- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
nines
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. 120 ezer körül keresek tv-t már kb 2 hete nézem az LG-ket, aminél 42 colosat tudnék venni, de baromi bonyolult, rengeteg boltnál nincs amit kinéztem, sokan írják, hogy sportközvetítésnél nem szép a képe, felhősödik, stb..
Átváltottam a Samura de itt kb ugyanazért az árért csak 40-eset kapok. Ezt elfogadtam, de egyáltalán nem igazodok el a típusok között.
Kiszemeltek:
UE40H6200
UE40F6320
Auchanban pedig akciós most 40H6203-as 120-ért vesztegetik+10% most hétvégén.H és F széria között mi a különbség?
Ami nekem fontos: 101-106 centi, Full HD (sport, filmnézés), direct LED (Lg-nél az edge ledre azt mondták felhősödik Samunál nem tudom...:S) DLNA nagyon jó lenne. 3d nem érdekel, smart funkció nem fontos.
Köszi ha valaki segít!!! -
Kernel
nagyúr
Elhiszem, hogy idegesítő lehet, én is ismerem a jelenséget, de érdekes módon csak igen ritkán látok döccenést, 60 Hz-en, számítógépről, Intel Celeron HDMI-kimenetről.
Jelenleg ugyan plazmát használok (ahol egyébként a PC vagy nem PC-mód között sem bírok minőségi különbséget tenni, természetesen kikapcsolt "javítók" mellett), de korábban LCD-n sem igazán tűnt fel.
-
bzoley
veterán
Az rendben, hogy nem tökéletes, de ha a felhasználónak az a tökéletlen is tökéletes, akkor ne akarja neki bemagyarázni az ellenkezőjét. Neki úgy is jó, örül neki, tetszik neki, pont.
Nekem pl. fogalmam sincs, hogy mi, és hogy játszik le, de amíg jó, élvezhető a kép, amit látok, nem is kezdek el nyomozni utána, nem érdekel. -
-
w333
félisten
Ettől jobb képet ezekkel lehetetlen készíteni 1.10 a záridő !
A második képen látszik hogy manuális fókusz volt(#68043) blakey
Még szerencse hogy nem felülnézetből 70 fokos szögből nézem a TV -t
Nem az a helyzet hogy nem értek hozzá, hanem a telefon ennyire képes csak !
Persze fényképen nem jön át teljesen de 20 -s háttérvilágításon is szemből nagyon -nagyon minimálisan látszik egy picit a felhősödés de inkább fekete az egész (oldalról és felülről már jobban látszik) 12-15 háttérvilágításon pedig tényleg full fekete, a lényeg hogy filmezés közben a fekete jeleneteknél minden rendben van !
Ezzel a kis tesztel csak arra akartam rávilágítani hogy a középkategóriában pl. a 200k -tól az 500k TV -ig létezik ilyen vagy hasonló TV ami nem felhősödik ? (eddig szerintem a H6400 az ami ilyen) vagy aki nem akar felhőket látni az vegyen Plazmát vagy Oled TV -t ?
Nem értem ezt az Edge led trendet, hová tűntek a Local Dimming -es TV-k ?
-
w333
félisten
Tessék ... most direkt feltoltam max. 20-ra a háttérvilágítást !
Itt vannak a képek ... szemből 1, szemből 2, felülnézetből
Minimális záridő miatt a fókuszt ne nézzétek mert az nincs (talán az első képen), és remélem hogy most már jók a képek, szemből 20 -s világításon is fekete !
-
PuMbA
titán
Még mindig utánanéztem és mindenhol azt írják, hogy nem 24Hz-en működnek a TV-k, hanem 4:4 pulldownoznak vagy valami hasonló és 72 vagy 96Hz-en működnek, de a józan paraszti eszem, akkor is azt mondja mint te. Mi a fene különbség van abban, hogy 1 képet kitartunk 3 ideig és a között, hogy 3 képet kitartunk 1 ideig, amikor is a kristályok szerkezete / iránya nem változik közben, mivel a 3 kép ugyanaz és a háttérvilágítás se villog vagy kapcsol ki közöttük
Ha ezt elmagyarázná nekem valaki valahogy, hogy miért lesz más eredmény a kettő között
Villog a háttérvilágítás vagy mi? BBéci el tudod ezt magyarázni LCD szinten, hogy mi történik a két esetben és hol keletkezik a különbség?
-
BBéci
legenda
Lehet, hogy számodra úgy tűnik, de nem keverem, pontosan tisztában vagyok mindkettő működésével.
Szerintem Te még nem láttál valódi 24 fps-t. Nem tud semelyik plazma 24 hertzen frissülni.(#67893) jani-wan
Informatikában teljesen mások a követelmények, mint videotechnikában.(#67891) PuMbA
Nem mindegy, de ha ennyire nem értjük meg egymást, akkor inkább hagyjuk! -
BBéci
legenda
Nem villogásra, hanem durván szaggatott, ricegős mozgásra gondoltam. Az teljesen lényegtelen, hogy sample and hold, vagy bármilyen egyéb képmegjelenítőről van szó. 24 fps esetén ez fennáll.
Sajnállak, amiért ezt nem vagy képes felfogni.(#67860) galaxys80
Azok az apró akadások, természetesek egy mozifilm esetében, azokat digitális trükközéssel elfedni súlyos hiba. Szerintem. -
galaxys80
veterán
Szerintem félreértettük egymást. Én nagyon háklis vagyok a szappanopera effektre, de sem 10/0-nál sem "tiszta" beállításnál nem látok még nagyítóval nézve sem erre utaló jelet.
Én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy 24 fps esetén is érdemes-e bizonyos beállításokkal használni a MP-t.
Ahogy látom ebben is teljesen megoszlanak a vélemények.
Egyelőre hagyom minden forrásnál a Tiszta beállítást. Aztán majd 24 fps-es filmeknél megnézem kikapcsolva is. (Bár ez esetben ugye felmerül a kérdés, hogy akkor minek a 100hz-es TV?) -
PuMbA
titán
Hoppá, hát ebbe még bele se gondoltam...ez igaz
Igazából én is ellene voltam a Motion Plusnak, csak annyian ajánlották, hogy megpróbáltam megszokni illetve kitapasztalni, de egyszerűen nem bírok zöld ágra vergődni vele semmilyen beállításon és itt be is fejeztem, mert tényleg semmire való az egész, ahogy gondoltam. Ha nem szaggatna még elviselném a kisebb mellékhatásait, de hemzseg az egész a képhibáktól és szaggatásoktól. Nagyon feltűnő...
galaxys80: Nem, mert 24 képkocka/másodperc esetén nem annyira limitáló tényező a LED lassúsága, míg sporteseménynél meg nagyon az.
-
toby_as
tag
Szia
Biztos igazad van, csak nekem, es meg gondolom sok mas embernek is fontos hogy otthol kenyelmesen hazimozizzon ,es elvezze a DTS 5.1 hatasait. Ha erre kel , es ahogy irtam nem feltetlenul zenehalgatasra , ebben az arszegmensben nincs masik digitalis bemenettel rendelkezo, es hasonlo hangzast(elmenyt) nyujto szett. -
BBéci
legenda
A folyadékkristály megkapja a parancsot a fény útjának elzárására, de lassan hajtja végre, lomha és mielőtt elérné a végállást, már érkezik a következő parancs a nyitásra.
Leegyszerűsítettem, de fedi a valóságot.(#66797) gboszi
Felirat a Teletext jóvoltából kerülhet a filmre. Nálam a HD csatornákon (UPC kábel) többnyire nincs. -
Shamli86
tag
UE46D6500 xbox one szoktam használni blueray lejátszónak, de a számitógép is rá van kötve és azon is ugyan úgy szokott akadozni és már vagy 3 számitógép is rá volt kötve több féle lejátszó progival. Főleg most többet használom a tv-t "monitornak" mert bedöglött a monitorom és elég sok játék "akadozik" pedig fps bőven 100 fölött van...
-
PuMbA
titán
Szombaton jött az ötlet és már nem tudtam kábelt venni, de az ArcSoft TotalMedia Theatre 6 szerintem van olyan okos, ha már ilyen drága, hogy teljes képernyő esetén megcsinálja. Ha meg nem, akkor beállítom
Más: Megint próbáltam 100Hz módban használni a TV-t - egyedi beállítással 10-en és 3-mon - de olyan "elválasztottá" teszi az előrébb lévő dolgokat meg a hátteret meg furává a közelebb mozgó tárgyakat, hogy sokkal valóságosabb szerintem az 50Hz. Nagyon gyors mozgásnál meg látszik pár képhiba.
-
-
giigz
veterán
Dehogy tisztult, most meg hulyebbnek erzem magam...
Koszi mindkettotoknek, viszont akkor leegyszerusitve: Ha az LCD monitoromon 60Hz-en tokeletesnek latom a kepet, akkor ahhoz kepest az 50Hz-es F5000-en darabosabbnak vagy ugyanolyan folyamatosnak fogom latni?
Lehet benne van a leirtakban a valasz erre, de most olyan faradt vagyok mar, a felet sem tudtam ertelmezni...
Majd holnap ujra nekifutok a temanak, meg a boltba is benezek, megnezni megint a TV-ket
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
blakey
titán
Az lehet, hogy jobban szereted, attól még nem normális, gondolj bele, fülhallgató csatlakozásának az a lényege, hogy a külső hangszórókat elnémítsa, ettől eltérő eseteket menüben kéne állítani, nekem jobb ez a megoldás és természetesebb.
(#64585) nahat
Nem tudom mire gondolsz, de én TV-n csak a képet jelenítem meg, nagyon ritkán DLNA-n keresztül megnézek egy-egy sorozatot, mást nem. Ha csúszik a hang akkor a menüben keress olyat, hogy audio delay (hang késleltetés). -
blakey
titán
-
Flashget
félisten
a sok hz dologot a TV műveli, köztes képkockák számításával, és fekete képkockák beillesztésével
pontositsunk!
50Hz-es tv (5xxx típusok és F6200) két kép kocka közé feketét rak be
100Hz-es tv, (6xxx típusok kivéve F6200)két kép kocka közé egy harmadikat rak be
200Hz-es tv (7000/8000 típusok) két kép kocka közé beszúr egy feketét, majd kép kockát és ismét egy feketét. -
nahat
tag
Namiafranc, meg voltam győződve róla, hogy az a lényeg, hogy minél folyamatosabb képet biztosítson a tv, annál jobb lesz a filmélmény. Samsungéknál én kikapcsolok minden képjavító funkciót, hogy nézhető maradjon a film, de ilyenkor kicsit recés lesz a lejátszás. Panasonic E6E-nél a mozgások sokkal élethűbbek voltak, de az a készülék meg összezuhant, ha a háttérben vagy a képen bárhol megjelent valami szürke motívum. Kész kikásásodott. De a mozgást sokkal jobban kezelte mint a samu. Színekben viszont a Samu az erősebb. Szóval egyik készülék sem az igazi szerintem, gondoltam kiegészítem egy médialejátszóval. Egyelőre abszolút meg vagyok lőve, hogy milyen készülékre váltsak. A 42"-os E6E színeiben nagyon lemaradt, meg mint mondtam a szürkétől összeomlott, a samu F6500 nagyon tükröződős panelt kapott, nekem nagyon fényes az összhatás, és a mozgásokat vagy mesterkélten vagy akadozósan oldja meg, megváltam tőle is, most azon gondolkodom, egy 3. márkát keresek, de külső lejátszóval. Itt beleütköztem egy 60hz-es 'problémába', és kicsit megrekedtem.
-
toby_as
tag
Szia
Koszonom, az a helyzet hogy van ott egy integralt aramkor amirol sajnos nicsen semilyen adatom(kepem). Gondoltam hatha valakinek van rola infoja.@Bitpalace
En mar ahogy irtam nem nezem ugy a filmeket, Media playert hasznalok, es igen 24Hz -n is hasznalok Motion plust(Clear beallitason (Standardnal nagyon nem jo a kep...ugrik meg termeszetellenes), de errefele olvastam hogy a 10/0 az ajanlott?...probald ki). -
Markizmark
addikt
Egy faék egyszerűségű izzó nem okoz olyan zavart, mint esetleg egy fénycső vagy LED előtét-elektronikája, ha elkezd haldokolni. Sokkal drágább egy jó LED égő, mint egy új kapcsoló. Nagyságrendileg sem egy súlycsoport.
Ráadásul a rossz kapcsoló hamar meg is öli az elektronikát. Szóval új égőkkel, vagy csövekkel nem lenne megoldva a probléma.
-
Piftuka
veterán
"te egy SD csatornát hasonlítasz hd-hoz. persze h látod a különbséget.
[..]
ez van az összes nézési távolság táblázatban. próbáld csak ki..."Az általad belinkelt tesztképet megnéztem, és természetesen értem, hogy mit szeretnél mondani.
Te viszont azt értsd meg, hogy a gyakorlatban ezek a dolgok nem így működnek. A TV készüléket az emberek zöme jellemzően valamilyen mozgókép megtekintésére használja, nem pedig tesztképek megvizsgálására, vagy "pixelvadászatra".
És éppen azért mondom, hogy a legtöbb esetben az "etalonnak" tartott, nézési távolságokat tartalmazó táblázatokat nem lehet komolyan venni.
Mert a valóságban nincsen igazi jelentősége, hogy egy '42 colos készüléken egy 1080p formátumú filmtartalmat 1,5 méterről, vagy éppen 3,5 méterről nézi az ember. Mert mi számár a fontos? Hogy jó minőségű képet lásson.
Márpedig a táblázat(ok) szerint az ajánlottnál nagyobb távolságból nézve is észreveszi a különbséget a jó minőségű SD adás, a 720p, vagy az 1080p között. Azt ugyanis látja, hogy egyre jobb képet közvetít a készüléke. És ennyi a lényeg.
Hogy az a kép most hány pixelből áll, vagy hogy mondjuk egy akciófilm esetében, közeli, "pásztázó" felvételen a mesterlövész 3 másodpercig mutatott fegyverén csak #@&<@, M2&<2, vagy M24A2 felirat olvasható el... nos ennek az ég világon semmi jelentősége nincsen.
-
st6969
őstag
Tegnap MM-ban megnéztem a 46"-os F6400-at, de ott csak M1 HD ment, tökéletes minőségben 50cm-ről is. Szóval nem tudtam kipróbálni, milyen lehet az SD adás, de hiszek neked, valószínűleg a 46-os méret lesz a 40-es helyett.
Viszont, kellene valami fali tartó, méghozzá olyan, ami a lehető legkevésbé tartja el a faltól. Ahogy néztem, a kábelek hátrafelé jönnek ki belőle, ahelyett, hogy oldalra vagy lefelé jönnének, így szerintem megnehezíti, hogy közelebb lehessen tenni a falhoz.
Erre a kis falra kéne tenni itt a szoba közepén, de az hülyén nézne ki, ha nagyon kilógna. -
vittorio7
őstag
Az a szép a dologban, hogy az az ismerős aki a legjobban kardoskodott amellett, hogy elég nekem a 40"-os, na Ő mondta ki először, hogy a 46"-os is simán elfért volna nálam.
Amikor a HD sport csatornát nézem, akkor még ok a 40". De ha a BD filmeket, na akkor már kevés. A széles vászon sok helyet elfoglal.
-
Piftuka
veterán
"40"-on 2,2 méterről senki nem mondja meg h fullhd vagy hd felbontású filmet néz éppen, akkor meg minek fullhd tv?"
Azért, mert még 3-4 méterről is azonnal megmondod, hogy Full HD.
Nem először írom, hogy nagyon egyszerű eldönteni, ill. megítélni... A Nat Geo Wild csatornáról át kell kapcsolni a közvetlenül utána lévő Nat Geo Wild HD csatornára, és "rajzolni lehet a különbséget".
(Éppen ebben a pillanatban nézem a "Vad Skócia" című műsort. Egy 42 colos készüléken, ~2,5 méterről, és még nem is vagyok szemben a képernyővel.)
-
Piftuka
veterán
"én 1,8 méterről nézem az 50"-t, és lehetne nagyobb is"
Azért, mert nem éltél a '70-es, '80-as években, amikor még adás sem mindig volt, ha pedig volt, azt szoba antennán keresztül, 40-50 cm-es képátmérőjű televíziókon néztünk, fekete-fehérben (amikor éppen nem futott a kép, nem kellett az anennát forgatni, vagy nem volt adáshiba).
-
R3nts
senior tag
Ja ,bocsáss meg, elnéztem...!
Hát, ebben meg pont egyezik a véleményünk....!
Mert, bár tagadhatatlan feelingje van egy MKII-esnek, de pl. én (sok évet nyüstöltem mindkettőt...
) sosem szerettem igazán bakelitről zenélni.....sok-sok szubjektív oka volt - de a lényeg, hogy nem szerettem....akkor inkább már Pioneer CDJ2000+EFX1000 kombó...
-
R3nts
senior tag
Nézd, ha nekem (nyilván beállítás - értsd : szín,kontraszt,stb... -függvénye nélkül is) az egyik lejátszónak számomra láthatóan szebb képe van pl. 1080p .mkv file-ok lejátszásánál,mint a másiknak,akkor értelemszerűen azt fogom használni....jöhet nekem bárki,bármilyen hivatalos mondandóval.....Gyakorlatilag nekem eddig a sok-sok lejátszóprogramból a SplashPro képe tetszett a legjobban,ezért az általam 70%-ban nézett médiatípushoz (sorozatok 1080p .mkv formátumban) csak ezt használom.....és mivel nem kezel BD ISO-t, arra a PDVD-t.... (a fennmaradó média nézegetési szokásaim 30%-ában ) Miért kéne "kompromisszumot kötnöm", hogy egyetlenegy lejátszót haszmálok mindenre....? OK, hogy a PDVD is lejátssza például az 1080p .mkv-t.....de ha nekem jobban tetszik az emlitett formátumra a SplashPro képe,miért ne használjam.....Ha nekem "szebb", akkor baromira nem érdekel, hogy mások szerint "ugyanolyan"...
Ha a SplashPro kezelné a BD ISDO-t,arra is azt használnám,mert nekem annak a lejátszója a legszebb....sőt, kapaszkodj meg : lehet megköveztek ezért, de pl. ha nagy ritkán 720p, vagy 1080p .wmv-t nézek ,a WindowsMedia Player-rel játszom le,mert ott,annak a kodeknek SZÁMOMRA a WMP a legszebb megjelenítője....
-
206 cc
senior tag
Köszi,olvasom a kinti teszteket,de más szakértők véleményére is kíváncsi vagyok.Mindenki máshogyan látja a dolgokat illetve akadnak eltérések ki mit lát jobbnak ,kezelhetőbbnek,életszerűbb felhasználhatóság...stb..stb.
Illetve szeretem a magyar mentalitást is kiolvasni az értékelésekből. PL. hiába ajnároznák a 4K-t odakint, ha én még kb 3-5 évig a közelébe sem kerülök,de lehet a 3D vagy a képminőség miatt pl megvenném a jobban teljesítőt. -
syler123
veterán
A 24P fontosabb, mint a mozgóképfelbontás? Amúgy ezek okos tv-k, pontos lesz a 24P megjelenítés, nem 100hz-re fog törekedni a tv 24hz-es anyagnál, hanem annak mondjuk 4*-esére, 96Hz-re. Nekem van egy régebbi d5500-as tv-m, 50hz-es, állóképnél látszik hogy jó képe van, de gyors oldalmozgásoknál már bajos, de én játékra vettem, arra több, mint tökéletes.
-
Flashget
félisten
Kezdjük ott nekem D6500 van a későbbi modellekben más beállítások vannak. És ez egy furcsa széria volt mert a D6000-től alap 100Hz a panel viszont a 7000/8000-be 50Hz-es panelt raktak.
Csak az éljavítás van bekapcsolva minden más off. A Motion plus 10/3 állásban van.
Azért HDMI-ről megkapja a 24p filmet BD lejátszóról, én nem hiszem, hogy 50Hz-ben menne.
[link] -
Flashget
félisten
Nálam fontos szempont volt a filmnézés, BD filmek és sportesemények nézése HD-ban. Majd vettem a Pio BD 3D lejátszót képileg nálam rendbe van a történet.
Megnéztem egymás mellé kirakott készülékeket anno az euronics-ba. Páromnak jó lett volna az olcsó LG is ami 50Hz-es volt..oda hívtam egy samsung D6500 elé és rögtön eldöntötte ha már pénzt kell kiadni és nem keveset, nem 1-2 évre akkor olyat vesz ami a szemének is jobb.
Nézz meg egymás mellett egy 50Hz és 100-es tévét ha korrektül van mindkettő beállítva. Látnod kell a különbséget. -
FlashLed
senior tag
-
Nem értem, mit nem értesz! Azt írtam ismételve magamat, mit ér egy 50" FULL HD TV a nagy kontrasztjával , hiszen 2 M-ről kéne nézni, hogy tudja az ember élvezni a felbontását. 2m-ről meg ki néz Tv-ét ? Ennyi erővel, akkor bőven elég egy HD ready tv is, ha nem 2 m-ről nézem, nem ?
-
Flashget
félisten
edge led felhősödik, ekkora méretben meg főleg látványosan és ilyenkor lehet cseréltetni addig amíg nem kap az ember nem zavaróan felhős készüléket vagy a vételi árat vissza és vesz plazmát helyette.
ezért remélem ha eltűnik a gyártósorokról az LDC/LED és jobb jön helyette 5-6 év múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Arcam AVR550 Dirac Live
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!