Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajcsika
tag
Mop Pro tulajokat kérdezném, egy kb. 80 nm-es lakást mennyi idő alatt takarít ki feltörléssel együtt és a végére hány %-on van az akksija? Illetve a szívóerő elég a szőnyegeken is ? Nincs kisállatszőr.
-
MBalu0001
csendes tag
válasz Lajcsika #16492 üzenetére
Hát én is azt mondom roborockot vedd mert úgy vettem ki a szavaidból nem akarsz gondot csalódást a gen 1 után..Igen írták itt hogy csak az ír akinek baja van, meg 20000-ből mennyi az ilyen stb., de ha Te leszel az aki szív, ez nem fog vígasztalni.. A mop pro-nak kisebb az akksija és úgy emlékszem hogy a szívóereje is kisebb, és azért itt a fórumon is voltak gondok,(tudom csak azok írnak akiknek bajuk van). S5 maxnál én nem vettem észre panaszt, vagy ennyit mint mop pro-nál..Nem mondom hogy rossz gép, de..
Persze Neked kell dönteni..Volt: xiowa light, Xiaomi gen1 ,roborock s50, Mi mop pro, Lenovo X1(360 s7(pro?)) roidmi eve plus, 360 S7,Dreame Bot L10 pro. Jelenleg:s5max, Roborock s7, 360 S10.
-
Lajcsika
tag
válasz MBalu0001 #16503 üzenetére
Igen jól látod a dolgot. Én a gen 1-el abszolút elégedett vagyok, amit tud azt tökéletesen csinálja. Azért cserélnék, mert időközben lettek új funkciók/szobák elnevezése, no go zóna,stb./ és a feltörlést is szeretném a portalanítás miatt. Amitől félek az a kisebb akksi, a gyengébb firmware támogatás. Egy szó mint száz a jóhoz vagyok szokva, nem akarok nyűgöket venni a nyakamba. Ami a Mop pro mellett szól, hogy 83 ezerért be tudom szerezni itthoni garanciával,jótállással.
-
S@c@
őstag
válasz Lajcsika #16506 üzenetére
A felmosástól csodát ne várj, előtte egy 1c-m volt, ahhoz képest viszont sokkal okosabb, precizebb a takarítás és aksi is rendben van nagyon, felmosás is jobb. Roborockom nem volt még sosem, nekem ez most ha így bírja sokáig elég és megvagyok vele elégedve nagyon 85-100e ért sztem best buy magyar garival.
Nekem 70nm a lakás alapterülete, de ugye van ahova nem megy takarítani, illetve van ott más. Be van állítva a 2x menjen végig takarítás és egy töltéssel megcsinálja turbo szívó erőn.
-
őstag
Simán kibirja a 70-80m2 takarítást. Nekem roborock s5 Max és Mop PRO is van.
A nagy különbség a no mop zone (ami lényegében egy parasztvakítás), és az átdolgozott viztartály ami a roborock-nál fent hagyható. Én mindkettőben egy csepp felmosószert és szűrt vizet használok és semmi gond. Hogy 20-30 esetleg 40-el többet érne a roborock azt kétlem. Egy Mop pro-val is nagyon jól el lehet lenni.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz Lajcsika #16510 üzenetére
Papíron ugyan több a szívóerő, de a számok nem mutatják azt a hú de nagyon erősebb érzést.
Igaz hogy hangosabb hangja van ha felmegy a szőnyegre, de hogy jobban szív azt kétlem. Kutya van mindkét lakásban, és szed szőrt rendesen. De az a többlet ár nem biztos hogy célszerű kiadni hacsak nem kellenek az egyéb fricsőrök..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Galahed
senior tag
válasz VANESSZA1 #16512 üzenetére
Szívóerő: a robotporszivók szivóereje fasorban sincs a hagyományos porszívókhoz képest. De amikor maxon jaratod akkor éri el a papíron lévő szívás teljesítményt. 2000-2500 pa - t. Amikor a szőnyeghez ér akkor lesz max.
Nálam észrevehetően jobban szív (fújja ki a levegőt hátul)[ Szerkesztve ]
-
MBalu0001
csendes tag
válasz Lajcsika #16510 üzenetére
Nekem is van mindkettő azért írtam a 16503# hsz-t..
De mintha Te már a mop pro mellett döntött él volna..
Te tudod, mi szóltunkVolt: xiowa light, Xiaomi gen1 ,roborock s50, Mi mop pro, Lenovo X1(360 s7(pro?)) roidmi eve plus, 360 S7,Dreame Bot L10 pro. Jelenleg:s5max, Roborock s7, 360 S10.
-
félisten
Sziasztok
Kis tanácsot szeretnék kérni, eddig nem volt robot porszívónk, de új lakásba költöztünk és szeretnék egyet.
Olvastam összefoglalót, stb. így leírnám ami adott, ami elvárás stb.
Előre leszögezem többet is néztem már, pl. Xiaomi oldalán láttam ami fel is mos bármilyen minőséget is jelentsen ez.
Lakás: 70 nm, laminált lap és járólap.
Küszöb nincs, 2 helyen van minimális váltó felület az szerintem nem gond neki, így szeretném ha bejárna mindent.Kisállat nincs (nehéz megmondani lesz e bármikor is).
A cél az lenne, hogy ami napi szinten keletkezik morzsa, haj minimális por azt felszívja, lehetőleg időzítve akár távolból indítva.
Összegben igazából 100.000 Ft a max, de érdekeln 50-60e körül is tipp mivel ahogy láttam van ennyiért is. A fent említett mosás pedig nem elvárás, gondolom inkább "parasztvakítás", mint valódi elvárás.
Beszerzés jó lenne hazai forrásból.
-
Leon77
őstag
válasz Silent77 #16520 üzenetére
Szia, tegnap anyukám kitalálta, hogy már nem megy neki a hajlongás és kéne neki egy robi.
Nekem s5 van, így gondoltam az s5 max jó lesz, ha bármilyen akciót tudsz, légyszíves ne tartsad magadban köszi szépen. Ja és persze eu raktrárról kéne. Múltkor volt 110 körül, az már úgy oké lenne
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
félisten
válasz szabonagyur #16521 üzenetére
Kb ez a Mop C1 vagy Mop Essentials jo lehet nekem? A ketto kozott van kulonbseg? Melyiket inkabb?
-
Galahed
senior tag
válasz szabonagyur #16521 üzenetére
Szerintem a Roborock gyártmányok közül válasszál, a Xiaomi szervizes tapasztalatok és a készülék minősége is picivel magasabb szinten áll mint a Xiaomi egyéb beszállítóké.
Amit szem elött tartanék:
- pontos navigáció: (LIDAR-os legyen lehetőleg, ne kamerás vagy giroszkópos navigáció)
- Ha felmosást is szeretnél akkor a No Mop Zone funkció jól jöhet, hogy ne másszon fel a vizes moppal a kényes szőnyegre
- A főkefe szélessége (van amelyik elég keskeny sávban dolgozik)
- Az sem árt ha a forgó kefe két oldalon van, de az asszem nincs roborockban. (DeeBot -ok között találni olyat, jelenlegi csúcs szvsz a Deboot Aivi (horror áron van) a robotporszívók között.)
- a szivóerő elhanyagolható, normál üzemmódban közel megeggyeznek kb 1200pa a papiron 2500pa -val reklámozott S6maxV szivási teljesítménye, ami elhanyagolható a normál porszivól több ezres, tizezres (PA) szívásteljesítménéhez képest.
- A felmosástól sokat ne várj, az a finom por feltörlésére szolgál. -
félisten
válasz Galahed #16525 üzenetére
Felmosást írtam, hogy semmit nem várok tőle igazából.
Szőnyegünk egy db nincs és nem is lesz. Nekem tényleg annyi kéne, hogy napi 1-2 alkalommal akár fusson végig mindenen.
Roborock ahogy nézem 100k+, annyit nem szánok egyelőre a műveletre, marad a magamnak porszívózás 10 perc alatt naponta.
-
ben11
őstag
válasz szabonagyur #16526 üzenetére
Én a saját 1C-mel elégedett vagyok, de mivel másnak volt itt nrgatív tapasztalata, csak óvatosan ajánlom.
-
félisten
-
olli
tag
válasz szabonagyur #16530 üzenetére
Az 1C árban és tudásban lefedi az általad megfogalmazott elvárásokat, még távidítása sem lényeges, a gombot helyben is meg lehet nyomni.
By cool !
-
ben11
őstag
válasz szabonagyur #16526 üzenetére
Árukeresőn is a legalább 100 körüli értékeléssel rendelkezők között is előkelő helyen van, szóval alapjába véve elégedettek vele az emberek.
-
félisten
-
pestibenji
senior tag
Sziasztok!
Új takarító robot vásárlása előtt állok és szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek. Alapvetően 4 típusra szűkítettem le a választást, de nem tudok dönteni közöttük.
Fő szempontok:
- Nagyon alapos felporszívózás; a sarkokban is
- Minél alaposabb felmosás
- Minél alaposabb szőnyeg takarítás
- Lehessen no-mop zónát beállítani (szőnyeg miatt)
- Lehessen 2 külön térképet beállítani (van egy galéria a lakásomban, ahova értelemszerűen csak kézzel tudom felvinni)
- Kicsi a lakás, úgyhogy a runtime és az aksi nagysága teljesen lényegtelen
- Legjobb lenne ha 8,5cm-nél alacsonyabbat találnék, mert van egy kanapé ami alá csak ekkora gép fér be.
- Kamera vs LDS szenzor terén nincs preferenciám, kicsi a lakás, nincsenek szir-szarok a földön, de ha meg tudtok győzni, hogy miért jobb egyik, mint a másik, azt megköszönöm.Ahogy olvasgattam a fórumot és az interneten különböző helyeken, nem vagyok biztos benne, hogy itt Magyarországon is elérhető minden funkció az egyes gépeken, pl: Egy külföldi fórumon februári posztban olvastam, hogy a Mijia 1C-ben megjelent a multi-map support, ellenben itt valamelyik fórum társ írta az elmúlt hetekben, hogy nem elérhető ez a funkció. Ezért megköszönném ha akinek van/nak az alábbi készüléke/i, az jelezné, hogy nála elérhetőek-e a fent említett funkciók.
Xiaomi Mi Mijia 1C
- A legolcsóbb a lehetséges jelöltek közül
- Tesztek alapján felmosásban kicsit gyengélkedik a többi társához képest
- Szőnyeges teszten ez teljesített a legjobban
- Nem találtam róla infót, hogy No-Mop zónát be lehet-e állítani?
- 8,2cm úgyhogy beférne a kanapém alá.Dreame F9
- Ha jól tudom nagyjából ugyanaz a hardware, mint a Mijia 1C
- Viszont annál egy kicsit fejlettebb, pl a felmosási funkciója
- Külföldön láttam, hogy van elérhető No-Mop zóna funkció, akinek van ilyen gépe meg tudja erősíteni, hogy itthon is?
- Nagyobb aksi (bár ez engem nem érint, üzemidő teljesen mindegy)Xiaomi mi Robot Vacuum Mop Pro
- LDS-es megoldás az előbbi kamerásokhoz képest, ergo alaposabban fel tudja térképezni a lakást
- A fentiekhez képest jóval gyengébben teljesít szőnyegen
- Teszteken felmosásban jeleskedett
- No-Mop zóna funkció elérhetőViomi SE
- Erről tudok a legkevesebbet, de azt találtam, hogy az elődje, a Viomi V2 az előbb említett Mop Pro-val megegyező Hardware-el rendelkezik, ez az SE pedig a legújabb Viomi ami elég hasonló hardware-el felszerelt, viszont annak ellenére, hogy egy olcsóbb model, néhány dologban jobb (pl kicsit erősebb szívóerő)Összegezve:
A szívem az 1C vagy az F9 felé húz, mert azzal kipipálnám a fotel alatt takarítást is, viszont nem tudom, hogy a kamerás megoldás mennyire megbízható a LDS-hez képest illetve, hogy a No-Mop zóna és a multi-map support elérhető-e ezekben a gépekben.Előre is köszönöm a válaszokat, észrevételeket, véleményeket!
Benji
-
félisten
válasz szabonagyur #16534 üzenetére
68.500 a telly.hu-n. Varhato ettol olcsobban? Oldal ajanlott?
-
Galahed
senior tag
válasz pestibenji #16535 üzenetére
Szia!
A sarokban ezek a robotporszivók nem tudnak alaposan kitakaritani. A pici forgó kefével próbálja kikotorni a koszt és ha sikerül akkor felszíni. Na nem fog ott sok időt ezzel eltölteni. Meg sem áll, fordul, megy tovább.
Felmosás: Az csak feltörlés, sima vagy deszt vízzel.
Ha alacsonyat akarsz akkor a pontos navigáció (lidar) az kiesett a Lidar torony miatt.
Ha ettől eltekintesz, akkor a Roborock S5 max a jó választás, ha a pénz nem számít, akkor a Deebot kétoldali forgó kefés változatai takaritanak a legjobban. -
veterán
360 S7 Laser Navigation Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: SY3ER0R2A45K
220.42$Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz Leon77 #16522 üzenetére
Roborock S5 max.
Kupon: 23$ store kupon.
376.99 + postaRoborock S5 max
Kupon store kupon.
$379.99[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Galahed
senior tag
válasz pestibenji #16540 üzenetére
Az S5max ot írtam. Az vizpumpás, azaz adagolható. És Roborock gyártmány ami szerintem jobb minőségre is mint a többi beszállitó gépei.
-
pestibenji
senior tag
válasz pestibenji #16535 üzenetére
Esetleg akinek van Dreame F9-es robotja az meg tudja erősíteni, hogy multi-map support és No-Mop zóna működik itthon?
-
veterán
válasz Silent77 #16539 üzenetére
VIOMI SE Y-type Electric Mop Sweeping Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: APPLIANCES9103 + 10$ store
274.99$Roborock S5 max.
EU raktárból!
Kupon: APPLIANCES9103 +10$ store
374.99$[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Galahed
senior tag
válasz pestibenji #16542 üzenetére
Ott ahol írtam. Mind a takarítás, mind a készülék minőségében. Vagy másképp : Dacia - Audi, sátor - hotel stb stb...
-
-
WiLDoR
tag
Hello.
Segitseget szeretnek kerni.
65 nm2-es lakas, szonyeg nincs, 5 mm magas aluminium osszekotok vannak az egyes helyisegek kozott.
Kb a lakas 1/3-a jarolapozott, maradek szalagparketta.
Haziallat neha elofordul, hosszu szoru, hullatja is.
Ket nonemu van a lakasban, mindkettonek hosszu haja van.
Ebbol az egyik meg nincs 4 eves, tehat gyerekjatek, lego darabok, pluss jatekok elo szoktak fordulni.
Vannak a sarkokban kabelek is, mindent sajnos nem sikerult elrejteni.
Porcica rengeteg van a lakasban, ezek csak ugy szaporodnak maguktol.Milyen okosporszivot vegyek?
Olyan kene, ami nem igenyel sok torodest, kepes onalloan dolgozni, felismeri az akadalyokat maga elott, kepes atnavigalni a konyhan, meg a konyhaasztal alatt is ugykodni, ha van hely neki, hogy tudjon mozogni.Ket porszit nezegetek nagyon a Roborock S5Max es Roborock S6 MaxV-t.
Melyiket lenne erdemesebb megvenni?
Illetve erdekelne mas alternativa is, ami tudja ugyanezt esetleg olcsobban.Alkatresz utanpotlas, magyarorszagi szerviz/elado/support alap.
Max 200.000 ft, amit raszannek.
Koszi a segitseget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest