Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Lajcsika
tag
válasz szabonagyur #16901 üzenetére
Vacuum along the Edge a menü pont neve a 3 pöttyről elérhető.
-
félisten
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Ma meg is érkezett a szombaton rendelt [link] Mijia Mop Pro!
Nagyon elégedettek vagyunk vele, szépen térképezett és takarított. Egyszer akadt el egy állólámpa kábelen.
Állítása szerint kb 81nm - t takarított és ha jól emlékszem kb 25% szufla maradt benne.
A dokkra második nekifutásra talált rá. Bár tegnap porszívózott a feleségem, mégis elég szép adagot szedett össze.Maga a termék nagyon minőségi, bár az első robotporszívóm, de nagyon tetszik. Egyébként eu adapter volt a dobozban, így azt se kell venni mellé.
Kíváncsi leszek milyen lesz a mop tudása, majd kipróbáljuk. Na meg hogy lesz e rá no mop zone frissítés valamikor.
És egy kérdés a végére :
Ugye a térképezés megtörtént, így szabad e és ha igen mennyivel arrébb rakni a dokkolót? Kb 30-40 centi?Még egyszer nagyon köszönöm a linket Silent77 nek!
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
ben11
őstag
válasz szabonagyur #16903 üzenetére
Rajtunk kívül nem sok 1c tulaj van itt. Szívesen segítenék is, de soha nem volt vele problémám. Kamera, érzékelők tiszták?
-
félisten
-
maate_toth
csendes tag
válasz tototos #16791 üzenetére
A Dreame D9 a 3.5.8_1082 firmwarerel megkapta a 3 térképes multimap módot.
Viszont (szerintem) azóta egy "kicsit" meg is hülyült.
Hetente kell újra rajzoltatnom a térképet: hétvégén csinálok egy új térképet, full cleaninggel, pár napig jó, aztán néha szerda, néha péntek magasságában kezdődik:
- random falakat rajzol, így egy tök üres területen "beszorul" vagy nem takarítja ki, ami elé falat húzott
- elcsúszik a térkép 0.5 - 1 méterrel, ezáltal eltolja a megadott szobákat (pl. előtér egy része bekerül az irodába)
- a fal mögött fantom területeket rajzol (nincs tükör, vagy ablak)
- mikor a dokkról jön le, és újrapozícionálja magát (ez a legfurább), mert nem tudja hol vanÍrtam már a supportnak (ők elküldtek az Alis Dreame Direct Storehoz), nagyon hasznosak voltak, úgyhogy még mindig levelezgetek ezügyben.
Bárkinek van Dreame D9, és észlelt az elmúlt 2-3 hétben a fenti anomáliák közül bármit?
-
-cobra-
aktív tag
Pár hete követem a fórumot és rengeteg tesztet néztem/olvastam a témában az utóbbi időben, mert életem első robotporszívóját tervezem megvenni (olcsóbb, első sorban Lidar-os gépet szeretnék, rászánt összeg 60-80e Ft).
Kicsit elbizonytalanítanak a bugok, többen panaszkodnak Mop Pro-ra, 1C-re, és most már a számomra kategóriában bestbuynak számító D9-re is.
Az az érzésem, mint amikor 3 Xiaomi telefont vettünk a családba: hardveresen teljesen oké, első benyomások pozitívak, szoftveresen is úgy általában ok, de idővel mármikor megjelenhet a "Xiaomi együttható", és random anomáliák történnek.
Kezdek már beleunni a témába, már majdnem leteszem a voksom egy típus mellett, mert a tesztek jókat írnak róla, aztán szembejönnek a mindennapi tapasztalatok és totál elbizonytalanodok.
Az alább típusok vannak a scopeban:
-Xiaomi Mi Robot (megbízható cucc, viszont van 2 shaggy szőnyegem 1.5-2cm magassággal ami valószínű kifogna rajta)
-Mop Pro / Viomi SE: kb ugyanaz a kettő, viszont többen panaszkodtak róla itt a fórumban
-Dreame D9: 100e alatt talán az egyik legjobb tudású gép, de kevés a tapasztalat róla
-Trouver Finder: a legolcsóbb az összes közül (60k), papíron mindent tud (gyakorlatilag egy D9 kisebb akksival és egy térképpel), orosz teszteken szerepelt eddig főleg, mivel új gép, így erről sincs sok tapasztalat, sőt még pót alkatrész semTudom, tudom, gyűjtsek még és vegyek egy S5 Maxot, de az már nekem a lélektani határon túl van.
-
Terézia
csendes tag
Sziasztok. Igen olvastam a téma összefoglalót de nem jutottam előbbre. Ezért fordulok hozzátok. Adott egy kb 100 nm es lakás ami parkettás ,és vinyles. kb 2 méteres szőnyeg van ,az is kb fél cm magas. Szeretnék a rengeteg por , és macska szőr miatt egy robot porszivót. Soha életemben még nem volt, és nem is ismerem őket , igy nem merek csak ugy vásárolni , hogy aztán semmire sem használható valamit vegyek.
Nem kell felmosnia, de egy erős porszivos nagy teljesitményü valami kellene ami teszi a dolgát. Tudnátok ajánlani ilyent nekem, kb. 150 ezerig elmennék, de ha kevesebből kijőnnék az sem gond.
kőszőnőm . -
Galahed
senior tag
válasz Terézia #16912 üzenetére
A robotporszivók szivóteljesitménye kb tizedrésze egy normál porszivónak.
Ezzel együtt , mivel szisztematikusan takarit, ráadásul egy forgó "kefe" is segiti munkáját, igy még ott is képes összeszedni egy csomó koszt ahol elötte normálisan feltakarítottál.De nem pótolja a rendes takaritást, csak kitolja az idejét. Én egy 2000pa körüli szivóteljesítményű gép közül választanék LIDAR (lézeres letapogató) navigávióval. pl S5 max
-
tranceplanet
addikt
+1 S5 Max!
Szerintem nyugodtan kinevezhetjük a topik királyának az S5 Max robotot, annyit volt már itt ajánlva. A fanyalgóknak, szerintem inkább vegyétek meg 3 hónappal később, megéri rá gyűjtögetni. Akinek van rá zsé ~80K, szerintem azt a ~35 ropettát megéri rátenni! Én egy éve vettem egy Mop Pro robotot 120K volt, akkor még drágán ment az S5 Max. Szerintem az S5 Max mostani árával ár/érték bajnok. Mindegyik gyártó robotjaival van kisebb kehe, egyedül a Roborock gyártó robotjaival kapcsolatban van a legkevesebb panasz. A Roborock applikáció hab a tortán. Aki teheti Roborock gyártótól vásároljon készüléket, nem fogja megbánni, nem véltlen a felső kategória királya. Most kellene vásárolnom, nem kérdés mit vennék.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
farkas26
Topikgazda
Más gyártó sem lustálkodik [link]
"A jövő sem a régi"
-
fkrinya
tag
Sziasztok!
Van egy Electrolux Pure i9 robotom és eddig tök jól teljesített, viszont került egy szőnyeg a lakásba, amivel nagyjából megküzd, de szerintem a körkefe nem szerette. Alaposan összekócolta és nem is forgott utána.
Vettem új kefét, de azóta sem.
Kézzel tudom forgatni a kefét.
Megerőltethette magát a motor?
Előre is köszönöm! -
veterán
Olcsóbb lett a PRO+
Global Version Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+!
EU raktárból!
TECH5 + 30$ store
364.00$Még pár darab kupon.
Roborock S5 Max.
EU raktárból!
Kupon: 6CV20VQHXVQO
$367.99VIOMI SE Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
235.00$
Ismerős hétfőn rendelt, szerdán megkapta.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Viomi SE-re szeretnék sticker-t(védőmatrica) venni, hogy az "kopjon" ne műanyag borítás. Viszont nem nagyon találok hozzá... Van esetleg másik típus amivel megegyeznek a méretei és ahhoz lehet kapni sticker-t ?Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
kingabo
őstag
válasz Terézia #16912 üzenetére
S5 max bőven belefér a keretbe eu raktárból rendelve (ilyenkor gari kb nincs, de turbado esete óta a hazai vásárlás esetén sem biztos, hogy lesz) Silent77 dobott is be kupont.
Ha nem is macskával, de tesómék 3 kutyájával ki lett próbálva. Nem támadták meg, kiváncsiak voltak, azt hitték játék. Rengeteg szőrt szedett össze, úgy hogy sűrűn takarítanak. Mivel kicsi a portartály ezért célszerű sűrűn ellenőrizni, hogy megtelt-e szőrrel. A kefére igaziból nem tekeredett fel sem kutyaszőr sem hosszú haj.
A sok por miatt nálam naponta megy egy kört normál módban, rengeteg számít. -
Terézia
csendes tag
válasz tranceplanet #16915 üzenetére
Nagyon szépen kőszőnőm a választ. Ha nincs sima porszivó akkor szerintem marad az S5 Max. Éppen néztem az AliExpresszen van 341 ért Globál verzió.
Csak azért szerettem volna porszivót ,mert én ritkán vagyok otthon és a fiam kezelné, és csak tartályt üriteni egyszerübb lenne mint mosogatni cserélni a moppot rajta.csak ezért ragaszkodtam volna egy sima porszivóhoz . -
hege1989
tag
válasz sziszkoo #16881 üzenetére
Ma rendbejött a robot. Jó helyre tette a dokkolót. Nem volt új felderítés. Visszaraktam a dokkolóra tölteni és indítottam egy felmosást arra a szobára ahol a dokkoló van és a végén megtalálta, hogy ott van és be is állt. Ez még szerintem nem egy workaround de hátha bejön másnak is.
http://hardverapro.hu/tag/hege1989
-
kmarci25
veterán
Ma (tegnap este, de ma sikerült megoldani) megőrült kicsit a Mop Pro. Lecsatlakozott a wifiről és nem tudtam visszakapcsolni. Ami segített (hátha másnak is fog, azért írom le): dokkról lehúzni, kikapcsolni, kicsit várni aztán visszakapcsolni, wifi kapcsolatot resetelni a roboton és újra kapcsolódik.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok,
Mop Pro-hoz tudtok ajánlani kiegészítőket? [link] ezt találtam, ez jó lehet?
Illetve hepa szűrőt milyen gyakran cserélitek? Még csak 1 hónapos kb. a mop de már most borzalmasan néz ki, igaz nálunk nagyon durván porosodik a lakás.Köszi!
-
veterán
Dreame D9 Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: 60$ store kupon
264.99$Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
sziszkoo
csendes tag
válasz hege1989 #16926 üzenetére
Factory reset oldotta meg legutóbb a problémát, de ma reggel ismét elkezdte a szokásos szeánszát, indításkor eldobta a térképet. 5-6x elindítottam majd visszaküldtem 1-2 perc után a dokkra, volt hogy 10 percig kereste. Aztán egyszer csak meggyógyult, most hibátlanul takarít. Gondolom megint pár napig
-
Try4g4in
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek, javaslatotok szeretném kérni. Robotporszívó vásárlás előtt állok, viszont korábban még sosem volt ilyen eszközöm, így teljesen ismeretlen számomra a piac és a lehetőségek.
Az elvásárások alapvetően a következők lennének a készülékkel:
- 2 szintes a lakás, így mindkét szinten szeretném használni
- mivel a felületek döntő többsége laminált padló és járólap így ezeket a területeket szeretném ha fel is tudná mosni az eszköz, a szőnyegek porszívózása mellett
- alapvetően a Xiaomi - Mi Home app kompatibilitás is szempont, így lehetőség szerint maradnék ennél a márkánál
Tudnátok ajánlani ilyen szempontok szerint készüléket?
Köszönöm,
Üdv,
Try -
tranceplanet
addikt
válasz Try4g4in #16937 üzenetére
Xiaomi viomi SE ~80K
Xiaomi Roborock S5 Max ~115KMindkettő lekezel 5 szintes pecót. No Mop zone funkciót csak az S5 Max tud és a vizpumpája is kifinomultabb. A tuti Roborock applikáció is csak az S5 Max robothoz jár. Tőlem egy szavazat az S5 Max robotra. Mindkettő kezelhető Mi Home ekoszisztémában.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap megjött a gearbestről rendelt mop pro2, viszont az istenért sem tudom az appal összehangolni. Wifi ok, de az app folyamatosan azt írja, hogy no devices.
Találkozott már ilyennek valaki? Mit kellene csinálnom?
Köszi előre is a segítséget! -
Try4g4in
csendes tag
válasz tranceplanet #16938 üzenetére
Nagyon köszönöm! Mivel tudom, hogy az olcsóbb eszközből mindig azok a funkciók maradnak ki, amelyek később hiányoznának, így alapvetően nem bánnám a kicsivel több ráfordítást. Elolvastam egy tesztet az S5 Max-ról, ahol azt írják, hogy a felmosás az inkább egy vizes portalanítás mint sem takarítás. Ez mennyire igaz? Persze értem, hogy ha kiömlött az üdítő azt ne várjam tőle, hogy makulátlanul feltakarítja, de egy alapvető porszívózás, felmosás abszolút elfogadhatónak tekinthető?
-
-
bandigno
senior tag
válasz stevewonder #16940 üzenetére
teló is 2.4 ghz-en van?
-
footy
addikt
Roborock S5 Maxnal a szuro elerte az elettartamat.
Erdemes meg kimosni, vagy csere? Ha kimosni, akkor mivel?koszi
-
Galahed
senior tag
válasz Try4g4in #16941 üzenetére
Igy van ahogy bandigno topiktársunk irja.
A robotporszívónál a felmosás, az nem a hagyományos mosószeres, bő vizes x négyzetméterenként rongykicsavarásos, sikálós felmosás, hanem egy relative pici kb 20cm x10cm felmosórongy amit akár 100m2 -en nem cserélsz, nem tisztítasz, hanem nedvesen tartasz, mindenféle mosószer nélkül jó eséllyel 1x végigmegy az adott felületen, dörzsölés, sikálás nélkül. Jó eséllyel az első pár négyzetméteren koszossá vált rongyot végighúz az egész lakáson... (persze lakása - gazdája- környzet válogatja, hogy kinél mekkora kosz porréteg keletkezik x nap alatt)
És ez minden robotposzívóra igaz, nem csak a S5 max-ra.A porszivózás sem ér fel egy hagyományos porszivóval annak kb a tizdrészét éri el szívóteljesítményben, ráadásul a robot a sarkokban sem tud rendesen kitakarítani. (vagy nehezen elérhető helyeken)
De: képes még egy alaposan kitakaritott lakásban is egy marék port/koszt összeszedni.
-
humigabi
aktív tag
válasz Galahed #16945 üzenetére
Maximálisan egyetértve veled, annyit azért hadd tegyek hozzá kiegészítésképpen, hogy pld. a Mop Pro Y feltörlése egészen hatékony tud lenni (természetesen megelőző porszívózással). Adott felületen az Y elvnek köszönhetően 3x megy át, ha ehhez még nyomunk egy "Secondary cleanup"-ot, szinte tökéletes a felület.
De (persze lakása - gazdája- környzet válogatja, hogy kinél mekkora kosz porréteg keletkezik x nap alatt) ettől nagyban függ!humigabi
-
bandigno
senior tag
válasz stevewonder #16947 üzenetére
egy wifi frekvencián kell lenniük, nálam más néven fut a 2.4 és az 5, így könnyebben megoldható, ha a telefonban nem állítható!
-
bandigno
senior tag
válasz stevewonder #16949 üzenetére
nem lehet, én is azt használok! csinálj két külön hálózatot a két frekvenciának, aztán a 2.4-re menj fel telóval és utána menni fog! Későbbiekben meg már menni fog úgy is h ha a teló 5-ön lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest