Hirdetés
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyós
addikt
Találtam egy értelmezhető leírást a frekvencia vezérlésre:
A CPU scaling elnevezések tulajdonképpen algoritmusokat jelentenek, amik meghatározzák, hogy a két beállított CPU frekvencia /Min : Max/, milyen ütemben változzon, vagyis mennyi idő alatt, milyen lépésekben érje el a CPU a Min-ről a Max frekvenciát. Ezek és a CPU használat figyelési időközök variációi a Scalingok.
Az általános scalingok:
1. Performance : A CPU mindig a Max frekvencián megy.
2. Powersave : A CPU mindig a Min frekvencián megy.
3. Userspace : A CPU a CPU-device mappában lévő scaling_setspeed értéken megy.
4. Ondemand : Használattól függő CPU frekvencia beállítás. Szinte az összes további Scaling mód ennek a verziónak a variációja. Annyi változások vannak csak, hogy mennyi időközönként figyeli a használatot, és milyen és mennyi lépésben emeli meg a Min-ről a Max-ra a frekvenciát.
5. Conservative : Használattól függően 5%-kal növeli a frekvenciát, majd egy meghatározott ideig figyeli a használtságot /mintavétel ideje /, és ha kell megint növeli 5%-kal mind addig amíg szükséges, vagy el nem éri a maximumot. Lassú !!Én Ondemandra raktam, ez tünik ésszerünek.
Meglátásotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest