Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday25
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nem boldogulok a problémámmal. Most vettem egy WD 3200KS vinyót (320 GB, 300 MB/s, 16 MB Cache, 7200 RPM) valamint van még egy WD 1200 JB-s PATA-s vinyóm, amiről a windows fut, és szeretném, ha továbbra is azon maradna.
Az alaplapom ASUS P4P 800-E Deluxe (Intel 865 PE, ICH5R)
Az a gondom, hogy bár a Bios felismeri, de harmadlagos masterként jelenik meg és jumper híján nem tudok ezzel mit kezdeni. (windowsban meg sem jelenik) Az van a vinyón, h nem igényel jumpert (nem is adtak semmilyen kis pöcköt), de akkor hogyan lehet ''szerepet'' állítani? Illetve hogyan állítom át mondjuk 300-ról 150-re az átvitelt?A Bios hajthatalan, nem enged semmit változtatni... A WD honlapján - a technikai leírásokon kívül - nem talátam semmit...
Ha kiszedem a régi rendszert tartalmazó elsődleges PATA vinyót a windows simán települ az újra, de nekem nem ez a célom. (és még ekkor is 3adlagos masterként jelenik meg a Biosban.
Légyszi segítsetek! Előre is köszi szépen! -
bigskull
tag
válasz
lazydog #2097 üzenetére
Körülbelül olyan vagy mint az az ember aki a boltba bement, hogy tejet vegyen és megakadt ott, hogy a dobozt milyen dekorral látták el...
Olyan dolgon lovagolsz amin felesleges agyalni... ugyanis mint ''leírom'' lasan 3.jára, a link a molex csati drótozásának feszültésgei végett került be gyorsan a gugliból kiszedve, ha most berakok neked egy molex csatlakozót hogyan erőszakolok rá az egyedi tápos vga-ra akor tudom abba kötsz bele...
Amugy meg oda írom a gondolatom ahova jól esik, legfeljebb rámszolnak, hogy miért offolok feleslegesen egy olyan dologról, amit eltorzítva, feleslegesen problémázva, felfújtál...
Itt befejeztem a szóbanforgó vitát, legyen meg a te akaratod.
(mindenki azt tesz a gépével amit akar, ha fél ha 1 millás... lehet másnak meg ötletet adtam, ha neked nem tetszik foglalkozz mással)
Köszi majd okulok belőlle hogy jobb linket keressek, azt meg had ne mondjam te mit tanulj...
legyen szép napod -
lazydog
addikt
válasz
bigskull #2095 üzenetére
A legjobb minőségű táp is tönkremehet a nem rendeltetésszerű használat okán.
Sokra mégy a nagymultú és igen híres cég-re való hivatkozással, ha egy ilyen tákolás következtében amortizálódik a jóhiszemű felhasználó, mondjuk félmillás gépe.
Ami a tanulást illeti, talán még te is képes lehetsz rá.
Az átlag magyaros eszmefuttatásoddal, meg fáradj át a Fáradt Gőz topic-ba. -
LeC
addikt
Igy van, igy van, thx dbius
Az eladásoknál van hogy felmerül ez az inkompatibilitási probléma (ugye nForce4 tulajok) és volt ahol eddig csak pl uj sata vezérlővel tudtuk orvosolni a dolgot, vagy sata->ide átalakítóval.
Viszont irtam már a maxtornak, nem is egyszer, és nagyon nem akarnak reagálni.
Most irtam a seagate-nek is, hátha ők küldenek firmwaret. -
bigskull
tag
válasz
lazydog #2094 üzenetére
Igazság szerint messze elmehetnénk, hogy a táp is lehet akkor minőségen aluli, no meg akkor nem a kábeles megoldás, hanem a szóbanforgó ventilátor a gan...
De bizonyára a nyagymultu és igen híres cég is a te megfigyelésedre alapozva csinálta meg ezen termékét: [link]
Egyébként ennyit az átlag magyar emberről. (értem azokat is aki ''kordontrángat'' meg veri a mellét hogy kire szavazott); nem azt a kis részt nézed ahol le van írva a molex csatlakozó feszültségkiosztása, hanem egyből pongyolán kötekedve (én így éreztem a megfogalamzásod) lebegteted a gondolataid... és mivan ha nem is a ventilátorfolytás volt a link szereppe???
szóval köszönöm hogy tanítottál...
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
bigskull #2093 üzenetére
Én viszont neked nem adok teljesen igazat.
Az a gond ezen a linken található okossággal, hogy olyan megoldást favorizál a ventillátor csendesítéséhez, ami műszakilag meglehetősen aggályos, illetve kerülendő.
Az molex csatlakozó 12V és 5V ága között fellépő 7V-ra kötött bármilyen fogyasztó esetleges hibája a (ventillátor tekercsének zárlata) a tápegység, és rajta keresztül a teljes gép halálát okozhatja.
A vázolt megoldás még akkor is megzavarhatja a táp normális működését, ha nem számolunk a zárlat lehetőségével.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''A test az -.''
A ''test'' a 0V, mert hozzá viszonyítva adjuk meg a többit.
A nulla pedig egy előjel nélküli kifejezés. (Azaz sem pozitív, sem negatív)
''Nem értem miért kell mindenen kötekedni''
Nem értem, miért kell egy szakmai fórumon hülyeségeket leírni. A gugli majd valakinek a hsz-odat dobja találatként, az illető pedig elkezd dilemmázni, hogy a két fekete drótról hogyan lehet megállapítani, hogy melyik a -12V és melyik a -5. -
imi84
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat. Még nem ismertem ezt a fajta csatlakozást. Az idők kezdete óta a sima +5, -5, +12, -12 V -os 4 érintkezős téma. Ez már szerintem azért van. hogy kispóroljanak a vinyóból pár dolgot. A Samsungon amúgy ott a helye ennek is, csak éppen szó szerint a helye. Na köszi mégegyszer, átalakítót majd csak holnap szerzek, mert ilyenkor semmi sincsen nyitva. Ha működik majd megírom nektek tapasztalataimat és referenciát.
-
-
imi84
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy problémám. Kaptam egy Samsung HD300LJ (SATA2)Hdd-t. A problémám a következő. Sata van az alaplapomon az nem gond, viszont a tápot nem tudom csatlakosztatni a vinyóhoz, mert nem a jólmegszokott 4 érinkezős, hanem olyan mint a sata csatlakozó, csak 15 lábbal. Ilyet még nem is láttam eddig. Ha tudna vaki segíteni hogy lehetne működésbe hozni az jó lenne. Új táp kell? Vagy valamilyen átalakító? Előre is köszönöm hozzászólásotokat.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Kösz a tanácsokat tőletek,a cuccok átcsoportosítása folyamatban
,az adatok szerencsére még nem vesztek el,a vinyó is műxik kifogástalanul.A lemezkezelő kizárólag a lemez újraaktiválása funkciót ajánlja fel,kiváncsiságból rányomtam,erre azt írja hogy az összes rajta lévő adat elszáll!Kicsit drasztikus sztem,de egy próbát megér.
A másik hogy ha rá is szánom magam a vinyó törlésére,honnét tudhatom meg az esetleges I/O probléma forrását,vagyis a hiba javítását? -
Atommaki
csendes tag
tudja valaki pontosan mire jó ez a progi?
Data Lifeguard Tools 11.2 for Windows
A vinyómhoz van..... -
mr_ricsi
veterán
válasz
SPDeluxe1.0 #2069 üzenetére
''És szerinted ezt adatvesztés nélkül meg tudom csinálni?A rajta levő adat kb 170gb cucc,nincs hova átcsoportosítani''
''Ha a rendszer egy lemez bármely részén I/O hibákat észlel, egy figyelmeztető ikon jelenik meg a lemezen lévő összes dinamikus köteten. A nem hibatűrő dinamikus kötetek a Kifogástalan (Veszélyben) állapotot jelzik.'' Forrás: M$
Azt hiszem, hogy nincs választásod: vagy sürgősen elmented az adataidat, vagy elveszíted mindet.
És a dinamikusról alapkötetre formázás után sem veheted egyszerűen használatba a vinyót. Előbb meg kell keresned és megszüntetned az I/O hiba okát. -
lazydog
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #2069 üzenetére
A rajta lévő adatokat, attól tartok már elbuktad.
Valószínüleg még a GetDataBack sem segít az adatmentésben, a dinamikus lemeztípusnak ''köszönhetően''. A jövőben óvakodj ettől!
Ha mégis sikerül mentened valamivel az adatokat, akkor is kell hozzá egy másik vinyó, a szükséges szabad területtel. -
lazydog
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #2067 üzenetére
Az a lényeg, hogy ne dinamikus lemez legyen. Amire szükség van a normális használathoz azt a Windows Egyszerű Kötet-nek (Simple Volume) hívja.
-
lazydog
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #2065 üzenetére
Formattáld NTFS-re, a Sajátgép-ben, vagy esetleg az XP telepítővel.
-
lazydog
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #2063 üzenetére
Minek, és mire használsz dinamikus lemezt?
-
LeC
addikt
Remélem tud vki segíteni:
Szval Gigabyte K8NF-9 lap nForce4 chipsett.
500-as sata2-es maxtor vinyó beletesz, win elindul, windows lemezkezelővel akarom particionálni, nem megy, egyszerüen megfagy, többszöri probálkozásra is ugyanaz az eredmény.
Vinyó ki, másik gépbe be, windows lemezkezelő, fél perc alatt particionálja és formázza. Müxik a vinyó rendese.
Vissza az nForce4-es lapba, xp nem tölt be a vinyóval. 500-as vinyó lehúz, windows megy.
usb rackbe téve a vinyót, a windows simán kezeli, de a lapon található sata vezérlő nem bir vele (már az összes sata vezérlőn végig lett próbálva).
Vkinek nincs vmi ötlete? -
Dani000
csendes tag
hello!
Olyan kérdésem lenne régebben kaptam egy SATA winyot és hát igazabol nem voltam hozzáérto és késobb derult ki hogy az alaplapon csak ATA tud. De leformazta a winyot meg ment is rajta xp is meg most is van rajta adat bar egyszer mar elszalt a winyom igy utolag valoszinu e miatt es aztan ujra leformaztam es de megint gondok lettek de akkor még mindig nem tudtam hogy sata alaplap is kell lámer voltam. De a fő kérdés az hogy ez elronthatja e maradandoan a winyot? Vagy leformazva es SATA alaplaba gond nelkul menni fog? Valoszinu tervezek alaplap csereit fokent e miatt is. -
bonat
senior tag
Sziasztok!!
Vettem ma egy WD 160Gb-os SATA II-es vinyót.
Hazahoztam beraktam a gépbe és formázásnál azt írja ki hogy kb 129Gb-nyi lehet a max partíció mérete....
Ez létezik????
Mert van már egy másik PATA 160-as Seagate-em és azon ez 149Gb..... -
deter
aktív tag
Nálam az a probléma hogy win SCSI diskeknek látja őket. És hiába rakom fel a legfrissebb déli híd drivert ua úgy SCSI-ként kezeli...
üdv_
deter -
viktor82
őstag
Tanácsot szeretnék kérni.WD250 sata2 winyom van és olyan problémam akadt,hogy az xp sp2-tőm nem inditt el néhagy programot és ezt úgy telepitem,hogy először fel kell tennem az sp1-et mert másképp nem indul el az instaláció bioson áttállitottam cdrom-ról való inditásra es nemtölti be,hanem betölti a rendszert! Az sp1-et elinditja,vagy az normális,hogy fel kell tennem az sp1-et,hogy tudjam instalálni a 2-est!ujra telepitettem de ugy se(ez az eredeti xp).Feltettem az sp1-et(ami kód nelküli nem megy átt az eredetiség vizsgálaton) és azzal rendesen műkszik!mi lehet a probléma.És megegy kérdés,ha többször instalálom ujra az nem baj,mint a HDD-nek,és hogy tudom letörölni a HDD-t mert úgy hallottam,hogy nem törlödi le teljessen formázáskor!igaz ez!
-
Lacika0002
aktív tag
Helló
Vettem egy 250Gb-os Maxtor SAta-s vinyot de az istenért se akar 30000-nél többel másolnoi???.
Akinek netán ilyen vinyója van megmondhatná hogy a jumpert hoza kell rajta rakini mert levettem csak nem tom hogy hól volt -
orsi82
csendes tag
vagy kipattintod a chipet :>
-
lazydog
addikt
válasz
Atommaki #2040 üzenetére
A HDD-n nem kell, és nem is lehet ki-bekapcsolni a S.M.A.R.T (Self Monitoring Analysis And Reporting) funkciót, mindig működik. Legfeljebb a funkció támogatását lehet letiltani egyes BIOS-okban.
Lehetővé teszi a merevlemezek meghibásodásának előrejelzését, a tönkremenetel várható időpontját. Megfelelő programokkal HdSentinel, Everest kiolvashatóak, megjeleníthetőek a pillanatnyi állapotra jellemző értékek.. -
orsi82
csendes tag
Hahó,
van egy olyan problémám, hogy a régi rendszeremben működő SATA vinyót, újratelepítés után idegennek ismeri fel az XP, és át akarja konvertálni alaplemezzé, ami ugye adatvesztéssel jár
Mit tudok tenni ilyenkor? Szükségem van azokra az adatokra! -
Atommaki
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy hol lehet bekapcsolni a HD-n a S.M.A.R.T. funkciót?
Pontosan mire is jó ez?
Előre is köszi! -
Maad
tag
Hello! Szerintetek az miért van, hogy a 160-as sata samsung vinyomat 3 partícióra osztottam és ha másolok egyikről a másikra, akkor mindössze csak 8-10 megával másol.De ha van bent rack akkor arra 45-50-re is felmegy?
-
bigskull
tag
Üdv... Multkoriban már jártam felétek, és ahogy nézem a sata kiforratlan világát még fogok is...
Szóval történt hogy a megvett samsung 250 es satás winyómat bekötöttem a gépbe... előzőleg az xpés pata winyót slave be raktam gondoltam jobb lesz az ugy... de a boot sorrendet persze amígy formázok másolok beállítottam és patáról indultam...
Elindult, kisseb macera után beállítottam a 2 particiót, annak méretét és formáztam... Másolás megtörtént, szuper!
Fogtam én naív és előszedtem régi xp cdm meg a sata floppym és harcba száltam!
Biosban állítóttam én mindent az első érdekesség az volt hogy 3 channel lett a 2 helyett
ezek sorban: 1. most a dvd, 2. a 160 as patám amit lehúztam, 3. - 4. üres, 5. a satás 250.-es, 6. üres -> no meg volt valami raid beállítások is, de azt nem piszkáltam mert ha az be volt lőve, és akármit állítottam csak a dvd-t látta (ugyhogy ezzel nem is foglalkoztam)
miután elmulattam ezzel a 3 csatornával mentem boot sorrendhez:
1.a cd-dvd megh. második a hdd, no meg az egyébb meghajtókra vonatkozót is engedéjeztem.
ezek után még lehet válogatni az abit lapon hogy a hdd nélo mi induljon ha közvetlen megadom hogy a sata 250-es tehát első helyre rakom akkor elindul de hibával végződik amit késsöb írok, a másiknál on chip sata-nál ennyit sem csinál ott a boot disk failure. azt köszi...
szóval bios beállítva restart, cd be... nyomjon gombot ok... majd a megpiszkált xp cdémmel(sata driverek integrálva) start!
Winyót látom xp felmegy a particióra, könnyed restart, cd ki... és ezzel fogad a gép bootközben...
A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a Windows XP nem indítható. A megadott rendszerindító lemez nem olvasható. Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lemezegység hardverét. További információkért olvassa el a Windows XP (TM) futtatásához szükséges lemezkonfigurációról szóló részt az operációs rendszer dokumentációjában, illetve a hardver dokumentációjának ezzel kapcsolatos részét. Sikertelen rendszerindítás.
... itt aztán megáll és ennyi... nah okos hogy legyek ezután? tippet olvastam, de rátok is kiváncsi vagyok hátha okosabbak vagytok mint a májkroszoft oldalán...
Segítségetek előre is köszi -
lee56
őstag
Parancsolj, [link]
Asszem valahol olvastam, hogy a Hita winyóknál szoftverese lehet csak állitani a sata<->sata2 beállitást, de nem vagyok biztos benne, egyrészt mer alig emléxem hol olvastam, másrészt meg sose volt hita vinyóm, se nekem se az ismerőseimnek.
De ha sikerül is átraknod sata2-re szerintem nem fogsz nagy változást tapasztalni, amennyivel gyorsabb a vinyóm az lehet csak annak köszönhető, hogy újabb, 320G-s, és szerencsémre halkan és gyorsan müködő változatot fogtam ki, pedg járhattam volna sokkal roszabbul is más ilyen tipusu seagate-el. De a hitád legalább icipicit jobb random access-ben -
Findzs
addikt
szia
nekem is hasonlo problémám van mint spiderkának de a gépem hasonlo mint a tied
kivétel az alaplap abit kn9 ultra meg a winyo T7K250 hitachi 250gb-os
kiprobáltam minden variációt de nem akar münködni sata 2 ön
lehet hogy a winyo hibás már közel egy éve használom de más baja sose volt
de a régi konfigomal se ment sata 2 őn kezdetektől fogva
hd tach (3.0.1.0.) el lemérve avarage speed 54.9 mb/s
ha nem igazán befojásolja az eredményt hogy sata 1 vagy 2 akkor tul. képen nem nagyon bosszant de sajnos nem tom hogy hasonlo gépeknek sata 2 ön milyen eredmény születik
megtennéd hogy lefutatsz egy hd tach -et és közlöd az eredményt ?
köszi !
[link] -
Spiderka
csendes tag
Szia!
Köszi a választ .
Igen satás.NEm tévesztem össze amíóta létezik sata azt használok csak eddig nem volt ilyen jellegű problémám.Nekem is nforce chip-setes alaplapjaim voltak mostanság eddig.
Viszont min írtam ez a lap g965 intel lap ich8-as ide vezérlővel a dual 2 core-hoz és itt ennél nem ugyanúgy jelzi már a dolgokat.Ezért írtam ide hátha van vkinek inteles tapasztalata.Nem néztem félre amúgy sajnos.Sajnos a storage controllernél nem ír semmit sajnos az egészről ,de itt a link hátha így jobban tudtok segíteni.
[L][url=http://kepfeltoltes.hu/view/070104/609921161Felv_tel1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img][/L]
És itt van az ami zavar a saját inteles hozzákapott teszt progi.
[L][url=http://kepfeltoltes.hu/view/070104/Felv_tel3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img][/L]
[Szerkesztve] -
salixe1
csendes tag
Üdv!!
Asrock P4i65PE alaplapom van Intel 865PE chipsettel ((északihid: Intel 865PE délihid: Intel ICH5)) az XP telepitő h felismerje a SATA winyót driver kell... az alaplaphoz nem adtak, a gyártó honalpján nincs, a neten sem találom!! Ahogy néztem az ICH5 felel a saták kezeléséért...ezért lenne 1 kérésem:
---> AKINEK HASONLÓ ALAPLAPJA VAN KÜLDJE EL A SATA DRIVERT PLS!!
floppis verzió kéne hogy a telepités eléjén beadhassam a windowsnak...
Köszönöm -
lee56
őstag
''BIOSt ugyan frissítettem, viszont a Windowshoz továbbra is egy régebbi SATA driver progit használtam''
Mindenképpen rakd fel a legujabb sata vezérlő drivert az alaplapodhoz, sokat nem érsz a bios frissitéssel ha még mindig ősrégi drivereket használsz hozzá.
Sata kábelek illeszkedése nem a legfejlettebb dolog a világon, bár nálam ez csak szállitáskor volt probléma, ha nem mozgatod nagyon sokat a házad akkor elég egyszer rendesen belőni, hogy a lehető legjobban csatlakozzon, meg aztán mindig amikor elviszed a géped valahova.
Ilyenkor nálam is lefutott néhány chkdsk és volt hogy partició is elrepült, de valamilyen csodálatos módon adatot sose vesztettem, kábeleket megigazitottam aztán chkdsk rendbetett mindint, persze vindózból csináld ugy hogy automatikus javitást bepipáltad és ujrainditást fog kérni ha az a fővinyód.
Szal nemhiszem hogy nagy kárt okoztál volna, csak frissits mindig drivert és a kábeleket csekkold le néha. A system volume info mappát meg ne buzeráld sztem, fontos adataidat rakd át egy másik vinyóra, és csinálj a satás vinyón egy tiszta formatot (most ne gyorsat) a win cd-s telepitőjével, ott particionálhatsz is ha kell. -
tothbe
addikt
a sata menet közbeni eltávolithatósága nem jelenti azt, hogy csak úgy le lehet rángatni és kész. Megvan a módszer hogyanja is, és ha azt nem tartod be, bizony nagyon könnyü tönkretenni egy vinyót, de legalábbis a rajta lévö adatokat mindenképpen.
Az XP magában nem képes eltávolitható merevlemez kezelésére, csak akkor, ha olyan sata driver van fenn, ami úgy láttatja mint pl. egy usb-s pen-t és ott eltávolitod, utána már lehúzhatod a kábelt, de a kábelek sorrendje sem mind1.
vszleg ez az egész problémád a lehúzogatásból ered, szvsz ezt most vszleg bebuktad, talán még menthetö az adatok egy része fájlmentö progival.
Legközelebb pedig csak akkor csinálj valamit, ha elötte utánanéztél és olvastál, hogy ha lehet, akkor hogyan és miképp. -
Turul
tag
Üdv mindenkinek!
Volna egy kis gondom két SATA-s (Seagate 7200.7 160GB és Samsung SP2004C 200GB)vinyóval meg egy Abit NF7-S v1.2-es lappal. A helyzet az, hogy már jó ideje használom a fenti cuccokat, de egy visszatérő hiba már kezd megörjíteni. Arról van szó, hogy a vinyók rendszerint hibátlanul mennek, de úgy félévenként egyszer csak lefut induláskor a chkdsk és hibát talál, aztán rendszerint onnantól kezdve minden egyes indulásnál lefut és ellenőriz. Sokszor előfordult már, hogy maga a rendszer borult meg adatvesztés miatt, sőt most hirtelen nem is emlékszem, hogy más adatvesztésre, mindig a Windows mondta be az unalmast, amúgy tán még egy jpg-t se vesztettem emiatt. (ja, amúgy WinXP SP2-ről van szó). Pár hete mikor a Windows ismét megfeküdt meguntam a dolgot és tanácsot kértem itt a PH!-n a NF7-es topikban. Valaki segített is, mondta hogy ehhez hasonló problémával ő is találkozott már, s valószínű, hogy egy BIOS frissítés segít. Valóban régi volt a BIOSom, a gyártó szerint is átdolgozták közben a SATA drivert, szóval frissítettem. Windows újra föl és reménykedés. Sokáig nem tartott a dolog, mert hamarosan megjelent megint bootoláskor a jó öreg chkdsk. Aztán pár órával később, az egyik boot alkalmával újraindult a gép és onnantól kezdve soha többet nem állt fel a frissen telepített XP-m. Csökkentett módban sem. Gondoltam újratelepítem az egész rendszert, de a telepítő is kifagyott egy kék képernyővel. Ezek után fogtam magam és felraktam a Win-t egy PATA-s vinyóra, de ha e mellé betettem a fent említett vinyót, akkor a Windows megint csak el sem indult. Végül felraktam a Win98-at és telepítettem alá egy kis progit, amivel látja az NTFS particiókat is. Ez gond nélkül olvasta a SATA-s vinyómat, csak sajna törölni nem tudok vele, pedig most az az ötletem támadt, hogy letörölném a System Volume Information mappát, hátha ott van valami olyan bejegyzés ami megfekteti az XP-t. Szerintetek?
A másik SATA-s vinyó se járt sokkal jobban, időközben azon is lement a chkdsk egyik induláskor nagy hibajavítgatás volt és onnantól kezdve a Win nem tudja olvasni az egyik (persze a 180GB-os, docokkal megrakott) particiót. Ebben az esetben az is meglehet hogy én csesztem el a dolgot, mert ezt a vinyót néhányszor menet közben kihúztam, meg bedugtam. Persze nem írás közben. De SATA-s vinyóval ilyet el lehet követni, vagy én vagyok nagyon sötét? Amúgy ezt a particiót a Win98+NTFS felállás se tudta megjeleníteni. A chkdsk minden induláskor le akar futni rajta, volt hogy engedtem is, de nem lett jobb. Mondjuk a chkdsk még kiírja a címkéjét, az XP már azt sem. Az volna a kérdésem, hogy ezzel a vinyóval mit csináljak? Van a chkdsk-nál jobb progi lemezellenőrzésre? Fontos lenne persze, hogy az adatokat vissza tudjam róla szerezni.
Jó lenne, ha tudnátok segíteni, hogy mit csináljak az egyik, illetve a másik vinyóval, vagy hogy mi okozhatja az egész problémát. Én a magam részéről még a kábelezésre gondoltam, bár az egyik SATA adatkábelt már kicseréltem, de nagyon lazák a kábelek, előfordulhat, hogy ott van a hiba, esetleg azt is el tudom képzelni, hogy az volt a baj, hogy BIOSt ugyan frissítettem, viszont a Windowshoz továbbra is egy régebbi SATA driver progit használtam és később észrevettem, hogy ebből is van már újabb. Talán ez volt a baj. Nem tudom, de ha van valami ötletetek, akkor ne kiméljetek. -
lee56
őstag
válasz
Spiderka #2019 üzenetére
Nem lehet hogy összetévesztetted, és az IDE-nél nézted
, vagy ''B'' variáció a bios-od rosszul ismeri fel a vinyót, esetleg maga a vinyóval lehet valami, lehet nem is satás.
Belinkelem hogy nálam hogy néz ki a dolog a biztonság kedvéért, ide-s vinyóm most nincs a gépbe, de udma4-en fut a dvd íróm, a sata vezérlőbe nekem nem ir udma-t, csak ide-hez.
[link]
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
baxxterboy #2018 üzenetére
nos, vagy nem jól állitottad be a cd-t, vagy nem boot képes a cd-d. esetleg a kábelezés nem megfelelő vagy a jumper (nem master). Mást nem nagyon tudok elképzelni.
-
Spiderka
csendes tag
Hali mindenkinek!
Köv.probléma v. nem?
A lap intel 965
Sata 300
A winyó úgyszint sata 300 samsung sp25004c
xp sp2 - ata 100-nak (UDMA 5)-nek látja
A tesztprogi udma-7-et jelöli meg max-lehetőségként ,de ő is udma 5 ként látja.
szükséges intel-ich8 legfrisseb driver fent.
Jumper sata2-re (tehát nincs rajta.Zsír új kábelek ntfs rendszer osztatlan partíció.
Foglalkozzak-e vele v. sem
Amúgy ezelött amd-vel nyomultam ilyen problémám asszem nem volt vagyis nem foglalkoztam vele mivel udma 6 -ként kezelte sata 1-el,de ez most egy kicsit bosszant ,h elvileg jobbnak kellene lenie és mégsem.Jó volt az amd cuccos is de hát jött a core 2 duo. -
baxxterboy
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írom a problémámat! A lényeg az, hogy az egész konfigum zsír új. Az alaplapom csak SATAII vinyókat kezel el ugyhogy ma vettem eggyet. Bedugom a vinyót minden szép és jó mert a BIOS-ban látom. Viszont amikor ugye felakarom tenni az XP-t állandóan ien hibaüzenetet ír ki: Reboot and select proper Boot Device. Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Namost. Én beállítottam a cd meghajtómat első bootolási helynek de akkor is ezt csinálja! (a meghajtót is felismeri a BIOS) Egyszerűen nemértem, hogy most mi van!? -
Shadows
senior tag
ez is meg kéne csinálni
)
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
gondom problémám a kövi van egy msi k8t neo-v alaplap ami 754-es van rajta 2 sata port adott egy teljesen új winfos drájver felrak CSAK.
utánna sata vinyó rádug aztán úgy tesz a gép mintha deszkát cseréltem volna alatta pedig nem.
a rendszer egy ide-s vinyón van ide1-en ide2-dvd-rw sata 1 amivel gond van!!
Biosz frissítés még nem volt mert a proxy nem engedi ki de az holnap lesz valakinek ötlet hogy lehet összehozni a sata vinyót a winfossal???
próbálva volt a raid driver vin alatt nem nyert másik slot nem nyert kábel csere nem nyert
ami lesz bios frissítés és megformázom másik gépben a problémás eszközt
egyéb ötlet javaslat -
bigskull
tag
Halihó!
A gondom a következő... van egy 160 gigás pata samsungom ami most slave-ben unatkozik a gépben rajta a windózzal az be is bootol nagyon jó...
Hoztam hozzá 250 gigás sata ll-es winyót rákötöttem a gépre biosban látta sőtt elindult az xp.
Xpben megtaláltam, a lemezkezelőben a formázatlan vinyóm, formáztam... nah a gond itten' van!
Ugyanis az hagyjám, hogy a win most ugy kezeli a satás vinyóm mint egy cserélhető adattárolót: alapvető helyett: dinamikus lemeznek, ja és ott a zöld nyilas ''hárdver biztonságos eltávolítása'' ikon az óra mellett, sőtt a partitionmagic nem képes ílyen állapotban a satás winyómmal bármit is kezdeni...
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest