Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
"Már ne haragudj de hol van abban pénzmosásra utaló jel, ha valaki a saját OTP számláról, a saját Revolut számlára tölti fel a pénzt,"
Nem akartam beleszolni de alapveto dolgokat ugy tunik, nem gondolsz at. Eloszor is, a sajat szamlak kozotti penzmozgas is lehet a penzmosas egy lepese, azert, hogy a penz utjat nehezebb legyen kovetni. A feltoltes pillanataban meg nem lehet tudni, hogy mi lesz a penz sorsa, amikor majd elkolteni akarod.Masreszt egy penzugyi intezmeny nem tudja, hogy a sajat szamladrol erkezik a penz, vagy valakinek a szamlajarol, akit ugyanugy hivnak. Igen, van olyan lehetoseg, hogy megadod: ez a penz a sajat szamlamrol jon, nade ezt barki mondhatja.
A kozlemenybe is barki azt ir, amit akar, semmilyen jogkovetkezmenye nincs. Irhatod azt, hogy autot vasarolsz, de irhatod azt is, hogy drogokat fogsz venni belole, senkit nem erdekel. Ez csak egy szovegmezo.
Ha valaki tenyleg penzt akar mosni, nyilvan nem azt irja a kozlemenybe, hogy ez a tisztara mosott penz, hanem mondjuk azt, hogy autovasarlas.
-
mrots
tag
válasz
xrvman
üzenetére
Hacsak valami akciot ki nem fogsz, a matek szerintem nem adja ki. A sajat, most mar standard fiokomban a return value 0.1%. A nem revolut hitelkartyakkal ha szigoruan csak a veluk gyujtheto pontokat nezem, akkor 1.5% a minimum return value, de ha azt nezem, hogy legjobb esetben milyen erteket tudok a pontokbol kisajtolni, akkor az elmult evekben 4% es 9% kozott mozgott atlagosan. Ehhez kepest a revolutos 0.1% meg kerekitesi hiba sincs es zero eroforrast er meg ebbe fektetni.
Megneztem most, hogy hatha a bevaltasnal lehet valami okossagot elerni, peldaul ryanair voucherekre lehet pontokat bevaltani, de igazabol nevetsegesen alacsonyra jon ki a matek, sokkal jobban megeri a hetkoznapi hitelkartyak utani visszateritesre gyurni.
Premiumabb elofizetessel elkepzelheto, hogy jobb szazalekot lehet elerni, tehat ha amugy is fizetos csomagban vagy akkor maskepp johetnek ki a szamok de csak ezert nem eri meg fizetos csomagba kerulni.
-
mrots
tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
kulfoldi IP cim (vpn) nem is feltetlen kell, teljesen eletszeru, hogy valaki epp nem abban az orszagban tartozkodik amikor revolut szamlat nyit, mint ahol amugy el. a szolgaltatas jellege olyan, hogy altalaban akkor van ra szukseged amikor kulfoldiekkel bonyolitasz tranzakciot, vagy epp te magad is kulfoldon vagy.
Amig csak cimet kernek, illetve bevallasos alapon megy az adorezidens statusz, addig mukodhet amit irsz. Abban a pillanatban, hogy dokumentummal kell ezt igazolni (peldaul adoszammal, NI szammal, SSN-nel - orszaga valogatja) azt mar nem tudod bekamuzni.
Erdekes kerdes peldaul, ha valaki mondjuk magyarorszagon el, de ausztriaban dolgozik. Valoszinuleg tudja produkalni azokat az iratokat, amivel osztrak regisztraciot tud inditani ugy, hogy igazabol magyarorszagon lakik.
-
mrots
tag
válasz
remetelvtars
üzenetére
Miert adnam el?
-
mrots
tag
válasz
zerodot
üzenetére
Koszi szepen az infot. A gond ezzel az, hogy a kiutalas valoban EUR-ban tunik a legolcsobbnak, de ahhoz, hogy a nyaralast finanszirozzam belole, USD-re lesz varhatoan szukseg, azaz plusz egy konverzioval valahol valaki le fog huzni. Sok apro koltseg, peldaul az, hogy a revolutrol 2 kulonbozo kripto kiutalasa 4x fog kiutalasi koltseget eredmenyezni (eloszor mindkettobol kis osszeget probakent, aztan johet a lenyeg). Lehet, megis maradok a revolut 1%-nal, ha mar ez igy alakult es ha eladtam a kriptot, lehet a kovetkezo adagot mar nem a revoluton kezdem el.
-
mrots
tag
válasz
üzenetére
Koszi a megerositest! Most nezegetem, egy fee-t meg nem szamoltam hozza: a krakenen szerintem van valtasi dij (ezt beleszamoltam) es van kiutalasi dij is (ezt nem szamoltam bele). Meg bongeszem a FAQ-t mert eleg durva kiutalasi dijak vannak, ez pedig a revoluton nincs, hiszen ott helyben megkapod a penzed azonnal. Ugy latom csak az EUR kiutalas van emberi aron, de akkor konvertalni kell egyszer EUR-ba krakenen (dijert), kiutalni (dijert) es utana visszavaltani a nekem tetszo devizaba (premium revoluton mondjuk legalabb ez ingyen van). Azaz mivel minden devizakonverzion az ugyfel, tehat en bukok, lehet hagyom ezt az egeszet a fenebe es csak siman eladom revoluton.
-
mrots
tag
Amator kerdes, tapasztaltabbakhoz. Remelem belefer a revolut topikba, hiszen az itteni dijat probalom megerteni. Most, hogy megszaladt a kripto arfolyam, gondoltam akkor most realizalnek valami hasznot is, jo lesz fizetni belole a nyaralast. Nem magyar regisztracioju revolut account, szoval a korlatozas nem vonatkozik ra, szabadon tudok kereskedni. Gondoltam siman eladom es kesz, de latom, hogy kb 1% fee-t akar felszamolni. Igazabol telik ra, de azert, gondoltam korbenezek, hogy olcsobban meg lehet-e oldani. Az olcsobb az lenne, hogy kiutalni masik szolgaltatohoz es ott eladni, akik kevesebb dijat szamolnak fel. A binance nem opcio, mert itt nem szolgaltat, a kraken a kovetkezo, aminek a dija kisebb (kb negyede a revolut dijanak).
Vettem 0.1 SOL-t, hogy kis osszeggel probaljam ki. Ha siman eladnam most azonnal, akkor $1.33, ezt vonja le a revolut ami kb 8%, nem tudom ez hogy jott ki. Elvileg 1% de legalabb valamekkora a dij - gondolom ez a valamekkora. Ha kiutalnam a krakenre, akkor nyilvan van kiutalasi dij, ami kb $1.35 plusz meg erre jon ra valami halozati dij, amirol nem tudom mekkora, de elvileg mar benne van ebben. Es meg erre jon ra a kraken dija eladaskor, ami azt hiszem durvan 0.25%.
Tehat, ha ezzel a 0.1 SOL-lal akarnam kiprobalni, akkor igazabol a revoluton lenne az olcsobb eladni, mert levon $1.33 -mat, kiutalva pedig $1.35 + 0.25% dij a krakenen.
Ha viszont mondjuk tiz SOL-t akarnek eladni a revoluton, akkor a revolut fee 10 * 162 * 0.01 = $16.2 lenne, mikozben a krakenre kiutalas dija $1.35 + 10 * 162 * 0.0025 = 1.35 + 4.05 = $5.4 lenne. Tehat nagyobb osszegnel korulbelul a harmada lenne a koltseg.Jo ez az okoskodas, valoban igy jon ki a matek?
-
mrots
tag
Azt gondolnad, hogy igy van. Nekem evekkel ez elott volt egy CIBes ugyem, a bankkartyamon volt sikertelen terheles (tul nagy osszeget akartak terhelni). Jott SMS, otthon voltam, nyilvan azonnal netbank, limitek, tiltasok, bank fele jelzes, stb. Ezzel lenyegeben le is tudtam a dolgot, de nem hagyott nyugodni. Utana mentem. Felhivtam a bankot, kivertem beloluk az azonositokat, idobelyegeket meg mindent. Nem volt egyszeru harc. Miutan ez megvolt, felhivtam a ceget, ahonnan a terheles jott, ami egyebkent egy abortuszklinika volt az USA keleti partjan. Felhivtam oket, elmondtam mi tortent. Nem lepodtek meg, mivel par hettel korabban elloptak a terminal azonositoikat, meg az azonositasi adataikat es azt hasznaljak bankkartyak terhelesere. Nem az elso voltam akikkel beszeltem. Megadtak egy atlantai nyomozo szamat, aki foglalkozik az ugyukkel. Felhivtam az atlantai szamot is, elmondtam ujra mi tortent. Ez az urge sem lepodott meg. Elmeselte hol indult a dolog, elmondta, hogy birosagi szakasz is van mar, vannak letartoztatott emberek de kiterjedt halozatrol van szo, nincs meg vege a dolognak. Mindenesetre emailen atkuldte a birosagi jegyzokonyveket, a vademeles anyagat, mindent, amit az ugyeszseg osszerakott. Erdekes olvasmany. Orosz, ukran, magyar es roman szereplok alkotta bunbanda, sok rendbeli visszaelesek, csalasok, betoresek.
Elorebb nem jutottam vele de erdekes olvasmany volt.
Ennyit arrol, hogy "minden visszakovetheto". Valameddig.
-
mrots
tag
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
Most neztem mindkettovel, revolut premium eseten jobb arat ad, mint a wise, mindig is jobb volt.
-
mrots
tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Opcio lehet olyan kepernyozar hasznalata, ami alatt a hatterkepen olvashatoak a kozeli hozzatartozok nevei es telefonszamai. Regebben, olyan 15 eve amikor meg nyomogombos telefonok voltak es nem igazan volt kepernyozar (mert kepernyo se nagyon volt es appok sem voltak amikel dolgokat lehetett csinalni) a mentok a telefonokban az "ICE' (In Case of Emergency) kontaktot kerestek, nekem akkor volt ICE1 ICE2 stb kontaktom amilyen sorrendben oket akartam, hogy hivjak. Szerencsere sosem volt ra szukseg. Egyszer pedig talaltam egy telefont (szinten nyomogombos korszakban) es fel tudtam hivni rola egy 'Apa' nevu kontaktot es megmondtam neki hogy a fia elvesztett telefonjat talaltam meg es jojjon erte.
Lenyeg a lenyeg: a biztonsag fenntartasa mellett is lehetseges a mentoknek informaciot kozolni, peldaul a zarolt kepernyon olvashato ICE kontaktok elerhetosegevel.
-
mrots
tag
Agyalunk az asszonnyal nagyobb penzvaltason. Granit / OTP kiesik mert havi <1M a limit amire vonatkozik a kedvezmenyes ar. Van rafi szamla, asszony most nyitott hozza deviza accountot. Ha jol ertem a trukk az, hogy mig pl a granitbol az atvaltott zset ki kell utaljam (nem usd, nem eur a cel deviza) aminek koltsege van, a rafinal a bankkartyat hozza lehet rendelni a deviza szamlahoz es kolteni vele, tehat peldaul revolutra feltolteni.
Megneztunk ma egy probat. Rafinal 29.3M forintert adtak volna 61697 fontot. ugyanebben a pillanatban revoluton adtak volna ugyanennyi forintert 61769 fontot, azaz durvan 73 fonttal tobbet.
Mindket osszeg elvileg mindne koltseg levonasa utan van, ha van koltseg.
Mostanaban a csapbol is az folyik, hogy a revout milyen rosszul valt. Miert ad megis jobb arat?
-
mrots
tag
"mennyivel lehet egyszerre feltölteni, illetve engedi-e milliós nagyságrendben az átváltást, majd az onnan kiutalást úgymond feltűnés nélkül"
Tegnap pont bankkartyas vasarlassal raktam 3M -t a revolutra, atvaltottam es mar utaltam is tovabb. Azert csak 3M, mert a magyar bank bankkartyajahoz tartozik egy kikapcsolhatatlan modosithatatlan 3M napi koltes plafon. Egyszerubb par napig 3-3M -t vasarolni, mint szabadszoveges levelben konyorogni a banknak, hogy ne legyen limit. Mire reagalnak par nap alatt, addigra vegzek is.
Nem tudom feltunes nelkul alatt mit ertesz. Nem emberek nezik ezeket a tranzakciokat, hanem szoftver. Ha annak gyanus vagy, akkor harom forint ugyanugy gyanus, mint harommillio.
-
mrots
tag
A premiumra valtasnal az arcomba tolta ezt a revpoint pontgyujtest, amit reflexbol elutasitottam, mert meg ennel (a relativ olcso, de azert megiscsak fizetos) szintnel is rettento rossz a gyujtesi arany. Szoval nem is foglalkoztam vele. Aztan egyik nap nezegettem az appot, belebotlottam megint es lattam, hogy vannak kihivasok, amik 99%-a bullshit, de van egy ami nem: a premiumra valtas utan epszilon ideig ha elersz egy adott koltest akkor 2500 pontot irt jova. Ezt mar kiadta a matek, ugyhogy egy darabig oda iranyitottam a koltseket amiket amugy mas kartyaval koltenek. Meg is volt, a vegere osszegyult valami haromezer pont koruli osszeg. Gondoltam kiprobalom a torzsutas merfoldekre valtast, mert a valtasi arany 1:1 tehat egeszen emberi. Magam is meglepodtem, hogy az avios gyakorlatilag azonnal megjelent az egyenlegemben. Nem szamitottam ra, hogy ilyen gordulekenyen es gyorsan fog menni az atvezetes.
Mindazonaltal a kihivas vegevel most ujra semmi ertelmes modon nem lehet nagyobb egyenleget felepiteni, szoval a tovabbiakban hanyagolom, mert a hitelkartyakon a koltes / gyujtes arany sokkal jobb, de egyszer jo volt bezsebelni a bonuszt.
-
mrots
tag
Amikor valtottam premiumra, kiszmlazta a havi dijat. Utana megjelent egy opcio, hogy akarok-e 12 honapot egyben fizetni, cserebe olcsobbra jon ki a havidij. Akartam. Jovairta a levont 1 honapot es beterhelte a 12-t az olcsobb osszeggel.
Lehet, hogy ment volna egy lepesben is, en eleve 12 honapos csomagot akartam es lehet csak bena voltam az 1 honapos kerulovel.
-
mrots
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
En azert lehet, kernek egy egyedi ajanlatot a banktol, ahol jelenleg a penz van, vagy attol a masik banktol, ahova a penz kerul. Nemsokara nekunk is valtani kell egy szemmel lathato osszeget. A wise-t mi kihuztuk, mert 1% dijjal valt, ami nem sok, de az osszeg nagysaga azt jelenti, hogy tobb, mint egy millio csak a dij. A revolut jobb aron valt, de azon meg nem szivesen forgatunk at ekkora penzt. Ha eljon az ido, a sima banktol fogjuk megkerdezni, hogy mennyit enged a felebol.
-
mrots
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
valaszthatsz havi elofizetest, illetve valaszthatod, hogy egy evre elore kifizeted, akkor a havi dij valamivel olcsobb, de az egeszet egyszerre kell kifizetni. nem latom miert kerulnel bajba. ha a revolutot zavarja, hogy emberek egy nagy osszegu valtas koltseget ugy minimalizaljak, hogy egy kisebb koltseget fizetnek csak ki, akkor ne tegyek lehetove, hogy ezt megcsinald.
en is nagyobb osszeget valtottam nemreg, aztan igazabol rajottem, hogy a premium csomag ingyen ad olyan szolgaltatast, amiert most fizetek. ugyhogy osszessegeben a matek kiadta, hogy olcsobb lemondnai a fizetos szolgaltatast es a revolut premiumert fizetni, mert a havi dijat visszahozza.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest