Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
!Overdose! #2197 üzenetére
hdsentinel
-
jerry311
nagyúr
válasz
!Overdose! #2197 üzenetére
Gyártó weblapjáról általában letölthetők 1 floppys (esetleg CD-s) tesztprogramok. Azzal bootolsz és tesztel.
-
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2195 üzenetére
Azé műszakilag otthon vagyok annyira, hogy a WD40 nem kontakt spray, de köszi a felvilágosítást...
Mellesleg tegnap (vagy tegnapelőtt?) amikor nézegettem a csatlakozókat, akkor leszedtem a NYÁK-ot a vinyóról, meg ugye vissza is raktam, azóta nincs gond. Kopp. Kopp. Kopp. Lehet a NYÁK és a belső elektronika közti csatlakozóval volt a gond? Ennek ellentmond, hogy amilyen szinten meg voltak húzva a csavarjai, biztosan nem mozgott, amikor lehúztam és visszadugtam az adatkábelt. Na mindegy. Egyelőre megy. -
!Overdose!
őstag
Milyen progival lehet HDD-t tesztelni?
Nem a sebességére vagyok kíváncsi, hanem, hogy jó-e? -
mr_ricsi
veterán
válasz
jerry311 #2194 üzenetére
''Szóval akkor mennyiben jelenthet javulást az alkalmazása?''
Feloldja az érintkező-felülettekről az áramot nem vezető oxidokat és szennyeződéseket. (Ha kontakt tisztító és kenő spray, akkor olajat is tartalmaz, ami csatlakoztatás után elzárja az oxigént és a nedvességet az étintkezőktől, és így lassítja az oxidációt.)
És a WD40 véletlenül sem minősül kontaktspraynek! -
mr_ricsi
veterán
válasz
earl s. #2190 üzenetére
Akkor másik gépbe rakd át a vinyót, ott teszteld le (SMART, gyári tesztprogi, de különösen a másik gép Scandiskje.)
Ha ott hibátlannak bizonyul -szerintem az lesz- akkor a géped többi részében keresd a hibát.
(De addig is pl. visszajumperelheted a vinyót SATA1-esnek, hátha hirtelen megjavul.) -
liksoft
nagyúr
Egy hosszú de annál tanulságosabb cikk. Van SATA vonatkozása is! [link]
-
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2188 üzenetére
Hmmm, lehet hogy a vinyó áramtalanítva van, ettől függetlenül s SATA adatkábelt le kell húzni és visszadugni. A folyamat során csak ez az egy kábel mozog, elég kényelmesen elfér az ember egy chieftec toronyban. Ma megnéztem a csatlakozót: minden lába ép, nem kobott, nincs oxidálódva, nyák oldali részén épek a forrasztások. Nemértem. Kontaktspray nincs, illetve félek, hogy esetleg olyan helyen is vezetné az áramot ahol nem kell.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
jerry311 #2177 üzenetére
''Az kell, hogy lehúzzam a kábelt és visszadugjam, és azt is a vinyóról, alaplapi csatlakozónál is próbálkoztam már, az nem segít.''
Más okot keress. A vinyó akkor is teljesen áramtalanítva van, amikor a táp nincs kikapcsolva. így a vinyó szempontjából az egész folyamat érdektelen.
Ha csak a vinyó felőli kábelvég lehúzása segít, akkor
- vagy kontaktos a csatlakozó (fújd be kontaktspyvel)
- a vinyó körüli matatásodnak valamilyen következménye, hogy időlegesen megjavul. -
earl s.
csendes tag
Vettem egy (sata) 160 Gb-os maxtor merevlemezt.
Elöször két nap után fagyott a rendszer,de windows telepítés közben alaplap lemezről
telepítettem a sata drivert! Így 3 hétig ment gond nélkül, de most megint fagy!!!!!!!
Ebben szeretnék segítséget kérni
várom a válaszokat! -
jerry311
nagyúr
Hazajöttem, bekapcsoltam, működik. 100-ból 1...
Ebben én nem látok semmi hibát...
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
01 Raw Read Error Rate 51 253 100 0 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 25 100 100 5952 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 100 100 284 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
08 Seek Time Performance 15 253 253 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 100 100 1130 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
0C Power Cycle Count 0 100 100 280 Rendben: Mindig rendben
BB <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
BE <gyártó-függő> 0 154 145 28 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 154 145 28 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 138414 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 3 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
C9 <gyártó-függő> 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
CA <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben -
gabcsi01
csendes tag
Véletlenül ez nem egy Maxtor vinyó, mert nálam is ugyan ez a jelenség áll fent?
-
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2176 üzenetére
Nem mozdul más, elég szellős ez a chieftec ház. A procihűtőhöz érhetek még hozzá, de az meg nem mozdul. Egyébként ezeket már végigptóbáltam, mindegy mit hova dugok, kötök, mozgatok. Az kell, hogy lehúzzam a kábelt és visszadugjam, és azt is a vinyóról, alaplapi csatlakozónál is próbálkoztam már, az nem segít.
-
jerry311
nagyúr
rlazol
Ma este megnézem, mert már én is kíváncsi vagyok rá...
mr_ricsi
Nem, az adatkábelt le kell húzni és visszadugni, enélkül nem indul, akkor sem ha fél órára áramtalanítom. (illetve ez így nem pontos, 10-ből talán egyszer elindul csak a kikapcsolással, de egy ideje már nem kísérletezek vele, csak kikapcsolom kihúzom bedugom bekapcsolom, működik) -
mr_ricsi
veterán
válasz
jerry311 #2171 üzenetére
''A jelenlegi megoldás, hogy kikapcsolom a tápot (gyak. áramtalanítok) lehúzom a SATA adatkábelt és visszadugom. ''
Ezen változtass annyit, hogy a táp kikapcsolása után nem nyúlsz semmihez, csak kivárod azt a 10-15mp-et, amennyi ideig a sata kábel huzigálás tartana.
Így hajlandó a géped elindulni? -
jerry311
nagyúr
Van egy SATA vinyóm. (sok közül egy...)
Probléma: hosszab ideig (8-10 óra vagy több) kikapcsolva álló gép esetén a windows nem indul el, mert az alaplap nem detektálja jól ezt a szerencsétlen SATA eszközt.
Ha lehúzom a vinyót, akkor elindul, nincs probléma.
Ha nem detektálja rendesen, az azt jelenti, hogy 10-15 másodpercet várakozik amikor a vinyókat detektálja, majd ez az egy hiányzik a megtalált eszközök közül, a többi oké.
A jelenlegi megoldás, hogy kikapcsolom a tápot (gyak. áramtalanítok) lehúzom a SATA adatkábelt és visszadugom. Tápot gépet bekapcsolom és elindul, mint ahogy mindig kellene.
Már 4 db különböző gyártmányú SATA kábelt próbáltam...
Várom a konstruktív ötleteket, hogy ne kelljen ezt a kikapcsolom-kinyitom-lehúzom-visszadugom-bekapcsolom mókát játszani. -
rlazol
veterán
válasz
CooLM@$TeR #2168 üzenetére
ezeket megtaláltam de konkrét infó - pl amit mr_ricsi írt - nincs benne... namindegy szerencsét próbálok, nem hiszem h túl nehéz lenne...
-
CooLM@$TeR
tag
A csomagolás megfelelő elkészítéséhez itt vannak linkek:
[link]
[link]
[link]
Engem viszont az érdekelne, hogy honnan lehet rendelni csomagolást, amennyiben itthon nem tudom összehozni ? Elvileg Európában itt a Transpac-ot reklámozzák, de MO.-n elvileg nem hozzáférhető. Esetleg megfelelő csomagolás szerzésében tud valaki érdemi információt adni ? Előre is köszi.
Amúgy a Transpac locations-ben olvastam:
''Future locations will include further expansion into eastern europe namely Hungary.''
LOL -
mr_ricsi
veterán
''agy elég, ha PH! módon becsomagoljuk - antiszatik zacsi, doboz, szivacs, doboz jelleggel?''
A Maxtornál le volt írva. Nem kell a csomagolást megrendelni, házilag is megcsinálhatod. Az antistat zacsi kötelező, kívülről kartondoboz, közte pedig hungarocell lapok. Minden oldalról minimum 5cm hungarocellnek kell körbevennie a vinyót. A hab-bogyók használata pedig tilos. -
rlazol
veterán
válasz
iceman1024 #2163 üzenetére
Szerintem nincsenek meg, de legalávbbis egyáltalán nem biztos.
próbáld meg egy PATA-s winyó jelenlétében. -
rlazol
veterán
válasz
iceman1024 #2161 üzenetére
arról győződj meg, h a kislemez jó, és a megfelelő helyen rajta van az összes megfelelő file...
Telepítéskor talán dugj rá egy PATA-s winyót, h az ideiglenes fileait tudja rendezni...
nagyon más 5letem nincs. Ez nem sata probléma, hanem XP telepítési gond, ha a fentiek után se megy, szerintem menj át a windows XP topicba, talán ott tudnak segíteni... -
rlazol
veterán
válasz
iceman1024 #2158 üzenetére
ezek chipset driverek, értelemszerűen mindegyike RAID-es, hiszen a telepítendő eszköz egy RAID vezérlő, még ha te nem is fogod a RAID részét használni.
HA jó a kislemez és jó a telepítőCD is, akkor verziódifit tartok elképzelhetőnek.
Itt van 32 bites, 64 bites XP, Vista meg a jó ég tudja még mi.
nem tudom, milyen oprendszert akarsz feltenni, alapból a másodikat mondanám, h jónak kéne lennie.
azt használod?
BIOS friss?
MOD:
PDB Deluxe=>RAID - ezen belül nálam nem 4 van, hanem 9. Mindegyik
JMicron JMB36X RAID Controller Driver
neked vsz a sima WinXP - felülről a második - kell.
[Szerkesztve] -
iceman1024
csendes tag
Látja a bios.
A hibát akkor írja ki, miután már az f6 raid drivert beolvastattam vele a floppyról és folytatódik a hardver elemzés (Onnan szettem le, amit te is találtál).
A szokásos formázás és partíciónálás ablakig el sem jut.
Egyébként a 4 sata driver közül melyik kell?
A Raides?
Köszi előre is! -
rlazol
veterán
válasz
iceman1024 #2155 üzenetére
hol írja ezt ki? Úgy értem, az install melyik szakaszában?
A winyót látja a BIOS?
A winyót látja az Install?
Ugyanarról a lemezről más gépről végigmegy a telepítés?
amúgy a SATA driver (nincs vmi CD-d az alaplahoz? azon is tuti h rajtavan) [link] - A RAID-nél lévő driver kell neked. Mellesleg kb 5 kattintás volt az Asus honlapjáról... Kicsit fura, h nem találtad.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #2153 üzenetére
akkor valamit félreértettem.
Éna BIOSban lévő Low Levelre gondoltam, a ''gyári''-t nem ismertem.
köszönöm a helyesbítést!
CooLM@$TeR - ez tisztának tűnik, ha nem túl drága az odaküldés... Én is előkapartam egy pár hete meghalt maxtort, lehet h követem a példád.
Csomagolást tényleg meg kell rendelni, agy elég, ha PH! módon becsomagoljuk - antiszatik zacsi, doboz, szivacs, doboz jelleggel? -
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbi probléma megoldásához:
Vettem egy új gépet sata II-es winyóval és nem megy fel rá az xp sp2.
Konfig:
Asus P5B Deluxe
E6300 C2D
Samsung HD401LJ
Nem találok hozzá sehol sem sata drivert...
(ha vkinek van, küldjön kérem egyet!)
A Biosban beállítottam a Compatible módot hozzá.
Nincs más pata winyó se rádugva, csak egy dvd író a telepítéshez.
Ezt a hibát írja ki és leáll az install
STOP: C0000221 unknown hard error
Előre is köszi a segítséget!!!
[Szerkesztve] -
CooLM@$TeR
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az alábbi linken lehet olvasni a visszaküldés menetéről:
[link]
Ma már át is olvasom a megfelelő dolgokat, aztán uccu neki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Az én adatmentős ismerőseim (liksoft és Co.) feleslegesnek tartják a modernebb (500 Mb+) winyókon.''
Ez így erős csúsztatás!
A 286/386-os alaplapok biosában lévő LowLevelFormatot a 500MB+ vinyók eleve végre sem hajtják.
A vinyók gyári dignosztikai progijaiban lévő ''LowLevelFormat'' opció pedig valójában nem is az, hanem csak egy ''zero fill'', vagyis lemezfelületet a 0-dik LBA címtől az utolsóig végigírja ''0''-kkal, vagyis letöröl róla mindent. Ezzel esetenként vissza lehet terelni a vinyót a helyes működés irányába, és tegnap vagy tegnapelőtt olvastam, hogy Liksoft javasolta valakinek. -
mr_ricsi
veterán
válasz
CooLM@$TeR #2148 üzenetére
''A lemez felületén található 473 hibás szektor''
<-emiatt felesleges a zero fill/low level format.
A Seagate honlapján nézz utána, hogyan lehet visszaküldeni, aztán mehet. -
rlazol
veterán
válasz
szerintem ezt a lemezt elfelejtheted. Fontos adat ne legyen rajta és cseréld le amint tudod.
Az én adatmentős ismerőseim (liksoft és Co.) feleslegesnek tartják a modernebb (500 Mb+) winyókon.
Erről a visszaküldős dologról én is hallottam, szerintem érdemes megnézni a Seagate honlapját, hogy ez pontosan hogy is működik.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
válasz
hát én azért megpróbálnék egy low formatot a seagate dos-s progijával, mielőtt visszaküldeném a gyárba.
-
CooLM@$TeR
tag
Igyekszem részletesen jellemezni a problémát:
Először is gyakran és jól hallhatóan kerregő és kattogó hangot ad ki, eközben az éppen futó programok vagy egyéb művelet fagy ill. teljesen ki is fagy. Rendszerint tömörítéskor, másoláskor, telepítéskor jelentkezik ez a probléma. Pl. egy 40 MBt foglaló rar kitömörítése megoldhatatlan feladat szegénykémnek, s semmilyen másolást nem lehet dvdről ill. hálózatról elvégezni, mert jön a szokásos kerregés és befagy az egész. Néha nem is kell hozzá semmilyen különösebb művelet, egy sima MSN csoport vagy sajátgép megnyitása is a fentebb leírt problémát okozza.
Memóriákat teszteltem, s semmi bajuk nincsen; még a tápra gyanakodtam ( 300W ), de az elmúlt egy évben nem jelentkezett ez a fajta hiba, s a dvd írások is tökéletesen sikerültek kivétel nélkül.
A fórumot olvasgatva a HDSentinel-el tettem egy próbát, a következő eredménnyel:
Hőmérséklet: 35 C
Teljesítmény: 100%
Kondíció: 28%
A lemez felületén található 473 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 5 hibás szektort.
A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Mindezekből azt a konzekvenciát vontam le, hogy bizonyíthatóan a vinyó a ludas; mivel sajnos a garancia pont most járt le, ezért a gyártó által vállalt 2 éves garanciában bízok már csak.
Esetleges vélemény?
Előre is köszönöm! -
LeC
addikt
válasz
CooLM@$TeR #2146 üzenetére
Mi a baja a vinyónak?
Egyébként ha bemész oda ahol vetted, és megkérdezel ott vkit hogy mondja el neked a gyártóhoz való visszaküldés menetét, akkor biztos elmondja -
CooLM@$TeR
tag
Sziasztok!
Nagyon fontos kérésem lenne hozzátok:
Seagate Barracuda 7200.8 250GB SATA NCQ (ST3250823AS) vinyóm van, s sajnálatos módon meghibásodott. A nagyker 1 éves garanciát vállalt rá, míg a gyártó 2 éveset. Természetesen pont az egy éves garancia lejárásakor hibásodott megEgyik ismerősöm mondta, hogy itt olvasott arról, hogy valaki/valakik kiküldték a gyártóhoz a vinyójukat, mert szintén ugyanilyen cipőben jártak. Meg szeretném kérdezni, hogy valaki be tudja-e linkelni a szóban forgó fórumot, avagy egyéb információkkal tudna segíteni nekem, hogy miként lehetséges a gyártóhoz való kiküldés.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget !
Nagy Barnabás -
csuha
tag
Sziasztok!
Az normális, hogy akarok kiírni image-file, s közben esetleg shrinkel dvd-t tömöríteni, vagy nagyobb word,exel doksit megnyitni és a dvd decrypter buffere elkezt fogyni? amikor meg nulla, akkor lassulni kezd az írási sebesség...
1 vinyóm van, sata2-es wd 500 Gb
samsung sata dvd író
p5b delux alap -
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok rávenni XP-ben egy SATA 2-es vinyót SATA 1-es működsére? Le van jumperelve, de az nem elég neki, olvastam, hogy egy programmal rá lehet kényszeríteni SATA 1-es működésre. Amúgy ez itt a teljes cikk, nekem pont ilyen gondom van: [link] Remélem tud valaki segíteni. Előre is kösz! -
joy77
csendes tag
Samsung 160-as SATA-s vinyóra cseréltem a korábbit és próbáltam a windows telepítése után egy Ghost mentést csinálni a rendszerpartícióról, de hibaüzenettel többször is elszállt a gép a DOS módban, amikor kezdte volna lemezre írni az adatokat. SATA-ról nem lehet ghostolni?
-
light01
tag
Sziasztok.Miért van az,hogy az új 160 Gbos Samsung SATA 2 vinyómra fölraktam az xp-t és alul kiírja a tálcára a ''hardver biztonságos eltávolítása'' ikont.de amúgy működik.Ez mi?
-
-
atisuka
csendes tag
Sziasztok van egy SAMSUNG 160Gb SAta 1 es vinyóm Most vettem mellé egy még 1 db SAMSUNG 160Gb SATAII es vinyót és a másolás kurva lassú csak 50000kb/sec aminek 3Gb/sec-nek kéne lenni! Alaplapom ASUS A8n-e kezeli a SATA2-őt is!!!! Mi lehet a probléma????
-
mr_ricsi
veterán
A 136GB problémákra itt a ''szak topic'':
[link]
(Első hozzászólás.) -
ljubityel
csendes tag
A vinyó egy Seagate Barracuda 120 GB SATA
Ha találnék egy hasonló típusú és közeli szériaszámút lecserélhető-e az elektronika és ettől feléledhet-e a vinyó? -
LeC
addikt
válasz
branermester #2122 üzenetére
talán ez segit: [link]
-
ljubityel
csendes tag
Vélhetően anyagfáradás miatt letörött a vinyó tápcsatlakozó vezetősine. Az elmozduló érintkezők zárlatot okozhattak. A bios nem látja a vinyót és a vinyó se pörög fel.
Szerintetek menthető-e a vinyó, vagy irány a kuka? -
branermester
csendes tag
nekem az lenne a keresem hogy abba segitsetek hogy a samsung hardom 400hb nem ismer fel csak 136 ot mar mindent csinaltam mas gepbe volt particio magic de hiaba formatlom nem is lat cska 136 tehat mindeg azt a 136ot formataljam nem latom a tobiit az vajon hol lehet a tobbi?
-
tothbe
addikt
válasz
branermester #2120 üzenetére
Használd a
keresöjét, és ird bele, hogy: EnableBigLBA. Valahogy igy [link]
Utána meg lemezkezelöben particionáld meg a többi részt is.
[Szerkesztve] -
branermester
csendes tag
Brobaltam SP2-vel es megsem ismerte fel csak a 136Gb-ot. Kuldjetek valamilyen progit amivel fel tudom ismertetni a HDD tobbi reszet is. LAZYDOG------neked kuldom
HELP PLS -
woodbear
addikt
Hi all!
Az lehet-e winchester probléma, hogy a rendszer már 3.formázás után sem engedi felrakni a: Skype, MSNmessenger, adobe flashplayer, java-t?? minden mást enged telepiteni. akár hányszor leszedtem ezeket a progikat mindig más hibaüzenetet dob ki. Nemtudom, h jó helyre irok.e de légyszi segítsetek. PLZ. köszönöm. (SATA2-es 160-as samsung a winyó) -
LeC
addikt
Na végre válaszolt a Seagate Support, és küldték az új firmware-t a vinyóhóz, szval a Maxtor SATA2 - nForce3, nForce4 compatibilitási probléma megoldható!
Szval aki hasonló problémával küszködne és ilyen vinyója van:
Maxtor DiamondMax11 500GB SATA2
Model: 6H500F0
Code: HA421BU0
TLA: 6H500F008A20A A2A
Azoknak itt az új FirmWare, és magyarra leforditottam a frissités menetét is: [link] -
hatol
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám: egy másfél éves SATA-s Samsung winyó (SP4004C) úgy tűnik cserben hagyott. Este gép lekapcsol, reggel bekapcsol, gyanúsan sokáig tart a boot. Megnéztem, hát a bios leakad, amikor detektálja az eszközöket. Látja, hogy rá van dugva valami, de nem ismeri fel.
Kipróbáltam, másik sata port, másik gép, másik kábelek, ugyanaz.
Szerencsére ez nem a rendszerHDD, de elég sok adat volt rajta.
Van valami ötletetek, hogy az adatokat vissza lehet -e nyerni róla házi módszerekkel, mielőtt megy vissza garba. (Mert ott ugyebár csak cserélik, nem javítják.)
Előre is ezer köszönet!!! -
lazydog
addikt
válasz
branermester #2114 üzenetére
Az F6-ot SP2 telepítéshez nem kell nyomogatni.
-
branermester
csendes tag
aztan igy fog mukodnni mert mar vegigolvastan a forumot aztan tobben irtak hogy kell hozza progi de en kerestem a netten es nem talatam meg hozza illot?meg meg vlm F6-is irtak hogy kell nyomogatni de azt mikor????????koszonom
-
lazydog
addikt
válasz
branermester #2112 üzenetére
Telepítened kell az SP2-t.
Még jobb, ha olyan XP telepítőt használsz, amelyik már tartalmazza ezt a kiegészítést. -
branermester
csendes tag
sziasztok
nekem van egy 400gb samsung (HD401LJ) vinyom aztan nem ismer fel csak 136 mar mindent mecsinaltam de semmi mar muszalj hogy ide irjak hogy mondjatok vlm mert mar nem tom hogy mit csinaljak!!!!!!!!!!!
irjatok PLS mert mar nagyon merges vagyok!!!!!!!! -
debrigo
csendes tag
Az is baj ám, hogy kínlódva indul be a gép kb 10 perc alatt, Az újonnan telepített gépet is összegányoltam, Hiába látom a 3 particiót, a mapák nem láthatóak.
Az érdekes az egészben, amikor a rossz vinyó van csak benn, bootnál bejön a vindóz első kép, és utána jön a kékhalál...tehát nem úgy, hogy egyből semmi...
lazydog (#2105)-nak
[Szerkesztve] -
Agyas
aktív tag
Hello
WD vinyókhoz létezik valamilyen acustikai progi? A hitachimhoz volt és nem lett olyan ''ropogós'' amikor töltött. Szal lehetett rajta halkítani.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
válasz
mayday25 #2099 üzenetére
Talán azért nem jelenik meg a windowsban mert először formázni, majd particionálni kéne, de nézd meg az eszközkezelőben, ha ott a vinyó akkor semmi gond, a win látja.
Felraksz egy partition magic-et, vagy xp telepítő cd-t előveszel és megparticionálod a vinyót. Vagy Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számitogép-kezelés/lemezkezelés és itt jobb klick a vinyón és új kötet. -
debrigo
csendes tag
válasz
lazydog #2105 üzenetére
Köszi, a segítséget!
Megtörtént, most a másik gépemről vagyok. Úgy hagytam nindent, kb 10 perc alatt bevette a Windows-t (az új telepítést) és minden rendben van a képernyőn.
Előjött egy ablak: VIA RAID Tool - ezen rajta a rossz vinyó piros !-jel, Device satus=Failed és DiskFailed, Disc Location: <controller 0, channel1, Master>
A TotalCommander látja mindhárom particióját, de ha rákatt, akkor le is fagy. Tehát így bekapcsolva van... -
debrigo
csendes tag
válasz
Jodanovich #2103 üzenetére
Ha a SATA vinyót csatlakoztatom mindenáron onnan akar boot-olni. Arról pedig nem tud.
Jumper vagy más állítás kellene? HD-0 van elsőnek állítva. -
debrigo
csendes tag
...minden megoldás érdekel...
[Szerkesztve] -
debrigo
csendes tag
Segítségeteket kérem!
Samsung SATA-s 160 gigás a vinyóm hagyott cserben.
A következőt tapasztalom, forog, néha mozdul benne valami bootolásnál. Gondolom az olvasőfejek.
A gép látja, felismeri, hogy Samsung HD 160.
Bootnál bejön (de honnan?) hogy Windows XP Prof
utána egy szöveges oldal, hogy probléma van, hogyan indítod a gépet, csökkentett vagy normál üzemmódban.
Bármelyiket választom a utána a kék halál jelentkezik a szöveggel:
A renszer problémát talált és a Windows a károsodás érdekében leáll.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
...egy csomó blabla szöveg és utána,
Technikai info: 0xC000000ED (0x89877808, 0xC0000185.....)
-----------------------------------------
Ha berakok egy XP telepítőt, eljutok a Win telepítéséig, ha nyomok egy enter-t, közli:
A telepítő nem talál a PC-ben meghajtót, a telepítés nem folytatható.
Tehát a FORMAT-ig el sem jutok
---------------------------------------
A Norton Ghost-al szoktam helyreállítani, azzal eljutottam odáig, hogy jelöljem meg a helyreállító fájlt.
A saját megnyitás intézőjében látja a vinyót, még azt is, hogy három partició van! De a mappákat nem látja. Nincs mit kijelölni.
----------------------------------------
Hát ennyit tájékoztatásul, kérnék tanácsot, tippet... másfél éves, garos, de előtte minimum a másfél év fényképeit le kéne szedni mert a család megöl...
A gép működik, másik vinyóra telepítettem, most is azzal vagyok itt..
köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Amazon Kindle
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Láncfűrész topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest