Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turul
tag
Üdv mindenkinek!
Volna egy kis gondom két SATA-s (Seagate 7200.7 160GB és Samsung SP2004C 200GB)vinyóval meg egy Abit NF7-S v1.2-es lappal. A helyzet az, hogy már jó ideje használom a fenti cuccokat, de egy visszatérő hiba már kezd megörjíteni. Arról van szó, hogy a vinyók rendszerint hibátlanul mennek, de úgy félévenként egyszer csak lefut induláskor a chkdsk és hibát talál, aztán rendszerint onnantól kezdve minden egyes indulásnál lefut és ellenőriz. Sokszor előfordult már, hogy maga a rendszer borult meg adatvesztés miatt, sőt most hirtelen nem is emlékszem, hogy más adatvesztésre, mindig a Windows mondta be az unalmast, amúgy tán még egy jpg-t se vesztettem emiatt. (ja, amúgy WinXP SP2-ről van szó). Pár hete mikor a Windows ismét megfeküdt meguntam a dolgot és tanácsot kértem itt a PH!-n a NF7-es topikban. Valaki segített is, mondta hogy ehhez hasonló problémával ő is találkozott már, s valószínű, hogy egy BIOS frissítés segít. Valóban régi volt a BIOSom, a gyártó szerint is átdolgozták közben a SATA drivert, szóval frissítettem. Windows újra föl és reménykedés. Sokáig nem tartott a dolog, mert hamarosan megjelent megint bootoláskor a jó öreg chkdsk. Aztán pár órával később, az egyik boot alkalmával újraindult a gép és onnantól kezdve soha többet nem állt fel a frissen telepített XP-m. Csökkentett módban sem. Gondoltam újratelepítem az egész rendszert, de a telepítő is kifagyott egy kék képernyővel. Ezek után fogtam magam és felraktam a Win-t egy PATA-s vinyóra, de ha e mellé betettem a fent említett vinyót, akkor a Windows megint csak el sem indult. Végül felraktam a Win98-at és telepítettem alá egy kis progit, amivel látja az NTFS particiókat is. Ez gond nélkül olvasta a SATA-s vinyómat, csak sajna törölni nem tudok vele, pedig most az az ötletem támadt, hogy letörölném a System Volume Information mappát, hátha ott van valami olyan bejegyzés ami megfekteti az XP-t. Szerintetek?
A másik SATA-s vinyó se járt sokkal jobban, időközben azon is lement a chkdsk egyik induláskor nagy hibajavítgatás volt és onnantól kezdve a Win nem tudja olvasni az egyik (persze a 180GB-os, docokkal megrakott) particiót. Ebben az esetben az is meglehet hogy én csesztem el a dolgot, mert ezt a vinyót néhányszor menet közben kihúztam, meg bedugtam. Persze nem írás közben. De SATA-s vinyóval ilyet el lehet követni, vagy én vagyok nagyon sötét? Amúgy ezt a particiót a Win98+NTFS felállás se tudta megjeleníteni. A chkdsk minden induláskor le akar futni rajta, volt hogy engedtem is, de nem lett jobb. Mondjuk a chkdsk még kiírja a címkéjét, az XP már azt sem. Az volna a kérdésem, hogy ezzel a vinyóval mit csináljak? Van a chkdsk-nál jobb progi lemezellenőrzésre? Fontos lenne persze, hogy az adatokat vissza tudjam róla szerezni.
Jó lenne, ha tudnátok segíteni, hogy mit csináljak az egyik, illetve a másik vinyóval, vagy hogy mi okozhatja az egész problémát. Én a magam részéről még a kábelezésre gondoltam, bár az egyik SATA adatkábelt már kicseréltem, de nagyon lazák a kábelek, előfordulhat, hogy ott van a hiba, esetleg azt is el tudom képzelni, hogy az volt a baj, hogy BIOSt ugyan frissítettem, viszont a Windowshoz továbbra is egy régebbi SATA driver progit használtam és később észrevettem, hogy ebből is van már újabb. Talán ez volt a baj. Nem tudom, de ha van valami ötletetek, akkor ne kiméljetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest