Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
galaxys80
üzenetére
Olvasgatom már egy ideje ezt a fórumot, és azt kell mondanom, hogy tényleg volna mit csiszolni olykor BBéci stílusán. Szakértelmét ezzel együtt nem vonom kétségbe. Azonban ha valakinek különböznek az igényei az övétől, az elég gyorsan szokta elküldeni, melegebb éghajlatra. Ha az igényeket hozod fel, akkor gyorsan kiderül, hogy igénytelen vagy, legyen az kalibrálás, médialejátszó hiánya, vagy épp a nézési távolság. Ennyi, ezzel kell együttélni. Vagy megfogadod amit mond vagy nem, Ha nem, jobban jársz ha csendben maradsz, mert gyorsan rádsütik, hogy igénytelen vagy. BBécihez pedig hozzátartozik hű fegyverhordozója devil-k, aki bólogat, +1 -el, minden egyes BBéci által elkövetett írásra.

-
Tonyk
veterán
válasz
erika0277
üzenetére
Nem az otthoni hálózat mappába kell másolni amit a tv-n szeretnél nézni (az másra való), hanem egy DLNA kiszolgáló kell.
A Windows Media Player tartalmazza:Adatfolyam -> Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása...
Előugró ablakban "Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása" gomb , engedélyezed a tv-t. A Media Payer a lejátszási listába meg behúzgálod amit szeretnél a tv-n nézni. -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
castiels
üzenetére
Nekem ilyen van, teljesen rendben van. Szerelni kicsit nehézkes, mert jó hosszú csavarhúzó kell hozzá, hogy a "leesésgátlót" be tudd fixálni, de egyébként ok. Kábelek is simán elférnek hátul (f6400) (persze felakasztás előtt érdemes bedugdosni őket.)
szerk.: bocs, nem az hivatkozottról, hanem a #66547-esben említettről beszélek.
-
Tonyk
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
D-nél igen, E-nél és F-nél amikor utoljára néztem még nem volt. Destroi a neve, ami D-vel működik. Nézz körül, hátha már működik E és F-en is.
Ha jól emléxem samygo-val ki lehet kapcsolni a encryption-t. -
Tonyk
veterán
A felvétellel akadt egy kis gondom. 3-4 pendriveot is kipróbáltam, sajnos csak 1-et fogad el, mert a többi szerinte lassú.
Persze azt a 16 gigást, amit direkt meccs felvevésre vettem azt nem.Másold át a CONTENTS mappát a .PVRPfmChkLog nevű fájlal együtt az elfogadott pendrájról arra ami a tv szerint lassú.
Vagy használd a Samsung-USB-Adjuster.exe nevű okosságot 
-
Tonyk
veterán
Elnézésed kérem, hogy le mertem írni!
Abból mertem kiindulni, hogy nálam a 1119-en nem ment.
Mivel viszonylag régi hozzászólásra merészeltem reagálni az engedélyed nélkül, így elképzelhető, hogy nem jutottam el még odáig az olvasásban. Remélem megbocsájtható részedről eme bűn! -
Tonyk
veterán
A 1118 helyett mindenképpen érdemes feltenni a 1119-et. Képminőség javulást hoz. A 1120-ban pedig + funkcó van: On Tv
(#64798) BlacKSouL
Meg amikor ezt az ontv-t be akarom kapcsolni, akkor elkezdi a csatornabeállításokat, mint a tévé első bekapcsolásakor. Kösz nem, akkor maradok a Guide-nál. Az eddig is megfelelt.
Nem fogja újra keresni a csatornákat nyugi
, Csak az OnTV-hez szükséges beállításokat kell megadni. -
Tonyk
veterán
Az nem értette aki nem akarta ....
-
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
A rögzítés közben azonos frekin lévő csatornákat nézhetsz (D sorozatban még nem volt ez elérhető, E-en és F-en már működik).
"kevés értelme van":
timeshift is rögzítés;
ha nem vagy otthon: időzített felvétel
elalvás előtt benyomod a rec-et, tv-t kikapacsold az meg rögzít, másnap megnézed(#59372) Mayday001
Ip alapján, de ez amennyire pontos nyugodt lehetsz tőle. Ha ki akarod küszöbölni, pl.: a routerbe egy vpn kapcsolat majd kiroutolod a tv-t hogy a vpn-t használja.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
" Mondjuk ha már tényleg prémium garanciás a készülék, akkor ...várj csak, megkérdezem a Kingát, olyan kis aranyos hangja volt nekije
"Ilyenkor szokott az lenni, hogy Kinga vagy 130kg-os 145cm-es szépség vagy eunuch.

-
Tonyk
veterán
válasz
kenny123
üzenetére
Nézd csak meg jobban!
Eddig akármelyik AC3-at DTS-re pakoltam át, jó lett. DTS-sel még nem volt gondom.1. tsmuxerGui -val kiszedni az ac3 sávot
2. eac3to -val ac3-dts konverzió (kell DTS encoder ha nincs feltelepítve)
3. mkvtoolnix-el összepakolni az új dts hangot és az eredeti videót (ezzel is veszed ki belőle az felesleges ac3-at.). -
Tonyk
veterán
válasz
kenny123
üzenetére
Megoldás még nincs rá. Samsungnak már páran jeleztük innen is.
A múltkorában tesztelgettem, a hang egyébként csak akkor csúszik el, ha AC3 kódolású (és akkor is csak akkor ha 640kbps feletti ha jól emlékszem).
DTS-sel semmi gond. A megoldás, hogy átkonvertálod a AC3-at DTS-sé, majd visszapakolod az mkv-ba. Pár perc alatt megvan. -
Tonyk
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
"sőt ha a programnál Guide gomb megnyomása után, Időz.Felvétel opciót választva, pent a tv-re kötve és készenléti állapotba állítva a tv-t, akkor nekem felvette a műsort is nem kellett bekapcsolni, ha nem voltunk otthon.''
Na ná! Azt hittem ez mindenkinél egyértelmű! 
-
Tonyk
veterán
"Gondolom ha kikapcsolom a TV-t akkor a felvetel is megall, ugye?"
Dehogy áll meg! Én szoktam úgy felvenni, hogy nézem a tv-t, bealszok rajta -> REC , tv kikapcs és majd másnap megnézem. Ez már működött D sorozaton is. ES-en nem néztem, az a gyerekeké, (de tuti megy ott is) az F6400 biztosan működik, épp két hete néztem meg így valamit utólag.
-
Tonyk
veterán

-
Tonyk
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
"Már pedig 100x volt róla szó, hogy senki se várjon nagy dolgot a TV-be épített "lejátszótól""
Jajj, hagyjuk már ezt a "ne várjunk sokat a lejtászótól" dumát, még akkor sem ha 100x van leírva. Nálad az "sok" az hogy megpróbálasz lejátszani egy filmet? Semmi extra dolog, csak egy lejátszás. D és E széria viszi hiba nélkül, ott ezek szerint nem volt sok. F széria nem. Itt már sok. Hát persze...
-
Tonyk
veterán
válasz
Burt1793
üzenetére
"Még te vagy felháborodva, ha a letöltött dolgaidat esetleg nem viszi a tv 100%-osan?"
Ezt most kioktatásnak szántad? Mert ha igen, keress valaki mást aki vevő rá. Senki -én legalább is- nem kiváncsi az okoskodásodra.
Az meg hogy mit veszek és mit nem abszolute nem rád tartozik. Tartsd meg magadnak az ilyen okoskodásokat. Ha majd etikai kérdésekben kioktatásra szorulok ígérem szólni fogok. -
Tonyk
veterán
Hang csúszásos hibajelentésre reagált a Samsung: Persze mindenki hülye csak ők nem.
- Próbljam másik mkv-val.
- Mondom nekik, már vagy 50 mkv-t kipróbáltam.
- Akkor is mkv hiábja lehet.
- Kérdezem, hogy akkor a D6500-on és az ES7000-en miért jó?
- Válasz az nincs erre, de ők különben se garantálják a nasról lejátszás tökéletességét (Egyébként sem támogatott a nas!
).
- Mondom nekik, hogy usb-s hdd-ről is ez van, de ha akarják küldök egy rakás sample fájlt ill. techinfót a fájlokról. Ez persze nem kellett nekik...(Állításuk szerint a jelentett hibát továbbították a fejlesztőknek.) Kíváncsi leszek, szerintem leszarják. -
Tonyk
veterán
Tegnap küzdöttem kicsit a F6400-esemmel azzal, hogy csúszik a hang a képhez képest kb 1 másodpercet, beletekerés után. Volt itt már róla szó, hogy csak akkor csúszik ha az első hangsávot "nézzük".
Nos, tegnap kíváncsiságból felcseréletem két hangsávot, valamint kivettem a másodikat (angol), állítottam az AVC levelt h264 editorral 4.1-ről 5.1-re. Csak a magyar sáv csúszik, (akkor is ha az a második, akkor is ha csak egyedül van).
Már csak arra tudok gondolni, hogy AAC-vel vannak gondok az F sorozatnál, mert mintha a DTS sávok jók lennének.
Sikítson már az aki tapasztalt még ilyet (egy-két sorstárs már van), hátha elhiszi a Samsung...
(A csúszó hangos mkv-k a másik két tévén (D6500, ES7000) minden további nélkül hiba nélkül mennek) -
Tonyk
veterán
válasz
adrenalin83
üzenetére
Arra "jöttünk" rá, hogy csak akkor csúszik, ha 1-es hangsáv magyar(?). 2-es még nálam nem csúszott soha.
Jeleztem már a hibát a samsungnak, de jó lenne ha többen is jeleznék, mert kb. szartak a fejemre.Avi-nál valóban megoldja a problémát 4-5 percre a beletekerés, mkv esetében ha nem piszkálom, végigmegy jól, ha beletekerek azonnal csúszik kb. 1 másodpercet és később sem áll tekergetésre helyre.
-
Tonyk
veterán
Samsung usb adjustert próbáltad már? Nálam is volt már gond, hogy szerinte nem volt jó pendrive. Ilyenkor vagy rámásoltam egy az általa formázott hdd partíciójáról a CONTENTS/.PVRPfmChkLog -et vagy használtam a fenti programot. (Nem volt gond a felvétellel sem (nem szagatott) )
-
Tonyk
veterán
Mondom 3 nap! Online vásárlás esetén pedig 8 (munkanap, amihez már elég csak az igényt is jelenteni) és indoklás nélkül kérhetsz cserét.
MM-ben fel is hívták a figyelmem az eladók, hogy 3 napon belül minden szó nélkül cserélik, még akkor is, ha pl nem megy a színe a szobához. Ami ugye tényleg nem hiba....
-
Tonyk
veterán
válasz
Szabyka_
üzenetére
Valóban nincs gomb, de a tapizós távirányítóval ha balra/jobbra görgetsz ott lesz a rec gomb a képernyőn. Egyébként meg simán meg a régi távirányítóval is.
Én annyira, de annyira utálom ezt az új távirányt.... Nekem is van egy d6500 itthon és most készülők ebayről rendelni egy ilyen távirányítót a 6400-hoz, a 6400-hez tartozót meg felgyújtom... -
-
Tonyk
veterán
válasz
Bari81
üzenetére
Én akkor sem értem.

Aszongya: "Mondjuk digis előfizetésnél mit kell kérni hozzá?" meg "Kábeles lenne." Azaz Digi és kábeles (kábeltv).
Oda nem kell semmi extra, csak a madzag a tv-be oszt jónapot. -
Tonyk
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én felraktam már. Reméltem, hogy javít a mkv fájloknál a hang kép elcsúszáson (nem mindegyiknél jelentkezik). Nem javított.
Amit viszont úgy érzek, hogy javított, az a képminőség. Nekem a D6500 és az ES7000 után egy kicsit mintha ködös lett volna. Ezt a 1116 óta nem veszem észre. De lehet csak bebeszélem magamnak. -
Tonyk
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Én is küzdök ezzel, de nem csak mkv-nál, hanem avinál is. Viszont vannak olyan mkv-k amin meg tökéletes minden.
-
Tonyk
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Az én esetemben éppen ez egy mosógép volt. Dobozon és a gépen külsérelmi nyom nincs, tehát: Átvettem. Belül (ajtó és dob felől láthatatlan módon, palást alatt) viszont szarrá volt törve. Ezt már a szakszerviz állapította meg, melyet le is írt szakvéleményeben. Az E-digital felülbírálta a szakszerviz álláspontját, az azt mondta, hogy így jártam: Buktam 100E-et.
Végül az LG Magyarország csapott az asztalra és kötelezte őket a cserére. Felhívtak az Edigital részéről és hogy most ők méltányosságból cserélnek. Igaz előtte három napig elhajtottak, mint a legyet. Én viszont előtte beszéltem a LG-vel... Ezt ők nem tudták és fényezték magukat.Én a magam példájából kiindulva óva intek mindenkit tőlük, pedig előtte sokat vásároltam náluk, igaz azokkal nem is volt garanciás problémám.
-
Tonyk
veterán
válasz
partyanimal
üzenetére
Én egyszer nagyon megjártam velük. Soha többet nagy értékű vásárlást náluk. Szó szerint a gyártóval kellett egyeztetni és a gyártó közbenlépésére és kifejezett nyomására voltak hajlandóak cserélni egy szállítás folyamán szarrátört terméket (külsérelmi nyom nem volt, tehát átvettem). Akkor is azt állították, hogy ők gyakorolnak kegyet.

-
Tonyk
veterán
válasz
Gsx-rr
üzenetére
szerk: bocsi, nem válasz akart lenni
Van-e itt valaki F6400-al és DLNA képes nassal? (nálam zyxel nsa320).
Még mindig gondom van rengeteg mkv-nál, avinál: a hang és kép elcsúszik.
A másik két tévénken (D6500,ES7000) , ugyanazon az hálózaton semmi gond az adott filmekkel.szerk2.: Hülye vagyok! Most jut eszembe, hogy már közvetlenül a tv-re dugott hdd-vel is próbáltam. Ott is szétcsúszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Persze azt a 16 gigást, amit direkt meccs felvevésre vettem azt nem.
Vagy használd a Samsung-USB-Adjuster.exe nevű okosságot
Abból mertem kiindulni, hogy nálam a 1119-en nem ment.
448kbit/s AC3-as (640kbit nem ok), vagy DD hanggal kölcsönzöd ki a torrenttékából.

).