- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
Szerintem a P5KC lapnál semmi sem kell hozzá hogy felcsusszanjon az XP. A Vistához pláne! Persze csak ha nem raidelsz meg trükközöl!
BIOS beállitásokat nézd át. Ha enhanced modot, vagy IDE-t használsz akkor nem lehet prbléma szerintem. AHCI-nál kellhet az F6, de az ugy sem mindig sikerül!
MIlyen rendszert probálsz feltenni?
Biosba látszik? -
luke93
csendes tag
Üdv! van egy ilyen Seagate barracuda 7200 500GB 32mb vinyóm. Rákötöttem a sata portra meg a tápra és nem találja a gép... Win telepítésnél sem pedig mondták h az alaplap cd-jén van vmi progi amit rá extractol a floppy-ra és win telepítésnél F6-ot nyomok, elvileg a floppy segítségével megtalálja a vinyót, de nem jött össsze... vkinek van vmi ötlete? vadi új.. 16k volt
-
Imco
őstag
Szerintemez az a forum amire szükséged van! Copyzd be a kérdésed mert itt kevés a forgalom és én nem tudom a megoldást sajnos! Ott többek között Liksoft vágja ezt a témát!
-
Zsoss
csendes tag
HELP !
Sziasztok!
Vettem 1 Intel P-35 iCH9 -es lapot, és már csak egy gondom van .
Szerintem a háttértár kezelése lassú.
160-as SATA2, 8Mb NCQ -s vinyóm van(nem röhög, nekem elég!) és az előző lapomhoz viszonyítva az egész rendszer lustább, lassabb.
Az egy nF4-es lap volt 754 Sempronnal és mit a villám úgy ment pikk-pakk megnyílott,betöltött minden, keveset reszelt a vinyó(ugyanez).
Ha BIOS ban enhanced módban és IDE-n van és úgy telepítek, háát... kicsit lassan is települ a win és háát nem olyan fürge a rendszer(minden driver a legújabb).
Van írási gyorsítótárazás, de az NCQ-t sehol sem írja ki az ezközkezelő(az nF4-nél láttam).
Oké, mondom natív SATA mód kell, átállítom EHCI-re F6 floppy bead, vezérlő kiválaszt, telepít....majdnem egy óra alatt...
Mit látok?
A merevlemeznél a teljes házirendek fül ki van szürkülve, nincs bejelölve az írási gyorsítótárazás, nem is lehet, csak az opt.teljesítményre-van.
Kb 6Mb/s-al másol, minden bűn lassú,486 feeling...
És NCQ-t továbbra sem látok sehol(EHCI-ben vagyunk !)
Mi lehet a gond? a proci alapon, vagy húzva, tök mindegy(E2180) ,2Gb/800. azzal semmi gond, hozza amit kell. de a 3-4éves Semp+nF4 -en gyorsabban történnek a dolgok
HELP ! -
Imco
őstag
válasz
MrKentsfield #3393 üzenetére
Másik gépben probáltad? A táp is csunyán megtréfálhat!
Én speciál WD320 raid editionra esküszöm, de a barátom Samu párti és az gyorsabb is egy picit. Ne maxtort!Ez a lényeg!
-
Imco
őstag
válasz
MrKentsfield #3389 üzenetére
Bocsi, -tudom nem erre vársz-, de cseréld le a maxtort!
Nagyon sok kellemetlen percet szerzett nekem a maxtor.
Köztük volt hasonlo is,pl:
14' alatt bootolt be az xp ha rajta volt a maxtor winyó!utána már ment ha elindult!
Ez általában egy folyamat, utána még rosszabb lesz! Esetleg egy táp cserével ki lehetne zárni hogy 100% a winyó rosssz! Érzékeny a tápra, még ha látszólag jó is!!! Örülj hogy az adatok megvannak és válts egy újra!
Lehetőleg ne maxtorra! -
luke93
csendes tag
üdv! van egy 80 gigás samsung vinyóm, azthiszem h ez még pata-s és az a problémám hogy néha nem tud bootolni, vagyis amikor megy a csík beakad.. aztán ha sikerül akkor meg játékot nemtudok telepíteni, mert egy idő után behal.. de program telepítésnél nincs gond...
ASUS P5KC deszkám van... elvileg támogatja a PATA-t... 5let???Southbridge
4 xSATA 3 Gb/s ports
JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
1 xExternal SATA 3.0 Gb/s ports
1 xSATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
Support RAID 0,1,JBODa ramokkal sztem nincs gond... már többször is futtattam prime95-öt és memtest-et... de érdekes h a winyóm se hibás mert lefuttattam egy winyó teszet és nem írt errort...:S
-
MrKentsfield
tag
Sziasztok!
Van egy érdekes hdd problémám amit csak részben tudtam orvosolni.
Hátha valamelyíkőtök tud rá valamit mondani:
Oprendszer C: Samsung SATAII 40G
Adataim D: Maxtor SATAII 200G (170foglalt 30szabad) (2éves stabil config)
Egyik napról a másikra elkezdtem az XP-től Kesleltettt írás hiba ...D/.... könyvtárba nem tud írni (a kutya se akart oda írni) hálózati hiba vagy hardver hiba.
Ilyen üzenetek jöttek különféle könyvtár nevekkel garmadába.
Le is fagytam a több száz ablaktól.
Újraindítás után a bottolás még megy de az XP már nem indul csak a kurzor villog a bal sarokban és dolgozinak a winyók ezerrel a végteleségig.Már azt hittem ,hogy keresztet vethetek az adataimra de egy kis szerencsével le tudtam menteni őket. Power off, Maxtort lehúztam. Elindult a gép simán, XP simán. Csak hibernáltam, power off, Maxtort rádugtam és felébresztettem. Csodák csodája ott figyelt a 200G winyó is az adataimmal.
Ezek után lefuttattam minden diagnosztikát ami csak felmerült (no vírus no bad sector semmi)
Viszont ha teljesen lekapcsolom a gépet az istennek nem hajlandó elindulni az XP ha a Maxtor is rá van kötve. Csak az altatós trükk után férek a Maxtor-hoz.Látot már valamelyíkőtök ilyet? Bármi Jótanács?
Előre is köszönöm. -
DigitXT
félisten
Ez nem semmi!
Grat, hogy megoldottad!
(Nekem egy HD642JJ-vel vacakolt az ASRock alaplapi SATA-vezérlője, de inkább a "rövidebb utat" választottam, vettem egy PCI-os SATA-vezérlőt.
Bevallom, eszembe sem jutott, hogy akár ilyen BIOS trükköket is lehetne csinálni a megoldás érdekében.
)
-
lesaux
veterán
Na, hát egy nap tömény sz.pás után sikerült úrrá lenni a problémán.
Megpróbálom leírni, nagyjából mi is történt. Az alaplapi SATA-vezérlő valamiért nem látja/kezeli a vinyót, lényeg, hogy frissíteni kell. Önmagában ez nem lehetséges, mivel a SiliconImage honlapján lévő infó csak a bővítőkártyás SATA-vezérlő update-elését támogatja, az alaplapra integráltét nem, ez esetben azt kéri, forduljak az alaplap gyártójához.
A Gigabyte oldalán az alaplaphoz tartozó legújabb BIOS-szal persze ugyanúgy nem működött.
Fórumokban kotorászva rábukkantam egy régebbi BIOS-ra, ami viszont újabb SATA BIOS-t tartalmazott. Nosza, frissítsünk. Nem okozott nagy meglepetést, hogy ez sem működött.
Hanem aztán megtaláltam a megfelelő linket.http://www.nforcershq.com/forum/sii3112-sataraid-bios-v4284-amp-driver-v10620-vt70864.html
Csak Award BIOS esetén használható.
Leírom azért magyarul is, mert baromi hasznos. Az a lényeg, hogy az alaplapi BIOS-ba bele kell integrálni a SATA BIOS-t. Levadásszuk mindkettőt a megfelelő honlapról, plusz szükségünk lesz egy cbrom nevű programra, az adott linken szerencsére fellelhető.
Ezeket mind egy könyvtárba rakni, command promptot indítani, abba a könyvtárba navigálni.cbrom215 7n400p2.fk /pci release (kiszedi a SATA BIOS-t az alaplapiból, 7n400p2.fk az alaplap BIOS-ának fájlneve)
A felugró kérdésre kiválasztjuk, hogy honnan is szedje ki a BIOS-t. A, B vagy C betűt kell nyomni attól függően, hogy hol látunk az új SATA BIOS-unkéhoz hasonló fájlnevet (pl. 4343.bin vagy ilyesmi).cbrom215 7n400p2.fk /pci 4383.bin (ahol 4383.bin az új SATA BIOS-unk fájlneve)
50% körül meg fog állni, de ne ijedjünk meg, ez nem bug, hanem feature.cbrom215 7n400p2.fk /d paranccsal ellenőrizhetjük, hogy sikerült-e a csere.
A Gigabyte meg elmehet a f.szra, hogy régebbi alaplapokhoz nem fejleszt BIOS-t. A 320-as SATA2-es vinyót gond nélkül viszi, a 750-est már nem.
Valamint a honlap is lassú, mint a tetű. 2008-at írunk, halló!De a lényeg, hogy legalább megy, már az új vinyó van bent a régi helyén, Acronis True Image-dzsel mindkét partíció átrakva az új HDD-re, annyi a változás, hogy több a hely. Meg hogy újra kellett aktiválni a Photoshopot.
-
lesaux
veterán
Beírom ide is:
Vettem egy 750 GB-os winchestert (HD753LJ), és a Gigabyte GA 7N400 Pro2-es lapom megakad tőle, ha rá van dugva. Bootolásnál az integrált SATA-vezérlő, amikor keresi a SATA vinyókat, a 750-esnél csak a típusát írja ki, a méretét már nem, és ott le is dobja a láncot az egész rendszer. Megáll, csak a kurzor villog. A másik SATA vinyómat (HD321KJ) látja, arról hónapok óta működik az XP, de ha az új meghajtó is rá van dugva, akkor megáll. Másik tápkábellel, másik SATA-kábellel, csak egymagában, mindenhogy próbáltam. Raktam rá jumpert, hogy SATA1-ként menjen, de dettó ugyanez van. Átvittem a bátyámhoz, ott csont nélkül ment minden, mint a karikacsapás.
Mi a teendőm szerintetek?BIOS-t frissítettem, majd az alaplapi SATA-vezérlő BIOS-át is, de nem segít.
A működő, 320-as, illetve az új, 750-es is SATA2-es. Egyszerűen nem értem. -
Imco
őstag
Igen, másik csatira gondoltam. Az ULI-t nem ismerem, de az nem számit!
Sajnos én is sentinelt használok, mást -jót- nem magyon ismerek.
Szerintem az everest is ad némi infot pl. hőfokra vonatkozóan, ha pedig igazán nagy a baj akkor meg ráérsz akárt kiszerelni is! A vinyónak is van valami diag progija, gyártótól függöen! -
Tim82
félisten
Köszönöm a választ.
Másik hely nem nagyon van - ez egy barebone (Asus T2-AH1), egy darab belső tálcával a vinyónak. Esetleg arra gondoltál, hogy dugjam át a kábelt az alaplap másik SATA-csatlakozójába? Ami a vezérlőket illeti, egy ULI raid vezérlője van.
Tudsz esetleg olyan HDD-diagnosztikai programot, amelyik "átlát" ezeken a vezérlőkön, rack-en? Bosszant, hogy nem tudom leellenőrizni időnként a vinyó állapotát.
-
hehehe
csendes tag
Köszi a helpet!
Csak a samsungon (160gb) belül dolgoztam, a másikon volt a win.
Azt hittem a két vinyó mérgelődik egymással, leszedtem a a quantumot,
telepítettem a wint a satás vinyóra, a helyzet most sem változott. Azt mondta a srác: régebben a kis vinyóról 15 perc alatt karcolt fel egy dvd-t, mindezt 4 -szeres seb. -
Imco
őstag
válasz
aNita6891 #3375 üzenetére
Sztem valami adatmentéses topicot keress!
Az install elött ellenőrizted még az adatok meglétét?
Sztem vagy "rosszul" mentettél vagy az install odapiszkált a vinyonak.
NE IRJ RÁ mert csökkennek az esélyeid!
Get data vagy valami hasonló progi még megmentheti!
De addig is, NE irj rá!!! -
aNita6891
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni.. Újraraktam a gépemet. Van egy 40 gigás vinyóm, meg egy 250 gigás mobilrack-em. A rack vírusos volt szerintem, le kellett formáznom, de előtte még sikerült lementenem a fontos adatokat róla. A 40 gigás vinyó 2 részre van partícionálva. Az egyik 20 gigán voltak a programok meg az operációs rendszer, a másik 20ra pedig mentettem a cuccaimat a rackről. Az XP telepítésekor a 250 giga is formázva lett, és persze ahol az oprendszer volt. De a D: meghajtóm nem, ahová a cuccaimat másoltam fel. Most viszont a sajátgép nem látja a D: tartalamát(11gigát!!!) csak egy 34 mbos képet...ami legutoljára került rá. Ha belépek a tulajdonságokba, akkor kiírja, h 11 giga foglalt helyem van, de nem mutatja a tartalmat a sajátgép, meg a total commander sem..
Mi lehet a baj? Hogyan tudom megjavítani? Van ötletetek? Én sajna nem vagyok profi..A segítséget előre is köszönöm!
Üdv:
Anita -
Imco
őstag
Egyik vinyóról a másikra tömöritesz v. ugyanarra.
Eddig is igy csinálta vagy ez új keletű sebesség?
Irás hányszoros sebességgel ment? BIOSban minden ok?Ha a samsung sata II akkor részvétem!
Az az alaplap tragédia. Egyszer már küzdöttem vele 3 napot.
A vége az lett hogy vettem egy PATA vinyót helyette! -
Tim82
félisten
Mitől függ, hogy egy SATA-s vinyó állapotát látja-e egy tesztprogram (HDSentinel, HDTune)?
Függhet a SATA-adatkábeltől? Jelenleg egy jó hosszú noname (Kolink
) kábelem van.
-
hehehe
csendes tag
Sziasztok!
Lenne némi kis problémám:
Megígértem valakinek a segítségem, de nagyon elhamarkodottan...
Az alábbi kombinációban ha a satás vinyóról írok ki 4,3 gb-os dvd-t azt 45 perc alatt teszi, ezt a filmet winrar 50 perc alatt bontotta ki.
Tudnátok segíteni?
samsung sata 160 gb
Quantum pata 20gb
P4vm800 asrock alaplap
1gb ram
genuineintel 1799 Mhz proci -
wolfman
veterán
Sziasztok! Lenne egy kis problémám a Partition Magic 8-al vagy a winchesteremmel már nem is tudom.
Van nekem ugyanis 1db 300Gb-os és egy 320Gb-os Seagate vinchesterem, de nemrég vettem két új Samsung vinyót, átpakoltam rá a cuccokat és ezeket most le szeretném formázni. És itt kezdőttek a bajok.
Amint leszedtem róluk a cuccokat mindegyik behüjült. A 320Gb-ost egy nagy BAD-nak látja, a 300Gb-ost meg egy egybefüggő partíciónak, de ennek ellenére a Total Commanderben és a Sajátgépben is a régi 3 partíciót mutatja a Windows. A BAD winchesterrel nem lehet semmit csinálni, mert ha formatálni akarom, akkor ujraindítást igényel, de indulásnál valami hibát ír ki, szóval fos. A másikat meg már meg is formáztam egybefüggően, de ennek ellenére 3 partíciót lát rajta. Most mi a szar, a Partition Magic 8-am vagy a vinyók?Segítsetek légyszíves! Fontos lenne!
Köszönöm! -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Sata vinyómat (seagate 500Gb) a gépem csak dos üzemmódban ismeri fel. A régi vinyóval bootolva windows alatt nem látja. A Sata vinyónál a Windows XP telepítésnél nem talál merevlemezt.
Olvastam azt a trükköt hogy telepítésnél figyelni kell a kis szürke csíkot és ha a vinyóvezérlőről van szó akkor F6 gomb és be kellene rakni, az alaplap sata vezélős floppy-át...Ilyenem pedig nincs, a gyártó oldaláról nem is lehet ilyesmit letölteni (csak sata raid utilitit)
Ez a lapom: [link]
Ja és sata1 -re van a jumper állítva... -
ramgab
csendes tag
válasz
AdminGen #3363 üzenetére
Szia!
A felpörgést szerintem okozhatja valami a háttérben futó dolog (vírus, vagy vírus kereső, stb...), esetleg táp probléma, vagy nagy töredezettség. A kattanáshoz még nem volt szerencsém csak másolás közben leejtett vinyónál, de az nem is működött. Érdemes lenne átnézni a vinyót egy hibakeresővel, nincs e rajta sérülés.
-
AdminGen
csendes tag
Hi!
Segítséget szeretnék kérni. Pár napja fejlesztettem a gépem az alul látható konfigra. Ehhez már Vista x64 kellett és azóta használat közben néha a HDD-től hallok egy felpörgést majd kattanást. Egy Samsung SP2004C 200GB SATAII-es és egy Seagate ST3500320AS 500GB SATAII-es HDD van bekötve (ez utóbbi első partícióján található a Vista). Más is találkozott hasonlóval? Normális ez?
Előre is thx a választ.
-
Apophis
őstag
Mitől lehet, hogy a régi IDE winchestert leszedve a rendszer nem hajladó elindulni a rendszervinyó SATA-2-ről? Elvileg be van állítva BIOS-ban az IDE-ként kezelés.
-
Misi 007
őstag
Nem a táppal van baj! (FSP Blue Storm 500W)
Fos a winyó mert egyszer látja egyszer nem holott a másik 2 winyóm nem csinál ilyeneket...
Próbáltam partíciót létrehozni rajta nagy nehezen elszenvedett odáig aztán benyögte hogy: "A telepítő nem éri el ezt a lemezt"
Majd rányomtam partíció törlésére bevágta a kék ablakot "setupdd.sys"-re hivatkozva...
Aztán fogtam mellédugtam a másik Samsung winyóm amelyiken volt rendszer is kb 2 percnyi bootolás (és 5 percnyi felismerés) után HDD Sentinel szerint már kapásból van rajta 2 hibás sector!
Azért egy zsír új winyó nekem ilyen mixeket ne verjen...
3év garis úgyhogy végülis no problem de azért örültem volna egykis plusz helynek... -
Misi 007
őstag
Megvettem a Samsung F1 HD753LJ-t BIOS-ba elsőnek látta mondom frankó aztán Boothoz kiválasztottam a DVD írót majd mentés és újraindítás és azóta nemlátja a winyót és folyamatosan piros a HDD led...
Szerintetek? -
cascada
senior tag
Szia!
Hát még ilyet!!!?Nekem is pontosan ugyanez a problémám egyik haverom gépével. neki Seagate 160GB-os winyója van. 40GB-os C:\ illetve 120GB-os D:\ partícióval.
Olvasd el a másik topicban írt hozzászólásokat! [LiNK_KATT_iDE]Ha valaki tud rá biztos megoldást nagyon jó lenne.
A HDD-s Topicban azt javasolták, hogy Hard Disk Sentinellel nézzem meg ír e valami hibát a winyóról. ondták hogy vagy táphiba de valószínübb a winyóhiba. -
Ryudo
csendes tag
Üdv!
Most nemrég vettem egy 500gb-s Seagate vinyót az új gépemhez és megy faszán,vagyis csak majdnem,egy rövid idő után mikor használom a gépet,vagy frissítéseket teszek fel és újraindítom a gépet a C: meghajtóm egyszerűen meghal.15gb-s a partíció,annyi elég a rendszerhez sztem.De már vagy 6szor tettem újra a windowst mivel egy idő után újraindításkor kiírja,hogy unmountable boot device és mikor a windows telepítővel nézem akkor ismeretlen partíciónak látja.Tegnap meg egyszerűen azt írta ki,hogy hiányzik,vagy hibás a windows egyik system fájlja és nem indult el.Én arra tippelek,hogy a 15-s partícióm meghalt a maradék két meghajtóval semmi gondom nincs,minden adat megvan.
Valami ötlet esetleg? -
ramgab
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy külső USB-s 3,5-ös reck-et egy SATA2 320GB-vinyóval.
Van rá mód hogy FAT-ba partícionáljam ?
Az egészet azért vettem hogy telerakjam zenével és bedugjam a házimoziba, de sajna a házimozi nem kezeli az NTFS-t. Az XP-meg nem ajánl fel mást.
Előre is köszi !
-
Rokko77
tag
Hi !
Remélem tud valaki segiteni: van egy MSI K9N V2 alaplapom egy Samsung 200 GB SATAII vinyóval. A vinyó időnként teljesen megkergül, lefagy a Windows alatt, vagy egész egyszerűen már bootoláskor nem ismeri fel a BIOS. Viszont ha lehúzom a csatlakozóját az alaplapról aztán meg visszadugom akkor megint tökéletes...legalábbis egy pár napig. Már agyon teszteltem a vinyót, nincs bad szektor, semmi hiba.
Valakinek van ötlete mit lehetne kezdeni ?Köszi
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Egy Asus T2-AH1-be vettem egy 320 Gb-os Seagate SATA vinyót (7200 rpm, 16 Mb cache - ami elméletben hibátlan állapotban volt). Rendszervinyónak szántam, de az XP (Prof SP2 Hun) a partíció megformázása után azt írja ki, hogy (kb.) "nem sikerült a partíciót rendesen megformázni, a merevlemez esetleg sérült, az XP-t más partícióra kéne telepíteni". Az alaplap és a BIOS normálisan felismeri a SATA-s vinyót, tehát nem ezzel van a gond. Mindent a nagykönyv (ill. az ASUS Manual-ja) alapján csináltam, tehát nem is a szokásos SATA vs. XP probléma volna. Megoldási ötlete, javaslata valakinek?
Arra jutottam, hogy van egy elfekvő IDE-s vinyóm (egy régi 30 Gb-os Maxtor DiamondPlus 8 (7200/2 Mb/ATA-133)), abból leszek kénytelen rendszervinyót csinálni és a Seagate-nak beszerzek egy belső rack-et. Ha az XP úgy sem lesz hajlandó kezelni, akkor kénytelen leszek visszavinni az eladónak (bár a magam részéről hiszek neki, hogy hibátlan volt, amikor eladás előtt letesztelte).
-
Imco
őstag
válasz
Kicsiguszti #3335 üzenetére
Szvsz ha a biosba nem lehet lefixálni a bootsorrendet akkor esélytelen.
Ha lehet akkor rack, belsőhdd, stb.
Nem ismerem ezt a lapot, de szerintem ha kiveszed a racket AKKOR A BELSÖ HDD ÁTVESZI A FIRST BOOTOT ÉS NEM ÁLL VISSZ HA VISSZATESZED!
ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Bocs a capslockért!
Viszont valahogy szabályozni kell, mert ugye a gép honnan tudja mit szeretnél.
Másik alternativa a bootmenű készitése. -
-
Imco
őstag
válasz
Kicsiguszti #3333 üzenetére
Szerintem sima bios kapcsolással megoldható, de ha leirnád hogy milyen lapod van akkor még esetleg más alternativával is elkápráztathatnának!
Új ASUSnál pl. ajánlom az F8-at rögtön az elején, akkor még biosba sem kell turkálni. -
Kicsiguszti
tag
Valaki segíccsen!
Volt eddig egy SATAII-es és egy PATA-s vinyóm. Most a PATA helyére bekerült még egy SATAII.
Azt akarom, hogy ha az egyik vinyó nincs bent (kiveszem, mert rack-be van), akkor a fixről boot-oljon. Ha beteszem a rack-est, akkor pedig minden állítgatás nélkül (bios) pöccintésre arról bootoljon. ???
a rack-es Sata-0-s porton van, a fix sata-1-en. Számít, hogy hová vannak bekötve?
Hogy a rákba kéne megoldani? -
ic503
csendes tag
Szuper! Probléma nélkül megy a 750-es vinyo az IC7-esben!!!
-
Theodolit
tag
Bocs ha mar sokszor feltett kérdés de:
Ha az alaplapon azt irjak hogy csak sata2 csatlakozó van akkor fogj vinni a sima sata-s hdd-ket is?
(persze sata-s sebességen 150.)
-
Imco
őstag
Hoppá! Nem válasznak szántam! Bocsi!
Hi!
Problémám a következő:
A hibanaplószerint >>
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D.
Elvileg ettől restartol. Néhány naponta fordul elő 2-3 hete.A sentinel szerint: A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.Lemez sorszám,0
Interfész,S-ATA II
Lemez modelszám,WDC WD3200YS-01PGB0
Logikai meghajtó,J: [new321]
Logikai meghajtó,K: [new322]Elvileg a sentineles üzenet 2 napos. Leesett 99%-ra a kondició.
A "poén", hogy szerintem 2 különböző vinyóról beszélünk.
Az egyik progi az egyest látja hibásnak a másik a 0-t.Ötlet?
-
krattyogi
tag
Köszönöm mindenkinek a segítségét sata2-ről kelltett sata1 re jumperolni és jó lett.
-
england81
csendes tag
Nagyon köszönöm kipróbálom és majd értesitelek hogy jólesz -e
-
ssolitude
őstag
-
krattyogi
tag
Nem kattog rendesen felpörög,de nemismeri fel próbáltam már mindent alaplapi,hdd drivert is floppyra másolni és hiába írja az xp telepítője hogy átmásolta vagy valami ilyesmit nemlátja.Utána kiírja hogy nincs hová telepítenie.
Igen mindkét kábellel próbáltam és azon a 80-as megy.Valaki légyszíves linkeljen már egy drivert hátha én voltam a hülye.Nagyon megköszönném és hogyha akkor sem meg akkor visszaviszem a boltba. -
ssolitude
őstag
válasz
krattyogi #3313 üzenetére
Hallgasd meg a hangját. Ha ritmikusan kattog, akkor hardver hiba(szar a vinyó).
Ha előtte ugyanazon a kábelen a 80-as SATA működött, ez meg nem, akkor egyértelműen vinyó hiba.
Ugyanezt a típust és méretet gariztattam két napja az Extreme Digitalban.Egy másodpercig nem működött.Gyári hiba. -
krattyogi
tag
Upp sűrgős
-
krattyogi
tag
Sziasztok
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy 250gb-os wd2500aaks tipusú satás hdd-t és nemtudom feltelepíteni rá a windowst.Az alaplap neve msi k8t neo2.Légyszíves adjatok valami konkrét linket amin letudom tölteni a drivert lemezre mert már 4 órája szenvedek vele.
Előre is köszönöm a segítségetek. -
codec
senior tag
Üdv!
Van bármi jelentősége( akár tápellátási szempontból is) hogy sata vinyóra a 4pin-es molex tápcsatit csatlakoztatom, vagy pedig a satás változatot? -
england81
csendes tag
SAJNA akármit teszek nem ismeri fel a meghajtót
-
england81
csendes tag
sziasztok nekem az a gondom hogy vistát akarok telepiteni de nem ismeri fel a merevlemezt segitségeteket előre is köszönöm.
-
ANT
őstag
500 GB=500000000000 Byte. Tízes számrendszerben. Viszont a kettes számrendszerben nem 1000, hanem 1024 a váltószám. Ezzel kell osztani, hogy megkapd a következő váltószámot (kilo, mega, giga stb.)
Tehát:
500000000000/1024=488281250 kByte
488281250/1024=476837 MByte
476837/1024=465 GByte.
És minél nagyobb a vinyó, annál többet "veszítesz". -
Llew
senior tag
Van egy új gép, új winchesterrel amire telepíteni kellett a windowst. A probléma, hogy elvileg egy 500 GB-os HDD-ről van szó, de a telepítéskor a win csak ~460-at "lát". Particionáltam és simán feltelepült. A BIOS-ban, meg a winben is az szerepel a merevlemez adatainál, hogy egy WD 500-as, de az a 40 GB mégis csak eltünt valahova.
Szar a vinyó, vagy más miatt nem látja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Asztalos klub
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest