD403LJ (400G, SataII) vinyóm van, kb 1 éves, és pár napja azt csinálja a gépem, h mikor bekapcsolom, az első boot képernyőnél (amikor a memot, meg az összetevőket kilistázza) nem jut tovább a gép..
minden hardvert kiir, de a "detecting Ide drives" sornál lehal (itt kéne kiirnia a hdd-t)..
1 ujrainditás, vagy kikapcs/bekapcs megoldotta eddig, de ma vagy 8szor kellett, meg a kábeleket is kihuztam, átdugtam, stb.. eddig a Sata1ben volt..
2.probálkozásban tegnap a sata2-ben elindult..ma 8 reset után átdugtam a 4esbe és pöccre indult..
A HD sentinel hibátlannnak irja a hdd-t ( a SMART-ban minden OK)
Tápra gyanakodtam elsőre, de bő 12órákat megy a gép és a bekapcs követően atomstabil..
Van vmi ötletetek, h miért csinálhatja ezt?
köszönöm elöre is! -
fiATHaLON
őstag
Ha van ötlet, mi lehet ez, esetleg mivel, hogy lehet megoldani,
megköszönném.Adott egy Samsung 400GB Winchester.
Rajta egy 4.5GB-os iso file.
Ha megpróbálom átmásolni másik winchesterre, elkezd kattogni
a winchester, mint amikor badsectoros.
Nem hiszem, hogy az, mert a tesztek, ellenőrzőprogramok lefutnak.
Mi több, átnevezni is át tudom a file-t,
meg a könyvtárnevet is meg tudom változtatni, amiben van...(Kiírni sem tudom az iso file-t.)
-
Egyfejű
tag
Tud valaki válaszolni a #3011 -ben feltett kérdésekre?
-
Imco
őstag
Nekem egy régi Asrock VIA alaplap volt ami elvileg floppyval patchelve SATA I lesz!
Ez sikerült is, viszont a win továbbra is ezt a tréfát üzte velem!
Neked viszont szép új deszkád van, tehát nem értem a probléma forrását!
Gondolom SP2 az xp meg ilyesmi....
Nálam hosszú küzdelem -ugy mint ide vinyóra install majd ghost satára ill. restartnál dosból felmásolom a szükséges fájlokat a megfelelő könyvtárba - után nemes egyszerűséggel kicseréltem egy IDE vinyóra! A konfig elbirta bőven és a sata instabill volt bármit csináltam!
Nem vagyok rá büszke, viszont az ügyfél elégedett, és én is nyugodtan alszom!Talán valaki más okosabb nálam...
-
bwpkl
csendes tag
Tudorok Okosok Figyelem:
Akiben van egy kis halovány segítőszellem az segítsen Lécci
Probléma a következő:
SATA II Seagat 160-as vinyó SATA 1-ben megy egy P5B alaplapban (SATA II)
MI LEHET A PROBLÉMA?Léci a "lentébb olvasgattál"- kérem mellőzni mert igen nézegettem de az első 500 hozzászólás után feladtam
-
Beldar
tag
Igen, most megpróbáltam régi (nem buherált) xp telepítővel F6-os floppy-etetéssel, és most is, miután a telepítő felmásolta a file-okat és restartol a gép, nem találja az indító konfigot a sata winyón. Már 2 hete ezen szenvedek, vagy tucatszor próbáltam felrakni, és nem hiszem el, hogy 2008-ban ennyit kelljen tökölnöm egy sima op.installal
És te mit csináltál, mikor nem látta neked a win restart után? -
-
Beldar
tag
Hali! Nemrég vettem egy SATAII-es WDC [WD4000AAJS] HDD-t, és sajnos nem sikerült még rá XP-t varázsolni
Az install lemez SP2-es, SATA driver integrációval. A winyó (aktív) particionálva, formázva.
Alaplap: Asus M2NPV-VM. PATA winyók lehúzva.
Addig eljut a telepítő, hogy előkészíti az indító konfigot a winyón, ám újrainduláskor a "Hiba a rendszer indításakor" üzit adja a képembe
Próbáltam már fixmbr-t a recovery konzol-ból, semmi hatása. Install-kor sehol nincs olyan, hogy "J"-re felajánlana javítást. Szerintetek ez most MBR, driver problem, vagy mi okozza? Köszi. -
Imco
őstag
Köszönöm! Közben a P5W DH topicban a 4500 hsz-nél kiveséztük.
A következő installnál kéne probálkoznom, ahogy irod!
Figyelembevéve, hogy ghostolok és vagy 1-2 évig elvagyok egy rendszerrel, igy marad!
Rájöttem hogy jó igy a gépem!Köszi még 1x!
-
lame
csendes tag
...
-
Imco
őstag
Hi!
Van ötletek, hogy ha bekapcsolom az AHCI-t a biosban akkor miért kékhalálozom.
Mikor a win átveszi a vezérlést valahol a "higany" és az üdvözöljük kép között, villano kékhalál és restart! WD3200YS vinyóim vannak a lapom alant látható!
Soha nem is volt bekapcsolva.
Bár lehet, hogy a lapom topicjába kéne kérdeznem?Köszi!
-
Wezo
csendes tag
Hello, az en problemam esztetikai tipusu
A gep felismer mindent
De nem ertem miert nem hajlando a particiokat atnevezni. Az istennek sem hajlando pedig mar win telepitovel 2* is ujra particionaltam a dolgot
Az egyik winyom egy 60 gigas seagate barracuda ataIV es a masik meg egy samsung 250 gigas sata2es 8mb cachel rendelkezo tipus
Valami help?
-
Eagle16
addikt
Nekem egy ilyenem lenne. Ezek normális értékek? Enyhén töredezett a vinyó, gondolom az is számít
Az elején a nagy visszaesés mi?
-
lame
csendes tag
hi
nekem az jött ki HD tune-al, és nekem is 250-es WD-m van
Ez normális eredmény ? -
Egyfejű
tag
Üdv!
Egy WD250YS winyónál a HD Tune 2.54 Average Transfer Rate: 53 MB/s, az Access Tme: 13,3 ms értékeket mutat. Ezek jó értéknek számítanak?
Kell valamit jumperelni rajta, mert most a gyári állapotban van és nem tudom, hogy ez így Sata 2-t tudja, az alaplap P5B-VM.
Olyan érzésem van, mintha egy kicsit lassú lenne!
-
lame
csendes tag
amit feljebb leirtam configot csak azt, sajnos semmi extra vga, a nextgen beállítást csak testként használtam, mivel ezzel mindig sikerult lefagyasztani
arra is rájöttem hogy nekem erre a raidra tényleg nincs szukségem, de mégis, ha engedélyezve van valamiért szilárdabb a rendszer, de még igyis fagy néha :s
lehet tényleg vennem kéne egy uj tápot
-
lame
csendes tag
áá elszoltam megint lefagyott..
de legalább egyszer sikerőlt nem lefagyasztani
-
lame
csendes tag
Amugy ez a Raid sata vezérlö ez mi lenne ?
-
lame
csendes tag
Tápcserén már gondolkodtam, de 1 év gari van rá, gondoltam ráérek még vele : )
Valszeg beujitok nemsokára egy megbízhatobbat.
De nem hiszem hogy a táp lenne a hibás, mivel azzal a beállítással ami elozoleg irtam, megoldodott az 1ik fö probléma: egy játék alatt ha játék közben bekapcsoltam a nextgen beállítást, minden 1es alkalommal lefagyott, amugy normál esetben mikor egy másik lemezzel probáltam, pár mp töltés után ment! Miután bekapcsoltam a raidet nem fagyott le!
Az ide vezérlo eltávolítást megprobáltam, de visszaált ugy ahogy volt, vagyis 1 ismeretlen hardevrt észlel a windows :S -
Thrawn
félisten
A RAID vezérlőt nem kellett volna aktiválnod ha nincs rá szükséged, ez megkavarhatta a rendszert. Próbáld ki, hogy eltávolítod az eszközkezelőből az összes IDE vezérlőt, és indítsd újra a géped. Remélhetőleg újra felismeri őket helyesen.
A Mercury tápok nem a megbízhatóságukról híresek, nézd csak a tápajánló topik első hozzászólását. Én kipróbálnám egy másikkal (de nem azzal a régebbivel) és egy másik kábellel is. -
lame
csendes tag
van egy másik mercury tápom is, de az elég régi, nem szivesen kötném rá a gépre!
Az egész config kb fél éves, szal szerintem nem a táp miatt!
Viszont észrevettem hogy biosban van egy olyan kapcsoló hogy sata raid controller:
ezt enabled-re állítottam, és 1. nek nem botolt be a gép, bejött valami sata tool amiben hozzáadtam a vinyot egy listához, és bellítottam hogy arrol botoljon:
igy már bootolt volna, de windows töltés közben kékhalál és ujraindul a gép
Végül biosban beállítottam hogy a lemez ATA modban menjem és igy már elindult a windows is, és kiírta hogy uj hardvert talált, de hogy mit azt nem
lehet hogy ez volt a baja? ez most jo vagy rossz ?
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest