Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stultus78
tag
Van itt valaki?

[Szerkesztve] -
stultus78
tag
Hali mindenkinek
Vettem két Satás vinyót az eggyikre ráraktam az xp-t.(2 particióbol az eggyikre.)
Ez eddig oké
A másikon vannak dolgok de egyben van.
Namost átneveztem a 2. vinyót hogy sorban legyenek a betűk (felügyeleti eszközök,kezelés stb.stb).
Később beszereztem a Vistát,és ráakartam rakni a 2. vinyóra.
Ehhez kellene csinálni egy másik particiót.
Próbálkoztam 2 féle particionálóval, de nem ismeri fel.
Lehet ehhez köze annak hogy átneveztem annak idején?

-
gekko84
csendes tag
értem...összesen olyan 1, másfél perc telik el, mig neki tudok állni dolgozni. Ez az egész dolog függ attól, hogy maga a konfig milyen gyors? Úgymond a vinyó nem tudja követni?
Régebbi gépeimen egyszer sem találkoztam hasonlóval... vagy vegyek scsi vinyót ha arra vágyom, hogy ahogy bejön a windows működjön is egyből? -
gekko84
csendes tag
Biztosan én is elég türelmetlen vagyok
de most komolyan, szerinted ez normális? Mert azért ha emlékeim nem csalnak, talán mégsem ez a normális indulása egy rendszernek... a netre (adsl) sem csatlakozik addig, amig úgymond fel nem pörög a vinyó... mi lehet ez? Ennyire nem lehetek türelmetlen 
-
gekko84
csendes tag
Sziasztok, nekem egy olyan problámám lenne hogy mikor bekapcsolom a gépem, kell várnom egy fél egy percet mire a sajátgépet megnyitva látom magam elöttem a meghajtókat, addig csak a kis elemlámpa látható... Ez most egy vadonatúj konfig, SATA-II-es vinyóval (80 GB Hitachi, 8mb cache, 7200rpm), de ezt a régi konfigom is csinálta, ami teljesen más volt minden részletében. Csupán a tápot és a házat hagytam meg, lehet hogy a táp hibája lenne? Másra már nem tudok gondolni, mert szerintem ez minden, csak nem normális... Vagy valami beállitási gond lenne? Szerintem nem... Bárkinek bármilyen ötlete van, szivesen fogadom és elöre is köszönöm a segitséget!

-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Megakadtam megint...
Most jutottam az XP telepítéséhez (SATA Hitachi 250 GB ).
Fura dolgok vannak:
BIOS beállítás: SATA üzemmód: IDE/SATA, HA SATA-n van, XP SP2 Boot CD elindul, de azt írja, hogy nincs HDD a rendszerben. IDE mód: Minden oké, telepítő lefut.
Alaplap: Asrock 939Dual-SATA2 [link] [link], a gyártó azt írja, hogy nem kell floppy-t készíteni (XP Boot F6...), csak akkor ha RAID-ben szeretnék használni SATA HDD-t.
BIOS beállítás: RAID/non RAID: non RAID-en van (hiszen csak 1 HDD van a gépben, és nem is kívánok RAID-et használni.
Akkor most az a a kérdés, hogy miért nem ismeri fel a HDD-t, ha SATA BIOS beállítás van?
Lassabb lesz IDE módban?
Mégis szenvedjek a floppyval annak ellenére, hogy NEM RAID-et használok?
vagy utólag át lehet állítani SATA üzemmódra valamilyen driverrel?
g.
[Szerkesztve] -
gsc73
aktív tag
Még egy kérdés:
Ugye ezeket a HDD-ket (SATA) is elektronikával lefelé illik beépíteni...szabályosan?
g. -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Egy láma kérdés:
Tegnap vettem meg első SATA HDD-met (Hitachi T7k500 250GB...
)
Az első gondom a táp csatival van:
- van rajta IDE csati is, (MOLEX)
- van rajta SATA is,
- van az alaplaphoz adott átalakító is, (MOLEX>>SATA ami nem megy rá a HDD SATA tápcsatijára....
- van a tápon is SATA csati (FSP 400W, ezt még nem próbáltam.)
A kérdésem : akkor most melyiket, hova, és miért?
g. -
cskamacska
addikt
Résztvevők: Asus A8N-SLI SE(nF4-SLI) - Seagate 7200.10 320 gigás változat
Hasszabban a vinyó topikjában: [link]
Röviden: A vinyóra nem sikerült magyar WinXP SP2-t telepíteni, minden esetben fájlmásolás utáni újraindításkor ''Hiba a rendszer betöltésekor'' szöveggel megállt.
Utána megoldás keresése közben az elérési mód AUTO-ról LARGE-re lett állítva a BIOS-ban, de úgy nem is bootolt a vinyó(no meg más sem), lefagyott POST után. Igen ám de azután hiába állítottam vissza AUTO-ra, mindenképp LARGE-ként indul és így fagy.
Ötletek?
-
Tapmancs
csendes tag
válasz
KOHARIATTI
üzenetére
Hali!
Az alaplapom nem sata rendszerű (IDE), a satás winchesterhez sata ide kártyával van összeköttetve.Az xp telepítésnél nem látja a winchesteremet.Hogy tudnám ezt megoldani?
Elküldenéd nekem emailbe a .inf fájlt,és adnál tanácsot?köszi

-
dany27
őstag
hali
egy érdekes jelenségre lettem figyelmes van egy maxtor 160gigás sata2es hddm és amikor indul az xp mielőtt bejönne a boot képernyő egy kattanás hallatszik és utánna rögtön jön a boot kép de felraktam vistat és ott nincs ez a kattanás! le is formázutam azt a partíciót és felraktam rá újra az xpt akkor is! mi lehet a gond?? -
joker55
tag
válasz
_Blank_
üzenetére
Na megoldottam a problémát...kicsit egyéni módon,de most már nem szaggat!

Az eszközkezelőben az SCSI és RAID vezérlőknék kiválasztottam az alaplapom chipkészletének raid vezérlőjét,és nyomtam egy illesztőprogramfrissitést.
Amikor kérte a viamraid.sys fájlt,akkor azt adtam be neki,amit letöltöttem az alaplapom honlapjáról(raid vezérlöként).
Furcsa,de működik...
-
bruce24
tag
Mi az a RAID meghajtó?

-
LeC
addikt
válasz
Christo3
üzenetére
Jó kérdés, vajon mitől romlik el egy hdd?
Hát először is alap dolgok hogy ne rázzuk össze, bekapcsolt állapotban ne nagyon mozgassuk, bekapcsolt állapotban kábeleket ne huzigáljuk, ez nem usb. Aztán rendszeres virusellenőrzés sosem árt, néha töredezettségmentesítés. De hogy normális használat mellett mitől mehet tönkre egy vinyó? Hát passz
-
Christo3
csendes tag
Tényleg egyébként mi az ami nem tesz jót a vinyónak? Mitől romlik el egy ilyen vinyó? Mire kell legfőbbképpen vigyázni?
-
Christo3
csendes tag
Igen tudjuk, már a windows is látja, csak neki az kell C meghajtóként, a telepítő viszont nem látja, megtaláltuk a lemezt is amit adtak a gépéhez, sata driver ugyebár, de nem jó az alaplapján lévő nf7 chipsethez, az az igazság hogy nekem még sosem volt dolgom amdvel, mindig csak intellel toltam, és csak via és intel chipsethez van a lemezen dolog
-
Christo3
csendes tag
Sziasztok!
vettem két 500 gigás wd raid2-es vinyót
olvasgatom itt a topikot és sok olyan hozzászólást látok hogy elromlott pár embernek
az egyik egy laptophoz megy, nem tudom milyen tápja van a laptopnak, nem foglalkoztam még laptopokkal, a sok hely és a biztonság miatt vettem a vinyót
a másik egy amd 2800+ procis 400W codegen tápos géphez
haveromnak még az a baja hogy nem tud rá windowst telepíteni mert a telepítő nem ismeri fel a vinyót
miket ajánlotok?
köszi előre is -
_Blank_
senior tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
aham, a WD mágus, hazai importőr

-
joker55
tag
Sziasztok!
Van egy problémám,remélem tud valaki tanácsot adni...
Kb.két napja kikötöttem az egyik winchesterem,ami SATA2-es,és bekötve hagytam a régi SATA1est.Azért tettem,mert ha mindkét vinyó bent volt,akkor valami probléma/ütközés volt,és ha valamelyikre írtam vagy áthelyeztem,akkor gyakran bejött a kékhalál.A lényeg az hogy regisztráltam egy letöltős oldalon,és azért kötöttem ki a sata2-t,hogy folyamatosan tudjak tölteni fagyás nélkül...mind1.
Ma,miután újra be akartam kötni a másik HDD-t,akkor nem sikerült felismernie a rendszernek(BIOS sem),próbáltam a kábelek összes variációját,és végül rájöttem hogy a 2 nap alatt vhogy elromlott az egyik kábel(nem értem hogy). Most vettem egy újat,azzal minden ok,működnek a vinyók. VISZONT mióta bekötöttem,olyat tapasztalok hogy kb 5-10 mp-enként beszaggat a windows-->az egér szakadozik ill. a zene is ha hallgatom. Ugyanezt csinálja(sőt jobban),ha pl egy kisebb programot is akár elindítok(pl böngészőt)..
Na most ez miért lehet,mert fogalmam sincs...és elég idegesítő
Köszi a segítségeteket!!! -
_Blank_
senior tag
Hali!
Történt egy kis probléma.
van egy WD 320GB-os KS vinyóm, pár napja elkezdett fagyogatni a rendszer, többször újra is indult win töltés közben, olyannyira hogy ma miután lement a csík nem töltött be és megint restart..
2 partícióm van, egy 20gb-os és egy 280-as.
xp-t újratoltam, de most nem enged belépni a D:-re amin minden adatom képek zenék stb van.. Particion Magic egyszer látja a d-t egyszer nem, hd sentinel ugyanez.
formázni értelemszerűen nem akarom, mert visszahozhatók az adatok, csak kérdés hogyan...szal ez lenne a kérdés, meg hogy mit lehet kezdeni a vinyóval, ez elég hogy gariba visszavigyem? -
hehehehe
tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
most szedtem szet emiatt a laptopom hogy teljesen kipucoljam, ki is szedtem belole jo sok port meg ilyeneket, amugy meg asztalon van hatul megemelve picit hogy konnyebben szellozzon...a procival nincs baj az max 70 fokig megy...
rendszert is ujrahuztam, most epp vistat tettem fel, sikerult elocsalogatnom belole a kek halalt is parszor, szerinte vagy a proci vagy a mem vagy az alaplap a hibas.elegge felek az alaplaphibatol is, mer azt ugye nemtudom cserelni ami eleg gaz... -
Imco
őstag
válasz
hehehehe
üzenetére
Szerintem a 60 fok önmagában még nem gáz.
Lehet hogy a procit is befüti vagy valamit még.
Nálam 50-60 fok között vannak folyamatosan a satás vinyók.
A helyedben újra tenném a wint hogy kizárjam a szoftver hibát / virust/. Utána new winnel megtesztelném net nélkül, a lehető legkevesebb külső hardverrel.
Ha ezután is produkálja a hibát akkor baj van!
-
Imco
őstag
Millenium? Az meg mi?
Bocsi nem birtam kihagyni!
Gondolom XP-d van, csak a dos miatt milleniumozol.
Az a rossz érzésem van, hogy a millenium nem támogatja a sata cuccokat.
Ecccerűen azért -szerintem- mert mikor még millenium volt nem volt sata.
Mióta sata van már rég nincs millenium támogatás.
Van mellette másik vinyó?
XP-t akarsz rá tenni?
XP cd-d van? -
hehehehe
tag
Hali,
van egy 80 gigas vinyo a laptopomban es hat kicsit 60 fokig megy a homerseklete ha dolgzik...a gepem kb orankent produkal egy total KO fagyast...semmire nem reagal csak a kikapcsologombra. lehet hogy a vinyo miatt van? olyan forro lesz hogy nem lehet hozzaerni sem
-
goj
csendes tag
hello
először van satas winyóm, most telepíteném, de nem tudom formázni. millenium cdről formáznám. ilyenkor is c meghajtónak kellene lennie? -
Imco
őstag
-
bLL^
senior tag
Hali!
Van egy elég nagy problémám ami nagy valószinűséggel szoftveres jellegű. Vasárnap raktam újra 2x-ra az xp-t, term. format c után mióta gépet fejlesztetttem (adatlap) és megint az a problémám, hogy eszméletlenül belassult a vinyó, windows betöltés 1,5 perc (30mp) helyett, játék betöltés 15mp (2-3mp) helyett, Fifa07 akadozik és most néztem a hdtach-al, hogy itt a vinyónak van vmi driverproblémája: burn speed 4.2mb/s cpu használat 50% random access 14.8ms alaplapi drivert még telepítés után feltettem, majd frissítettem gigabyte honlapjáról, de a helyzet változatlan.
Mi lehet a probléma?
szerk.: ez a 80gb-s sata2es seagate vinyóm csinálja, hdtach-csal az adatos 120gb-s sata(1)-nek semmi baja:burn:102mb/s cpu terhelés 1% a. read: 47mb/s
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
A konfigod jó. Szerintem probáld ki a többi javaslatomat is. Ugy mint másik gépbe tesztelni. Ill. ha van akkor a jumpert feltenni mert pl. a samsungnál van valami ilyesmi is.
Az oprendszert szerintem teljesen felesleges újra tenni. Főleg mert ha jól sejtem nem is ezen fut. HA másik gépbe is ezt hozza a teszt akkor rossz a vinyó sztem.
Egyébként a maxtor nem véletlen a legolcsobb. Ha teheted és cserélik akkor samsungra v. WD-re szavazz. Ez a privát véleményem. -
gErYoN
tag
Lefuttattam még egyszer a testet és a régi vinyómnál (egy 40-es maxtor) 2%-ot ír cpu utilization-nak, szóval tényleg nem tudom mi lehet a baj.
Esetleg ha újraraknám a rendszert? Vagy a vinyónak lenne valami baja? -
Imco
őstag
Hát szerintem ha 486-nál jobb a géped -feltételezem-
, akkor az a 99% cpu gáz.
Hajts rá valami hdd diagnosztizálót, talán okosabb leszel.
Egyébként a samsung vinyokkal voltak ilyen tréfáim nekem is. Pl. a Sata2-t támogatja az alaplap? Ha nem, akkor nyomd fel a jumpert a hátuljára és futtasd megint a tesztet.
Ill. átmozgathatod a kábeleket is, bár gondolom ezen már túl vagy.
Probáld ki másik gépbe, hogy ott mit művel a teszttel. -
Imco
őstag
-
gErYoN
tag
Miért 18Mb/s a zsír új sata2-es samsung vinyómnak az olvasási sebessége?
(HdTach-al mértem le.) -
Imco
őstag
Hi!
A nevezett progit nem ismerem. HA ez az átlag sebesség egy másolásra akkor szerintem király.VAlahol lentebb közöltem adatokat a saját vinyoimról. A lényeg hogy a csúcs 50 Mb/s és az átlag 25-30 körül van vinyorol vinyora. Persze ez függ a másolt fájloktol is.
A laptopokba 5400-as vinyok vannak általában, tehát lassab. Persze ez is tipus függő, tipus szám alapján ellenörizheted! -
Imco
őstag
válasz
petikeke
üzenetére
Erre már 2x ráment egy fél napom. VAlamiért nem kedveljük egymást ezzel a lappal!

Elsőnél a megoldás: sikerült olyan sata drivert találnom ami F6-nál betöltödött. Ez a szerencsésebb megoldás!
Másodszor nem találtam a sata drivert. Van vagy 20 féle 3112 3114 és hasonló sil driverem. Ezután beszurtam egy sima ide vinyot. Install és átmásoltam a particiot.
Ez a már igényel némi rutint és a winnek is szolni kell hogy másik a vinyo. -
szandisas
őstag
valaki a (#2510)re?

-
yakuza.tora
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
1. A SATA - IDE adattovábbítással nem lesz gond. Nyilván ai IDE szűkebb keresztmetszete fogja meghatározni a sebességet.
2. Semmi probléma nem lehet. Lefele kompatibilis - SATA I sebességgel. (egyébként nekem is egy SATA I-es lapra van rákötve egy 500gb-s SATAII-es vinyó)
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A barátnőm gépét szeretném bővíteni egy 250 MB-os SATA vinyóval és ehhez kérném a segítségeteket/tanácsotokat.
A konfigja:
NForce4 alaplap, Athlon64 3000+ proci, 2x512 MB RAM, 2-2 db IDE-s vinyó és DVD-író.
Mivel a 4 IDE hely már foglalt és a két meglévő vinyótól sem szeretne megválni, csak egy SATA-s vinyót tudok betenni. Az alaplapon (ha jól emlékszem) 4 db SATA150-es port van.
A kérdéseim:
1. Nem lesz gond a SATA/IDE vinyók közti adattovábbítással?
2. Nem probléma, ha SATA II-es vinyót kötök egy SATA I-es portra?
Mindenkinek köszönöm előre is a válaszokat! -
gErYoN
tag
#2512 , légyszi segítsen valaki , nagyon sürgős lenne
-
Bunyec
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne. Van egy Samsung 250Gb-os SATA 2-es vinyóm. Már egy éve kb. Eddig tökéletesen működött, pár napja, néhány töltésnél(nem állandóan) kissé hangosabb hangot adott ki. Utána mikor a gép elindul, a BIOS-ba beléptető képernyő után nem indul a windows rögötn, hanem kiír egy üzenetet, mégpedig, kiírja a vinyóm nevét, utána S.M.A.R.T. utána, Status: BAD, és még valamit hogy replace, backup. és csak F1 lenyomásával tudok továbbmenni. AMúgy minden tökéletes csak ez az üzenet piszkál.
Mi lehet a gond? Köszi a helpet előre is. -
gErYoN
tag
én a zsír új sata 2 es vinyómnak 18MB/s-t kaptam
-
Brezo
csendes tag
Hy!
Nem tudtam hova írni, úgyhoyg felvetem itt a kérdésem:
Laptopban van egy toshiba 2.5'' SATA vinyóm. Namost teszteltem HdTach-al és csak 28,7Mb/sot kaptam eredménynek. Azért is néztem meg, mert feltűnt, hoyg nem valami szorogos szerencsétlenje.
Namost ebbe törődjek bele, hogy a laptopvinyók lassabbak, vagy ezeknek is ugyanúgy kéne teljesíteniük, mint a 3,5''osoknak? Lehetséges, hogy valami driver kéne még neki? -
petikeke
tag
Bocsi, véletlenül írtam
...de kitörölni nem tudom 
[Szerkesztve] -
Christo3
csendes tag
Ha sata2-es vinyót veszek és csak sima satát támogat az alaplapom van esély arra hogy be tudom üzemelni a sata2-est is? Egy usb mobil rack segítségével
-
gErYoN
tag
Nem akarja látni a gépem a vinyót. Sata2-es maxtor vinyóról van szó, kb 2 hetes.
Tegnap még teljesen jól működött minden, ma bekapcsoltam a gépet és nem látom a sajátgépben (160-asról van szó, e mellett van egy 40-es nem satas maxtor is , ezen van az op rendszer). A Sajátgép->''Kezelés''-nél azt írja hogy ''Kapcsolat nélküli'', tehát megvan a hdd csak ''mégse''. Kérem aki tud valami okosat segítsen.
(Kábeleket megnéztem és be vannak dugva, szal nem az lehet a baj, tápot is kap mert melegszik mint a másik vinyó.) -
szandisas
őstag
[link] erre tud nekem valaki mondani valamit?
ez egy 250es Maxtor
-
DeadMeat
nagyúr
Szasztok
Volna 1 kis gondom:Adott 2db sata hdd-m 1ik 1 sata1-es wd,a masik sata2-es seagate.Az utobbival van gond.Feltettem ra ujra 1 wint,es az olvasas/irasi sebesseg csak 7mb/s... eddig is ezen volt az oprendszer,hw kornyezetben csak a vga valtozott,nemhiszem h az befolyasolja.
Eszkozkezeloben latszolag minden ok,nincs utkozes sem.Konfigom az adataimnal.
Esetleg mivel probalkozzak? -
petikeke
tag
Az a problémám, hogy van egy ASUS K8N4-E Deluxe alaplapom és egy 250 Gb-s Samsung winchesterem (Sp2005). Tápot cseréltem (Chieftech 450W), mást nem. Azóta nem tudok windowst telepíteni. Se Xp-t, se Vista-t. Azt írja ki a telepítésnél, hogy nem található telepítéshez alkalmas winchester. Felismeri, és formázni is tudja, de ugyanúgy nem működik. Több winchesterrel is próbáltam (saumsung 200 gb sp 2004, quamtum fireball 30 gb (PATA)). De nem jó. Mindegyik winchester ketté van partíciónálva, de csak az első felét formáztam, mivel a többi tele van adattal. Ez probléma? Az Quantummal feltelepíti ugyan az xp dos-s részét, de nem tud átlépni windows-s telepítésbe, ilyenkor kifagy. Mit lehet tenni? Már formáztam, partíciónáltam meg mindent csináltam, de nem jó. 3 napja ezzel szenvedek és semmi. Nem értem mi lett vele, mert eddig működött.
-
Gab606
csendes tag
igen olvastam (persze a dátumokat figyelmen kívül hagyva
)
valamit csak tudnak kezdeni vele, persze hogy rögtön cserélik-e föképp az eladótól függ, van ahol hetekig ülnek rajta.
Eddig nekem 1szer kellett gariztatni videókártyát ( az alaplapom régebbi tipus volt aztán gondok voltak a megjelenitéssel, egyébként kártyának semmi baja se volt,a bolt gépén kipróbálták tökéletesen ment, de cserélték egy másik tipusra)
igen számlán is 300 giga -
tlac
nagyúr
jelenleg sehogy, tegnap du-n vettem észre, de gariztatni fogom (remélem sikerrel)
(ha olvastad, amit linkeltem, akkor abban láthattad, hogy én sem találtam hibát, de ez így zavar)
de te ha még holnap megnézed vmi maxtoros dos-os programmal és az is ugyanezt írja ki, akkor muszáj lesz cserélniük (gondolom a számlán is 300 gigás van) -
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Régebbi gépeimen egyszer sem találkoztam hasonlóval... vagy vegyek scsi vinyót ha arra vágyom, hogy ahogy bejön a windows működjön is egyből?

)