Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az alaplapon van külön chip ami vezérli a satát és az everesten nemtudom megnézni hogy hány fokos a raptorom? éz beállitás kérdése vagy tényleg nem lehet megnézni vagy valami más progi kell hozzá? Előre is köszönöm a válaszokat!!
-
koko88
senior tag
vettem egy segate satás 200gb-os vinyot és a windows cak 130gb-nak ismeri fől mia a tehendő?
-
GiXXXer
tag
Probléma megoldva... A RAID vezérlőt kellett letiltani, számomra érthetetlen okból ha a raid be van kapcsolva, akkor CSAK és KIZÁRÓLAG 2db SATA-s winyót képes kezelni... Ellenben az én Abit lapom gond nélkül kezeli...
-
GiXXXer
tag
Sürgős...
UP -
GiXXXer
tag
Üdv.
Nekem olyan gondom lenne, hogy haver 160-as SATA-s Seagate Barracuda winyóját nem látja a bios... Az XP telepítő cd viszont látja, telepít is rá szó nélkül, majd miután felmásolt mindent, újraindít, és winyó sehol, megint csak cd-ről tud bootolni... Gigabyte GA-8N SLI Pro lap, nforce4 inteledéjsön chipsettel, sata II-s csatolóval, ráadásul még biost is frissítettem... Viszont a vinyót az én AG-8-as abitom szó nélkül lekezeli, xp-ben sem volt vele semmi gond, csak újra kellett indítanom, és ment... Szal a winyó tutira jó... A giga lapban viszont az én 120-as pata-s maxtorom ment probléma nélkül... Mi a **** csináljak vele?
Előre is kössz...
mod: Ja... Sürgős!
[Szerkesztve] -
Kukkéro
tag
Üdv mindenkinek!
Beépítettem egy Samsung 160 GB SATA II.-es winyót a gépembe és csak akkor ismeri fel a bios, ha a processzorom beállításait default-on hagyom! Ha egy kicsit is húzom akkor sehol sincs! Az sp2-es XP Samsung 120 GB ATA133-ról fut.
-formázás megvolt
-particionálás ok
Szeretném ha a régi formában (3.2 Mhz) menne a proci! HELP
értékelhetetlen tanácsok :
- dobd a kukába a celeront és vegyél P4-et (sponzorok hívását várom)
- ne húzd (OK!ezért írtam)
konfig:
- Abit IC7
- 2.8 celeron D
- Asus 9600 XT
- 2x 512MB (400Mhz) Kingstone
- Samsung 120 GB ATA133 -
sequator
senior tag
halihó.
Nekem is ez a problémám:
''megjelent a tálcán a ''Hardver biztonságos eltávolítása '' nevű ikon, és hát mit ad Isten, a 160 gigás vinyómat lehetne eltávolítani vele''
'' A vinyó természetesen hibátlanul működik, látja is a rendszer, csak hát itt van ez az ikon a tálcán, ami engem spec. felettébb zavar.''
különösen utálnám ha a kártyaolvasó/digifényképező/pendrive/IRda stb helyett a vinyót állítanám le. ja és nem is kell ez nekem, mert a vinyó fixen be van csavarozva a gépbe.
Jó lenne, ha valaki tudna mondani valamit, hogy win2k alatt hogy tüntessem el azt az ikon.
Sautia -
lazydog
addikt
válasz
kormi0312 #184 üzenetére
Ha mindenáron Maxtor+SATA 2-t akarsz, akkor ilyet vehetsz: [link]
Olcsóbb, kisebb a Samsung 160 GB, a WD 160 GB, vagy a Hitachi 160GB és 250 GB. Én leginkább az utóbbit venném, ezek mind SATA 2 vinyók.
Másrészt nem nyersz túl sokat a SATA 2-vel, különösen mert az alaplapod szerintem csak SATA 1-et tud. -
Sz.Miki
őstag
Üdv
nekem van egy Samsung 160GB-os Satás HDD-m SP1614C
Problémám a következő, a HD Tach szerint 72.6MB/s a Burst Speed
ami még az udma 6 os hdd-nél is jóval lassabb de a skálán messze el sem éri az Sata 150-es hdd-ket. és az Avarage Read az pedig 49.4 MB/s
Amúgy már régebben észrevettem hogy a bátyám 80GB-s idés Maxtror hdd-je is sokkla goyrsabb telepítésnél meg minden műveletnél mint ez a szar!
Mi lehet a baj???
Alaplap MSI K8N SLI platinum
Nvidia Nforce 4 vezérlővel!
segítsetek!!!
Köszi -
kormi0312
senior tag
Igen.
De a maxtor honlapján diamondplus 10-nek van SATA2-es verziója is.De nem találok olyat egyik üzlet készletében sem. Tudsz üzletet ahol esetleg van? Elméletileg 2x gyorsabb a SATA2 mint ez előd,mint ahogy említetted,én attól félek,hogy az történik mint amikor az ATA66-ot felváltotta az ATA100 : elméletileg a 66-nak tudni kéne 66MB/s -el dolgozni és a 100-nak 100MB/s-al dolgozni, -még a 66MB/s-ot sem érte el az ATA100 ,mégis gyorsabb volt jóval!
Vélemény erről? -
Cyberslider
őstag
Nekem egy olyan gondom van,hogy XP-nél (amd 64, alaplap KN8 ultra) a SATA vezérlőn lévő hitachi SATA-II tip. merevlemez az everesten udma6 (ata-133) módban jelenik meg. Ez normális? De nem is ez a lényeg..
Az eszközkezelőnél feltettem a szükséges drivereket,tehát van egy NF4 SATA controller,és ott generation 1 (1.5G) szerepel.
Ez így normális????
Ugyanis a merevlemez ugytudom SATAII-es,és az alaplap is !! (3gb/s) Akkro az 2. generation kellene,hogy legyen!
Természetesen F6-al megadtam a floppyt a telepítéskor.......
Lecseréltem a cd-s driverre,onnantól kezdve már másfajta, SATA vezérlőt írt ki a rendszereszközöknél (gondolom régebbi driver) ,de ez a probléma továbbra is fennáll:
Az eseménynaplóban minden indítás után a következő kép tárul a szemem elé:
Aki tud segíccsen -
lazydog
addikt
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy ha veszek egy SATA II-s winyot pl 250GB és mellé később szeretnék majd lehet kisebbet, lehet-e őket egybekötni, vagy csak két teljesen egyanolyan winyot lehet Pl RAID 0-ra kötni?
Köszi előre is! -
Cochise
csendes tag
Sziasztok!
Talán elfér a topikban.
Szükségem lenne egy kis segítségre, mert tanácstalan vagyok. Adva van a nickem alatti konfig.
MSI Live Update-tel alaplapi drivert frissítettem. Restart után megjelent a tálcán a ''Hardver biztonságos eltávolítása '' nevű ikon, és hát mit ad Isten, a 160 gigás vinyómat lehetne eltávolítani vele, de természetesen nem megy, hiszen használatban van. A vinyó természetesen hibátlanul működik, látja is a rendszer, csak hát itt van ez az ikon a tálcán, ami engem spec. felettébb zavar.
A másik vinyó a rekkben kikapcsolva, optikai meghajtók primary master és slave, a vinyó pedig third master.
Van valakinek ötlete, hogy ez miért jelent meg, és főleg, hogy hogy tudnám eltüntetni a tálcáról?
Pls HELP! -
Kazi king
tag
akiknek lassan indul a rendszere, és induláskor kb fél perces sötét képernyő van, azoknak az alaplapi ide driver-el lehet a gond (nekem is). winfos install után az alaplapi lemezről az ide driver telepítését ki kell hagyni, xp igy is felismer mindent.
mellesleg nekem teljes gány a rendszerem, a 250 gb sata winyomra nem lehet semmit telepíteni csak cd-ről, ha képájlból vagy bárhonnan probálok telepíteni, mindenütt azt irja hogy hibás a fájl.
okozhatja ezt táphiba? a 12v csak 11,6-11,8 között ingadozik -
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Nekem egy nem igazán ''technikai'' problémáról lenne szó hanem inkább arról hogy nem tudok a gépemhez olyan SATA adat kábelt venni amivel gyári helyre lehetne SATA vinyót berakni.
A számítógépem egy d530-as angy torony HP gép és abban oldalról kell a vinyókat betenniDE csak annyi hely van hogy pipa alaku SATA kábel férne el vagy olyan amin kicsi a csati és a kábel könyen hajtogatható ....
Ha van valakinek valami ötlete akkor írjon valami megoldást ....
VAGY
érdemes egyáltalán SATA ban gondolkodnom Intel 865 chipset ... ?!?! -
ceasar
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy 200 gigás Samsung SATA II-es vinyót és Asus A8N-E alaplapot.
Már 2 napja szenvedek vele, mert xp telepítéskor az első újraindítás után, amikor már a vinyóról kellene bootolnia azt írja ki, hogy a rendszer nem található. A bios látja a vinyót, és a régi vinyómról bootolva xp alatt is látszik, és működik. Már próbálkoztam szinte mindennel, de semmi...
Van valakinek valami ötlete, tapasztalata? -
DeepDish
őstag
szerintetek az lehet vinyo kin,hogy 2 hetente mindig uj winfost kell raknom,mert vmi dll vagy kritikus hibaval elszall winfosom este meg megy a gep reggel meg nem bootol be windows hibakkal?
Satas vinyo? -
KiMika
tag
Na megnéztem a jumpert. Leírom akkor mit tudok. A winyóhoz kapott lapon ennyi van ezzel kapcs.:
''NOTE: SATA 1.5 GB/s Speed Limit Jumper setting (Only for SATA 3.0 GB/s products)
In some cases SATA 1.5gb/s hosts can not establish SATA interface connection with SATA 3.0Gb/s devices due to the interface protocol issues. In this case the jumper may be installed as shown on the figure below to force the device to negotiate for SATA 1.5Gb/s speed''.
Na és van egy ábra a lehetséges jumper helyekről, melyeket megpróbálok ábrázolni
: : :: :
Tehát négy hely van, a dupla kettőspontnál van most a jumper. -
törölt tag
Most küzdöttem hasonlóval; átköltöztem egy 200GB-os sata2-re egy 80GB-os sata1-ről.
A 80-ason nem töröltem azonnal a rendszert, és az egyik gáz is emiatt volt, pontosabban; az új rendszer után, beindítottam a régi rendszert, aztán viszza az újba.
Cmos-clear kellett, ha másik rendszert indítottam(meg a telepítés elött)!
[Szerkesztve] -
KiMika
tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy SATA-s winyót (Samsung 80gb). A következő a problémám vele:
Működik frankón, felismeri minden, viszont a boot-olási időt 30mp-vel (!!!) meghosszabbítja. Akár ezen van a windows akár a régi 80gb-son (Samsung 2mb cache), ugyanezt csinálja. Mielőtt bejönne a töltőképernyő 30mp feketeség és csak utána jön a windows kép.
Lehet vmit tenni? Nagyon idegesítő, a régivel nem csinált ilyet.
Konfigom: ASUS K8N-E Deluxe alaplap, AMD A64 3400+ proci, 512 DDR 400 (Kingston Ram)
Előre is köszi!
Üdv.
KiMika -
karesz74
csendes tag
Üdv.
Az én problémám is hasonló. müxik a samsung 200 Gb os sata vinyó de csak UDMA-5 ben. Gondoltam Bios frisítés orvosolja a dolgot, / Asus P4P800S-X / de nem tudom véghezvinni mert mindíg a következő üzit kapom: Bios frissítési hiba! próbálkoztam korábbi és újabb bios-okkal is, mindíg ez van....mindent úgy csinálok ahogy a nagykönyvben meg van írva..
Tud valaki segíteni?
Köszi. -
ftibo
csendes tag
Sziasztok.
Fenntebb olvastam,hogy vkinek lassan indúl be a windows mióta Sata winyója van.
Érdeklődnék,hogy valaki tud erre vmi megoldást vagy talált,mert nekem is ugyan ez a problémám,sajnos.Kb 12 csík mire betöltődik a windows.A régi winyónál,ami ugye Ide-s meg kb 3 csík volt.
A gépem Asus A7n8x-ed Deluxe lap,1Gb Kingax Ram,Maxtor Sata 160Gb winyó.6600Gt.
Nekem a lap drivere után lassult sokat,de a legnagyobb lassulás akkor következett be amikor felraktam a legújabb videókari drivert.Ami a totális lassulást okozta az pedig a Service pack 2-es felrakása.
Most újra telepítettem a win-t,nem raktam fel csak mindenből a gyárit ohne service pack 2.Így már 7 csík és betőlt a win.
Még vmi,miért nincs Készenléti állapot a win alatt? -
Füly
aktív tag
Esetleg vki tudna mondani vmi okosságot a bajomra?
-
madgagabor
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémához várnék valami segítséget:
Pár napja vettem egy Samsung 120 Gb SATA vinyót, amit beszerelés után megformáztam felosztottam és működött is rendesen.
Majd az első kikapcsolás után ért a meglepetés,hogy indításkor elsőre nem ismeri fel a rendszer, irányít a BIOS-ba a Boot beállításhoz és kéri hogy indítsam újra.
És a reset után gyönyörűen kiírja mindkét vinyót (a régi is Samsung SATA) majd betölti az XP-t és minden működik szépen.
És ez így megy minden indításkor...(újraindításkor viszont mindig működik!)
A BIOSBAN nem sok mindent lehet állítani, van 1st és 2nd HDD meg Boot beállítás, legalábbis erre vonatkozóan mást nem találtam,bár nem vágom ezerrel a témát.
Az alaplap ASUS P4V8X-X.
Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv. mindenkinek! -
Füly
aktív tag
Ezt nem tom miért írja ki..
Úgy csináltad hogy kiraktad floppyra a cuccott és amikor bejön a winfos telepítő, rögötn amikor elöszőr bejön a kék képernyő ott alulirja, hogy nyomjam eg az f6-ot blbla, megnyomod és utána bejön majd egy képernyő amin kiválaszhatod a floppyn lévő cuccost nem? Ennél többet nem tudok segíteni, de biztos jön majd vki aki spíler ebben -
Spirál
tag
megtudnátok dobni egy linkel ami a sata vinyóhoz kell h rá tudjam rakni a wint?
asus a7v600 as lap
előre is köszi! -
Füly
aktív tag
Tudnátok segíteni?Párral fentebb irtam a bajom
-
Docci
senior tag
nLite egy nagyon hasznos program. A drivereket és a javítások(SP1-2) pár kattintás alatt a win xp-be integrálja és a telepítés után-vagy az alatt- már nem kell szöszmötölni velük. Szerintem mindeki átélte már, hogy friss win xp re akár több óra is feltenni a sok javítást. (lehet hogy sokat mondtam, de tuti nem 10 perc)
Kőbalta: Asztali gépeknél már szinte minden déli híd natívan támogatja a sata hdd-ket. Viszont notebookoknál még más a helyzet. Egyébként ez a legjobb megoldás erre problémára. -
Kőbalta
csendes tag
Windows Install - SATA HDD - floppy nincs ==> nLite
Talán más is beleszalad ebbe:
Az új notebook-omban SATA HDD van. Első nap ledörgöltem, és próbáltam magam újratelepíteni. Floppy nincs benne, volt egy kis gond.
Találtam egy ingyenprogramot a neten: nLite. Windows install-okat lehet vele átkomponálni. A SATA drivert hozzáadtam, és most már simán felmegy a CD-ről, a floppy-s hókusz-pókusz nélkül. -
Füly
aktív tag
Tudna vki segíteni?
-
DNA
tag
Szijasztok,
Remélem jo helyre irom a bajom
Vettem egy 8n-sli-pro lapot meg egy 250gb-os samsung sata2-es cuccot. Nekem volt még 2*120Gb Maxtor sata1-es vinyok
Felpakoltam a 250esre a renccert amikor vissza dugom a 120as vincsit akkor ha vmit megakarok nézni a másik vincsiről vagy másolni akarok róla/rá akkor iszonyat belassul a renccer sőt hajlamos kifagyni...Mitől lehet? Tudnátok segíteni?
Előre is kösszi a helpet,
Üdvicsek: Füly
JaJ Basszus haverom itt van és véletleül az ő nevével irtam de Füly vok
[Szerkesztve] -
dalac5
tag
köszi,azóta megoldottam
-
dalac5
tag
sziasztok!
most vettem egy samsung 80 gigás sataII vinyót,és az a bajom vele,hogy amikor bekapcsolom a gépet mielőtt az XP elkezdene tölteni a vinyó leáll vagy 20 másodpercre és nem csinál semmit.tudnátok nekem segíteni?vagy ez normális sata vinyóknál?vagy ennyi ideig tart míg az XP felismeri?Ja és időnként az is előfordul hogy a BIOS sem ismeri fel,és ha beindítom a gépet boot lemezt kér.Az alaplap asus k8n,floppyt nem adtak hozzá,a sata drivert cd-ről raktam fel.
köszi -
maniac
senior tag
megoldva. bekellett lepnem a sata biosaba es egy sima arrayt beallitanom fakk
-
maniac
senior tag
Sziasztok!
MSI K7N2-LSRI vagy milyen alaplapot szervaltam, es van rajta SATA. Van egy Seagate 120 v 160 gigas vinyo. Fogtam radugtam. A windowsban feltelepitettem a drivert a Promise vezerlonek - MSI oldalarol szedtem le- fel is teszi a windows szerint mukodik is. Azonban van egy bibi, a lemezmeghajtoknal azt irja ki, hogy SCSI drive. A lemezkezelo nem latja a vinyot, a particiokat se ami rajta van. A sata vezerlo biosa latja a drive-t. Legyszives segitsetek surgoss lenne!!!Köszi!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Kazi king #126 üzenetére
''mi a megoldás?''
Ha egy próba elejéig letiltod, akkor kiderül, hogy valóban ez-e az ok.
Aztán pedig emléxem valami olyanra, hogy a hálózaton keresgél ilyenkor, és valami fix -talán ipcím- megadásával ezt ki lehet kerülni.
(Bocs a pongyola válaszért, de ez egy hw-es topic, és is hw-es érdeklődésű vagyok, a probléma pedig szoftveres. Szvsz- ha tényleg a hálókártya, akkor a hálózatos fórumon keress olyat, aki tud segíteni.) -
Kazi king
tag
marha jó nálam szüz winfossal 32 másodperc alatt feláll a gép, ha felrakom az alaplapi drivereket akkor 85 másodperc. sata driver nélkül, mmost megprobálom driverrel is
-
Sullivan
aktív tag
Nagyjából ez a gondom nekem is, de csak ha raid 0-ba kötöm a vinyokat!
-
atosz
őstag
Nekem a kovetkezo lenne a problemam. Felhuztam az SP2-t a SATAs vinyora, jelenleg mas nincs is most bedugva. A WIN viszont a post utan csk kb 1 perccel kezd el betolteni, tehat a bios utan nagy feketeseg, es latszolag nem tortenik semmi vagy 1 percig. Mitol lehet ez?
-
Sullivan
aktív tag
A problámamat beirtam már több topikba is de senki nem tudott még megoldást rá!
hátha itt...
szóval:
lap: msi k8n neo 2 platinum, nvraid(4.81)
2 db samsung 250gb sata2 stripe raidben , xp bootoláskor mindig ''megáll'' egy fél percre!
jelenség független bisotol, sp1, sp2 -vel is ugyanaz
sata 3,4-et használom mert sata1,2 nek nem lockolja a lap a frekijét húzáskor, de probáltam az 1,2-öt is (húzás nélkül) és ugyanez ha mirrored raidben van akkor nincs ilyen gond (de annak értelme nincs számomra)
Ha valakinek volt ilyen gondja plz help! -
nagash
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani a tapasztalataimat veletek, mert nálam is felmerült a Sata-Pata nem bootol téma.
Abit AN8-Ulta lap, 3200+ Venice, cd, dvd,
40Gb-os Ibm Pata vinyó rendszerrel (winXP)
300Gb-os Maxtor SataII-es vinyó (erre is rendszer, winXP)
Biosban engedélyezve a sata, boot sorrend beállítva és az itt elhangzottak alapján a SATA-s vinyó lett a prior boot vinyó. Ennek következménye az lett, hogy csak akkor bootolt be ha az Xp telepítő cd-je bent volt és kivártam míg átlépi.
A biosban minden jól volt beállítva.
A megoldás az volt, hogy a merevlemezek prioritásánál az optimumot választottam (az Ibm-et tette előre) és így indult a gép mintha 2 rendszer lenne rajta és választani kell melyikkel induljon (ebben az esetben mindkettő Xp volt). Tehát a boot belassult annyival amíg kiválasztom melyik induljon, de a 40-eset úgy is ki fogom venni.
Tehát a többi megoldás mellett ezt is ki lehet próbáni. Elnézést ha esetleg valaki már javasolta. -
Baboon
senior tag
MSI 848P Neo-V tipusú alaplap
Intel 848P + ICH5 chip szettel
És fingom sincs hol lehet enegdélyezni a bioszban a SATA-t -
Baboon
senior tag
Szervusztok.
Lett egy 160-as SATA seagate-m, de hiába dugom rá a gépre nem látja a biosz a vinyót.
Mi a teendő?
Előre is köszi. -
Jazz
veterán
Üdv!
Én egyébként nem szenvedtem semmit SP2004C-vel. először haver WIN2000-ére dobtuk fel, úgy ,hogy ott csak PATA cuccok voltak, SATA driver-nek nyoma sem volt, de nem is engedte felrakni, mert azt mondta, nincs ilyen eszköz, nincs mire felrakni....Azt a pár sort a redegidtben átírtam, és lám muzsikált. Persze biosz látja 200GB-ot, azt azért megnéztem. Meg azért az is hozzá tartozik, hogy amelyik alaplapon van SATA dugasz, az azért simán lét 120GB fölé, nagyon-nagyon régi az az alaplap, amelyik csak 120-at lát (de az akkor még nem is hallott SATA-ról). Tehát nem kell ide bios, meg mizéria frissírés...egyébként nem értem, hogy mások miért szenvednek a formázással. Nem kell ide se új win, se semmi. Regedit átír, bootol, felismer, Part. Magic 8 format, label, ntfs, miegymás.... na jó, a formázásról is kell tudni egyet s mást, de aki anno sokat szórakozott fdisk-el, az megtanulta mi a logikai, kiterjesztett, dos....partíció.
-
liksoft
nagyúr
válasz
IlDiavolo #108 üzenetére
Sajnos az alaplapot nem ismerem. De van egy jolly módszer, ami sokszor bejön. Az alaplapi BIOS-ban a pata ide controllert engedélyezd, de a drive detect-nél a winyó kezelését tiltsad le. Így hw-ként a controller működik, de az alaplap a boot során nem látja a winyót. Boot-ol sata-ról, majd az XP a saját ata driver-en keresztül detektálja a pata winyót, és láss csodát, kezeli is. Sajnos nem minden esetben működik, de azt hiszem egy próbát megér. Nagy kalappal hozzá.
-
IlDiavolo
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Tegnap rendszer HDD-ként applikáltam egy Sata Samsung-ot. Rendesen fel is települt a rendszer (Win. XP.+SP2+kiegészítő programok), és önmagában gond nélkül működik.
Viszont, van egy régebbi Pata Maxtor-om, amin elég sok fontos adatom van.
Az alaplap egy MSI Neo2 Platinum, a Bios-ban engedélyeztem a Sata+Pata kezelés opciót; viszont még a így sem látja a Maxtor-t.
Milyen beállításokkal tudnám életre kelteni? (jumperelés, beállítás, stb.)
Minden tanácsot köszönök, fontos lenne beizzítani a rendszert; és ez az első sata HDD-m, így teljesen új a téma nekem.
(Elnézést, ha már 100-szor ki lett tárgyalva a téma, egy linket is nagyon megköszönnék.)
[Szerkesztve] -
toM517
aktív tag
Haliho!
Van nekem egy Samsung 160GB 8Mb Cache SATA winyom. Windows-t szeretnek ra tenni, de nem latja a telepito. Elozoleg mar megformaztam. Lehet, hogy valamilyen driver kellene neki? Az F6ot utogetve elvileg be kene jonnie a driver telepitonek, de nem teszi, kulonben sincsen driverem. Olyan driverem van ami telepitett XP-n mukodik. Az alaplap kulonben egy Chaintech Zenith 7NJS AMD 2400+al.
Az XP driverhez itta link: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/Download/dl_desc.asp?DCSNo=15&PISNo=196 ( Fastrak Promise )
Masok azt mondtak kene nekem egy Floppy amin rajta csucsul a SATA driver.
Kerdesem jo lenne-e ez a driver, ha ra ultetnem egy Floppyra?
Elore is Thx.
toM -
Starsky72
addikt
próbáld már ki, mielőtt elcseszek valamit
én meg úgy próbáltam gondolkozni, bár lehet, hogy hülyeség, hogyha veszek egy Sata-Sata rack-et és azt menetközben kikapcsolom, akkor ott csak a tápot veszi el a rack vagy nem? Ezért is bizonytalankodom, mert itt viszont nem jön le az adatkábel előre és utána a táp
Még nincs ilyen rackem, szóval nem tom belül mi van. -
cudar07
senior tag
sziasztok
én venni szeretnék egy sata vinyót, de hallotam olyat hogy lőttek a tuningnak ha
ilyen vinyó kerül a gépbe?????ű
Lehetséges ez? Konkrét tapasztalatoknak nagyon tudnék örülni, főleg NF7-S
lapokról... előre is köszönöm -
MarKoo
addikt
-
Sanci51
tag
válasz
Starsky72 #100 üzenetére
Hali!!!
Először is, nekem az XP berakta eltávolítható eszközként (Tálca/Eszközök biztonságos eltávolítása (vagy hasonló). Úgy kezeled, mintha Pen-Drive vagy Mp3 lejátszó lenne.
Nyilvánvaló, hogy az itteni ikonra rákatt, kiírja, hogy az eszköz biztonságosan eltávolítható, ezek után adatkábelt le, tápkábelt le – nálam így működik.
Ha másik gépre teszed vigyázni kell, hogy a drivere azon is telepítve legyen (XP Sp1-SP2, stb…), vagy legalábbis telepíteni kell (gép kikapcs, csatlakoztat, gép bekapcs: ha Bios és XP felismeri OK, ha nem akkor telepítés…).
Csá!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- Formula-1
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest