Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz Jörmungandr #10571 üzenetére
Én is hasonló dilemmában vagyok. Első robotporszívó lesz. A lakás 70 nméter és használnám a feltörlés funkciót is. A kérdés, hogy az S5 Max megéri-e a plusz ~50 ezret, vagy elég a Mop Pro? A leírásból igazából nem tűnik ki, hogy az S5 Max miben tud többet. Ebben tudtok segíteni?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Továbbra is vacillálok a Mop-pro és az S5 Max között. A nyilvánvaló különbségek (akkuméret, szívóerő, tartályméretek stb.) már világosak, de még mindig nem tudom, hogy megéri-e az S5 max a ~50 ezer pluszt. Kb. 70 négyzetméter, viszonylag sok szőnyeg. A kisebbeket felszedném, de a nagyobbakat nem, van, amit nem is tudnék. Így az érdekelne, hogy melyik típusnál állítható az be az app-ban, hogy mindenhol porszívózzon, de ne mindenhol töröljön fel? Illetve az S5 max ha már azt érzékeli, hogy szőnyegen van, és maxra teszi a szívóerőt, akkor a mop funkciót is kikapcsolja a szőnyegen?
-
kmarci25
veterán
válasz bark88 #10601 üzenetére
Ajjaj, akkor valamit félrenéztem. Úgy emlékeztem mindkettő tudja, de biztos igazad van, mert tényleg nem írja sehol, hogy tudná. És az S5 max? Azzal beállítható, amit írtam? Automatikusan leállítja a feltörlést szőnyegen vagy manuálisan kell megadni?
-
kmarci25
veterán
válasz bark88 #10603 üzenetére
Ja, hát ez az. Ha már robot, meg okos, akkor ne kelljen ezzel szórakozni minden indítás előtt. Akkor azért várom az S5 max-ot ismerők/tulajdonosok válaszát, hogy olyat be tudok-e hosszútávra állítani, hogy bizonyos területeket ne mosson fel, csak porszívózzon?
-
kmarci25
veterán
válasz hunluigi #10620 üzenetére
Köszi még egyszer , így már világos. Akkor kb. ugyanaz a helyzet, mit a Mop-pro-nál. Lehet, hogy mégis inkább az elég nekem? A kisebb akku nem izgat, mert 70 nm-t a kisebbel is feltakarít, akár többször is. Nogo zónát, virtuális falat az is tud, egyedül ami hiányozhat az a szívóerő maximalizálása szőnyeg esetén, de talán 50 ezret az az egy fícsör nem ér meg. Hmmm... Nehéz ügy. Legjobb lenne mindkettő egy pár napos próbaidőszakra, aztán meglátnám.
Még egy kérdés jutott eszembe: mikor vetted? Volt már a Mop-pro? Szóval tudatosan választottad valami miatt azzal szemben?[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Lasersailing #10632 üzenetére
Ez is eszembe jutott, mármint a max szívóerőn való használat, bár nem tudom milyen hangos. Egyre inkább a mop-pro felé hajlok egyébként. Még azt nem tudom, hogy a riasztó mit fog szólni hozzá, bár az összefoglaló felbátorított, hogy talán nem lesz gond. Emiatt nem akarom kikapcsolni, távolról vezérelni nem tudom, zónázni meg nem lehet, nem olyan a lakás elrendezése.
-
kmarci25
veterán
válasz Lasersailing #10634 üzenetére
A riasztónkat a multialarm szerelte, és a távfelügyeletet is ők látják el. Beszéltem velük, ott azt mondták, hogy beriaszt rá, javasoltak olyan szenzort, ami kisállat (és így robotporszívó) barát, darabonként 25 ezerért cserélik, ami így nálunk olyan 150 lenne munkadíjjal. Ennyit meg nem szánok rá. Ha riaszt, akkor majd akkor takarít, ha otthon vagyunk. Persze a távlati cél az automatizálás lenne: amikor megy, akkor a riasztó kikapcsol, és mikor végez, akkor automatikusan vissza.
-
kmarci25
veterán
válasz tranceplanet #10637 üzenetére
Köszi a linket, végigolvasom. Van itthon egy Viomi termoszom . Oké, nem egy kategória, de az jó cucc.
-
kmarci25
veterán
válasz Lasersailing #10652 üzenetére
Kérdés hogy szabad-e tőlük (xiaomishop.hu) rendelni? Eléggé rosszakat olvastam itt róluk... Pedig pont azért rendelném tőlük, a mop-prot, hogy legyen gari. Valakinek volt tapasztalata velük?
-
kmarci25
veterán
válasz tranceplanet #10664 üzenetére
Köszi a beszámolót. Ez azt jelenti, hogy megbántad, hogy nem az S55 max-ot vetted? Vág az nem volt képben? Kicsit elbizonytalított az írásod...
-
kmarci25
veterán
Alin látod a rendeléseid adatainál, hogy meddig kell feladniuk. Néha bele lehet futni sajnos, volt olyan cucc, amit másfél héttel a rendelés után adtak fel. Asszem valahol a rendelés leadása előtt is meg lehet nézni.
-
kmarci25
veterán
Tegnap megérkezett a Mop-Pro. Egyelőre eléggé pozitívak a tapasztalataim, rosszabbra számítottam. Hosszú szálú, viszonylag vastag szőnyegre felment, nem akadt el. Vékonyabb szőnyegre is, ott egy picit felgyűrte a sarkát, de aztán továbbment és nem gyűrte tovább. Két szobánk van, aminek a padlója a többinél kb. 3 centivel alacsonyabban van, ezekbe bement, de kijönni nem tud. (Itt az a tervem, hogy a takarítások idejére valami rámpafélét iktatok be. Tegnap a küszöbre fektettem egy merevebb lábtörlőt, azon ki tudott mászni.) 49% töltöttséggel érkezett, ezzel olyan 40 percig ment (közepes fokozaton), kb. a térkép 75%-áig jutott, utána ment töltőre. Aztán folytatta és kb. 15 perc múlva kijelentette, hogy kész, megy a töltőre.
Ami fura: a fürdőbe csak "benézett", látszik is a térképen, hogy nem teljes. Próbáltam visszaküldeni, de valamiért abból az irányból akart odajutni, amerről nem lehet, és ezt nem is értette meg. Hasonló a hálónál is, ott is van egy rész, amit nem térképezett fel teljesen. A fürdőnél próbáltam kézzel odavinni, de akkor összekavarodott, és rosszul pozicionálta magát, úgyhogy leállítottam, és odavittem, ahová ő pozicionálta magát. Ezeket nem tudom még, hogy fogom megoldani, lehet, hogy elfelejtetem vele a térképet, és újrakezdem. Vicces volt, hogy a ruhaszárító lábánál kb. 5 percet szenvedett, de végül megmászta mindkét irányban, és aztán ezt eljátszotta újra, ugyanilyen küzdelemmel. Van olyan szekrényünk, aminek az ajtaján tükör van, így az a rész a térképen hibás, letükrözte a szobát. Ezen manuálisan nem tudok javítani? Nem találtam rá opciót az app-ban.
Azt még nem tudtam kipróbálni, hogy a riasztó mit szól hozzá élesítve...
Az viszont nagyon meglepett, hogy 3 nappal a rendes heti takarításunk után mennyi koszt, port felszedett. Megdöbbentő volt látni, eddig azt hittem, hogy alaposan takarítunk.
A mop funkciót sem teszteltem még, mert amíg nincs teljese és pontos térkép, addig nem tudom kizárni a szőnyegeket.
Kérdésem még a tárolás: visszamegy a töltőre feltölt, és? Ilyenkor mi a protokoll? Én tegnap este kikapcsolatm, úgyhogy most offline, de egyébként hogy jobb/ajánlott tárolni? Hagyjam simán bekapcsolva a töltőn?"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Köszi a tanácsokat. Igen, új térkép lesz, mert ma ugyan bezavartam a fürdőbe, szépen be is járta, de a térképet nem frissítette. A tükröket majd ujságpapírral letakarom.
Firmware nálam is 3.5.3_0014 és azt írja, hogy nincs frissítés."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz ITI-san #10730 üzenetére
Még én sem tudom, de kipróbálom. A tegnapi tapasztalat alapján, nem mindig frissíti a térképet... (Fürdős eset: bennjárt, feltérképezte, de az "alap" térkép maradt ugyanolyan.) Nem gondolom, hogy bemenne a tükörbe , csak ha már, akkor legyen pontos térkép.
Egyébként ma feldobta a FW upgrade-et, de távolról nem nyomtam rá, majd otthon.
Mutatok két térképet, az egyik a tegnap esti fürdő takarítás utáni, amit csak az elvégzett takarítások között látok, a másik az első takarításkor készített és jelenleg is a főképernyőn lévő térkép (room3-nál bejelöltem a tükröt is). (Ezért nem gondolom, hogy minden alakalommal frissíti.)"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
kmarci25
veterán
válasz ITI-san #10743 üzenetére
Ma sikerült végre megcsináltatnom vele a térképet úgy, ahogy a valóságban is van. Tükrök, tükröződő felületek letakarva. Kíváncsi vagyok a következő menetnél mi lesz, ha nem takarom le.
errors01: köszi, majd összegyűjtöm a bátorságot és én is felteszem.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz tranceplanet #10757 üzenetére
Nekem csak a fw frissítéssel van gondom, vagyis egyszerűen nem sikerül. Pénteken még elment 37%-ig és ott állt meg, azóta ha elindítom, akkor 0%-nál áll nem mozdul, és egy idő után megunja, újra azt a képenyőt látom, hogy van frissítés, és nyomjak az update-re. Nem akarom resetelni, mert végre van egy normális térképem, nem akarom, hogy elvesszen...
-
kmarci25
veterán
Ma indítottam egy porszívózás+felmosást a mop-proval. A tartályba sima vizet tettem, a felmosó textilre öntöttem egy kis felmosószert. Szépen megcsinálta, szebben mint a sima porszívózást.
-
kmarci25
veterán
válasz Real_Necro #10782 üzenetére
Azt még vedd figyelembe, hogy a mop előtt van a forgó kefe, tehát porszívóz és rögtön utána töröl. Azaz azért sem lehet annyira koszos a mop, mert előtte közvetlenül felszedte a port.
-
kmarci25
veterán
válasz tranceplanet #10808 üzenetére
Kösz az infót!
-
kmarci25
veterán
Nem. Ilyet egyik sem tud. Az s5 max maxra állítja a szívóerőt a szőnyegen. De olyat, hogy szőnyeget kikerüljön automatikusan, egyik sem tud. Nogo zónát tudsz a mop-pron beállítani, nomop zónát pedig az s5 maxon.
-
kmarci25
veterán
Azoktól kérdezem, akik felmosásra/feltörlésre/mop-ra (is) használják a készüléküket: tisztítószert használtok-e és ha igen hogyan? Olvastam/láttam olyat, hogy a tartályba ne tegyünk, inkább csak magára a törlőruhára kerüljön pl. egy fél kupaknyi a felmosószerből... Így próbáltam legutóbb, nem tudom, nekem a víztartályhoz adott tisztító szimpatikusabb lenne.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz ThomBoy101 #10973 üzenetére
A mop-pro-hoz van alkatrész, legalábbis ha a kopó részekre gondolsz (kefe, tartály, stb). Az hogy gyengébb, nálam nem hátrány, 67 nm a lakás, ha kitakarít mindent, akkor kb. 40 nm-t számol, ilyenkor lemegy 40%-ra az akku, nekünk pont elég
-
kmarci25
veterán
válasz ITI-san #10981 üzenetére
Hmmm. Ez érdekes. Mármint a havonta 1 manuális takarítás. Főleg most, hogy home office-ban vagyok, sokkal több a por (és ez főleg nem a padlón tűnik fel, hanem polcokon, tv-n stb.), de előtte is azért 1,5-2 hét után már zavaró volt. Pedig a robotot 2 naponta indítottam, alkalmanként mop funkcióval is. Így nálunk "normál" időszakban 2 hetenként már ráfért egy kézi takarítás a lakásra, mostanában már 1,5 hét után zavar a dolog, úgyhogy épp tegnap estem neki.
Egy általános tisztaság érzetet ad a robot (nincsenek feltünő porcicák, hajszálak stb.), de azért nem váltja ki a kézi alapos porszívózást, és még inkább az alapos felmosást. (Főleg a mostani helyzetben.)"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz vicces #10984 üzenetére
Biztos sokat befolyásol az egyéni preferencia, meg a lakás bútorozottsága, a padló anyag stb. Örülök mindenesetre, hogy nektek ennyire bejött. A hajat illetően igazad van, nekem is halálom a hosszú hajszál kb. mindenhol, na az eltűnt. Nekem a szállóporral volt most bajom, az már nagyon szúrta a szemem. És igen: a sarkokban, fal mellett ott marad a por, kosz, de nyilván a kialakítása miatt.
-
kmarci25
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest