Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gab606
csendes tag
Miután beraktam vinyot formáztam, majd csináltam két particiót.
xp-t használok sp2-vel, partició tipusa NTFS. a cluster méretet hol tudom megnézni?
Van 2 egymásnak igen ellentmondó képem:
vinyon ez van:[link]
maxblast ezt mutatja:[link]
6B250S0: neten rákerestem: 250gigás!!!
Na most mi van, a vinyon rossz a felirat, vagy a progi mutat rosszat?
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
Hi!
Amig az ''okosok'' ideérnek.
Függhet az Oprendszertől, a partició tipusától, a cluster mérettől és a winyo tipusátol is.
Az 50 GB nagyon soknak tünik nekem is. A ketté osztott 320-as WD-met a TC 311-nek látja, de win már csak 297-nek.
Tudom, tudom, de azért csak megkérdem! Nincs véletlen elfelezve, elrejtve, vagy csak simán formázatlan egy része és a win nem látja ezért?
[Szerkesztve] -
Gab606
csendes tag
sziasztok!
Van egy 80-as + egy 300GB-os Maxtor vinyóm, de az utobbit a rendszer csak 251 Gb-osnak látja. Most ezzel lehet vmit csinálni? Arról hallottam hogy pár gigával kevesebb a használható felület mint a gyárilag feltüntetett, nade az az 50 giga sztem elég sok. -
Gee_85
csendes tag
Hi!
Sok sikert az 5-ös lottóhoz,mert ez telitalálat.
Vettem kábelt,be a gépbe bekapcs és láss csodát hibátlanul működik.
Csak azt nem értem hogy egy vadi zsír új karihoz hogy lehet ilyen ratyi kábelt adni??????
És ez már a csomag bontásakkor így volt mert akkor is produkált hülyeségeket de akkor azt hittem valamit a BIOS-ban rosszul állítottam be.És aztán egy idejig megint jó volt.
Nah mindegy.Tanúság.Kábel ellenőrzés az első lépés. -
lazydog
addikt
válasz
Kornikorni #2492 üzenetére
Nincs olyan, hogy ''mellékvinyó''.
Ha az alaplapodon van SATA csatlakozó, akkor bármit, így Windows-t is telepíthetsz rá. -
Kornikorni
csendes tag
jól mondom?
-
Kornikorni
csendes tag
sziasztok!
van egy nagy problémám. a vinyóm meghalt. egy 40 gb-os volt és most szülinapomra kaptam egy új 250 gb-os SATA vinyót. van egy olyan hülye sejtésem hogy ez egy mellékvinyó tehát nem tudok rá windows telepíteni. -
Buldozer99
senior tag
Nah halott a vincsi... megy vissza gar-ba
-
tothbe
addikt
válasz
m0h0senator #2488 üzenetére
mi van sata-nál? master meg slave? ezt honnan vetted?
-
m0h0senator
őstag
Megjött ma az alaplap. Asus p5w dh deluxe. És szerencsére van master meg slave is a sata-nál uh fellélegeztem. Remélem, hogy mind a 2re felmegy gond nélkül az xp és akkor nagyon boldog leszek.
-
Gee_85
csendes tag
Helló!
Megjött a táp.Betettem felpörög mindkettő.
Viszont már kibukott a bűnős.
A RAID kártyához kapott SATA adatkábel valszeg hibás.
Az én SATA kábelemmel akármelyik portba kötöm akáthogy forgatom működik.A RAID kártya SATA kábelével sehogy.
Holnap veszek egy SATA kábelt és meglátjuk,de szerintem itt a kábel lesz a fő bünős.
[Szerkesztve] -
m0h0senator
őstag
Köszi szépen a segítséget!!
Remélem menni fog. -
greatchaos
addikt
válasz
m0h0senator #2481 üzenetére
bioszban kiválaztható, hogy melyikről bootoljon - minden lapnál lehet sorrendet állítani
-
sgergi
veterán
válasz
m0h0senator #2481 üzenetére
A Biosban a Boot menü alatt tudod állítani, melyik legyen az első vinyó.
-
m0h0senator
őstag
Csak az a baj h mind a 2 vinyóra felkell tennem az xp-t.Na most a régebbi szabványnál volt a master/slave kombináció...(mikor nem volt bennt a master a slave-ről mennt a gép) és úgy tudom h ez SATA-nal már nincs.
A lényeg h meglehet oldani azt h az 1ik elsőbbrendű vinyó legyen? Minnt régebben a master/slave dolgot..? -
ML320
senior tag
válasz
Buldozer99 #2477 üzenetére
Jumperrel az táp/adat csati mellett. A HDD-n fel szokták tüntetni, hogy melyik sorra tedd fel a átkötést, hogy ne 3GB, hanem 1.5GB-ben működjön. Találkoztam már olyan esettel, hogy a 80GB Samsunggal fagyott, nem lehetett rendszert felrakni. Amit ráhúztuk a jumpert, tökéletesen műxött.
Ha van olyan rész, ahol egy másik HDD-t felismer, gondolom oda raktad fel az újat is. Murphy törvényeként nincs kizárva, hogy hibás lenne az új HDD, de ennek kevesebb esélyét látom. Első körben ennyi...
-
lazydog
addikt
válasz
m0h0senator #2478 üzenetére
Csak akkor kell rack, ha hordozni szeretnéd a vinyókat. Egyébként annyit tehetsz a gépbe, ahány SATA csatlakozó van az alaplapon.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy 2 SATA-s vinyót szeretnék betenni a gépembe. Ezt h tudom megoldani..? Rack v vmi mással..?
előre is köszi
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
válasz
Buldozer99 #2475 üzenetére
S-ATA engedélyezve? Nem akad valamivel?
Ellenpróbaként: ez a vinyó más gépben? Másik vinyó ebben a gépben?
SATA1-2 mód? -
ML320
senior tag
válasz
Buldozer99 #2472 üzenetére
Most a BIOS-ban sem látni, vagy ott látszik, de az XP nem kezeli?
Mert ha BIOS szinten nem látszik, akkor inkább hardver hiba, így kéne alaplap típusa, ...
[Szerkesztve] -
Buldozer99
senior tag
válasz
Buldozer99 #2472 üzenetére
Jah a vinyó 320-as
-
Buldozer99
senior tag
Help Help!
Tegnap Vettem egy Wester Digital Caviar SE16 SataII Vinyót!
Az a gondom, hogy az XP telepítő cd nem látja vagyis azt írja, hogy nem érzékelt csatlakoztatott merevlemezt, ezért kilép.(bios sem érzékeli)
Mit tegyek hogy működésre bírjam tennni?
Előre is thx -
Gee_85
csendes tag
Soltek SL-KT600R
De mondom ebben most is üzemel egy SATA-s Seagate winyó gond nélkül.A Maxtor is egyedül el-elment rajta,viszont a tápom miatt eddig nem tudtam beindítani egyszerre mindkettőt.
Bocsi erre tegnap jöttem rá.Az új táp holnap itt van akkor tudom ismét próbálni.
Havernak nincs alaplapi SATA-ja.Ezért kellett a Raid kártya. -
zsoi
senior tag
-
badamoa
tag
válasz
macsaik #2446 üzenetére
Sajna elvérzett a dolog. A RAID kezelő CREATE parancs minden legyalult azalatt a 5-10 másodperc alatt. Nem lehet visszatenni semmivel sem, de azért köszönöm. Vigyázni az alaplapi Raid vezérlőkkel! - No meg biztonsági mentés (kellene-kellett volna). No problem, okuljunk belölle.
-
Gee_85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy apró problémám.Elromlott az SATA-s Maxtor winyóm ezt visszakültem a gyártónak RMA-ként és visszakaptam egy újat.Nah most az új Maxrtor 6Y160M0 típusjelzésű winyó egy hét után a következőket produkálja:
1. Nem ismeri fel az S-ATA Raid kártya.
2.Ha esetleg felismeri akkor mindenféle értelmezhetetlen karakterekkel azonosítja és továbbra sem Boot-ol róla.
3.Hazahoztam az itthoni gépembe amiben mindíg is SATA winyó működött alaplapra integrál RAID vezérlővel és itt is ugyanezt produkálta.
Ötlet?(Rossz a winyó)Tapasztalat?(Még nem találkoztam ilyennel) Vélemény?(Az van,de nem vetném papírra)
Nektek?
Előre is köszi mindenkinek! -
Demolator
tag
Na megoldódott a dolog sajna újra kelett raknom a win-t és az F6-os flopys dolog volt a megoldás nálam is jó gyors a vinya a régihez képest még így lebutítva is
-
tlac
nagyúr
Hol lehet megnézni, hogy az ncq engedélyezve van-e Vistaban, ich8r-es raid0-ban?
-
Demolator
tag
help
-
Demolator
tag
a windows előtte és még most is 1 120-as maxtorról megy (pata) csak amióta beraktam a wd-t (sata) azóta nem megy a boot sztem lehet valami driverpróbléma talán a via féle raid config tool szar ... nemtom
de még csökkentett módba se indul el bár sptd.sys-t mindíg be akarja tölteni csak nem sikerül...
winPE-vel viszont már megformáztam az új vinyót és raktam is rá 2 ntfs partítciót amit a chkdsk lát is és írja is hogy minden rendben csak mikor már kijönne a startmenü akkor mintha kinyomnák az áramot és indul újra a gép és ez megy folyamatosan...
[Szerkesztve] -
Demolator
tag
Help!
PLS!
-
Demolator
tag
Hali!
Adott 1 a7v880-as lap meg 1 sataII WD 250Gb 16Mb cache stb. stb. vinyó szal arra már rájöttem hogy kell jumperolni a vinyót hogy sata I-be lássa is a lap de arra még nem hogy miért van az hogy a windows bootoláskor mikor már kezembe venném az egeret hogy megyissak 1 totalcommandert hirtelen mindíg újraindul és nemtom miért, szal már majdnem kész a bootolás és akkor indul újra... nem értem ... Help! -
GReddy
tag
Üdv. A kattogás a fejpozicionáló elektronika hibájára utal. Csípőből, legelső kanyarban ezeket a vinyókat hűteni KELL. Azaz, vegyél egy normális házat (mondjuk egy chieftec lbx-02-bbb-long-ot) ami szellőzik, és tessék szépen a vinyókat hűteni. Valószínűleg abba fogja hagyni a kattogást.
Ha mégsem, akkor tönkrement a fejpozícionáló elektronikája, ebben az esetben, ez sajna nem nagyon garis probléma, azt fogja mondani a kereskedő, hogy a hőtől ment tönkre, arra meg nincs gari. Viszont ha van egy elektromos sokkolód, akkor óvatosan megciripelteted a legnagyobb csipet, ekkor úgy döglik le, hogy végleg és visszavonhatatlanul, és nem lehet megmondani, hogy mi baja van, azaz mindjárt garos lesz a probléma, ergo csere.
Üdv -
Hello!
Masfel honapja vettem egy 320 GB-os Barracuda-t, ami emlekezetem szerint az elso napok ota neha-neha kattan egyet intenzivebb iras/olvasas kozben (kb. olyan hangja van, mintha a foldhoz csapna az ember egy soroskupakot.). Mas jelenseget nem vettem eszre; nem lassul be, nem fagy, nem indul ujra a rendszer.
A vinyo S.M.A.R.T. tablaja:
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat
1 Raw Read Error Rate 6 117 99 0000071AB2DD
3 Spin Up Time 0 95 95 000000000000
4 Start/Stop Count 20 100 100 00000000005A
5 Reallocated Sectors Co.. 36 100 100 000000000000
7 Seek Error Rate 30 73 60 00000142A5A7
9 Power-On Time Count 0 100 100 000000000149
10 Spin Retry Count 97 100 100 000000000000
12 Drive Power Cycle Count 20 100 100 000000000065
187 Vendor-specific 0 100 100 000000000000
189 Vendor-specific 0 100 100 000000000000
190 Airflow Temperature 45 60 35 0000281D0028
194 HDD Temperature 0 40 65 001900000028
195 Hardware ECC Recovered 0 70 57 00000C5A9ECD
197 Current Pending Sector.. 0 100 100 000000000000
198 Off-Line Uncorrectable.. 0 100 100 000000000000
199 Ultra ATA CRC Error Co.. 0 200 200 000000000000
200 Write Error Rate 0 100 253 000000000000
202 Data Address Mark Errors 0 100 253 000000000000
Ezek szerint volt, hogy tulmelegedett(?), de amiota nezem a homersekletet, 40 fok fole meg nem ment. Amikor vettem, kulso USB rack-ben formaztam meg, es utana igen forronak tunt, talan akkor ''sulhetett''(?) meg kicsit. Azota a hazban csucsul.
Olvastam itt valahol, hogy a fej seek-nel kicsapodik, es attol adja ki ezt a ''csetteno'' hangot. Lehetseges ez? Ha igen, akkor kesobb varhatoan tonkremegy?
Meg valami. Van egy 160 GB-os Barracuda-m is, aminek kb. 10 nappal tobb az uzemideje, a kovetkezo parameterei megis jelentosen kisebbek:
7 Seek Error Rate 30 72 60 00000113B1B3
195 Hardware ECC Recovered 0 66 48 000006221764
Nem tudom, szerencses-e ezeket osszehasonlitani a fentebbi vinyo adataival, esetleg utalhat valami hiba megletere?
A konfigom az infomban elerheto. Ha valami tippetek lenne, megkoszonnem.
[Szerkesztve] -
macsaik
csendes tag
válasz
badamoa #2432 üzenetére
Van talán egy másik lehetőség: Easy Recovery Professional nevű kis progi, ami minden elveszett, leformázott, újrapartícionált stb cuccot vissza tud állítani. Ha a winfos nem látja a vinyót nem kell megijedni, a prog fel fogja ismerni...
Kell hozzá: op. rendszer, a progi, egy megfelelő méretű tár -persze nem a sérült vinyó-, 100G-ként kb 8 óra (file számtól is függ).
Ezzel a módszerrel még mindent vissza sikerült állítani, ami nem volt FIZIKAILAG sérült még USB-s eszközökről is... -
Goose-T
veterán
Sziasztok, van egy kis problémám. Feltelepítettem a gépemre a 64 bites XP-t a 32 bites mellé, de csak úgy ment fel, hogy a BIOS-ban bekapcsoltam a SATA native mode-ot. Most van két oprendszer a gépemen, a 32 bites csak kikapcsolt native móddal indul, a 64 bites pedig csak bekapcsolttal. Van valakinek ötlete, hogyan is tudnám ezt a problémát áthidalni?
Jó lenne, ha nem kellene mindig a BIOS-ban turkálni. A gépem egy HP nx7400 notebook, Centrino Duo-s (minden Intel benne), 80GB SATA vinyóval.
-
Imco
őstag
Hi!
Szerintem teljesen természetes! Én akkoriban ''szoktam'' rá a külön vinyokra amikor igy jártam.
Képzeld el, hogy lehet hogy ua. a fej ugyanarra a lemezre másol egymás melletti szektorokba.
Mert ugye logikai particiokrol beszélünk. Tehát csak Te látod külön, valojában nem ugy van.
''Jó'' winyokkal 50MB/s csúcs sebességet is elérek.
A lent irt problémásról tegnap 27 MB/s átlaggal vettem le 133 GB-t.
Terámészetesen egy rakás dolog függvénye még / lap proci ram stb./ , de a régi 3GHZ-vel is 25-30 MB volt a csúcs.
Remélem, hogy hiteles az infom! -
Imco
őstag
válasz
lazydog #2440 üzenetére
Valószinü hogy igazad lesz, más forumon is ezt javasolták.
Számomra érthetelen a dolog, de mivel tavaly szeptember óta ez a 4. v. 5. ami behal -és a régi gépből csak a táp van- ezért kénytelen vagyok beletörödni!
Csak megjegyzem, hogy semmi jel nem utal hibára.
Napokig Működik minden rendesen.
Ezek örömére ma beruháztam egy 480W Codegenbe.
Tudom, tudom nem egy Chieftech....
Köszönöm a válaszod! -
mycso
veterán
Hali, nemtom ide való-e meg lehet hülyeség is, de lenne egy gondom.
Volt egy sata 160-as samsungom (asus p4p800, asus p5nd2, giga ga8n, asus p5n, asus p5ld2) --> és ketté volt partícionálva 100-60, a probléma, hogy winyó műveleteknél (pl tömörítés, másolás) annyira nagyon megterhelte a gépet, hogy szinte semmit nem tudtam csinálni (pl. neten szörfölni közben) js proci kihasználtság pár % volt.
A másik dolog, ha egy másik vinyóra/ról másoltam, akkor ment szépen 4xk-val (vagy lehet 50k körül), viszont ha a 160-as vinyó partícióin belül másolgattam, akkor jó esetben 8-10k viszont néha 2-3k és ez is úgy megterheli a gépet, hogy szintén nem tudtam mellette semmit csinálni.
Azóta van egy 200gb sata2 samsungom, szintén kettészedve 100-100 és a szintu szintén ugyanaz, mint az előző vinyóval.
Esetleg partícionálásnál kéne valamit állítgatni a különböző partícióknál, vagy ez így természetes???? -
Imco
őstag
Sziasztok!
Kifejezetten WD raid edition winyokat vásároltam a biztonság kedvéért. /5év gari/
A februári 160gb-s aprilis 10-ig birta és a mostani 320-asok sem öregebbek 6 hónapnál! -azt hiszem az egyik 2 honapos sincs! Szép kis házban /Codegen 9011/ laknak, nincs rugdosva, dobálva stb.
Sorba elhalnak a winyóim! Mi lehet ennek az oka???
Az egyik 320-on most megy a teszt.
Idáig 36 bad sectort talált és még kb a fele és 41' hátra van.
A másik kattog. Azt ma átmentettem egy new 320-ra, de még nem teszteltem.
Elég szomorú vagyok mert elég gáz ennyi adatot pakolászni, hiába cserélik a winyot!
Most tettem new alaplapot a gépbe, május 1 elött másik volt.
Ami régi az a tápom /350w codegen/, de nem hiszem hogy az ilyet okozna.
Mindennek tudok örülni!
Köszi! -
gerii
addikt
Hali!
vettem egy WD2500KS-t /16Mb cache, SATAII, 250GB/ és 10 másodpercenként érezni lehet hogy kattan benne valami. de csak ha a kezemben fogom.
olyan mintha egy pillanatra megakadna, vagy nemtudom.
ez normálisnak számít? -
Lyon
csendes tag
válasz
lazydog #2431 üzenetére
Köszi!
Valóban, Epox 9NPA nForce4 ultra chipset-es, de erre én nem is gondoltam, hogy ez okozza a problémát.
Ez az uninstall nem fogja ''megviselni'' a gép vagy az XP működését,mert ugyebár azért adják hozzá a drivert, mert az a legjobb neki.
Nem lehet ezt valahogy másképp megoldani? -
janos1988
addikt
hellosztok.
1-2 nap es meglesz a sata2-es S B 7200.10 320gb 16mb Sata2-es vinyom. gond az hogy alaplapom a8n-sli, es allitolag ha hasznalni akarom a sata1-be ahhoz at kell vmit jumperolni. de azt mar nemtudom mit es hol. valaki ha tud segitsen pls, eddig 1 sata1-es maxtor diamondmax10 200gb 8mb volt.
masik dolog: en nem teszem fel win xp telepites elejen a mas gyartotol szarmazo sata drivert (flopirol), ez nem nagy baj, sebesseg teren?
harmadik dolog: hamarosan lesz 1 wd raptor 74gb-os (adfd) vinyo, sata1-es, es p5b-e alaplap ami meg sata2-esTehat itt most forditva lesz majd a gond. sata2-be belerakni sata1-et. azt is jumperolni kell majd? ja, es ha ennel se teszem fel flopirol drivert akkor nem lesz olyan gyors?
[Szerkesztve] -
badamoa
tag
Nos most kéne segítség. Havernál gond volt, telefonált segítségért. Van 3 vinyó a gépbe. 2 sata, 1 pata. Nem látja a lemezeket a gép (Sata, 250 gb Samsung) Mindenféle tanács meg próba. Egyszer bemegy a alaplapi (ASUS A7N8X-E) RAID kezelőbe (minek?!) és elindítja a create array pontot. Ezután a lemezeken lévő összes adata eltünik (nyilván....). No de neki kéne ami rajta vót . Hmmm. Most meg mi van. Lehet valamit tenni, vagy sirdogáljon egy sort? Aztóta érintetlen, hátha segítene valaki vagy valami...Hála
csak az egyik lemezen volt adat, de az nagyon eltünt
Esetleg ötlet? A vicc az, hogy a gép azóta üzemel, csak ezen az egy diszken tünt el az adat. Tudunk neki segíteni?
-
Lyon
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 500gb-os samsung SATA vinyót amivel semmi gond nincs,minden ok működik, DE engem nagyon idegesít, hogy a winXP úgy kezeli mint egy pendrivet.Ez abban nyilvánul meg, hogy az értesítési területen kiteszi a ''Hardver biztonságos eltávolítása'' ikont.
Ez természetes dolog a SATA winyóknál?
A segítséget előre is KÖSZI!
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Nekem ez az áram kábel átalakító nem tetszik, Azért mert van amikór nem indul a winyóm össze nyomodatom a kábelt ütánna meg felpörög meg ha hozzá érek véetlen akkor meg le áll a winyó.
MAjd olyan tápot kell venne amin van gyárilag sata áram azzal talán nem lesz ennyi gond. -
törölt tag
válasz
Cyberslider #2422 üzenetére
köszi a reakciókat, megtaláltam.
[link]
0,25 e ft. -
Peti20
tag
válasz
#27070592 #2421 üzenetére
Nekem is Sata2-es vinyóm, nekem WD, és van rajta molex táp is, meg sata táp.. Valami szaki azt mondta, hogy azt dugjak rá ami van, de én azért a biztonság kedvéért egy sata-s tápot dugtam.... A molex-et nem mertem megpróbálni, de ha van a seggén olyan bemenet akkor elvileg lehet neki adni a kakaót onnan is....
hali -
törölt tag
Sziasztok. Ma vettem egy Samsung 250gb sata2 vinyót, és most döbbentem rá, hogy nem négypólusú molex-ről kapja a tápot, hanem spec sata tápcsati kell hozzá. Ez persze nincs rajta a három éves kodegány tápomon. Vehetek új tápot, vagy létezik valami molex-sata átalakító megbízható minőségben? Help plíz!
köszi -
kigyi_23
addikt
Más is találkozott mostanában azzal a problémával, hogy sok a gyári hibás Samsunk winyó?
Vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések, hogy minden második harmadik szállítmányban jön 1-2 hibás darab is......
Éppen ma is egy ilyennel szívtam. Az elején még amikor bekapcsoltam kattogott na gondoltam ennek nyekk, megigazítottam a kábeleket lehúztam megnéztem jól vannak-e a tüskék, de nem találtam hibát és visszadugtam, de csak kattogott tovább
Majd abbahagyta a kattogást pár sec múlva és azóta ugyan nem kattog és már a bios is felismeri, de a rendszer már nem látja (nem lehet elérni az eszközt).
Persze lehet csak mi kapunk mostanában a rosszakból ha másnál ez még nem jelentkezett -
Cyberslider
őstag
Lehet nem bír felpörögni a winyó elég idő alatt ahhoz, hogy a bios érzékelje. Ha ez nem sikerül, nem ismeri fel, ha igen, akkor felismeri.....
A sziszegő hang nemtom micsoda.. De egy biztos, codegen tápra én nem bíznám ezt a rendszert..... Vegyél egy jó tápot, megéri a pénzt.
Más táppal (haver,szomszéd) ki kéne próbálni. -
Kerio
őstag
Van egy 250Gb-os Sata WD-m. Tegnap vettem. Nem igazán teszteltem. De ma reggelre azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor nem látta a gép..
Aztán újraindítottam 2szer, és már látta, de olyan hangos ''sziszegő'' hangot adott. Mi lehet ennek az oka? Én a tápegységre gyanítok. Lehet, hogy egyfolytában ujraidnul a winyok..
Codegen tápom van, 400W-os. A gép Amd Athlon 64 3500+, 2Gb DDR400, Inno3D 760Gs, 3db 8 centis venit. -
debrigo
csendes tag
Samsung 120 gigás vinyóm szektorhibás lett. Másfél éves, garos. 3 év a gar-idő.
Március 12-én adtam vissza az üzletben, azóta várok a Samsung kegyeire. Már akkor közölték, valószínű: csere lesz. Legyek egy kicsit türelmes. Lassan 2 hónapja.
Kérdésem: van valami leszabályozás a javítás - kicserélés határidőre? Sehol nem találok utalást erre.
Csak annyit, hogy a szervíz köteles a készüléket a lehetőség szerint minél hamarább elvégezni. De hát ez így röhejes ám, nem?
Ha van valami szabály akkor hol található?
Kösz a választ előre is... -
lazydog
addikt
válasz
Cyberslider #2414 üzenetére
Tökéletesen kezeli az i865 chipset a nagy vinyókat, nekem is ilyen az egyik gépem.
-
Cyberslider
őstag
A régebbi intel 478-as lapok hogy kezelik a nagyobb SATA winyókat? (865 chipset) egyik ismerősöm alaplapja nem kezelt megfelelően egy 320-as seagate-et, egyszerüen kifagyott a formatnál, ill. a partícionálásnál is, mikor hogy.. Dosban a pqmagic meg write errort jelzett,szal meg volt szakadva az egész. Itthon a winyó kiválóan működik, ua. a kábellel.... Jumper bent volt sataI módban persze....
Szal 99% hogy a lap vezérlője a ludas, de meg tudnátok nyugtatni, hogy a többi lap nem ilyen, és ez max. vmi bios frissítés elmaradására fogható? (a lapnak a legujabb biosa lett feltéve....) -
Silenzio
addikt
válasz
Darkness #2412 üzenetére
Az 1ik Hdd lemezhibákkal van tele, hogy kamu-e vagy fizikai, nem tudom. A kb 40 filmből 5-öt sikerült megmenteni. A másik sértetlen, de a partíció ott is elment. Azért ott jobb lesz a helyzet. Utána nekiállok megint beszerezni a filmeket, amiket nem tudtam visszarakni... Van kb két hetem. Tanulmányhoz kellenek...
-
Darkness
aktív tag
válasz
Silenzio #2411 üzenetére
Szia,
azert jo volt, hogy tagja voltal eme kozossegnek. kerjel valami finomat az utolso vacsoradon.
ez talan elegge sejteti mostani alapotot a HDD-idnek. esetleg pakold bele egy masik gepbe, mint masodlagos HDD es ugy probaljal hozzaferni. ki tudja, lehet, hogy bejon. ha nem, akkor marad a nagy adatmento ceg. -
Silenzio
addikt
Hello!
Attökömtudja hogy hová illik, ezért ide írok:
Este töltögettem, filmet néztem, ahogy szoktam. Aztán ütemes, halk kerrenések jelezték, hogy valami baj van a vinyókkal. De volt már elég bajom a számítógépeimmel, ezért tudom, nem az a hang volt, ahogy a fej lefut a felületről stb., nem kattogott, kerregett, mint töltögetésnél, csak nem hagyta abba... Aztán amikor már a filmek lejátszása is be-beakadt, és előjöttek a hibák, komolyan megijedtem: emule-nál letöltési hibát jelzett. Aztán kezdte elrontani a torrenteket. Új torrenteket néha nem menthettem le, megtagadta a hozzáférést c:-hoz... Újraindítottam a gépet, és ekkor jött a hidegzuhany, resetelt a windows bootolásakor. Reggel próbáltam feléleszteni, újratelepíteni, nyomtam 1 bootfix parancsot, azt gondoltam, hogy azt kéne helyrepofozni. Jelenleg mindkét hdd-m (hardveresen külön hdd-k, nem csak külön partíciók) sima fat-rendszerként van jelezve (nem 32-es!!!), kemény 10 megás partícióval rajta. 2 hdd elcsesződése egyszerre, statisztikailag, úgy gondolom igencsak valószínűtlen. A kérdés: van-e lehetőség megmenteni az adatokat (Get Data Back, stb..?), mert ha nincs, az nagyjából az én halálos ítéletemmel egyenértékű... Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Darkness
aktív tag
valakinek valami otlete az altalam felvetett ''hibajelensegre''? mivel szamomra az.
-
El Tebe
tag
Sziasztok!
SATA-s notbook HDD-t lehet-e normál pc sata csatijába kötni? (kell hozzá külön táp/csati?) -
Forza_JUVE
aktív tag
-
lazydog
addikt
válasz
Forza_JUVE #2400 üzenetére
Türelem, elveszettnek hitt adatot terem.
Az XP újratelepítéséhez majd célszerű lenne olyan telepítőt használnod, amely tartalmazza az SP2-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- LEGO klub
- Renault, Dacia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP 14 Elitebook 840 G8 FHD IPS 400nit i5-1135G7 4.2Ghz 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest