- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
válasz
BullZeye #148978 üzenetére
55qn90 es bizonyos piacra Boe panelos verziót kapott, míg az angol és német piacra, VA és Ads panelal szerelt verzió is van! Magyarországon csak ads panelt kapott. Kivéve az 50 collost az VA panelt kapott! Fentebb kicsit félre érthető voltam. Táblázat kicsit csalóka! Mert a Samsung különböző országokra osztva adja a panelokat. 55qn90 ami eléggé felemásra sikeredett! Hogy az amerikai és az Eu piacon ilyen difi legyen. Nem sűrűn fordult elő ebbe a kategóriába.
-
wallace 234
őstag
válasz
BullZeye #148973 üzenetére
QE55QN90 es be a felettiek Va panelt kaptak. 55 ös méretben kaptunk a nyakunkba ips panelt. Bár én személy szerint, elégedett vagyok a QN90 el, meglepően jó a feketéje! Ahhoz képest hogy Ads panelt kapott. Sokat esett az ára is! Qn95 nek is esett.UE75AU9002KXXH 2 fajta panelt kapott, VA panelt. Samsung által gyártott és egy Dp által gyártottat. Ezek jó panelok.
-
blakey
titán
válasz
BullZeye #148940 üzenetére
A monitoron akkor érdemes tesztelni ha tudja az fps-váltást, ha nem akkor b@szhatod, mert mindent az adott frekvencián fog lejátszani és ha nem egyezik az anyag fps-ével akkor akadozni fog a mozgásmegjelenítés. 120Hz-es tv-im vannak, probléma és akadozásmentes a megjelenítés, feltétele, hogy jó lejátszók szolgálják ki.
-
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148940 üzenetére
" Az érdekes módon szépen megoldja, igaz ott motion javítva van, de nem szappanopera effekttel."
Ilyen nincs. Szappanopera effekttel lehet csak javítani, másképp hogy? Mit kapcsolsz be a TV mozgásjavításra? A TV-dben egyébként lassabb VA panel van, míg az Alienware-ben egy szupergyors IPS, így biztos a végeredmény.
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148926 üzenetére
Az első, habár a stutter ott is meglesz, de egyéb hibák nem. Vigyél magaddal pendrive-on olyan 24p jeleneteket, ahol svenkel a kamera és próbáld ki a különböző típusokat. Legyen benne lomha kijelzős olcsó modell is.
Egyébként te látod ezt az akadást vagy csak olvastál róla?
-
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148926 üzenetére
Ja, csak a fejedben akad. Ignorálni bármit lehet. 30 napig nem gondolsz az akadozásra és elfelejted az egészet, hogy valaha is létezett. Pszichológia: Indiában is nagyrészt ugyanolyan boldogok az emberek, mert az ember bármit képes megszokni és alkalmazkodni hozzá. Ügyes szerkezet az agy :)
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148917 üzenetére
Egyáltalán nem, sőt teljesen igazad van. Van aki nagyon érzékeny erre. Nem véletlenül méri és értékeli is az rtings a stutter mértékét..
Ezt egyébként a boltban is ki tudod próbálni.
Mindazonáltal ha érzékeny vagy a jó mozgásmegjelenítésre, nem biztos, hogy a samsung a jó választás. -
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148922 üzenetére
"Jelenleg 120Hz-es mobiltelefont, és 144Hz-es monitort használok, azóta ha 60Hz-es monitort vagy mobilt használok, kifejezetten zavar ahogy akad"
Mert ráfeszülsz és az akadást nézed automatikusan, nem a tartalmat. Nekem is volt egy 1 éves időszakom, amikor ezt figyeltem. Sok öröm nincs benne, mert elkezd még jobban zavarni és jó szar érzés. Nekem már semmi bajom sincs 120Hz-re interpolált TV adás után a 60Hz-es monitoron a 24 fps-sel, mert nem csinálok belőle nagy ügyet. Eldöntöttem, hogy nem érdekel. Azóta nyugodt az életem. Azt nézem, ami van.
-
-
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148917 üzenetére
"Tehát akkor végső soron nem mondok nagy baromságot azzal, hogy az új 120Hz-es panelek 24p anyagnál rosszabbak mint a régi 60Hz-es panelek? Vagy legalábbis az érzékenyebb szeműeknek szembetűnőbb, hogy nem folyamatos a film/sorozat."
Ne gondolj nagy különbségre, felesleges ezen parázni
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148912 üzenetére
Az rtings nagyon pontosan elmagyarázza, hogy mi a judder, mi a stutter és mi a különbség közöttük.
Ami a lényeg, hogy a judder egyenetlenséget jelent, az egyes képkockák nem azonos ideig jelennek meg. Ennek lehet az oka ha a 60Hz-es tv-n a 24fps tartalom egyik képkockája 3 a másik pedig csak 2 képfrissítés ideig jelenik meg. Habár hozzá kell tenni, hogy ez nem feltétlenül kell így legyen. Sok 60hz-es tv tud juddermentesen lejátszani 24p filmet. Egyszerűen ilyenkor 48Hz-re kell csökkenteni a képfrissítés frekvenciáját. Ez nem lehet gond, hiszen a TV adások megjelenítéséhez meg 50Hz-en kell működnie a panelnek és ezt minden 60Hz-es tv tudja.
Ezzel szemben a stutter az amikor ugyan tökéletesen egyenletes a képkockák megjelenítési ideje, mégis szaggatottnak érződik a kép. Ez pont amiatt van, hogy gyors a panel, sokáig tudja mutatni ugyanazt a képkockát. Valóban az olcsóbb, régebbi tv-k lassabb kijelzője ilyen szempontból jobb. No meg persze az impulzusos megjelenítésű plazmák.
Szerintem te egyáltalán nem kevered a dolgokat.
-
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148912 üzenetére
"Amikor 24Hz nem 24Hzként jelenik meg az nem a Judder/jutter?"
De.
"És ha jól értem amit írsz, akkor a Stutter lényegében megvan mindenhol mióta LCD létezik és nem új probléma?"
Még LCD előtt is volt, hiszen a 24 fps miatt van és 24 fps azóta van amióta filmek. Ezért nem érdemes róla beszélni, mert nem tudsz vele mit csinálni. Volt, van, lesz és kész.
"Tehát akkor a mostani ezer éves 60Hz-es TVmhez képest elképzelhető, hogy az újnál a 24p rosszabb élmény lesz?"
Inkább OLED-nél feltűnő ez a dolog.
-
PuMbA
titán
válasz
BullZeye #148909 üzenetére
Összekeverednek a fogalmak. A stutter legtöbbször azt jelenti, hogy a 24Hz nem 24Hz-ként jelenik meg és emiatt nem megjósolható / teljesen véletlenszerű akadozás lesz. A stutter emellett azt is jelentheti, hogy mivel a 24 fps kevés, ezért természetes módon akadozósabbnak látjuk a képet, mondjuk egy TV adás 50fps-éhez képest. Viszont az előbbihez képest ez a stutter nem hiba, hiszen nem véletlenszerűen történik az akadozás és nem ront az élményen, hanem aki érzékenyebb a 24 fps akadozósabb képére, az csökkenheti ezen természetes akadozás mértékét, ha olyan TV-t vesz, aminek a LCD paneljének a válaszideje lassabb.
-
donjohnson
addikt
válasz
BullZeye #84451 üzenetére
vételi szempontból jobb lenne tetőantenna, igen.
menj át a mindig tv topikba, ott tudnak neked ajánlani megoldást a problémádra.
egyébként a távirányítón az info gombot nyomd meg hosszan, amíg fel nem ugrik a jelinformációs ablak (jelszint, hibaarány). -
ruszi_tomi
aktív tag
válasz
BullZeye #61715 üzenetére
Nah ebben igazad lehet, de ez így mekkora átk*rás............ Az integrált Intel vidikártyámnak van 3d menüpontja, de ki tudja........ Majd kérek havertól egy másik HDMi-t, hátha csak az a baj hogy az enyém nem jó. A PowerDVD amikor rábökök a 3D gomba sír, hogy gyenge a HDMi, nem elég a teljesítmény. Nagyon remélem ez a baj.
-
Gicz
addikt
-
syler123
veterán
válasz
BullZeye #61579 üzenetére
Még csak véletlen sem normális, hogy lenne az? A tv-nek számolnia kell a késő képpel, ne vicceljünk már... Nekünk film nézés közben semmit sem szabad észrevennünk a késő képből, csak játék alatt... Meg ha nekem a 6670-el ugyanebben a felállásban nincs késés, akkor neki sem szabadna lennie, mondjuk nekem Sony erősítőm van.
-
superg
senior tag
válasz
BullZeye #61350 üzenetére
Hát én is erre jutottam ezért vettem f6500-öst.Lg 690-ben is úgy müködik mint neked,pedig ott az ips panel miatt nagyobb szükség lenne rá.Ráadásul akkorák a zónák az lg-n hogy a jobb felső bevilágításon ugyan tényleg sötétít tök feket képnél de ha valami kerül mondjuk a jobb szélre olyan fél magasságban akkor máris eltünik a sötétítés a jobb felső sarokba és jobban látszik a bevílágítás.
-
-
syler123
veterán
válasz
BullZeye #60469 üzenetére
Tv-vel dolgozik egy grafikus? Ne viccelj, akkor jó kontár munkát végezhet. Szemre legyen jó a kép, nekem már kalibráltak tv-t, jó nagy kidobott pénz volt. Mindenki állítsa saját ízlésére, azért nincs 1000 féle beállítási lehetőség, hogy ne tudja saját magának beállítani. Más részről azt csinálsz amit akarsz, ez az én véleményem, ezt korábban is írtam és bazi nagy igazság... Persze a gépmájereknek ha azt mondja a gép hogy a kép legyen szürke árnyalatos, akkor az az istenkirálycsászár. Nekem nem. Összeült a család aztán addig állítottuk, míg mindenkinek meg nem felelt, ennyi...
devil-k: tisztában vagyok hogy kalibrálva lesz színhűbb a kép, de nem a legjobb... Van akit nem érdekelnek annyira a sötét részletek, vagy éppen fordítva, akkor cses.eti a kalibrált képet. De innentől nem vitatkozom, mindenki azzal kalibráltatja amivel akarja, engem aztán ugyan nem érdekel, csak a véleményem írtam le...
-
malacmalacka
csendes tag
válasz
BullZeye #60432 üzenetére
Hat pld azert, mert a 1118.2 download + usb verzioban mar kijott, a teven meg nem letoltheto
hat pld azert, mert igy tudod, h melyik fw-t rakod fel
hat pld azert, mert nem hiszem el, h nem tudsz elovarazsolni barmi usb-s eszkozt, ami fat16/32 es 1g szabad hely van rajta
amugy igazad van, nem egyszerubb, csupa kinlodas, szerintem ne is kezdj bele.... -
w333
félisten
válasz
BullZeye #60430 üzenetére
Formázd meg a Pendrive -t (legyen üres) majd töltsd le a Frissítő csomagot / dupla katt a frissítő csomagra (olyan lesz mintha egy Winrar -al megnyitottad volna) a tartalmát (mappát) másold a Pendrive -ra, ezután már csak csatlakoztatni kell a TV -hez egyből felismeri hogy ez egy frissítés, majd kb. 2 perc alatt telepíteni fogja ... kb. ennyi remélem tudtam segíteni
-
helenne
tag
válasz
BullZeye #59071 üzenetére
Szlovák Komárnoban az ott lévő legnagyobb műszaki áruházban. Az F7000-hez képest az F8000-nek grafitszürke volt a feketéje. De viszont élesebbnek tűnt az F8000. Amennyire leírták a talpazatát, szerintem nem olyan nagyon széles, de legalább stabil, de annyira mű, mint a régebbi négycsápos talpak (na, az nagyon rettenetes és szerintem labilis is, ahogy láttam átmozgatni). Talán csinosabb az F7000-nek a téglalap talpa. Bár ízlések és pofonok.
-
Flashget
félisten
válasz
BullZeye #58921 üzenetére
Én ilyet írtam volna?
De az tény amit látok visszamenőleg 2011-ig inkább a tévézés képességeiből ad le vagy azzal kapcsolatos megoldásokban csak azért, hogy pr-kodjon a web, smart, 3D és egyéb mellék zöngéken csak az árait tartani tudja. Több dologról kiderült ami működött és jó volt D szériában annak már nyoma sincs az F-nél.
pl. rec gomb eltüntetése most hirtelen ami beugrik.Itt jelen szituban csak az appokat kellene frissíteni amik tökéletesen mennek D,E szériákon, miközben a hardverileg erősebb F szérián nem.
-
Flashget
félisten
válasz
BullZeye #58900 üzenetére
Mert ahol olvastam ott nem tudtak egyik ellen vagy mellett felhozni érveket, kb olyan mint a HDMI kábel minősége, olcsó vagy méregdrága.
ez így ebben a formában nem igaz.
1m esetében nincs különbség.
de 7m felett már kijön az olcsó és drága kábel között a különbség szemmel láthatóan. -
törölt tag
válasz
BullZeye #58892 üzenetére
Ez ebben a formában félrevezető.
HDMI fekete szintet forráshoz állítunk! Samsungnál többnyire nem automata, tehát HTPC estén ha FULL RGB-t küldtök a tévé felé, akkor NORMÁL (egyes típusok esetén magas) legyen, YCbCr (pl BD) estében pedig ALACSONY. Értelemszerűen, ha a PC-t YCbCr kimenetre állítjátok, akkor szintén alacsony. Minden más esetben elmásznak a feketék.
Egyébként kipróbálhatod a PC-den: teljes RGB plusz normál fekete, vagy YCbCr 4:4:4 plusz alacsony fekete.
-
HofiZoli
senior tag
-
mate1st
csendes tag
válasz
BullZeye #57602 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Vettem egy Samsung 3d-s tv-t aztán amikor internetre csatlakozom pontosan 3 percenként kikapcsol. Visszakapcsolom és újból....
Visszavittem kicseréltettem, de újból ezt játssza.
Tudom, hogy ez egy TV nem netezni kellene hanem tv-zni de ha már veszek egy TV-t amin lehet netezni akkor tudjam már 3 percnél is tovább használniSzóval azt szeretném kérni, hogy segítsetek ennek a problémának a megoldásában, már routert is cseréltem, de még mindig, persze lehet hogy ott rosszul állítottam be valamit, gőzöm sincs.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Flashget
félisten
válasz
BullZeye #57587 üzenetére
Ha HDMIn nézek dolgokat akkor a fekete fekete (na jó sötétszürke). Viszont ha Smartot használom, pl Youtube, akkor a fekete világosszürke.
nem írtál tipust, de elvileg erre is való a micro dimming. nálam nincs is ilyen jelenség amit írsz a fekete az fekete és nem szürke D6500-on.
-
a8l
aktív tag
válasz
BullZeye #57512 üzenetére
Mindegyikre, kivéve a 65-öst, arra csak 3-at adnak reg után. Ugyanúgy ott a matrica az oldalán, de 5 helyett 3 évvel. Az alap 1 évhez képest ez is jó. Néz meg a dobozon, én is láttam a kisebb tv-ken hogy 5 év van, de emiatt nem vettem volna kisképernyős tv-t.
Ez van, ha 3 évet kibír, akkor talán 5-öt is utána meg úgyis új tv-t vesz az ember, mert ez elavul. -
Batib
őstag
válasz
BullZeye #57256 üzenetére
Nos, először is gratulálok, hogy ilyen szerencsés voltál.
Másodszor számomra tisztázódott egy kérdés: A képek alapján F66xx is hátsó megvilágítású.
Azok a sárgásbarna négyzetek a fémlap kivágásainál a ledsorok paneljei, tehát ebben is hátul vannak a ledek.
Ez így néz ki a másik odalról. -
freemanone
addikt
válasz
BullZeye #57243 üzenetére
Így hogy mondod, ránéztem gyorsan és két probléma is van:
"Ezúton tájékoztatjuk, hogy Prémium Assistance szolgáltatásunk 2013. december 24-től 2014. január 1-ig nem lesz elérhető!
Megértését előre is köszönjük! "A másik pedig, hogy 40"-es TV alatt nincs semmi a listán... [link]
-
freemanone
addikt
válasz
BullZeye #57233 üzenetére
Én örülnék neki a legjobban ha így lenne. Gőzöm sincs, hogyan működik ezért kérdeztem, de az ünnepek alatt nem tudok meglenni a monitor nélkül ez fix, úgyhogy a hiba bejelentéssel ezért várok januárig. Tudom, hogy az edigi, samsung lenne a kompetens aki tutira meg tudja mondani, de nincs kedvem 5 percet sem azzal tölteni, hogy elmagyarázzam, miért nem tudok meglenni nélküle, a következő durván két hétben.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BullZeye #57016 üzenetére
Nem érted, de nem fogok belemenni abba, hogy szavanként elemezzek mondatokat, mert valaki nem érti meg vagy nem képes felfogni. Senkinek nem fáj semmi, de már több fórumtárs is kihangsúlyozta, hogy nem érdeke senkinek sem az, hogy a Tv-be épített lejátszó tökéletes legyen. Mert ha mondjuk az lenne (s ha ráadásként BD olvasó is jutna bele) akkor senki nem venne semmilyen lejátszót.
Nem oldják meg, mert nem akarják. Ha azt kérdeznéd a Samsungtól, hogy milyen BD lejátszót ajánlanának a saját kínálatukból, akkor ne aggódj, egyből segítenének.
A másik, hogy aki TV-t vesz, nem azért teszi, hogy azt lesse, hogy mennyi áramot fog fogyasztani. Ez majd csak egy szempont lesz a sok sok fontosabb előtt úgy gondolom.
-
Flashget
félisten
válasz
BullZeye #56965 üzenetére
Plazma méretben nem fért be a szekrénybe, amit megvennék arra pénzem sem volt 2 éve. ezért a 32D6500
OLED tv? veszel egyet nekem?van akinek az mkv-ba tuszkolt 3D maga a csoda..egészen addig amíg nem látott nálam gyári 50GB-os 3D-t. és akkor ez csak egy belépőszint még a lejátszók terén..
még csak nem is én írtam le..BD filmből kreált mkv-k többnyire nem 1920x1080 hiába írják sokan az mkv ugyan olyan jó..már hogy a francba lenne ugyanolyan jó ha felbontásban nem 1920x1080?
nekem szerencsém van gyakorlatilag nem felhős a D6500 pedig edge led.
a micro dimming miatt este fekete hátterű jelenetnél nem is látni.
akkor látni csak kis felhősödést, mikor csatornát váltok, de az átlaghoz képest tényleg picit felhős ami egyáltalán nem zavaró.
nagyobb képátlókban már ezt nem lehet elmondani. -
Bilux
veterán
válasz
BullZeye #56919 üzenetére
mkv-ből én már le sem szedem a full hd tartalmakat filmből, de már animációból sem, mert rájöttem hogy marhára nincs különbség 40"-nál 3méterről. De a 6Gb-os mkv is csúszott.
Valóban a hang kódolással lehet összefüggésben. Mert az angol rendszerint DTS (ez mindig jó) a magyar meg AAC (nem mindig) -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #56736 üzenetére
Ez amúgy eléggé wtf samsung oldalán
"Az anyagot közösen görgethetik fel- és lefelé, illetve közösen lapozhatnak benne. És ehhez nincs szükség WiFi-re."
Apróbetűs rész:
Ahhoz, hogy az AllShare™ segítségével Samsung gyártmányú intelligens eszközöket kapcsolhasson össze, WiFi vagy WiFi CERTIFIED Miracast™ szükséges.Na most akkor kell a Wifi vagy nem?
-
Insolent
aktív tag
válasz
BullZeye #56703 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy élvezhető volt. Csak hogy kipróbáltam, mentem kb 1-2 kört.. Éreztem késést az irányítás és a megjelenés között, nem tegnap kezdtem.. Látványnak tök jó, meg jópofa. De jelenpillanatban haszontalannak tartom. Giroszkópos játékot nem jó játszani vele.
Netán te is letesztelted autós játékkal?
Viszont ami nagyon tetszett és hasznosabbnak tartom az, hogy tudtam tévét nézni a telefonon. -
Flashget
félisten
válasz
BullZeye #56181 üzenetére
Azért tegyük hozzá nem azért van FHD tévém, hogy csak avikat nézzek rajta vagy kókány mkv-t.
Akinek ez a mínőség megfelel nézze, nekem nem, így vettem a már létező Pio207 BD íróhoz egy Pio BD lejátszót részemről "a 24p filmeket hogyan játsszam le" kérdés megszűnt létezni.
Csak élvezem a digitális tévézés, képi megjelenésnek eme örömeit. -
BBéci
legenda
válasz
BullZeye #56181 üzenetére
Éppen ellentétesek a tapasztalataim.
Szerintem az, akinek a beépített lejátszó"tökéletesen megfelel", egyáltalán nem igényes a képminőségre és/vagy még nincs tapasztalata valóban komoly lejátszókkal.
Amikor Dune TV-102 és OPPO BDP-105EU lejátszók képminőségét hasonlítgattam, érintetlen tartalmú BD50-et nézve volt legkisebb a különbség. Ahogy mentem lejjebb bitrátában és felbontásban, úgy nyílt az olló és egyre jobban előjött a 440000 forintos készülék fölénye a 34000 forintossal szemben.
Persze ennek felismeréséhez nem árt egy OPPO-hoz hasonló színvonalú képmegjelenítőn végezni az összehasonlítást. -
válasz
BullZeye #55785 üzenetére
Igen, azért itt a smartot nem szabadna úgy előadni mint egy androidos okostelefon esetén. Ez inkább iphone szint. A source lista szerkesztésre nem találtál módot?
A samsung apps meg egy kalap k... Egy két hír appon kívül semmi használhatót nem találtam.
A smart hub-ba nem is szoktam belépni, pedig nem régi még a tv. Nyomkodom össze-vissza, de így ennek nem sok haszna van..
Még a beállításokban is több lehetőség van mint a smart hub-ban.. :\ -
Tonyk
veterán
válasz
BullZeye #55387 üzenetére
Én is küzdök ezzel, de nem csak mkv-nál, hanem avinál is. Viszont vannak olyan mkv-k amin meg tökéletes minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest