Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacsabi
csendes tag
heló.
Nekem igazából alaplapi probléma lehet. 965ös chipset, MSI hetis 965. sata vinyóm van, ezért a biosban szeretném átállítani, hogy ne ide-ként, hanem achi(sata)-ként kezelje a vinyót, így viszont az xp telepítő nem látja. nLite-al csináltam lemezt, bele az összes sata drivert, ami csak volt az alaplap cd-n, de akkor se.ötlet, hmm?
-
-
Thrawn
félisten
A lapod tudja a SATA II-t- Tedd fel a gépedre a Hard Disk Sentinel-t, ez meg tudja mutatni a vinyód állapotát. A Western Digital gyári programjával futtass rajta tesztet, lehet kidob valami hibát. Ha valami gond van vele akkor vidd vissza a boltba.
-
lame
csendes tag
hi all!
Egy elég nagy probléma miatt szeretnék segítséget kérni!
Nemrég vettem egy 240 es Western digital merevlemezt, és vmi ismeretlen eredetü problémája van :s1 napi használat után képes volt töbször is lefagyasztani a gépem, +eltunt egy 5 gigas mappa csak ugy magátol.
Vissza vittem a boltba, és azt mondták a merevlemznek semmi baja, valszeg az alaplapom nem támogatja a sata 2-t!Most be van crack elve a vinyo sata 1-re, de így is van egy két furcsa tünet ami engem eléggé zavar, mert nem
tudom hogy az alaplapom tul régi, vagy 1 szeruen selejtes a lemez!configom : gigabyte ga-m61sme-s2 alaplap, am2 amd athlon64 3200+, 2*512 ddrII ram/800mhz, nvidia nforce 405 chipkészlet
plz help valaki!
-
Thrawn
félisten
Ne szétválasztással csináld. A partíció méretét csökkentsd le 170 GB-ra, a keletkező üres, partícionálatlan részre pedig csináld meg a 40-est. Ha a kissebbikre rendszer kerül, akkor az a vinyó elején legyen. Nem lesz rövid a művelet, órákig is eltarthat, adatmentés pedig sosem árt. Nálam még nem fordult elő probléma így, de az ördög nem alszik.
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Az egyik partíciómat szét akarom választani egy 170 és egy 40 gigás partícióra.
El fognak veszni az adatok az eredeti partícióról?
80Gb adat van rajta. -
Henryk
aktív tag
Hali!
P35 DS3 lapom van, azon eddig a SATA-s cuccok IDE-ként mentek, mert nemvolt driver, de most AHCI módban van a BIOS, aitől SATA-ként kéne működniük rendesen, namost nekem winben ATA device-ként jelenik meg, Everestben így néz ki
ezmost akkor SATA mód vagy nem? -
Csapi007
veterán
Hello
Ilyenkor mit leht tenni? -
sentlnel
csendes tag
Vazze senki nem olvasa már ezt a topicot?
-
pyngi83
csendes tag
Hello!
Az a gondom, hogy a SATAs vinyóm a ház legkisebb mozditására is ugy reagál, h szépen vissza PIO mode ba. Ezen csak oly módon lehet segiteni ha szepen megmacerálom a kábelt az alaplapi csatiban és akkor boldogan megy megint DMA 5 ben. Járt már valaki igy vagy ez privát pech? Mellesleg a régi deszkával is megvolt ez a gond. -
sentlnel
csendes tag
Sziasztok!Nekem is az bajom hogy nem láttja a satát!De mikor F6ot kénne nyomni hogy betudjam rakni a flopit szarik rá és semmit nem csinál simmán tovább lép F2re majd telepit tovább hiába nyomkodom F6-ot.Probáltam már 2 windosal is de semmi.Valami ötlet?
-
-
Imco
őstag
-
Balázs33
csendes tag
Szia!
Feltettem a hard disk sentinelt.
Az ide-s drájv 100%-os a Sata-s meg 30%-os!!!
Szóval lehet, hogy nem is az ide-s drájvot kell lecserélnem, hanem a sata-sat!Azt figyeltem meg, hogy sokszor fagyott a gépem ha az ide-s drájvról akartam valamit elérni.
Buta kérdés, de akkor lehet, hogy azért voltak a fagyások, mert sz@rakodott a sata-s drájv???(a sata-son van a rendszer)
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
A kb fél éves SATA II WD 320KS vinyóm SEEK HANGJA szerintem nagyon durva.
Olyan mint egy kávédaráló.
Olvastam, hogy elvileg ez a széria az egyik leghalkabb a piacon, ezért is kezdtem aggódni.
A régi Seagate ATA-t soha nem is hallottam, csak ha nagyon fiegyltem.
Ez meg ha elkezd valamit betölteni, keresni, mind a 6 gépben lévő ventit elnyomja, és mintha elkezdené főzni a reggeli kávémat, kerreg karrog, de iszonyatosan.
Minden smart értéket rendben talál a HD sentinel és egyébként, gyors, meg minden,
de szerintem ez nem normális.
2 hónapja csücsül és hangoskodik az új gépben system vinyóként, előtte raktár funkciót töltött be, és gondolom ezért nem is halottam a seek hangot. Vagy akkor is kellett volna hallanom, ezt a hangot? Mert ha igen, akkor az új gépbe szereléskor történt valami?
Mit kéne tennem?Köszönöm a segítséget!
Itt egy hangfelvétel a SEEKRŐL, elég közelről.
http://thrawn.uw.hu/hddzaj.wav
-
Imco
őstag
válasz
gyikhus #2958 üzenetére
Sajnos nincs több ötletem.
Az hogy nem látszik a vezérlő listában, hardver hibát sejtet számomra.
Másik csatlakozon probáltad? -jobb hiján cseréld meg a 80-assal.
Sajnos valóban kifogytam az ötletekből!
Megjegyzem, ma betettem az én 200 Satásomat egy új gépbe.
A problémás viásba meg veszek egy új IDÉt. -
Balázs33
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új alaplapot (ASUS P5K PRO) és már az első install óta vannak problámáim a vinyókkal. A rendszer egy sata 160gb seagate vinyón van és van mellette egy ide-s 250gb-os WD. Mostanában egyre többször fagyott le a gép ha az ide-s drájvról akartam valamit elérni. Úgy döntöttem, hogy kiveszem és elcserélem egy satásra. Megnéztem az everestet és furcsának találtam a smartban talált adatokat.
Ért valaki hozzá???
[ ST3160023AS (5JS259GJ) ] SEAGATE 160Gb SATA
01 Raw Read Error Rate 6 50 48 10598586 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 0 96 96 0 Rendben: Mindig rendben
04 Start/Stop Count 20 100 100 4 Rendben: Az érték normális
05 Reallocated Sector Count 36 89 89 447 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 30 81 60 160539992 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 98 98 2582 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 97 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 20 99 99 1639 Rendben: Az érték normális
C2 Temperature 0 37 64 37 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 50 48 10598586 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben
CA TA Increase Count 0 99 252 1 Rendben: Mindig rendben[ WDC WD2500JB-00REA0 (WD-WCANK8807182) ] Western Digital 250Gb ATA
01 Raw Read Error Rate 51 200 200 0 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 21 191 189 5425 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 100 100 706 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 140 200 200 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 200 200 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 98 98 1869 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 0 100 100 706 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 114 95 36 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 274 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 51 200 200 0 Rendben: Az érték normálisA sata-s drájv 01, 07 és C3 sorában az utolsó oszlopban nem gáz ez a hatalmas szám??? (oké mellette van, hogy az érték normális, de hogy lehet, hogy a másik drájvon meg olyan alacsony???)
Lehet, hogy nem is az ide-s drájvval van a gond?
A satas haldoklik???Előre is köszi
-
gyikhus
tag
Hali!
Na, megpróbáltam, iso-ból átállítottam, de nem nyert. A vinyó zsír új, 0 km-s és a saját vasamban (Asus M2N-E) teljesen rendben megy, fel is lett partícionálva.
Az viszont további fejlemény, hogy amennyiben rá van dugva a vinyó a KV7-re,
- nem látszik a SATA vezérlő által detektált lemezek listájában (a 80-as samu SATA amin a vindóz van látszik rendben)
- a windows nem áll fel, folyamatosan újraindul. Amint le van szedve a vinyó, rendben megy minden.
Mivel pont evégett volt tápcsere, ez a rész kilőve.
Nekem egyre inkább alaplap-gyanús a dolog... -
gyikhus
tag
Kösz, megpróbálom, lekaptam az ISO-t, hátha ez segít! Csak már az gáz, hogy mintha fel sem pörögne a vinyó.
Amúgy a KV7 tényleg nem szereti a SATA2-t, viszont a jumper sem segített. Annak idején az NF7-S-emmel nem volt semmi ilyen gond, pedig az is SATA1-volt. Na igen. Viva VIA... -
Imco
őstag
válasz
gyikhus #2953 üzenetére
Ha szerencséd van akkor pont ezzel szittam 2 napot!
A VIA 8237 NEM támogatja a SATA II-t. Ez van.
itt van néhány link, ill egy két segitő hsz a topicban.
Az igazat megvallva, nem tudom installálni még mindig az XP-t, de a vinyó most már stabilan látszik! -
morceaux
aktív tag
-
gyikhus
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: adva van egy ABIT KV7-es alaplap és egy 250-es Samsung SATA HDD, és az istenért nem akar működni a kettő együtt. A laphoz eddig volt kötve egy 80-as szintén sata samu hdd, gond nélkül. Most kerülne bele a 250-es viszont fel sem pörgött a vinyó. Nosza, tápcsere, de az eredmény ugyanaz. Pár próba után ott tartok, hogyha nincs rajta az adatkábel, akkor felpörög (de így minek, ugyebár) viszont ha rákerül, akkor meg se nyekken. Más gépben minden okés. Tipp valaki?
-
morceaux
aktív tag
válasz
Oliverda #2950 üzenetére
Van egy 250GB-os samu vinyóm is, az is SATA II-es, és működik, gond nélkül.
Viszont az 500-ast átállítottam, aztán fel is tudtam tenni a windowst, de drivertelepítés közben kékhalállal újraindult (előző rendszer stabil volt, már amikor beindult ez a nyüves gép). Aztán hagytam az egészet, azóta nem foglalkoztam vele.
De ha már itt tartunk, mitől van az, hogy a gépem többszöri próbálkozás után indul csak be, miután megtalálta a meghajtókat gondolkodik, majd kiír valami nvidia raid ide rom bios verziószámot, meg azt hogy detecting array, és megáll, majd újraindul (pedig a raid le van tiltva). Esetenként eljut az IRQ cumók kilistázásáig is, de ott is meg szokott állni. Aztán sokadig reset után végül elindul.
Nem sípol, nem ír hibaüzenetet, és ha már beindult, akkor stabil az egész (sokórás NFS ProStreet és társai sem akasztják ki). Régebben ezt nem csinálta, és semmi olyasmit nem követtem el, ami indokolná. Próbáltam elemet cserélni a lapban, slave-re raktam át a DVD írót és van előtte egy vinyó is az ide kábelen, próbáltam cmos resetet, elemkivételt, feszemelést, CPU órajel visszavételt, szar az egész. Mondjuk az FSB az 250, dehát ennek a lapnak bírnia kell, ha nem bírja szar.
Ötlet? Már azon vagyok hogy bezúzom a cumót, és veszek egy új gépet, de akkor mindent meg kell vennem, mert akkor már Core2-t vennék... -
morceaux
aktív tag
Helló!
Én is vettem egy Samsung 500GB SATA hdd-t, és nem indul el vele a gépem...
Haveromnál működik.
Lehet hogy az NF3 nem bír kezelni 500 gigás hdd-t?
Ha az előző meghajtó helyére rakom, akkor se jó. -
válasz
Maharadzsa #2946 üzenetére
ha az xp esetében nincs fent service pack (1 vagy 2), akkor az a probléma...
-
balinton
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy Samsung 500Gb SataII wincsit(Alaplapom: P5VD1-X).Probléma: Első indításnál nem bootol a vinyóról azonnal csak reset után mintha nem látná a vinyót!
Talán nem pörög addigra fel a HDD ebben kérném a segítségeteket. -
Maharadzsa
csendes tag
Sziasztok!
A Problémám a következő:
Vettem egy Seagate HDD 320 GB 7200rpm\16MB IDE-s Merevlemezt.
A Bootolásnál kiírja a rendszer, hogy 320 GB a kapacítása a vinyónak, de amikor feláll a rendszer, akkor már csak 127 GB-ot látni. Tudjátok-e, hogy mi lehet a probléma? Illetve tudtok-e megoldást?A Rendszer a Következő:
ALAPLAP: ASUS P5K-E- WIFI-AP EDITION
VGA: ASUS GEFORCE EN 8800 GTX 768MB DDR3
HANGKÁRTYA: CREATIVE AUDIGY SOUND BLASTER
MEMÓRIA: DDR2-ES KINGSTONE 2X1 GB 800 Mhz-es KIT
PROCESSZOR: CORE 2 DUO E6750 2.66Ghz
OP. RENDSZER: WIN XPElőre is köszi a segítséget. :
-
Karima
őstag
Hali!
Olyan gondom van, hogy új Gigabyte M56S-S3 alaplapra rátettem egy új samsung sata vinyót, plusz ide csatolón egy dvd-t. Fel is ment a win, majd miután ez megvolt, az ide csatolóra rákötöttem egy régebbi pata vinyót. Na ezután az ide-n lévő dvd-t és vinyót már egyáltalán nem látja (a bios sem). Mi lehet a megoldás? Esetleg a jumpereléssel lehet a gond?
Ja és a sata vinyót sec.masternak látja. Ez normális?
Előre is köszi a segítségeteket
-
lamavok
csendes tag
Hello!
Van egy hitachi sata2-es winyom az xp-telepites elindul fol is rakja de utana az elso rebootnal elorol kezdi az egeszet mar eleg sok mindent probaltam.Talaltam a gyarto honlapjan egy progit amivel meglehetne csinalni de a floppy-s verzio nem fer ra egy floppyra esetleg valamit tanacsot tudtok adni.
Elore is kossz! -
Hali!
Tegnap a Asus M2R32-MVP alaplapomba, amiben alapból rendszerlemezként a Samsung HD321KJ winchesterem volt bedugtam egy másik SATA-s winchestert, meg IDE-set. Így sajnos eltűnt az eredeti SATA-s winchesterem és az IDE-s winchester lett a rendszerlemez. Valamit másolgattam az újonnan betett SATA-s winchesterre az IDE-sről , amivel nem is volt gond, de ezek után nem tudtuk elérni, hogy újra érzékelje az eredetileg bennlévő SATA-s winchestert (egyáltalán nen, a BIOS-ban sem), pedig nem húzgáltunk semmi kábelt vagy ilyesmi. Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
nebulo5
senior tag
A gondom megoldódott!
Konzekvencia: GA P35-DS3 alaplaphoz mellékelt cd-ről nem kell használni az express telepítési lehetőséget, mert így feltelepül a RAID chipset driver is. (nem szétválasztható)
System mechanic-al eltávolítottam, és most minden hibaüzenet nélkül, tökéletesen dolgozik. -
nebulo5
senior tag
Helló!
Ezt a tpoic-ot találtam a legalkalmasabnak a problémám leírására. (ha mégsem az, elnézést, és útbaigazítást kérek)
Alaplapot cseréltem. Korábban egy sata-I alaplapom volt, amiben egy Maxtor 6y080MO HDD mint rendszer lemez, és egy éve vettem hozzá egy WDC WD320KS-00pfbo HDD-t, amin zenét,filmet, képet stb... tárolok.
Tehát a Maxtor sata-I, a WD sata-II HDD.
2 hete alaplapot cseréltem : GA P35-DS3 (rev 2.0). A két vinyót átraktam az új alaplapra, mindkettő a régi szerepét tölti be: maxtor = rendszer, wd = adattároló.
És megkezdődtek a problémák. Az eseménynaplóban minden napra több alkalommal találok hibát, miszerint: vezérlési hibát talál a merevlemezen: D-n. És szinte biztos hogy ez miatt, már 4. alkalommal kékhalálozik a gépem.
A kérdésem a következő lenne: Esetleg hibáztam azzal, hogy az adattárolónak használatos WD-t nem formáztam le? Illetve kinek mi lenne a véleménye-ötlete, hogyan tudnám kiküszöbölni a hibát.
Nem tartom valószínűnek, hogy a WD döglődik, mert teljesen újan vettem, és nyáron sem volt meleg a gépházban. (természetesen a rendszerlemezt újratelepítettem, a gigabyte alaplap driwereit is feltelepítettem)
Várom véleményeteket-tanácsaitokat! -
Painordead
csendes tag
Most vettem új gépet, 500GB Samsung Sata vinyóval. A problémám az, hogy a Vista telepítő látja a winchestert, de alul kiír először ilyet, hogy "This computer may not support booting to this disk.Ensure that Disk Controller is enabled in bios setup." Nem enged particionálni, se semmit csinálni. XP telepítője már fel sem ismeri a winchestert. Telepítő cdt nem kaptam hozzá. Az alaplap egy Gigabyte P35-DS4
-
Andras828
tag
2*4 tűsor van rajta, csak úgy mellékesen megjegyzem.
-
Andras828
tag
Ja, és nincs rajta jumper. Ezt nekem kéne beszereznem?
-
Andras828
tag
Sziasztok! Nekem ugyan az a problémám, mint az első pár hozzászólásban. Adott egy SATAll-es Samsung vinyó 200 gigás tárhellyel. A SATA driver fennt van, elvileg meg is partícionáltam bootoláskor. Windows installnál se a régi PATA-s vinyóval, sem egymagában nem ismeri fel. Eszközkezelő, és az Everest is látja. Rendesen rá van csatlakoztatva elvileg mindenre.A táp sem lehet hibás, nincs semmi rajta, csak ez a vinyó. Mit tudok ilyenkor tenni? Boldog karácsonyt!
-
Imco
őstag
válasz
wwenigma #2930 üzenetére
Tuti hogy van a HB-ben!
Viszont érdekelne a végeredmény!
Nálam a Hard disk sentinel ezt irja:
Serial ATA Jellemzők
--------------------
S-ATA funkciók. . . . . . . . . . . . . . . . . . Igen
S-ATA I átviteli sebesség (1.5 Gps) . . . . . . . Támogatva
S-ATA II átviteli sebesség (3 Gps). . . . . . . . Támogatva
Vezérlőtől energiagazdálkodási utasítások vétele. Támogatva
PHY esemény számláló. . . . . . . . . . . . . . . Támogatva
Nullától eltérő tároló offszet. . . . . . . . . . Nincs támogatva
Optimalizált DMA átvitel indítás . . . . . . . . Támogatva, Letiltva
Energiagazdálkodási utasítások küldése a vezérl.. Nincs támogatva
Adatok sorban történő továbbítása . . . . . . . . Nincs támogatva
Aszinkron értesítés . . . . . . . . . . . . . . . Nincs támogatva
Beállítások megőrzése . . . . . . . . . . . . . . Támogatva, Engedélyezve
Native Command Queuing (NCQ). . . . . . . . . . . Támogatva
Sor hossz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1Ettől még nem müködik, hogy támogatva van?
Sem FDD-s sem más utilityt nem használtam.Jaaa, bocsi! 320 WD raid editionjaim vannak! -bár a jellemzőimben benne van!
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Erre most lettem figyelmes, elméletileg a lap és a winya is tudja a SATA2-t. Megoldható, hogy így is menjen?
Biosban, windowsban nem találtam beallitast, winyon csak a "gyári" jumper tuskesor van.
Nig.
-
tucsok.
senior tag
Szia!
van egy kis gondom a tanácsodra lenne szükségem. vettem egy maxtro dm.10 6L160M0 sata 2 vinyot, viszont a lapom msi k8n neo4 f csak sata1 et tud. jelenleg az xp eltávolítható drive- nak ismeri fel a 160 as vinyot, mintha pendrive lenne.miért van ez és hogyan tudnám javítani?
köszönöm üdv. tucsok
-
Red Eagle
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock P4VM800-as lap (vezérlő csak sata1 tud VIA) és egy SAMSUNG sata2 200GB merevlemez. A rendszer egy PATA-son van. Az a gond vele, hogy a indulásnál mintha nem ismerné fel a merevlemezt. Ugyan hibaüzenet nem jön, csak post képernyő kiirja,hogy F2 BIOS, F11 System Boot up, sokáig gondolkodik, majd detektálja a PATA-s lemezt és betölti a WIN-t. SATA lemez nem látszik. Azonban, ha nem várom meg a rendszerbetöltést, hanem a post képnél nyomok egy resetet, akkor újraindulás után minden gond, késlekedés nélkül indul az op rendszer és látszik a SATA lemez, formázható stb. stb.
A SAMSUNG weblapján néztem a jumperelést SATA1-re, de ez sem segített.
A legnagyobb gondom, hogy a gép most nincs itt, de ha valakinek van ötlete, vagy találkozott hasonlóval, kérem ossza meg!
Segítséget előre is köszönöm! -
Thrawn
félisten
válasz
animatrix11 #2920 üzenetére
Akkor magyarul:
Advanced Host Controller Interface
Az általános csatlakozó a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA fejlett képességeit, úgy mint a hot swap és a Native Command Queuing-et (NCQ). Ha az alaplap nem támogatja az AHCI-t akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez. A Windows eszközkezelő általában IDE emulációban működteti a SATA eszközöket mindaddig, amíg be nem állítják AHCI módra. A Windows XP hivatalosan nem támogatja az AHCI-t, azonban néhány saját eszköz meghajtó engedélyezheti azt. A Windows Vista, a jelenlegi Mac OS X és a Linux már alapból támogatják az AHCI-t.Ezt bekapcsolva a Hotplug és az NCQ elérhető lesz a rendszer számára. Utóbbi hozhat némi sebességnövekedést, de tesztekben nem nagyon jön elő.
-
Thrawn
félisten
válasz
animatrix11 #2918 üzenetére
-
animatrix11
őstag
üdv
Mondja már meg nekem valaki, a viyóknál mi az a ACHI mód?
-
Hali!
Van egy WD 160GB SATA2 winyóm! A gép egy ideje olyanokat csinált, hogy programokat csak úgy bezárt, errorokkal fűszerezve! Pl az MSN nem futtatható ezért bezárul vagy vmi ilyesmi... Azt hittem memória probléma, de HD Tune-t elindíva csodálkoztam egyet! Azt irja ki, hogy "Health Status: Failed" a sorok közt meg ezt:
"(BE) (unknown attribute) current: 70; worst: 37; threshold: 45; data: 30; status: Failed"
Bad sectort nem talált.. Pls help!
-
-
AND1
őstag
Sziasztok!
egy régi ismerősöm felhívott, hogy szeretne végre számítógépet venni és kérné segítségem mivel tudja, hogy régóta foglalkozom gépekkel, részben a munkám is.
Eléggé elfoglalt vagyok, ezért mondtam neki, hogy ugorjunk el a media marktba és nézzünk egy ideális konfigot. A koncepció az volt, hogy legyen meg 150ből lcd-vel, netezni szeretne rajta meg néha játszani. Így esett a választás egy albacomp gépet. Jónak tartom ezt a céget. 1.6Ghz dualcore, 1Gb ram, 160Gb sata és egy MSI P4M890 a lényegesebb amit megemlítenék. A többi lényegeteln.Szóval elég ciki de nem tudok rá telepíteni semmit sem. Egyszerűen nem találja a merevlemezt. Egyfolytában arra kér, hogy vagy csatlakoztassam vagy kapcsoljam be.
Van egy usb-s floppym, arra töltöttem az alaplap oldaláról sata drivert. Fel is ismeri, hozzáadja majd folytatnám a telepítést de megáll h nem érzékel hdd-t. Vista telepítés kezdésnél nem is látja az usb hdd, így hát maradtam/maradnék az xp-nél. Jó lesz az ismerősnek kezdésnek. Albacomp matrica van a ház oldalán így nem nyithatom fel garvesztés nélkül. Valakinek vmi ötlete? -
kisslion
csendes tag
Hello!
Azt szeretném megtudni: SATA2 vinyót lehet-e vajon IDE-s alaplapon (ASUS A7N8X) átalakító segítségével használni IDE-módban? Előre is köszi a választ! -
NerGo
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy 2,5"-os SATA-s vinyót be szeretnék kötni a PC-be, akkor kell valami átalakito, vagy simán rá lehet dugni a tápra, meg egy sima SATA kábelre?
Köszi a választ
-
Silenzio
addikt
Ha nem látod sehol az azt jelenti nem jelenik meg a meghajtók között? Nézted az eszközkezelőben? Már az XP is magától teszi fel magának az eszközillesztőt, ám ha a berendezés új, a Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép-kezelés ablakban, a tárolóknál a lemezkezelés menüpontnál kell kiválasztod, és particionálod, illetve formázod a partíciókat, ha ez megvan, egész biztos megjelenik. Ha ezt mind tudtad, és a vinyó tényleg hibás, akkor elnézést!
Ha meg nem, figyelj oda, magad állíthatod be a meghajtó betűjelét és persze méretét, a partíciók kiosztását és típusát. Célszerű végiggondolni mire használod és hány partíciót akarsz. A múlt héten sokat szoptam a meggondolatlanságom miatt. Végül csináltam egy 6 gigás winxp-partíciót (4 giga rammal semmi szükségem swap-file-ra, még akkor sincs ha csak 3-at lát belőle a rendszer, mellesleg oda van írva hogy a memória-kiterjesztés aktív, ami remélem jelent is valamit), egy 40 gigás Vista-partíciót, ez lehetett volna kisebb is de Norton Ghosttal akartam átmenteni a korábbi Vistám, és ennyit kért, nos, nem is sikerült így se. A maradék helyre tettem egy százakárhány gigás "Stuff" cimkéjű partíciót a játékaimnak (nagy májerség) és egy 300 gigásat "Store" névvel, ez afféle raktár, mindennek.
Remélem tudtam segíteni!
Mellesleg remélem nem bántok meg senkit vele, de a múltkor informatikus barátaim sem tudták hogy ezt egy új hdd-vel meg kell csinálni, és elhangzott a kérdés: "nem az a sata lényege hogy ilyesmikre nincs szükség?" Khm. Már nem azért, de miket tanítanak az egyetemeken, ha ezt harmad éves infósok nem tudják?
Pedig én egy nyomi bölcsész-kolonc vagyok, aki magáról jött rá mindenre - mert nincs szerencséje a hardverekkel, de imád játszani és a gép neki munkaeszköz...
Az én fenti problémáimra valaki? Nem merem használni a Vistát :S...
-
zenike
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Segate 160 satás vinyot. Szépen beraktam meg minden de sajnos a gép nem ismeri fel.
A bootásnál raid -ot kér F10 zel hogy állítsam be de nem tudom hogy hogy kell. A windows felismer egy új hardvert de nem látom sehol.
A biost nem ismerem anyira hogy ott tudjak rajta alakitani. előre is köszi a segitséget
Az alaplapom egy Gygabite K8 nf9 -
Silenzio
addikt
Ahoy mindenki! Két problémám és kérdésem lenne:
1. A Windows Vistában a Sata-vezérlőt az eszközkezelőben megnézve azt írja, az 500 GB-os, Sata2-es, 16 mega cache-es Samsung vinyóm PIO-módban van. Kérdés: miért van ez, és miért nem tudom megváltoztatni? A busrt eredménye egyébként 116 mb lett, a lemezkelésé meg 80. Ez normális nagyjából?
2. Említett vinyóm durván kattogni kezd ha leállítom/újraindítom a Vistát. Hallottam hogy ez egy chipset-driver hiba, itt a ph!-n is olvastam róla, de már nem találom hol... Az előző telepített rendszeren meg is szűnt a gubanc, de azt közben le kellett törölnöm (nem tudom mitől szűnhetett meg, talán valami Microsoft frissítés), de most újra előjött, és nem akarom hogy tönkremenjen az alig egy hetes vinyó. Konfig az adatlapomnál, mellesleg Abit KN9 Ultra alaplapról beszélünk. Mit csináljak ezzel a szerencsétlen vinyóval? Előre is kösz a segítséget!
-
Imco
őstag
Nem ártana ha ideirnád az alaplap tipusát! -mert hogy az adataidnál nem látom
Ha valami nforce alaplapi chiped van akkor megértelek.
A7N8X-delux a mumusom!
Én azt anno úgy oldottam meg -pancserul- hogy IDE vinyóra install, majd át ghostoltam a SATÁra. Persze az nlite is jó megoldás ha van időd! -de oda kell a megfelelő driver! Arról sem szóltál h. más gépen win alatt esetleg látszik, nem látszik. -
holhe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 250GB-s SATA II vinyóm. Az a gondom vele, hogy sem a BIOS, sem a Win Telepítő nem látja, az alaplapom leírása szerint pedig fel kéne ismernie a BIOS-nak.
Már átjumperoltam SATA I-re, és az alaplapi CD-met is betettem egy másik gépre, de a CD-n egyszerűen NEM TALÁLOK SATA NEVŰ MAPPÁT!!! Mit tegyek? Vigyem vissza a boltba és cseréljem ki IDE-sre? (A 3 munkanap 2007.dec.3-án jár le.)
Minél előbb válaszoljatok, kérlek!!!
Köszi a segítségeteket -
bogesz31
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Van egy Abit TH7 II raid alaplapom amin nincs SATA csati, nem rég vettem egy Winbest Pci SATA/Firewire/USB combo vezérlőkártyát(WBT5023V), mert kaptam egy Seagate 7200.10 160GB-os SATA winyót, ezt a mostani 40GB Maxtror IDE vinyó mellé szeretném beállítani. Az a gondom, hogy sem a biosban sem pedig az XP-ben (se a filekezelőben sem az Everestben)nem látszik a HDD, viszont ha egy FlashDrive-ot dugok a vezérlő kártya USB portjába az simán működik. Felraktam a kártyához kapott drivereket és lett egy SataRaid Tools program az asztalon, de ha rákattintok azt írja, hogy nem található SATA hardware a gépben. A Seagate 1.5Gb/s re van jumperolva, az alaplapi Bios a legfrissebb amit találtam.
Bootoláskor csak az alaplap Raid vezérlőjének Bios-ába tudok belépni, a PCI kártyáéba nem tudom hogy kell.
Mit tudnék csinálni, hogy működjön? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest