Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Jackson-
őstag
sziasztok, adott egy 250 gigás samsung sata 7200/16-os vinyó. használtan vettem, ajándékba. a probléma vele a következő: teljesen üres, pár darab mp3 van csak rajta, de a számok lejátszása nem teljesen okés. az új tulajdonos elmondása szerint a lejátszás akadozik, vagy lassú
. a régi meghajtónál nincs ilyen gond. ezt mi okozhatja?
sajnos még nem volt alkalmam megnézni, hogy esetleg túlmelegszik-e, és ezért csinálja, vagy teljesen más gond lehet. -
PAStheLoD
csendes tag
válasz
Dokika86
üzenetére
Nem fizikailag kell eltávolítani, hanem az eszközkezelőben van egy olyan parancs, hogy eltávolítás. Azt is nézd meg, ha esetleg nem jönne be ez, hogy nem-e csúszott ki a kábel a wichesterből vagy az alaplapból. Végső esetben átdughatod másik csatlakozásra az alaplapon, hátha akkor a Windows másik meghajtóként ismeri fel (nem hiszem).
Mégvégsőbb esetben vannak ilyen kis segédprogramok/szkriptek, amik a megfelelő registry kulcsokat tudják nullázni/törölni.
-
Dokika86
csendes tag
válasz
PAStheLoD
üzenetére
Szia egy ijen procim van DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz és edig semi bajom nem volt adig amég nem volt az a rencer ösze omlásom adig minden gond nélkül ment és soha nem ment fel 100% alékra pedig azért volt hajtva ugy mond. Az IDE ATA/ATAPI vezérlőnél elsödlegesnél pio modban van akor huszam le a wincsit és ugy indicsam el agépet??

-
PAStheLoD
csendes tag
-
Dokika86
csendes tag
Sziasztok! Van egy ilyen SATA winchester: Barracuda 7200.9 250GB, volt egy rendszer összeomlásom a Particio Magic nevezetű program miatt. Újra kellett raknom a windowst. Ez sikerült, de azóta, ha valamit másolok vagy telepítek akkor a procimat elkezdi 100%-on zabálni, ennek az okát viszont nem értem...Nem tudtok rá valami megoldást?Vagy cseréljem a vinyót? Kérlek, ha tudtok segítsetek nekem!
Előre is köszi:
Dokika -
PAStheLoD
csendes tag
válasz
menyus80
üzenetére
SATA-s vinyón milyen jumper van?
Milyen alaplap? Van-e rajta valami extra RAID/SATA chip? Sok ASUS lapon pl. van ez a J-Micron hacacáré. BIOS-ban SATA/RAID beállításoknál van-e ilyen, hogy IDE/EHCI/RAID?
A Windows hogy ismeri fel a SATA vezérlődet? Nekem pl. IDE ATA/ATAPI vezérlőként látja és így van egy fél tucat Primary ill. Secondary csatornám.
-
menyus80
csendes tag
Sziasztok.
Vettem a gépembe egy Samsung HD502IJ 500GB-os SATA 2-es merevlemezt és az a problémám hogy a Windows dvd meghajtónak ismeri fel,a BIOS normálisan felismeri de csak masternak.Az alaplapom SATA 1-es de van a gépemben egy másik Samsung 160-as vinyó (azon van a windows és az is SATA 2-es) az is jumperolva van master-ra ezért akarnám hogy az új az slave legyen.Bárhogy jumperolom nem reagál (4-tüs a jumper helye).Kipróbáltam mindenhogy de csak masternek ismeri fel a windows meg dvd írónak. Van még két író a gépemben az egyik master a másik slave ennek van hozzá köze?A régi vinyóról át szeretném menteni az adatokat az újra de így nem megy.
Valaki tud segíteni?

-
elnofx
tag
Üdv!
Van nékem egy samsung 250 gigás SATA-s vinyóm, amin 3 partíció van, ebből kettő tökéletesen műxik, azonban a legnagyobb partícióval gondjaim vannak. Szóval az van hogy nem tudok rá másolni cuccokat, mert 1-2% írás után egyszerűen megfagy és nem megy az adat sehová sem ( egyszer volt hogy fél órát hagytam, akkor begyorsult és átvitte a cuccot...) A vinyót usb-n keresztül használom laptophoz, és eléggé idegesítő hogy van 60 giga helyem, de nem tudom használni...
HA valaki tudna segíteni hogy mit tegyek, akkor azt nagyon megköszönném! ( töredezettségmentesítés, vírusírtás, stb... ilyeneket már csináltam, de eredménytelenül) -
Imco
őstag
Probáld ki egy másik gépbe is! Ha jó lenne, tápra fogadnék, ha ott is rossz akkor gari, csere!
-
dudo
tag
Sziasztok!
Szükségem volna egy kis segítségre mert nagyon el vagyok keseredve!
A minap vettem egy Seagate 7200.11 640GB vinyot, de szerintem valami baj van vele.
Windows telepítés közben kiírt egy hibát majd megfagyot a rendszer, reset után pedig már nem is látszódott a vinyó. Ezután kikapcsoltam a gépet majd vissza ekkor már látszódott és a win is felment, de ha képernyőkímélő aktiválódott vagy kikapcsolt a monitor utána megint fagyi volt és megint nem látszót a vinyó.
Megnéztem a smartot a HD sentinelel és van egy érték amit rossznak jelöl:
184,Vendor-specific,99,94,94,Élettartam lejárt,000000000006,0,Engedélyezve -
thug
tag
Sziasztok!
Vettem egy SAMSUNG HD502IJ hdd-t.
Ugye ez egy 500Gb-os cucc, namármost leparticionáltam NTFS-re a tulajdonságokban a kapacitása 476938mb, ehez képest winfos alatt 127gb-ot lát csak!
Mi lehet a gebasz?köszi előre is!!
thug
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami random seek tesztet csinál akár meddig, amíg meg nem szakítom.
Köszi.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Van két sata II-s hdd-m. A biosnak melyik menüpontjában kellene ezeket látnom és milyen néven?
Előre is kösz a választ:piadex2
-
Lebowski
tag
Nemtudom ez segít-e:
Nekem is A8V Deluxe van, egy 80-as IDE Maxtor (WinXP), egy 160-as SATA-1 Hitachi (WinVista) és most vettem egy 320-as SATA-2 WD-t (AAKS). Ha az alaplapi VT8237-re volt dugva a régi Hitachi mellé, el sem indult (még a Hitachi sem), nem látta a BIOS sem (jobban mondva visszament a kályhához: betöltötte az XP-t az IDE Maxtorról
). Újabb "dugdosás" után az alaplapi Promise PDC20378 controller már felismerte, de a win nem tudott mit kezdeni vele. Végül a megoldás a WD oldalán volt, vissza kellett jumperelni SATA-1-re, és így már frankón megy a Hitachival a VT8237-en. -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy 2 sata hdd-t össze lehet-e kötni raid-del?
Előre is kösz a választ:piadex2
-
Biaggio
őstag
Nemrég vettem egy Samsung SATA winchestert (ez az első) és szépen betettem a gépembe. Viszont úgy tűnik, egy-egy bekapcsolásnál a bootolás közben vagy megjelenik, vagy nem. Ha nem, az XP a kezdőképernyővel kifagy. Már igazgattam a kábeleket, mi lehet a gond???
-
hgabor001
csendes tag
Bocsánat a hibaüzenetet elírtam:ABORT COMMAND ezt írja mikor be akarom kapcsolni a 48bit LBA-t.
A programot a samsung honlapjáról töltöttem ES-Tools.Ezzel csináltam. -
hgabor001
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy sataII es winyót.Samsung HD502IJ 500GB-ost.
Az vele a problémám,hogy az én alaplapom chipsete(déli híd) via VT8237
ez köztudott,hogy nem tudja ezt a winyóval lekommunikálni,hogy ő csak sata 1-es vzérlő és tudja kezelni a winyót de csak Sata 1-en.
Mivel a gép nem látta a winyót még bios-ban sem és a jumperelésre sem reagált
(csak négy tüske van rajta :: ,ennyi),ezért szoftveresenátállítottam(boot FDD-vel) ,hogy Sata 1-legyen.
Működött is szépen felismerte a winyót de nem lát belőlle csak 128GB-ot ,mert kikapcsolta a 48 bites LBA-t is és nem engedi visszakapcsolni.A Kérdésem az lenne,hogy mit tudnék ezzel kezdeni,hogy tudnám használni a többi lemezterületet is.Ez elég nagy érvágás mert 500Giga helyett nincs csak 128Giga.
Ha megpróbálom visszaállítani azt írja,hogy :ERROR COMMAND.
Ha valakinek van erre a problémára megoldása kérem írja meg mihamarabb!
Előre is köszönöm -
Ruban
tag
Talaltam
kekhalallal kifagyott a gep azota sem indul rakom ujra ha valaki talal szoljon plz.. kossz! 
-
Ruban
tag
Szenvedek egy Promise Fasttrack 378 SATA win xp !! vezerlo driver kellene mer t a regi ASUS alaplapom A8v Del melle csak Ata es Raid kezelot adtak es nem latom 2 merevlemezem.. nem talaltam sehol a neten 2 oraja keresgetek.. valaki segitsenki egy linkel vagy ha van kuldje el.. behalt a gep es felborult a biologoiai egyensulyom..
patakiimre@yahoo.com ra nekem nagyin koszonom!

-
eziskamu
addikt
válasz
feka007
üzenetére
Mondjuk az se mindegy mivel töredezettségmentesítesz, mert a Windows-é nem töredezettségmentesít teljesen (de asszem sok esetben a későbbi fájlmódosítás és bővítés lehetősége miatt nem is mindig jó ha flottúl szorosan egymás mellé vannak töredezetség nélkül rendezve az állományok). Az OOdefragnak van asszem kipróbálható változata ami jó is (1 éve használtam, akkor még volt 30 napos próbaverzió, bár nem szerette ha tömörített az NTFS partíció, újra kellett rakni a vga drivert, egyéb gond nem volt
) -
eziskamu
addikt
-
feka007
veterán
Mitől olyan hangos seekelésnél a Segate 320-as HDD-m? Azt hallottam, hogy ez nem jó jel, és akár a winyó végét is jelezheti, de szinte mindig ezt csinálta, és még nincs két éves... Lehet, ősszel lecserélem egy Samsungra, Seagateben kicsit csalódtam...
-
eziskamu
addikt
Most te külső vagy belső megoldást keresel? Külsőre ott vannak az sata-usb átalakítók és winyóházak, és belülre van olyan alaplap pata/ide portjára köthető kütyü, amihez sata csatin keresztül sata-s winyó köthető. De ezek sem olcsóbbak mint egy SATA vezérlő kártya, 5k körül azt is lehet kapni, de vannak olcsóbbak is, de vigyázni kell, mert ha jól emléxem nem mindegyik kártyával lehet a SATA-s winyóról bootolni. Amelyik változatot SATA RAID vezérlőnek csúfolják, azokkal már általában lehet bootolni is.
Reklám és ajánlás nélkül valami ilyesmit kellene neked:
[link]Amúgy a PH!-s aprón van pár árús aki olcsón tud különféle atálakítókat, de itt az olcsót gondold úgy, hogy több mint 2000 Ft :
[link] -
eziskamu
addikt
Tudom nem pont ide illik a kérdés, de felteszem:
Egy kisebb szerverbe (30 fő kiszolgálás mail/oracle/ad/fájlszerver) mennyire megbízhatóak a SATA-s winyók? Azt írják sokan, hogy a mechanikában már nincs különbség (minőségben se nagyon), és lehet kapni 100k környékén normális, saját procival rendelkező raid vezérlőket. Egy ilyen normálisabb vezétrlőre kötött pl. WD RAID edition winyók mennyire maradnánka el SAS-os társaiktól megbízhatóság/sebesség frontján? -
p0c0k
tag
hello!
van egy satás vinyóm de az alaplapon nincs sata, nincs valami átalakító kábel ? nemakarok kártyát venni az iszonyat drága
hálózati átalakító kábelt már találtam csak adat kábel kéne, létezik olyan ? -
troly
tag
Bocs fejlett energia gazdálkodás van rajta és sataII-es a vinyóm!
-
troly
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 160-as samsung vinyót berakom a gépbe elinditom és azt hallom mintha a gép ki be kapcsolgatná.Felmegy a vista 60 bites és csak folytatja.Asus P5e alaplapom van meg néztem progival ezeken van valami energiagazdálkodási cucc valyon ezért kapcsolgatja a vinyómat?
A vistán kikapcsoltam mjiden ilyesmit de még mindig csináljha és eléggé bosszantó mert erről megy a rendszer és néha be is rohasztja pár másodpercre.Volt már egy másik samsung is nálam az is hasonlókat csinűált de abbahagyata.De a régi 400-asom nem cxsinál ilyesmit mi lehet ez tud valaki valamit?
Előre is köszi! -
Joey113
csendes tag
PLS HELP ME!!!!!!!!!
-
Joey113
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám! Van nálam most egy Seagate 60GB-os noti merevlemez.Ennek a működéséhez kell 5V. Erről a HDD-ről szeretném az adatokat lementine a gépemre egy asztali számítógépre.És az a problémám,hogy az én Samsung hdd-im 12 V oltosak és ha én most rá kötöm ezt az 5 voltos winyót akkor nem .-e fog megpirulni?Vagy nem kell félnem és nyugodtan kössem össze mert valami cucc figyeli h mennyi Volt kell neki és anynit küld rá?
Segítségetek előre is köszönöm.Üdv
-
metaldog
senior tag
Hi a következő gondom van, van a gépbe egy 250-es sata vinyó meg meg egy sata dvdíró egy ide dvd író és egy ide vinyó és ost vettem egy usb portos külső satas mobil racket egy satas 500-as vinyóval a kérdésem az lenne hogy ugye a satas cuccok külön port-ól mennek nem úgy mint a ide-s cuccok hogy egy kábelen két dolog is lehet nekem egy satas kábelen csak egy cucc van, kell -e jumperelni a vinykat meg dvd-írokat mert amikor bekötöttem az új dvd írót pl a gép nem látta és olyan is volt hogy a windows nem bootolt be csak akkor ha lehuzok a mindent a 250-es vinyó kivételével amin a rendszer van. Tehát most mit kell tenni hogy minden menjen kell -e jumpereli?
-
Veatta
aktív tag
Köszi a választ!
Akkor nem is kísérletezem vele tovább, tettem bele egy ide-to-sata átalakítót most így használom.
A topic olvasgatása közben újabb problémára leltem:
I_Am #45 hsz-ében, hogy a win visszateszi a vinyót PIO módba, amitől rettenetesen lelassul, az ide vezérlő eltávolítása után újraindítás hatására visszaáll UDMA-6 ra, de ez nem tart sokáig, pár perc múlva ismét PIO módban parkol, hogy lehet stabilizálni a dolgot UDMA-6 ban?Üdv:
Veatta
-
krystman
őstag
Üdv! Van egy SATA SAMSUNG winyóm és most vettem észre, hogy az eszközkezelőben nem írja, hogy SATA winyóm lenne. Így néz ki.[link]
Vagy ez így normális SATA-nál?
-
Imco
őstag
Pont erről irtam! Via vezérlő van benne és nem támogatja a sata2-t. Elvileg lehet jumperrel vagy szoftverrel sata1 -t csinálni a vinyódból, de én még úgy is szivtam vele.
4 nap kemény xivás után elballagtam és vettem egy IDE vinyót a gépbe! Simán ment egyből minden. A következő gépbe meg ment a satás vinyó! A via weblapján le van irva egyébként! -
Veatta
aktív tag
Sziasztok!
Asrock P4v88+ -os lapba szerettem volna samsung sata winchestert tenni, de nem ismeri fel a bios, a kezelési könyve azt írja, hogy csak raid módban van szükség flopys bohóckodásra, raid nélkül simán mennie kellene.
De nem megy. A tünetek a következők:
sata vinyó felhelyez gép bekapcsol, a lemezek fel sem pörögnek (200 GB samsung)
másik vinyó elő, az felpörög bekapcsolás után, de a bios azt sem látja,valami ötlet?
-
Imco
őstag
A PM-ben van teszt lehetőség, jobbegérrel klaty a particion!
Mivel uyanott % ban áll meg, biztosnak látom a vinyót.
A maxtort azt hiszem szoftveresen lehet kapcsolgatni sata1nek.
A maxtor oldalon fent van tipus szerint.
Szerintem a sil 3512 tudja kezelni a sata2-t, persze nyugodtabb tempoban.
Illetve ha nem tudná /viával szittam igy/ akkor instabil lenne . Ez hogy x% nál megáll
nem jellemző szerintem az inkompatibilitásra.
Probáld gyötörni pl. hogy fat32nek csinálod meg, ha sikerül utána konvertáld ntfsre.
Vagy a 3. particiot 2 felé veszed és hogy akkor is ott szál-e el arányaiban tekintve. -
Nem tudom., mert kb 120km-re van most tőlem a gép, iletve a vinyó.
Sajna másik gépben nem tudom kipróbálni, legalábbis egyellőre.
A PM! megformázta, úgy ahogy a gyorsformázás is (kb 10mp alatt), de ha a normál formázás nem fut le, ott valszeg adatírási illetve olvasási problémák is jelentkezhetnek.A maxtor progit lefogom szedni. - Köszi a tippet
Konkrétan egyébként megtudja mondani valaki, hogy kompatibilitási probléma lehetséges? Mert azért csak egy 3 éves alaplap, SATA1-es vezérlővel (Silicon 3512).
-
Imco
őstag
-
Üdv
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A következő a helyzet:
- alaplap:Gigabyte:GA-7N400 Pro ver. 2 (Nforce2)
- winchester: 500GB Maxtor SATA2, 32MB cache.
- oprendszer: windows XP professional corporate edition SP2-vel.A következő a helyzet, XP telepítés, particionálás megvolt, a következő felbontásban.
10 GB - rendszer - formázott
200 GB - formázott
150 GB - nem tudom formázni.
100 GB - nem tudom formázni.
Ha a 10GB feletti részt egyben hagyom, akkor kb 72%-nál megakad a formázás. Így szétparticionálva a 200GB okés, de a 150GB-s formázása 93%-nál megakad, a 100GB-ost nem is kezdi el.
Hibaüzenet nincs.
Gyorsformázás lefut.
A winyó átjumperelése nem hozott javulást.
Amikor megakad a fomázás, akkor a winchester led-je villan néha, a gép belassul.Mi lehet a baj? És főképp, mi a megoldás?
-
Imco
őstag
Probáld a hdsentinelt! Tud magyarul is!
Van jó leírás is!
Nem minden HDD támogatja a különböző szoftverek összes funkcióját!
A vinyo chipjétől függ többek között!
A vinyód egy jó modell! Szerintem...
-
komako
csendes tag
Szervusztok!
Az a problémám, hogy vettem egy WD3200AAKS-s winyot, majd telepítettem rá egy Win XP professionalt, elsődleges C jelzésű 100 GB-s partícióra. Az első telepítésnél
nem volt a BIOS-ban beállítva az ACHI mód, így IDE -ként lett telepítve, úgy, hogy nem adtam be és nem is kért SATA drivert a telepítés során. A kész rendszerre feltettem egy Everestet, és egy HD Tune-t, itt jött a probléma, hogy nem ad egyik sem információt a winyóról, sőt a HD Tune AAM állítási lehetősége sem működik.
A második telepítésnél
a BIOS-ban beállítottam az ACHI modot, beadtam F6-tal a drivert a kézikönyvben leírtak szerint, az ACHI BIOS megy, minden megy, a helyzet ugyan az.Any ötlet?
Komako
-
Hitoyama
csendes tag
Köszi..
A probléma megoldódott, 390 giga..ma reggelre 100%-san megsemmisült.. Konzol rulez!! 
-
-
noncsika
tag
sziasztok
annyi lenne a gondom, hogy adott egy alaplap, két vinyó - egy sata és egy pata. akárhogy állítgatom, nem akar a patáról bootolni
mit kellene keresnem biosban? a bootolási sorrend nem segített.
köszönöm előre is a választ -
Hitoyama
csendes tag
Sziasztok! Óriási problémám lenne és bízom a hozzáértésetekben.. A Western Digital 500GB-s vinyóm, minden előjel, meghibásodás, kattogás, drasztikusabb hőmérséklet ingadozás (alapfokon 47 volt max. 50) nélkül beadta a kulcsot.. Hibaüzenet gyanánt annyit lökött ki, hogy 744 szektor hibás a vinyón, ezt ő áthelyezte üres részbe. Próbáltam, hibaellenőrzést javítást eszközölni az xp-vel, amire annyit reagált hogy AUTOCHK nem található RAW akármit ellenőrizni s javítani nem tudja!
Kérdezném tőletek, hogy mi lehet a gyíkja? S egyáltalán menthető e még akár részben is az adatállomány??? Köszönöm előre is.. 
-
nolika
senior tag
Hatalmas kérdésem van!
A következő az eset.
ASUS K8N 2db SATA1-es csatival.
Ma vettem egy Samsung HD502LJ winyót. Van még egy régebbi HD200HJ-m is.
A probléma az h nem megy. Ha az új winyót rákötöm a lapra, felpörög(néha nem...de nemtom miért, a másik winyóval is néha csinálja h a felpörgés csúszik kb 5 másodpercet, elvileg ez nem lehet nagy baj), kattan. Utána ha boot van, a windows beolvassa az ntldr-t és az alapfájlokat, és utána beakad(mikor már kiírná a WinXP feliratot.).SP3 van, friss rendszer! a rendszer egy Quantum winyóról megy.
HELP!
-
Imco
őstag
A vinyó "javitás" max adatmentés idejére szólhat szerintem.
A mistrallal egyébként is esélytelen lennél sztem gari ügyben!
Valószinü, megviselte a szállitás, de akár táphiba is okozhatta.
Ha már visszavetted buktad. Ha nem, kérdés hogy mennyire haver a haver, mennyire bizol benne! Használt cuccnál kiprobálva, ajtóig van garancia! -nem véletlen nem foglalkozom vele!
-
nolika
senior tag
Nincs probléma a merevlemezemmel, DE...
Az a bajom, h miért nem tud a windows xp feltelepülni, ha csak 1 SATA merevlemez és egy PATA DVD-íróm van? Csakis akkor indul el, ha van egy PATA merevlemez.
A következőket csinálja:
nyomok egy billentyűt akkor amikor kér. "Hardver kivizsgálása(nemtom pontosan)", és ezután megáll, és nem csinál semmit!!! Ha van PATA winyó, tovább megy....
ASUS K8N lapom van. A lemez hibátlan, HDsentinel semmit nem ír...Help

THX
mod: a telepítés most úgy megy, h vistát is fel kell húznom, miután kiveszem a pata winyót
de ez a másik SATA-s winyóm pont tegnap halt meg, rajta 60gb-nyi fullos zenékkel 
-
grex4
aktív tag
sziasztok. lenne egy problémám. eladtam havernak egy samu 400 hd401lj tipusu hdd-t és betette ment a gépébe. majd másnap nem indult el nála, visszakerült hozzám mondom nem hiszem el h nem megy igy betettem az én asztalimba, saját kábeleivel a saját helyére. winfos elindult de nem látta, feltehetően felse pörgött mert leállitás után a motor alulrül hideg volt. gondoltam szar a tápkábele. kicseréltem a primary samsungom tápkábelére és éles sipolást ad ki a gép hangszórója. hiába cserélem vissza a kábeleket vagy akármi a gép bekapcsolása után sipolás. hosszú sipolás majd ugyanakkora szönet. 2-3mp-s. 5leT?
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. a régi meghajtónál nincs ilyen gond. ezt mi okozhatja?

). Újabb "dugdosás" után az alaplapi Promise PDC20378 controller már felismerte, de a win nem tudott mit kezdeni vele. Végül a megoldás a WD oldalán volt, vissza kellett jumperelni SATA-1-re, és így már frankón megy a Hitachival a VT8237-en.
kekhalallal kifagyott a gep azota sem indul rakom ujra ha valaki talal szoljon plz.. kossz! 

)
a BIOS-ban beállítottam az ACHI modot, beadtam F6-tal a drivert a kézikönyvben leírtak szerint, az ACHI BIOS megy, minden megy, a helyzet ugyan az.