Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jörmungandr
csendes tag
válasz kmarci25 #10576 üzenetére
Na, én csak vettem egy sima, régi Mi Robotot 100k-ért + hozzá 3 év balesetbiztosítást… sajna volt már eset rá, hogy ki tudtuk használni.
Nekem az új modellekben nem szimpatikus az akkumulátor alacsonyabb kapacitása, bár lehet, hogy nem lesz velük semmi gond és ugyan olyan hatékonysággal fognak működni, mint a régiek. :)
Nekünk a felmosás nem volt létszükség, így arról lemondtunk.
-
bark88
csendes tag
válasz kmarci25 #10602 üzenetére
Szerintem az app-ban kell neked kijelolnod hol ne mosson fel es akkor nem megy oda, de majd megirja a tutit akinek ilyen gepe van
Mop pro-val is tudsz hasonlot csinalni csak akkor azon a teruleten porszivozni se fog.
Persze minden felmosas elott is be lehet szerkeszteni ezeket, de nem hiszem, hogy szeretned. -
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10600 üzenetére
Nem! Ha rajta a mop akkor a nomop zónába (pl szőnyeg ha arra állítottad) nem megy fel. Az s5max feláll a töltőre a mop-al is (pumpás, szóval nem pisil maga alá) A tartályt nem szoktam levenni, csak ha után kell tölteni.
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10619 üzenetére
Ja igen nem voltam egyértelmű... Az utolsó kérdésre ment a válasz. Annyi a lényeg, ha a mop tálcát felrakod, átvált mop módba (mondja is) és ilyenkor a no mop zónába nem megy be. Nálam is a mozdíthatatlan szőnyegekre van ez beállítva. Én is úgy csinálom, ahogy Te is tervezed, hogy a kis szőnyegeket felszedem feltörlés előtt.
Értem, hogy hova akarsz kilyukadni, de nincs tökéletes megoldás. Vagy kimaradnak a szőnyegek takarításnál (nomop), vagy ráküldöd mopal és össze vizezi, vagy úgy intézed a takarítást ahogy én. Ütemezetten megy helyiségenként a "karbantartó" porszívózás, és hetente egyszer-kétszer amikor van rá érkezésem, felszedem a kisszőnyegeket, kicsit elpakolok előle (kisszék, szobor stb. amit alap esetben kerülget), mop fel és akkor töröltetek is. A tartály maradhat fent, akár tele töltve is. Nem csöpög, mászó képességet nem befolyásol. A mop tálca a lényeg mert az váltja az üzemmódot.
Nincs összehasonlítási alapom, első robot, tesztek és videók alapján tájékozódtam. A meglévő ökoszisztéma miatt xiaomit akartam mindenkép. Tudásban ez volt a top (nyilván házon belül árban is). Én most is ezt venném.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10623 üzenetére
A szőnyegen való szívóerő emelés elég esetlegesen működik. Azt ne sajnáld. Felmegy a szőnyegre, kell egy fél méter amire rájön, hogy szőnyegen van. Megemeli a szívóerőt, de kb addigra le is jött róla. Ritkán de előfordul, hogy észre sem veszi, hogy szőnyegen van. A fekete, illetve mintás, csíkos szőnyeg, brutál napsütés viszont nálam még nem kavart be a leesés érzékelőnek. Pedig típustól függetlenül sokan panaszkodnak emiatt.
Nem volt még mop pro amikor vettük. A rövidebb üzemidő, a (ha jól látom) ni mop zone hiánya miatt leget most is az s5maxot venném, bár a frissebb fejlesztés időtállóbb.
Nem tudok okosat mondani.... Nálunk az ár harmadlagos volt. Házon belül ez volt a legfejlettebb, azért ez lett.
[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
-
tranceplanet
addikt
válasz kmarci25 #10635 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális, esetleg, ha nem olvastad van egy igen alapos leírás az új modellekről: [link] Nekem az S5 max már nagyon durva lett volna, fájdalomküszöb feletti, ezért vettem a Mop-Pro készüléket. Sajnos sem a sima mop és mop-pro készüléket nem a roborock gyártja, ezért kicsit parázok tőle, hogy hamarabb tönkremegy. Remélem azért bírni fogja a strapát, ha három évig kiszolgál, akkor már megérte a vételt. A no mop funkció elég jó, marad a max kiváltsága, több emelet térkép funkció is, a királyt is el kell adni valahogy!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz kmarci25 #10668 üzenetére
Hát nézd, ez két nap tapasztalata, azért ebből még messzemenő következtetéseket nem kell levonni! Próbálom felvenni a kapcsolatot itt más tulajokkal, aztán meglátom. Én már több mint egy éve készültem a vásárlásra, akkor még a roborock gen2 mop volt tervben. Most érkezett el az idő, csak közben kijött több új készülék. Én alapból S5 Max készüléket akartam venni, de az ára és a külföldi rendelés visszatartott. Aztán megjelent a mop és mop-ro készülék a xiaomishop-nál és lecsaptam a mop-pro készülékre. Az akku egyelőre nagy csalódás.
--------------------------------------------------------
(#10670) tomazin
Próbálok minél több feltöltés-lemerítés ciklust megcsinálni, aztán, ha nem javul a helyzet ebből gari lesz!
Amúgy van abban is ráció, amit hunluigi fórumtárs írt!Srácok, ha van még itt Mop-Pro tulaj, legyen szíves írjon az akkuval kapcsolatban, hogy legyen referenciám az enyémmel szemben, köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Arageus
tag
válasz kmarci25 #10724 üzenetére
A tükrös szekrény problámára valaki régebben javasolta hogy az első térképezésnél a tükröt letakarni/leragasztani vmivel, csomagolópapír, A4 A3 as lap (légy kreatív ) é akkor nemfognak létrejönni nemlétező szobák, aztán ha az alaptérkép elkészült, valszeg már nincs ilyenre szükség.
Nekünk Gen1 van, ilyenekkel nekem nincs értelme foglakozni, és amúgyis csak 1 tükrös szekrény van de szerencsére oda nempróbál meg bejutni Gen1 el bajosabb lenne ha több kamuszobát is látna és be akarna oda menni mivel ugye minden takarítás új térkép -
tranceplanet
addikt
válasz kmarci25 #10724 üzenetére
Felejtesd el vele a térképet és csináltass vele újat!
Support írta ma:
"
Kedves Szilárd,
A készüléken található gomb sima takarítást indít, azaz mindenhová megy, ahová engedve van fizikálisan.
A hiba arra utal, hogy beszorult a porszívó, szűk helyen nem tud rendesen tájékozódni. Ha ez a dokkolónál van, át kell helyezni üresebb részre. A dokkoló körül ajánlott legalább 1-1 méter szabad területet hagyni.
A dokkolót folyamatosan áram alatt kell tartani, és a porszívót pedig a dokkolón hagyni, hagy töltődjön. Úgyis lekapcsolja a töltést, ha az akku 100%-on van. Egy nagyobb merülés az akku élettartamát is rövidítheti."------------------------------------------------------------
(#10725) scsaba78
Kicsomagolás után egyből írta, ez globál firmware!
Nem hiszem, hogy hibás a szoft. , nálam a technika ördöge lakozik a készülékben!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
ITI-san
tag
válasz kmarci25 #10729 üzenetére
Nem tudom ér e valamit a letakarás. Amint újból arra jár látni fogja.
Nálam az S5 max kilát az ablakon az erkélyre, be is jelölt szobát oda, még sem okozott gondot a takarításban.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
ITI-san
tag
válasz kmarci25 #10732 üzenetére
Nálam egy 02.20 - i térkép van Backup map ban. Hogy miért azt tette el még nem tudom, de rájövök.
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
Real_Necro
veterán
válasz kmarci25 #10783 üzenetére
Persze, elfogadom. Lehet csak én vagyok elrontva, hogy a tudatomban a tiszta az egy alapos felmosás, sűrűn átmosott, cserélt célszerszámmal.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
ITI-san
tag
válasz kmarci25 #10859 üzenetére
Szia! Én nem erőltetném a mosószer adagolást.
Értem én hogy megy vele de meddig?
A szivattyú csere nem két filléres tétel, mivel külön alkatrészként még nem láttam.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
ITI-san
tag
válasz kmarci25 #10859 üzenetére
Bele ne tegyél szerintem.
Készíts egy keveréket tedd egy spriccelő flakkonba és azzal nyomd ki ha kell. Ezek a gépek feltörölnek és nem mosnak. Miért kell mindent meg hackelni?
A csepegtetősbe lásd Roborock S50, S6 vagy 360 s7 abba biztos tennék én is. Ártani nem használ ahogy szoktam mondani.
A Xiaomi mop pro gépe meg kíváncsi vagyok hogy ezt az oda vissza mozgást meddig fogja tudni csinálni. Meddig bírja a technika? De az is csak felnyal és nem mos, még ha látszólag jól is imitálja.[ Szerkesztve ]
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
vicces
addikt
válasz kmarci25 #10982 üzenetére
nálunk gyakrolatilag kiváltotta a régi porszívót. a sarkokba faltövekbe helyenként rá kell segíteni nagyon nagyon ritkán. pl tegnap a kanapé mögött porszívóztam ki a fal tövét.
nálunk hétfőtől péntekig megy, de már csak standard fokozaton.
pár napja az asszony mondta is hogy nagyon jó, mert mióta megvan ő nem porszívozott csak itt-ott és ezzel rengeteg időt spórólt. persze, mert én küzdök vele, ugyanis vannak bajok a fény-árnyék találkozásokál. meg én is szoktam a porttartályt is pucolni.
az biztos, hogy a bolyhos szűnyegünket majdnem makulátlanra kikeféli a gép. szoktam a hátam miatt tornászni a földön és nem volt nap, hogy ne szemeztem volna az asszony vagy a lányom hajszálaival még takarítás után is közvetlenül. most nem találok semmi hajat!
a gondom, hogy sokszor meghülyül és elakad meg eltájolja magát, de ezt is megkaptam, hogy még mindig jobb mint elötte, mikor heti 2x volt kiporszívózva lakás és nem volt ilyen tiszta.:)
-
Pozsi85
tag
válasz kmarci25 #10951 üzenetére
Üdv! Nekem és apámnak is, erre gond nélkül frissitett, a gépnek sincs baja.
Mi vacuum gen1-ről váltottam mop pro-ra, ég is föld a különbség. Az, hogy nem csak zóna takarítás van, hanem szobára megy, nagyon profi! Valamiért a gen1, ha zonázott, akkor nem tudott felmenni a szőnyegekre, elakadt. Ez gyönyörűen megemelkedik! Frissítésre én is félve nyomtam rá, de mivel nemtudtam, milyen az erdeti szoft, és rögtön feldobta, bevállaltam. Lehet később nem merem. Nem lehet nektek cn verziós, akinek tönkre ment, vagy nem frissített?
-
kmarci25
veterán
-
ITI-san
tag
válasz kmarci25 #11127 üzenetére
Az S5 max úgy új hogy azért régebbi típus legalább fél/1 évvel és ami még fontosabb már egy fejlesztett verzió hiszen voltak, vannak előd típusok xiaomi vacuum robot (roborock) Roborock S5, Roborock S4, Roborock S6.
-
Pozsi85
tag
válasz kmarci25 #11256 üzenetére
Próbálni nem próbáltam, de szerintem túl van lihegve, hogy le kell venni. Nekem amikor feltöltöm a tartályt, akkor csöpög egy darabig, (kipróbáltam, az asztalon hagytam sokáig, nem lett több víz) aztán abbahagyja. Mivel pumpás, ezért szerintem nem ázik el alatta. Ez szerintem csak túlzott biztonsági figyelmeztetés.
-
kerelyfe
csendes tag
válasz kmarci25 #11266 üzenetére
Értem, köszönöm!
Akkor a gépet kell megdolgoztatnom. Ugyanis megcsináltattam vele az egyik szobát. Azt tökéletesen ki is takarította, a térképe is jó lett. A nyitott ajtókon keresztül érzékelt még más helyiségeket is, amiket a szobából csak töredékesen látott. Sebaj, gondoltam kiküldöm, hogy takarítson fel azokban is.
- Az egyiknél meg is csinálta, csak a térképet nem frissítette fel.
- A másiknál meg csak annyit csinált meg, amennyit ismert.
Próbálkozunk tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest