Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
knoxhu
senior tag
válasz
mobilizmo #16047 üzenetére
Szia, szerintem itt az állatszőr a szűk keresztmetszet, nálam és két kutya van, ez redukálta le igazán a választási lehetőségeket. Sok állatszőrős teszt után én S5 max-ot vettem, eddig jól teszi a dolgát.
Silent77 szokott jó kis akciókat berakni aliexpressről, 120.000 Ft környékén meg lehet csípni.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
A feleségem nagyon szeretne egy robotporszívót. Alapvetően a nappalit szeretné rendszeresen takarítani vele, mert van két kistestű kutyánk és sok a szőr, por. Én úgy gondolom, hogy nem igazán oldaná meg a problémát, mert elég sok székláb és egyéb nehezen megközelíthető terület. Magassági probléma viszont nem lesz, szőnyeg van de lapos, nem szőrős típus. Én elsősorban ebben gondolkodnék (bár a mop-ot valószínűleg nem használnánk): [link]
A feleségem barátnőjének viszont ez van: [link] bár megtehetjük, de nem szeretném ezt mert jóval drágább és mint írtam nem hiszem, hogy megoldaná a problémát, szóval feleslegesen nem fizetnék 2x annyit.
Mi a véleményetek? -
kingabo
őstag
válasz
kmarci25 #16035 üzenetére
Köszi.
Igen ezért is szeretnék venni egy ilyet, mert sokkal sűrűbben tudna takarítani, mint én.
Közben azért leesett, hogyha tényleg napi szinten takarít, akkor túl sok kosz nem lehet, így az ágy alá sem fogja belőni. A ~4 hetente lévő nagyobb takarításban meg most is benne van az ágy alatti takarítás. -
törölt tag
Vannak azért fura hibák ezzel az Essential-al. Tegnap délután takarított, felraktam tölteni, akkor szépen mondta is, hogy "Charging, please clean the two in one compartment". Aztán ma reggel 9:57-kor is ugyanezt beleordibálta a levegőbe, miközben egész éjjel a töltőn volt. Gondolom standby-be megy, közben merül egy kicsit, aztán egyszer csak tölti újra magát.
Elég ijesztő amikor csak úgy fogja magát és elkezd beszélni egy teljesen kiszámíthatatlan időpontban.
-
Pozsi85
tag
válasz
Lasersailing #16037 üzenetére
Sőt találtam teéjes gumi cserét is! Lehet érdemes megpróbálni.
-
Pozsi85
tag
válasz
Lasersailing #16037 üzenetére
Szerintem mind ugyan az... Én csak a mop prora rendeltem, de szerintem ugyan az a kereke...
Robot vacuum cleaner anti-wear tire skin <- ez a kerereső szó (valami ilyesmi) -
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Vacum mop c1 típusú robotporszívó csúnyán kattog (kezdeti időszakban nem).
Takarítani takarít, viszont nagyon nem egészséges a hangja. Csak a kopó alkatrészeket szedtem szét, mert még viszonylag új (3hónap), de felfigyeltem, hogy igazából ha a helyére megy akkor is kerreg. Ezzel szerintetek tudok valamit csinálni vagy gariztassam? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Pozsi85 #16033 üzenetére
Gen1 kerekeire való + szilikonhoz tudnál linket küldeni? Nekem csak a szőnyeggel küzd néha, de néha annyira fáj a szenvedése amíg felmegy, hogy odamegyek és "fenékbe rúgom" (hátulról lábbal kissé meglököm, hogy fel tudjon menni a szőnyegre). Főleg, mikor zónában küldöm és pont a sarkát eltalálom a szőnyegnek és ott nem tud felmenni rendesen...
-
knoxhu
senior tag
Roborock alkalmazás + s5 Max. Ahhoz, hogy bármilyen térképet mentesen be kell kapcsolni a Map Saving menüt vagy 1 mapot alapból is mentenie kéne?
-
kmarci25
veterán
válasz
kingabo #16027 üzenetére
A porszívózást úgysem úszod meg... Jó a robot, tényleg, napi takarításra, a tisztaság érzetet jelentősen növeli. De azért bizonyos időközönként (3-4 hét) kell egy alaposabb takarítás is, portörléssel, rendes, kézi porszívóval, felmosással, hogy tényleg tisztaság legyen.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
lehella #16030 üzenetére
Én is a küszöbökkel küzdök a mop 1c-vel. Annyival érdekesebb a helyzet, hogy van 2db 1.5mm-es küszöb, 3db 2mm-es küszön meg 1db 2.7mm-es. 1.5-öst leküzdi, többinek nekimegy gyakorlatilag, esélye sincs.
Egyelőre rámpán gondolkodom, de hosszú távon ki kéne tépni a küszöböket. -
Pozsi85
tag
válasz
lehella #16030 üzenetére
Szia!
Nálam is előjött ez régebben, mop pronal, de anno a gen1 nél is. Én ezt a kerekek kopásának tudom be. Főleg azért, mert rendeltem hozzá, rahuzhato plusz szilikont, azzal úgy atugrik, hogy csak na! Viszont felmosni nem jó, mert csúszik a vizes kövön, úgyhogy rendelek gumiból is, mert elvileg van. De a burkolat váltón történő csúszást megoldotta a szilikon is! Egyik kolléga is rendelt itt a csoportból, nem tudom neki bevált e. -
törölt tag
válasz
lehella #16030 üzenetére
Ugyanaz a gép, hasonló magasságú az asztalom lába, illetve a szobamérleg is, teljesen megzakkan körülöttük. Az asztalláb köré kartonból falat építettem amit takarítás előtt odarakok, a mérleget pedig felpakolom valahová. A küszöbök nálam ennél jóval magasabbak, én csak bedobom a porszívót a takarítani kivánt szobába, start, becsukom az ajtót és negyedóra múlva visszamegyek érte. Többnyire addig végez és pislog a sarokban.
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
Xiaomi Mop Essential robotporszívó tulajdonosa vagyok. Van egyetlen nagy szintváltó a lakásban, melynek magassága 13 és 18mm közötti, hála a legjobb burkolónak a világonNa és ez a 18mm a felső határa a robotnak, amit megbír mászni, gyakorlatilag pedig ez úgy néz ki, hogy újkorában még be-bejött rajta, aztán volt amikor már a 18mm-es magasságon nem jött be, jelenleg pedig sehol sem képes bemászni rajta. Kérdésem, hogy találkozott-e valaki hasonló elbutulással? Gondolom, megoldás az lenne, hogy a küszöbbel kezdjek valamit. Mi az a biztos rámpa, amit megtud mászni? Azt tapasztalom, hogy teszi a nagy S betűket, és pont a küszöb elé érve fordul, elmegy mellette párhuzamosan, majd ráfordul, egyik kerék felmegy, másik nem, kicsit elakad, majd visszafordul, leesik a másik kerék és elmegy mellette párhuzamosan ismét. Ezt addig ismételi, amíg elegem nem lesz belőle
Jobban szeretném úgy itthon hagyni a gépet tisztítani, amíg mondjuk bevásárolok, de ez most nem kivitelezhető így sajnos.
-
mzsombor
tag
Tőlük rendeltem, a posta hozta tegnap. Maga a szállítás pár nap volt, de előtte két hetet ültek rajta, mielőtt feladták volna. Decemberben is tőlük rendeltem, akkor is két hét volt a feladás, csak akkor utána sajnos a csomag elveszett. Arra még most fog visszajönni a pénz...
-
törölt tag
válasz
istnag #15999 üzenetére
Úgy nézem megy jól wifi nélkül is. Se időm, se türelmem tovább állítgatni.
Még pár gomb elkelt volna rá mondjuk, pl. hangerőszabályzó, szíváserősség váltogató, "vacuum spot". Akku százalékkijelző is hasznos lenne.
Így persze nem lehet időzítve indítani (nem igazán érdekel), a firmware se fog rajta frissülni (ez már nem a legjobb).
És persze minden statisztika elveszett, hogy pl. hány órát volt működésben összesen vagy mennyire használódtak el a kefék.
Majd veszek jobbat amikor feldobja a talpát, ennyit a kínai vackokról.
-
kingabo
őstag
-
knoxhu
senior tag
-
kmarci25
veterán
válasz
kingabo #16015 üzenetére
Szia!
Mop pro esetében is tudsz az egyes szobákra időzítést. Ha feltölrést is szeretnél, akkor olyan tartálya van, ami az egyik részébe gyűjti a port, a másik, teljesen elszeparált részbe tudod tölteni a vizet. Persze ez kombó tartály, de szerintem ezzel nincs baj. Aliról lehet külön csak víztartályt rendelni, de nyilván, ha ez van benne, akkor nem porszívóz csak feltöröl.
Ez sem jelez sem akkor, ha a portartály tele van, sem akkor ha kifogyott a víz. (Nem is tudok olyanról, ami jelezne...)
Az oldalkefe ugyanaz, mint felettem, jobb oldalról maga alá söpri és felszívja. Alkatrészek: oldalkefe: 180 óra, főkefe: 350 óra, HEPA szűrő 170 óra. Sajnos a mop pro nem mutatja az elhasználtságot, így ezt neked kell fejben tartanod. Alin van több eladó, még nem rendeltem pótalkatrészt, de mindössze ez a 3 alkatrész kéne (tán még a főkefe előtt lévő alkatrész, amin a gumi van), olyan 20-25 dollár egyben.
A global a nem kínai piacra szánt. -
bandigno
senior tag
válasz
kingabo #16015 üzenetére
lehet szobákra időzíteni S5 Maxnál Mi Home appban, ennél külön van a két tartály és szerintem jobb így! Kopó alkatrészek használat intenzitásától függően kopnak
, az oldalkefére kb 200 órát számol az app., főkefe 300 óra! Jobb oldali oldalkefe esetén a szisztematikus robot először körbemegy a falak mentén, jobb oldalával a falnak, szóval elég egy is. Portartály/víztartály szemmel ellenőrizendő, nincs benne ilyen jellegű elektronika.
-
kingabo
őstag
válasz
kingabo #15735 üzenetére
Sziasztok!
Azóta utána néztem a dolgoknak és bonyolultabbak, mint gondoltam. Szóval lenne pár kérdésem
Silent77 #15950-ben lévők érdekelnek első körben.
- Van olyan oldal ahol össze lehet hasonlítani több robo porszívót is? Tudás, tesztben mért teljesítmény pl. (youtube-on találtam rengeteg tesztet, de olyat nem ahol egyben meglennének az adatok)
- Azt láttam, hogy térképen szobákat meg lehet adni, de szobákra külön időzíteni a takarítást?
- Por és víz tartály egyben többnél is, de nem tudom ez előny vagy hátrány?
- Jelez-e ha tele a portartály/üres a víz?
- Miért csak 1 oldalkefe van rajtuk? Több videón is láttam, hogy a koszt nem befelé tereli, hanem ellővi messzire... Ágy alatt 3cm van, nem férnek be, de simán be tudják alá lőni a koszt.
- Kopó alkatrészek meddig bírják (kefék, szűrő) alkalom/üzemóra?
- Mop pronál van pót alkatrészes bundle, megéri?
- Mi a különbség a "normál" és a global verziók között?Köszi a válaszokat.
-
Roborock S5 Max
EU raktárból.
Kupon: F7WRV4KD10LC
$385.74 -
fant0mi
őstag
Gondolkodom egy Roborock S6 Pure-ban. Valahol olvastam, hogy csepegtetos vizadagolo rendszeru, igy jo neki a sima csapviz, nem kell desztillalt. A lakasban csak jarolap (sajnos nagyon mely fugakkal) es parketta (hagyomanyos regi) van, a felmosas fontos, rengeteg a por. Szonyeg nincs, csak 2 vekony szonyeganyagu labtorlo. Alaposabb felmosast kezzel vegzek, ha szukseges, de amugy is kell a wc, lepcsohaz miatt, ahova a robot nem jo. A kuszobok sajnos ultra magasak 2-3 cm, szetbontani nem tudom, alberlet, tehat kulon at kell cipeljem a robotot a 3 helyseg kozott.
Jo valasztas az S6 Pure? Arban nem mennek e fole, mert kene vennem egy legtisztitot is a sok por miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Gamer laptopokat beszámítunk vagy felvásárolunk magas áron! bolti ár 80%-ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest