Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:40:46

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11001) #75501312 válasza #75501312 (#10980) üzenetére


#75501312
törölt tag

Összeszereltem, és most hátrafelé mozog az előre helyett. Gondolom akkor szegény már ennyi volt? Videó

Van az iLife A4-hez hasonló tudásban és árban is?

-anno kb. 40e Ft volt, gondolom most ez kicsivel drágább vásárlás lesz
-46m2 a lakás
-csak burkolatváltók vannak
-1-2 szőnyeg
-elég a random, nem feltétlen kell okos feltérképezős készülék
-időzítés jó lenne ha lenne benne

Tudtok ajánlani pár készüléket?

(#11002) ThomBoy101


ThomBoy101
csendes tag

Sziasztok,

Megérkezett az S5Max, lényegében 48 órán belül a rendeléstől és az utalástól számítva, ez tökéletes volt.
Elindítottam az első útjára, de megmondom őszintén, hogy nem teljesen értettem mit csinál.
A dokkolónak nem tudom hány alkalommal nekiment (azóta tudom, hogy fordítva raktam eleve rá mert benéztem), majd össze-vissza kezdett menni először, később pedig valami olyan útvonalon amit normálisnak gondolok az eddig látott videók alapján.
A szőnyeg fekete részén elvesztettük, lényegében körbe takarította, vicces volt, mintha félne tőle, de nem lepett meg, mert ezt olvastam korábban, hogy (elvben) mindegyik béna.
Az első takarítástól nem dobtunk egy hátast, mert látszólag kimaradtak részek és olyan hamar végzett, mintha a gyerekeim porszívóztak volna, de nyilván még tanulnia kell a lakást.

A Xiaomi Home alkalmazásról néhány gondolat:

Szerintem szörnyen bonyolult, miközben a porszívó elindítása és leállítása lényegében faék egyszerű, de nem tudom hol van például a térkép, lehet az a roborock alkalmazásban amit nem tudtam letölteni. Na mindegy, még olvasnom kell róla.

(#11003) Wajk válasza #75501312 (#11001) üzenetére


Wajk
addikt

A Gen1 ára elég jól megy lefele, de nekünk a családban van egy Xiaowa Light, ami a random készülékek egyik csúcsa. 40e alatt megvolt az AliExpress-ről (Gshopper-től ha jól emlékszem). Az S50 alsófelét kapta meg, ugyanazzal a mászóképességekkel és csere alkatrészekkel.

Ha hosszabb távon gondolkozol érdemes egy Gen1-et levadászni, de ha fontos a 40e alatti, körüli ár, akkor a Xiaowa Light-ot (C10) bátran ajánlom. :K

Bár most voltak jó akciók pár hete az Ali-n.

Az Aldi-t is javasolnám, mert a 3 év gar nagyon baráti, de mostanában szerintem eléggé a múltban ragadtak a modell választékaikkal. De fél szemed rajtuk is lehet legközelebb mit címkéznek át.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#11004) #75501312 válasza Wajk (#11003) üzenetére


#75501312
törölt tag

Mármint hogy próbáljam meg ugyanezt a típust szerezni, iLife A4?
Egyelőre 40-50e Ft körül gondolkozom, ennyit még meg tudok reszkírozni akkor is, ha nem ismert márkáról van szó vagy nem nagyon van tapasztalat róla.
Néztem Ali-t, Gearbestet és rengeteg típus van, de bőség zavara van és semmi infóm ezekről, hogy esetleg melyik lehet jó, vagy tartós, vagy van hozzá alkatrész.
iLife jó volt, 2,5 évet bírt, csomó szűrőm van hozzá, még az eredeti kefék is becsomagolva, pedig volt használva rendesen.

Láttam itt jó páran bepróbálták a drágább verziókat, de nekem a 100e feletti ár már nagyon sok.

(#11005) Tono34


Tono34
tag

Megjött a mop pro, hozzáadom a MIHome alkalmazáshoz és kb nem tudok vele csinálni semmit...
Se térkép se semmi...
Párosítás során kiírta, hogy a wifi gyenge váltson mobilnetre.. közben meg full jel.
Mit csinálok rosszul?

(#11006) kmarci25 válasza Tono34 (#11005) üzenetére


kmarci25
veterán

Ahhoz hogy legyen térkép, először végig kell mennie az egész lakáson. E közben méri fel a teret, rakja össze a térképet.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11007) Tono34 válasza kmarci25 (#11006) üzenetére


Tono34
tag

Amit kitett parancsikont magának arról el sem indul a program.
Gondolom eszköz állapot és hasonlókat le kellene tudnom kérni az alkalmazásban, de nem.
Vagy nem találom.

(#11008) ITI-san válasza ThomBoy101 (#11002) üzenetére


ITI-san
tag

Szerintem jó az alkalmazás, nyilván szokni kell.
A teljes takarítás után a térkép alatt bal és jobb oldalt megjelenik két gomb. Az egyik egy hamburger szerű (bal oldalt) a másik pedig kis kockás gomb (jobb oldalt) a bal oldalit megnyomva, Edit room, No Go zóna, és Edit Map lehetőség van. Ami keresel ez utóbbi.
DE ELŐSZÖR VÉGIG KELL MENNIE Teljes Lakáson, MOP NÉLKÜL.
Az Edit room ban területeket tudsz szobákra felosztani és átnevezni.
A No go menüben tudsz virtuális falat, no mop és no go zónákat beállítani. Az Edit Map ban lesznek a térképek. Alapvetően nincs vele dolgod.
1 térkép aktuális amin végig ment illetve, menni fog. 3. Térkép egy biztonsági mentés, a 2. térkép pedig a no mop, go és virtuális falakról készül.

[ Szerkesztve ]

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11009) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Valaki talált már arra megoldást, hogy a 3.5.3_0047 frissítés ne akadjon meg 80%-nál? A netet bújva, mindenki más is ezt tapasztalja. (Xiaomi Vacuum Mop)

[ Szerkesztve ]

(#11010) kmarci25 válasza ITI-san (#11008) üzenetére


kmarci25
veterán

A mop pro-nál nem így van. Csak egy térképünk van, a szerkesztés lehetősége az editorban van, felosztás és egyesítés. Egyébként szerintem egyértelmű.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11011) Tono34 válasza kmarci25 (#11010) üzenetére


Tono34
tag

Ezeket a menüket már el se érem. Azt hiszem letörlöm a programot meg kap egy resetet majd kezdem teljesen az elejéről.

(#11012) kircsi21


kircsi21
csendes tag

Tegnap hozzánk is megérkezett a hétfőn rendelt S5 Max! Természetesen ki is próbáltuk. Az itteni tapasztalatok alapján első körben hanyagoltam a Mi Home-ot, inkább a Roborock alkalmazással nyitottam. Ezzel nem is volt semmi gond, simán ment minden. Az első takarítás során pár dolgon annak ellenére meglepődtem, hogy itt is írtak hasonló tapasztalatokat! :) Ilyen pl. az, hogy hiába volt 1 nappal előtte "hagyományos" porszívózás ugyanott, ahol a robot ment most, mégis sikerült 2 tele tartálynyi port összegyűjtenie... Ilyen tapasztalat volt még az IKEA-s Poang fotellel való "összeférhetetlenség" is :D. Első próbának egy spot takarítást indítottam és ebbe belógott a fotel, na akkor annyira belegabalyodott, hogy fel is akadt rajta... Aztán a teljes takarítás során már nekem volt kínos végignézni, hogy hányszor és hány oldalról mászik rajta össze-vissza, elgondolkodtam, hogy elpakolom a fotelt, mert annyit szüttyögött körülötte. 53m2 takarítást mért a gép 65 perc alatt, ebből minimum 7-8 percet töltött a fotel körüli szórakozással. Érdekesség, hogy a fürdő ajtaja hiába volt nyitva, térképre fel is rajzolta, de be nem ment. Élőben nem néztem, hogy egyáltalán megpróbálta-e, de, de pont követtem az appban a TV előtt ücsörögve és szerintem nem próbálta. Ott van egy 2cm-es küszöb, lehet ezért? De sztem azért megpróbálhatta volna, simán elhúzott az ajtó előtt. Ezen majd még finomítani kell. Ja, tükrös gardróbban szellemszobát persze ő is csinált :). Alapjában véve az első tapasztalatok nagyon jók és a mopolást még ki sem próbáltuk!

(#11013) Wajk válasza #75501312 (#11004) üzenetére


Wajk
addikt

olvasd el újra a hsz-em ;)
A második bekezdést azért is írtam, mert tényleg rengeteg a választék az alsóbb régióban is. Ezért is javasolnék ismertebb márka kölykét, mert azokhoz eredeti mellett utángyártott alkatrészeket is be lehet szerezni elég sok eladótól.

"Ha hosszabb távon gondolkozol érdemes egy Gen1-et levadászni, de ha fontos a 40e alatti, körüli ár, akkor a Xiaowa Light-ot (C10) bátran ajánlom. "

véleményem szerint $150 körül van a reális ára, amit a legtöbb helyen kuponokkal (Select-el is) is még lentebb lehet tornázni. Akciós időszakban nem nehéz beszerezni, $130-$140 között, azaz 40e Ft alá betuszkolható. Ahova vettünk a net sem stabil és fontos volt, hogy gombokkal is lehessen vezérelni. De olyan jól be lett állítva az időzítés, hogy keveset nyomogatják. Alkatrészek meg ahogy írtam, kompatibilis a Roborock szériával ;)

Random géphez képest nagyon szépen dolgozik. A végeredmény engem is meglepett, pedig Gen1-től S5Max-ig láttam már dolgozó takkereket.

alap időszakban inkább $200 körül, felette van, de annyiért már a Xiaomi Gen1-re utaznék inkább.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#11014) #75501312 válasza Wajk (#11013) üzenetére


#75501312
törölt tag

Ááh, értem, megzavarta a Gen1, azt gondoltam az az első generációs iLife de most már leesett. :DDD *facepalm :R

(#11015) ITI-san válasza kircsi21 (#11012) üzenetére


ITI-san
tag

Az IKEA-ás poang fotellel azt csináltam, hogy megmagasítottam a hátsó kereszttartót, így már az ütközővel találkozi és nem akar átmászni rajta. Szépen körbe tapogatja. Eleinte csak a talpak alá raktam filc korongot, de idővel lelapult és újra nekiállt átmászni rajta.

[ Szerkesztve ]

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11016) ITI-san


ITI-san
tag

Szerintem minden robotporszívóra igaz, hogy mielőtt elindítjuk érdemes egy rövidet pakolást csinálni a lakásban.
Én spec azékeket felteszem az asztalra (4 db van) puffot egy bizonyos helyre teszem, és még apró módosítások. Az egész nem több 1 percnél.
Így egy lehetőség szerint optimális területet kapok amelyen már könnyen boldogul, gyorsan és alaposan.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11017) Tono34 válasza Tono34 (#11011) üzenetére


Tono34
tag

Megvan a hiba... rosszul választottam készüléket program telepítésénél így az nem volt kompatibilis a telefonommal. Most úgy néz ki jó lesz.

(#11018) tutis


tutis
őstag

Sziasztok! Ehhez a lakáshoz keresek porszívó személyzetet :)
Barna: bútor
Zöld: szőnyeg (rövidszőrű, nem okozhat gondot)
sárga: szék
Piros: fürdő, kerülni kell
Küszöb 1cm-es
Lehetőleg kedvező árfekvésű érdekelne (tehát olcsón akarok jót) :D . Ti mit ajánlanátok?
Elolvastam az első hsz-t, csak nem tudom eldönteni jó-e ide a random. Meg hogy bemegy-e a jobb oldali zöld szőnyeghez is. (50cm-es hely van a falig alul is és jobb oldalt is)
Nem vagyok otthon napközben, így nem zavar ha összevissza megy, csak takarítson ki mindenhol.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#11019) Ance


Ance
őstag

Üdv! Akkor a második teljes takarításra most van egy jó térképem, fel tudtam osztani olyan szobákra ahol felmosson és olyanokra ahol ne. Most akkor ezt hol tudom elmenteni?

Roborock programot használok. Köszi!

(#11020) ThomBoy101


ThomBoy101
csendes tag

Egy apróságot elfelejtettem beállítani tegnap, hogy mentse el a térképet. Ennek örömére ma már semmire sem emlékezett, gondoltam sebaj, gyerekek az udvaron, hajrá körbe a lakáson.
Persze pont feljöttek mielőtt végzett volna, így a fürdőszoba kimaradt, a többi szobákat gyönyörűen felosztotta ahogy kell. Gondoltam zóna takarítással bezavarom a fürdőbe, amit meg is csinált, de nem ismeri fel külön zónaként, szürkén látszik a térképen.
Egyszerűen nem tudom hozzáadni, mint szobát. :-/
Így meg nem akarok nekiállni a no mop és az összes többi paraméter beállításának, mert ez a térkép nem a végleges így.
Tudjátok hogyan kell?

(#11021) ThomBoy101


ThomBoy101
csendes tag

Még egy érdekességet elfelejtettem megemlíteni. Tegnap a MI Home tegnap azt vettem észre Singapure-ra volt állítva (pedig nem emlékszem rá ilyet tettem volna, eddig csak egy bluetooth hőmérőnk volt amit itthon vettem, nem Aliról), majd miután átállítottam Magyarországra mindent elfelejtett. Elfelejtette azt is, hogy firmware-t akar frissíteni 01.06.02-ről.
Ma gondoltam megnézem a Roborock alkalmazást, és abban újra megjelent, hogy 01.07.34-re akar frissíteni. Lefrissítettem majd visszatértem a Mi Home alkalmazáshoz, mert ahogy gyorsan átnéztem nem nagyon van különbség, akkor meg minek.

(#11022) KraRe válasza tutis (#11018) üzenetére


KraRe
aktív tag

Árban mennyit szánsz rá max? Fontos az itthoni garancia, vagy külföldi rendelés sem probléma?

(#11023) tutis válasza KraRe (#11022) üzenetére


tutis
őstag

Olyan 70ezer a max, külföld sem gond. (Bár ilyen árfolyam mellett csodálkoznék ha ott olcsóbb lenne.)

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#11024) KraRe válasza tutis (#11023) üzenetére


KraRe
aktív tag

Kintről most kupon nélkül ~74k egy 1C Cseh raktárból, szisztematikus, fel is tud törölni, be tudsz neki állítani virtuális falakat, no go zónát (itt írtam róla bővebb tapasztalatokat).

[ Szerkesztve ]

(#11025) ITI-san válasza ThomBoy101 (#11020) üzenetére


ITI-san
tag

Először készíts vele egy teljes takarítás.
Utána minden ok lesz. Persze no gyerek.
Nálam a 3.5.4_0602 a legújabb firm.
Mi home ban használom és teljesen ok.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11026) ThomBoy101 válasza ITI-san (#11025) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

Köszi, akkor ezt fogom tenni holnap.

A firmwarre ránéztem ezek alapján és ezt is másképp mutatja a Roborock app és a Mi Home.

Az első képet biztonságból csináltam, hogy lássam milyen firmwareről frissít, egyébként 1-2 perc volt. Ebből az látszik, hogy az utolsó számjegyek azonosak, de érdekes, hogy csak a Roborock app ajánlja fel.

Ja, azt elfelejtettem, hogy a fiúk szobájában hosszabb szálú szőnyeg van, na a szilikon oldalkefét jól feltekerte a szőnyeg szálaira majd le is állt. Miután kiszabadítottam gond nélkül folytatta útját, de sajnos így nem lehet abba a szobába beküldeni felügyelet nélkül.

A szőnyeg felismerés egyébként egy jó funkció, de ahhoz nem elég ügyes, hogy a lakásban itt-ott található szőnyegeknél időben és pontosan váltson, így inkább beállítom no mop zónának és ha sikerül akkor alapból full teljesítménnyel küldöm fel a szőnyegekre és utána körülötte mehet a felmosós takarítás.
Apropó, a tartályba csak tiszta vizet szabad rakni vagy esetleg valami padló ápoló löttyöt is elvisel a szivattyúja?

(#11027) tutis válasza KraRe (#11024) üzenetére


tutis
őstag

Pontosan honnan, tudsz linkelni?

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#11028) ITI-san válasza ThomBoy101 (#11026) üzenetére


ITI-san
tag

A tartályba csak sima vizet tegyél és még 1 csavar, hogy ha lehet Desztillált vizet. Ezt már egy ideje javaslom itt a fórumon. Szerintem a vízkő később gond lehet.
Ha van páraelszívó, vagy szárító gép annak a vize is jó.
Az oldalkefére jó megoldás lehet ha a sima S5 oldalkefét használod. Az ugyan csak 3 ágú és nem szilikon hanem vékony sörte.
Sok helyen olvasni hogy a sima járólapon alaposabb munkát végez és szerintem erre a feltekerésre is megoldás lenne.
Középső henger keféből használd a saját típusát. Olyan mint az S6 keféje, mert az jobb mint az S5 - ös típusé.

[ Szerkesztve ]

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11029) Ance válasza ThomBoy101 (#11026) üzenetére


Ance
őstag

Többen raknak Ajax-ot a felmosóba. Nagyon keveset. Még nem próbáltam, de már bekevertem. Én 1 liter vízhez adtam végül majdnem fél kupaknyit. Az Ajax eléggé híg, nem hiszem, hogy nagy gondot okozna.

(#11030) ITI-san válasza Ance (#11029) üzenetére


ITI-san
tag

Szerintem ne tegyél. S5 max - ot vettél? A gondot a lerakódások okozzák. Láttál már mosógép mosószer adagoló tartályt elhanyagolva? Mert itt mindenképpen elhanyagolva lesz, mivel nem férsz hozzá.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11031) kmarci25 válasza Ance (#11029) üzenetére


kmarci25
veterán

Ennis gondolkodtam rajta, de hagytam magam lebeszélni róla. Talán magára a felmosó ruhára lehet tenni egy fél kupaknyi felmosószert eloszlatva. Nem tökéletes, de legalább valami...

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11032) tutis


tutis
őstag

[kép] [kép] ez az aldis minek felel meg? Ez már felejtős típus?

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#11033) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Lassan cseres a regi Xiaomi-nk. Gond nincs vele csak kellene bele akksi, szuro, kefe.
Ezt majd a kovetkezo tulaj vagy a hugomek megveszik...
Viszont elkezdtem nezelodni es sajnalattal latom, h az uj modell mar felmosos ami szerintem finoman szolva is gazos. Nem lattam megf olyan robotot ami ezt jol tudta volna es nem is bizok abban, h ¬80nm2-t 2-3dl vizbol szepen fel lehet mosni.
Szoval ez igy szamomra felejtos.

Van hasonlo szisztematikus robot ami ajanlott kategoria? Kollegamek nemreg valtottak Neato D5-re (elotte v.mi Ecovacs volt) mind2-t dicsertek. Viszont ok inkabb randomra valasztottak mintsem ajanlas es tesztek alapjan. En meg azokban sajna jobban hiszek :U :B

(#11034) kmarci25 válasza No.01 (#11033) üzenetére


kmarci25
veterán

Hát, ha csak a feltörlés (nem felmosás!) funkció rémiszt, akkor ne az alapján dönts. Nem muszáj használni.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11035) Real_Necro válasza No.01 (#11033) üzenetére


Real_Necro
veterán

1S?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11036) kircsi21 válasza ITI-san (#11015) üzenetére


kircsi21
csendes tag

Köszi az ötletet, lehet kipróbálom. Bár lehet csak a hátsó kereszttartó magasítása önmagában nem elég (kivéve, ha nagyon nagyot magasítok), mert oldalról is mászta rendesen, nem csak elölről-hátulról. Meglátjuk.

Valaki írta régebben talán 1S-re, hogy hiányolja belőle azt a teljesen kézenfekvő funkciót, hogy a felvett térképen bárhova elirányítsa a robotot és ott nyomasson egy spot takarítást. Ezen nagyon csodálkoztam, mert ennek sztem alapnak kellene lennie és nem hiszem, hogy nagy ügy lenne beletenni bármelyik szoftverbe. Nos, az s5 Max-nál szerencsére van ilyen funkció, 'Pin N Go' a neve!

(#11037) arkone


arkone
aktív tag

Sziasztok!

S5 max-hoz honnan rendeltek hepa filtert, főkefét?

(#11038) ITI-san válasza arkone (#11037) üzenetére


ITI-san
tag

[link] Én innen vettem és ezeket.
Egyelőre beváltak.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11039) KraRe válasza tutis (#11027) üzenetére


KraRe
aktív tag

Én ebből a webshopból vettem, 3 nap alatt megérkezett.

(#11040) Ance


Ance
őstag

S5 max-hoz senki nem használja a Roborock appot?

Nem tudok no mop és no go zónát beállítani, illetve virtuális falat. Lehet, hogy csak a Xiaomi home app-ban lehet? Arra találtam videót is.

(#11041) ITI-san válasza Ance (#11040) üzenetére


ITI-san
tag

A Mi Home ban jól konfigurálható. Miért használnál Roborock appot?

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11042) brombadeg


brombadeg
tag

Hátha tudtok segíteni:

MiHome folyamatosan belépést kér, már kicsit unom.

Hogy lehet vezérelni a robotot annélkül, hogy a MiHome alkalamzásba be legyek lépve, vagy hogy kommunikáljon folyamatosan a "távoli országgal"? (nem gombvezérlésre gondolok)
PluginAPK-val? Akik ezt fejlesztik, valaha monitorozták milyen infokat gyűjt a MiHome a Servernek?

(#11043) brombadeg válasza ITI-san (#11015) üzenetére


brombadeg
tag

Mennyi magasítás vált be? Én egy plüsállatot tettem be egyelőre, ezért kerüli

(#11044) kircsi21 válasza Ance (#11040) üzenetére


kircsi21
csendes tag

Én azt "használom" egyelőre. De miután mi nem építettünk a robinak külön helyet, mint ti ( :D), így még a végleges helye sincs meg, ennek megfelelően végleges térkép sincs és addig a mopolás sem megy. Néztem egy ismertetőt a Mi Home-os felületről, teljesen ugyanaz, mint a Roborock app, én is azt várnám, hogy ezekkel a funkciókkal ne legyen gond, ha már a Mi Home-ban működik. Remélem a párom kitalálja a helyét és akkor ma ránézek én is ezekre, hogy megy-e.

(#11045) lord_m


lord_m
senior tag

Sziasztok!

Xiaomi Gen1 tulajoktól kérdezném, hogy Nektek is napok óta feldobja a Mi home app, hogy új firmware van, frissítsek? Global verzióm van.

Eddig nem tettem meg, a gép is tökéletesen teszi a dolgát, nem tudom, érdemes-e egyáltalán...

(#11046) Arageus


Arageus
csendes tag

Nekem úgy 1-2 hete adta be hogy új firmware.
Most ez van fent: 3.5.4_004007

Egyettlen különbséget vettem észre, hogy porszívózás végeztével van amikor teljesen körbefordúl maga körül mielött nekilódul a dokkoló felé, amit eddig nem láttam (mintha körbelesne hol is van pontosan).
Meg ugyan ezt teszi néha mikor én manuálisan ,gombot nyomva leállítom dokkoló felé való úton (ha kuka közel végez közelbe vagyok mindig lecsapok rá hogy hoppá álljcsak meg, kiürítelek!), majd újra dokkoló felé küldöm és ekkor körbefordúl telejsen és aztán indúl útjának.
De ez nem mindig, még nem igazán jöttem rá mitöl függ.
Takarítási időben nem vettem észre különbséget.

(#11047) arkone válasza Ance (#11040) üzenetére


arkone
aktív tag

Én Roborock alkalmazást használok. Virtuális fallal kerítettem le az L-alakú kanapét és működik. Mi home-t nem használtam, mert annak idején, amikor itt tájékozódtam problémák voltak az alkalmazással, azóta nem tudom mi történt, mert a Roborock alkalmazással működik minden, amit én szeretnék.

(#11048) lord_m válasza Arageus (#11046) üzenetére


lord_m
senior tag

Legközelebb megnézem a verziószámot, de ha nincs komoly változás Én nem frissítem, ha nem muszáj.
Köszi a tapasztalatot.

(#11049) Ance válasza arkone (#11047) üzenetére


Ance
őstag

Köszi! Időközben nekem is volt rendesen időm és mindent megtaláltam benne. Elbénáztam az elején. Kicsit sokfelé kell figyelni a home office-ban, home óvodával nehezítve. :D

(#11050) ITI-san válasza brombadeg (#11043) üzenetére


ITI-san
tag

Hát lemértem.
Most az oldalsó hajlított lábak felső éle nincs 3 cm-nél. Vagy is 2.8 cm magasan vannak. Ehhez bútorcsúsztató filcet vagy is valami ahhoz hasonló lapokat ragasztottam 4 érintkezési pontra előre-hatra 2-2. Ezzel oldalról teljesen biztosan nem akar átmenni. De a hátsó kereszttartó alacsonyabban van, azt még 1szer megakarta mászni. Erre tettem egy 4 cm széles takarólécet amit az Obiból vettem talán 2m-es szálban lehet kapni és a széle enyhén kerekített. Na ezt vágtam méretre és kétoldalas vékony ragasztóval rögzítettem a hátsó kereszttartóra. Igaz ennek a magassága hátul már enyhén túlzás eleve 0,3 mm rel van alacsonyabban az oldal lábaknál de a takaró léc amit ráragasztottam van vagy 5mm plusz a kétoldalas ragasztó magassága.
Próbálkozz filccel először. Pl ilyennel
[link] lehet kapni az összes Szerszámáruházban, barkácsboltban.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.