Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog (1)

válasz #65675776 #3407 üzenetére

Egynél több kell, hogy legyen. Egy volt a Bolyain kiálítva, de én anno Debrecenben is láttam belőle. Ez állítólag Tatán készült.

Akkor lehet úgy értették, hogy Tatán egy Kontakt EDZ-s van, és én értettem félre. Valami 2005 körül voltunk Tatán éleslövészeten, akkor papíron 48, gyakorlatilag 24 bevethető T-72M1 (hivatalosan mindnek ez a típusjele, de valójában több különböző verzió) harckocsi volt a zászlóaljba két darab VT-72-es műszaki járművel. De az éleslövészetkor a kérdésre kiderült, hogy az ott lévő négy darab harckocsihoz volt személyzet. A többiek éppen Afganisztánban kergették a talibánt, mert egyfelől nincs honnan "leakasztani" katonát missziós küldetésre, másfelől pedig olyan jó volt a bónusz, hogy mindenki menni akart...

Mondjuk szép teljesítmény, hogy a négy példányt sikerült négy helyre szétszórni.

Én anno a zászlóalj teljes állományát láttam, azok között egyetlen egy ilyen se volt. Csodálkozom is, hogy a képek tanulsága szerint "aktív" harckocsi a Kontakt-os. Mondjuk az a legszebb, hogy ez még mindig csak üres kazettás megoldás, és abból is a "régi" felszerkós. Az "új" elrendezés az, hogy a Kontakt EDZ modulokat ék alakban helyezik el a tornyon...

A kérdés az, hogy ha egyértelműen pilótahiba miatt semmisül meg, akkor milyen konstrukcióban pótolják. Mert elméletileg akkor ki kellene fizetni.

Ez majd akkor derül ki, ha lezárják a vizsgálatot. Legalábbis nyáron még nagy szájjal az volt a nyilatkozat, hogy szeptemberre lezárják a vizsgálatot. Most november van, de én nem tudok róla, hogy lezárták volna. De biztos én nem járok arra, amerre a HM kommunikációs osztálya.

Az is elképzelhető, hogy megint "kölcsön" gép lesz itt. Amikor a légi utántöltést gyakorolták a pilóták azt sem "magyar", hanem egy ide költözött svéd 'D' (valódi 'D') gépen gyakorolták a pilóták, svéd oktatóval.

Éppen rendszerpróbáznak, hogy a két vezérsík máshogy áll?

Zord oldalán (legiero.blog.hu) kint volt egy nagyon hasonló gép, amit Kővári László (Stonefort) fotózott, itt az egyik Saab-os civil szerelő éppen a bal oldali kacsa-vezérsik felett dolgozik, lehet, hogy annak a munkahengerein / hidraulika rendszerén mókol éppen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés