Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
rt_Morgan #895 üzenetére
tedd vissza abba a gépbe, amelyik előzetesen látta, a winyóhibát kiszűrendő
ha ott működik, akkor a winyó vsz jó.
ellenőrizd le a hibázó gép bios verzióját, drissíts, ha szükséges. Nekem is ASUS lapom van, igaz, via chipsettel, néha sokat gondolkozik a 2 SATA-n, én nem foglalkozom vele.
Win: Sp2 fennvan? rendszergizdaként lépsz be? -
rt_Morgan
csendes tag
Hello!
Tegnap vettem egy Maxtor 300G SATA2-t. BIOS, Win felismerte, de se az XP,
se PM8 nem volt hajlandó megpartícionálni + leformázni, leálltak hibaüzenettel
és csak reboot után voltak hajlandóak újra észlelni egyáltalán ...
Másik gépen mindez elsőre sikerült, működött remekül, de itthon így már csak
BIOS látja, XP nem és a bootolás is iszonyat hosszadalmassá vált.
Halott volna a deszka (1,5 hetes Asus K8N-E) SATA vezérlője, vagy csak
én vagyok láma?
Plz help!
[Szerkesztve] -
Halihólaci
tag
válasz
Halihólaci #893 üzenetére
És most egy rendhagyó válasz saját magamnak, a két egyébként teljesen azonos WD Sata winyó pár hónapja fel lett cserélve, és vhogy elfelejtettem, így nem a rendszerről akartam bootolni, ez van...
-
Halihólaci
tag
Help!!!
Asus alaplap, 2 db SATA winyó
mellé kellene tennem még egy PATA winyót, de ha berakom a rackbe, sehogy sem indul el, bár bootolás, minden jó, de nem indul el, csak kiír vmi hibát, kihúzom, újból megy!
SOS mit tegyek? -
CS0CS0
csendes tag
nekem p5gd1-vm alaplapom volt 1 eve..arra nem lehetett felrakni 2 dolognal tobbet... tehat a 2 vincsim meg a ket dvd iromat nem tudta kezelni a gep. hiaba volt ket IDE csatlakozoja...
az alaplapjaban is le volt irtva.. ide dugd a dvd ket.. ide meg a merevlemezeket.. csak a baj hogy az egyik IDE csati disznek volt felrakva.. es az egesz tiger direct ertetlenul nezte , meg forgatta az alaplapot ( amcsi szamtek bolt) -
CS0CS0
csendes tag
de akkor miert mukodik az elso sata vincsim?? masik forumon azt olvastam hogy ebben az alaplapba alapbol van sata vezerlo
szal nem ertem ha a driverrel van a baj akkor az elso miert mukodik? mindjart kiprobalok egy masik sata kabelt.. hatha az a ludas ( dejo lenne istenem) -
tothbe
addikt
nos, több variáció is lehetséges.
Kezdjük a legrosszabbal:
Kidzsuvázás közben valami elsikerült rontani a SATA vezérlön, és ezért szórakozik.
Persze erre eléggé kicsi az esély, föleg, hogy minden sata csati elrontásához kb. a vezérlö csipet kellett elvégnod valahol.
Jobbik eset:
Régen nem az a driver volt fönn a sata vezérlöhöz, ami most(vszleg a windows sajátja, ha nem kért telepitéskor másikat), hanem az alaplapod c-jén található, tehát elsö körben telepitsd föl kézzel azt, és ha az sem segit, akkor neten keress újabbat hozzá. -
CS0CS0
csendes tag
nah.. nagy HELP kene.. van egy 120 as maxtor SATA-m meg egy 300 as seagate SATA vincsim...
tegnap szetszedtem a gepet es kifujtam a dzsuvat.. osszeraktam a gepet es uj win xp-t tettem fel.. elotte sp1 ethasznaltam most sp2 angol kerult fel ra ( pro)
a maxtort formatalni akartam de mar ott sem volt minden rendben.. ugyanis a 300 as vincsit negyed-fele akkoranak latta + csak siman partition 1nek es nem tudta hogy NTFS vagy barmi..
a lenyeg hogy felraktam a winfost a maxtorra elindult a rendszer.. ezekutan a seagatet 0 byteosnak latta es ha rakattintottam akkor azt irta hogy nincs megformazva... hat mondanom sem kell hogy a hanyinger ramjott az idegesseg kozben ugyanis az egesz eletem rajta van ( 50 giga fenykep!!!!! es a tobbirol nem beszelve)
ezekutan gondoltam radugom az usb2 es external tartoba.. radugtam a gepbe es tadaaaam!! azonnal faszan latta es minden megvan...
szal nem vagom hogy mivan...
a seagatet bedugtam sata 2 re.. 3 ra is.. sehogysem mukodik..
a biosban meglestem ott 300 asnak latta a gep!
de a winfos nemtud mit kezdeni nele..
tehat mindketto sata.. elotte mindegyik faszan ment sp1 el.. nem kell instalallas kozben floppyzni... szal nemvagom...
amugy ag8 abitom van
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
Nah jó. Szerintem én születésemtől fogva nem kaptam meg azt a tulajdonságot hogy Sata-s vinyóra windows-t rakjak. Egyszerűen nem megy.
Tennap 4 órán keresztül szarakodtam, mindent kipróbáltam.
Mindenki segítőkészségét köszönöm, veszek egy IDE-s vinyót. -
Eriol
csendes tag
Szevasztok!
Vettem egy 200G-ás SATA winyót.
Szeretnék rá rendszert telepíteni, de a Windows nem akar rámenni.
Mindig vmi driver-ért kiabál, de már mindenfélét kiprobáltam de semmi nem jó neki.
Az alaplapom: ABIT NF7-S2
Tudtok vmi jó megoldást? -
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #875 üzenetére
az integrálós oldalon megtalálod a leggyakoribb sata vezérlök drivereit. de ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a következöket teheted:
1. Megnézed az alaplapon a déli hidnál az sata vezérlö chipjén milyen felirat van.
2. Megnézed az alaplap manual-jában, hogy milyen raid vezérlö van rajta.
3. Megnézed az alaplap gyártójának honlapján a lapnál, hogy milyen sata/raid vezérlöt használ a lapod.
Ezekböl értelemszerüen elég az egyik sorrendben haladva, csak ha pl. nincs melletted a lap, akkor kell a második és igy tovább.. -
Ferdzsoo
addikt
Most találtam az alaplap CD-jén olyat hogy valami silicon driver. Ez lehet a sata?
Mert ezt is meg akarom próbálni csak mert biciklivel ingázok két gép között és ha netalántán az integrálás se jó, akarok még egy valamilyen lehetőséget mielőtt megint idetekernék. -
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #873 üzenetére
igazán nincs mit, én már csak ilyen telepitöcd-t használok. Amúgy ugyanazon az oldalon van sp2 beleintegrálása is az xp cd-be, én azt is megcsináltam egyben, mert igy van egy sp2-es full sata support-os xp telepitöm, ergo sokkal kevesebb a macera egy-egy gép telepitésnél vagy újrahúzásnál.
-
Ferdzsoo
addikt
Ezt már próáltam annó de az a RAID illesztőprogram floppyja és utána sem műxik, viszont amit a kollega írt alattad az ne egyszerű dolognak tűnik, és kb csak a felét értettem. lehet hogy ott van a megoldás?
Zso kifejtenéd egy pöttyet érthetőbben és bővebben?
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
válasz
Ferdzsoo #863 üzenetére
amikor elindul a telepítő, kiír vmi olyasmit még az elején (a CRT üzemmódban) h ''más gyártótól származó IDE/SCSI vezérlő telepítéséhez nyomja meg az F6-ot'' - ez a kulcs.
A SATA vezérlődhöz (akár alaplapi akár kártyás) kapott CD-n kell lennie egy olyan modulnak, ami egy lemezt csinál,, amin rajta van a déli híd/kártya drivere. Ezt a kislemezt berakakod a meghajtóba és az install fent említett pontján nyomogatod az F6-ot. Ő felmásolja magának a drivert és kész. Enélkül nincs SATA drivered, mivel az XPhez alapból olyan nincs, ezért hal meg. -
Ferdzsoo
addikt
Könyörgöm szülje meg nekem valaki hogy az istenbe lehet satás vinyóra windóóóóóóóózt rakni!
Mert a telepítő elindul, fájlokat fel is másol, és amiután újraindul ezt írja ki: ''hiba a rendszer indításakor''.
Könyörgöm valaki seítsen, mert régebben már kérdeztem ugyanitt, de senki nem mondott semmit!!!! -
sammet
csendes tag
Új fejlemények vannak megvan a hiba oka csak még megoldás nincs rá.
Az eszközkezelőben a satavezérlő kezelési modjat atallitottam valami PIO rol SATA-ra .
Na ez felig mukodott,mert a samsung igy mar rendben van de a western digital mindig visszaallitodik PIO ra ha tudja valaki miert pls mondja eeeel.(na ez volt kb2napj)
Azóta a wd vinyot beraktam haverom gepebe,és ott rendesen látta es masolt rá rendesen de neki az alaplapon sata 2 van nekem sata250 lehet emiatt hogy nekem mindig PIOra nyomja vissza?
mert nálla a beallitásoknál sata1.5van irva a winfosba nalam meg valami sata dma.
Please help me!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Nikk
senior tag
Nem igazán szeretném ha elvesznének a 300-asról az adatami, mert szinte minden azon volt... Feltételeztem, hogy annak semmi baja nem lesz... De most mégis... Az lehet, hogy egy format c: segítene a dolgon?... Apám gépét is újratelepítettük, de mikor felraktuk rá a RAID Drivereket, akkor mindig kifagyott...
-
Nikk
senior tag
Jó egészséget mindenkinek meg egyebeket... Kis segítség kellene... (Minő meglepetés )
Na szóval a probléma a következő:
Nálunk otthon két gép van. És a mai nap történt egy olyan kis ''apróság'', hogy apám gépe nem volt hajlandó elindulni (Minő meglepetés 2 ). Nos a történés a következő. A vinyót nem találta apám gépe, amit sajnos még most sem hajlandó megtenni. Ez egy bizony SATA vinyó, amire a Win van felhúzva. Ezen kívül van még egy IDE vinyó is, amin mindenféle ''szemét'' honol... Nos leleményes ember lévén a mivel a SATA vinyó nem indult, ezért gondoltuk meglessük, mi a baj vele, és felvittem szentül őrzött gépem egyik SATA aljzatába. (Az én gépemben egy 80-as és egy 300-as SATA vinyó van, melyből a kis tesó két darabra van particionálva). Nos mivel a Win-re szükség lett volna az adatok lementéséhez apám gépéről, ezért a nagypapit lekapcsoltam az anyahajóról... Történt ezek után, hogy a hibás SATA vinyót, nem találta a gépem. Mondom semmi baj, lehet, hogy nem dukál neki, hogy 2 van mellette egy másik SATA vinyó is, ezért lekaptam a 80-as vinyómat is. Ezek után se találta meg apám vinyóját a gépem, ergo vakvágányra értem, szóval vissza az egész... No de: 80-as vinyó vissza, a 300-assal is... Zsír minden a hején. Erre nem látja a másik kettőt sem. (Szokásos kábeligazgatás, de semmi...) Akkor levettem a nagypapit, és ekkor elindult a Windows... Mondom hála az égnek. Akkor most vissza a Nagy 300-assal is. Windows elindul. Mondom HUH... Erre nagy meglepi... a 300-as vinyómat nem találja a gépem... Na ekkor eldurrant az agyam: kivesz berak megcserél kicserél ide rak oda rak, driver csere ilyen csere olyan csere... Eredmény: 0... Mi a tök lehet vele? A RAID setup-ját is meglestem, ahol látja a 300-as vinyót... A 80-as Stripe-0 asszem, a másikra pedig free-t írt... De hogy ezek mit jelentenek, azt nem tom... Próbáltam már felismertetni vele Automatikusan a RAID BIOS-ban, de nulla eredmény... Mi lelte szerintetek a gépemet? Semmit nem csináltam vele, csak meglestem, hogy működik e apám vinyója nálam, aztán mindent visszaraktam... Lehet az, hogy megölte a vinyómat vagy valamit átállított?
HELP... -
sammet
csendes tag
Új fejlemények vannak megvan a hiba oka csak még megoldás nincs rá.
Az eszközkezelőben a satavezérlő kezelési modjat atallitottam valami PIO rol SATA-ra .
Na ez felig mukodott,mert a samsung igy mar rendben van de a western digital mindig visszaallitodik PIO ra ha tudja valaki miert pls mondja eeeel. -
sammet
csendes tag
megnéztem a hdtune-al es mindket satavinyom 17mb/s korul van a max masolasa ugyhogy telleg van valami gixer es ezen felul a hdtune-nal a western d vinyonal ezt irta
:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060608/x_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt van mit irt a hd tune -
sammet
csendes tag
Totalcommanderrel néztem.
-
sammet
csendes tag
Üdvözleetm!
Óriási problémám lenne.
A rendszeremben van maxtor 80bg,120gb,120gb,samsung sata2 160gb,western d sata2 250gb vinyok (alaplapi sata1-em van).
A gond az lenne hogy a sata vinyoimra max csak 16000-el masol a ket sata kozott pedig csak 9000-rel es nem ertem miert mikor 50000 felett kellene.
pls segitsetek .
elöre is koszonom. -
pg012345
senior tag
azt szeretném kérdezni hogy olyat lehet e csinálni vagy van e olyan átalakító hogy nem satás alaplapban satás winyó menjen?
-
Reitii
csendes tag
hali mindenkinek.
vas:
asus AV8-deluxe lap, samsung 160GB sata vinyo.
jelenseg:
gep bekapcsolasakor nem ismeri fel a bios a winyot.(kb 10s kammillazas es kozli,hogy nincs meghajto)
erre ranyomok egy resetet,pik pakk levagja,hogy miujsag es mar kezd is butulni a winfos
amugy hibatlanul muxik minden.
talalkozott mar valaki ilyesmivel? -
-
deadguy
aktív tag
Buta kérdés: most néztem meg a lapom tartozékait (ASUS P4P800 SE) és ott találtam ilyen lapos végű piros SATA kábelt.... (1 éve megvan a lap, jókor nézem meg mi?). A lapon meg van 2 kis slot, amibe belemennek ezek a kis kábelvégek... Szóval mit-hogyan-merre dugjak, hogy használni tudjam ezt?
-
gg1876
tag
Üdv mindenkinek!
XP telepítésekor az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
32769 kódszámú nem várt hiba történt az 5218. sorban, a d:\xpsprtm\base\boot\setup\setup.c modulban
A folytatáshoz nyomjon meg egy gombot.
A gépemben 1db SATA 120GB samsung és 1db PATA 80GB WD van.
Hogy tutdnék telepíteni XP-t. -
Bzzz
senior tag
válasz
7Heads Drago #823 üzenetére
Nem szektorhibas legalbbis 1-ik progi sem irt ki meg eddig semmilyen hibauzit...
-
dany27
őstag
hy
lene egy kérdésem az hogy mi a francnak van némely sata és sata2es hddn nem csak sata tápkábel ha nem molex is annak mi a célja??
talán az hogy akinek nincsen sata tápkábelje az a molex be dugja be vagy ez hülyeség?
előre is thx
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
Sziasztok! AZ lenne a problémám, hogy néha a windows-om ''lefagy''. A megnyitott programok ablakát tudom mozgatni, az egeret is viszont másra nem reagál. Sokszor újraindulás után nem is meri fel a winchesteremet. Csak kb. 1 perc pihenő után. Szerintetek okozhatja -e az a problámát hogy a winchester túlmelegszik??? Vagy van valakinek más ötlete??
Egyébként hűtöm egy 8 centis ventivevel, ami merőleges rá, tehát oldalról fújja.A HDD Sentinel,Everest olyan 31C-ot jeleznek, viszont a szemközti oldalán a winyónak, ahol ugyebár nincs venti(meg már a levegő keverése sem ér nagyon oda) alul ott az elektronika eléggé forró... -
djtoomi
addikt
mindent megcsináltam de nem ez az első merevlemzem és amit a többit vettem semmi gond nékül ment csak ez nem megy
-
djtoomi
addikt
hali vettem egy 80 gigás maxtor vincsezdmeg-et de nem akar müködni
eszközkezelő felismeri,driver cd-t feltelepítettem megjelenik merevlemezként is meg minden csaj annyi hogy nem tudok rá semmmit tenni másolásnál ezt írja:a merevlemzen nincs elég hely pedig tiszta üres formáztam vagy formatáltam de semmi mit csináljak?bevittem szervízbe ott náluk müködött hazahoztam egyben itt nem ment -
piramis
csendes tag
kösz. nem adtak, lelehet valahonnan tölteni?
-
blpp
csendes tag
Hyhy!
van egy problémám: a vinyóm samsung S-ATA 160GB 3 particiom van (71,40,40GB). Sp2es XP van fent és az első két partíció tökéletesen működik,de a másik 40-essel gond van. Bármilyen gond nélkül tudok rá másolni, de erről másolni nem lehet, mindig azt írja ki hogy : Adathiba (crc). A partíciókat és a farmázást partition magiccal csinálatam. Ntfsre van formázva. (Ez a második sata -s vinyó a gépben, -hátha fontos lehet- ). Minden ötletre vevő vagyok! A válaszokat előre is köcce! -
piramis
csendes tag
Sziasztok. Vásároltam egy asus p5rd1-v alaplapot és egy satás samsung merevlemezt []. Már raktam össze pár gépet de nem tudom a vinyót működésre birni. ez az első találkozásom a satával… már visszavittem volna a boltba viszont a gép betöltésénél kiirja, hogy primary master: samsung..., viszont a többi meghajtót itt nem ismeri fel. A biosban forditott a helyzet, minden meghajtót lát kivéve a satás vinyót. A win telepitő is azt irja ki, nincs mire telepiteni. Alaplap füzetét elolvastam nem találtam arra utalást, hogy engedélyezni kéne a biosban a satát vagy ilyesmi. Kábelellel nem lehet a gond, többel próbáltam. Előre is köszönöm a segitséget.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
CounterBoci #793 üzenetére
''A winyó hőmérséklet szenzora pontosan mit mér''
Valahol az NYÁKon van a szonda, de ennél pontosabban csak a gyár tudná megmondani.
''Mert sokkal melegebb ha megfogom a winyót, mint amit szoftveresen jelez (42fok átlagosan).''
A szobád hőmérsékletét mérd meg egy hőmérővel. A hideg gépeden a win indulása után azonnal nézd meg, mit mutat a vinyód hőmérsékletének. Ez 2-3 fokkal lehet több, mint a szobahőmérséklet. -
Bzzz
senior tag
Ja a tápom 400W-os MS Industrial(mondjuk nem 1 nagy márka de akkor is birnia kéne simán). Az elöbb a HD tach progival teszteltem, hibát ez sem észlelt viszont a random acces test és a sequential read test-nél amíg azok futottak végig kattogott 1000-rel. utánna lefuttattam a 60 gigás másik winyómmal a tesztet és azzal nem is kattogott max a két teszt alatt 3* és akkor is nagyon halkan. Szóval nem tudom mi lehet mert az adatok nem tünnek el róla és a win se b@sz@kodik...
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy kattog a winyó mikor file-okat másolok rá. A winyóm 160 gigás Maxtor, kb 4 napja vettem szereltem rá hűtőt olyan 35C fok fölé sose megy. Amúgy nincs vele semmi baj:Gép induláskor nem kattog, csak mikor filmet másolok át a winyóra.. Egymás után többször kattan, amíg a másolást be nem fejezi. Egyébként nincs vele más gond nem fagy le a rendszer, teszt progikat lefuttatam (pl.Hard disk Sentinel,HDDlife Pro,HD Tune) és egyik sem jelez problémát mindenhol a kondíció 95% fölött).Amúgy tényleg meg vagyok vele elégedve csak az a kattogás....tud valaki segíteni...mi lehet?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 500GB SSD
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkPad 40AF dokkoló kiárusítás! Csak 25.000 Ft / szett
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest